Форум за конспирации, уфология и мистика.

Конспирации => Български конспирации => Темата е започната от: Admin в Януари 17, 2006, 18:43:00 pm

Титла: Американец описа агонията си в български фенсайт
Публикувано от: Admin в Януари 17, 2006, 18:43:00 pm
Американец описа агонията си в български фенсайт

Американец сложи край на живота си, като описа агонията си в български сайт, научи БТА от фирмата Макс Ефект, която поддържа сайта.
Става въпрос за най-популярния в света фенсайт на видеоиграта Metal Gear Solid, който е собственост на компанията Макс Ефект (nomeredno.bg). Заради разследването по случая в САЩ тази сутрин е забранен достъпа до сървъра, който е американски, уточни БГНЕС. Преди няколко дни Мичъл С. (21г.), известен с името Куджа, писал, че е разочарован от живота и иска да дари органите си. Никой не му обърнал внимание. Той взел голямо количество медикаменти, след което е изпил и много антифриз и няколко часа писал какво чувства вследствие на отравянето, без да изпраща снимки или видеоматериал. 2 дни по-късно, след като не влизал във форума, бил издирен IP-адресът му. Установено, че става въпрос за действително самоубийство и момчето починало още на другия ден в болница.

Тия хора съвсем изперкаха...
Титла: Отг: Американец описа агонията си в български фенсайт
Публикувано от: Mirotvorec в Януари 17, 2006, 19:43:57 pm
И аз го чух по радиото,току що, ама...не мога да си представя, какво може да накара едно младо момче точно по такъв публичен начин да се самоубие. Това по-скоро е достойно за някакъв извратен филм, а не за реалният живот.
Все още продължават да ме шокират някои факти, колкото и годинки да са минали зад гърба ми.   :(   :'(
Титла: Отг: Американец описа агонията си в български фенсайт
Публикувано от: coroviev в Януари 17, 2006, 20:26:04 pm
Цитат
не мога да си представя, какво може да накара едно младо момче точно по такъв публичен начин да се самоубие.
    Шизофрения
Титла: Отг: Американец описа агонията си в български фенсайт
Публикувано от: Mirotvorec в Януари 17, 2006, 20:45:12 pm
Стига бе, шизофрения, това си е жива ненормалщина, зомби и ... не знам и аз какво.  :(
Титла: Отг: Американец описа агонията си в български фенсайт
Публикувано от: coroviev в Януари 17, 2006, 20:58:57 pm
   Ми да де,то шизофренията си е ненормалщина.Една от най-гадните при това.
Титла: 21-годишен американец се самоуби в сайт, поддържан от наша фирма
Публикувано от: ultrafutur в Януари 17, 2006, 21:03:21 pm

Никой от участниците в уебфорума на видеоиграта Metal Gear Solid, разработен от "Макс Ефект", не взел написаното от Мичъл насериозно

17.01.2006

21-годишният американец Мичъл С. направи публично самоубийство в интернет форума на най-големия в света фенсайт на видеоиграта Metal Gear Solid, разработен и поддържан от българската компания "Макс Ефект". След трагичния инцидент Metalgearsolid.org е бил свален от американския сървър, съобщиха националните медии.

От "Макс Ефект" се опасяват, че някой може да последва примера на американеца.

Материалните загуби за сайта след инцидента са средно по 600 долара на ден. Довчера обаче той е бил активен и на него дори е имало възпоменателна статия за самоубилото се момче.

Ние сме създатели на този сайт и сме направили всичко възможно да облекчим комуникацията между хората, заяви пред БНР управителя на "Макс Ефект" Боян Георгиев, запитан за евентуална връзка между уебсайта на играта - едно от най-нашумелите заглавия за Play Station 2, и самоубийството.

"Ако в определен един момент 2000 души разговарят по между си, ние не можем да знаем какви теми засягат. А и ние правим и поддържаме сайтове, не контролираме това, какво си пишат хората там.

Не можем да отговаряме за това, което се е случило", каза още той.

Преди да посегне на живота си Мичъл, с потребителско име Kuja, се оплакал от семейни проблеми и липса на пари.

Докато бил онлайн той погълнал голямо количество медикаменти и антифриз. Сбогувал се и с приятелите си във форума, като в продължение на няколко часа описвал какво чувства вследствие на натравянето.

Никой обаче не взел написаното насериозно,

а един от потребителите дори му подхвърлил на шега: "По-добре излез на магистралата да те блъсне камион, вместо да се занимаваш с глупости".

Малко по-късно Мичъл споделил, че започва да му се вие свят и да му се повръща, но след още 20-30 минути, написал, че се е посъвзел.

Той разказал на другите за "гадната" си стая и живот, признавайки, че единственото хубаво нещо в този момент са неговите приятели от форума. Един от тях предложил Мичъл да му звънне, след като младежът започнал да прави фрапиращи грешки при писането, но той не го послушал.

