Форум за конспирации, уфология и мистика.

Специални категории => Мнения, препоръки и въпроси => Темата е започната от: stiver в Януари 20, 2008, 01:21:33 am

Титла: Предложение за повече теми във форум езотерика
Публикувано от: stiver в Януари 20, 2008, 01:21:33 am
Здравейте,
Форумът изглежда прекрасен и това, че езотериката е отделена е много добро решение според мен, На мен, обаче ми се струва, че сега този отдел е доста беден откъм теми . Почти всичко е обединено само под едно заглавие - езотерика, което е доста общо за такава огромна сфера на познание. Освен това, ако искам да кача някоя нова тема, ще скрия предишната и тя ще остане непрочетена от много хора, Например днес исках да попитам нещо за анатомията на душата, но така щях да скрия темата за делфините и реших да чакам. Затова ми хрумна да предложа да се добавят още няколко подтеми в този форум. Дали това ще е възможно? За да не съм голословна, се опитах да направя нещо като макет на новите теми. Изобщо не мисля, че съм веща в езотеричните науки и затова, ако одобрите идеята ми, ще помоля тези, които знаят повече да помогнат да подберем и подредим темите по-добре.

Аз наистина много се надявам, че това ще бъде възможно.

Ето го и моят макет на допълнителни теми:


1. Езотерични школи, техните учения и учители.

2. Историческа памет, планетарно развитие, древни источници на познание, митове, легенди, божества, архитипови модели и символика.

3. Съзнание и реалности - устройство и възприятие на реалността,  Мая, холографска вселена, свещена геометрия, измерения, нива, матрица, космически закони, свръхсъзнание,

4. Психическа енергия - пси-феномени, интуиция, телепатия, телекинеза, левитация, екстрасенсорни възприятия и тяхното развитие, физика на психическата енергия.

5. Духовен свят - анатомия на душата, география на духовния свят, обитатели на духовния свят и контактите с тях,  живот, смърт и живот след живота.

6. Алтернативни състояния на съзнанието - дежа ву, сънуване, хипноза, хипногогия, сънна парализа, осъзнато сънуване, опитност извън тялото.

7. Езотерична трансформация - духовно развитие, пътят на душата, карма, реинкарнация, паралелни инкарнации, свръх-Азът, Акашови записи, случайност и предопределеност, свободна воля и съдба.

8. Тяло и душа - Алтернативна медицина, медитация, визуализация, вибрационна енергия, сила на позитивното мислене

9. Психическа защита - Методи на психическа защита, психически атаки, ментален контрол, енергиен вампиризъм.     
Титла: Относно: Предложение за повече теми във форум езотерика
Публикувано от: Admin в Януари 20, 2008, 02:22:02 am
Здравей стивер,

точно това имахме предвид с разделянето на Езотерика - да го развием с подкатегории и да синтезираме информацията. Много благодаря за твоето предложение. В началото на следващата седмица ще съм по свободен и ще можем да обсъдим с колегите твоите и няколко други идеи...

 ;)
Титла: Относно: Предложение за повече теми във форум езотерика
Публикувано от: H. в Януари 20, 2008, 12:42:37 pm
Единственият проблем е, че всички тези теми се препокриват и ще бъде почти невъзможно да се реши в кой раздел какво да се пуска. Пък и прекаленото фрагментиране води до някакъв хаос и трудно навързване на нещата.
За мен лично ще бъде невероятно трудно да сложа на "мястото им" всички налични теми от езотерика в момента в едни бъдещи под-категории. Мненията в тях и насоките на разговора са толкова смесени и объркани вече, че това прави мисията почти невъзможна.
Титла: Относно: Предложение за повече теми във форум езотерика
Публикувано от: Alien в Януари 20, 2008, 13:28:11 pm
Да в повечето теми много от подкатегориите се преплитат и трудно могат да се отделят. Евентуално може да се търсят някакви  нови подкатегории които сами по себе си да оформят силен гръбнак и да не се премесват с другите. Като например мога да дам евентуално създаване на паралелен раздел за извънземен разум, който да се базира само върху езотерични източници.
Титла: Относно: Предложение за повече теми във форум езотерика
Публикувано от: stiver в Януари 22, 2008, 01:01:07 am
Благодаря ви за вниманието. Моля ви, направете това, което намирате за правилно. До колкото виждам няма интерес или оплаквания от другите членове, така че може би форумът си е точно такъв какъвто му е времето да бъде.
  :) :-*
Титла: Относно: Предложение за повече теми във форум езотерика
Публикувано от: ---------- в Януари 22, 2008, 15:30:26 pm
Предложението на Alien е уместно, но повдига опасност много от темите в "Конспирации" да се наложи да се сдобият с езотерични двойници... Повечето конспиративни проблеми наистина опират в езотеричния таван на човешките възприятия! Ето защо аз лично предлагам да се избягва дублирането, вместо което може да се потърси един по-мистичен прочит на проблематиката... Например темата Извънземен разум може да се разгърне като въпрос въобще на неконвенционалните Форми на живот: извънземни, духове, минерали, божества, елфи, тотеми, егрегориални същества... Темата "Тайни общества" може да се разгърне по посока на Езотерични братства, философски групи, окултни групи от сродни души и така нататък... Онова, което при "Конспирации" е "Технологии", в "Езотерика" следва да бъде "Практика и упражнения", изследвайки различните способи за концентрация, медитация, релаксация, йога, channeling, радиестезия и прочея... "Астрономия и астрофизика" следва да се види примерно като "Вселена и космос", с всичките въпроси за времепространството от езотерична гледна точка, Сътворението, безкрайностт... Както нагоре в изказванията по по темата се спомена, може би ще бъде приятно да има тема за "Учители и учения", или нещо подобно, която да влезе като под-форум към "Езотерика" и да разглежда конкретни идейни течения - дъновизъм, кришнаизъм, теософия, дервиши...

Също, не е излишно, да се направи бутон във всеки от под-форумите в съответния раздел, и когато си например във "Вселена и космос" на "Езотерика", да можеш да натиснеш и директно да попаднеш в съответната й "Астрономия и астрофизика" на "Конспирации", както и обратно...

Разбира се, предложението ми е само повърхностно дадено; конкретните подразделения трябва допълнително да бъдат прецизирани ;)
Титла: Относно: Предложение за повече теми във форум езотерика
Публикувано от: Alien в Януари 23, 2008, 16:49:06 pm
Да може би няма да е зле да се направи нещо подобно  ;) Но си мисля че трябва да започнем по-бавно разделянето на подкатегории за да не настъпи хаос в началото и постепенно да се допълват и нови.
Титла: Re:Предложение за повече теми във форум езотерика
Публикувано от: :) в Март 17, 2009, 05:52:41 am
И аз съм на мнение за повече такива неща, особено телекинеза и телепортация!!!
Титла: Re:Предложение за повече теми във форум езотерика
Публикувано от: Guns N' Roses в Август 29, 2009, 18:28:15 pm
Телепортация.