Форум за конспирации, уфология и мистика.

Конспирации => Български конспирации => Темата е започната от: Rammon в Октомври 30, 2007, 19:02:50 pm

Титла: Стачката на учителите!
Публикувано от: Rammon в Октомври 30, 2007, 19:02:50 pm
Наистина не мога да повярвам, че учителите така внезапно само "по своя воля" решиха да стачкуват. Вярно е, има за какво. Но според вас има ли задкулисни действия относно тази стачка и какви по-точно са те? Според мен корените са доста по-надълбоко, отколкото изглежда, че са ;)
Титла: Re: Стачката на учителите !
Публикувано от: asdfghjkl в Ноември 01, 2007, 03:27:01 am
Зад всяко нещо в България има задкулисни действия. Но хората имат право да стачкуват, просто да си учител с такава заплата и такива ученици е голямо мъчение. Аз като си спомня преди как сме разплаквали даскалките, ама тогава карах на автопилот. Въпроса е, че хората са решили да действат и правят нещо вместо само да стоят, да си чешат езиците и да се оплакват колко е било тежко. А колкото до "горките ученици" нищо им няма, така или иначе знаем, как и кога посещаваха редовните занятия. Онзи ден бях в автобуса и минахме покрай стачкуващи даскали, контрольорката се заговори с нейна приятелка в автобуа и разговора, беше горе - долу такъв: "Ей, ги на пак ще направят задръстване още от сега се редят колите. Ти чули колко са искали увеличение? Ами нас, нас никой не ни знае. Аз какво да кажа като работя по 15 часа на ден за същите мизерни пари? Нека те да дойдат на наше място да видят колко е лесно. Ама ние си мълчим, а те после от нас ще вземат за да им платят".
Малко ми остана тогава да и река на жената - "като искаш промяна що не направиш нещо вместо да се оплакваш само? Вземи пример и я вдигни тая глава, докога ще търпиш да те тъпчат и само ще мрънкаш?" Е, не го казах, не ми стискаше. :)  Въпроса е другаде след учителите да се вдигнат последователно и други сектори, това правителство от друго няма да разбере. Кофти, че и нямаме синдикати като хората. Ако спрат да крадът за един мандат ще се намерят пари за страшно много неща, ама народните "избранници" не искат. Пак ще кажа, че докато правителството ни прецаква отвсякъде, ние вместо да му потърсим сметка си траем и за да оцелеем започваме да се прецакваме едни други. Така се нашиваме двойно един път ни режат отгоре и втори път по между си, докато "шефовете" в парламента ни гледат сеира и смууучат. Трябва да им потърсим сметка, ама не после - сега!
Титла: Re: Стачката на учителите !
Публикувано от: Rammon в Ноември 01, 2007, 23:34:46 pm
Добре казано  ;) Напълно съм съгласен.
Но по принцип именно това,че българите сме кофти стадо и се примиряваме с това,което ни дават и не смеем да се опълчим срещу глупостта ме кара да си мисля,че учителската стачка е малко странно явление  ;)
Титла: Re: Стачката на учителите !
Публикувано от: Trandev в Ноември 02, 2007, 09:00:07 am
Защо да е странно явление. Всичко е подчинено на плана за затриването ни като нация.
Да погледнем правителството - още миналата година Даниел Вълчев призоваваше за стачка. Горе долу думите му бяха - Ако желаете по-високи заплати, стачкувайте. Заплатите на учителите така и не ги вдигаха пропорционално с инфлацията. Ако някой  може да храни семейство и да оцелее с 300 лв заплата, шапка му свалям.
Синдикатите - пълни мафиоти и разбойници. Някой и тамплиери. Изобщо не им гърми за образованието. Цялата им задача е да мачкат заедно с правителството нацията ни.
Правителство, синдикати, медии имат общи  господари и заедно изпълняват програмата за един тотално неграмотен народ. На запад не им трябват хора с образование, трябват им общи работници. Работници, който да сменят опасните вече гастарбайтери  изповядващи опасна религия.

