Форум за конспирации, уфология и мистика.

Конспирации => Здравни конспирации => Темата е започната от: H. в Април 02, 2008, 12:57:29 pm

Титла: За бактериите и хората
Публикувано от: H. в Април 02, 2008, 12:57:29 pm
Напитките в заведенията за бързо хранене могат да бъдат по-замърсени от водата в тоалетното казанче

Проектът на дванадесетгодишната Джазмин Робърт е спечелил първо място на панаира на науката в нейното училище. Неочакваните резултати от него могат да послужат като сериозен повод за размисъл.
Този проект предвиждал да се сравни чистотата на леда, сервиран в питиетата на пет ресторанта за бързо хранене с чистотата на водата от тоалетните казанчета в същите заведения. През 70% от времето в леда имало повече бактерии, отколкото във водата в тоалетното казанче – така било във всеки 4 от 5 изследвани ресторанта. В 60% от леда в ресторантите била открита и бактерията E. coli, която идва от изпражненията на животните и може да причини сериозни заболявания. Наличието на определено количество бактерии във водата се счита за безвредно, но това не важи за E. coli, чието наличие е абсолютно недопустимо.

Безалкохолните напитки са едно от най-лошите неща, които можете да консумирате

Не само защото са много калорични, а и защото водата за някои от тях се взема от недостатъчно чисти източници, а в тях обикновено се слага и замърсен лед – така тези напитки могат да ви изложат на повече опасни за здравето бактерии, отколкото ако пиете вода направо от тоалетното казанче. А какво да кажем за газираната вода, предназначена за децата в училище, като се има предвид, че освен всичко друго, газираната вода може да причини пристрастяване – точно както никотина. Не случайно напоследък се предлага на етикетите на безалкохолните напитки да се поставят предупредителни надписи както на етикетите на цигари.

Приятно ли ви е да ви сервират парченце лимон в чашата с вода или чая, когато обядвате в ресторант? Признайте си, че сте го правили – да изстискате лимоновото резенче във водата, а след това да го пуснете в чашата си без да смятате това за особено опасно. В такъв случай ще останете шокирани – в два от три ресторанта в САЩ тестваните лимонови резенчета били покрити с болестотворни бактерии, включително фекални. На парченцата били открити общо 25 различни и потенциално опасни микроорганизми.
При все това, замърсеното лимоново резенче може да е най-доброто нещо в чинията ви поради качеството на храната, токсините в нея, консервантите, ароматизаторите, това, че е приготвена в микровълнова фурна и т.н.
Въпреки всичко, през 2006 г. повечето от средните американски домакинства са похарчили почти ПОЛОВИНАТА от своя бюджет за хранете навън, според едно проучване на разходите на потребителите за 2006.

Както изглежда, персоналът в ресторантите не си мие както трябва ръцете след всяко ползване на тоалетната – няма как да се контролира това, а и вредните бактерии не се виждат. Дори да си ги мият, обаче, даже в най-добре ресторанти е пълно с болестотворни бактерии, но просто никой не проверява за тях. Ще продължите ли да играете на руска рулетка със своето здраве? Ще рискувате ли както досега с лимоновите резенчета, докато някое от тях не ви разболее?
Ако си готвите и да се храните в къщи, можете да контролирате и съставките и размера на порциите и хигиената.

Но ето и изненадата: според статистиката 65% от настинките, 50% от всички случаи на разстройство и 50 до 80% от причинените от храна заболявания се причиняват не в ресторантите, а в собствения ни дом, защото в кухнта ни най-вероятно също има такива бактерии. Проучванията показват, че върху дъската за рязане в собствения ни дом, например може да има 200 пъти повече фекални бактерии, отколкото по тоалетната седалка. Гъбата, която използвате за миене на чиниите, може да е пълна с болестотворни бактерии. Това важи с особена сила и за компютърната клавиатура, телефонната слушалка, дръжките на количката за пазаруване.

Най-замърсеното с микроби място в дома не е тоалетната, а кухнята
(защото тоалетните често биват дезинфекцирани, за разлика от кухнята).

Най-замърсените с микроби предмети в домакинството:
 
- кухненската гъба и парцалите за миене
Когато ги използвате за забърсване на плота или чиниите вие само прехвърляте бактериите от едното място на другото. Ако оставите добре намокрената гъба в микровълновата за 2 минути, това вероятно ще убие 99% от бактериите в нея. ВНИМАНИЕ – задължително добре намокрена, защото ако е суха може да се запали. Най-добре да я сменяте веднъж седмично и да я оставяте да изсъхва между ползванията – повечето бактерии оцеляват само няколко часа на сухо. Преди да оставите гъбата или парцала да съхне, отстранявайте органичния материал от тях. Можете да я дезинфекцирате в миялната машина, а парцала да перете в пералнята, като след това го сушите при висока температура.
- дъската за рязане
Пукнатините и процепите по дъската за рязане осигуряват удобно място за живот на бактерии. Ако режете сурово месо или риба, почистете добре дъската преди да режете на нея зеленчуци. Мийте я с вряла вода и препарат или в миялната машина, за да отстраните хранителните частици по нея; оставяйте я да изсъхне добре. Не е зле да имате и отделни дъски за рязане на месото и зеленчуците.
- кухненските повърхности могат да са пълни с микроби въпреки, че изглеждат чисти (особено ако сте ги измили с мръсна гъба или парцал)
- крана и дръжките на чешмата често не биват измивани добре – мийте ги редовно с гореща вода и сапун или ги дезинфекцирайте с белина и вода
- дренажния отвор на мивката – мийте със сода за хляб и стара четка за зъби мястото около него, дезинфекцирайте го редовно
- дръжките на шкафовете и на хладилника и фризера, особено ако са ползвани от някой болен или пипал сурово месо, или който не си е измил ръцете след като е ползвал тоалетната. Измивайте ги често и ги дезинфекцирайте.
- четката ви за зъби – сменяйте я на всеки 3 месеца или след всяко прекарано инфекциозно заболяване
Не ставайте обаче фанатици на тема антибактериални препарати, които причиняват повече вреда, отколкото полза – така ще нарушите баланса на бактериите в своя дом, а категорично не всички бактерии са вредни. Следете и дали използваните от вас препарати не съдържат силно отровни химикали.

Разбира се, в повечето случай имунната система успява да се справи с болестотворните бактерии, но ако е увредена, ако сте вече на възраст, или сте малко дете, сте изложени на по-голяма опасност. Затова на първо място в профилактиката все пак трябва да бъде грижата за имунната ви система.

За да бъде имунната ви система в ред:
- наспивайте се добре през нощта
- сведете до минимум стреса в своя живот
- правете физически упражнения редовно и ефективно
- излагайте се редовно на слънце
- избягвайте захарта
- поемайте добри бактерии (като Lactobacilus Bulgaricus)
Титла: Относно: За бактериите и хората
Публикувано от: Eon в Април 02, 2008, 14:06:41 pm
Много полезна информация, благодаря.
Титла: Относно: За бактериите и хората
Публикувано от: Trandev в Април 02, 2008, 14:29:26 pm
Колко хилядолетия човечеството е оцеляло без дезинфектанти. Да не говорим, че част от микрофауната е необходима за нормалното развитие на човека. Открита е зависимост от стерилността на живот и алергиите. Кой от вас е виждал циганин със сенна хрема или алергия от домашен прах. ;D ;D ;D ;D :D
Титла: Относно: За бактериите и хората
Публикувано от: Тук и сега в Април 03, 2008, 11:23:10 am
Съгласна съм с Трендев.
Ако се вярва на всичко това човек ще се превърне в хипохондрик.Хигиена е нужна,но без да се изпада в крайности.
Освен това препаратите от миалната машина са с пъти по-опасни от това,което трябва да унищожават.
Титла: Относно: За бактериите и хората
Публикувано от: H. в Април 03, 2008, 18:34:40 pm
Аз нарочно я пуснах тази тема, защото е нож с 2 остриета. Хем показва общото ниво на хигиената (особено в заведенията), хем се опитва да насажда страх. Така се ръководи социума :)
Титла: Относно: За бактериите и хората
Публикувано от: Magnolia в Април 03, 2008, 20:13:05 pm
Аз нарочно я пуснах тази тема, защото е нож с 2 остриета. Хем показва общото ниво на хигиената (особено в заведенията), хем се опитва да насажда страх. Така се ръководи социума :)
Точно това си помислих,като я четох.
Старичка е статията. Откъде я взе?
Аз даже скрита реклама на дезинфектанти виждам тук, въпреки, че казват: Не прекалявайте с почистващите препарати.."
ПОнятието "имунна система" също е формално.
Титла: Относно: За бактериите и хората
Публикувано от: H. в Април 03, 2008, 20:24:56 pm
Пратиха ми я, заедно с едни други статии, не знам откъде са.
Титла: Относно: За бактериите и хората
Публикувано от: Magnolia в Април 04, 2008, 02:54:37 am
Малко коментари от мен:
Цитат
- кухненската гъба и парцалите за миене
Най- добрият вариант е да се мие с четка.

Цитат
- дъската за рязане
Най- подхоящи са дъските за рязане от стъкло или мрамор.

Цитат
В 60% от леда в ресторантите била открита и бактерията E. coli, която идва от изпражненията на животните и може да причини сериозни заболявания. Наличието на определено количество бактерии във водата се счита за безвредно, но това не важи за E. coli, чието наличие е абсолютно недопустимо.
Имаше случай преди години на голяма група натровени младежи на някакво парти в Германия. Установило се, че причината е леда, който взели за напитките си от Макдоналдс. И май  бяха поосъдили фирмата.  ;) Оттогава забраниха да се изнася лед от там. Но може и нагласено да е било, кой знае.

Ниската хигиена в ресторантите е ясна за всеки, но това, което никой не споменава, е енергийното замърсяване. Все си мисля, че оттам идва големият проблем. Представете си работещия там- биороботът, подложен на стрес, на постоянен натиск от страна на шефа, на колегите, на клиентите, какви енергии влага в храната, която приготвя. :(

Или пък идващият директно от строежа работник с черни, окаляни ръце, с мръсните дрехи, който лапа надве- натри хамбургер след хамбургер :D и примлясква в тон с цялата тълпа там."Ммм, вкусно!" Животинска ферма.... Бляк..
(Пак оспамих.  ::) )
Титла: Относно: За бактериите и хората
Публикувано от: neven в Април 04, 2008, 17:36:50 pm
А ето данни от анализи да количественото наличие на бактериите в някои меса и ...фекалиите на някои животни:
/анализите се отнасят за грам продукт/

Бифтек – 1 500 000
Хамбурски стек – 75 000 000
Свински черен дроб – 98 000 000
Пресни фекалии на телето – 15 000 000
Пресни фекалии на коза – 20 000 000
Пресни фекалии на кон – 30 000 000

И какво следва? Бон апети ;D ;D ;D
Титла: Относно: За бактериите и хората
Публикувано от: SMSI-H в Април 04, 2008, 18:03:10 pm
А ето данни от анализи да количественото наличие на бактериите в някои меса и ...фекалиите на някои животни:
/анализите се отнасят за грам продукт/

Бифтек – 1 500 000
Хамбурски стек – 75 000 000
Свински черен дроб – 98 000 000
Пресни фекалии на телето – 15 000 000
Пресни фекалии на коза – 20 000 000
Пресни фекалии на кон – 30 000 000

И какво следва? Бон апети ;D ;D ;D
Ами в прясното мляко, знаете ли какво чудо е на микроорганизми? Има европейски стандарт, според който в единица прясно непастьоризирано мляко, веднага след издояването и предаването на млякото в преработвателни фирми, бактериите трябва да бъдат точно определен брой на единица количество. Над този брой млякото е нестандартно. Една фирма в Шуменския регион се опитваше преди пет-шест години да наложи този стандарт на млекопроизводителите, от които изкупуваше прясно мляко.
Титла: Относно: За бактериите и хората
Публикувано от: Eon в Април 04, 2008, 18:13:21 pm
Абе хора вие нормални ли сте?

Какво като има бактерии в месото? Трандев си ви каза, бактерии има навсякъде и всякакви. 1 500 000 бактерии в бифтека? И кво? Дайте да не ядем храна щото по нея има бактерии...

Ще ме убиете с тези статистики направо...  ;D

Като се целуват хората си обменят милиони бактерии, дайте да не се целуваме... или пък за секса?

И за какво ми е тази статистика? Не съм тръгнал да ям конски лайна..  :-X
Титла: Относно: За бактериите и хората
Публикувано от: neven в Април 04, 2008, 19:29:14 pm
Eонеее, бактериите са били преди човека и ще ги има  след него. Има ги и в целувката, и в храната , и в секса. И те са като хората-добри и лоши, полезни и вредни.Но когато има  баланс между тях, всичко е наред. Само върху кожата ни има около 150 вида бактерии.А при жените са повече, защото бактериите обичат жените :) Доказано е , че върху вещите на дамите има 4 пъти повече бактерии,но това не ги прави по-грозни и нежелани(дамите).Просто статистика, която показва колко са силни жените  ;) 4 пъти повече не е майтап работа...
Титла: Относно: За бактериите и хората
Публикувано от: Eon в Април 04, 2008, 19:32:13 pm
Това ми е ясно невенче, но тази статистика не означава нищо. Точно това се опитвам и аз да кажа.  :P
Титла: Относно: За бактериите и хората
Публикувано от: neven в Април 04, 2008, 19:44:58 pm
Означава,Еоне! Когато в акото има по-малко бактерии отколкото в храната, означава, че храната не е много читава. Помисли малко - къде е разликата от поетите и излезлите бактерии? Те  остават  в тялото и го зашлаковат, те започват да се хранят от него и баланса отива на кино...
Титла: Относно: За бактериите и хората
Публикувано от: Тук и сега в Април 05, 2008, 00:51:56 am
Цитат
Ниската хигиена в ресторантите е ясна за всеки, но това, което никой не споменава, е енергийното замърсяване.

Освен хигиената и храна не предлагат.Поръчваш картофи-те са бланширани,картофеното пюре- полуфабрикат.Cупатa- бульон,cандвича с маргарин,манджата претоплена в микровълнова,в натуралния сок забравили да сложат плодовете.Да не говорим за консервантите и глутамата и т.н.


Цитат
Ами в прясното мляко, знаете ли какво чудо е на микроорганизми? Има европейски стандарт, според който в единица прясно непастьоризирано мляко, веднага след издояването и предаването на млякото в преработвателни фирми, бактериите трябва да бъдат точно определен брой на единица количество. Над този брой млякото е нестандартно.

Най-голямата беда е в това,че на пазара не може да се намери непастьоризирано и нехомогенезирано мляко.Това,което продават в магазина на практика не може изобщо да се усвои от организма, и само го задръства.А после идват болестите.
Титла: Относно: За бактериите и хората
Публикувано от: Eon в Април 05, 2008, 10:36:46 am
Е добре, бе невенче, как си ме виждаш мене застанал пред пилешка пържола с апарат за мерене на бактерии? Колкото мога си я полагам хигиената, чистя, бърша, мия и т.н. (и храна, и дом, и себе си дори  ;D ) затова казах, че е безмислена тази статистика, няма как в домашни условия да разбереш колко са бактериите в някакво ядене. Иначе първия пост на Х. е много полезен, ся изхвърлям гъбата и взех нова четка, днес ще дезинфекцирам кухнята.  :P
Титла: Относно: За бактериите и хората
Публикувано от: asdfghjkl в Април 06, 2008, 06:48:18 am
В Mithbusters по Дискавъри правеха експеримент за фекалните бактерии. Направиха си баня с тоалетна и кунхя до нея. В Банята при мивката сложиха четка за зъби, една опакована и една отворена. Ползваха тоалетхата за някакъв период от време (седмици, месеци?) и направиха изследвания. Оказа се, че по отворенета четка в банята има фекални бактерии, оказа се, че фекалните бактерии са стигнали чак до кухнята! Затова от тях няма спасение така, че се успокойте, всеки ден ядем квадрилиони от тях (примерно) и нищо ни няма. Без бактерии какво ще прави Имунната ни система, ъ? Стига паника, чешете се по г**а и свиркайте с пръсти!  ;D
Титла: Относно: За бактериите и хората
Публикувано от: nibirux в Април 06, 2008, 10:38:11 am
Един малко известен факт.В здраво човешко тяло, броя на микробите е 10 пъти по-голям от броя на клетките му.
Титла: Относно: За бактериите и хората
Публикувано от: Magnolia в Април 06, 2008, 16:48:40 pm
Един малко известен факт.В здраво човешко тяло, броя на микробите е 10 пъти по-голям от броя на клетките му.

