Форум за конспирации, уфология и мистика.

Конспирации => Български конспирации => Темата е започната от: Alien в Февруари 09, 2007, 05:12:35 am

Титла: Не сте сами - Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: Alien в Февруари 09, 2007, 05:12:35 am
“Не сте сами” е поредната масова манипулация на българите

ИЛИЯ ИЛИЕВ

Монитор

Чрез средства за масово информиране (СМИ), представени в национален мащаб, ръчкат българите на митинги, бдения, шествия и прочие масови акции.
В ефир, от електронни и от хартиени носители известни в обществото и симпатични на отделните негови слоеве личности дърпат хората за ръкавите с призива да излизат по стъгди и мегдани. Дори само тези белези са достатъчни, за да сме сигурни, че се касае за обществена манипулация с политически цели. Този път нейният лозунг е “Не сте сами!”.
Обикновено обект на такъв гръмко заявен ангажимент са политически партии или отделни техни водачи. Не бяха сами БСП и СДС, не бяха оставени без шумна подкрепа “нашите” Луканов, Желев и Еди.  Този път според декларациите на активистите на тази манипулация не са сами невинно осъдените на смърт наши медицински сестри в Либия. С гръмки натрапчиви призиви народът български е повикан гневно да отбележи началото на деветата година от тяхното злощастно пребиваване в либийски зандан.
Веднага се появява в съзнанието на здравомислещия индивид въпросът, а осем все така злощастни години ли трябваше да минат, преди медии да изпаднат в бурно негодувание и да призоват гражданите на протест. Не върви класическата реплика “по-добре късно, отколкото никога”, късно е още през първата година, много късно е през петата.
Да се лекуват проблемите на обществото и държавата поначало е трудно, у нас сега е изключително трудно. Нужни са огромни ресурси, благоприятна външна среда, кадърни и отговорни към нацията водачи. Няма, затова се налага да се имитира “лечение”. В масов план то може да се приложи само чрез обществено-политически магии, чрез публично шаманстване. Льобон пише: “В своята вечна борба с разума чувството никога не е било победено”.
Не осмата годишнина е датата-повод за провеждането на масовата манипулация. Моментът е съобразен с влизането на страната след 1 януари в нова политическа,  икономическа и морална координатна система. Този миг не се очакваше с радостно възбуждение от населението, нямаше всенародни веселия непосредствено след премахването на някои гранични бариери. Хората станаха още по-критични и взискателни спрямо политиците, спорадично възникнаха групови протести на пенсионери и любители на родната ракия. Българите започнаха да усещат неизбежните отрицателни последствия от присъединяването към ЕС - покачване на цените на редица стоки и услуги, повишена взискателност към някои родни производства, студенина към нас от страна на първите членки на общността.
Българите са претоварени с отрицателни емоции. Те са в резултат на разгрома на държавността и индустрията, деморализацията в обществото, предателството на назначения отвън политически елит, пълното несъобразяване на властта с техните интереси и желания, зле прикритата недоброжелателност от страна на формалните ни нови съюзници. Насъбраната отрицателна енергия сред управляваните маси рано или късно би избухнала в някаква форма на масови протести и вълнения, би помела поначало нелюбимия й овластен елит. Така е навсякъде, дори в най-мощните държави в нужните моменти се прилагат “успокоителни” пиар-кампании, символични войни срещу злото, завършващи със символични победи над него.
Символите виреят в друго пространство, при митовете. Те заедно се зареждат от нашите емоции и памет. Митовете са винаги с хората, само са се спотаили до време, очаквайки своя час. Представляват изключително важна част от човешкото светоусещане, от нашия живот. Това активно и користно се използва от политиците и агитпропагандния им апарати от бизнеса за манипулиране на масовия гражданин.
Приспособени и прекарани през СМИ, митовете са мощен инструмент за конструиране на целенасочено променена реалност, по същество митологична. Събарянето на мавзолея в София символно означаваше освобождаване от тоталитарния мит за окончателната победа на комунизма. На негово място не бяха поставени нови демократични "свети мощи". Поваленият мит лесно се завърна чрез повторението на сериала "На всеки километър", върнаха се в политическо обръщение и познати от онова време фамилии.
Индивидът е силно затруднен да живее в свят на строги факти или съобразно своите потребности и желания. Между голата реалност и него трябва да има още нещо, някакъв посредник, който да му я разкаже като приказка. Опаковането на грубата реалност най-удобно и приемливо се извършва от митовете. Чрез тях манипулаторите подреждат реалността по поръчка. Тя трябва да бъде разказана така, че в нея да се вместят конкретните събития и да станат безконфликтно разбираеми за масите. Задавайки конкретни рамки за възприемане на една или друга политическа личност, всички следващи нейни изявления и постъпки да могат да се обяснят в контекста на създадения мит. Преминавайки през психическите автоматизми като през предавателна кутия, енергията и стремежите на манипулаторите се превръщат в енергия и стремежи при техните обекти.
Фром нарича "псевдомислене" вмъкването в съзнанието на масовия човек на мненията на авторитети, известни личности, лидери на общественото мнение. На масовия човек му се струва, той дори е убеден, че на своя глава и по своя воля се закичва с трицветни лентички или партийни знаци, за да фукне с лозунг или свещичка в ръка към площада на митинг или бдение. Убежденията на човека всъщност са област на неговите преживявания и усилия за себереализация. Колцина убедени комунисти са изучавали  "Капитала" на Маркс или томовете на Ленин? Много ли бяха субектите сред десетоноемврийския седесарият, които са прелистили "Фашизмът" на Желев? Халхабер си нямат дежурно гласуващите за Доган за неговите философски и политически възгледи. Всички те просто емоционално са се вживяли в съответния мит, който е изкривил действителността.
Механизмът "свой-чужд" е един от основните ресурси на манипулирането на масовото съзнание. Съпровожда се с извършването на една необичайна кражба. Обективният разказ за действителните събития като джоб се обръща с хастара навън, изтърсва се съдържанието му, част се изхвърля, с другата се извършват определени действия и останалото се връща обратно. Прави се политтехнологически фокус. В този джоб историчността на нещата е изчезнала, няма я и реалността, събитията са обезкръвени. В крайна сметка действителността е деформирана, очистената от смисъл форма се е превърнала в понятие. Него манипулаторите могат да запълнят с желаното съдържимо и да му придадат поръчаното значение.
Така стана при голямата манипулация в началото на 1997 г. Темата тогава беше "Народът сваля БСП от власт" и акцентът падна върху събитията около 10 януари. После събитията бяха преформатирани, от "джоба" героите бяха изтръскани, Виденов е намазан с катран и обявен за прицел на протестните действия, Добрев и Първанов са обявени за разумните в БСП. Днес 10 януари е изместен от 4 февруари, Виденов просто отсъства от пиесата, Добрев вече е на широк пиедестал, на който при случай да има място и за Първанов.
Вятърните мелници за обектите на манипулацията вече изглеждат като зли великани, а те самите се превръщат в колективен дон Кихот, в душевно болен масов субект. За митологизираното съзнание митът е самият живот с неговите надежди и страхове, с всичката му ежедневност. Здравият разум - Санчо - е в селски дрехи и върху магаре, а дон Кихот е в бляскави доспехи и върху боен жребец Росинант. Те се движат заедно, но всъщност са в различни времеви измерения. Времето на лудия в доспехите е друго, някак дискретно, без отделни фрагменти, уплътнено, от повествованието е изчезнало всичко "излишно". Достъчно е да му се придаде малко епичност, архаичност и поетика, за да придобие то свърхемоционално, "божествено" впечатление. Светът на митовете е драматичен, в него се действа, борят се сили.
Както става със запалянковците на стадиона, когато любимите отбори играят важна среща.Включена в колективния мит, индивидуалната психика потъва в колективното несъзнателно, а там индивидуалните черти избледняват до пълно изчезване. Хората на стадиона или на площада минават под един знаменател..
Всичко това виждаме и в настоящето мероприятие "Не сте сами!". Ежедневно се напомня, че организаторите на мероприятието са телевизия, радио и вестник. Предварително се внушава, че предстоящото шествие ще бъде грандиозно, ще го придружават 20 патрулки, но по никакъв начин няма да пречи на движението?! Ще има предаване на директни кадри от вертолет.
Постановката е театрална, наситена емоционално, апелира се към дълбочинни стереотипи в масовото съзнание. Протестът срещу присъдата в Триполи и срещу акциза на ракията се сливат в един. Неизбежно ще има специално сътворена песен "Не сте сами!". Такава пеят и запалянковците на известен британски футболен клуб. Певците са повече от 40. Отсъстващите в шествието предварително са обявени за глупаци.
Главите, мислите и особено чувствата на колективния дон Кихот трябва да се насочат извън България в посока Либия, Вашингтон и Брюксел. Решението е там, не тук. Кадафи е зъл, съдиите са тоталитарни, либийците ни мразят, искат смърт или милиони за компенсации. От ЕС ще ни помогнат, чичо Сам и Кондолиза - също.
Осемте години ги няма, конкретни виновници сред политиците ни няма. Чучела на Соломон Паси и Надежда Михайлова няма да се палят. Активно участват деца от различни възрасти, жени, мъже, народ.
"Народът и партията са единни!", крещеше преди лозунгът, митологичното съзнание най-много да смени единственото число. Ето, загърбваме миналото, гледаме заедно напред, чакаме Годо. Кадафи ще се стресне, Брюксел ще го смъмри, Буш ще избави сестрите. Благодарение и на нашата активност, в резултат на битката ни с копия в ръце срещу злите демони. Може още днес да ни посочат следващия враг.
Вече всички не сме сами. Това май звучи като че не сме и с всичкия си.


Титла: Re: Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: anna в Февруари 09, 2007, 12:24:26 pm
  Така  де, това  си  е  самата  истина, Alien. Какво  трябва  да  се  случи, за  да  се  задействат  медиите? Те  какво  изобщо  правят? Ако  сте  забелязали, по  "седянки  и  панаири"  усилено  се  тръби  за  "Не  сте  сами", в  който  израз  няма  нищо  лошо  и  смутително, ако  се  използва  правилно! Изправилите  се  пред  обикновения  човек  звезди  от  светския  живот  си  повдигат  имиджа  с  "видите  ли, ние  сме  българи, съчувстваме  на  невинните  и  сме трогнати  от  случващото  се..." Но  нищо  извън  това. >:( :(
Титла: Re: Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: DreamCatcher в Февруари 09, 2007, 13:07:21 pm
Това от кога го повтарям, аз за това и лентичка не съм си сложил, нито стикер на колата. А тези където ми се перчат по екрана ме дразнят още повече. Изобщо цялата история с българките в либия е така направена, че да отвлича вниманието на българите. Вместо да се занимаваме с нашите си проблеми, били и те битови даже, ние се мъчим умовете си и харчим енергията си с един процес, който сякаш нарочно е правен така, че да няма край. Както казахме в темата за медиците - сякаш някой се е договорил за това отвличане на българското внимание от по-належащи въпроси. Сега и медиите се включиха интензивно в това.
Титла: Re: Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: Sikozu® в Февруари 09, 2007, 18:23:09 pm
Не съм се замислял защо се вдига толкова шум около тая кампания, знам само, че ме дразни. Безобразно лицемерие. Не били сами? Я се осъзнай бе ;D То че България сама не може да постигне нищо е ясно, но това, че ЕС и Америка се чудят какви дивиденти да изкопчат от ситуацията ясно ли го виждат хората? Аз предлагам Първанов да се разридае на Путин и да стане битката 8)
Титла: Re: Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: H. в Февруари 09, 2007, 22:45:57 pm
Отказвам да сложа лентичка, всеки който носи е терорист! Това е абсолютно лицемерие и масова манипулация! Твърдя го на 100%!

Тези които много държат да носят лентички да си спомнят, че частицата "не" не се отчита от подсъзнанието! Излъчвате астрална форма "СТЕ САМИ!!!"! Не бъдете маймуни! Не влизайте в този егрегор! Ако искате да сте съпричастни, бъдете с мислите си или си направете нова лентичка! Нещо от рода на: "Ние сме с вас!" например! Стига циркове!
Титла: Re: Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: Gabaro в Февруари 10, 2007, 01:03:40 am
Не знам дали "не" се отчита в подсъзнанието, но не бих си сложил лентичка поради простата причина, че не съм сигурен доколко са невинни. Някой ми беше казал, че самата епидемия е причинена от някаква правителствена агенция(Някакъв вид Държавна сигурност, не знам от коя държава и не съм сигурен за информацията)  и абсолютно всички други държави са извели медиците си от Либия месеци преди да се разбере за това. Е защо нашите останаха там?!? Освен това те са получавали нереално големи доходи за работници от този бранш... това нормално ли е?!? Не искам да вярвам, че са виновни... но досега никой не е могъл да докаже, че по никакъв начин не са свързани със заразата. Подлрепям ги, защото те са българки, а ние трябва да си помагаме, но не смятам че носенето на лентички е начина, дори и той да е  единствения публично достъпен. Гледах едно интервю с Иван Костов, в което той каза, че още в началото България е заела твърдата позиция, че те са невинни и според мен така е трябвало да си остане.
Наистина цялата работа с лентичките прилича на масова манипулация(абе направо си е такава)... нали народа е тъп... той ще вярва... и медиите ще си вдигнат рейтинга, пък и нещо добро могат да направят(дали правят нещо за мен е под въпрос).
Титла: Re: Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: ultrafutur в Февруари 10, 2007, 01:25:23 am

Емил Узунов: Бизанти е офицер на ДС


Разочарован съм от правителството, от президента и външно министерство, че продължават да възлагат защитата на българските сестри на адвокат Осман Бизанти, който е офицер от Държавна сигурност. Това заяви вчера пред "Стандарт" Емил Узунов, съпруг на Валя Червеняшка. Според него Бизанти е взел $3,5 млн. от българските данъкоплатци, а работи в ущърб на сестрите. Съпругата ми не е обнадеждена, не иска вече да се поддава на манипулациите на властта, сподели Узунов. Всички кампании, които текат, са с цел отвличане на вниманието от проблема, добави съпругът на Червеняшка.


