Форум за конспирации, уфология и мистика.

Разни => Новини и общи дискусии => Темата е започната от: 1989 в Октомври 08, 2007, 12:19:26 pm

Титла: Тунели във Вселената водят към други нейни части
Публикувано от: 1989 в Октомври 08, 2007, 12:19:26 pm
"Космологията - науката за произхода и еволюцията на Вселената - от чисто теоретична се е превърнала в наблюдателна и стремително се развива". Това каза в интервю за ИТАР-ТАСС видният руски космолог, член-кореспондентът на Руската академия на науките /РАН/ Игор Новиков.

Според него началото на епохата на "точната космология" е свързано в много отношения с факта, че живеем в космическа ера, чието начало бе поставено преди 50 години.

Според Новиков това, което преди няколко години се е смятало за свръхсмела хипотеза в космологията, за полет на научната мисъл, без пряко отношение към действителността, в наши дни е реалност или е на прага на откриването с помощта на инструментални изследвания.

Именно това се случва с екзотичните обекти, каквито са къртичините - тунелите, пронизващи пространствено-времевата структура на нашата Вселена и свързващи различните й области, а може би и различни Вселени.

"На този етап къртичините се разглеждат чисто теоретично и хората често се отнасят с недоверие към това, което все още не е потвърдено с преки наблюдения - казва Новиков. - Този скептицизъм е разбираем и дори полезен."

"Тунелите описват изключително сложна теория, но тя предсказва реални явления, които могат да се наблюдават във Вселената" - твърди ученият. Според Новиков тази теория вече обяснява част от явленията, които ние наблюдаваме в действителност.

"Със 100-процентна точност това още не е доказано, но именно това направление ние смятаме за много перспективно и активно работим над него" - казва руският учен.

Отговаряйки на въпроса дали възможността за пътуване през тунелите граничи с фантастиката, Новиков казва: "Да, засега това е фантастика, тъй като знаем, че такива обекти по принцип могат да съществуват, но не знаем има ли ги във Вселената, а също дали можем да ги създадем изкуствено. Но ако данните ни се потвърдят, то това по принцип би открило възможността обекти, а може би и субекти да пътуват на гигантски разстояния за малки отрязъци от време, преминавайки през тези къртичини. Може би ще е възможно дори пътуване във времето. Ние развиваме и тези теории."
Титла: Re: Тунели във Вселената водят към други нейни части
Публикувано от: _DeSiRe_ в Октомври 08, 2007, 13:53:33 pm
Това би трябвало да са така наречените "Черни Дупки".Ако наистина съществуват възможностите ни за пътуване стават неограничени  ;) А ако разберем и как да ги създаваме изкуствено.... 8).Но според мен изследването няма да е много лесно.
Титла: Re: Тунели във Вселената водят към други нейни части
Публикувано от: asdfghjkl в Октомври 10, 2007, 17:52:34 pm
Червееви дупки, има малка разлика.
Титла: Re: Тунели във Вселената водят към други нейни части
Публикувано от: Oberon в Октомври 10, 2007, 19:16:08 pm
Да бе :))) В черна дупка можеш да пътуваш наистина, към един светъл и хубав ефирен свят:)))
Корекцията на asdfghjkl  е точна, става въпрос за червеева дупка, която е коренно различно ( на теория ) явление от черната такава.  ;)
Черни дупки има, първата е открита 1971г. в съзвездие Лебед. Още не е доказано 100% че е черна дупка, обаче много специалисти са на мнение че друго просто няма какво да е. Ако е нещо друго, то ние не знаем какво е:)))

Черна дупка трудно бихме създали, ама червеева...може и да можем. Просто трябва да се научим да изкривяваме достатъчно пространство-времето.
Гледай филма "Контакт". Там главната героиня минава точно през червеева дупка.

Оберон