Онлайн агонията на момчето продължила пет часа. Последните му изречения били почти без никаква връзка, като

накрая той написал: "Някъде, където вие не сте" и излязъл от интернет.

След като два-три дни не се появявал на обичайните места, където били свикнали да го виждат, хората от неговия кръг и две-три момчета от форума решили да отидат до дома му. Там разбрали, че всичко е било истина и че Мичъл е починал в болницата в деня след последното му участие във форума.

В деня преди да посегне на живота си младежът попитал родителите си къде може да дари органите си, ако случайно умре, но и те не му обърнали внимание.

 8) :o 8)
Титла: Отг: Американец описа агонията си в български фенсайт
Публикувано от: asdfghjkl в Януари 17, 2006, 23:02:39 pm
Леллее, тия хамериканци стават все по-зле. Ебати, гаврата!   :'(
Титла: Отг: Американец описа агонията си в български фенсайт
Публикувано от: Атила в Януари 18, 2006, 10:16:14 am
типичен пример на асоциален тип.
от седене пред компа е загубил тотално всички социални контакти и се чувства изолиран от обществото.

Що не дойде някой хамериканец и в нашият форум да се самоубие - баси тъпото племе са тия
Титла: Отг: Американец описа агонията си в български фенсайт
Публикувано от: Mirotvorec в Януари 18, 2006, 11:56:03 am
Пепел ти на езика, за какво ни е ? Най-много да срине енергетиката на форума  8)
Титла: Отг: Американец описа агонията си в български фенсайт
Публикувано от: Alien в Януари 18, 2006, 11:59:45 am
Ааааааа това ще бъде удър в гърба от който не мои са опрайм дълго време...
Титла: Отг: Американец описа агонията си в български фенсайт
Публикувано от: firma в Януари 18, 2006, 13:22:22 pm
Като правило, до самоунищожение прибягват хората, които не се развиват духовно. В минута на слабост, дяволът лесно се възползва от слабото съзнание, изкусно въздейства на разума, предизвиквайки тежко състояние, като натрапва на човека съзнанието за неговото нищожество.
Щом нещастният човек приближи това осъзнаване до своята душа, ще почувства могъщото притискане на нечиста тежест. След това човек не може вече да се противопостави на напора на дявола и достига до безизходно състояние.
Ето защо до самоубийство достига този, който пада, без да има сили да противостои на съблазънта. И отсега нататък помнете, че грешник не е този, който пада безсилен, а този, който е вървял редом и не е подал навреме ръка за помощ.
Нека отсега нататък редом с вас да не падне никой!
Защо преди самоубийството е било смятано за голям грях и дори е било забранено да бъдат погребвани самоубийците в църковните гробища?
Подобно действие по своята същност е проява на дълбоко неверие в Небесния Отец. Бог е дал живота, Бог и ще го отнеме. Никой човек няма право да се разпорежда с подобен въпрос. В онези далечни времена, човешката същност се е намирала в по-диво състояние и владеенето на оръжието е било толкова естествено, колкото и боравенето с лъжицата. Тогава за човека не е представлявала никаква трудност да се самоубие.
Мъжът е бил по-устойчив в суровите превратности на живота, но жената, поставена в по-незавидно положение, е прибягвала по-често до тази тъжна проява.
Ето защо, тогава в духовния свят на обществото се е появил закон, който посредством страха е предпазвал хората от подобни действия.

Това е едно изказване на един бивш полицай висарион- но има доста верни неща защо хората се самоубиват.
Титла: Отг: Американец описа агонията си в български фенсайт
Публикувано от: Mirotvorec в Януари 18, 2006, 13:38:36 pm
Рикардо, знаеш, че не можеш да откупиш душата и на брата си, та в тоя контекст-как да помогнеш, как да не позволиш на някой до теб да падне, ако той самият не потърси твоята помощ ?
Ето, намерили са се хора от форума, които са искали да го отклонят от това негово решение за самоубийство и ...?
Титла: Отг: Американец описа агонията си в български фенсайт
Публикувано от: coroviev в Януари 18, 2006, 18:04:58 pm
Цитат
как да не позволиш на някой до теб да падне, ако той самият не потърси твоята помощ ?
Никак!Невъзможно е ,от опит ти го казвам.
Титла: Отг: Американец описа агонията си в български фенсайт
Публикувано от: Alien в Януари 20, 2006, 08:49:23 am
А ето я и новата простотия която  набира голяма популярност !

"24 часа"  19 януари 2006 , 27 стр.
Жив труп е звезда в мрежата
   

Американецът Чък Лемб създаде преди месец сайта Deadbodyguy.com, където разиграва сцени от мнимата си смърт, съобщи "Ню Йорк таймс".

