Форум за конспирации, уфология и мистика.

НЛО и Извънземни => НЛО => Темата е започната от: Dimi в Април 22, 2016, 19:50:30 pm

Титла: Открита е масивна Извънземна структура
Публикувано от: Dimi в Април 22, 2016, 19:50:30 pm
Открит е нов космически обект, за който се смята, че може да е доказателството за съществуването на извънземен разум. След изследване на информацията от телескопа Кеплер, група астрономи откриват странен обект, намиращ се между съзвездията Лира и Лебед, който има много странен модел на поведение.

Астрономите от група, наречена Planet Hunters, разглеждат публичната информация от NASA в търсене на нови планети. Така откриват звездата KIC 8462852, която се отличава от всички познати досега. Астрономите предоставят откритието си на учени от различни университети, включително и NASA, както и на програмата SETI.

Необичайното при този обект е дълбочината на светлинните премигвания, намаляващи до 20%, както и периодите на промяна – от седмица до няколко месеца. Така се стига до предположението, че тези премигвания могат да са в резултат от намесата на разумна дейност.
От SETI първоначално са скептични, тъй като често получават всевъзможни сигнали, но след като става ясно, че информацията е потвърдена от NASA, започват задълбочени проучвания, за да се докаже или отхвърли която и да е теория за необяснимото поведение ма космическия обект.
И не е много далеч, само на 1465 светлинни години  :P

Източник: http://fresh-science.com/fresh/curious/dokazatelstvo-za-sashtestvuvaneto-na-izvanzemen-razum/
Титла: Re: Открита е масивна Извънземна структура
Публикувано от: Black Adder в Април 22, 2016, 21:01:08 pm
МОЛЯ, следващият път да цитирате източника, както е в Правилата на форума!!!!!! (http://forum.xnetbg.net/index.php?topic=18246.0)
Титла: Re: Открита е масивна Извънземна структура
Публикувано от: Dimi в Април 22, 2016, 22:05:49 pm
Благодаря за забележката.