Форум за конспирации, уфология и мистика.

Разни => Новини и общи дискусии => Темата е започната от: HomerCat в Декември 07, 2020, 01:56:02 am

Титла: Еа-Енки (сайт)
Публикувано от: HomerCat в Декември 07, 2020, 01:56:02 am
В процес на изграждане е.Попаднах на него,като натиснах един бутон вляво,на досегашната му версия.
Реших да ви го представя,защото изглежда,че авторът се е вдъхновил да си направи труда за това интро.Ще видим по-нататък.
Освен това,малка синхрония - ЕА щеше да бъде името на блога ми и аз си представях,че искам да изглежда с подобна картинка и с музика за фон.Дори първата мелодия,беше сред тези,които ми бяха харесали.

http://eaenki.com/ (http://eaenki.com/)

Кликнете на мигащия ред отдолу,ще се отвори началната страница.След малко ще зазвучи мелодията,надписите са:

Човешкият род е бил поробен от хилядолетия.
Нова съдба ни очаква.
Това е зората на нова ера за човечеството.
Времето дойде.


След това секунди пауза преди да почне песента.Отдолу се появяват светещи точки,които се издигат.
При започването на песента,те скачат на небето и се превръщат в звезди.След това песента се повтаря отново.
Периодично минава един сателит.

Като кликнете на буквите на синия правоъгълник долу вляво,ще отидете на първия сайт.Като скролвате надолу, горе се мести жълт правоъгълник на съответните раздели в горната лента.
Може и да кликнете върху тях.Има цитати от „Най-опасното суеверие“  на Ларкен Роуз,има и други книги в раздела “More Info“,където по-надолу и Марк Пасио е highly  recommended.
Засега избрах една книга с много актуално заглавие,нищо че е от 1935 г.Ще я представя в друга тема.
Титла: Re: Еа-Енки (сайт)
Публикувано от: HomerCat в Април 04, 2021, 12:37:52 pm
Бях позабравил да проверявам,но тия дни установих,че новият сайт е вече готов и понеже авторът пише по теми,които присъстват и във Форума,реших да му направя малко представяне.

Като кликнете на адреса от горния пост ще се отвори страница с кръг,триъгълник и цифрите 3.6.9.В адресната лента името ще е различно.Mигащите жълти букви отварят една динамична презентация.На мен този сайт на моменти ми забавя браузъра.

Горе вдясно е „Blog“ .Като го отворите,с мишката върху „Featured Posts“ може да разгледате темите от подменютата.За ползване на блога в режим авт. превод може да ползвате прикачения пдф - Всевиждащото око- символ на съзнанието.В него,линковете в синьо по принцип трябва да дават авт.превод.Долу „We Oppose Deception“ (Противостоим(опълчваме се) на измамата).
Това ще отвори статията за Всевиждащото око на английски.Авторът счита Ситчин за достоверен източник,но за разлика от Пенре,смята че Еа-Енки е от добрите.Извадки от статията:

https://blog.kareldonk.com/the-all-seeing-eye-a-symbol-of-consciousness/ (https://blog.kareldonk.com/the-all-seeing-eye-a-symbol-of-consciousness/)

„Въз основа на моите лични изследвания досега, мисля, че пирамидата с окото отгоре символизира продължаващата еволюция и развитие на съзнанието .
И ще обясня защо.“


(Аз лично поддържам това,което е удебелено.Удебеляването си е от автора)

„Долният каменен артефакт е намерен на същото място и също показва пирамидата с Всевиждащото око и съзвездието Орион.“


„Въпреки че развитието и еволюцията на съзнанието са естествен процес, аз също показах, че има извънземна сила, работеща предимно зад кулисите, която помага на човечеството в еволюцията на нашето съзнание. Въз основа на доказателствата, които съм обсъждал, е много вероятно тези извънземни да произхождат от съзвездието Орион. Изглежда, че наистина имаме приятели на високи места.“

Така е според автора,Карел Донк.А според мен в блога му има и други интересни статии,откъдето мога да си извадя някои цитати за ползване в моите теми с психологизми.

Титла: Re: Еа-Енки (сайт)
Публикувано от: HomerCat в Април 12, 2021, 17:50:42 pm
Гледам датата на този пост(по-долу) и датата,на която представих сайта,когато пишеше,че е в процес на разработване и получавам чувство за някакъв времеви дисонанс.Както и да е,важна е информацията,затова си правя труда.Като гледам,няма интерес към пдф-а и за кратко се замислих има ли смисъл да се занимавам.

После се сетих,че смисълът е нещо,което човек създава,индивидуално преживяване.И смисълът за мен е този хипотетичен (поне) Един Читател,който евентуално би намерил нещо интересно,което може би в някаква степен да му бъде от полза,ако не сега,може би по-късно.

Прикачен файл: авт. превод на „Apple - Окултните тайни зад марката“.Там  се преразглеждат някои библейски теми.Например,Енки-Еа според автора е Змията от „Битие“,а също и звярът със седем глави,излизащ от морето в „Откровение“.В смисъл - Еа е Сатана -  Враг за другите Анунаки,защото е бил доброжелателен към хората.Затова са го „сатанизирали“.Представен е и авторовият прочит на числото 666.Но авторът пише и по други,по-технически теми,например в една от статиите има информация за вортексната математика и Марко Родин,за когото е писано и тук във Форума.Също така научих за една книга на Вилхелм Райх - „Етер,Бог и Дявол“.

Превръщането на информацията в знание е индивидуално преживяване...за всеки,според възможностите му.Не сме на състезание и не сме на „норма“.
*****


Обяснение за въведението на моя уебсайт

https://blog.kareldonk.com/an-explanation-for-my-website-intro/ (https://blog.kareldonk.com/an-explanation-for-my-website-intro/)

Има много мисли, които влязоха в създаването на интро последователността, която имам на началната страница на новия ми уебсайт. Тя се основава на години от моите лични проучвания,опитвайки се да разбера повече за живота и за реалността, в която живеем, за голяма част от които можете да прочетете в публикацията ми за „Виждащото око“ и „Цикълът на живота“.
В тази публикация ще разгледам последователността и ще обясня какво виждате.

