Форум за конспирации, уфология и мистика.

Духовно => Философски мисли => Темата е започната от: Zikko в Септември 27, 2005, 17:46:43 pm

Титла: "За" или "Против" глобализацията
Публикувано от: Zikko в Септември 27, 2005, 17:46:43 pm
Мойто мнение, е че нито Глобализацията, нито имплантантите, нито каквато и да било технология са вредни или пошли. Всичко зависи от това кой и как ги насочва. Примерно - Глобализацията. Нима тя не е единствения път пред нашата цивилизация? Така е, това е логичния и естествен път. Ама как? Чрез екстензивна глобализация, дошла по естествен начин, еволюционно или чрез интензивна, революционна глобализация провеждана от Новите Господари на Света. Мисля, че точно тука е разковничето. Ако банкстери стоят латентни и нещата се развиват еволюционно - няма да са вечно на власт. За това ни стискат за гушите с Новия Ред - да могат скритите неща да останат скрити, а ние да им пълниме джобовете и да мреме от болести. Щото за тях е по- добре да се плодиме и да даваме едно тъпо поколение, имащо само професионални знания и умения. Болни и пенсионери не им трябват - искат само работна ръка. Пример - българските здравна и пенсионна реформи. Най - успешните след ІІ световна - успешно се ликвидират болните и старите.
Хубаво би било да се отвори нова тема - за Глобализацията, защото не стоят За или Против нея. А кой и как, и още много други въпроси. А глобализацията сама по себе си е неизбежна, но не непремно лоша. Също така мисля, че именно тук се крият някои от ключовете за борба с банкстерите.
Имам и някои идеи по въпроса - не са непременно неприложими, а и не съм толкова гениален, че сам да съм ги измислил. Нещата и решенията почти за всеки проблем ги има, важно е да има воля да се реализират...
Титла: "За" или "Против" глобализацията
Публикувано от: Alien в Септември 27, 2005, 17:55:45 pm
Мойто мнение, е че нито Глобализацията, нито имплантантите, нито каквато и да било технология са вредни или пошли.

Технология - да , Глобализацията ако под това разбираш свободен и лесен достъп и комуникация със всяка точка на планетата - да ! За имплантите - по-скоро не защото дори да са замислени изцяло с благородна цел като например да помагат при болести те все повече ще ни отдалечават от духовността ни и ще ни превръщат в роботи    (http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_22_5.gif)
Титла: "За" или "Против" глобализацията
Публикувано от: Zikko в Септември 27, 2005, 18:07:25 pm
Говоря за Глобализация - Планетата Земя без национални граници, с единни закони и валута, с референдумен начин на управление, с мощни регионални икономики със относителна самостоятелност, доближаваща се до автархия... и още много, много.... Нека отворим такъв раздел...
Титла: "За" или "Против" глобализацията
Публикувано от: Alien в Септември 27, 2005, 18:17:01 pm
На пръв поглед звучи добре, но това е само при положение че начело на планетата стоят водачи които мислят за благото на жителите на Земята, което за съжаление в момента не е така. И при това положение тази Глобализация е само в ущърб на хората които няма да имат и къде да избягат ако бъдат преследвани от правителството. За мен също е добре да има различни автономни области защото все пак жителите на Земята са доста различни и има огромно многообразие от култури и поставяйки ги под един знаменател колкото правилно да ни се струва това в крайна сметка ще навреди. Да не говорим че има и голяма маса от хора които са доста изостанали по една или друга причина в развитието си и те не могат изведнъж да направят този скок.
Титла: Re: "За" или "Против" глобализацията
Публикувано от: asdfghjkl в Септември 28, 2005, 02:20:07 am
Правилно, не сме готови за това все още.
Титла: Re: "За" или "Против" глобализацията
Публикувано от: H. в Септември 28, 2005, 02:26:18 am
Според мен пък въобще не трябва да се случва... Независимо от добрите страни на въпроса...
Титла: Re: "За" или "Против" глобализацията
Публикувано от: asdfghjkl в Септември 28, 2005, 02:48:02 am
Правилно, защото дори и да се намерят такива водачи, няма гаранция, че могат да бъдат заменени или наследени от такива с неморални подбуди. Абе, чудя се и аз.
Титла: Re: "За" или "Против" глобализацията
Публикувано от: H. в Септември 28, 2005, 02:50:39 am
Не по тази причина. Идеята за централизация по принцип не предвижда водач ;)
Просто не сме готови, пък и да сме готови, не знам дали въобще цялата идея е добра... Хората наистина са твърде различни и не случайно нещата са такива каквито са...
Титла: Re: "За" или "Против" глобализацията
Публикувано от: Jean-Luc Picard в Септември 28, 2005, 17:16:12 pm
А сетихме се че не било лошо. Определено е единственият възможен път. Само че те нещата не стават от днес за утре. Днес лош див капитализъм, утре равенство и братство. И трябва да се извърви по определен път и да се минат някои етапи най-вероятно. Които няма да са всичките хубави. Има доста проблеми, дошли именно заради грешки на сегашните ... управляващи. Осама-феновете и всеядните корпорации например. Сегашното положение не е розово, но е за предпочитане пред масовите безредици и конфликти. Сигурен съм че дивата капиталистическа държава ще стигне по-бързо и с по-малко жертви в развитието си до комунизма, образно казано, отколкото социалистическата. Бавният еволюционен път е за предпочитане пред кървавия революционен. Много ми е любопитно кого смятате да излъчите да управлява Земята, ако ей така се окаже че местата са вакантни. Дали дори много умни, справедливи и човечни хора няма да се окаже доста скоро затънали в абсолютно същите проблеми и да търсят абсолютно същите решения, както и сегашните лоши "банкстери" (къде ли се крият, чудя се). Така де, дори и вие, анти-банкстерите, в една или друга темичка тук  вземете че изтърсите кой коя част от Планетата искал да вземе и да управлява, или кой колко мразел циганите и какво ги правел в казармата. Явно човешката природа е такава, и повечето от хората все още не са дорасли за подобно утопично общество. Трябва голямо чудо да стане, за да се променят хората, и начина им на мислене. И само тогава ще има смисъл. Щото все си мисля, че на сегашния ни акъл ако някой вземе че намери начин да произвежда всички блага в неограничени количества, 80 % от хората ще почнат да грабят лакомо колкото могат и докато почнат да загниват, вместо да вземат толкова, от колкото наистина се нуждаят и спестеното време и енергия да отделят на развитието си в друго нематериално направление.

Alien, не ни трябват водачи които по принцип мислят за благото на жителите на Земята, и да се чудим кой ще ги наследи и замени, като в приказките за добрия цар. По-скоро са необходими механизми за избирането, контрола над тях и отстраняването им при нужда, така че тези хора  да няма начин да правят нещо друго, освен да мислят за благото на избралите ги. Новите технолоогии, освен за доста ефективен тоталитарен контрол, могат да бъдат доста успешно използвани и в обратна посока, за контрол  на хората над водачите си. А какво имаш предвид под един знаменател, и сега има съвсем различни култури, които живеят по един и същ начин икономически и не си пречат.

Хорус, прав си че не сме готови, но един ден ще сме и то ще се случи.  :)
Титла: Re: "За" или "Против" глобализацията
Публикувано от: Joro Velev в Септември 28, 2005, 18:18:59 pm
Цитат
Рибар ловял риба с въдица. Дошъл един човек до него и попитал:
- Какво правиш?
- Ловя си риба.
- Ами хвърли още една въдица!
- Защо ми е?
- Ще хванеш повече риба.
- Не ми трябва повече. Кокво да я правя?
- Ще я продадеш бе.
- И пари не ми трябват повече. Имам си достатъчно, за какво са ми?
- Купи си лодка, ще хващаш още повече риба.
- Абе не ми трябва повече. Не разбра ли? За какво ми е?
- Ще си направиш завод. Ще я консервираш и ще печелиш много пари.
- Какво да ги правя? А и колко време ще мине докато спечеля много?
- Ами 40-50 години. После ще можеш да си купиш някой остров или каквото поискаш.
- И за какво пък ще ми е остров?
- Там спокойно ще си почиваш и ще си ловиш риба с въдица.
- Ха? Аз и сега си ловя риба с въдица и си почивам. Не ми трябва 50 години тормоз и притеснения, за да се върна там, където съм и сега. Няма смисъл.

Схванахте ли?
Титла: Re: "За" или "Против" глобализацията
Публикувано от: H. в Септември 28, 2005, 20:08:49 pm
Респект.
Титла: Re: "За" или "Против" глобализацията
Публикувано от: Атила в Септември 28, 2005, 21:12:45 pm
алооо икономистите .... май сте проспали някоя и друга лекция

глобалозация => капитала е мобилен, работната ръка не (както и много други ресурси).

от тука на татък всчки теори дето се учат по икономика "увисват" и идват новите дето още ги няма по книгите  ;)

капитала се влага там където рендитите са най-високи (в зависимост от риска) като всички други фактори стават тотално зависими от капитала.

С други думи преди векове колонизирането е ставало с сила и войска - в днешно време с капитал!
Това е глобализацията и нищо друго. В зависимост от това на кое ниво работиш може да ти е добре, а може и да ти е зле.

За мене примерно глобализацията е добре дошла - определено ще ми е по-добре. Виж за някой западняк не е така щото неговата работа ще я върша аз за по-малко пари и той може да остане безработен. ... и това така докато след 20 години Турция не е в ЕС и всичко това ще се премести с още една стъпка на изток. Надявам се дотогава да съм събрал достатъчно капитал (или на български казано направил пачка) та да мога и аз да инвестирам - капитала да работи за мене а не аз за него

Поздрави
Атила, бич божи
Титла: Re: "За" или "Против" глобализацията
Публикувано от: Атила в Септември 28, 2005, 21:25:23 pm
уффф кво пиша и аз глуости

ПРОТИВ ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА СЪМ

НЕ ИСКАМ НИКОЙ ДА МИ ДАВА НАКЛОН НА ХУЯ - мога и сам

Horus: Атила, ще те помоля да не постваш простотии и да няма неприличен език (отнася се за всички, не че има такива случаи, прочетете правилата на форума и умолявам ви - спазвайте ги).
Порнографски сайтове не се допускат по никакъв повод. Имах грешката да влезна в този линк, който даде, за да видя за какво става въпрос и ми се лепнаха три троянеца. Моля те с най-приятелски чувства. Вярвам, че ще ме разбереш. Другите също.
Благодаря.
Титла: Re: "За" или "Против" глобализацията
Публикувано от: Alien в Септември 29, 2005, 00:29:15 am
Аз държа да уточня че под глобализация като позитивен фактор аз разбирам единствено възможността да се пътува свободно навсякъде лесно и бързо и да се обменя информация също толкова лесно и бързо с хора от цялата планета без да има цензура. В момента глобализацията представлява по-скоро обратното - все повече се доближаваме  до 1984 на Оруел остана само да ни сложат и по една камера в кенефа. Много скоро в повечето частни фирми работниците ше ги гледат с по няколко камери да не би да са пръднали накриво или са се прозяли непровомерно и всичко това ще бъде възприето съвсем нормално с мотива че за мързеливци място на тази Земя няма ( или  по скоро има само за роби ).
Титла: Re: "За" или "Против" глобализацията
Публикувано от: H. в Септември 29, 2005, 01:46:48 am
Атила от този сайт имам 13 Троянски Коня и компа ми в момента е пред изпушване, въпреки че ги махнах! Никога, ама никога повече!!!
Титла: Re: "За" или "Против" глобализацията
Публикувано от: Joro Velev в Септември 29, 2005, 02:01:18 am
Атила от този сайт имам 13 Троянски Коня и компа ми в момента е пред изпушване, въпреки че ги махнах! Никога, ама никога повече!!!
13 коня? ? ?
Фатално хергеле... хи хи хи  ;)
Един приятел имаше 4 300 коне, дайлъри, червеи квото се сетиш. Де що .exe имаше всичко болно. :(
Ама се оправи лесно .... format и е като нов  :P
Титла: Re: "За" или "Против" глобализацията
Публикувано от: Zikko в Септември 29, 2005, 13:40:35 pm
Атила, съжалявам, но нещо не си схванал за какво говориме. Това от което се плашиш, това за което говориш е един от видовете Глобализация. В случая е равно на Капиталов Империализъм. Това е обществения строй, който ни насаждат в момента. Това е нещото на което му казвам Революционен път на Глобализация. Тя ти дава разни наклони и посоки.
Това, което казва Алиен е Еволюционния Път. Този който дава независимост чрез мощни регионални икономики (почти до автархия!!!!!!!!!), но с огромна свобода в обмена, без т.нар. национални граници с кльонове и бразди и т.н.
Много неща са изписани по въпроса. Виж Тофлър, може би той най- ясно и популярно го говори. Не на празно има институт.
Живота винаги е дуалистичен, коя въжможност, кой път ще поемем зависи колкото от банкстерите, толкова и от самите нас. Същото важи и за глобализацията.
Титла: Re: "За" или "Против" глобализацията
Публикувано от: Атила в Септември 29, 2005, 14:56:53 pm
сори, май прекалих малко ... нали съм си емоционален ... ко да праиш