 Александра Златинова
 www.standartnews.com
Титла: Re: Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: Mirotvorec в Февруари 10, 2007, 09:51:30 am
Цитат
Бизанти е офицер на ДС
Това го каза Григор Лилов още в сряда и изобщо какво се правят на ударени, все едно не са знаели досега ...?
Цитат
Гледах едно интервю с Иван Костов, в което той каза, че още в началото България е заела твърдата позиция, че те са невинни
Не, точно Костов каза-ами ако се окаже, че все пак са замесени?
Титла: Re: Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: Gabaro в Февруари 10, 2007, 11:02:54 am
Не, точно Костов каза-ами ако се окаже, че все пак са замесени?
Ставаше въпрос, че България е заела твърдата позиция че са невинни(независимо дали това е така!) и е трябвало да си остане на тази позиция, а не да се опитва да се пазари с Кадафи... т.е. никакъв компромис от наша страна не е тряблвало да се прави.
Титла: Re: Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: DreamCatcher в Февруари 10, 2007, 14:14:23 pm
На мен ми е интересно това което подчертава Хорус, за възприемането на частицата не от подсъзнание. Това го знам, че е така и все пак не се бях замислял, че точно за това може лентичките да ми оставят неприятно чувство.
Сега разбирате ли колко е гадна тази кампания и как всички медии са подлъгани да набиват в главите на българина подсъзнателно "СТЕ САМИ", а знаем, че самотата е най-големият бич за човешката душа. Това си е направо психо война срещу българското население.
Титла: Re: Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: P.E.A.C.E. в Февруари 11, 2007, 21:52:46 pm
Отказвам да сложа лентичка, всеки който носи е терорист! Това е абсолютно лицемерие и масова манипулация! Твърдя го на 100%!

Тези които много държат да носят лентички да си спомнят, че частицата "не" не се отчита от подсъзнанието! Излъчвате астрална форма "СТЕ САМИ!!!"! Не бъдете маймуни! Не влизайте в този егрегор! Ако искате да сте съпричастни, бъдете с мислите си или си направете нова лентичка! Нещо от рода на: "Ние сме с вас!" например! Стига циркове!

На много места и в много теми го чета тва за частицата "НЕ" ...
Дай линк с инфо където е аргуметирано това твърдение или сподели с останалите
плс
Титла: Re: Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: portentosum_mare в Февруари 11, 2007, 23:02:40 pm
Аз също не нося въпросната лентичка и трябва да спомена, че след шествието в София (понеже имах работа в района на центъра точно по това време) всичко ми се стори толкова фалшиво и грозно-популистко.Стотици хора,накичени с лентичките, нoсещи някои националния флаг, се движеха на групи и се смееха и забавляваха,все едно са на парад, а не изявяват позиция за хора,осъдени на смърт!
Каква е тази кaмпания -меркантилна, целяща медиен  шум, една гузна позиция, защото да бяха надигнали глас преди 8 години, а не когато не се знае дали не издигат ешафода!
Питам се дали понястоящем има друг начин за демонстриране на обществената позиция, които да не изглежда така поръчкова... може би няма...
  :-X
Титла: Re: Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: H. в Февруари 12, 2007, 10:03:16 am
На много места и в много теми го чета тва за частицата "НЕ" ...
Дай линк с инфо където е аргуметирано това твърдение или сподели с останалите
плс

Всяка по модерна книга за психология. Джон Кехоу примерно. "Подсъзнанието може всичко" ли нещо такова беше...
Титла: Re: Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: Gil-Galadh в Февруари 12, 2007, 16:55:25 pm
Джон Кехоу е ПСЕВДО-психология,макар и да казва някои добри неща,включително и това за НЕ частицата
Титла: Re: Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: eler в Февруари 12, 2007, 19:12:52 pm
Дочух следното : Юксел Кадриев - БТВ..Нова Година...подпийнал изтърсва лъхащия на невежество и незаинтересованост - изкуственост лозунг "не СМЕ сами"...

БТВ ли трябва да ни обедини...?..нямаме ли собствени възгледи идеи и амбиция.?. ;)...
често се вижда /по софийските улици - нямам наблюдение по провинциалните населени места/ лозунга изпъчен най-отпред на нечия връхна дреха крещящ "ВИЖТЕ АЗ ДОПРИНАСЯМ...АЗ ЩЕ ОСВОБОДЯ...ПОРОБЕН СЪМ ОТ СЛЯП НАСАДЕН ПАТРИОТИЗЪМ, НО СЪМ ДЛЪЖЕН...ИНАЧЕ НЕ НАПРАВЕНОТО ДОБРО ЩЕ МИ СЕ ВЪРНЕ В ЗЛО !"...и какво различно се прави от вдигане рейтинга на поредната медия изтъкана от мегаломански амбиции...мислят си че са си свършили работата по случая че принизителното етикетче ще освободи медиците...ще им отдаде положителна енергия...а медиците надали ги касае кой кога не е сам...защото те наиистина не са сами...но не защото наши сънародници са там и действат адекватно а именно защото липсват...

безсмислената игра "МОЕ СИ Е" трябва да спре...Да им опростим част от дълга щом толкова искат...

Става ли ясно КОЙ НЕ Е САМ ?...защо не написаха медици ние сме с вас както каза Horus...ако анкетирам достатъчно хора с етикетчета съм сигурен че ще има невежи...невежеството е блаженство казват...със същия успех може да означава : "НЕ СТЕ ЕДИНСТВЕНИТЕ ГЛЕДАЩИ БТВ"...

виждам цялата кампания като проверка... дали сме готови да се вържем на такава "блестяща" идея и дали сме достатъчно "опечени" за да се хвърлим в тъмнината и да се поддадем на яростта без ясна идея...страхът поражда агресия това е проблема и на двете страни...


без ясна позиция и обособена индивидуалност...накарат ли те да повярваш че сам си избираш...вече са господари на идеите ти...