[ *Моя  бележка: преди това,ето преводът на текста с белите букви,който се чете от диктора:
„Вселенското съзнание... безкрайно разделено на малки индивидуализирани части съзнание...безкрайна система от мисъл,всяка частица представляваща една уникална идея - една душа...
...всяка душа,продължаваща по свой уникален път на трансформация и подобрение (усъвършенстване)...подпомагани в тяхното пътуване от възнесени учители...към една крайна дестинация...Просветление.
]

На екрана за зареждане можете да видите равностранен триъгълник с числата 3, 9 и 6, които са свързани с основната енергия - дух, съзнание или „бог” - зад Вселената и цялото творение.Влизам в повече подробности за това в моя пост за Цикъла на живота.
Много хора познават това като Божествената троица (от християнството и други религии и философии), въпреки че много малко осъзнават какво всъщност означава.

Точно зад равностранния триъгълник можете да видите геометрията, която е известна като Цветето на живота. Тази геометрия е план за цялото творение - нашата физическа реалност - което е продукт на съзнанието, докато пътува през точките 3, 9 и 6.

Тези 3 точки означават създаване (3), опит (9) и обучение (6). Тъй като съзнанието многократно пътува през тези точки в цикъл, то непрекъснато създава, преживява и се учи, докато поражда нашата физическа реалност. Това е целта на живота и реалността, в която живеем. Вселената е гигантска симулация, предназначена за нас,за да учим и развием своето съзнание, за да достигнем
по-високи състояния на осъзнаване и разбиране. Продължаваме да творим, да преживяваме и да се учим, докато чрез събраните ни знания и опит не достигнем абсолютна мъдрост или просветление. Докато не успеем да научим уроците, които трябва да научим, ще останем в този цикъл и няма да напредваме много по-нататък (ще продължим да се раждаме (създаваме) в тази физическа реалност, за да учим, докато най-накрая "го схванем").
 
Така че като човек можете да изберете да останете упорити и да откажете да се учите и променяте, но това означава само, че ще се върнете в друг живот за нов шанс да опитате отново.

Както обясних в публикацията си за „Всевиждащото око“, можем да достигнем по-високи състояния на осъзнаване и разбиране само ако решим да видим нещата такива, каквито са в действителност, или с други думи, ако ценим истината. След като разберете Вселената, автоматично ще се противопоставите на измамата, защото напълно ще разберете колко пагубна е измамата за вашия личен растеж и в крайна сметка за цялата вселена. Ако цените истината, непрекъснато я търсите, приемате и живеете според нея, вие се привеждате в съответствие с универсалното(вселенското) съзнание и цел,следователно, ще бъдете напълно подкрепени във всичко, което правите.

Системата, която описах по-горе, е това, което виждате в началото на въведението. В центъра има равностранен триъгълник, в този случай тетраедър в 3D, енергията с нулева точка - източникът,който създава вселената около него. Всичко се върти в посока, обратна на часовниковата стрелка, както е показано от оранжевата стрелка на изображението по-долу.
С въртенето на енергията в средата в посоката, в която е, това създава магнитно поле, което влияе върху пътя на частиците.
[Картинка: ръката с палец нагоре,под нея пише:
Правило за хващане на дясната ръка: ток, протичащ в посока на бялата стрелка, създава магнитно поле, показано от сините стрелки. Източник: Уикипедия. ]

Това всъщност е как цялата енергия във Вселената тече и се държи и е това, което създава вихровата геометрия (или торус), както беше обсъдено в моя пост за Цикъла на живота.Във въвеждащата последователност можете да видите частиците не само да се въртят около енергията на нулевата точка, но и в магнитното поле около пътя, по който пътуват, както е показано от сините линии.

Ще забележите, че в моята интро последователност има голямо празно пространство в средата на торуса и това е по съображения за творчество, така че моят 3D модел  да се побере в него по-късно в последователността. Но в действителност,вътре в торуса има много малко или никакво пространство, както се вижда на горното изображение.
 
Подобно на фрактал, самата Вселена е безкрайно разделена на по-малки части, които са подобни на цялото. Например огромни галактики и звездни купове са разделени на звезди и планети,след това по-нататък на клетки, молекули, атоми, електрони и протони и др. По същия начин съзнанието също е безкрайно разделено на по-малки части.

За целите на това въведение се фокусирах върху разделянето на универсалното съзнание до нивото на онова, което познаваме като „душа“, т.е. количеството съзнание, което се комбинира, за да образува едно човешко същество на нашето ниво на реалност. Така че всяка частица в интрото представлява душа. Ако мислите за цялата система като за мисловен процес, тогава душата представлява идея. Може да е добра или лоша идея, но това ще стане по-ясно в крайна сметка, докато продължава да се развива - което е целта на тази симулация. В крайна сметка всички добри идеи ще бъдат събрани(*2) и ще се върнат към източника.


(*2).Използваната дума е harvested - пожънати или събрани,в смисъл събиране на реколта.

В нашата реалност всяка душа е по своя уникален път на непрекъснато преобразяване и усъвършенстване. Всяка душа преминава през жизнения цикъл, който описах по-горе, за да се учи и расте и да достигне по-високи състояния на осъзнаване. Това е процес на непрекъснато обучение и самоусъвършенстване.

Но ние не сме сами. Всички души са подпомагани от ascended masters. Te са души, завършили пътуването си към просветлението и които се връщат като учители, за да помогнат на други души в системата при завършването на техните собствени пътувания.
The ascended masters  побутват останалите души в правилната посока от време на време, за да се уверят, че системата като цяло
напредва и не се влошава. Те са символизирани в интро последователността от ярко оранжевите ивици светлина. Те са просветлени души, така че греят толкова ярко, колкото източника в средата. Имайте предвид, че има 7 от тях; това е във връзка със Седемте мъдреци или Apkallu, които обсъдих в предишен пост.

И в крайна сметка, след толкова цикли, колкото е необходимо, всички души завършват пътуването си в една крайна дестинация: постигането на абсолютна мъдрост или просветление.

