Форум за конспирации, уфология и мистика.

Духовно => Религия => Темата е започната от: dream в Януари 23, 2013, 13:47:09 pm

Титла: Камино де Сантяго
Публикувано от: dream в Януари 23, 2013, 13:47:09 pm
Здравейте приятели,

Реших тази година да постигна нещо, нещо наистина приятно и хубаво, да се науча за живота, за хората, за религията, да опозная нови места и да извървя този душевен път до Камино де Сантяго. Все още правя организация, разглеждам за билети, влакове, самолети, чета книги, но всичко е толкова много и интересно, нямам думи да го опиша. Ако някой е решил да извърви този път, нека ми пише или иска да помогне с нещо, някакви подробности, всичко е добре дошло за там, за този преход. Всички сте добре дошли, похода се планира в момента, но предполагам, че ще е около май месец, защото тогава нито е топло, нито студено. Времето ще е приятно. Извинявам се и ако този пост не е за тук, нека админите преценят и го преместят ако трябва.

Благодаря.
Титла: Re: Камино де Сантяго
Публикувано от: sidewinder в Януари 23, 2013, 13:57:18 pm
И защо точно тази дестинация?! Това според мен е утъпкана туристическа дестинация.
Титла: Re: Камино де Сантяго
Публикувано от: Black Adder в Януари 23, 2013, 17:14:42 pm
В блога на Тишо http://asktisho.wordpress.com/2011/05/18/camino_de_santiago/ мисля, че ще намериш доста полезно по темата.
Титла: Re: Камино де Сантяго
Публикувано от: dream в Януари 25, 2013, 17:40:58 pm
Може да е утъпкана както ти казваш, но нещо има което ме влече за тази дестинация, не мога да го обясня, просто го чувствам, че трябва да го направя.

Black Adder да, чел съм всичко от Тишо, много полезна информация - наистина.
Титла: Re: Камино де Сантяго
Публикувано от: amrasel в Януари 29, 2013, 10:27:25 am
Как ми се иска и аз да обърна гръб на всичко и да замина някъде за месец-два , само с една торбичка на рамото.  ...

@Black Adder
благодаря че сподели линка. Изчетох пътеписа на Тошо , на един дъх. Много интересно четиво.
Титла: Re: Камино де Сантяго
Публикувано от: arktur в Януари 29, 2013, 13:53:19 pm
А така, супер! И аз ще го хвана този път някоя година, но трябва да тръгна на 25 юли - Денят на Сантяго де Компостела и да се пада неделя - така си е редът на това начинание. Когато тези условия се изпълнят, една специална врата остава отворена в продължение на 365 дни и според традицията върху всеки, който влезне в катедралата на Сантяго през тази врата, се изсипва "божията" благодат. Не може да се тръгне по всяко време.
Навремето се запалих от книгата на Шърли Маклейн "Камино" и все още си мечтая за такова пътуване, макар че към себе си можеш на всяко място и по всяко време да тръгнеш. ;)
(http://bg1.msrv.store.bg/d-prdimages/org/4105.jpg)

След Шърли, онзи писател, любимец на всички футболисти и манекенки  :D, Коелю, издава малко информация в книгата "Захир". Прочетох блога на Тихомир, ама той не е направил пълното пътуване, защото чета, че е вървял 500 км, а цялото пътуване е 800 км. под звездите, точно под Млечния път, което не е случайно, освен това се тръгва от някакво селце във Франция, не от Мадрид, та , ако някой реши да тръгне, трябва да почне от Френското село, да премине 800 км за 40 дни. Някои успяват и за 35 - 38 дни, Шърли-то пише много готино за онези кучета, прочетете и нейната версия на "Пътя".
Готино!

п.с.: проверих, че 25 юли се пада в неделя през 2021 г., търпение му е майката... живот и здраве... 8)
 :drinks: