Форум за конспирации, уфология и мистика.

Разни => Земя и Екология => Темата е започната от: Magnolia в Май 19, 2008, 17:06:39 pm

Титла: Земетресение в България
Публикувано от: Magnolia в Май 19, 2008, 17:06:39 pm
Грози ни земетресение като китайското

19 май 2008 / News.dir.bg
Силно земетресение в България с многобройни жертви и големи материални щети, това прогнозира пред Дарик радио проф. Рангел Гюров от департамента „Земни науки” на Нов български университет.
Порф. Гюров посочи, че земетресение от мащаба на китайското ще удари района на София в обозримо бъдеще. Той каза, че лимитът от време се изчерпил, тъй като предишното голямо земетресение в софийското поле е било преди около 150 години.
Според тезата на професора, колкото по-дълъг е този период, толкова по голяма е вероятността София да бъде ударена от мощно земетресение с магнитуд по висок от 7 степен по скалата на Рихтер.
Най-силно застрашени са районите на София и Софийското поле, поречието на река Марица и района на Чирпан, района на Кресненското дефиле – там през 1904 г. е регистрирано и най-силното земетресение, усетено някога в континентална Европа с магнитуд 7,9 по скалата на Рихтер; района на Шабла – там по Северното Черноморие при силен земен трус е възможно образуването и на цунами; района на Стражица, районите по поречието на Дунава, изложени на въздействието на Вранчанското сеизмично огнище в Румъния, части от Родопите и Кърджалийско.

http://dnes.dir.bg/2008/05/19/news3010712.html
Титла: Относно: Грози ни земетресение като китайското
Публикувано от: Peacekeeper в Май 19, 2008, 20:07:41 pm
Да не става, че икономически ще я вапцаме
Титла: Относно: Грози ни земетресение като китайското
Публикувано от: Mirotvorec в Май 19, 2008, 23:38:40 pm
И като Феникс ще се издигнем от пепелта...   :P
Титла: Относно: Грози ни земетресение като китайското
Публикувано от: H. в Май 20, 2008, 00:05:08 am
Ликувай София - твоят час настъпи :P
Титла: Относно: Грози ни земетресение като китайското
Публикувано от: ======= в Май 20, 2008, 12:52:45 pm
     Гледах преди няколко години в едно предаване по BTV разговор на тема - наводнения, земетресения, глобални климатични промени и все от този род с учени от БАН. За земетресенията се каза за София, че горе-долу на около 100 години стават. И земетръсният ни разлом минава точно под "Бояна". Така че там им е най-напечено под земята, а разлома продължава по посока на Люлин планина и оттам някъде посоката е към прохода Петрохан, съответно влизат селищата намиращи се в това направление.
     Първите години на ХХ век е било последното голямо земетресение в София, тогава в Бояна не е останала здрава постройка. И от това се пророкува толкова много за приближаващо земетресение в София. Това го чувам още от училище, пък да пази св. София, на която е кръстен градът ни, още не е станало. Пък дано не стане и некъде в страната, че само това ни липсва на целия хал. Дано в Стражица земята да се успокои.
Титла: Относно: Грози ни земетресение като китайското
Публикувано от: Тук и сега в Май 21, 2008, 14:04:25 pm
Да не стане като тук?:

Нови доказателства, че китайски режим е игнорирал предупреждения за земетресението

Китайската медия Southern Worker's Newspaper публикува статия на 19 май, озаглавена "Три-минутен разговор превърна тъгата в радост", според която работещ като охрана баща в южно-китайския град Гуанджоу (Guangzhou) бил на ръба на психическото разстройство когато не успял да се свърже по телефона със сина си в продължение на 72 часа след земетресението. И изведнъж получил телефонно обаждане от учителя на сина си, съобщавайки му добрата новина. 

Според репортажа учителят казал, че само час преди земетресението училището получило информация за спешно евакуиране и скоро след като всички преподаватели и ученици излезли на двора, училището се срутило пред очите им.

Този публикуван в публична медия репортаж предоставя доказателство в противовес на твърденията на китайския режим, че никой не е прогнозирал и предупреждавал за земетресението и режимът не е знаел за наближаващото бедствие.
http://www.epochtimes-bg.com/2008-02/2008-05-21_01_d.html
 

 
Титла: Относно: Грози ни земетресение като китай
Публикувано от: ======= в Май 22, 2008, 21:26:26 pm
Кресна и Шабла най-застрашени от люлеене
Паниката убива повече от труса
Геофизици от БАН бесни на апокалиптичните прогнози на проф. Гюров

Със сигурност България ще претърпи земетресение от 7-а степен по Рихтер, в което ще загинат между 30 и 50 хиляди души в София. Апокалиптичното предсказание на проф. Рангел Гюров от Нов Български университет изправи на нокти сеизмологичната общност в България. "Това е спекулация с естественото човешко чувство на страх", заяви директорът на Геофизичния институт на БАН ст.н.с. д-р Николай Милошев. Той припомни, че през последните години Гюров, който по образование е хидробиолог, направи серия от страшни прогнози, нито една от които не се е сбъднала. Сеизмологичните прогнози са далеч по-сериозни от метеорологичните. "Дори когато синоптиците сбъркат, не е толкова фатално. Ако предвидят дъжд, а не вали, хората просто носят чадър през целия ден, без да има смисъл. Докато щетите от паниката при едно неслучило се земетресение са равни на пораженията от едно средносилно земетресение", обясни д-р Милошев. Според него психологическите травми са още по-ужасни от материалните щети.Оцелял от земетресението в китайската провинция Съчуан мъкне пейка от разрушения си дом
Фото: АП

Психоза за неизбежен апокалипсис хвърля в ужас Лос Анджелис след изказването на известния сеизмолог Ричардсън, че градът ще бъде разтърсен на 3 януари 1973 г. "Земетресение нямаше, но много хора загинаха от пожари заради забравени електроуреди и катастрофи, докато панически се изтегляха от града. Щетите пък надхвърлиха милиард долара", припомни акад. Людмил Христосков. 

Гадатели и учени
"За съжаление все още не можем да прогнозираме земетресенията, никъде по света не могат. Ако в Китай го бяха предвидили, бедствието на 12 май нямаше да има толкова жертви", категоричен е директорът на Геофизичния институт. Според него след всяко едно по-силно земетресение по света нарастват рязко и прогнозите за трусове в България, които единствено създават масови психози. Той допълни, че науката не може да предвиди едновременно трите параметра на един трус - време, сила и местоположение. Няколко са големите бедствия, причинили мащабни разрушения у нас през миналия век - 1904 г. в Кресна, 1913 - в Горна Оряховица, 1928 - в Чирпан, 1977 - във Вранча, и 1986 - в Стражица.

"България е от второразрядните по земетръсност райони в света", твърди акад. Христосков. Страната ни се подрежда след най-опасните райони на планетата, които са Япония, Камчатка, Западният бряг на Южна и Северна Америка. За трусовете в родината е характерно, че са с плитки огнища в земната кора, а силните земетресения са сравнително по-редки. Христосков смята, че последният силен трус у нас е бил в Пловдив през 1928 г., което означава, че представата за бедствието е изтрита от паметта на последните поколения. Което води до непрекъснато отслабване на предпазните мерки, които вземат държавните институции. 

Опасните зони
Няколко са земетръсните зони у нас. Първостепенна по опасност е долината на Струма и Кресненското дефиле. През 1904 г. там е регистриран най-силният трус на Балканите за всички времена - 7,8. Втората зона е крайбрежието на Шабла - там са възможни земетресения до 8-ма степен. Като рискова е определена цялата долина на Марица, където според сеизмолозите е възможен трус с магнитуд до 7,5 степен. Софийската зона разполага с потенциал за земетресение до - до 6-а степен, а Горнооряховската - до 7. "Отделно има много междинни зони, където са възможни по-слаби земетресения", допълни Христосков. По думите му България е малка страна и един трус ще засегне над една трета от територията на страната. За сравнение в САЩ земетресението ще се усети върху 1-2%, а в Япония - до 7-8%. Акад. Христосков твърди, че науката не е абсолютно безпомощна да предвиди трусовете. Може да се каже къде и с каква сила, но най-трудно е да се отгатне кога ще се случи бедствието. Картата за сеизмично райониране в България е изработена през 1979 г. и в нея потенциален земетръс е предвиден в района на Стражица, какъвто се състоя 7 години по-късно. Картата с опасните зони важи за период от хиляда години. 
Руслан Йорданов

       от в-к "Стандарт"
Титла: Относно: Грози ни земетресение като китайското
Публикувано от: jediguardian в Май 23, 2008, 18:01:44 pm
Ние сме точно между две тектонски плочи. Тук може като нищо да стане 9 по Рихтер.
Титла: Относно: Грози ни земетресение като китайското
Публикувано от: nettle в Май 23, 2008, 23:05:45 pm
9 по Рихтер променя ландшафта, недей така, още ми се живее ;)
Титла: Относно: Грози ни земетресение като китайското
Публикувано от: cdms в Май 23, 2008, 23:12:00 pm
9 по Рихтер и няма жива душа да остане.
Титла: Относно: Грози ни земетресение като китайското
Публикувано от: jediguardian в Май 23, 2008, 23:46:49 pm
Това не значи, че не може да стане. Точно между плочите сме. Питайте който искате геолог.
Титла: Относно: Грози ни земетресение като китайското
Публикувано от: asdfghjkl в Май 24, 2008, 00:21:35 am
9 по Рихтер променя ландшафта, недей така, още ми се живее ;)

Напълно е възможно, 1904г. у нас е имало земетресение от 7,8 по Рихтер.
Вижте и снимката със сеизмичните точки: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5


Земетресения могат да се предсказват. Гледал съм документален филм за земетресението в Турция и там едни учени говореха и казаха, че многократно са предупреждавали, кога точно ще има земетресение в Турция, но властите не ги чули. Имали някакъв особен модел на определяне, според, който всяко земетресение влияе и даже предзвиква следващото. Доста точно беше барнато, но не помня кой беше филма. И наистина ако видите на линка най - разрушителните земетресения за 20в., се наблюдава някакъв модел. През определен период от време има засилване на земетресенията, случват се много начесто и сравнително близо.
Титла: Относно: НЕИЗБЕЖНО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ (разширена тема)
Публикувано от: cdms в Май 24, 2008, 11:30:24 am
man88nam, според мене няма такава опастност, защото имаше земетресение в София през 2002г. от 4 степен по Рихтер. Ако последното е било преди 150г. тогава следващото би трябвало да е много по нататака във времето.
Не виждам смисъл да се всява излишно напрежение.
Титла: Относно: НЕИЗБЕЖНО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ (разширена тема)
Публикувано от: Hermes в Май 24, 2008, 13:09:18 pm
Нито мога да потвърдя ,нито да отрека че ще има земетресение.Но не може да не ни сполети някакъв катаклизъм ,в най-скоро време.ЗЕМЯТА СЕ ЧИСТИ .....
НЯКОИ СИ ПОМИСЛИХА ЧЕ ЩЕ ВПРЕГНАТ ПРИРОДАТА ,ДА ИМ НОСИ ПАРИ .Да, могат да се ползват природните ресурси,НО до определени граници.Равновесието е нарушено отдавна,тепърва ще берем плодовете-които са горчиви.... Вероятността да има или да няма катастрофа ,според мен е 60/40..
Титла: Относно: НЕИЗБЕЖНО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ (разширена тема)
Публикувано от: Martin в Май 24, 2008, 14:48:12 pm
Ако включим в изчисленията и възможностите за изкуствено предизвикване на земетресения, вероятността нараства още повече...
Титла: Относно: НЕИЗБЕЖНО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ (разширеl
Публикувано от: cdms в Май 24, 2008, 15:39:24 pm
Как така изкуствени земетресения ???
Титла: Относно: НЕИЗБЕЖНО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ (разширена тема)
Публикувано от: Eon в Май 24, 2008, 16:05:17 pm
Има теория, че изкуствени земетресения могат да се предизвикат с HAARP или подобни нему уреди.
Титла: Относно: НЕИЗБЕЖНО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ (разширена тема)
Публикувано от: SMSI-H в Май 24, 2008, 20:00:18 pm
Има теория, че изкуствени земетресения могат да се предизвикат с HAARP или подобни нему уреди.
Еon-е, не грешиш ли? HAARP основно се използва за микровълново нагряване на стратосферните слоеве. Технологията за земетресенията е открита и разработена от Никола Тесла в началото на миналия век. Той е създал вибрационен апарат. Когато го включил, за да си направи експеримернт, отишъл извън населеното място. Прибрал се и видял..., че кварталът е съборен, ЦЕЛИЯТ!!! Но това съм го чел само веднъж в една статия във вестник "Психо" преди години. Темата не се разпространява твърде много, така че не мога да я потвърдя с други статии.
Титла: Относно: НЕИЗБЕЖНО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ (разширеl
Публикувано от: Martin в Май 24, 2008, 20:51:30 pm
И за HAARP има теории: http://209.85.129.104/search?q=cache:uSWs5pEZLskJ:www.letxa.com/issue_haarp.php+haarp+earthquakes&hl=bg&ct=clnk&cd=2&gl=bg (http://209.85.129.104/search?q=cache:uSWs5pEZLskJ:www.letxa.com/issue_haarp.php+haarp+earthquakes&hl=bg&ct=clnk&cd=2&gl=bg)
Титла: Относно: НЕИЗБЕЖНО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ (разширена тема)
Публикувано от: Eon в Май 25, 2008, 09:34:43 am
Има теория, че изкуствени земетресения могат да се предизвикат с HAARP или подобни нему уреди.
Еon-е, не грешиш ли? HAARP основно се използва за микровълново нагряване на стратосферните слоеве. Технологията за земетресенията е открита и разработена от Никола Тесла в началото на миналия век. Той е създал вибрационен апарат. Когато го включил, за да си направи експеримернт, отишъл извън населеното място. Прибрал се и видял..., че кварталът е съборен, ЦЕЛИЯТ!!! Но това съм го чел само веднъж в една статия във вестник "Психо" преди години. Темата не се разпространява твърде много, така че не мога да я потвърдя с други статии.