Когато постигнем напредък в нашите пътувания чрез тази симулация, когато научим уроците, които трябва да научим, тогава в крайна сметка ставаме готови да „завършим“ и да се върнем към източника. Това виждате на екранната снимка по-долу, където 3 души, блестящи ярко, оставят останалите зад себе си и се връщат към източника. Те са постигнали просветление.
Ако продължите да гледате въведението, ще видите, че това се случва често с напредването на симулацията.

Встъпителната последователност завършва с 3D модел на мен в средата на универсалното съзнание и това е символ, че се идентифицирам с тази система. Като фрактална част на Вселената, аз съм подобен на Вселената и функционирам и се държа точно като Вселената, макар и в по-малък мащаб. В действителност,всяко едно човешко същество - и всъщност всеки организъм във Вселената - може да бъде представено от същата тази система, защото всички те са фрактално подразделение на универсалното съзнание и по този начин са подобни един на друг и на цялото.

Например, нашите умове са подразделение на универсалното съзнание или универсалния ум. И както универсалният ум е безкрайно разделен, така и нашите индивидуални умове са безкрайно разделени на по-малки умове. Всички клетки в нашите тела могат да се разглеждат като души в по-голямата симулация, която е човешкото тяло. Когато мислим, не мислим само с мозъка си.
Това е често срещано погрешно схващане. Всъщност ние мислим с цялото си тяло. Както писах преди:

„Когато частиците се съберат и образуват организъм, да речем една клетка, тази клетка се задвижва от комбинираното съзнание на цялата материя, изграждаща тази клетка.Следователно съзнанието на човешкото същество е комбинираното съзнание на всички клетки, които изграждат това човешко същество. Да, нашето съзнание не се създава от мозъка ни, а от комбинираната процесорна мощ на всяка жива клетка в тялото ни, сравнима с биологичен суперкомпютър с много трилиони възли.“

Така че, когато Вселената мисли, тя всъщност мисли с цялата енергия (материя, организми и т.н.), която съдържа. Сравнимо е с програма, работеща на суперкомпютър,с голям брой паралелни нишки, всяка със собствена задача да се опита да разработи конкретна част от проблема. Когато мислите и си зададете въпрос и се опитате да намерите отговор, това, което всъщност се случва, е, че изпращате задача на всички клетки в тялото си, за да помогнете да се намери отговор.

Терминът „Дълбоко обучение“ е много популярен в наши дни, особено сред изследователите на изкуствен интелект (ИИ), и работи в съответствие с голяма част от универсалните принципи,които описах по-горе. Вселената е много усъвършенствана система за дълбоко обучение - всъщност безкрайно дълбокo. Изследователите на AI започват да осъзнават, че вместо да програмирате AI с предварително дефинирани правила, е много по-добре да разработите AI, който е в състояние да събира опит и да се учи сам. Последният подход има повече предимства, едно от които е, че той е в състояние да се адаптира и мащабира много лесно, защото е способен да се учи сам.

И това е, което всички правим в тази реалност или симулация. Тук се учим сами, опитваме се да развием мъдрост въз основа на собствения си опит и разбиране за това какво работи и кое не.Мислех, че всичко това би било доста страхотно готино(*3) да се предаде на всички веднага щом посетят уебсайта ми.


(*3). Изразът е „pretty fucking cool“.

-------------
Малък коментар от мен: Тези учители (думата masters може да се преведе и като господари),представени в жълто,ми приличат на овчарски кучета,които „завръщат“ стадото,тоест - пречат му да се разпръсне и всяка от тези точки (души) да тръгне накъдето си ще,което би било наистина свободен избор на път за учене и развитие.


 
 


 

 Титла: Re: Еа-Енки (сайт)
Публикувано от: HomerCat в Април 14, 2021, 09:27:46 am
Истината обижда;Истината боли

Източник:
https://blog.kareldonk.com/the-truth-offends-the-truth-hurts/ (https://blog.kareldonk.com/the-truth-offends-the-truth-hurts/)

„Ларкън Роуз публикува наскоро отлична статия („Трябва да сте обидени“), където обсъжда своя опит с конфронтирането на хората с истината. Тази статия наистина резонира с мен, защото почти ежедневно се справям с много подобни ситуации и споделям голяма част от вижданията на Ларкен за това. Ето някои цитати от неговата статия, които ми харесаха по-специално:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
„Може да изглежда малко иронично, че като човек, който защитава общество, основано на доброволно мирно съжителство, мисля, че е добре, че някои хора са способни да бъдат конфронтационни, заядливи гадове, които нямат нищо против да обиждат другите. [...] Говоря за хора, готови да казват истината, дори когато истината не е популярна и дори след като е казал истината, човек може да спечели презрението и омразата на широката публика.

Нито е смело, нито е полезно да обикаляте и на висок глас да казвате истина, която всички вече знаят. Важното - това, което променя света - е хората да казват истината, когато останалата част от света не я знае и не иска да я чуе. Днес да се провъзгласява: „Робството не е наред!“ не изисква никаква смелост или твърдост. Времето за провъзгласяване беше назад,когато
голяма част от света все още смяташе, че робството е правилно и законно, дори праведно. Днес трябва да се каже какви истини все още карат хората да се чувстват неудобно.
(...)
Дори в свободното общество все още ще има начини, по които хората биват възнаграждавани, че говорят по „безопасни“ теми, които мнозинството ще одобрява, и наказвани за подкопаване на парадигмите на хората и излизане извън техните зони на комфорт. Но ако искате да видите гадните резултати от това, което се случва, когато някой приспособи и намали посланието си с надеждата да угоди на всички - или на колкото се може повече хора - не трябва да търсите по-далеч от политиката: огромен парад на празни,без съдържание, костюмирани кукли, бълващи всякакъв неясен, безсмислен буламач,който може да подмами глупавото мнозинство да ги подкрепи.
(...)
В дългосрочен план има предимство да имате такава перспектива. Да, може да сте бедни и евентуално презирани от всички, които познавате, но поне хората ще знаят, че сте истински, че казвате това, което мислите, и че душата ви не се продава.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Абсолютно мразя да захаросвам всичко, което имам да кажа. Когато се направи „коректно“, това е по същество форма на манипулация на ума - нещо, което презирам и избягвам, доколкото мога. И когато не е направено „коректно“, това е неефективен начин на комуникация, защото изкривява вашето съобщение и то може да загуби голяма част от своето въздействие или значение до момента,
в който достигне до вашата аудитория. Това може да доведе до много недоразумения.
Да не говорим, че това е пълна загуба на умствена енергия, която трябва да вложите, за да се тревожите и да трансформирате посланието си, така че то да бъде възприето по-позитивно от хората. Според моя опит,много по-добър подход в дългосрочен план е да запазите съобщението си ясно, откровено, директно и по същество.