Там той помества снимки, на които се вижда как виси обесен, с простреляна глава, убит по време на игра на карти, паднал надолу с главата по стръмна стълба и различни други варианти на насилствена смърт. На една от снимките лежи с лице в супена чиния, а надписът е: "Жертва на птичия грип". Боичките, които имитират кръв, забърквала жена му. Тя правела и фотографиите. Само за три седмици Чък се превърнал в най-известния "жив труп". Това била и целта на 47-годищ-ния мъж, който мечтаел за кариерата на знаменит актьор, а станал програмист. За 20 дни сайтът му бил посетен 300 000 пъти. Си Ен Ен го включи в списъка на уебстраниците на седмицата. Чък бил засипан с покани за интервюта, над 100 местни тв канала пуснали репортажи за него.
Титла: Отг: Американец описа агонията си в български фенсайт
Публикувано от: Admin в Януари 26, 2006, 10:52:16 am
Между другото.... Никой да не се самоубива в нашия форум... Директен DELETЕ на американци описващи как умират. Без майтап...Ще ни дръпнат шалтера... ХАХАХа :)
Титла: Отг: Американец описа агонията си в български фенсайт
Публикувано от: Дъвиан в Януари 26, 2006, 12:12:47 pm
Между другото.... Никой да не се самоубива в нашия форум... Директен DELETЕ на американци описващи как умират. Без майтап...Ще ни дръпнат шалтера... ХАХАХа :)

Ако някой иска да се самоубива първо да пита Admin-а! :D
Титла: Отг: Американец описа агонията си в български фенсайт
Публикувано от: viryska в Януари 26, 2006, 12:17:21 pm
Между другото.... Никой да не се самоубива в нашия форум... Директен DELETЕ на американци описващи как умират. Без майтап...Ще ни дръпнат шалтера... ХАХАХа :)
Ако в нашият форум все пак се случи.....ще делийтнеш ли,или ще хелпнеш,Админе?И изобщо бихте ли помогнали по някакъв начин на потенциален самоубиец в нета,или няма как да се помогне? ???
Титла: Отг: Американец описа агонията си в български фенсайт
Публикувано от: Дъвиан в Януари 26, 2006, 12:22:01 pm
Ако в нашият форум все пак се случи.....ще делийтнеш ли,или ще хелпнеш,Админе?И изобщо бихте ли помогнали по някакъв начин на потенциален самоубиец в нета,или няма как да се помогне? ???

Ами аз съм се сблъсквал с хора, които са искали да се  самоубият и мога да кажа, че единственото нещо с което може да им се помогне - ние на тях - е да им се говори! Нито лекарства, нищо не може да помогне, според мен! Само силата на словото! И то, когато е силно одухотворено, когато искаш да помогнеш от сърце!
Титла: Отг: Американец описа агонията си в български фенсайт
Публикувано от: Admin в Януари 26, 2006, 12:43:24 pm
Съгласен съм с Дъвиан. Аз съм помагал вече и имах успех.
Титла: Отг: Американец описа агонията си в български фенсайт
Публикувано от: viryska в Януари 28, 2006, 12:55:30 pm
Предполагам,че идвамата сте прави.Не съм се сблъсквала досега с реален самоубиец,иначе познавам един човек,който постоянно разправя как ще си посегне и търси съчувствие и жертви ,чието съчувствие да използва.За съжаление има и такива сред нас.
Титла: 91 японци са се самоубили чрез интернет миналата година
Публикувано от: H. в Февруари 11, 2006, 23:07:15 pm
Около 40% от посегналите на живота си са около 20-годишни

09.02.2006

91 души са участвали в самоубийства, организирани по Интернет през 2005 г. в Япония, съобщи японската полиция, като уточни, че цифрите са с 65% повече от предходната година, а тенденцията е към увеличаване.
Около 40% от тези, които посягат на живота си, са около 20-годишни, а броят на т.нар. "интернет пактове за самоубийства" е достигнал 34. За сравнение през 2004 г. те са били само 19, уточниха от националната полицейска агенция. Последният случай на колективно самоубийство, уговорено по интернет, е от декември. Тогава трима мъже и една жена бяха открити мъртви, отровени от въглероден окис в кола в Ябу, префектура Хиого. През октомври в страната започна кампания, в рамките на която интернет доставчиците уведомяват полицията, ако открият съобщения за самоубийства или призиви за присъединяване в такива общества. Япония е страната с най-високо ниво на самоубийствата. Всяка година 24,1 на всеки 100 000 души слагат край на живота си, по данни на Световната здравна организация.

Наскоро 21-годишният американец Мичъл С. направи публично самоубийство в интернет форума на най-големия в света фенсайт на видеоиграта Metal Gear Solid, разработен и поддържан от българската компания "Макс Ефект".
Докато бил онлайн, той погълнал голямо количество медикаменти и антифриз. Сбогувал се и с приятелите си във форума, като в продължение на няколко часа описвал какво чувства след натравянето.

Източник: http://news.netinfo.bg/index.phtml?tid=40&oid=843014