Та това е програма, която успешно се изпълнява през последните 18 години. Няма нищо странно.
Бог да прости българското образование и наука.
Титла: Re: Стачката на учителите !
Публикувано от: ultrafutur в Ноември 02, 2007, 09:04:34 am
:)  Въпроса е другаде след учителите да се вдигнат последователно и други сектори, това правителство от друго няма да разбере. Кофти, че и нямаме синдикати като хората. !


Като цяло този "народен бунт" беше дирижиран от самото си начало. Определени хора имат интерес от него, и той ще продължи точно колкото им е нужно. Лошото е, че няма кой да ги види тези неща, хората следват по инерция казаното по ТВ и други медии, и изобщо не се замислят какво се плете зад гърбовете им.
Не само синдикати свестни нямаме, а и т.нар. социолози и "свободни журналисти" не разбират мащабите на конспирацията, или упорито прикриват истината, за могат по-лесно да се усучат около новия псвдодържавнически стожер - бившия бодигард на ЦК - Бойко ...

Титла: Re: Стачката на учителите !
Публикувано от: Rammon в Ноември 04, 2007, 23:45:26 pm
И интересно как така стачката свърши точно след 2-рия тур на изборите...  ;D
Боже, на какъв свят ставаме свидетели...
Титла: Re: Стачката на учителите !
Публикувано от: lubarski в Ноември 06, 2007, 08:34:33 am
Няманищо случайно. Точно преди да започнат стачките, лидерът на КНСБ Желязко Христов е ходил на "специализация" в Изрел. Просто човека е получил инструкции от "първа ръка" какво да прави. Никога, никога, никога българи няма да се вдигнат спонтанно да стачкуват. То ако беше така до сега да сме 100 пъти по добре. Не си мислете, че и събитията от 10 ноември не бяха дирижирани старателно. Свалянето на правителството на Жан Виденов също.  Всичко си върви по техния план, а ние както винаги си седим и.....   laugh laugh
Титла: Re: Стачката на учителите !
Публикувано от: Balance в Ноември 06, 2007, 23:45:49 pm
Един лидерите на синдикатите - този на  КТ"Подкрепа" - Константин Тренчев е масон и дори е заявявал публично, че принадлежи към брастсвото на Малтийския орден. Ясно е в кои ръце са "независимите" синдикати.
Титла: Re: Стачката на учителите !
Публикувано от: asdfghjkl в Ноември 07, 2007, 00:28:04 am
Има слухове, че наред за стачка се готвят медицинските сестри, после се предполага, че 2008г. правителството ще бъде свалено и Бойко ще се кандидатира за премиер.
Титла: Re: Стачката на учителите !
Публикувано от: Eon в Ноември 07, 2007, 09:32:48 am
От трън та на глог  ;D
Титла: Re: Стачката на учителите !
Публикувано от: jediguardian в Ноември 07, 2007, 20:11:16 pm
Сега ако депутатите си увеличат заплатите, народът трябва да се вдигне.
Титла: Re: Стачката на учителите !
Публикувано от: Rammon в Ноември 07, 2007, 21:53:38 pm
Понякога в най-смелите си мечти си представям как има Национално Въстание  ;)
Титла: Re: Стачката на учителите !
Публикувано от: Eon в Ноември 07, 2007, 21:57:01 pm
Понякога в най-смелите си мечти си представям как има Национално Въстание  ;)
...и  танковете, жандармерията и армията излизат и убиват хиляди невинни хора. Гледай малко реално на нещата, то не е Въстание с букети цветя и целувки.
Титла: Re: Стачката на учителите !
Публикувано от: Vader в Ноември 07, 2007, 21:58:02 pm
Депутатите си вдигат заплатите с 44%

07 ноември 2007
Парламентът иска близо 20 млн. лв. повече средства от държавния бюджет за работата си през 2008 година.
Това означава близо 7 млн. повече спрямо сега за заплати. Иска се увеличение на депутатските заплати с 44%. Имало и намерение за поне 20 нови коли, съобщи bTV.
"Що се отнася до колите, те са вече много стари - над 10-12 години коли, които са вече рискови - щяха да ги сменят миналата година, щяха тази, така и не ги смениха", смята Анелия Атанасова от НДСВ. Заплатите също трябвало да се актуализират - така било според европейските изисквания.
Според Атанас Мерджанов от БСП заплатите на българските депутати са най-ниски в целия ЕС.
При база 3 средни заплати в публичния сектор българският депутат взема около 500 евро месечно, при положение че в Германия депутатската заплата е 14 хиляди евро, а Румъния - около 4000 евро.
Пропорционално и средната заплата в Европа е 2000 евро, за разлика от българската, която сега е 200 евро. Не може на този фон да искаме повече за нашите заплати, заявиха от опозицията и независими, цитирани от bTV.
"Както казва правителството, ще повишим заплатите на учителите въз основа на по-добра продукция, ами че тук въз основа на какво ще се повишат заплатите", чуди се незaвисимата депутатка Стела Банкова.
Колко от финансовите искания на депутатите ще бъдат удовлетворени, ще решат самите те при гласуването на държавния бюджет за 2008 година. Преди време депутатите гласуваха поправка в Конституцията, която им даде право сами да определят бюджета си.
Късно вечерта от парламента обясниха, че възнагражденията, предвидени за 2008 г., са 18,8 млн. лв., а не 20 млн. лв. Те обхващали както заплатите на народните представители, така и на служителите от парламентарната администрация, а също и на 18-те ни членове в Европейския парламент. Пари щели да отидат и за нови коли, защото тази година не били купени. Отделени били и средства за цифрова телефонна централа вместо действащата в момента аналогова от 1929 г. Най-много средства ще бъдат изразходвани за квалификация и преквалификация с цел повишаване на административния капацитет, както и за изграждане на съвременни информационни и комуникационни технологии, се посочва в съобщението на парламентарния пресцентър.
News.dir.bg
Титла: Re: Стачката на учителите !
Публикувано от: Vader в Ноември 07, 2007, 22:00:24 pm
Цитат
Сега ако депутатите си увеличат заплатите, народът трябва да се вдигне.
;D
Титла: Re: Стачката на учителите !
Публикувано от: jediguardian в Ноември 07, 2007, 23:12:37 pm
Понякога в най-смелите си мечти си представям как има Национално Въстание  ;)
Много сме крайни  ;D Имам предвид стачки, протести и такива работи. Не съм поддръжник на насилствените действия.
Титла: Re: Стачката на учителите !
Публикувано от: Trandev в Ноември 08, 2007, 09:31:31 am
Сега ако депутатите си увеличат заплатите, народът трябва да се вдигне.
Да се вдигаме, това е факт. :o :o
Титла: Re: Стачката на учителите !
Публикувано от: Vader в Ноември 08, 2007, 11:25:58 am
Бай Пешо има ли ракия на масата-има.
Кренвирш може ли да си вземе-може.
Слави има ли го по телевизора-има го.
Пък и като си пусне Гергана му става толкова хубаво...напрово оргазъм за душата.
К'во го интересуват него стачки,протести,бунтове и прочие ,та всичко е прекрасно,
за какво да се бунтува,а и навънка е мраз- може да настине!
Титла: Re: Стачката на учителите !
Публикувано от: Rammon в Ноември 08, 2007, 14:07:50 pm
Понякога в най-смелите си мечти си представям как има Национално Въстание  ;)
Много сме крайни  ;D Имам предвид стачки, протести и такива работи. Не съм поддръжник на насилствените действия.
Други предложения за промяна в тази "държава" имаш ли ?  ;)
Титла: Re: Стачката на учителите !
Публикувано от: Gil-Galadh в Ноември 08, 2007, 18:38:43 pm
Сега ако депутатите си увеличат заплатите, народът трябва да се вдигне.

Днеска гледах как искали да си дигат заплатите с 44%