Хората често се оплакват, че съм твърде директен, прекалено остър или твърде офанзивен в комуникацията си. Най-ранния ми спомен,когато получих такава обратна връзка е,когато бях на около 20 години и написах вътрешен имейл до мениджърския екип на един от първите ми работодатели на пълен работен ден. В този имейл изразих критиката си относно начина, по който вървят нещата
в компанията, като разбира се, също така предложих своите виждания за начини за тяхното подобряване.
Отзивите, които получих по-късно от един от мениджърите, бяха, че съм бил „много остър“ и че той „почти се е почувствал нападнат“ и че може би бих искал да обмисля „избора на моята формулировка по-внимателно“ в бъдеще. Но избирането на моята формулировка по-внимателно никога не е било и няма да бъде моят стил. Така че и други следващи работодатели трябваше да
се справят с моята откровеност и директност.

И причината, поради която решавам да бъда такъв, е, защото от опит знам, че това е най-добрият подход. Хората може да се чувстват неудобно, може би дори обидени, но вашето съобщение ще бъде получено с абсолютна яснота, без никакъв шум и ще бъде точно разбрано (в крайна сметка). И аз обичам да общувам по този начин, особено ако се отнася до казване на истината на хората и посочване, че те грешат, с надеждата, че могат да се променят и подобрят. Особено в такива случаи захарното покритие на вашето съобщение рядко ще мотивира хората да се променят по правилния начин.(*1).


(*1).Курсивът и подчертаването е на автора.По принцип съм съгласен...но с уточнението,че „правилният начин“ е потенциално хлъзгав терен.Всеки който (си мисли че) знае „правилния начин“ е добре да се проверява вътрешно дали всъщност не работи със субективната си представа за правилен начин.Ще продължа тази мисъл в  „Его,Сатанизъм и Духовност“.

Дори да им я представите възможно най-учтиво и с уважение, истината често ще нарани хората, може да ги шокира, когато за първи път научат за това, и дори може напълно да разклати и унищожи мирогледа им. Но всичко това е необходимо, за да остави следа в подсъзнанието (или несъзнанието) им, което в крайна сметка ще ги мотивира да се променят. Съзнателно те биха могли (да се опитат) да се изключат от вашето съобщение, но подсъзнателно то ще продължи да ги занимава - можете да бъдете абсолютно уверени в това. Видяното / чутото не може да бъде отменено. В крайна сметка ще забележите ефектите. А понякога промяната е относително бавен процес, така че бъдете реалисти относно очакванията си и не очаквайте резултати твърде скоро.

Признавам, че дори за мен понякога истината може да бъде болезнена за приемане, особено когато разбера, че съм сгрешил, но също така знам, че това е възможност за мен да раста. Истината може да ви нарани или обиди само ако живеете в лъжа.А аз не искам да живея в лъжа. Искам да бъда верен на себе си и истинен към всички останали.

Ако смятате, че общуването с (хора като) мен може да е трудно, помислете колко болезнено е в крайна сметка винаги да се справяте с хора, които имат скрити планове, които не са искрени и които са лицемери във ваше присъствие. Как ще се почувствате по отношение на тях, когато по-късно разберете какво наистина мислят те? Не бихте ли предпочели да си имате работа с хора, които са честни, истински и ще ви казват точно какво мислят?“(*2)

 

(*2).Моят коментар:  Повечето хора НЕ биха го предпочели.Защо?Отговорът е в самото заглавие на статията.

Титла: Re: Еа-Енки (сайт)
Публикувано от: Noris в Април 14, 2021, 22:24:39 pm
Цитат
Малък коментар от мен: Тези учители (думата masters може да се преведе и като господари),представени в жълто,ми приличат на овчарски кучета,които „завръщат“ стадото,тоест - пречат му да се разпръсне и всяка от тези точки (души) да тръгне накъдето си ще,което би било наистина свободен избор на път за учене и развитие

  Е, аз поне 20..пъти и повече, използвах думата " Кумчо Вълчо",за свобдното стадо и как ще се справи " овцата свободно"... с него вълкът, а ти продължаваш да ПРЕВЕЖДАШ...думата.." masters"...
 ...( просто нямам думи)
  8)
Титла: Re: Еа-Енки (сайт)
Публикувано от: HomerCat в Април 15, 2021, 12:36:27 pm
Разбирам поотделно думите на изречението ти,но не и какво искаш да кажеш с него.Вероятна причина - не много успешна смислова свързаност на думите.

  ...( просто нямам думи)

Това,което нямаш,е способността да изградиш поне донякъде аргументирана критика по отношение на каквото и да е.
Титла: Re: Еа-Енки (сайт)
Публикувано от: Noris в Април 16, 2021, 16:14:18 pm
О, сещам се за един френски философ,  който на времето беше изнесъл лекция точно на тази тема.
Що е критика?  и  Що е Просвещение?...разликата между двете е огромна.
Критикуват, слабите, невежите незнаещите....останалото е просто забавление в играта....може и като холографски модел да го тълкуваш. Но не очаквай от мен да седна и да ти давам факти и аргументи, за неща които може би не са ти дадени да разбереш точно на този етап. Критиката се явява като един кантар или измервателна единица, съвкупност от мнения и знания, които няма как да бъдат измерени, поради простата причина че объркването и степента на развитие на населението  е огромна. Няма как да критикувам примерно програмата на Слави, че трябва да се подобри отбраната на страната, след като той самия не е достигнал до нивото си на съществуване, че полза от войни и битки няма.
Това е и причината да се поддържат тези модели на съществуване, йерархии, войни и партии...защото няма самоосъзнаване на личността. Затова и има вълци /овце/стадо.
Мога примерно да коментирам и изразявам мнение, но нямам право никого да съдя и упреквам че той е виновен за това..( ботовете ако взема под внимание в системата)
Така че съветът ми е ( не критика),цикли си с мракобесните автори в Матрицата които пускаш всеки ден, но не заразявай умишлено с четивата  им  и другите, докато дойдат по добри времена. " Йоан - В началото беше словото.."...
Вярно, че има неща за които съвпадат мненията ни и са верни, но ако искаш градивна критика съм сигурна че няма да я понесеш, затова предпочитам да си спестявам репликите и думите....( и за това казвам, че просто нямам думи)
Титла: Re: Еа-Енки (сайт)
Публикувано от: Noris в Април 16, 2021, 17:13:52 pm
Сега за да те върна на Земята с аргументи ти пускам актуален линк,  че Меркел е ваксинирана с Астра Зенека!

https://www.tagesschau.de/

Можеш ли да ми предоставиш АРГУМЕНТИ, че тя наистина е ваксинирана с тази ваксина, а не примерно с плацебо и витамин "C".

 И ако може да не откланяш отново темата в седма глуха с Тависотски, Енки...пасио...аа... :)

Титла: Re: Еа-Енки (сайт)
Публикувано от: Noris в Април 16, 2021, 17:38:31 pm
O, Боже, това което публикувах в горния пост за Меркел го няма вече.
За каква критика и аргументи ми говориш ?

Ето тук ако не го затрият има малко инфо:
https://www.welt.de/newsticker/dpa_nt/afxline/topthemen/article230442745/Merkel-mit-Astrazeneca-geimpft.html
Титла: Re: Еа-Енки (сайт)
Публикувано от: HomerCat в Април 16, 2021, 17:47:16 pm
Тая тема не е за ваксини,само да уточня,но всеки може да пише каквото си ще.
Аз не съм изучавал специално предмета логика,но ми се струва нелогично да искаш аз да предоставям аргументи за нещо,което ти пускаш като информация.

Изобщо не съм в течение какво прави Меркел,освен това,да се преструва на човек.

И ако може да не откланяш отново темата в седма глуха с Тависотски, Енки...пасио...аа... :)

Темата съдържа баш "Енки" в заглавието си.Тависотски не го знам кой е,може би неизвестен за мен роднина на Висоцки?...

...пасио...аа... :)

Може би имаш предвид Пасио и АА?Спокойно,девойко,(макар и не много)скоро, цялата презентация на Пасио за Природния Закон ще я има и тука.
Най-накрая намерих пълния ѝ транскрипт на английски.Знаеш какво следва - превод от гугъл,редактиране от мен и ПДФ,за да ти стане драго.
Титла: Re: Еа-Енки (сайт)
Публикувано от: HomerCat в Април 16, 2021, 18:24:24 pm
ако искаш градивна критика съм сигурна че няма да я понесеш

Това съм го пропуснал по недоглеждане,за което се извинявам,понеже е важно.
Точно това се опитвам да подканям съфорумците - да бъдат критични към моите писаници,за да имам обратна връзка.
По-нагоре в "Истината обижда;Истината боли" има цитат от Ларкен Роуз,който направих на картинка за друга тема,така че ако мислиш,че можеш да си критична - моля,заповядай.
Титла: Re: Еа-Енки (сайт)
Публикувано от: paci1 в Април 17, 2021, 12:17:21 pm
Хоумър,
призоваваш да бъдем критични.
Аз поне ще се опитам да бъда такъв спрямо теб.
За първи път съм на едно мнение с Галюшка, в частта с намеците за " в началото бе словото"
В момента небезизвестната сентенция важи с пълна сила. Ако мога да я перефразирам, би звучала така:
Словото е СЕГА!
И е Истина и е изпробвано.
Работи, бе Хоумър, работи!
Стига да знаеш как.
И хич няма нужда от "изследване" на каквито и да е "древни" писания на когото и да е.
За твое добро, понамали преводите на такива писания, казвам ти го като приятел.
Но ти си знаеш....
 :hi:

п.п.
За по - простите: Това, което приказваш, пишеш, превеждаш, публикуваш, мислиш, го МАТЕРИАЛИЗИРАШ в срок между една седмица и два - три дни и ти идва на главата буквално и преносно. Вече живеем в други времена. Умната, за да не патите излишно.
Титла: Re: Еа-Енки (сайт)
Публикувано от: HomerCat в Април 17, 2021, 17:44:14 pm

Дори в свободното общество все още ще има начини, по които хората биват възнаграждавани, че говорят по „безопасни“ теми, които мнозинството ще одобрява, и наказвани за подкопаване на парадигмите на хората и излизане извън техните зони на комфорт.


Колеги...или съфорумци...нЕкои от вас изглежда искат да говоря/пиша само  по безопасни за ТЯХ теми,да не им подкопавам парадигмите,за да не се чувстват некомфортно в...ъъ....зоните си на комфорт.

Защото иначе съм...зарАзен...значи ли това,че нЕкои от вас се изживяват като форумни НОЩ-ници?
Надявам се,да не се изживяват като такива.Защото,колеги...
 

...ако искате да видите гадните резултати от това, което се случва, когато някой приспособи и намали посланието си с надеждата да угоди на всички - или на колкото се може повече хора - не трябва да търсите по-далеч от политиката: огромен парад на празни,без съдържание, костюмирани кукли, бълващи всякакъв неясен, безсмислен буламач,който може да подмами глупавото мнозинство да ги подкрепи.

Титла: Re: Еа-Енки (сайт)
Публикувано от: Noris в Април 18, 2021, 15:53:08 pm
Цитат
Тая тема не е за ваксини,само да уточня,но всеки може да пише каквото си ще.
Аз не съм изучавал специално предмета логика,но ми се струва нелогично да искаш аз да предоставям аргументи за нещо,което ти пускаш като информация.