а иначе глобализацията точно така я виждам олицетворена - готина мацка ама с чеп между краката

за трояниците не съм ти виновен нито аз нито тия дето ги пишат а само и единствено системата на чичо бил дето позволява лесен достъп до компа ти по всяко време на денонощието и то всяка точка на света.

сори пак - няма да се повтаря за в бъдеще
Титла: Re: "За" или "Против" глобализацията
Публикувано от: H. в Септември 29, 2005, 19:15:04 pm
Бе ти не си виновен, ама аз си преинсталвам Windows-а, нали?
Титла: Re: "За" или "Против" глобализацията
Публикувано от: Oberon в Септември 29, 2005, 19:30:24 pm
Атила, божи бич :)))

Леко бе брат:) И аз съм икономист, обаче глобализацията е политически въпрос, а какво ще стане с икономикте е следствие.

За мен проблема е следния: Нека предположим, че вече сичко е глобализирано. Какво имаме? Единна валута, липса на граници, общ пазар, никви мита и тн..сещате се. Какво обаче нямаме? Човещината, коректността да бъдем едно обшество - мразим се, портим се. Аз например имам непоносимост към турсата нация. Сори ако някой е с турски произход, не искам да засега отделаната личност. Та какво ще стане? Ще се траем извеснтно време, да се порадваме на новата придобивка и накрая ще се фанем за гушите, щото сме си хора - прости и ограничени ( като маса имам предвид ) и ша стане цивил уор:)))) Не сме дорасли за това духовно..материално може би, но иначе...просто глобализацията няма бъдеще за мен. А ако се замисли човек как биха я пазили...току виж заличили африканско племе, което е против някакъв закон? Ние сега не мое се разберем за законите..се спорят мамка им за елементарни неща, та камо ли държава от 6 млрд. човека:))))

Оберон от Амбър

Не съм божи бич хахаха, Атила ако ти пък мислиш че си:))))
Титла: Re: "За" или "Против" глобализацията
Публикувано от: Zikko в Септември 30, 2005, 12:50:23 pm
Оберон, хората за това говорят - не просто Глобализация, а такава, но с мощен и независим регионализъм. Ако не харесваш турците или японците - не ходиш при тях или в техни територии (които са без държавни граници), съмнявам се те да се пробват да се инфилтрират в общности и региони, в които живеят такива като теб. Ето ти го социалния мир. Ако пък толкова ги мразиш - не купуваш от тях и не продаваш на тях, не комуникираш с тях.
Сега законите ни са в бъркотия, а и тяхното прилагане също, щото споровете не са породени от спор за тяхната обществена полезност, а от икономическата полезност за някои от тея дето спорят. Древните гърци са го измислили (или копирали може би от атлантите???) - Референдумна Демокрация. Имаше си някакъв термин, ама съм го забравил :-[.
А най лошото е че си прав за зрелостта ни, като общество... Ама ако никой не си мърда задните части в правилната посока - никога няма да узреем.
Ако се опираме на максимата, че политиката е концентриран израз на икономиката, а тя се движи предимно от едрия капитал, то сегашната ни Глобализация е наистина нещо страшно зло.
А бе много е сложно и объркано, ама все си мисля, че от всяка ситуациа има някакъв по- благоприятен изход от този дето ти се струва за единствено възможен или този към който те подтикват самозваните управници на света.
Ама си мисля, че няма да дойде от самосебеси този по- благоприятен път. Трябва инакомислещите нещо да правят по въпроса. Освен да чакат помащ свише (което никак не е невъзможно разбира се, но не и единствено и достатъчно условие за целта).
Титла: Re: "За" или "Против" глобализацията
Публикувано от: Oberon в Септември 30, 2005, 14:48:36 pm
Зикко?
Бе ти играеш ли Диабло 2:))?

Титла: Re: "За" или "Против" глобализацията
Публикувано от: Zikko в Октомври 03, 2005, 12:17:35 pm
Тц. На мойто ПК - никакви игрички - даже фабричните съм ги резнал. Някаква връзка ли съзираш между играта и мненията ми?
Оберон, ако визираш, че не съм прав за доброволния отказ от вмешателства и инфилтрации - разбирам те. На пръв поглед какво ме пречи да яхна Бомбите. Ами тея от другата страна имат същите. Тези явления (вкл. военни и гажданско - военни операции) се дължат на дизбаланса в ресурсното, информационното и научно - практическото разпределение. Ако има баланс - няма бомби. Докато СССР беше достойна опозиция на САЩ имаше много кризи, ама никой не се заигра с обеднен уран на Балканите. Няма баланс - има обеднен уран. Има урагани и цунами. Има тероризъм. Май той се появи най- вече през последното десетилетие. И преди го имаше, ама чак в такива мащаби...?
Има много механизми, и то достатъчно силни и лесни за прилагане. Важното е да има кой да ги прилага, а и да има воля за това.
Титла: Re: "За" или "Против" глобализацията
Публикувано от: Oberon в Октомври 03, 2005, 13:04:01 pm
Хехе, Зикко не бре:)
Не си ме разбрал. Харесват ми твойте постове, затова си викам ако играеш Диабло да ги мачкаме заедно хаха.
За глобализацията си прав принципно:)))  :P :P :P :P :P

Оберон
Титла: Re: "За" или "Против" глобализацията
Публикувано от: Атила в Октомври 06, 2005, 00:03:25 am
Цитат
И аз съм икономист, обаче глобализацията е политически въпрос, а какво ще стане с икономикте е следствие.
да бе, ама на документи само предполагам щом си мислиш че икономиката е следствие на политиката .... точно обратното е - политиката защитава и прокарва както и пристиска и унищожава икономически интереси. Всичко е въпрос на пари.
Само не ми давай примери от България щото тва е държавата на неограничените простотии и всичко е възможно.

Цитат
Аз например имам непоносимост към турската нация. Сори ако някой е с турски произход, не искам да засега отделаната личност.
имаш в предвид гражданите на република турция или турското малцинство в българия които са българи и не принадлежат към турската нация ? Между двете има разлика от небето до земята .. и кво общо има тва с глобализацията ?!?!?
В глобализацията няма място за националисъм, религиозен, расов и какъвто и да е друг расизъм. То и затова всички националисти веднага им лепват етикета - фашисти и/или нацисти.

Цитат
Бе ти не си виновен, ама аз си преинсталвам Windows-а, нали?
сложи си линукс и не мрънкай повече!

Цитат
Не съм божи бич хахаха, Атила ако ти пък мислиш че си:))))
Абе тука в форума има всякакви екземпляри. Има няколко дето си мислят че някои президенти са рептили примерно ... що пък аз да не съм бич божи - всеки луд с номера си

Поздрави
Атила, бич божи  8)
Титла: Re: "За" или "Против" глобализацията
Публикувано от: asdfghjkl в Октомври 06, 2005, 01:53:13 am
Айдеее, отнесоха наредбите. Атила, някой днес май е в лошо настроение.  ;)
Титла: Re: "За" или "Против" глобализацията
Публикувано от: H. в Октомври 08, 2005, 17:20:12 pm
Шшшшш asdfghjkl!!! Тихо, че ще го отнесеш и ти - хахахахахаха.
Титла: Re:"За" или "Против" глобализацията
Публикувано от: Sangre в Януари 06, 2011, 17:39:52 pm
Има начин как да се извърти глобализацията в наша полза ако нещата са предвидени да не са.
Ако се позовем на "Закона за общата етажна собственост" и се приложи същата схема глобално. Аз живея в 5 етажен блок във вход с 10 апартамента. Като собственик на един от 10 апартамента имам 1/10 идеална част от покрива на блока, стълбището и градинката пред блока. По същата логига като гражданин на България съм собственик на една седеммилионна идеална част от нея. И защо не на една седеммилиардна част от планетата Земя, след като Тя е мой дом. :) Та би трябвало да е ясно по дефолт че освен задължения трябва да имаме и права. ;)
Титла: Re:"За" или "Против" глобализацията
Публикувано от: sidewinder в Януари 06, 2011, 17:52:51 pm
Апаратаментът, в който живееш е именно тази 1/7 млн. част или ако щеш 1/7млрд. част от земната площ. Всичко друго в + се заплаща.

Шегувам се. Според мен не би трябвало да ни искат пари за земя. Тя не е собственост на никой. Но някои са решили, че могат да ти вземат пари за нещо, което ти се полага.
Титла: Re:"За" или "Против" глобализацията
Публикувано от: Sangre в Януари 06, 2011, 17:59:43 pm
Не 1/7 милиарда част :) много по-малко е. ;)

По скоро е собственост на ВСИЧКИ със се ресурси в нея. Ако гледаме на Нея като ничия е по-лошо.
Титла: Re:"За" или "Против" глобализацията
Публикувано от: eses в Януари 07, 2011, 13:06:22 pm
А я си представете след няколко дестки години да плащаме данък въздух  ;D
Титла: Re:"За" или "Против" глобализацията
Публикувано от: lokmar в Януари 07, 2011, 15:10:05 pm
От къде знаеш, че не ти го вземат този данък, ама под друго друго име.   ;)  :hi:
Титла: Re:"За" или "Против" глобализацията
Публикувано от: konstantin2007 в Януари 07, 2011, 16:38:05 pm
Глобализация=унифициране=уеднаквяване..С други думи,дооформяне на кошерно съзнание у стадото,издялквайки като ненужни трески неговата индивидуалност,под всяка една позната форма.Правото на политически,социални,здравни и всякакви други институции,да се различават със особеностите на народа(етническата индивидуалност)комуто служат,е пренебрегнато и смазано под формата на пвсевдо-хуманитарна глобализация.Алилуя!Да живее свободният избор :drinks:
Титла: Re:"За" или "Против" глобализацията
Публикувано от: sidewinder в Януари 07, 2011, 16:59:08 pm
Абсолютно верно. Глобализацията е второто име на конформизма.
Титла: Re:"За" или "Против" глобализацията
Публикувано от: Tangrata_ в Януари 07, 2011, 17:19:03 pm
Не виждам общо между глобализацията и конформизма.

Има само  един проблем глобализацията. Смесват се расите и нациите. И то много.
Бели с черни, черни с китайци и всякак.
Титла: Re:"За" или "Против" глобализацията
Публикувано от: sidewinder в Януари 07, 2011, 17:40:07 pm
Напротив имат много общо. Конформизъм e промяна на поведението, чрез която индивидът отговаря на натиска на групата, опитвайки се да е в съгласие с нея, като приема предложени или наложени норми. Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

Спомняш ли си преди години какво искаха да направят с нас? Да ни обезличат като премахнем националната си идентичност и приемем тази на общата маса.

Да не се варят спиртни напитки по домашно му, да не сме яли цаца, че била с върешностите, да не ядем банички, че били от бели брашна, да ликвидираме кривите краставици, че не били естетични, шкембе чорбата и още много...
Титла: Re:"За" или "Против" глобализацията
Публикувано от: Tangrata_ в Януари 07, 2011, 18:17:49 pm
Конформизъм, като понятие означава да предпочиташ и избираш комфорта.

Това е личен избор. Избираш си да ти е комфортно в дадена ситуация, вместо усилия, развитие и излизане от комфортната зона.


Няма замесени социални отношения и правила, мисля.
Титла: Re:"За" или "Против" глобализацията
Публикувано от: sidewinder в Януари 07, 2011, 18:25:31 pm
Думата е синоним на нагаждачество, но в научни и публицистични текстове е прието да се употребяа по-скоро терминът чуждица. Факторите за проява на конформно поведение са свързани с размер, сила на групата, социална подкрепа, атрактивност на източника на влияние. Условия за получаване на конформизъм са единомислието на групата, несигурност, изпитвана от индивида, на който мястото в групата му импонира.
Титла: Re:"За" или "Против" глобализацията
Публикувано от: Tangrata_ в Януари 07, 2011, 18:33:08 pm
Да, вярно, употребява се и в значението, което описваш.
Всъщност срещал съм да се използва само с другото значение.

И все пак не виждам знак за равенство между конформизъм и глобализация.
Но това си е мое мнение.
Може в някакъв конкретен случай на конформизъм да има съвпадение с конкретен случай на глобализация, но не и във всички случаи на конформизъм и всички белези на глобализацията.
Титла: Re:"За" или "Против" глобализацията
Публикувано от: cupid в Януари 07, 2011, 20:45:51 pm
" Ние сме независими, защото нищо не зависи от нас...!
Титла: Re:"За" или "Против" глобализацията
Публикувано от: konstantin2007 в Януари 08, 2011, 11:53:20 am
 8) :good:..По-точно всичко от нас си зависи,ма кат не сме съзнателни за това,все едно,че нищо не зависи
Титла: Re:"За" или "Против" глобализацията
Публикувано от: Sangre в Януари 08, 2011, 19:44:37 pm
Имаме участик познал верния отговор.
Титла: Re: "За" или "Против" глобализацията
Публикувано от: izi_sun4eto в Октомври 12, 2012, 12:57:44 pm
Против глобализацията съм, защото така  НЕУСЕТНО се губи идентичността на народите- традиции, обичаи, манталитет и т.н...А в това всъщност е красотата на света- да сме различни и да имаме различна култура и идентичност .  Аз си предствавям ОБЕДИНЕНА Европа- EU  като един малък модел на глобализацията. До какво доведе това обединение и сливане на граници обаче ??? Вижте колко държави закъсаха икономически в Европа... Унищожи се средната класа и други негативни последствия за народите.  Положителната черта, от който модел е свободното пътуване в други държави-това, което преди години го е нямало за държавите от Източна Европа. Това позволява много хора да напускат държавите си и да живеят на друго място, т.е една огромна емиграция. Голяма част от малките по-бедни държави отиват в по-добре икономически устроени такива, за да устроят живота си там и какво става с по-бедните държави- след време няма да ги има!. Пример е България, където намаляват българите. Статистиката води към драстично намаляване на населението от български народ.  Според мен, глобализацията е СРЕДСТВОТО , което помага за реализирането на  НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД.
Титла: Re: "За" или "Против" глобализацията
Публикувано от: blade в Ноември 05, 2012, 23:28:53 pm
За глобализацията като естествено процес и сближаване на хората независимо от техния произход и прекратяване на конфлитките. За съм за глобализация която подпомага технологиите и комуникацията, защото ми е "гот" да гледам мачове от Англия(примерно). Против съм това,че глобализацията е инструмент за глобализиране и съсредоточване на власт. Като цяло това не е естествен процес,а изкуствена глобализация на големия капитал.