Знам за какво се използва ХААРП. Не съм казал, че вярвам на тази теория.  ;)
Титла: Относно: Грози ни земетресение като китай
Публикувано от: ======= в Май 25, 2008, 10:51:11 am
    В края на 80-те имаше филм за едно от най-силните земетресения в Япония - с много тежки разрушения и жертви - "7,9 по скалата на Рихтер". И там имаше за един млад сеизмолог, който беше открил начин да се предвиждат земетресенията, и се мъчеше да убеди всички за това земетресение, но никой не му вярваше и го потърсиха чак след като стана. Беше по действителен случай. Тогава се казваше, че след това земетресение в Япония са започнали да строят небостъргачите по много издръжлива на високи степени на земетръси технология.
Титла: Относно: Заметресение в БГ ( Magnolia / man88nam )
Публикувано от: cdms в Май 25, 2008, 14:21:53 pm
Дори да стане толкова ни е калпава организацията, че не ми се мисли.
Титла: Относно: Земетресение в България
Публикувано от: Alien в Юни 24, 2008, 21:18:45 pm
България да се подготви финансово за възможно голямо природно бедствие, се казва в доклад на Световната банка.

24 юни 2008 / News.dir.bg
България, която се намира в един от най-опасните земетръсни райони на Балканите, трябва да действа бързо и да се подготви финансово за възможно голямо природно бедствие, се казва в доклад на Световната банка.
Банката, която работи по създаването на фонд за събиране на средства за борба с природни бедствия в Югоизточна Европа, счита, че при голямо земетресение в София, загубите могат да достигнат до 5 млрд. долара или около 11% от брутния вътрешен продукт (БВП), предаде БГНЕС.
До този момент финансовите средства на България са много малки, съобщи Еужен Гуренко, един от авторите на доклада. Каквото е възможно да се направи, трябва да се направи скоро. Защото с Китай водехме преговори 8 години, за да създадем национален фонд за природни бедствия и едва сега те се събудиха и искат да го създадат след земетресението от месец май, каза още той.
България, която има население по-малко от 8 милиона души, пострада от серия от земетресения с магнитуд над 7 по скалата на Рихтер в началото на 20-ти век. Последното голямо земетресение от 1986 г. разруши 80% от сградите в засегнатия регион.
Застраховките на недвижимо имущество в България и другите бивши комунистически страни от Източна Европа намаляха чувствително през последните 18 години главно заради намаляването на доходите. Само около 9% от собствениците на жилища в България имат застраховка срещу обикновени природни бедствия и дори по-малко - около 6% за катастрофални природни бедствия, сочи проучване на Иншурънс Регулатор.