Изобщо не съм в течение какво прави Меркел


A, след като не си в течение на Меркел, то значи че и с Енки аргументити отпадат, щот ти лично нито си го виждал, нито срещал, но пък сайт си му посветил  ;)

Отг. към това че темата е за всичко..
Точно това мисля и да направя. 
Да те неутрализирам в мислите ти и словото
, и след като темата е за ВСИЧКО, ще ползвам само тази тема, че да не отклоняваш въпросите с мракобесни автори.

Колко красив е подводния свят, без пасио...примерно  :)
https://www.bing.com/videos/search?q=ZUTUB+ABU+DABAB&&view=detail&mid=989A7C3BFE2DF70B6DCC989A7C3BFE2DF70B6DCC&&FORM=VRDGAR&ru=%2Fvideos%2Fsearch%3Fq%3DZUTUB%2BABU%2BDABAB%26FORM%3DHDRSC3


Титла: Re: Еа-Енки (сайт)
Публикувано от: Noris в Април 18, 2021, 16:08:13 pm


https://www.youtube.com/watch?v=HCoyRrylVrg

И този град крие, както своите красоти, така и забуленото си минало за историята.
Титла: Re: Еа-Енки (сайт)
Публикувано от: Noris в Април 18, 2021, 16:58:36 pm
И понеже виждам, че авторът на темата и Енки, нищо  конкретно не предлагат на човека за актуалната ситуация и короната, ще ви предложа една моя рецепта за засилване на имунната система сутрин, която от години ползвам и грип не ме е хващал от 2017..

Настъргана прясна куркума и джинджифил, с лимон и топла вода всяка сутрин на гладно.
Чесънът също във всяко ядене е добре да присъства.

 :hi:

 

Титла: Re: Еа-Енки (сайт)
Публикувано от: paci1 в Април 18, 2021, 17:54:59 pm
Цитат
    рецепта за засилване на имунната система     
Всеки ден по една супена лъжица сироп от черен бъз.
Най - хубаво домашно приготвен.
Титла: Re: Еа-Енки (сайт)
Публикувано от: Noris в Април 18, 2021, 17:56:38 pm

http://www.dunov-knigi.com/ostar-bronhit-p-3195.html

Остър бронхит


Споделяне

Острият бронхит е възпаление на лигавицата на белодробните тръби (бронхите). Най-често от него страдат децата и възрастните хора.

Причини. Бронхитът възниква самостоятелно (първично) или вторично при някои болести.

Първичният бронхит възниква при настинка, дишане на влажен и студен и особено на прашен въздух, при внезапни и резки промени на времето. Наред с простудата голямо значение имат и заразявания с различни видове вируси. Бронхитът придружава и някои заразни болести: грип, магарешка кашлица, шарка, скарлатина и коремен тиф.

Бронхитът може да бъде усложнение при хрема, при възпаление на глътката и гръкляна, защото възпалението от тези органи преминава към дихателната тръба.

Признаци. Болният усеща дразнене и парене в гръкляна и дихателната тръба, започва да кашля. Кашлицата отначало е суха, придружава се с леко повишена температура (между 3738°С), а след два-три дни болният отделя сиво-зеленикави храчки.

При обикновения бронхит общото състояние най-често е леко засегнато. При по-тежки случаи трябва да се мисли за белодробно усложнение.

Предсказание. Бронхитът е лека болест и при правилно лечение болните почти всякога оздравяват.

Предпазване. За предпазване от бронхит много важно е каляването на организма чрез въздушни бани и сух четков масаж. Дишането през устата по възможност да се избягва. Всеки трябва да се пази от настинка и да съобразява облеклото си с годишните времена. Да се избягват контакти с хора, които кихат, кашлят или имат хрема. Въздухът в стаите да бъде чист и прохладен. Децата от малки, когато са здрави, да се приучват на студ (да се закаляват), като редовно се изнасят на открито освен във влажно, ветровито и студено време.

Лечение. При по-леко заболяване е достатъчно да се предприеме казаното за обикновената кашлица, да се поседи 34 дни в топла стая и да се пие вместо вода чай от попарен липов цвят.

При по-силен бронхит лечението е общо за засилване на организма, и то на легло.

I. Сутрин, обед и вечер 20 минути преди ядене болният да взема по 1 супена лъжица сироп от бира 500 г слаба бира с прибавка на 2 месести лимона, разрязани, изстискани и смлени с корите, но без семките, и 300 г небетшекер (лята захар), счукан на ситно, ври във водна баня 30 минути.

Или по 1 чаена лъжичка смес от 500 г чист пчелен мед (предварително врял във водна баня 10 минути, защото суровият мед понякога дразни кашлицата), ленено брашно 100 г, анасон (семе) и исиот (корени), стрити на прах, по 20 г. Тази смес преди всяко вземане се разбърква, защото се утаява на дъното.

II. Десет минути след едно от тези средства болният да изпива една чашка от 75 г отварка от бяла ружа (алтея цвят и корени), бъзов цвят, волски език, мащерка, мента пиперита, живовляк тесен (листа), иглика и риган и сладко коренче (самият корен) по 50 г от всяка. От тази смес 2 пълни супени лъжици с прибавка на 1—2 супени лъжици мед се запарват с 500 г вряща вода и врят 10 минути. Като изстине, се прецежда.

Или една кафена чашка отварка от 9 ореха, 4 супени лъжици външни люспи от кромид лук, 4 семеточки (сърца) от дюля, 1 супена лъжица ленено семе, 1 чаена лъжичка анасон и 3 супени лъжици чист пчелен мед в 1 л вода врят 30 минути, като изстине, се прецежда.

Диета. Вегетарианска храна, млечно-растителна или пък обикновена храна без свинско, говеждо, овнешко и консервирани меса и риби. Люто, алкохол и тютюн не! Преди обяд и вечеря болният да изяжда и по 1—2 глави печен кромид лук без захар и без хляб. На обяд заедно с другата храна може да изяжда и по 50100 г младо месо от агне, теле, птица или прясна риба. На вечеря безмесна храна: кисело мляко, зеленчукови и тестени ястия и компоти с малко леко препечен хляб. След закуска, обяд и вечеря да взема по 1 супена лъжица бъзов мармалад или пък по 1—2 чаени лъжички смес от 250 г мед (предварително врял във водна баня 10 минути), добре разбъркан със сока на цял лимон.