в противен случай сядаш на задната седалка отвратен от всеобщия поток на който никога няма да бъде позволено да разбере че има мисии...и МИСлиш...
Титла: Re: Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: P.E.A.C.E. в Февруари 12, 2007, 19:21:51 pm
А какво сте направили вие ?
А какво изобщо може да направи един обикновен гражданин !?
И само чуйте колко тъпо звучи "СТЕ САМИ", ако частицата "не" се изпуска от подсъзнанието (не казвам че не е вярно, не съм запознат)
Титла: Re: Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: DreamCatcher в Февруари 12, 2007, 19:28:59 pm
Не просто частицата не се изпуска от подсъзнанието. Когато ти казват нещо в подсъзнанието ти винаги се образува срещуположният образ. Не сте сами - сте сами - сами сте.

Какво сме направили ли, ами тук сме в този форум и определено сме заедно!

А към медиците насочваме положителни мисли! Може физически да нямаме възможност да направим нещо, но поне не се поддаваме на манипулации, които да ни карат да излъчваме отрицателни мисловни потоци от рода на - сами сте! Ясно?
Титла: Re: Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: P.E.A.C.E. в Февруари 12, 2007, 19:36:35 pm
Според мен е грешно да слагаш всички под един общ знаменател !
99% от хората във форума разбират от подсъзнателна психология, колкото аз от квантова физика ...
Ами 10те божи заповеди ?
убивай, кради ...
И библията ли е конспирация ?!
Сега хорус и гил и още 5-6 човека ще кажат - МНОГО ЯСНО ... бла бла бла
ама като опре до нещо друго, ще използват именно същата библия като извор на факти, за база на разсъждения ...
Много умело въртите и сучите нещата...
ако има 9 кладенеца, сигурен съм че ще изкарате вода от десетия.
Титла: Re: Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: H. в Февруари 12, 2007, 19:45:29 pm
smurf, ти не порасна ли бе?
Титла: Re: Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: Gogo в Февруари 12, 2007, 19:52:37 pm
хахаха този пример с библеиските 10  божи заповеди направо ме хвърли в дълбоко емоционален размисъл след като си направих превода им.
Титла: Re: Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: DreamCatcher в Февруари 12, 2007, 19:55:07 pm
Хорус, пропусна да кажеш, че библията е конспирация!  ;D Бива ли така?!
Не, ох, сериозно извинявам се, ако съм се улял, а това за заповедите е хубавко!

Като се сетим за това от кого почитат в старият завед и ако той или те са спуснали заповедите, ефектът е направо поразителен! Сега да не ми кажеш, че няма ефект - че не (ето ти частицата) се масово краде, убива, лъжеи, прелюбодейства и до днес, хем всички сме ги чели тези ЗАПОВЕДИ!

Сега, ако тези ЗАПОВЕДИ бяха предадени от някого не от нисшия астрал или не с люспи вместо кожа, първо нямаше да се наричат заповеди. Второ нямаше да имат не, отпред, а щяха да са нещо от сорта да се краде е лошо, да се прелюбодейства е лошо и тук в главата ти се набива, че това нещо е лошо, лошо за другите и за теб и после съответно не го правиш. В противният случай просто ти се набива - кради, прелюбодействай, лъжи и т.н.

А от където и да го погледнем Библията определено си е подходящ източник за доказване на много от конспиративните теории , за това е нормално да се превежда като доказателство в конкретни случаи.

Извинявам се за спама към темата!
Титла: Re: Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: H. в Февруари 12, 2007, 20:03:49 pm
Ами който е чел книгата ми ще знае, че момента с 10те "божии" заповеди не съм го пропуснал и пиша за него. Естествено че е конспирация, както и целия Стар завет. Аз Стар завет не цитирам, той не е даден от чиста сила. Проучвайте преди да се смеете и да твърдите.
Титла: Re: Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: Mirotvorec в Февруари 12, 2007, 20:05:40 pm
В интерес на истината smurf е прав-аз не разбирам от подсъзнателна психология, но също смятам за отвратителна манипулация цялата тази дандания с лентичките и в началото не можех да си обясня защо не искам да си сложа една такава на ревера. Чисто и просто(да не се бърка с милиционер след баня) си слушкам интуицията, че това не е това, което трябва да е.
Титла: Re: Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: DreamCatcher в Февруари 12, 2007, 20:06:51 pm
Хорус, дай линкче, ако обичаш, нали виждаш, че май все новаци сме хванали тоя спор! Явно сме пропуснали книгата ти!  :(
Титла: Re: Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: H. в Февруари 12, 2007, 20:10:02 pm
http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?topic=2770.0
Титла: Re: Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: P.E.A.C.E. в Февруари 12, 2007, 20:25:48 pm
офф топик:Смърфа няма да порасне той е взел хапче "смалидон" от пипи дългото чорапче  ;D ;D ;D
пак офф топик: Добре де да го е**, къде няма конспирация ?!
Мойсей и той ли е бил гущер ?

ся по темата:
Междодругото и аз имах някакъв вътрешен глас който ми казваше да не я слагам.
Преди няколко дена излязох на центъра с жената по магазините и навръщане видяхме шествието.
Решихме да се включим, наистина беше просто една тълпа от хора които се кикотят и се говорят за ВСИЧКО друго но не и за медиците  >:(
Тогава видях една лентичка паднала на земята, настъпана и прашна.
Приех го като знак и я изтупак набързо и се "усмелих" да я сложа.

Носих я 1 ден само и най-странното е, че като станах я махнах от якето си докато бях още сънен. Дори не се замислих, разбрах какво съм направил чак след като приех доза кафе  :D
От тогава не съм я слагал.
И все пак тома неверни иска доказателства за "лентичковата конспирация"  ;)
Титла: Re: Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: DreamCatcher в Февруари 12, 2007, 22:29:34 pm
Явно всички тука интуитивно не сме ги сложили тея лентички! А пък смърф и след такова приятно сутришно преживяване пак иска доказателства!  ;D
Много е приятно чувството след събуждане - душата още не е подложена изцяло на въздеяствията на триизмерната реалност, няма ги неприятните емоции, едно такова ти е леко и спокойно, и сякаш се носиш наоколо..., ех идилия! И после си взимаш студен душ, мозъкът ти получава купчина импулси и и вече си напълно в матрицата!  ;D Или кафе, нали, Смърф! Аз какви неща съм правил след събуждане ставал съм и съм отварял врати, усмихвал съм се и съм посрещал хора вкъщи, а после съм отивал да си легна. Естествено като пак се събудих и ми разправяха, че съм ставал и съм бил съвсем буден нищо не помнех, казах им, че въобще не съм бил там, ами тялото ми явно е било на автопилот!  :o
И така, за мен историята на Смърф е най-доброто доказателство по темата! Освен, ако някой не намери 25ят кадър в клиповете от кампанията!  ;D
Титла: Re: Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: eler в Февруари 13, 2007, 01:08:57 am
самочувствието без основа е като БТВ без рекламни кампании...

а самото самочувствие е израз на това на което винаги ни учат и което поражда най-големите конфликти... най-усиленото пропиляване на енергия...да сме първи...да не се даваме...да оцеляваме в "една джунгла"...да не показваме че някой може да ни научи на нещо...

смърф знам че си НАД нещата но понякога е хубаво да си задаваш някои въпроси,,,  laugh :---
Титла: Re: Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: P.E.A.C.E. в Февруари 13, 2007, 20:35:26 pm
Аз си задавам въпроси бе :)
Gravediggaz - 360 Questions (Skit)
-Yo RZA how many bites did it took you, to chew your f***in arm off ?!

Говорете по ясно моля !
Без гатанки, че съм изморен, пък и трябва да уча ...

Ся без офф топик:
Направи ми впечатление, че АБСОЛЮТНО никой не си зададе въпроса: "За къв х** чак ся се сетихте бе ? ? ?"

Титла: Re: Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: Mirotvorec в Февруари 13, 2007, 20:42:34 pm
Цитат
Направи ми впечатление, че АБСОЛЮТНО никой не си зададе въпроса: "За къв х** чак ся се сетихте бе ? ? ?"
И ти като си го зададе , отговор имаш ли?
Титла: Re: Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: P.E.A.C.E. в Февруари 13, 2007, 20:44:29 pm
не ме разбра...
Не е важен отговора, просто това би трябвало да е първичната, НОРМАЛНА реакция ...
(ако няма обработки с TVто преди тва)
Титла: Re: Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: Mirotvorec в Февруари 13, 2007, 20:46:43 pm
Айде пък сега не бил важен отговорът...нали затова му идват въпросите на човек?  Не, сериозно, защо мислиш, че късно сме се сетили?
Титла: Re: Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: H. в Февруари 13, 2007, 20:56:54 pm
Направи ми впечатление, че АБСОЛЮТНО никой не си зададе въпроса: "За къв х** чак ся се сетихте бе ? ? ?"

Пак не си чел внимателно. Или в тази, или в съседната тема, говорим точно затова.
Титла: Re: Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: P.E.A.C.E. в Февруари 13, 2007, 21:00:06 pm
Или това не е вярно, или като гледам постовете не съм само аз  :D
Ако съм страничен наблюдател бих си помислил: "Не ги ли е срам, след толкова време"
Междодругото има песничка за медиците, в сайта не сте сами.
Мисля да я проверя наобратно ... :-\
Титла: Re: Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: H. в Февруари 13, 2007, 21:06:18 pm
Ма и сайт ли има... Боже...

smurf, с тази кампания се прикриват други неща, затова точно сега ;) Не защото го е грижа някой.
Титла: Re: Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: DreamCatcher в Февруари 14, 2007, 14:54:57 pm
Абе дайте линка, да търсим скритите послания!
Титла: Re: Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: eler в Февруари 14, 2007, 20:01:09 pm
Абе дайте линка, да търсим скритите послания!

стадност на 2-ро ниво... :D
Титла: Re: Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: Antonium в Февруари 15, 2007, 11:15:51 am
Кви лентички си слагате бре :o
Първото което трябваше да стане е всички медици работещи в Либия, да бъдат изтеглени, скъсване на дипл. отношения с тази страна и съд за външен министър и началник на разузнаване. Тва е.
Лентички, песнички дрън, дрън, а някъде Надежда Михайлова и ген. Гяуров си чешат ...... >:( >:( >:(
Други пък печелят долари в джамахирията, а аз тук ще нося лентички.
У лево >:(
Титла: Re: Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: Mirotvorec в Февруари 15, 2007, 11:28:53 am
Тотално те подкрепям!  Освен това и друго ми прави впечатление... Вярно, че тук, в България, доста късно се вдигна джабала по този въпрос, защото нали най-напред беше "тихата дипломация" и като не стана с нея... Интересно ми е защо другите ни медици в Либия не реагираха по някакъв начин на този процес, като за мен най-логичното би било просто да си вдигнат шапките и да се приберат. Вие да сте чули някой да е протестирал по този начин? Щото аз не съм.
Титла: Re: Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: Albinoni в Февруари 15, 2007, 11:37:55 am
Кви лентички си слагате бре :o
Първото което трябваше да стане е всички медици работещи в Либия, да бъдат изтеглени, скъсване на дипл. отношения с тази страна и съд за външен министър и началник на разузнаване. Тва е.Лентички, песнички дрън, дрън, а някъде Надежда Михайлова и ген. Гяуров си чешат ...... >:( >:( >:(
Други пък печелят долари в джамахирията, а аз тук ще нося лентички.
У лево >:(

TOВA E!!! И аз това винаги съм си мислела още от самото начало, ама ние МИСЛИМ  пък  политиците ни това умеят ли го - то от навеждане и поклони.....ай да не казвам, че то си е ясно.... >:(


Тотално те подкрепям!  Освен това и друго ми прави впечатление... Вярно, че тук, в България, доста късно се вдигна джабала по този въпрос, защото нали най-напред беше "тихата дипломация" и като не стана с нея... Интересно ми е защо другите ни медици в Либия не реагираха по някакъв начин на този процес, като за мен най-логичното би било просто да си вдигнат шапките и да се приберат. Вие да сте чули някой да е протестирал по този начин? Щото аз не съм.


Много се извинявам за нецензурния език, но има една БЪЛГАРСКА поговорка/съвременна сигурно/ 'Гъз глава затрива". Ей това се случва открай време у нас, от лакомия и алчност, нашите сънародници дето продължават да им ближат .... още работят там, още в началото като стана това си мислех, че всички работещи там ще бъдат призовани да се завърнат или дори сами като форма на протест ще го направят, но НЕ - меркантилността на изроденото ни племе е много висока явно и дебелокожието се оказа хипопотамско. Е, ми к'во да се каже повече, аз съм омерзена за всичко това, гадно ми е че някакви "българи" все още се продават за скапани долари  в тая гадна държава, при отвратително отношение на презрение към нашата нация...... 8) >:( :-X
Титла: Re: Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: da4I в Февруари 15, 2007, 12:30:16 pm
Здравеите съфорумци накрая и аэ се престраших да напиша нещо.Говорих с жена която еработила в Либия не ка то сестра но все пак ги поэнава що за хора са.И ми каэа че виновни или невини няма да ги пуснат.
Титла: Re: Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: P.E.A.C.E. в Февруари 15, 2007, 20:52:20 pm
Интересно ми е какви отговори ще имам в форума им на тез ?!
Пуснах им един пост...
Титла: Re: Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: eler в Февруари 16, 2007, 13:40:08 pm
трябва да им "опростим" дългЪ...няма да я бъде иначе...

явно засега материалните зелени хартийки са по-важни от духовния затвор на който са подложени медиците...

не знам...ако ги пуснат дали ще имат някаква амбиция стремеж...ще живеят ли нормално...след толкова години неяснота и подхранване единствено на егрегора "освобождение"...ще знаят ли какво да правят навън...
Титла: Re: Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: Oberon в Февруари 16, 2007, 14:30:15 pm
Кви лентички си слагате бре :o
Първото което трябваше да стане е всички медици работещи в Либия, да бъдат изтеглени, скъсване на дипл. отношения с тази страна и съд за външен министър и началник на разузнаване. Тва е.
Лентички, песнички дрън, дрън, а някъде Надежда Михайлова и ген. Гяуров си чешат ...... >:( >:( >:(
Други пък печелят долари в джамахирията, а аз тук ще нося лентички.
У лево >:(

АБСОЛЮТНО. ПОДКРЕПЯМ БРАТ ИЛЮМИНАТ ТРАНДЕФ НА 1000%. ГЛУПОСТИ ЩЕ МИ МИСЛЯТ, ЛЕНТИЧКИ, ПЕСНИ, СЪЛЗИ И СОПОЛИ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА.....СМРАД!!!
Титла: Re: Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: Albinoni в Февруари 16, 2007, 20:01:26 pm
 

"Очевидецът" от Нова тв: Исках да спечеля пари от медиите с измислена история


Младежът, който заяви, че е свидетел на убийството на шьофора Емил Емилов, се отказа от версията си пред съдия от Софийския градски съд


15.02.2007
нетинфо


21-годишният Александър Стоянов отрече да е бил очевидец на убийството на таксиметровия шофьор Емил Емилов.

Младежът, който заяви в предаване на Нова телевизия от 13 февруари, че е станал свидетел на престъпното деяние, беше разпитан днес пред съдия от Софийския градски съд.

Стоянов се отрече от разказаната от него телевизионна версия, съобщиха от съда.

Чувал съм, че срещу разказване на подобни версии може да бъдат получени пари от медиите, призна той пред съдията и подробно описа къде е бил в нощта на 8 февруари.

Освен това той подробно разказа за измислената от негов приятел версия за контакт с медиите и евентуалните възможности за финансови облаги от лансирането на измислени истории.

Разпитът на Александър Стоянов беше по реда на чл. 223 от НПК. На него освен съдията и прокурор от СГП присъстваха водещият разследването и адвокат Златков.А такаааа, ето ...... и това  ако не е манипулация.....даже и кандидат свидетели, престъпници, еех, какво ли не прави човек за да го дадат по телевизията .... :-\
Титла: Re: Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: Gabaro в Февруари 16, 2007, 20:02:38 pm
Може би трябва да направим кампания "Не на глупавите лентички с цел вдигане на рейтинга!" :D
Те хората нали са зле и на нас ще ни повярват, пък може и някой лев да изкараме.  ;DЕй сега видях по новините как някакъв ти решил да вади пари от нета като си направил сайт за дарения за сестрите.
Титла: Re: Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: P.E.A.C.E. в Февруари 16, 2007, 20:21:41 pm
Айде ответен удар на Хорус - Добър ден! Не само че има, ами ако знаеш какъв е мрачен...с едни черен фон, ще кажеш, че е сайт на погребално бюро.
smurf, наистина ако можеш, провери я.
Ми проверих я.
"не сте сами", наобратно се получава "има сърце"
Друго май няма  :-\, въпреки че на места чувам звуци които много ми бият на турска реч  :-\, може и да си въобразявам, ако някой друг има програмата Reverse speech, да каже какво чува и той.
Титла: Re: Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: Eon в Февруари 17, 2007, 08:33:28 am
Запиши песента наобратно като mp3 и ми я прати, ще ти кажа
Титла: Re: Не сте сами - Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: P.E.A.C.E. в Февруари 17, 2007, 19:23:03 pm
Трябва да видя как става тва със записването, не съм го правил още.
Само ги слушам :)
До няколко дена ще ти я пратя, че ся съм на брейн уош парти  ;D
Титла: Re: Не сте сами - Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: Albinoni в Февруари 20, 2007, 17:54:16 pm
Става дума за един друг вид манипулация - манипулация целяща да ни накара, нас българите, да повярваме, че някой прави нещо за хората в тази държава. И това става чрез избори на всякакви "ялови" комисии, председателства на фиктивни организацийки и размножаване на гръмки титли на обикновени заплатаджии, които се представят за спасители на националната култура :

На 1 март СЕМ избира председател

20.02.2007
Нетинфо

СЕМ ще избере председател на Съвета на 1 март 2007 година.

Съветниците одобриха и процедура за избор на председател на базата на Закона за радиото и телевизията. Съгласно чл. 37, ал. 2 от ЗРТ решението за избор на председател на СЕМ се взима с квалифицирано мнозинство от 2/3 от всички членове на Съвета. Ако на три поредни заседания в продължение на 1 месец не се стигне до решение се провежда следващо, четвърто по ред заседание, на което решението за избор се взема с обикновено мнозинство. /БГНЕС


Знаете ли защо е много тъпо това инфо, защото миналата година на тея от СЕМ им писах писмо с искрено възмущение, че допускат да се осквернява едно виртуозно и красиво произведение - "Реквием " на Моцарт и да бъде фон на отвратителни рекламни кадри и титри на рекламата на Биг Брадър 3. Тази "работлива и отговорна"  институция ми отвърна и надлежно  обясни както се полага иначе по чиновнически, че абсолютно няма контрол върху това, какво предприемат като излъчване телевизионните частни програмни  ТВ канали.  :o :-\ 
Е, и тука идва логичния въпрос, ами като от 100 програми, само една е ! Национална ТВ програма, а всички останали са извън компетенциите на "уважаваните другари" как въобще не ги е срам да стоят там и да ощетяват държавата, вземяйки заплати за нищо неправене ? ? ? ? ? ? >:(
Титла: Re: Не сте сами - Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: Mirotvorec в Февруари 20, 2007, 20:03:50 pm
Излъгали са те, Albinoni, колкото да ти отговорят нещо. Защо тогава създадоха преди време толкова неприятности на СКАТ, ако тя е извън тяхната компетенция? Биг Брадър им плаща и на тях, това е.   ;)
Титла: Re: Не сте сами - Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: eden2 в Април 29, 2007, 13:30:08 pm
а всъщност в действителност нашите медици са напълно невинни. бившата ни държавна сигурност много добре знае това! дори и агентите ни, които слушат там в Либия многократно са съобщавали това и на Първанов и на Надежда Михайлова, която така и не направи нищо - тъй като беше заета с цитирам "имам друга по-важна работа, за да се отдавам на слухове".
Работата в момента е такава, че за сега няма свободно звено в дс, което да се занимава в частност с медиците ни там на 100%, тъй като силите са разпределени главно в опазване на общественият ред и журналистически контрол на населението. Също така, от ЕС са ни подгонили за такива безчинства, че направо се чудя как ни приеха въобще там.
Разберете бре хора, продадени са тези български души там, продадохме се влизайки в ЕС. Продадохме се на вечен контрол.
Титла: Кампанията "Дрън Дрън"
Публикувано от: Julia в Май 04, 2007, 23:32:41 pm
Ами 10те божи заповеди ?
убивай, кради ...
И библията ли е конспирация ?!
Четох в една книга, вече не си спомням коя, че въпросните 10 заповеди, изобщо не са заповеди, а всъщност обещания. Един вид: "Ако си в хармония с Господ, душата ти ще смята убийството за грях" и т.н. Впоследствие обаче след всички местни облаги, които са правили "църковните и праведните" служители по Вселенските събори и естествено грешките при превода на самата Библия се получава това, което представлява в момента : една кръгла нула. Книга, от която е било иззето всичко ценно, орязана всяка истина до степен угодност на църквата и в крайна сметка една книга, на която вяра не може да се има.