http://dnes.dir.bg/2008/06/24/news3131867.html

Тези от световната банка нещо за големи ясновидци почнаха да се взимат. И то точно в разгара на предпoлагаема световна HAARP война. Когато нещо може да се обясни с "природата", но има изкуствен произход наистина става страшно.Отдавна мина времето в което със сигурност да може да се  твърди че нещо има естествен произход. Технологиите напреднаха прекалено много. Дано не ни готвят нещо след което вежливо да ни кажат че са ни предупредили.
Титла: Относно: Земетресение в България
Публикувано от: Sekhmet в Юни 25, 2008, 09:51:21 am
Възмутена съм!!!! Вчера дори и по БНТ ни напомниха незнайно защо, какво трябва да правим по време на земетресение. Учудих се на тази загриженост. Е днес като прочетох статията в dir.bg всичко ми се изясни.
Тези отвратителни "мъже в сянка" явно виждат, че не могат да ни унищожат с икономически геноцид, защо да не ни спретнат тогава едно трусче. Гадини!!!
Обаче има нещо, свързано със земните магнигните излъчвания... България е свята земя, току виж сме им прецакали HAARP-a ;)
Титла: Относно: Земетресение в България
Публикувано от: mirage в Юни 25, 2008, 11:56:15 am
Няма какво толкоз да се възмущаваш, полезно е за всеки да знае как да действа при земетресение и е хубаво да го напомнят от време на време.
Титла: Относно: Земетресение в България
Публикувано от: Sekhmet в Юни 25, 2008, 12:10:49 pm
Не си ме разбрал. Не съм възмутена от самото напомняне, а от какво е провокирано.
Явно не си прочел поста на Alien внимателно, за да разбереш всъщност за какво става въпрос.
Титла: Относно: Земетресение в България
Публикувано от: Eon в Юни 25, 2008, 21:36:54 pm
Колеги и колежки. Успокойте се малко.

Конспирацията е хубаво нещо, хубаво е и малко да се съмнявате във всичко.

Но!

Не приписвайте всяко едно земетрение на ХААРП или пък на някакви зли гадове, които се опитват да съсипят държавата. Гледайте малко реално на нещата.

В Турция като стана земетресение и изпогинаха сума ти души, във форума се изказа мнение, че това било заради кармата им. Нали правили злини в миналото и сега им се е връщало.

Сега недай си боже ако стане земетресение тук щяло да бъде заради ХААРП или заради някакви конспиратори.

Аз пък мисля, че ако стане нещо такова, това ще е заради това, че се намираме в земетръсна зона. В България преди е имало много силни земетресения, знаем всички, тогава ХААРП ли беше виновен?
Титла: Относно: Земетресение в България
Публикувано от: Alien в Юни 25, 2008, 22:04:07 pm
Аз затова не случайно писах че вече не може да се каже кое земетресение е "естествено" и кое не е. Доколко и "естествените" също по някакъв начин не се дирижират от по-висши сили също е интересна тема но не  и за този раздел  ;)
А освен това факта че евентуалната технология за подобни манипулации може да се счита за сравнително нова - това само означава че определена група в момента  има достъп до нея и няма гаранции че  и в по-древното минало не е имало подобна технология с друг притежател.
Титла: Относно: Земетресение в България
Публикувано от: Magnolia в Юни 26, 2008, 05:00:40 am
Специално това:

България да се подготви финансово за възможно голямо природно бедствие, се казва в доклад на Световната банка.

24 юни 2008 / News.dir.bg


"мирише', и то много! Особено, ако информацията и в оригиналния текст на английски е поднесена  по този начин. Личи си от километър, че е заплаха. Ей- така, по приятелски. :D

Преди няколко седмици излезе в официални източници твърдението на немски метеоролог, че военните манипулират времето. Доказано с карта и т.н. Даже искат да им търсят отговорност. (Но това, разбира се, трудно ще стане.  8) )
Така  че не е само конспирация... ;)
Титла: Относно: Земетресение в България
Публикувано от: Eon в Юни 26, 2008, 08:43:38 am

България да се подготви финансово за възможно голямо природно бедствие, се казва в доклад на Световната банка.

24 юни 2008 / News.dir.bg


Световната банка да не са някакви махленски клюкарки. Все едно ги изкара някакви селяни или тийнейджъри дето си правят завоалирани заплахи... Хората ни предупреждават, проблема е, че хората от които зависи да няма жертви са с много дебели глави...
Титла: Относно: Земетресение в България
Публикувано от: SMSI-H в Юни 26, 2008, 18:38:40 pm
Значи така...

Имаме си предупреждение!!!! ;)

Месец преди 11.09. са отправяни предупреждения за този отвратителен акт. Аналогията е почти същата. Въпросът е, че умишлено не се обръща внимание в България! Необръщането на внимание е съществена част от плана за съспипване на България. Знае се, че 80% от населението има собствени жилища. Тези имоти трябва да се вземат от населението и така то по още един начин да се обездуши душевно, освен всичко друго!!!


Какъв е извода? Ми правете си застраховки! Правете си, защото ще имате някакъв документ, с който ако застрахователната компания откаже плащане на щета, да можете да я осъдите! Че държавата няма да даде никакви средства или ще даде някакви трохи за възстановяване на разрушенията е ясно - както стана с голямото наводнение през миналата година в Цар Карлоян, където в болшинството случаи избрани хора от етническото малцинство получиха средства, а българите нищо /това го знам от непосредствени жители от Цар Калоян/. За две-три кутии цигари средномесечно ще си имате годишна застраховка. И ще ви дам друг акъл. Когато правите застраховка си правете сметка за каква сума я правите, защото при пълно унищожение на имот застрахователната компания никога не плаща повече от 80% от реалната стойност на имота, тъй като от една къща винаги остават някакви материали /виж апартаментите са друг въпрос - при пълно разрушаване на блок, трябва да се търсят 100%/. Правете застраховка за по-голяма застрахователна сума. Не правя реклама на застрахователната дейност. Просто искам всеки четящ в сайта да не губи собствените си интереси. Защото ако не дай си боже стане силно земетресение, както в България болшинството къщи са строени без план и изчисления или строени с кражба на материали за бетон, ще има големи щети и много на брой, заради което застрахователите няма да плащат както трябва и ще има големи неприятности и разправии с тях. Добре е да имате възможност да ги съдите.
Титла: Относно: Земетресение в България
Публикувано от: Magnolia в Юни 27, 2008, 04:24:23 am
Световната банка да не са някакви махленски клюкарки.
Не, разбира се. Те са ангели небесни, които се грижат за братята- българи. ;)


SMSI-H, нямам нищо против застраховките(по- скоро против начина им на налагане), но на фона на горната статия и на тази:
 http://www.capital.bg/show.php?storyid=235407
,която може би ви е убягнала...
Може би предупрежденията не са от вчера.

 
Титла: Относно: Земетресение в България
Публикувано от: Eon в Юни 27, 2008, 07:46:35 am
Ами предупреждават ни хората. В белите страни така се прави.

Ако пак казвам недай си боже в България стане земетресение ще има изказвания от типа на:

"зимата ни изненада" "не бяхме подготвени"
Титла: Относно: Земетресение в България
Публикувано от: Magnolia в Юни 27, 2008, 19:50:16 pm
Еоне, живяла съм в "бяла страна". Знам, "как се прави."
То това предупреждение направо като прогнозиране звучи.
Я да се върнем сега на онзи български професор /май в началото на темата имаше линк/, който също ни предупреждаваше. Дали пък не беше оплют?! Обаче той на съвсем други аспекти акцентираше. Сигурно и заради това не беше чут.
Нали земетресенията не можели да се прогнозират? ;)

(Всъщност нямаше ли някаква теория за обратното?)

А Световната банка(само като чуеш името) е една институциите, на които най- малко трябва да се вярва.

Може и да има земетресение. Вероятността е  голяма, според мен. Но не заради това си чупя пръстите тук.
Титла: Относно: Земетресение в България
Публикувано от: Eon в Юни 27, 2008, 20:22:14 pm
По добре да ни предупредят така отколкото да ми излязат в новините в 20.00 като през декември и да ми кажат, зимата ни изненада.

Това нещо го твърдя с уговорката, че предупреждението е на база изследвания и научни анализи. А не на конспирация.

А земетресението в Стражица кой го причини? Пак ХААРП? Земетресения е имало и преди и ако има земетресение то според мен ще се причини от природни фактори, а не конспиративни.

Вече ако сте сигурни, че първото сериозно земетресение, което ще стане в България, ще е от ХААРП, то тогава няма смисъл да споря.
Титла: Относно: Земетресение в България
Публикувано от: Magnolia в Юни 28, 2008, 02:05:35 am

Това нещо го твърдя с уговорката, че предупреждението е на база изследвания и научни анализи. А не на конспирация.

Че той и нашият човек предупреди на базата на изследвания и научни анализи(виж н  1. страница от темата.)
 ;)

А земетресението в Стражица кой го причини? Пак ХААРП? Земетресения е имало и преди и ако има земетресение то според мен ще се причини от природни фактори, а не конспиративни.
Кой го отрича това?
Но: при земетресението в Стражица  1986 въпреки големите разрушения, говорим за 2 жертви!! А в Китай колко са жертвите?! ;)


Вече ако сте сигурни, че първото сериозно земетресение, което ще стане в България, ще е от ХААРП, то тогава няма смисъл да споря.
При положение, че технологията съществува и се използва активно, за да ни плашат после с лошотията и отмъщението на природата и за извличане на дивиденти от всякакъв тип,аз лично не го изключвам. А за сигурност: В много малко неща съм сигурна 100%. :)

Обаче за мърлящината в управлението на съответните отговорни министерства съм напълно съгласна с теб.
Зимата винаги "ще ни изненадва". >:(
Впрочем в Стражица към днешна дата нямат представител на "Гражданска защита"! Въпреки, че е земетръсна зона и все още ги тресе там. За какво си говорим въобще?

И за да не остана неразбрана:

С горното предупреждение акцентът е поставен върху застраховките, т.е. пак върху прибирането на парички, а нашите си мълчат и се съгласяват, но пак НИЩО не предприемат!!! Но и ние сме овце..., щом не им търсим отговорност за престъпното бездействие. :(

Сеизмична карта на Европа:

(http://wija.ija.csic.es/gt/earthquakes/imatges/ESC-SESAME_poster_A4_75q.jpg)


Титла: Относно: Земетресение в България
Публикувано от: Eon в Юни 28, 2008, 10:37:33 am

Това нещо го твърдя с уговорката, че предупреждението е на база изследвания и научни анализи. А не на конспирация.

Че той и нашият човек предупреди на базата на изследвания и научни анализи(виж н  1. страница от темата.)
Е да, и нашия човек предупреждава и те предупреждават. Защо тяхното да звучи като заплаха, а предупреждението на нашия човек като предупреждение  :P

Кой го отрича това?
Но: при земетресението в Стражица  1986 въпреки големите разрушения, говорим за 2 жертви!! А в Китай колко са жертвите?! ;)
И излиза, че колкото повече жертви има толкова е по-голяма вероятността да е ХААРП? Китайското имаше повече жертви защото беше в населена зона. А в Стражица няма много хора. А и в Стражица не знам колко етажа е най-високата сграда. ;)

И земетресение да стане, и потоп да стане (както стана преди 1-2 години) пак ще бъдем изненадани и пак ще се шуми 1-2 месеца и ще отмине... Много добре знаем, кой ще е виновен в случая - нашите управляващи.
Титла: Относно: Земетресение в България
Публикувано от: asdfghjkl в Юли 08, 2008, 00:18:04 am
На какъв принцип действа?
Титла: Относно: Земетресение в България
Публикувано от: ton в Юли 16, 2008, 03:49:48 am
Фантастическое оружие. Цикл "Ударная сила". Психотронное, климатическое.
http://rutube.ru/tracks/587374.html?v=dcab849e2e06068bb46876be0bd9b368 (http://rutube.ru/tracks/587374.html?v=dcab849e2e06068bb46876be0bd9b368)
Титла: Относно: Земетресение в България
Публикувано от: Спорт-Здраве3 в Ноември 16, 2008, 21:31:08 pm
Е - тва беше разрушителното земетресение,което трябваше да затрие София :P

4 по Рихтер,два труса по 2.5 сек продължителност,няма докладвани щети в общината.


Вярно,трусът си беше добър,изкара ме от дълбок сън,блокът скърцаше,чух как крачетата на леглото ми скърцат по балатума и лампата ми падна :) въпреки че съм на втория етаж  :P

Но...тва ли беше? Нека позная - и 2012 ще е със същата сила...
П.П.
Има си и странните страни.Първо - световната банка,както чета,от известно време заплашва с катаклизми.Не че си нямат оръжие.Само че звярът ми нищо не усети и спа като заклан.Животните на други приятели също нищо не са усетили.
Титла: Относно: Земетресение в България
Публикувано от: PCKILLER в Ноември 17, 2008, 02:48:06 am
Ето нещо и от мене, не е за България ама все пак:


      Date/Time               Magnitude           Area                 Country

16.11.2008 - 17:02:31   7.5M  Indonesian archipelago  Indonesia
16.11.2008 - 17:02:34   7.8M  Indonesian archipelago  Indonesia
16.11.2008 - 17:34:37   5.6M  Indonesian archipelago  Indonesia
16.11.2008 - 17:34:40   5.8M  Indonesian archipelago  Indonesia
16.11.2008 - 18:20:33   5.4M  Indonesian archipelago  Indonesia
16.11.2008 - 18:20:34   5.8M  Indonesian archipelago  Indonesia
16.11.2008 - 22:33:49   5.0M  Indonesian archipelago  Indonesia


16.11.2008 17:12:37
Tsunami Information Bulletin
Tsunami Detected -> Yes


Времето е UTC


http://hisz.rsoe.hu/alertmap/?area=&lang=eng (http://hisz.rsoe.hu/alertmap/?area=&lang=eng)
Титла: Относно: Земетресение в България
Публикувано от: Trandev в Ноември 19, 2008, 14:08:55 pm
Така е, това със земетресенията е най-голямата конспирация.
Все идва изненадващо, освен за една лелка дето я показваха по една от телевизиите. :D :D :D
Титла: Относно: Земетресение в България
Публикувано от: tseneto в Ноември 23, 2008, 17:50:40 pm
А какво ще кажете пак за инфото, което се пусна по ТВ, че около 27 ноември ще има голямо разрушиелно земетресение в София? Даже тази жена, която ги предусещала също го била казала? Съжалявам, но не мога да си спомня името - нещо Мария ли беше :((Имаше интервю с нея по бтв. Преди земетресение тя усеща болка в определени части на тялото и всяка една от тях е за определена територия на Земята. Беше предсказала това в София и т.н.
Титла: Относно: Земетресение в България
Публикувано от: Спорт-Здраве3 в Ноември 24, 2008, 22:28:29 pm
Ами някой наскоро ми напомни идеята,че Витоша се събужда и тн  :-\ От гледна точка на природата,това би бил най-удобния вариант да се отърве от тая дупка веднъж завинаги...
...но от друга,Витоша уж е на решето.Никой не прави бази във вулкан,който има тенденции да се пробужда,нали? Не че преди е имало такива тенденции,но все някой е проверил,нали? Не си строиш базата под полянки с трендафил,просто защото ти харесва  :P

Затова си мисля,че не е това :) и фактически нищо не казах.Каквото и да е - софиянци,трябва да се радваме,че животът ни ще стане по-интересен :) просто се погрижете да не стане от интересен разнообразен  :P
Титла: Re:Земетресение в България
Публикувано от: teni в Декември 01, 2010, 11:56:29 am
Може би трябва да се поуспокоим, след като поредицата слаби земетресения през лятото на 2010 година, най-вероятно е отслабила напрежението в земните пластове на Софийското поле.Разбира се, ако няма и други фактори.