Вместо вода, ако дадените отварки са недостатъчни, болният да пие отварка от бъзов цвят и подбел (по 1 супена лъжица от двете се запарват с 500 г вряща вода с прибавка на 1 супена лъжица мед и врят още 10 минути).

III. Два часа след ядене да се повтори казаното в точка I и II.

IV. Вечер преди лягане при запек, даже еднодневен клизма с 500 г топла вода, последвана от вендузи на гръдния кош, и то отпред и отзад, с продължителност 1015 минути или пък компрес на целия гръден кош (отпред и отзад) от 2 бархетни парчета, натопени в камфоров спирт и изстискани, а отгоре вестник и фланелен бинт. Едновременно с това се поставя „шапка“ на главата от зелен лист прясно зеле, леко напръскан от вътрешната страна с малко оцет, а отгоре вълнена шапка. При главоболие да се постави „шапка“ от тензух, напълнена с пресен и гъсто замесен селски хлебен квасец (забъркан отпреди 4 часа), засилен или с 1 чаена лъжичка ситно настърган хрян, или пък с 57 супени лъжици диви кестени, настъргани с кората, а отгоре вестник и вълнена шапка. Държат се до сутринта.

V. Сутрин. Фрикция с хладка вода на подмишниците, корема и половите органи, сухо изтриване, обличане и 10 дълбоки вдишвания през носа и толкова бавни издишвания през устата.

При лечението болният да има предвид и общите упътвания за болестите на дихателните органи.


   
Титла: Re: Еа-Енки (сайт)
Публикувано от: Noris в Април 18, 2021, 18:01:48 pm
Всеки ден по една супена лъжица сироп от черен бъз.

И това е вярно, знам го от баща ми че ликвидира " Рака "
Титла: Re: Еа-Енки (сайт)
Публикувано от: Noris в Април 18, 2021, 18:58:29 pm
Цитат
  Вегетарианска храна, млечно-растителна или пък обикновена храна без свинско, говеждо, овнешко и консервирани меса и риби. Люто, алкохол и тютюн не! Преди обяд и вечеря болният да изяжда и по 1—2 глави печен кромид лук без захар и без хляб. На обяд заедно с другата храна може да изяжда и по 50100 г младо месо от агне, теле, птица или прясна риба. На вечеря безмесна храна: кисело мляко, зеленчукови и тестени ястия и компоти с малко леко препечен хляб. След закуска, обяд и вечеря да взема по 1 супена лъжица бъзов мармалад или пък по 1—2 чаени лъжички смес от 250 г мед (предварително врял във водна баня 10 минути), добре разбъркан със сока на цял лимон.
 :--- :--- :--- :--- :---e]
Титла: Re: Еа-Енки (сайт)
Публикувано от: HomerCat в Април 18, 2021, 21:07:53 pm

За твое добро, понамали преводите на такива писания, казвам ти го като приятел.

Намирам за добра идея,Паци, да изпробвам този съвет,най-вече заради читатели,на които може да им е поомръзнало. :hi:
*****

Норис,би  трябвало да си наясно,че съм конфронтационна,заядлива гад,която се опитва да не обижда другите,но понякога,уви така се получава.Сега,за да има поне малко равновесие,ползвай темата,както намериш за добре.
Нали съм написал,че всеки може да пише каквото си ще - не съм пропуснал червеното,дето си ме цитирала.
Казана/написана дума - хвърлен камък...по собствената ми глава в случая,но гледам на това като на някаква форма на кармично балансиране.Освен това и от Учителя Дънов рецепта за бронхита ми - това също е вид кармична ирония,понеже и него съм го обругавал словесно.Плюс природни красоти - кой би възразил на това - не и аз.

Красив е подводния свят без Пасио,верно,то и надводният свят е красив без него.
Ползвайте темата със и за здраве.Аз ще дам принос за форумното здраве,като се пооттегля за известно време.
*****


Иии...все пак,ако някому е любопитно къде ще се оттегля...

...потропвайки с обувчици червени -  натам,де Кула се издига,
където тегне мрак,деца,за да се сбъднат тия думи:

"Накрая ще дойдеш при нас..." (Форум към мен,не много отдавна,на друго място).

В смисъл - ще кандидатствам в Академията.Ако се върна,значи Веско ме е изритал още от вратата при опит за влизане.

 

Титла: Re: Еа-Енки (сайт)
Публикувано от: paci1 в Април 19, 2021, 16:08:13 pm
Дойде ми нещо на ума.
Някой сещал ли се е, че всъщност материалните достижения и щения  на който и да е и каквито и да са те, водят до нематериални/сетивни усещания като краен ефект?
Тоест, всички материални придобивки имат за цел нещо нематериално. Придобиваш материално, за да изпиташ нематериално. Следователно материалното е средство за достигане до нематериалното, което от своя страна е функция на астрала/енергийното. Купуваш скъпа кола и изпитваш удоволствие от возенето или просто от начина, по който изглежда колата. Чувстваш се значим в очите на съседите и пр. Да не изреждам всички емоции, до които води един такъв акт на придобиване. Мисля, че се досещате вече на къде бия. Скъпа храна, питиета, луксозни екскурзии до екзотични дестинации, жени, секс, музика, лов и риболов....
На всичките целта е една - емоция и усещане. За какъв материализъм говорим тогава, след като едничката ни цел е нематериална? А уж живеем в материален свят....
Интересен парадокс, не мислите ли?
Хоумър, преди да потропаш с обувчици, случайно да имаш мнение по въпроса? Ще ми е интересно да го прочета.
 :hi:
Титла: Re: Еа-Енки (сайт)
Публикувано от: HomerCat в Април 19, 2021, 18:13:51 pm
Паци,мислил съм в тази посока,макар и не много усилено и съм чел чужди мисли по този въпрос...има място за всякакви спекулации,зависи кой каква парадигма ползва.Поради което не стигнах до отговор,имам само мнение.

От нищо не може да се получи нещо.Това ползвам аз като отправна точка.

И ако приемем,че това е вярно:

Това, което приказваш, пишеш, превеждаш, публикуваш, мислиш, го МАТЕРИАЛИЗИРАШ

И ако прибавим след "мислиш" и "чувстваш", "изпитваш емоция и сетивни усещания",тогава всички тези не са нематериални,защото това би значело,че са несъществуващи.

Преди да стане пълен гювеч от обясненията ми,ще преразкажа по памет  думите на Гурджиев,който в "Последният час от живота",ако си спомням,казва,че всичко във Вселената е материално,дори и най-малката частица време.
И ако "Времето е енергия" (от АА),то материята и енергията са различни степени на (плътност?) на едно и също нещо.

Така както студът и топлината са различни степени на едно и също нещо - температурата.

С други думи дуалността "материално - нематериално" е фалшива.
И с по-други думи дуалността "духовност - материализъм" е фалшива.
И  така парадоксът е решен ,по-точно - няма парадокс.

Само че това е само една набързо скалъпена теоретизация-спекулация,която може да е погрешна,понеже се базира на погрешни предпоставки,примерно.
.....

Рекох да ти отговоря,понеже попита и да не те игнорирам,защото аз съм си тук,чета за нови неща,но дай да си ползвам споменатото оттегляне за известно време.В момента ме е заболяла главата от академични кандидат-студентски четения.


Титла: Re: Еа-Енки (сайт)
Публикувано от: Noris в Април 23, 2021, 22:04:49 pm
https://weather.com/de-DE/wissen/tiere/news/2020-01-09-verzweiflung-in-australien-deswegen-werden-10000-kamele-getotet

Цитат
Australien steht in Flammen – und eine Besserung ist aktuell nicht in Sicht. Neben den Menschen leidet vor allem die Tierwelt unter den Flammen. Experten schätzen, dass bereits über eine Milliarde Tiere in der Flammenhölle gestorben sind. Jetzt müssen sogar weitere Tiere sterben: 10.000 Kamele sollen getötet werden. Professionelle Scharfschützen werden die Tiere aus Hubschraubern erschießen. Warum?


Зодадоха ми тия дни въпрос, знам ли защо Австралийците са избили 10 000  камили ?
И връзката с 3 месечните пожари в Авсхралия,

Вие какво мислите?
Титла: Re: Еа-Енки (сайт)
Публикувано от: Noris в Април 23, 2021, 22:28:28 pm
Цитат
Сега в Австралия камилите се считат за неприятности
Друга причина за планираното убиване на камилите е количеството метан, което отделят животните. Камилата отделя един тон CO2 годишно и броят на животните продължава да расте. Сега камилите се смятат за неприятност в Австралия, тъй като замърсяват изворите и унищожават естествената флора. Днес в австралийската пустиня вероятно има повече диви камили, отколкото където и да е другаде по света. Смята се, че има повече от милион животни.


Титла: Re: Еа-Енки (сайт)
Публикувано от: HomerCat в Април 24, 2021, 11:06:39 am
Зодадоха ми тия дни въпрос, знам ли защо Австралийците са избили 10 000  камили ?
И връзката с 3 месечните пожари в Авсхралия,

Вие какво мислите?

Мисля,че научих нова дума - "зодадоха".
И мисля,че ако напишеш изречението "Аз пиша с правописни грешки",замествайки всички гласни с "О" и го прочетеш на глас,ще се получи забавно произношение.
В Авсхралия сигурно ще им хареса.

Като стана въпрос за забавно - когато не се занимавам с мракобесни автори,например този от линка,
https://ia601702.us.archive.org/22/items/natural-law-transcripts/Natural%20Law%20Transcripts.pdf (https://ia601702.us.archive.org/22/items/natural-law-transcripts/Natural%20Law%20Transcripts.pdf)

разпускам,като сглобявам текстчета и картинки в незлобливо-шеговити колажи.Като този:

(https://i.postimg.cc/prSJ5qHF/image.png)
Титла: Re: Еа-Енки (сайт)
Публикувано от: Noris в Април 25, 2021, 00:44:27 am
Много хубав колаж, на твое място бих издала книжка с подобни  на тема " бронхит-пневмония-корона вирус ", с мутацията на вируса в главите на вирусолози и политиците примерно, СЗО, CDC ( задължително на немски и английски) 

Относно граматиката на " Apple ",  като чета превода аз ли не разбирам или " Apple", но за първи път ми се случва да попадна на такъв превод " Окултните тайни зад марката", първоначално го прочетох зад " мрака", или " Окултните тайни зад мрака ", но сега осъзнавам, че мрака е равен на марката според " Аpple"


Цитат
Прикачен файл: авт. превод на „Apple - Окултните тайни зад марката“.Там  се преразглеждат някои библейски теми.Например,Енки-Еа според автора е Змията от „Битие“,а също и звярът със седем глави,излизащ от морето в „Откровение“.В смисъл - Еа е Сатана -  Враг за другите Анунаки,защото е бил доброжелателен към хората.


Oт wiki

Цитат
Apple Inc. (предишно име: Apple Computer Inc.; [æp(ə)lˌɪŋk], транскрипция: Епъл или Апъл; NASDAQ: AAPL) е американска мултинационална корпорация за производство и продажба на потребителска електроника, компютърен софтуер и персонални компютри. Най-известните продукти на компанията са персоналните компютри Macintosh, операционната система macOS, портативните мултимедийни плеъри iPod, мултимедийния браузър iTunes, уеб браузъра Safari и мобилната операционна система iOS. Към 24 септември 2020 г. тя управлява 511 магазина за продажба на дребно в 25 страни и онлайн магазин, където се продават софтуерни и хардуерни продукти.[4] Към 2020 г. Apple е втората компания с най-голяма пазарна капитализация в света след Microsoft.[5]

 Нещо Аpple-to, не съвпада с това:
 В Корана Шейтанът/Иблисът (شيطان/ إبليس) се появява за първи път още при историята за сътворението на света. След като Господ създал Адам и Ева, той заповядал на ангелите да им се подчиняват. Всички го сторили, с изключение на един, който казал: „Аз съм по-добър от Адам. Мен си ме направил от огън, а него – (само) от кал..

 :unknown: