Форум за конспирации, уфология и мистика.

НЛО и Извънземни => НЛО => Темата е започната от: sasho90 в Октомври 14, 2007, 04:42:17 am

Титла: Заснех нещо странно точно преди броени минути!!!
Публикувано от: sasho90 в Октомври 14, 2007, 04:42:17 am
Точно преди малко снимах НЛО!!! Скоро ще ъплоудна и клипчетата, стига някой да ми помогне да намеря програма, която конвертира от *.mov към *.avi формат. :o Да знаете само колко ме е яд сега, че имам такава примитивна апаратура... не можах да го заснема много добре, защото имам само един фотоапарат олимпус тип сапунерка бюджетно решение, което (слава богу) има функция за записване на видео, макар и само с резолюция 320 х 240 >:( да не говорим за оптиката и сензора. Там нещата са пак на незадоволително ниво, поради което не направих снимки, защото единственото, което излизаше беше едно бяло петно. Но какво да се прави... това ще е поредното блърнато клипче на НЛО. Част от хилядите такива. >:(  Но стига съм хленчил. Да преминем по същество:

Тъкмо се готвех да лягам (беше може би около 2 и нещо  :D ). Когато отидох да затворя вратата на терасата и да прибера котката в стаята. Но запътвайки се към вратата, едно интересно блещукащо тяло ми улови погледа. Веднага грабнах дигиталката и изключих всички лампи (за да не обърквам фотоапарата със излишна светлина в лещата). Застанах на терасата и подпрях ръцете си на парапета, стремейки се да не ми треперят много ръцете (което явно не стана ;D и най-много се усещаше в моментите когато съм дал пълен зуум). Въпросният мигащ обект, според моя преценка, от моята гледна точка гравидираше над една кооперация, като разбира се не беше над нея, а просто в далечината. Първият ми опит да го заснема претърпя известен неуспех - точно в този момент фотоапарата почна да дава сигнали, че батерята всеки момент ще замине >:( Поради това първият клип е с продължителност само 13 секунди. На него се вижда как се опитвам да обърна фотоапарата така че снима във формат портрет, а не пейзаж (т.е. завъртял съм го отвесно, а не хоризонтално). Тъй като фотоапарата е просто "чудесен", почти целия клип е опит да фокусирам железото върху обекта. Трябваше да мръдна фотоапарата към някоя осветена час от улицата, за да може лещата да се фиксира в-ху обект. Дигиталката е пълен автоматик, така че не можах по никакъв друг начин да го накарам да определи фокуса(разстоянието до обекта) и заради това автоматично през 1 секунда сменяше фокуса, безрезултатно търсейки някакъв обект, за да спре.
     След като батерията свърши, се втурнах в стаята да взема зарядното на дигиталката и скоросто напъхах батерията вътре, след което го зареждах 2 минути. Тъкмо реших, че всичко е ок, но когато го пуснах видях, че в мемори картата има някои непотребни снимки, които замо ще скасят времето, през което може да се снима филм. По най-бързия начин ги изтрих. Пак почнах да снимам. Обектът на наблюдение беше застинал на едно място, но мигаше. На определени моменти, незнайно защо, фотоапарата реши, че иска да забива. Виждат се моменти, в които филмчето зацепва. Досега такова нещо не ми се е било случвало, точно сега ли трябваше да забива >:( . Но успешно успях да го заснема. За да продължа фимчяето, трябваше да разтоваря мемори картата ( само 256 мб.). Изгубих още време в прехвърляне на клипа на компа, през което време го наблюдавах. Все си стоеше там и си мигаше. Обектът ясно се различаваше от всички звезди, като светеше най-малко 2-3 пъти по-силно от звездите в небето. В клипчето ще видите как многобройни пъти съм вартял камерата към близката къща, за да се оправи фокуса на фотоапарата. Третият клип пък реших да го заснема от стаята си, за да се види по-добре колко силно светеше кълбото  :D Това което се вижда на третото клипче са двата компютъра, 1 от които работеше и светеше монитора. После постепенно го придвижих още наляво, при което се вижда дограмата, прзорците и вратата за терасата. От време на време, разбира се, трябваше да фокусирам на накакъв предмет(този път това беше мониторът). Пак се напълни паметта и трябваше пак да прехвърлям,- закачам кабели, пробирам и изведнъж както се обръщам да погледна обекът отново - НЕГО ГО НЯМАШЕ! Не твърдя, че мигновенно се е изпарил, защото може просто някой облак да го е покрил. По случайност, защото ми хареса залеза, имам 1 снимка на улицата на която живея правена днес, ранния следобед. Ще приложа и нея за да сравните с обстановката която съм заснел, защото е доста тъмно на клипчето, но това утре, защото сега много ми се спи. Това е общо взето по случая. Остава въпроса с коя програма да се конвертират клипчетата (всички без първото са около 200 мб.), защото изпробвах няколко програми вече и никоя не върши работа  :'( Трябва да се опитам да ги компресирам в *.avi Леле... толкова ми се спи, че очите ми се затварят. Може да съм писал объркано и ли неправилно, защото докато шпишех това, на моменти щях да заспа на стола пишейки. Въпроса за конвертирането остава. Спешно ми трябва сносна, РАБОТЕЩА програма за конверт. Лека и аз се трупясва,м моментално, защото вече....  laugh
Титла: Re: Заснех нещо странно точно преди броени минути!!!!!!
Публикувано от: Eon в Октомври 14, 2007, 10:14:08 am
Без малко да избиеш рибата. Айде чакаме видеото и снимките.
Титла: Re: Заснех нещо странно точно преди броени минути!!!!!!
Публикувано от: veselqk-U в Октомври 14, 2007, 10:26:45 am
Color7 videoconvertor ето тук (http://store4.data.bg/mumbago/)

Има и сериен номер
Титла: Re: Заснех нещо странно точно преди броени минути!!!!!!
Публикувано от: sasho90 в Октомври 14, 2007, 11:20:22 am
Хахаха... Да избия рибата... не знам :) Едва ли с това качество на клипчетата, но все пак по-добре от нищо, нали? Сега качвам програмката и почвам да ги компресирам. ;)
Титла: Re: Заснех нещо странно точно преди броени минути!!!!!!
Публикувано от: Eon в Октомври 14, 2007, 11:37:43 am
Поздравления. Дерзай и другия път може и по-добро да направиш.
Титла: Re: Заснех нещо странно точно преди броени минути!!!!!!
Публикувано от: sasho90 в Октомври 14, 2007, 11:52:56 am
Damn. сега преглеждайки отново клипчетата, осъзнавам колко са некачествени и едва ли могат да събудят кой знае какъв интерес, но нали все пак са родни.  :P Сега да знаете колко ме е яд, че не си носех дигиталката с мен преди 1 седмица, когато видях движещо се НЛО, на много по-близко разстояние отколкото онова на тези клипечта. От тогава насам не се разделям с апаратчето, когато съм навън и винаги ми е в джоба, готов за действие.  :-X

В момента клипчетата се ъплоудват.
Титла: Re: Заснех нещо странно точно преди броени минути!!!!!!
Публикувано от: ultrafutur в Октомври 14, 2007, 13:20:16 pm
Явно мястото, на което живееш е с доста добра видимост и НЛО посещаемост...
Моят съвет е да си вземеш един статив, и да монтираш апарата на него, и като го оставиш включен на запис, да насочиш и го оставиш да си снима неподвижно. Това би дало относителна кристалност на образа, защото вибрациите на ръката ти никога няма да му позволят да фокусира точно където искаш.
Титла: Re: Заснех нещо странно точно преди броени минути!!!!!!
Публикувано от: sasho90 в Октомври 14, 2007, 14:22:22 pm
За жалост имам малко проблеми с ъплоуда в дата-та. Ще ги пусна възможно най-скоро.

Явно мястото, на което живееш е с доста добра видимост и НЛО посещаемост...
Моят съвет е да си вземеш един статив, и да монтираш апарата на него, и като го оставиш включен на запис, да насочиш и го оставиш да си снима неподвижно. Това би дало относителна кристалност на образа, защото вибрациите на ръката ти никога няма да му позволят да фокусира точно където искаш.

То си беше чиста случайност, че забелязах обекта. Макар да се интересувам от тематиката, не съм отдавал на нощни зяпания в небето. Винаги когато съм виждал НЛО, то е било по чиста случайност. Стативът е наистина добра идея, апаратът ми има опция за закрепяне на такъв. Но явно ще трябва да събера парички и за една дигитална видеокамера, защото дигиталката става за всичко друго, но не и за клипчета. Жалко, че са толкова скъпи, иначе веднага бих си купил.

До сега съм наблюдавал точно 5 случая на НЛО. Първият от които - най-фрапантен:

Беше зимата на 2000-ната, когато с нашите бяхме на гости на баба и дядо във Видин. Може да ви се стори малко странно, но точно в 12 часа излязохме с брат ми да видим зарята. Изведнъж, от нищото, на небето на ниво малко по-високо от линията на хоризонта, се появи дисковидно НЛО. Ама все едно е така *щрак* и се появи на небето движейки се :o Беше десетина пъти по-голямо от това на заснетото на клипчетата, които ще приложа тук. Беше абсолютно бяло и плътно на цвят, дори не мязаше че е от метал. И може би на мен така ми се е сторило, но изглеждаше, че е леко прозрачно  :-\  Движеше се бавно наляво от погледа ни (сигурно с около 100 км/ч) когато се скри (т.е го закри) един 12-етажен блок. След това не го видяхме повече. Не може да съм си фантазирал, защото двама човека го видяхме. Не сме пили и алкохол. Тогава още нямах дигитален фотоапарат, но и да имах, докато го  взема и включа, всичко щеше да свърши.
Титла: Re: Заснех нещо странно точно преди броени минути!!!!!!
Публикувано от: 1111 в Октомври 14, 2007, 15:01:49 pm
Най-голямат глупост която можеш да направиш е да конвертираш куиктайма в ави! Хора, не сте ли наясно какво значи конверция от един в друг формат!? - значи рязане, рязане и пак рязане, без значение ква точно редакция правите по един файл, било то статичен или както в случая -филм, всеки един презапис скапва! А пък от сорта  на 320пс,  ;D  Ако филма е ти е с 30фпс, както предполагам, можеш да разбиеш фреймовете на статични снимки в jpeg, по лесно ще се направи анализ.. ;)
Титла: Re: Заснех нещо странно точно преди броени минути!!!!!!
Публикувано от: sasho90 в Октомври 14, 2007, 15:57:13 pm
Конвертираните фаилове по никакъв начин не са с по-лошо качество от куиктаймовите - гарантирам. Направил съм колкото се може по-ефективна компресия. Ако имаше скапване на качествoто, намаше да го конвертирам. А и куиктаймовия фаил е с размер 200 мб. като конвертирания е със най-много 10% загуба на качеството, но е 10 мб. Интернетът ми не е толкова бърз, че да кача 500 мегабайта. Скоро време ще купувам миникамера и се надявам с нея да имам повече успех. Засега мъките ми с дата-та продължават. Ако някой има регистрация там, може ли да ми каже, защо като си влеза във фаиловия мениджър, пише че юзер нейма или паролата ми е невалидна?  :---

Преди малко казах на един приятел да ги качи през неговия акаунт в datа-та. Сега му ги пращам по пощата.
Титла: Re: Заснех нещо странно точно преди броени минути!!!!!!
Публикувано от: Alien в Октомври 14, 2007, 17:29:51 pm
Цитат
Преди малко казах на един приятел да ги качи през неговия акаунт в datа-та. Сега му ги пращам по пощата.

Що не ги метнеш на filesend става много бързо и лесно и освен това всички ще имат достъп а не само тези които са в БГ  ;) и до 120мб не иска регистрация

http://www.filesend.net
Титла: Re: Заснех нещо странно точно преди броени минути!!!!!!
Публикувано от: sasho90 в Октомври 14, 2007, 17:59:39 pm
Благодаря много за предложението. Цел ден се опитвам да го качвам по фрее сървъри без успех. >:( Ще пробвам да направя както ти казваш.


Успях да кача първата част. Ето я:

http://www.filesend.net/download.php?f=27181bc094f834426902cabddc4654e8

Това е и втора част, заснета в стаята:

http://www.filesend.net/download.php?f=f84c4003ead115dc2febaa90b8ce3e68
Титла: Re: Заснех нещо странно точно преди броени минути!!!!!!
Публикувано от: 1111 в Октомври 14, 2007, 18:29:02 pm
Цитат
Преди малко казах на един приятел да ги качи през неговия акаунт в datа-та. Сега му ги пращам по пощата.

Що не ги метнеш на filesend става много бързо и лесно и освен това всички ще имат достъп а не само тези които са в БГ  ;) и до 120мб не иска регистрация

http://www.filesend.net

Не си губи времето, направи като казах, свали кадрите от записа с по-интересните моменти, пък после ще се види дали трябва да се гледа ин-муув и ще измислим нещо! За да не си цъкаш скрииншотове от записа, ако използваш windows xp  pro , трябва да разполагаш с "windows movie maker" раазцъкай и ще видиш къде може да ти рендне кадрите ;)
Титла: Re: Заснех нещо странно точно преди броени минути!!!!!!
Публикувано от: 1111 в Октомври 14, 2007, 18:37:25 pm
Приятел, само едно нещо не разбрах,  ??? Къф е бил смисала да снимаш видео, а не да направиш снимки?! 4е и с фото-камера  ;D Дори да си с най-скапаната матрица и с 2,5МП, пак щеше да има повече информация по обекта.. Другия път щтракаи ;)
Титла: Re: Заснех нещо странно точно преди броени минути!!!!!!
Публикувано от: sasho90 в Октомври 14, 2007, 18:41:56 pm
Не направих, защото изизаше само едно бяло петно, което не буди никакъв интерес. След като пробвах да направа видео, помислих, че ще е по-достоверен този начин, защото се добива представа за пространство. Ето защо преди да почна да правя клипчетата изтрих снимките, а пък и освободиха доста място за фимчетата.

Тъй като вече съм ъплоуднал компресираните варианти, мисля за желаещите да отделя време и да кача некомпресираните *.mov оригинали. А пък и сега забелязах ма второто клипче (от стаята), че на *.аvi-то не се вижда много добре прозореца, през който снимам и не си личи че е правено назакрито. В момента се ъплоудват.  ;) Tъй като мястото, което ми се отпуска при регистрация е само 300 мб., ще ъплоудна само едното клипче от всички 2, и ще изчакам 2-3 дни, за да могат повече хора да го свалят преди да го изтрия и освободя място за другото.

Ето оригинала (некомпресирания фаил) на II част:
http://www.filesend.net/download.php?f=66d6f63738aadf7d02dc94199da2180e изтрит
Титла: Re: Заснех нещо странно точно преди броени минути!!!!!!
Публикувано от: jediguardian в Октомври 14, 2007, 21:21:03 pm
Сега като ги дръпна и изгледам ще едитна поста.

Аз веднъж съм виждал НЛО (може и като по-малък, но не помня). Беше това лято на яз. Батак. Там ходим на почивка почти всяка година. Та гледам си аз звездите и се опитвам да им запомня разположението. И както си гледах не знам защо си задържах погледа върху една звезда. Не беше много ярка. Та както си я гледам яз и тя изведнъж с дъговидна траектория се издигна нагоре и изчезна. Не вярвам да е била комета, защото те обикновено се движат към земята  :-\

Не може да се каже какво е това. Наистина въобще не си личи. Жалко.
Титла: Re: Заснех нещо странно точно преди броени минути!!!!!!
Публикувано от: sasho90 в Октомври 14, 2007, 21:54:21 pm
Точно за това мисля да се екипирам с една дигитална видео камера с компактни размери. Разгледах насам-натам и видях, че цените са паднали доста. Преди няколко години, сносните такива бяха по 700-800 лв. и нагоре. Сега една със 800 хиляди пиксела, стабилизация на картината, снимане при 0 LUX и 20-30х оптичен зуум се продава за по 380-500 лв.

Едит: предишният некомпресиран фаил беше изтрит, за да освобода място за този (който е всъщност първата част):  http://www.filesend.net/download.php?
f=c3423a19fbe699082c08f3f386bb4c30
Титла: Re: Заснех нещо странно точно преди броени минути!!!
Публикувано от: H. в Ноември 02, 2007, 04:59:59 am
sasho90, това в кой град/село се случва?
Титла: Re: Заснех нещо странно точно преди броени минути!!!
Публикувано от: sasho90 в Ноември 02, 2007, 21:49:41 pm
Това е в Благоевград.
Титла: Re: Заснех нещо странно точно преди броени минути!!!
Публикувано от: H. в Ноември 04, 2007, 20:26:52 pm
Хм, оттам беше едно от много добрите фалшификации на НЛО, за което има тема във форума. Знаеш ли нещо повече за това видео?