И това е напълно нормално. Микробите изпълняват прастарата си роля, отредена им за осъществяване на специалните биологични програми. / Това е по д-р Р.Г. Хамер. Има тема тук във форума./
Какво прави "нашата" медицина: Имаме проблем. Отиваме при боговете с бели престилки и те започват да ни изследват. (Може би отивам твърде далеч, но всичкото това изследване и човъркане често ми навява едни асоциации с Инквизицията, с д-р Менгеле и разни други "изследователи"... :(  )
Намират разни бактерии и тъй като хал хабер си нямат от истинската природа на нещата, решават , че са открили причината за проблема и почват да "борят" бактерията. Често с най- силния анти-био-тик. Завърта се един кръг, от който няма излизане. Колкото повече "бориш", толкова по- болен е човек...
По форумите истерясали майки пишат:" ПОмоооощ, откриха ни...! "(еди- коя си бактерия, като някои даже я изписват с главна буква... :D
Титла: Относно: За бактериите и хората
Публикувано от: Trandev в Април 06, 2008, 22:03:28 pm

Най-голямата беда е в това,че на пазара не може да се намери непастьоризирано и нехомогенезирано мляко.Това,което продават в магазина на практика не може изобщо да се усвои от организма, и само го задръства.А после идват болестите.

Има прясно непастьоризирано мляко на всеки пазар в съмнителни бутилки. Доста хора си купуват от него.  :D
Титла: Относно: За бактериите и хората
Публикувано от: Magnolia в Април 06, 2008, 22:43:32 pm

Най-голямата беда е в това,че на пазара не може да се намери непастьоризирано и нехомогенезирано мляко.Това,което продават в магазина на практика не може изобщо да се усвои от организма, и само го задръства.А после идват болестите.

Има прясно непастьоризирано мляко на всеки пазар в съмнителни бутилки. Доста хора си купуват от него.  :D
Да, вън дърво и камък се пукат от жега, а онзи вади от багажника на колата, където е сигурно над 40 градуса, пластмасовите бутилки.  ;D
Титла: Относно: За бактериите и хората
Публикувано от: Тук и сега в Април 07, 2008, 22:21:25 pm
Имах впредвид такова,което едно време продаваха в магазина,без да мине през обработката.
Титла: Относно: За бактериите и хората
Публикувано от: Magnolia в Април 07, 2008, 23:12:28 pm
Имах впредвид такова,което едно време продаваха в магазина,без да мине през обработката.
Аз даже не знам, да е имало такова непастьоризирано.. По "бай Тошово време" ли? :-\
Титла: Относно: За бактериите и хората
Публикувано от: Тук и сега в Април 07, 2008, 23:48:36 pm
Да.
Титла: Относно: За бактериите и хората
Публикувано от: insomnia1304 в Май 20, 2008, 14:27:30 pm
Безобидни бактерии стават опасни убийци!!! :o >:( : :P

www.e-vestnik.bg/3776
Титла: Относно: За бактериите и хората
Публикувано от: Magnolia в Май 20, 2008, 15:04:03 pm
Безобидни бактерии стават опасни убийци!!! :o >:( : :P

www.e-vestnik.bg/3776
Умишлено предизвикана истерия и паника. ;)Тенденциозно написана статия.
Цитат
CA-MRSA-епидемията показва, че трябва да насочим повече енергия в разработването на нови лекарства и ваксини”, казва Ото.
" Грижат" се за нас иначе.  ;)

Като се сетя, какъв бум на стомашно- чревни растройства има всяко лято.  :o
По Черноморието никнат нови хотели като гъби, а пречиствателните станции са кът. Всички мизерии се изливат в морето, хората се заразяват, после се връщат от отпуската вкъщи и заразяват и други.
Колко по- лесно е да се изкорени причината, а не следствието. Но мисленето е трудна работа.  :D