А относно кампанията "Дрън Дрън" първата логична мисъл е защо не се правеха тези неща, когато му беше времето, а не когато въпросните медици вече не са хора....Аз лично не мога да си представя, че те са способни на нормален живот ако се завърнат в България след 8 годишен ежедневен стрес и страх. И второ - някой има полза от тези митинги и това не съм аз => няма да участвам, нито да ги подкрепям.
Титла: Re: Не сте сами - Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: Petee в Май 05, 2007, 02:42:26 am
Julia, ако ти наистина вярваш, че има някакъв Бог и разумни същества които му служат и направляват събитията, би ли допуснала, че те биха позволили една книга, в която е написана истината за света и космоса ,да се превежда грешно или лъжливо?
Аз вярвам, че лекарите ще изкарат общо 10 години в Либия и ще се приберат. 
Титла: Отг.
Публикувано от: Julia в Май 05, 2007, 23:48:46 pm
Julia, ако ти наистина вярваш, че има някакъв Бог и разумни същества които му служат и направляват събитията, би ли допуснала, че те биха позволили една книга, в която е написана истината за света и космоса ,да се превежда грешно или лъжливо?
Защо не? Все пак имаме право на свободна воля, нали? А заради нея доста неща вече не са по местата си....
Титла: Re: Кампанията "Дрън Дрън"
Публикувано от: iti в Май 05, 2007, 23:59:20 pm

Четох в една книга, вече не си спомням коя, че въпросните 10 заповеди, изобщо не са заповеди, а всъщност обещания. Един вид: "Ако си в хармония с Господ, душата ти ще смята убийството за грях" и т.н. Впоследствие обаче след всички местни облаги, които са правили "църковните и праведните" служители по Вселенските събори и естествено грешките при превода на самата Библия се получава това, което представлява в момента : една кръгла нула. Книга, от която е било иззето всичко ценно, орязана всяка истина до степен угодност на църквата и в крайна сметка една книга, на която вяра не може да се има.


Така е. Всъщност който е чел Библията (а малко са го правили, аз не издържах психически и съм прочел само малко) без да са му казали, че това са 10-те божи заповеди, няма да разбере. Всъщност има огромни пасажи с много... препоръки от страна на това което там наричат бог. Свързани с какво ли не, само не и нещо философско. На едно място като, че ли се говори за заповеди, но те се отнасят за съвсем, съвсем различни неща, които за съвремения човек са просто глупости и старовремски обичаи. Вече не ги помня. А това което е решено да са точно десетте запаводи е определена извадка от всичките наставления. Това нещо  и аз първо го прочетох в книга, после отгърнах и го прочетох от Библията.

И не смятам да отварям библейски спорове. Просто каквото си е така, така си е. Евреите все едно не са убивали, а също и християнската църква 2 хилядолетия. По-кървав период от християнския историята надали е имало - като се тръгне от непрестанните европейски войни, през великите географски открития и инквизицията, та до световните войни. Егати това "не убивай", егати това отношение към ближния...
Титла: Re: Не сте сами - Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: P.E.A.C.E. в Май 08, 2007, 23:31:36 pm
Гледах съпоставка на "10те заповеди" и египетската книга на мъртвите.
Няма особенна разлика :)
Едни и същи неща с друг словоред просто, всичко се свежда до едно - едни и същи религии е имало и продължава да има при всички "развити" цивилизации (и нашата), просто имената на божествата, боговете, светците и т.н. са едни и същи.

Е стига спам вече :)

Сега ще ви кажа и нещо за медиците:
Погледнете малко ситуацията отстрани - 1во ги забравихме, после имаше бум сред медиите и средствата за (дез)инвормация, накрая пак започна да отшумява ...
ЗАщо ?
ЕЛЕМЕНТАРНО - искали са покрай цялата шумотевица да прикрият нещо ДРУГО !
На никой не по дреме за медиците, извинявам се за тона и думите ама и на повечето бълграи не им пука !
Цялата история беше да се отвлече вниманието от нещо друго, поне аз така мисля.
Същата работа като тез пътни произшествия сега дет ги "рекламират" нон стоп ...
Закони, глоби уууу дюююю ....
Накрая ко ?
Да не би в другите страни където има закони да има по малко жертви ?!
Пфф
всичко е бизнес ...
Медиците са просто една една карта в тестето на политиката, която беше изиграна добре  >:(
Титла: Re: Не сте сами - Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: Mirotvorec в Май 09, 2007, 12:42:47 pm
Цитат
въпреки че и те самите признават, че са извършили престъпление според Българския НК
Това за пръв път го чета ....
Титла: Re: Не сте сами - Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: H. в Май 09, 2007, 13:21:23 pm
И аз не мога да разбера целия театър все още. Позьорско състрадание и копнежи за спасение. В крайна сметка това наистина е тяхна карма и ние им пречим да си я изкупят. Да не говорим, че никой не ги е тикал да ходят там - отишли са за пари. Както и войниците. Да отговарят за избора си.
Титла: Re: Не сте сами - Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: Eon в Май 09, 2007, 14:59:02 pm
И аз не мога да разбера целия театър все още. Позьорско състрадание и копнежи за спасение. В крайна сметка това наистина е тяхна карма и ние им пречим да си я изкупят. Да не говорим, че никой не ги е тикал да ходят там - отишли са за пари.
В едно радио предаване с М. Карбовски, оня пита госта (който е някаква важна политическа клечка, замесена в акцията по спасяването) да каже имената на сестрите, които е тръгнал да спасява. Оня казал "това е провокативен въпрос и аз няма да отговоря на него." 

laugh Бати Олигофрена.  laugh

А те са си отишли да изкарат повече пари, за да могат семействата им да живеят по-добре. Всички знаем колко се плаща в БГ на мед. сестрите и лекарите. Заплатите им са срамни.
Титла: Re: Не сте сами - Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: Eon в Май 09, 2007, 15:15:14 pm
Ами когато са разбрали, че с действията си ще изложат на риск здравето и живота на пациенти, защо са продължили работа? За пари, май, нали?
Колко време е минало откакто ТЕ са научили какво става, за да могат да реагират да се махнат оттам?
Титла: Re: Не сте сами - Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: Eon в Май 09, 2007, 15:26:35 pm
За спринцовките не знам. Аз питах за времето за да се измъкнат, щото е имало и сестри от други държави. Те как са се измъкнали, а нашите останали.
Титла: Re: Не сте сами - Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: Eon в Май 09, 2007, 15:32:56 pm
Ако ли пък питаш за това дали времето е било дъждовно или слънчево - не знам, вероятно и няма значение.

Предполагам е било слънчево, там е топло по принцип.  :P
Титла: Re: Не сте сами - Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: Mirotvorec в Май 09, 2007, 15:37:08 pm
Травъл, според теб мед.сестрите ли са виновни, че са използвали една спринцовка няколко пъти? Не е ли това поради недостиг на спринцовки, за което пък да е виновно ръководството на болницата?
И да-такава наистина е практиката за многократно използване на спринцовките и това е още преди нашите сестри да отидат да работят там.
Титла: Re: Не сте сами - Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: Eon в Май 09, 2007, 15:38:15 pm
А, да, благодаря, забравил съм да добавя горе и това: "невинни са, защото има и други виновни". Напомням: над 70 арестувани. От различни държави. От арестуваните са освободени и някои българки. А кой кога се е измъквал вероятно са коментирали по бТВ.
Бе, тооо аз не твърдя невинни ли са или са виновни, не знам... просто питах за времето. Трябва да видя битивито.
Титла: Re: Не сте сами - Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: Alien в Май 09, 2007, 15:49:34 pm
Цитат
Какво общо има тук административното устройство на болницата?

Ами тука въпроса е малко по-завързан.От една страна нещата стоят така - шефовете на болницата са казали или спестявайте спринцовки или си заминавайте и те са избрали да останат. На много места се извършват нарушения не защото  в случая тях ги е мързяло да вземат нова а защото им е наредено да не взимат за да се пестят пари. Подобни аналогии има и на други места само че с  различни фактори. Но принципа е същия. Шефа нарежда да си затваряш очите, а ако стане фал си виновен ти  ;)
Титла: Re: Не сте сами - Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: Mirotvorec в Май 09, 2007, 15:52:53 pm
Кой снабдява болницата със спринцовки-мед.сестрите ли?
Цитат
Знаели са, че могат да заразят пациент и въпреки това са го правели!!!
Техните преки ръководители също са знаели ... кой е по-виновен?
Титла: Re: Не сте сами - Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: Eon в Май 09, 2007, 15:57:00 pm
Сички са виновни!
Титла: Re: Не сте сами - Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: Mirotvorec в Май 09, 2007, 16:02:58 pm
Ясно ми е вече - знаеш кой им е платил и колко, за да извършат това гнусно деяние  .... давай имената и да приключим с въпроса.
Титла: Re: Не сте сами - Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: Mirotvorec в Май 09, 2007, 16:26:49 pm
Що се правиш на обиден?  Ти толкова категорично ги осъди "виновни", че даже и др. Кадафи задмина   ;D
Титла: Re: Не сте сами - Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: Alien в Май 09, 2007, 16:35:33 pm
Вярно е обаче нещо друго.Ако същото това нещо се беше случило в българска болница  тези които щяха да искат да линчуват сестрите щяха да са много повече от тези с лентичките (то в такъв случай за лентички изобщо нямаше да се говори) По скорро единствената подкрепа която шяха да получат щеше да е от колеги. Всички други щяха да скочат против тях.Но  разликата е че тогава те щяха да натопят някой на по-високо ниво за "практиката" да се използват едни и същи игли и спринцовки (която си мисля че съществува и в България), но може би в по-малки размери.
Титла: Re: Не сте сами - Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: Eon в Май 09, 2007, 16:41:24 pm
Вярно е обаче нещо друго.Ако същото това нещо се беше случило в българска болница  тези които щяха да искат да линчуват сестрите щяха да са много повече от тези с лентичките (то в такъв случай за лентички изобщо нямаше да се говори)
Виж тука си прав. Ама тогава събитието щеше да е с БГ деца нали, щото в БГ болница?
Титла: Re: Сте сами - Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: ultrafutur в Май 09, 2007, 20:47:42 pm
Според мен историята е предварително ужасно нагласена - предизвиква се м/ународен скандал, българите естествено не се усещат овреме, и готово - падат в капана, и стават лесна плячка за манипулации. . .
Титла: Re: Не сте сами - Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: topteglo в Май 09, 2007, 22:22:33 pm
чел съм доста материали от Alien и ми допада информацията ,както и стила на мислене.
Съгласен съм с коментираното за слу4ая.
Масова манипулация.
Според мен се прави за да се възбуди отново интереса към политиката-Ето политиката е полезна и политиците не взимат напразно големи хонорари- интересувайте се от политиката и гласувайте на следващите избори.
Аз така виждам нещата.Щото ако никой не се интересува от политика и никой не гласува, тогава те стават никои и нямат власт.
Ако не гласува6 оставаш бъдешето си в ръцете на другите които ще гласуват- Това е пълна измислица и голяма лъжа.
Който е гледал филмчето The Secret знае за какво говоря.Който не го е гледал ,ето линковете за сваляне:
     филма:  http://kolibka.com/download.php?mid=4581
субтитри:  http://kolibka.com/download.php?sid=4581
Титла: Re: Не сте сами - Поредната масова манипулация на българите
Публикувано от: Scorpion в Юли 13, 2007, 18:49:49 pm
Eто и нещо за живота на  Кадафито от Кадафията, ако искате да видите глобално проблема и имате предвид, че е по майка марокански чифут.

http://standartnews.com/bg/article.php?d=2007-07-13&article=195716

Изводите сами си вадете, защо са го чучнали там, тоя истински гиньол, който се изживява като велик водач и си го траят толкова години, като го пазат амазонки. Тоя да не се взема за Одисей, случайно ? Няма да се учудя, като се има предвид, че всички глави на държави ги дърпат от един център като парцалени кукли и са обсебени от древните велики мъже, богове и ритуали.
Общо взето неговата биография си пасва много добре с общите процеси и натъкмявания на Илюминатите по места на своите хорица. Естествено за пред света, те са винаги в конхфронтация с либиеца, както си беше едно време с червените бандити, но фактически и практически от един център всички са били командвани. Та и сега си е същата работа с разни по-малко или повече нови декори.
Окото на връо на пирамидата не само гледа и вижда всичко, но и държи конците на всички марионетки от Матрицата и си ги дърпа ли дърпа на воля, накъдето си иска и както си иска.

Цялата тази далавера и  сблъсъкът на България с Либия със сигурност не е случайна работа и си е била издъно замислена и изпълнена, катои са използували нашите патки смотани там, да свършат мръсната работа и после те поемат нещата и става голямото раздуване, с което всички сте запознати и от него само България губи.


 :-*