Форум за конспирации, уфология и мистика.

Конспирации => Български конспирации => Темата е започната от: agharta в Септември 13, 2012, 16:08:05 pm

Титла: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: agharta в Септември 13, 2012, 16:08:05 pm
Защо според вас Сергей Станишев С.С. ( СС - сигурно е съвпадение  ;) ) е единствен кандидат на ПЕС за лидер.
Защото на много в европейския съюз не им харесва какво става в България и искат да го подпомогнат максимално преди изборите.
Защото България за първи път от 6 септември 1885 година се опълчва отново на великите сили, но този път по всички правила.
Да, знам ГЕРБ не е света вода ненапита, но такива партии и формации на този етап няма, но за да има в бъдеще, ГЕРБ трябва да ръководи сега устойчивото развитие.
Защо се отпускат огромни средства за археология от финансовия министър за разкопки? Буквално всяка седмица се намира по нещо.Четете Милан Миланов и разберете какво светло бъдеще очаква България.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Rado в Септември 13, 2012, 17:49:46 pm
Странно при това доста.Кога България от 1944г насам е водила индивидуална политика и в лицето на коя партия е станало.Първо страната ни не води политика на национализъм.Ако Бойко Борисов  или който и да е друг гамен поиска обещететение за геноцида през 1913 от Турция ... това  е политика на опълчване.Никоя партия до момента не е приела геноцида срещу българите.Те стават на крака за геноцид срещу други народи но никога са нашия.Ако се признае българския геноцид това ще е опълчване и индивидуална политика.Герб е просто бета версията на тройната коалиция.Политиката на сраната ни винаги последните години ветропоказателна.И няма да се промени докъто вредните елементи (тоест хората ) не се променят до такова ниво че да подлагат всичко казано им от медийте на проверка.Като казвам медий имам предвид и книги.Не забравяй че всеки относително нормален може да пише фентазита от сорта на "Тайните подземия на България" (бих искал да пратя там някой).И последен въпрос.Под главната улица в Пловдив има огромен римски стадион има само 2 такива.Защо правителството не вземе решение да се премести главната улица, стадиона да се разкопае и реставрира.Има само 2 такива стадиона.Дали тези хора за който говориш ги е грижа?


.......................................................................................
Някой от админисраторите били преместил темата в друга, защото имаше доста подобни теми.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: bojinkata в Септември 13, 2012, 18:24:18 pm
agharta, след като ГЕРБ не е света вода ненапита/твой цитат/, ти какво очакваш от тази еднодневка? Нима има разлика м/у БСП и ГЕРБ? Нали са клонинги на БКП? Или ти това не го знаеш? Да ти обясня ли и защо са създадени, каква им е целта и кой им дърпа конците. За какво устойчиво развитие пишеш? Икономика ли имаме, здравеопазване, национална сигурност/от там трябваше да почна/ и тн. В доклада на ЕС всичко е казано, даже със смекчени в последния момент краски. Или не е истина? Не може да има просперитет в една държава, в която полицаите получават по-големи заплати от учителите/цитат от някъде/. И накрая - става въпрос за управление от мафиотски тип. Мафията си има държава/цитат/. Те това е. Всичко друго е манипулации за наивници и зомбита. За новия бардак и старите служителки в него - дано поне това го знаеш. Събуди се.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: mitko в Септември 13, 2012, 19:32:31 pm
Защо според вас Сергей Станишев С.С. ( СС - сигурно е съвпадение  ;) ) е единствен кандидат на ПЕС за лидер.
Защото на много в европейския съюз не им харесва какво става в България и искат да го подпомогнат максимално преди изборите.
Защото България за първи път от 6 септември 1885 година се опълчва отново на великите сили, но този път по всички правила.
Да, знам ГЕРБ не е света вода ненапита, но такива партии и формации на този етап няма, но за да има в бъдеще, ГЕРБ трябва да ръководи сега устойчивото развитие.
Защо се отпускат огромни средства за археология от финансовия министър за разкопки? Буквално всяка седмица се намира по нещо.Четете Милан Миланов и разберете какво светло бъдеще очаква България.
     
           Мога  да  кажа  само  едно   ле-ле ???
           В   коя  Бългърия  живееш  бе  колега?  В  Българията  на  ББ  или  в  Българията  на  140  лева  пенсия  за  42г  непрекъднат  трудов  стаж?   Колко  евро  е  това  и  можеш  ли  да  сравниш  банкрутиралата  Гърция  с  нас?   Сравнявай  бе,  и  пиши!  Давали  пари  за  археология,   защо  не  субсидират  една  експедиция  до  Китай  за  да  потърсят  нещо  за  корените  ни?   До  Армения  дори!  Защо  не  поискат  да  се  запознаят  с  историята  ни  скрита  във  Ватикана?    Стадиона  е  римски!!  7520  годишна  история  имаме,  що  не  се  поинтересуват  от  нея?  Каква  е  Българската  писменост  знаеш  ли?   Да  признаят  Турският  геноцид  13година,   колко  българи  са  били  убити  или  прокудени  но   за  тези  22  години  какъв  геноцид  се  провежда  направи  съпоставка  и  ще  разбереш!
         "Народът  прост,
         живота  тежък  скучен
        живот  без  маска  и  без  грим -
        озъбено  свирепо  куче!"
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: agharta в Септември 13, 2012, 20:10:00 pm
Да ви кажа право, очаквах точно такива негативни реакции.
И все пак има светлина в тунела. Не очаквам всички да ме разберат и одобрят естествено. Тук е нужно познаване на ин и ян баланса, във вселената, в галактиката, на земята и в България. Кармичните закони на индивидите и народите по отделно.
Нека си спомним преди десетина години България кандидатстваше за ЕС. А днес български политик е Единствен кандидат за председател на една от най-големите партии в Евро парламента.  :o Това виждате ли го? Как става така?
Подминавам директно ниски коментари и т.н., смятам че сме дорасли за едно обсъждане на друго ниво.
Да, и аз искам да живеем добре, нормално, с летящи коли на слънчева енергия, но явно друга ни е съдбата, кармата.
Относно "Тайните подземия на България", да фентъзи е, засега. Както фантастика са били много книги написани в миналото и после настоящето странно напомня за събития и предмети описани в тях. Между другото тук се сещам че в замундата на филмовия каталог има два различни жанра, фантастика и фентъзи, защо не ми е ясно.
За стадиона в Пловдив мога да коментирам така: Рим не е построен за един ден.
до bojinkata:
Ако не ти стига горното обяснение, съжалявам нямам отговори за теб. Цитираш доклад на ЕС, а там кой дърпа конците? Предстои увеличение на заплатите на учителите. За тази разликата в заплатите по точно искам да коментирам така: В тези смутни времена предпочитам силна полиция. Учителите дават частни уроци, знаеш това. И днес ученето, четенето, не е както преди, чете се и много в интернет, включително и във този форум, всякакви книги има на пазара. Ролята на учители те не е каквато е била да кажем преди 100г. в България. Естествено в никакъв случай не бих искал да омаловажа тяхната трудоемка и не лека работа, както писах вече предстои увеличение на заплатите им ( четох го в интернет ). Днес се раждат различни деца, знаете предполагам, и някой от тях имат потенциала да учат учителите си.
до mitko: както казах по горе законите за кармата са си закони, това даже и на мен не ми харесва, но това е животът.
Корените на българите не са нито в китай, нито в армения. Това сега не можеш да го възприемеш, но скоро ще има доказателства ако потърпиш.
За годините няма да спорим сега.
Кажи каква е българската писменост.
Вапцаров не мога да коментирам, велик поет е.
Всичко добро.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: bojinkata в Септември 13, 2012, 22:08:13 pm
Да бе agharta, голямото увеличение от 30 лв, ама и то е под въпрос. Много обещания и накрая- нищо, другите виновни. Къде го видя "устойчивото развитие"? Във фантазиите на Милан Миланов ли? С телевизия бтв не споря. Давай нататък. :mad:
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Rado в Септември 13, 2012, 22:38:24 pm
Всъщност сигурни ли сте че ин-ян е символ на баланса.Не е ли символ на контраста ... ?От солисти оркестър не става ... а повечето имате самочувствие на солисти.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Терес в Септември 13, 2012, 23:18:50 pm
Солисти,щото са Българи и няма как да е другояче!
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Пурку в Септември 14, 2012, 03:11:51 am
Каква е основната идея на темата? Ако целта на автора е да покаже положителните успехи на настоящата партия ГЕРБ, то какви са аргументите на автора на темата, подкрепени с факти? Аз единствено прочетох философското виждане на автора върху битието на човека, неговата карма, ин-ян и т.н. А каква е връзката на това нещо с партия ГЕРБ или пък някоя друга партия - нещо не схващам? (може би автора ще се поясни?).

Всички парламентарно представени партии в България изповядват идеите на неолиберализма. Лява, дясна, дясноцентристка, демократи, социалисти, социалдемократи и т.н. и т.н. всичките тези понятия са лишени от смисъл. Политиката на всяка една партия, без значение какъв и е цвета обслужва едрите капиталисти и транснационалните корпорации. Алтернативите които предлагат сегашните парламентарно представени партии се изразяват в някакви счетоводни и бюджетни нюанси. Едната паритя казва ще отделим токова пари за тази дейност, другата партия предлага друга сума и т.н., но те всичките заедно (партиите), изповядват все същия този неолиберализъм - това не са алтернативи на управлението. Общо взето може да се каже, че е нужна не промяна, а подмяна на цялата система.
Тука е добре да се отбележи един момент - докато партии като ГЕРБ, ДСБ и новата партия на Мегленчето, открито заявяват, че изповядват идеите на неолиберализма и не намират нищо лошо в това, то партията БСП играе роляата на шизофреник. БСП пред избирателите си обявява, че тя е лява партия, социална партия, а в същото време, когато е управлявала, прилага най-десните мерки.

Но по-важното е да изчакаме разяснения от автора на темата, защото при така поднесената информация от него, човек остава с впечатлението, че той (автора на темата) се опитва да ни вкара в заблуда и да се завъртим в омагьосания кръг на - ГЕРБ срещу БСП, Бойко Борисисов срещу Сергей Станишев.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Tangrata_ в Септември 14, 2012, 05:13:21 am
         "Народът  прост,
         живота  тежък  скучен
        живот  без  маска  и  без  грим -
        озъбено  свирепо  куче!"
Вапцаров ли беше това?
Майстор!
Един от единиците, които е хем социалист, хем човек. Много рядка комбинация.
"Но не мислете, че мразя живота.
За него, живота, направил бих всичко!
Летял бих със пробна машина в небето."
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: bojinkata в Септември 14, 2012, 09:53:50 am
 "Народът  прост, премиерът прост,
         живота  тежък  скучен
        живот  без  маска  и  без  грим -
        озъбено  свирепо  куче!"-
да извинява Вапцаров, за вмъкнатите думи,поклон пред него, но това сам ББ го заяви на работниците в Мадан. От там нататък какъв просперитет и развитие в България. Пурку е абсолютно прав. СС и ББ просто си подават топката, а наивниците блеят, та даже примират от умиление, колко е велик Вожда в простотията си. Засега устойчиво се развиват само цените-нагоре. Или греша? Дано.
             Сега да почакаме факти от автора на темата.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: gm67 в Септември 14, 2012, 09:58:06 am

Всички парламентарно представени партии в България изповядват идеите на неолиберализма. Лява, дясна, дясноцентристка, демократи, социалисти, социалдемократи и т.н. и т.н. всичките тези понятия са лишени от смисъл. Политиката на всяка една партия, без значение какъв и е цвета обслужва едрите капиталисти и транснационалните корпорации. Алтернативите които предлагат сегашните парламентарно представени партии се изразяват в някакви счетоводни и бюджетни нюанси.....
Абсолютно вярно.И преди да са заключили и тази тема,да добавя,че този модел се наложи в целия англосаксонски западен свят.Каква е "принципната " разлика между демократи и републиканци в САЩ?
Илюзия за свободен избор...
Знаете ли какво означава новината от снощи,за изкупуването на токсични ипотечни активи ФЕД?Всеки месец ще се купуват до 40 млрд активи,НЕОГРАНИЧЕНО ВРЕМЕ.Означава само едно-приватизация на приходите и национализация на разходите.
Това се нарича (и в България,и в САЩ) - олигархична диктатура.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: agharta в Септември 14, 2012, 10:03:46 am
 :)
Не съм много изненадан от развитието на темата. Че някой няма да ме разберат, че ще ме пратят на ...., то е ясно. И ако не беше така, какъв е смисъла от тема, в която всички ще ме хвалят само, развитие никакво нямаше да има.
Смисъла от всичко това е всеки да осъзнае че трябва да си научи уроците от живота. То затова го живеем, нали, не само заради бирата  :drinks:
Аз също си ги уча, и хич не ми е лесно. Щото ако беше лесно, какъв е смисъла? Значи нищо ново не се научава.
До Rado:
за ин и ян има много изписано, нямам намерение да го обсъждам, който му се чете, когато е готов за това, ще прочете, ще разбере и т.н.
Това за солистите не го разбрах, но едва ли е толкова важно.
До Пурку:
Основната идея на темата е синтезирана в заглавието. И аргументи има, и факти, които иска да ги види, ще ги види, който не иска, няма да ги види. Връзка има между всичко и всички във вселената ( вселенски закон ) т.е. Всичко е взаимносвързано. За виждането на връзката виж по горе  ;)
Промяна, подмяна има и винаги е имало. Има и в момента, може би не е толкова бърза както някои искат, но всичко си има цена. Всичко е в движение, всичко се променя.
Щом мислиш, че се опитвам да ви вкарам в заблуда, явно това е твоята истина, ами недей се вкарва, не ми вярвай и т.н.
До Tangrata_:
Радвам се че се наслаждавате на творчеството на Вапцаров, може да допълним заглавието на темата + Вапцаров ако искате, но според мен той си заслужава отделна тема. Иначе много на място  :)
Всичко добро
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: bojinkata в Септември 14, 2012, 10:18:31 am
И аз не съм изненадан от отговорите ти. По-точно липсата на конкретика. Но друго не съм и очаквал. За съжаление пишеш стандартните клишета, измислени в централата на герб. Нищо ново.Та така, дълбокия сън продължава.
                М/у другото, защото много пишеш за СС, най-добре отвори нова тема за него, ама тя ще е още по-безинтересна. Просто той е пътник, заедно с цялата си компроментирана пасмина.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: mitko в Септември 14, 2012, 11:40:18 am
И аз не съм изненадан от отговорите ти. По-точно липсата на конкретика. Но друго не съм и очаквал. За съжаление пишеш стандартните клишета, измислени в централата на герб. Нищо ново.Та така, дълбокия сън продължава.
               
   
      Искаш,  Бажинка  факти,  но  agharta   няма  откъде  да  ти  ги  намери,  не,  че  няма  де,  но  такива  като  него  който  живеят  в  по-другата   България  не  ги виждат!   Та  ето  един  факт  безпорен  -  agharta,  изслушай  го!       
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: konstantin2007 в Септември 14, 2012, 12:02:11 pm

И все пак има светлина в тунела.


Да....От идващият влак!
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Румен в Септември 14, 2012, 13:04:34 pm
Защо се отпускат огромни средства за археология от финансовия министър за разкопки?
Къде се отпускат тези средства - София, защото искат да я изкарат най-стария град в Европа, и Созопол, защото е родното място на прасето Божо Димитров.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: konstantin2007 в Септември 14, 2012, 13:59:28 pm
О,моля ви!Само не мешайте археологията,че там ква е мътна и кървава..Все ми е на ума,че се прави за общото благо :D 
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Пурку в Септември 14, 2012, 14:49:51 pm
Напълно съзнавайки посоката на развитие на темата, която ще подеме автора, въпреки всичко се включих в темата, за да се опитам да изоблича манипулативното му поведение. Отделен е въпроса дали той го прави съзнателно или несъзнателно - но факта си е факт. А именно: автора на темата не търси диалог или спор, за да се реши някакъв проблем, а да се създаде спор, заради самото спорене. Търси се кавгата и провокацията. Търси се емоционалната изява на останалите участници в темата и т.н. Няма какво да обяснявам, ето тук е описано по-синтезирано: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B5%D1%82_%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BB

Изхождайки от горепосочения линк, най-вероятно си имаме работа с политически трол. В зависимост от бъдещата изява на автора на темата, практиката нееднократно е показала, че участието в темата, диалога и комуникацията, служат като "храна" за троловете, с което те се мотивират още повече. Генералното решаване на проблема е като се накаже тролът с мълчание. Но преди да взема това си решение, ще изчакам новите изяви на автора в темата, за да преценя дали манипулативното му поведение е съзнателно или го прави без да го съзнава. :)
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: agharta в Септември 14, 2012, 15:25:56 pm
О Боже, прости им, те не знаят какво пишат  :(
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Tangrata_ в Септември 14, 2012, 15:30:45 pm

До Tangrata_:
Радвам се че се наслаждавате на творчеството на Вапцаров, може да допълним заглавието на темата + Вапцаров ако искате, но според мен той си заслужава отделна тема. Иначе много на място  :)
Всичко добро
Коментирам единственото, което си струва от тая тема.
И на теб всичко добро.
 8)
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Гален в Септември 14, 2012, 15:33:31 pm
О Боже, прости им, те не знаят какво пишат  :(

Много добре знаят, какво пишат. Само се чудя защо ти се вързват...  :D

------

Пурку, имай предвид, че има и такива "политически тролове", които чрез такива теми си заработват добри месечни възнаграждения от политическите централи. Не казвам, че този е такъв, но има голяма вероятност да е!  :)
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: bojinkata в Септември 14, 2012, 17:12:23 pm
Галене, и на мен ми мирише на гнило още от началото и затова спирам по тази тема. То пък една тема. ???
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Пурку в Септември 14, 2012, 18:11:50 pm
Все пак темата е показателна за това как действат троловете. Едно е да го четеш на теория, друго е да ги видиш на практика в действие. Въпреки, че не изключвам и варианта да го прави без да го съзнава. Но дали го съзнава или не - това е подробност.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Rado в Септември 14, 2012, 19:21:46 pm
agharta ами вие всички давате ум на другите.Ако не харесвам нещо в сънародниците си това е че всеки е неизбежно ще ти даде "ум".Тоест солита в оркестъра е много важен, трябва да има синхрон за да се получи музиката.По същия начин вие се мислите за солисти а сте оркестранти (важна част от оркестъра).Ако солиста и оркестрантите не се сработят няма музика.Вие всички се мислите за солисти, а хората който влизат в ролята на оркестранти са индивидуалисти и не им пука за вашето мнение.Някой сртрани са по-напред в материално отношение (тъй като това май ви вълнува) именно защото всеки си знае мястото. Хайде виж темата.Всеки е готов да даде своето мнение независимо от факта че никой не му го иска. :rofl2: Форумите се правят с идеята споделяне на имформация.А не пенсионерско размишление на такива от който си се наслушал, без доказателствено покритие.Именно не харесвам фороми с много хора ... всеки започва по-някакъв начин да се натрапва като теми, коментари, постове без съдържание от тези където се запълват само редовете.Няма значение дали имаш 1000000 коментара и мега-супер ранк а какво има зад тези коментари.Именно разберете че и грам някой от вас не дава за мнението на другия и обратното.Така че спрете да пишете толква често единствено с цел да отговорите на дргуя.


Благодаря на тези който ме разбират, и още едно благодаря и на хората който не ме разбират.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: agharta в Септември 15, 2012, 10:14:19 am
На мене ми стига тая награда, дори едно дете, човек да я прочете темата, да прозре кое е бяло, кое е черно, да се отърси от низките същности, впили се в него и смазващи му живота, и да продължи с заздравен ритъм своя път.
А вие пишете, пишете неразумнии, то си е за вас, и всички нас има кой да ни оцени.

Всичко добро
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Ashaman в Септември 23, 2012, 17:13:42 pm
Има достатъчно хора които се заблуждават и до изборите, ще се увеличават. С пиар хватки като + 20 лв  минимална заплата  :blush: показно рязане на ленти,  платежоспособен контрол над повечето масмедии и т.н. немислещият българин е готов-приготвен. Хората често грешат, особено такива без образование и информация, има и достатъчно които облажват покрай модерните на деня. Но е прието да казваме, че два пъти един и съща грешка не е добре да се прави. Е, аз сгреших и гласувах за ГЕРБ преди 3 години.
Ако се съди по президентските избори, очаква ни брутална изборна фалшификация, което няма да е мн трудно поради куп причини.
С ниската изборна активност, разбиването на гласовете между буфери-балони, кой голям, кой по-малък - от изчераният Костов, до по-големият донор Кунева.
Така и така хората гласуват за тоя който най-често виждат по телевизията, тай че може да си честитите още отсега, ама накъде отива България и изобщо още колко и остава.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: bojinkata в Септември 23, 2012, 20:34:24 pm
Дано високите цени и съответно мизерията събудят заспалия народ. Той спи вече 150 години. Още Добри Чинтулов през 1861 година го е забелязал и е написал: "Стани, стани юнак балкански, от сън дълбок се събуди ....". А дано. Но трябва да се гласува.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: GaBOSS в Септември 23, 2012, 20:50:43 pm
Извинявай, но спи не 150 г. (щото по турско да не би да е бил буден), ми почти 700 г. (за преди не мога да кажа)
Е как нещо толкова дълбоко заспало, може да бъде събудено?

И какви високи цени и мизерия те гонят? В София и големите градове не може да се паркира и пресече от скъпи и прескъпи автомобили, по магистралата фучат като самолети. МОЛ след МОЛ се изграждат и са пълни.
Пълни са и хипермаркетите и всеки купува като за последно.
Е да, харчат се още неизкарани пари но ... това е положението.

И за кой по-точно трябва да се гласува, като хората дето се пъчат по телевизорите и те са от същите 700 годишни заспали? А как заспал ще събуди заспал?
Юнаците отдавна са юнаци само на масата и у форумите.  :D
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: bojinkata в Септември 23, 2012, 21:09:54 pm
GaBOSS, а наблюдаваш ли какво купуват? И България не е само София и Варна. За годините не споря, просто един поет още тогава е видял състоянието на народа ни и го е отразил. Но народа продължава да спи. Нация която спи хиляда години... ??? е такова нещо как да го проумееш. Гласува за този, който има най-много ефирно време, т.е. който му посочи кукловода/ите.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: mitko в Септември 23, 2012, 23:54:23 pm
      Приспаха  го  преди  1130години
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: vlado0549 в Септември 27, 2012, 10:14:38 am
Браво "agharta" много точно и вярно си го написал!
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: konstantin2007 в Септември 27, 2012, 12:31:36 pm
Браво "agharta" много точно и вярно си го написал!
Ти да не shambala бре?!?
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Fossil в Септември 28, 2012, 08:20:02 am
Дано високите цени и съответно мизерията събудят заспалия народ. Той спи вече 150 години. Още Добри Чинтулов през 1861 година го е забелязал и е написал: "Стани, стани юнак балкански, от сън дълбок се събуди ....". А дано. Но трябва да се гласува.

Ето какво е казал преди повече от 100 години събуденият Марк Твен:
"If voting made any difference, they wouldn't let us do it." - "Ако гласуването имаше някакво значение, нямаше да ни оставят да гласуваме."  (Преводът е мой). Не е българин, но никой не е идеален. :) Приятно гласуване! :drinks:
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Пурку в Септември 28, 2012, 15:24:56 pm
Fossil, малко наивно разсъждаваш.
Пределно е ясно, че в този си вид, гласуването не променя нищо. Избора, който човек прави по време на гласуване е, като избора измежду няколко картонени кутии, само че във всичките има по едно лайно. Която и кутия да избереш, винаги избираш лайно, същото е и с политиците. Въпроса в гласуването е принципен - гласуването на всеки един гражданин, изразява, че той е активен участник в политиката, че иска да участва в политиката, а не само да седи отстрани и да коментира, какво направил този, какво направил онзи. Гласуването веднъж на 4 или 5 години за правителство и президент е едно на ръка. Освен националната власт, има и местна - всеки един гражданин трябва да е наясно кой е кмета в неговото населено място, какъв човек е този кмет, какви са му вижданията, как се справя? Всеки един гражданин трябва да е наясно кои са общинските съветници (по имена) в неговото населено място, какви са като характер, визия тези общински съветници? Всеки един гражданин трябва да присъства на всяко едно общинско заседание и да взема участие с решенията на общинските съветници. Всеки един гражданин трябва да знае кой е областния управител в неговото населено място, какъв е тоя човек, как се справя с работата си и т.н.
Ти смяташ, че откри топлата вода, като ни съобщи мисълта на Марк Твен, че ако гласуването променяше нещо, отдавна да са го забранили. Това е ясно, но по-важен е принципа - че гласуването те прави участник в политиката, а не страничен наблюдател. Българите много обичат да са странични наблюдатели и да дават акъл. Типичен пример е футбола - хора, които през живота си не са удряли топка, не знаят дали е кръгла или квадратна, но пред телевизора - акъл дават, с шепи да гребеш!
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: bojinkata в Септември 28, 2012, 16:58:25 pm
Пурку, е пак си прав. Много точно. Ми тези псевдопатриоти точно това искат, пълно зомбиране и изпростяване на мат,риала, отказ от гласуване като Fossil, още по-лесно печелене на изборите чрез шепа платени и тъпи клакьори. Поздрави. :hi:
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Martin в Септември 28, 2012, 17:06:17 pm
Която и кутия да избереш, винаги избираш лайно, същото е и с политиците. Въпроса в гласуването е принципен - гласуването на всеки един гражданин, изразява, че той е активен участник в политиката, че иска да участва в политиката
Дали гласуването може да се отъждестви с участие в политиката, или именно извинение за неучастие и прехвърляне на отговорността? "Аз съм гласувам, каквото мога съм направил, пък другите да се оправят".

За мен гласуването е (ако трябва да използваме добрия пример с лайната) одобрение на идеята да те управляват лайна. след като гласуваш за някое, значи нямаш нищо против и системата те устройва. Гласуването, според мен, е узаконяване на системата/статуквото, и колкото повече гласували, толквова по:
-Голям комфорт за управляващата клика
-Пасивен народ (Както казах, един вид се успокояваш, че нещо си направил, а наред с това вярваш, че и в рамките на тази система нещо зависи от теб. Е, в някаква степен да, но зависи от личните ти действия и влиянието ти върху хората/средата около теб, а това няма много общо с гласуването).
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: bojinkata в Септември 28, 2012, 17:33:47 pm
Martin, а и Фосил, защо пропускате един много важен момент - масовото съзнание, да си навлечеш например негласната омраза на цял народ или обич. Всички диктатори, колкото и да се пъчат,каквито и кръволоци да са, волю или не волю се стремят към спечелване на всеобщата любов. То си е заложено в човешката психика. Примери със Сталин, Хитлер и дори нашия борисов/далеч е от тях като лидер/ колкото искаш. Та гласуването е един от начините. Нека си манипулират цифрите както си искат, но те  истината я научават тогава. Но трябва будно гражданско общество, от него се страхуват управляващите. Нашите спат и това напълно ги удовлетворява.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Martin в Септември 28, 2012, 17:38:21 pm
Martin, а и Фосил, защо пропускате един много важен момент - масовото съзнание, да си навлечеш например негласната омраза на цял народ или обич. Всички диктатори, колкото и да се пъчат,каквито и кръволоци да са, волю или не волю се стремят към спечелване на всеобщата обич. Примери със Сталин, Хитлер и дори нашия борисов/далеч е от тях като лидер/ колкото искаш. Та гласуването е един от начините. Нека си манипулират цифрите както си искат, но те  истината я научават тогава.
Или аз не те разбрах добре, или казаното от теб подкрепя моята теза? Казваш, че има начин да научат истината и че именно това е важното? Ами именно. А като видят, че много хора са гласували за тях? Точно, че без народната любов най-малкото ще им е по-трудно.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: bojinkata в Септември 28, 2012, 17:47:18 pm
А ако много хора гласуват срещу тях, какво става? Този вариант ти не го разглеждаш. Не виждаш ли, че като 2-3 000 души излязат на улицата и обръщат мнението си. А ако са десетки или стотици пъти повече?
      Ако пък подкрепят РЕАЛНО правителството, без манипулации, значи на хората им харесва и да са живи  и здрави и те, и тези които ги управляват. Щастие и комфорт са постигнали всички. Ура.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Пурку в Септември 28, 2012, 17:52:11 pm
Гласуването, според мен, е узаконяване на системата/статуквото...

С това съм напълно съгласен.
Мисълта ми беше, че гласуването е първата стъпка, първата крачка с която човек стига до извода, че не желае повече да бъде страничен наблюдател, а иска да участва в политиката. Има една много хубава приказка: Ти може и да не се интересуваш от политика, но политиката се интересува от теб! Т.е. всеки един човек, който не се интересува от политика и няма мнение, узаконява системата/статуквото. Според мен първата задължителна крачка, когато човек иска да участва в политиката е гласуването. Не гласуването за пари и кебапчета, а гласуването за да участваш в хода на самата политика. Следващата крачка, след гласуването е човек да осъзнае, че е нужна не промяна на системата, а подмяна на цялата системата. :)


А в какво се състои подмяната на системата?
Всяка една дейност в политиката, която няма да доведе до настъпване на хаос се децентрализира и се прехвърля отговорността за вземането на решенията върху самите хора. Дава им се свободата да решават сами действията си, а заедно със свободата и последиците от техните действия с които сами ще трябва да се оправят.

Избирането на лидери и водачи, чрез гласуване се свежда единствено до необходимостта да се вземе адекватно и навременно решение. Пример: Ако стане някакъв природен катаклизъм, няма как да се обединят примерно 1 млн. човека или 10 млн. човека, ако всеки има собствено мнение по въпроса - какво трябва да се направи. Именно в такива ситуации избора на водача/лидера е да вземе общо решение, за да може то да е адекватно и навременно, вместо 10 млн. души да вземат решение поотделно и всеки да дава идея, какво е най-правилното решение, което в крайна сметка ще доведе до хаос.

Абе горе-долу за едно и също говорим (пишем). Просто всеки го пречупва малко през неговата гледна точка. Имаше една приказка: ако двама човека мислят напълно еднакво, то значи че единият от тях не мисли. :) Нормално е да има разлики в детайлите - не може да сме напълно еднакви в мненията, дори и да сме на една позиция.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Martin в Септември 28, 2012, 17:59:56 pm
А ако много хора гласуват срещу тях, какво става? Този вариант ти не го разглеждаш. Не виждаш ли, че като 2-3 000 души излязат на улицата и обръщат мнението си. А ако са десетки или стотици пъти повече?
      Ако пък подкрепят РЕАЛНО правителството, без манипулации, значи на хората им харесва и да са живи  и здрави и те, и тези които ги управляват. Щастие и комфорт са постигнали всички. Ура.
Срещу кои тях? Нали като гласуваш срещу едните, гласуваш за другите, и те ще са следващите "диктатори", тоест ще имат самочувствието да се радват на широка подкрепа (Както Борисов все още). Пък и не забравяй, че това са само марионетки, така че едва ли изобщо може да се говори за реална опозиция. По-важното тук е, че има подкрепа за самата система и театъра/гаврата, които се разиграват.

Хубаво, хората излизат на улиците и това понякога дава някакъв резултат, ама това пак няма общо с гласуването. За когото и да гласуваш, ако "действията" ти се изчерпват с това, всеки ще си прави каквото иска. И обратното - ако има масови бунтове, все в някаква степен ще са принудени да се съобразят, които и да са.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Martin в Септември 28, 2012, 18:03:09 pm
С това съм напълно съгласен.
Мисълта ми беше, че гласуването е първата стъпка, първата крачка с която човек стига до извода, че не желае повече да бъде страничен наблюдател, а иска да участва в политиката. Има една много хубава приказка: Ти може и да не се интересуваш от политика, но политиката се интересува от теб! Т.е. всеки един човек, който не се интересува от политика и няма мнение, узаконява системата/статуквото. Според мен първата задължителна крачка, когато човек иска да участва в политиката е гласуването. Не гласуването за пари и кебапчета, а гласуването за да участваш в хода на самата политика. Следващата крачка, след гласуването е човек да осъзнае, че е нужна не промяна на системата, а подмяна на цялата системата. :)


А в какво се състои подмяната на системата?
Всяка една дейност в политиката, която няма да доведе до настъпване на хаос се децентрализира и се прехвърля отговорността за вземането на решенията върху самите хора. Дава им се свободата да решават сами действията си, а заедно със свободата и последиците от техните действия с които сами ще трябва да се оправят.

Избирането на лидери и водачи, чрез гласуване се свежда единствено до необходимостта да се вземе адекватно и навременно решение. Пример: Ако стане някакъв природен катаклизъм, няма как да се обединят примерно 1 млн. човека или 10 млн. човека, ако всеки има собствено мнение по въпроса - какво трябва да се направи. Именно в такива ситуации избора на водача/лидера е да вземе общо решение, за да може то да е адекватно и навременно, вместо 10 млн. души да вземат решение поотделно и всеки да дава идея, какво е най-правилното решение, което в крайна сметка ще доведе до хаос.

Абе горе-долу за едно и също говорим (пишем). Просто всеки го пречупва малко през неговата гледна точка. Имаше една приказка: ако двама човека мислят напълно еднакво, то значи че единият от тях не мисли. :) Нормално е да има разлики в детайлите - не може да сме напълно еднакви в мненията, дори и да сме на една позиция.

Да, въпрос на гледна точка. :) Лично според мен има някакси нещо дълбоко нередно в това човек въобще да има желание да участва в политиката в този й вид, като имаме предвид колко прогнили са нещата, как се командват от големите капитали и т.н. Та в този ред на мисли според мен първата стъпка към евентуална промяна е именно отричането на сегашното статукво, а не желанието за участие в него.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: bojinkata в Септември 28, 2012, 18:58:04 pm
Martin, а ти какво предлагаш? Да си стоим пред компите и да си фантазираме ли? Както писа Пурку, това е първата крачка. Защо ги е страх да въведат задължителното гласуване? Отговарям - защото трябва да манипулират по-малко хора! Пък в края на краищата всеки да прави каквото си иска! :drinks:
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Martin в Септември 28, 2012, 19:09:13 pm
Martin, а ти какво предлагаш? Да си стоим пред компите и да си фантазираме ли? Както писа Пурку, това е първата крачка. Защо ги е страх да въведат задължителното гласуване? Отговарям - защото трябва да манипулират по-малко хора! Пък в края на краищата всеки да прави каквото си иска! :drinks:
Е колко време ще трае това "начало"? На всички избори едно и също - тези били лоши и дай ще ги "накажем" като изберем "другите" лоши (Дето зад завесата са си пак същите). Напълно порочен кръг и поне аз не мога да видя как това може да доведе до духовно израстване и някаква положителна промяна.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: bojinkata в Септември 28, 2012, 19:24:31 pm
Ама ти не знаеш ли колко гласуват- около 40%. Другите за гъби. И накрая циганите и твърдия електорат решава кой ще кара влака. Те това е. Като си стоят в къщи, значи така им харесва. Да си спят. Аз съм си добре. :hi:
         Но интересно, това което вие с Фосила предлагате, съвпада с интереса на политиците от ниската избирателна активност. Защо така - случайно или нарочно?
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: gm67 в Септември 28, 2012, 20:30:39 pm
Аз също мисля,че участието в изборния процес (независимо за кого) "легитимира" съществуващата политическа система.Може би затова болшинството от хората не желаят да гласуват,инстиктивно усещайки,че са използвани.
Неучастието изразява отричане на системата,но не е достатъчно.Това е само първата стъпка.Нататък са нужни и активни действия срещу нея....
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: bojinkata в Септември 28, 2012, 20:49:52 pm
Неучастие - ДА , но на 99% от имащите право на глас. За България това означава, че почваме много сериозно да фантазираме и сме за преглед при психиатър. ::)gm67, просто нереално предложение! Повтарям въпроса, на който не искате да отговорите- защо законодателя не иска да въведе задължителното гласуване, като в някои други държави????
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Martin в Септември 28, 2012, 21:01:07 pm
Неучастие - ДА , но на 99% от имащите право на глас. За България това означава, че почваме много сериозно да фантазираме и сме за преглед при психиатър. ::)gm67, просто нереално предложение! Повтарям въпроса, на който не искате да отговорите- защо законодателя не иска да въведе задължителното гласуване, като в някои други държави????
Задължителното гласуване вероятно не се въвежда, защото така по-трудно може да се разбере доколко народът е склонен да подкрепя статуквото. Но каквото и да кажем ще са само спекулации така или иначе.


А иначе ако 99% са фантазии, то фантазии са и възможността да промениш нещо в рамките на вече изграденото статукво. Според теб ако например 80% бяха гласували, кой щеше да е на власт? Някой различен от тези, които в момента са в парламента? А не ги ли видяхме достатъчно какво представляват? Ако говорим за лудост, някой беше казал, че лудост е да правиш едно и също отново и отново, очаквайки различен резултат. Склонен съм да се съглася.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Ashaman в Септември 28, 2012, 21:03:08 pm
Bojinkata е прав в това, и колкото по-голяма е избирателната активност, толкова по ниска стойност, ще има купуването на гласове, подмяната на гласове и тежестта на малцинствата.
Това е реалността и тя е такава, че всеки негласувал е гласувал повече от веднъж за победителя, ако се замислите ще видите че в това има смисъл.
Изборният закон е такъв, и пак те могат да го променят.
След като не желаят, човек е в правото си да протестира търсейки по-добри условия за живот. Казва се, че били глухи за това що иска народа. Ами къде да го чуят по радиото и телевизията ли? Къде нашият народ е казал на всеослушание какво иска?
Хартата за човешките права на Ооо, Ооо, Неее.

Цитат
Член 19

Всеки човек има право на свобода на убеждение и на изразява-нето му; тази свобода включва правото безпрепятствено да се придържа към своите убеждения, както и правото да търси, да получава и да разпространява информация и идеи чрез всички средства и без оглед на държавните граници.
1.                 Всеки човек има право на свобода на мирни събрания и сдружения.
2.                 Никой не трябва да бъде принуждаван да участва в дадено сдружение.
   http://forum.xnetbg.com/Smileys/default/blum2.gif

Член 21

1.                 Всеки човек има право да участва в управлението на своята държава пряко или чрез свободно избрани представители.
2.                 Всеки човек има право на достъп, при равни условия, до обществените и държавни служби на своята страна.
3.                 Волята на народа трябва да бъде основата на властта на правителството. Тази воля трябва да се изразява чрез периодични и действителни избори, при всеобщо, равно и тайно гласуване или чрез равностойна процедура, осигуряваща свобода на гласуването.

Член 23

1.                 Всеки човек има право на труд, на свободен избор на работа, на справедливи и благоприятни условия на труда, както и на закрила срещу безработица.
2.                 Всеки човек, без каквато и да е дискриминация, има право на равно възнаграждение за равен труд.
3.                 Всеки човек, който се труди, има право на справедливо и задоволително възнаграждение, което да осигури на него и неговото семейство съществувание, съответствуващо на човешкото достойнство и допълнено, ако това е необходимо, с други средства за социална защита.
4.                 Всеки човек има право да учредява и да членува в професионални съюзи за защита на своите интереси.
 
 
Член 24

Всеки човек има право на почивка и отдих, включително на разумно ограничаване на работното време и на периодичен платен отпуск.
 

Член 25

1.                 Всеки човек има право на жизнено равнище, включително прехрана, облекло, жилище, медицинско обслужване и необходимите социални грижи, което е необходимо за поддържане на неговото и на семейството му здраве и благосъстояние. Той има право на осигуряване в случай на безработица, болест, инвалидност, овдовяване, старост или други случаи на лишаване от средства за съществуване по независещи от него причини.
2.                 Майките и децата се ползват с особени грижи и подпомагане. Всички деца, родени в брака или извън брака, се ползуват с еднаква социална защита.
---
Член 9

Никой не трябва да бъде подлаган на произволен арест, задържане или изгнание.
Член 5
   
Никой не трябва да бъде подлаган на изтезания или на жестоко, нечовешко или унизително третиране.
Значи дори документа на ООН отваря на обикновеният човек множество вратички през които да мине за да поиска правата си, но въпреки това той не го прави.
Има една приказка за жабата дето я сложили да я варят, мн ми допада като сравнение. И постепенно подгрявали водата и увеличава температурата малко по-малко така че да не забележи. Накрая, когато когато усетила, че я варят, силите вече я били напуснали да направи каквото и да е.
 
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: bojinkata в Септември 28, 2012, 21:06:25 pm
Martin, къде ги видя тези 80%? Пак фантазии. Ако...? Ами ако са 99% гласувалите? Алабала.
                 Не каза какво предлагаш и къде си отговорил на въпроса ми?  Ти на това отговор ли му казваш?  Знаеш много добре каква е истината по въпроса, но не ти се пише.
         Иначе, отдавна сме в казана и леко подгряват водата.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Martin в Септември 28, 2012, 21:15:37 pm
Bojinkata е прав в това, и колкото по-голяма е избирателната активност, толкова по ниска стойност, ще има купуването на гласове, подмяната на гласове и тежестта на малцинствата.
Това е реалността и тя е такава, че всеки негласувал е гласувал повече от веднъж за победителя, ако се замислите ще видите че в това има смисъл.
Изборният закон е такъв, и пак те могат да го променят.
След като не желаят, човек е в правото си да протестира търсейки по-добри условия за живот. Казва се, че били глухи за това що иска народа. Ами къде да го чуят по радиото и телевизията ли? Къде нашият народ е казал на всеослушание какво иска?
Хартата за човешките права на Ооо, Ооо, Неее.
Значи дори документа на ООН отваря на обикновеният човек множество вратички през които да мине за да поиска правата си, но въпреки това той не го прави.
Има една приказка за жабата дето я сложили да я варят, мн ми допада като сравнение. И постепенно подгрявали водата и увеличава температурата малко по-малко така че да не забележи. Накрая, когато когато усетила, че я варят, силите вече я били напуснали да направи каквото и да е.
 
Само че конституцията отдавна не се спазва от съвременните политици (И съдилища) и не означава почти нищо, общо взето.
Martin, къде ги видя тези 80%? Пак фантазии. Ако...? Ами ако са 99% гласувалите? Алабала.
                 Не каза какво предлагаш и къде си отговорил на въпроса ми? Посочи конкретно, иначе е измъкване, поради липса на аргументи. :negative:
         Иначе, отдавна сме в казана и леко подгряват водата.
Моя грешка за отговора на въпроса - пропуснал съм в предните постове и се редактирах.
Не съм видял 80%, разбира се, просто хипотетично да си представим, че са толкова - наистина ли в при този сценарий управлението би било различно и защо?
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Гален в Септември 28, 2012, 21:40:58 pm
Ще дойде време и ще разберете, че Мартин е прав.
Но, както казват старите хора:"Всичко с времето си..."
Продължавайте с фантазиите за "избори".
 :hi:
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Martin в Септември 28, 2012, 21:43:15 pm
Ще дойде време и ще разберете, че Мартин е прав.
Но, както казват старите хора:"Всичко с времето си..."
Продължавайте с фантазиите за "избори".
 :hi:
Въобще аз бих обобщил нещата така:
Колкото по-малко гласуващи, толкова повече, на които чашата им прелива. А ако чашата им прелива, рано или късно натрупаното напрежение ще избие нанякъде ;)

А гласуването...то си е опиум за народа. Сигурният начин за изпускане на парата. "Само да дойдат изборите и ще им бием шута". ;) И така добезкрай.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: kalan в Септември 28, 2012, 21:51:23 pm
Добре де, а какъв би бил резултата ако има много малко гласуващи? Най-вероятно ще се направят още едни избори и ще се почне още по ожесточена кампания за зарибяване.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Martin в Септември 28, 2012, 21:57:36 pm
Добре де, а какъв би бил резултата ако има много малко гласуващи? Най-вероятно ще се направят още едни избори и ще се почне още по ожесточена кампания за зарибяване.
Ами резултатът няма да е пряк, това е ясно, но ще е косвен - въпросът не е в самото негласуване, а по-скоро в нагласата на хората. Ако повече хора не гласуват и тотално им е писнало, това е първата стъпка към евентуална промяна. ако гласуват, значи не им е писнало достатъчно и могат да търпят още. :)
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Ashaman в Септември 28, 2012, 22:02:22 pm
Ще дойде време и ще разберете, че Мартин е прав.
Но, както казват старите хора:"Всичко с времето си..."
Продължавайте с фантазиите за "избори".
 :hi:
Реалността е друга, обаче. И докато мъдрите се намъдруват лудите се налудуват.
Замислял ли си се на кого точно, ще доказваш, че си прав след 20 г.?
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: mitko в Септември 28, 2012, 22:03:41 pm
   Референдуми!
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Martin в Септември 28, 2012, 22:11:35 pm
Реалността е друга, обаче. И докато мъдрите се намъдруват лудите се налудуват.
Замислял ли си се на кого точно, ще доказваш, че си прав след 20 г.?
Че то 20 години вече са минали и у нас (А на други места доста по-отдавна), колко пъти трябва да минат, за да се убедим, че така не става и няма да стане?
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: kalan в Септември 28, 2012, 22:23:44 pm
Мартин, това са само надежди и предположения. Имам спомен за едни избори имаше изключително ниска избирателна активност. Та се насрочиха нови, по-ожесточени агитацийки и непрекъснато повтаряне как ние си градим държавата и от нас зависело. ::) И хората се вързаха и отидоха да гласуват доста повече.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Ashaman в Септември 28, 2012, 22:26:22 pm
Че то 20 години вече са минали и у нас (А на други места доста по-отдавна), колко пъти трябва да минат, за да се убедим, че така не става и няма да стане?
Да 20 минаха, след още 20 с тоя темп който се забързва, какво ще стане и остане? Мислиш ли, че до дори за още 20, ще се промени нещо драстично в избирателната активност, което те не могат да покрият и то само за тежест, понеже техният изборен закон това не го интересува.
Не мисля, че има особено много време. Най-просто казано когато един пробем се отбягва, той се задълбочава и става по сериозен. Това е жестоката истина.
Накъде сме се запътили, някакво внимание обърна ли на историята за жабата. Мн български поговорки има, има и една за стомната. Само на това ли ще рачитаме на вероюто, че сме корав народ и на пророчетсва, че ще пребъдем.
Да, ама кой знае и кой знае пак през какво, ще минем в такъв случай.
Ние имаме поговорка, че на вълка врата му е дебел, щото си вършел сам работата, а аз наскоро чух чуждоземна поговорка в която се казва, че на жирафа врата му е тънък, защото си вършел сам работата.
Така или така, не са седнали да чакат новият светски месия.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Пурку в Септември 28, 2012, 23:15:52 pm
Е, Мартине, имам чувството, че ти тотална се отказваш от понятието - гласуване? Представи си една група от хора живеещи заедно - например китайците - 1 млрд. души. Представи си, че имат най-перфектната система, в която няма ощетени и всички са доволни. Единствения начин една такава група от 1 млрд. души да просъществуват заедно е като си изберат, чрез гласуване водач или група от водачи, които да ги представляват и да вземат решенията от тяхно име. Няма как 1 млрд. души да живеят заедно и всеки да решава за себе си - ще настане пълна анархия и хаос.
Вместо да се чоплим и само да се делим, нека поне се пробваме да се обединим около нещо. :)
Аз предлагам следното:
Както казах, човек може и да не се интересува от политика, но политиката се интересува от него. Т.е. всеки, който отбягва участието в политиката, затвърждава системата/статуквото. Съгласни ли сте с това, твърдение? Ако и тук има разминавания, значи нещо определено не е наред.

Ако сме на едно мнение по горното твърдение, то тогава може да обобщим:
Участието в политиката се изразява, чрез:
- гласуване (това е според мен, видя се че има доста различия)
- референдуми (както предложи mitko)
- участие в местната власт (общински съвети)
- гражданско неподчинение (това не означва да трошиш витрини и магазини с бухалки, а да се блокират отделни сектори от икономиката, чрез организирани действия, за да се "огънат" управляващите, пред гражданите)
- масова агитация от участващите в политиката, към останалите които не участват в политиката с манифестации и лозунги под наслов - Граждани, неучаствайки в политиката, затвърждавате статуквото! (това е мое предложение :D)
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Martin в Септември 29, 2012, 08:11:29 am
На мен ми се струва, че просто не сте готови да понесете плашещата реалност за това колко контролирано е всичко в политиката, и затова предпочитате да вярвате в съществуващите модели.


-Референдуми - хубаво, но какво общо имат те с парламентарния/президентския вот? Никоя партия няма да въведе референдуми, освен ако се подсигори със стабилно фалшифициране на резултатите.

-Общински съвети - Ами не мисля, че в рамките на сегашната система кой знае какво зависи от тях така или иначе, да не говорим колко трудно се допускат случайни хора дори там, и дори да ги има, винаги ще са по-малко от неслучайните.

Виж гражданското неподчинение наистина е ключово, но явно просто още не е дошъл моментът.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: gm67 в Септември 29, 2012, 10:59:51 am
На мен ми се струва, че просто не сте готови да понесете плашещата реалност за това колко контролирано е всичко в политиката, и затова предпочитате да вярвате в съществуващите модели.
Така е Мартине.Защото наложилия се сега в модерния свят политически модел няма нищо общо с демокрацията.Най-точното определение,което според мен му подхожда,е олигархична диктатура.Да,Пурку е прав,че мнозинството трябва да делегира правото си на вземане на решения (чрез избори,референдуми),на свои избраници.Само че това е в един идеален свят.Реално,гласувайки,ние не избираме това,което предпочитаме,а това,което ни се предлага!Разликата е огромна!Да избираш между СДС,БСП,НДСВ, и т.н е ИЛЮЗИЯ за избор!Каква е принципната разлика между демократична и републиканска партия в САЩ?Зад всички тях стои една и съща свръх-богата олигархия .И който да спечели,пак ще управлява тя-значи имаме диктатура.Защо да легитимираме нейната власт?
Аз също бих участвал в избори,в които ВСЕКИ желаещ кандидат има абсолютно равни условия  за предизборна борба,но възможно ли това?
Нали сте наясно,че партия,която не се вписва в модела на "олигархичната диктатура" няма как да спечели в сегашния начин на гласуване?
Срещу нея ще се изправи цялата държавна машина,всички медии (също подвластни на олигархията),тайните служби ще намерят (или изфабрикуват) компромати...
Какъв е изходът?Моето мнение е,че мирен изход няма.Да,гражданските протести са едно добро,но само начало.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Martin в Септември 29, 2012, 13:34:01 pm
А да не забравяме също и че сме в ЕС, което допълнително ограничава правото на избор, защото голяма част от важните аспекти в политиката се диктува съвсем официално (Да не говорим за неофициалното) именно от там. А не съм чул например някоя партия да предлага излизане от ЕС (Е, освен може би комунистите на Спасов, ама що за избор е това, отново?). Не, че ако има, тя ще бъде допусната да спечели така или иначе.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Гален в Септември 29, 2012, 14:16:00 pm

Така е Мартине.Защото наложилия се сега в модерния свят политически модел няма нищо общо с демокрацията.Най-точното определение,което според мен му подхожда,е олигархична диктатура....Каква е принципната разлика между демократична и републиканска партия в САЩ?Зад всички тях стои една и съща свръх-богата олигархия .И който да спечели,пак ще управлява тя-значи имаме диктатура.Защо да легитимираме нейната власт?


Вярно! Писателят Любомир Чолаков я назовава "ДЕМОКРАТУРА"=демократична диктатура.

Роман-есе даже е написал човека, ама кой да чете...  :)

Ето две глави от нея. Интересно четиво за освестяване...
ДЕМОКРАЦИЯТА УНИЩОЖАВА ЕВРОПА
Глава 13
http://lyubomircholakov.blog.bg/politika/2012/06/01/demokraciiata-unishtojava-evropa.961956

и

КАК ДА СЕ БОРИМ СРЕЩУ ДЕМОКРАЦИЯТА
Глава 14
http://lyubomircholakov.blog.bg/politika/2012/06/19/kak-da-se-borim-sreshtu-demokraciiata.969788

На който му е интересно, може да намери другите глави в Блога му.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Пурку в Септември 29, 2012, 14:35:42 pm
Въобще аз бих обобщил нещата така:
Колкото по-малко гласуващи, толкова повече, на които чашата им прелива. А ако чашата им прелива, рано или късно натрупаното напрежение ще избие нанякъде ;)

Какъв е изходът?Моето мнение е,че мирен изход няма.


Преди и аз разсъждавах така, както сте го написали. При мен причината да разсъждавам по тоя начин беше, че трябваше да има някакъв реванш, някакво отмъщение, някой трябваше да плати и т.н. Все ми се струва, че и при вас причината е същата, дори и да не го подозирате. Предлагате варианта, чашата да прелее и напрежението да избие на някъде? Какво следва след това, първо, второ, трето и т.н. - продължете си мисълта...
Това което ще последва е анархия и хаос. Нали точно по тоя начин контролират онези фанатици (ислямистите) в северна Африка и Близкия изток. Постоянно ги провокират, за да им прелее чашата. Нали точно това беше търсения ефект при боя в джамията в София - да прелее чашата, за да избие на някъде.

Но отговорете на следния въпрос - Всеки, който отбягва участието в политиката, затвърждава системата/статуквото. - съгласни ли сте с твърдението?
Ако и тук кажете, че политиката е корумпирана и е безмислено да се участва в нея, няма какво да обсъждаме детайлите - гласуване, референдуми и т.н.
Аз имам едно правило в живота - човек, който не участва в политиката, няма право да коментира, да разсъждава и да дава идеи в политиката във всичките и форми. :) Това е все едно аз да давам акъл и идеи на българските скулптуристи, при положение че никога през живота си не съм обработил нито един камък и нямам никакъв пряк контакт със скулптурата. С какво право, хора неучастващи в политиката понеже нямало смисъл, всичко било нагласено, всичко било корумпирано, дават акъл и идеи в политиката? Такива хора просто нямат право да разсъждават на глас. :)
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Martin в Септември 29, 2012, 15:01:20 pm
Сега пък ни сравняваш с ислямистике откачалки и как би станало същото...несериозно е просто. Пък и там си се трепят въпреки диктатурите, та не е като да им е виновна липсата на контрол. Така или иначе не сме врачки, че да кажем точно какво би станало, но пък не е необходимо да сме врачки, за да кажем какво постоянно (не) става при сегашния модел.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Vàli в Септември 29, 2012, 15:25:38 pm
Да ви кажа честно чел съм няколко книги на Волен Сидеров, които са на тема Нов Световен Ред и конспирации срещу Бъ;България и очакваш в този форум да те за партия АТАКА. Надявам се греша, защото аз лично съм за друга партия.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: gm67 в Септември 29, 2012, 15:27:09 pm
Предлагате варианта, чашата да прелее и напрежението да избие на някъде? Какво следва след това, първо, второ, трето и т.н. - продължете си мисълта...
Това което ще последва е анархия и хаос. Нали точно по тоя начин контролират онези фанатици (ислямистите) в северна Африка и Близкия изток. Постоянно ги провокират, за да им прелее чашата. Нали точно това беше търсения ефект при боя в джамията в София - да прелее чашата, за да избие на някъде.
Напрежението ще избие независимо дали искаме или не-тук важи втория закон на термодинамиката,за силата и нейното противодействие.
Какво ще стане ли?Ще се придвижим до нова точка на равновесие между различните обществени интереси.
Знаеш ли какъв е големият проблем на българите според мен?
Че прекалени много мислим!Че сме загубили силата и решителността на предците си!Огледай се наоколо-стачки и протести в Гърция,Португалия,Испания,Франция-тези хора не разсъждават толкова какво ще стане после,има ли смисъл или не..И живеят по добре от нас!Просто при тях тази "зона на равновесие" е много по близо до народа,и непрекъснато си я защитават..
Но отговорете на следния въпрос - Всеки, който отбягва участието в политиката, затвърждава системата/статуквото. - съгласни ли сте с твърдението?...........

Не,не съм съгласен.Първото условие да се промени системата/статуквото,е да се излезе от нея.Защо ще променям нещо,ако очевидно съм съгласен с неговите правила,участвайки  в неговата игра?
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Martin в Септември 29, 2012, 15:34:59 pm
Да ви кажа честно чел съм няколко книги на Волен Сидеров, които са на тема Нов Световен Ред и конспирации срещу Бъ;България и очакваш в този форум да те за партия АТАКА. Надявам се греша, защото аз лично съм за друга партия.
Ами то всеки може да приказва и обикновено го правят - важно е какво (не) демонстрират. То и Дейвид Айк с много от лекциите си е до голяма степен в десятката, но това не му пречи да съди за авторски права форуми и т.н.; и да не може да му се вярва.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: mitko в Септември 29, 2012, 15:42:51 pm

 Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
       Да,  аз  се  събудих,  много  по-беден  и  отчаян!!
       Може  ли  ББ  да  отиде  в  Хърватия  или  Сърбия  или  ако  не  ЗАЩО?
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Пурку в Септември 29, 2012, 16:24:39 pm
Въпроса е принципен - Как ще промените нещо без да участвате в него? Как ще промениш една система в политиката с друга система, ако не участваш в политиката? Нали като се промени старата политическа система, новата система отново ще е политическа - тя няма да бъде художествена система. Не става дума за гласуване, а за самото понятие политика. Че гражданското неподчинение нали е част от политическия живот. След ефективно гражданско неподчинение, следват промяна в законите, поемане и изпълняване на ангажименти от правителството и т.н., следват политически промени. Понятието политика обхваща всичко - протестите, гласуването, публичните дебати, референдумите, законопроектите и т.н. Нарочно излезох от понятието гласуване и ви питах за самото понятие политика. Заявявайки ми, че ще промените политиката, неучаствайки в нея, не виждам смисъл да търсим по-навътре от къде идват различията - те изобщо нямат общо с политиката - аз съм до тук.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Martin в Септември 29, 2012, 16:28:37 pm
След ефективно гражданско неподчинение, следват промяна в законите, поемане и изпълняване на ангажименти от правителството и т.н., следват политически промени.
Е тогава може вече да има смисъл да се гласува, да, ама в случая говорим за в момента каква е ситуацията.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: bojinkata в Септември 29, 2012, 16:58:11 pm
Е тогава може вече да има смисъл да се гласува, да, ама в случая говорим за в момента каква е ситуацията.
И каква е ситуацията в момента?
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: gm67 в Септември 29, 2012, 16:59:11 pm
Понятието политика обхваща всичко - протестите, гласуването, публичните дебати, референдумите, законопроектите и т.н. Нарочно излезох от понятието гласуване и ви питах за самото понятие политика.

Аз съм  съгласен с това.Явно влагаш в понятието "политика" цялостната обществена ангажираност на човек.Да,искаме или не,всички сме ангажирани.
Очевидно спора е поради разлика в смисъла на понятията :)
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Пурку в Септември 29, 2012, 17:53:12 pm
Понеже нямаше да стигнем в обща точка, относно участието в избори и гласуването, реших поне да завършим с обща точка относно участието в самата политика - и тук имаше разминавания, но поне тях успяхме да уточним. Всеки да прояви активното си участие в политиката, така както го възприема.
Аз обобщих какви са основните политически дейности с които човек може да участва в политиката:
1. Граждансно неподчинение и протести
2. Референдуми и подписки за самите референдуми
3. Участие на общинските съвети
4. Гласуване

Всеки да участва, така както намери за добре. Всеки да развива в главата си неговата теория за развитие на политическите процеси и т.н. Но да участва в каквато и да е форма, а не да бъде страничен наблюдател и само акъл да дава.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: bojinkata в Септември 29, 2012, 20:06:07 pm
Абсолютно съгласен! :hi:
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: mitko в Септември 29, 2012, 21:37:41 pm
Абсолютно съгласен!  :---
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: kalan в Септември 29, 2012, 22:08:15 pm
И аз съм съгласна.
Но смешното е, че на 4 точка вместо гласуване прочетох гладуване :lol: Ще взема да хапна нещо.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: bojinkata в Септември 29, 2012, 22:24:39 pm
И аз! Абсолютно съгласен! Да, ама в хладилника..... ????????
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: karina в Септември 29, 2012, 22:45:04 pm
Точно така е, трябва човек да е активен за тези неща. Поне да ги затрудняваме, ако друго не става за момента.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Ashaman в Октомври 02, 2012, 20:07:40 pm
Изглежда няма да има никакво събуждане, докато не отцепят част от България, както пророкува Слава Севрюкова, което звучи логично и може да бъде съвсем скоро.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: mariansky в Октомври 03, 2012, 10:12:48 am
Ashman, коя част от България предполагаш, че ще бъде отцепена?
Коя социална група ще бъде събудена?
Дай малко яснота.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Пурку в Октомври 03, 2012, 12:15:02 pm
...коя част от България предполагаш, че ще бъде отцепена?

Да се надяваме, че ще удържим, но с тези темпове в скоро време ще сме свидетели на наченките на някой мюсюлмански анклав в Родопите, изобщо югоизточна България се ислямизира със застрашителни темпове. Аз съм минавал с колата из родопските села, че бях объркал пътя - ми то не може да попитам някой минувач да ми обясни - само турска реч, български не разбират.
Ето какво се случва в НДК - състезание по четене на коран:
http://www.skat.bg/videos/12-09/news_12-09-10_2.wmv

Освен ислямизирането, в учебници по история се обяснява, че българите са нападнали турците и са ги изгонили от Балканите. :) Турското робство се представя като културен разцвет за България. Има и по-фрапиращи: някой езиковед стигнал до извода, че корена на думата българин е от думата буламач и т.н.
Но основния проблем освен ислямизирането е, че внушават на децата и на останалите от простолюдието, че щом изповядваш ислям, значи си турчин.

Коя социална група ще бъде събудена?

Ще се събудят всички социални групи на които започне да им отеснява сегашната матрица:
работа/спане и между тях ядене/секс и така от раждането до смъртта. :)

Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Терес в Октомври 03, 2012, 15:20:35 pm
Докато турците се признаят за Българи,ще мине много време,но и това ще стане един ден,дотогава ще търпим!!Ще ни учат на права вяра,на верния език и т.н.ще завоюват собствените си територий и пак и пак.........
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: bojinkata в Октомври 03, 2012, 19:43:07 pm
Докато турците се признаят за Българи,ще мине много време,но и това ще стане един ден,дотогава ще търпим!!Ще ни учат на права вяра,на верния език и т.н.ще завоюват собствените си територии и пак и пак.........
     Ами ако ние се признаем за турци? Терес, защото става въпрос за българския език - обърни внимание на граматиката. С най-добри чувства ти го казвам. :hi:
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Терес в Октомври 04, 2012, 19:12:17 pm
Ее не слошато де!Техническа грешка,знам,че се пише ий,не ии,но си прав,не трябва да се успокоява човек стова,че много бърза и т.н.Аз лично работя с два компютъра и двата с пребити клавиатури...............Толкова за правописа ми!За Българите,аз лично мисля,че който е станал Българин,защото не е достатъчно да се родиш такъв,не може да стане турчин или,ако стане то той никога не е бил Българин,докато обратното е възможно!!Не съм сигурен разбра ли ме но.............това е положението!Лека вечер!
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: bojinkata в Октомври 04, 2012, 20:16:03 pm
А бе съгласен съм с теб. Просто малко провокация.  :hi:
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Пурку в Октомври 04, 2012, 20:32:15 pm
Техническа грешка,знам,че се пише ий,не ии...

Сега това как да го разбираме? :) пише се ии, не ий. :)
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: mitko в Октомври 04, 2012, 21:21:49 pm
   Момчета  да  не  издребнаваме!  Всеки  допуска  грешки,  за  тях  ли ще  се  ровим  в  написаното  или  да  търсим  смисъл?
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Пурку в Октомври 04, 2012, 21:34:20 pm
Така де, просто ме разсмя малко, че искаше да се поправи, а не се получи. :)
Последното нещо е да търся какви са правописните грешки на някой.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Гален в Октомври 04, 2012, 21:43:31 pm
Изглежда няма да има никакво събуждане, докато не отцепят част от България, както пророкува Слава Севрюкова, което звучи логично и може да бъде съвсем скоро.

Ти пък, само "част".
Те искат цялата територия и не само нашата...

"Ислямистки лидер: Смятаме България за ислямска земя"
http://bolgari.net/isliamistki_lider:_smiatame_bylgariia_za_isliamska_zemia-n2-6434.html
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Fossil в Октомври 07, 2012, 11:18:48 am
Fossil, малко наивно разсъждаваш.
Пределно е ясно, че в този си вид, гласуването не променя нищо. Избора, който човек прави по време на гласуване е, като избора измежду няколко картонени кутии, само че във всичките има по едно лайно. Която и кутия да избереш, винаги избираш лайно, същото е и с политиците. Въпроса в гласуването е принципен - гласуването на всеки един гражданин, изразява, че той е активен участник в политиката, че иска да участва в политиката, а не само да седи отстрани и да коментира, какво направил този, какво направил онзи. Гласуването веднъж на 4 или 5 години за правителство и президент е едно на ръка. Освен националната власт, има и местна - всеки един гражданин трябва да е наясно кой е кмета в неговото населено място, какъв човек е този кмет, какви са му вижданията, как се справя? Всеки един гражданин трябва да е наясно кои са общинските съветници (по имена) в неговото населено място, какви са като характер, визия тези общински съветници? Всеки един гражданин трябва да присъства на всяко едно общинско заседание и да взема участие с решенията на общинските съветници. Всеки един гражданин трябва да знае кой е областния управител в неговото населено място, какъв е тоя човек, как се справя с работата си и т.н.
Ти смяташ, че откри топлата вода, като ни съобщи мисълта на Марк Твен, че ако гласуването променяше нещо, отдавна да са го забранили. Това е ясно, но по-важен е принципа - че гласуването те прави участник в политиката, а не страничен наблюдател. Българите много обичат да са странични наблюдатели и да дават акъл. Типичен пример е футбола - хора, които през живота си не са удряли топка, не знаят дали е кръгла или квадратна, но пред телевизора - акъл дават, с шепи да гребеш!
Гласуването на всеки един гражданин изразява само едно, че той е активен избирач на лайна (според твоите собствени писания). Ни повече, ни по-малко. Предполагам знаеш, че каца с мед се разваля от една лъжичка лайна и в същото време си мислиш, че можеш да оправиш каца с лайна (политиката) с лъжичка мед.   :lol:
Мартин го е написал точно и ясно. Мисля, че въпроса с гласуването е изчерпан, но който иска, да си избира лайната. Въпрос на вкус. :D
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: bojinkata в Октомври 07, 2012, 11:30:53 am
Fossil, аааа не си прав -  от л...но, до л...но има разлика. Нашите например са най-хубави. Да не пропускаме правото на избор между лошо и по-лошо л......но. :writer: Този е в тъмната стаичка. :D
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Fossil в Октомври 07, 2012, 11:53:03 am
Жив и здрав, Божинка (дано правилно съм превел името ти).:hi:
Дерзай!
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: mitko в Октомври 07, 2012, 12:30:46 pm
    Вчера  гледах  едно  интервю,  в  което  се  изнесе  факта,  че  Герб  плащали  за  агитация  в  интернет.  Може  пи  да  се  провери?
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: balar в Октомври 07, 2012, 12:49:32 pm
Виж коментарите из Днес. Бг. когато опре до ББ. Направо си мирише на постановки там. Из другите новинарски сайтове е същата работа.  На такива писачи определено им е платено...Корупцията си върви, а в нета е най-лесно.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: bojinkata в Октомври 07, 2012, 13:26:48 pm
    Вчера  гледах  едно  интервю,  в  което  се  изнесе  факта,  че  Герб  плащали  за  агитация  в  интернет.  Може  пи  да  се  провери?
        Мите, къде да пусна молбата. Лозунга е:"Вся власть советам" или нещо такова беше в СССР. Плащат разбира се, ама как да се уреди човек? Иначе ги гони паниката, хем искат да се харесат, хем им се свиди да пуснат малко гювеч на стадото, което гласува за тях. През зимата като дойдат сметките за парно, ток и тн ще видиш какво става. Газта вчера е "поевтиняла" нагоре!

  Стани, стани, юнак балкански
  от сън дълбок се събуди,
  Срещу изедници душмански,(2)
  ти българите поведи!(2)

Догде е мъничка змията,
елате да се съберем!
С крака да й строшим главата,
свободни да се назовем!

Да си развием знамената,
да светне нашата земя,
да си прославим имената,(2)
да гинат вражи племена! (2)

Добри Чинтулов, светла му памет, е видял още през 1840 година, че българския народ е заспал. Това гърците ни го напомниха наскоро. Дано последните антинародни решения на актуалното правителство събудят нацията. Поздрави на събудилите се. :hi:

   


 
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: mitko в Октомври 07, 2012, 15:34:44 pm
   Че  Герб  ще  си  отиде  се  вижда,  кой  ще  дойде  на  тяхно  място,  Кунева  (Пръмова  ли беше  преди)  е  продажник,  Сергото  щял  да  прави  коалиция  с  всички  само  с  Герб  не!
   И  предлагам  да  отворим  дискусия  Кой- Кой  е,  а  не  да  се  Дърляме  за  глуhttp://www.omda.bg/page.php?tittle=People_of_Jewish_Origin_in_High_Politics&IDMenu=445&IDArticle=306пости http://www.forum.bg-nacionalisti.org/index.php?topic=12014.0
http://evreite.blog.bg/politika/2010/04/29/mnogo-cenen-spisyk-shte-se-uchudite.536821
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Ashaman в Октомври 07, 2012, 21:11:14 pm
   Че  Герб  ще  си  отиде  се  вижда,  кой  ще  дойде  на  тяхно  място,  Кунева  (Пръмова  ли беше  преди)  е  продажник,  Сергото  щял  да  прави  коалиция  с  всички  само  с  Герб  не!
   И  предлагам  да  отворим  дискусия  Кой- Кой  е,  а  не  да  се  Дърляме  за  глуhttp://www.omda.bg/page.php?tittle=People_of_Jewish_Origin_in_High_Politics&IDMenu=445&IDArticle=306пости http://www.forum.bg-nacionalisti.org/index.php?topic=12014.0
http://evreite.blog.bg/politika/2010/04/29/mnogo-cenen-spisyk-shte-se-uchudite.536821
Не мисля, така. На тях и 15% последователи от 50% гласували им стигат, другите 15-20%, ще ги набавят от цигани, турци у нас или навън и фалшификации. Кунева е тук за да разводни гласовете. Както и като резервен вариант, в случай че герб се издънят в подготовката. Достатъчно за да са първа сила, и ако прокарат и закона, който дава голям приоритет на първата сила, ще увеличат %-ите.
Аз примерно забравих, че има и БСП, някой в последно време да е чувал нещо с тази абревиатура по големите медии?
Въпрос е дали и колко ДПС, ще отпусне на ГЕРБ. Така или иначе 10 % от фалшификации се хващат от воле, особено при ниска активност. В тях са парите, значи и циганите са тяхни. Както и част от българите.
Пък и те си се сменят, според конюнктурата, едните подготвят почвата за другите, но аз лично мисля, че на този етап ГЕРБ си хваща 30+ %.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: bojinkata в Октомври 08, 2012, 21:53:47 pm
 Иван Кулеков най-сетне може да спи спокойно. Олекна му на душата, защото голямото събитие, онова събитие с главно "С", което досега все подминаваше България като буренясала гара, сега най-после се случи.

То вече не се издържаше. И рекох си, ако щат да ме разстрелят, ако щат да ме убият, но целунах кучето, á да целуна и жената и тръгнах - дето се вика - под закрилата на нощта. Издебнах охраната, момче пишлегарче, докато набираше един по-дълъг есемес, началото му беше: „ti sega si dale4е ot men, no neka minem na videochat, ta da mi olekne…“. Престорих се на черна сянка и го поставих точно пред входа на Министерския съвет. Беше скромен букет - каквото Бог дал в градинката пред Народната библиотека. Там и днес се пази от лоши очи книгата „Винету“, която Той - да не споменавам напразно името Му - беше прочел със страшна сила. Решението ми да избера Министерския съвет не е случайно хрумване. О, не! Защото: кой от сън ни рано буди, кой за нас се вечно труди? - това не е нито Президентството, нито - не дай си Боже - Народното събрание, а правителството и лично… Така.

И изведнъж - бум!

Нека си говорим откровено. С какво до вчера щяхме да запомним живота си? С нищо. С едно голямо, смърдящо нищо. Е, да де, случиха ни се Жорж Ганчев, Митьо Пищова и откриването на паметника на американски летци, тържествено бомбардирали София, но голямото събитие, онова събитие с главно „С“, все ни подминаваше като буренясала гара. Годността на лентите „Свема“ и „Кодак“, които пазехме за главното „С“, изтичаше като пясък между бъбреците, пикселите на фотоапаратите-сапунерки побеляваха и окапваха, телефоните губеха паметта си нейде там.

И изведнъж - бум! - Той реши: най-тежкият товар в цялата история на България да премине през страната, в частност през Бургас - от точка А чак до точка Б. Да види мало и голямо, гласуващо и колебаещо се, че България не е вече оная мека Мара, дето се огъва под бремето на тройния синджир, а може да издържи на всичко. Не се питаме как се е стигнало до това историческо решение, тъй като секретната информация изтече през водещата уста на най-правителствената телевизия. Значи: вождът на…, българският Пикасо…, голмайсторът на… Уф! Абе, просто  един човек от народа вдигнал телефона на Валентин Златев, с който само играели белот, а не въртели далавери с бензин и му рекъл: „Ало, Вальо, абе, тук съм обещал на един мат'риал да му вляза в историята, ти няма ли да удариш едно рамо, пък после ще се оправим?“. Вальо рекъл: дадено, братошка, и звъннал на шефовете в Москва. Москва рекла: абе, имаме тук едни 1600 тона, 9 на 6 на 57 метра, ще ви ги стоварим. 1600 тона, 9 на 6 на 57 метра, зарадвал се наш Вальо, сякаш му се паднали четири валета. Ами ние сега ще надминем американците! Че ние ако не надминем американците на българска територия, къде ще ги надминем, рекла Москва. Всички ще гледат този товар като 5 лева бензина и няма да вярват на очите си.

И като тръгна онова ти ми чудо...

О, Боже мой!

За сетен път се уверих, че никой не познава българина по-добре от КГБ. Де що имаше човек неизбягал от родината: феодални старци, капиталистически принцове, магистрални  труженички, всички се струпахме в точка А да посрещнем най-големия товар на България. И като тръгна онова ти ми чудо на 240 колелета с 1 км/ч точно срещу площад „Демокрация“, и като започна да взема онези ти ми бургаски завои, и полицията като заотцепва онези ти ми бургаски райони… О! А най-отпред на бял кон крачи министър Цветанов и вика „Варда-ааа!“.

Уау! О, миг, поспри! Само ще река, че народните ни крака се подкосиха, очите ни изхвръкнаха, дъхът ни спря завинаги. Вальо и… този… един негов приятел да бяха направили  бензина 10 лв. капката, не би било такова народно вцепенение, въодушевление и пиянство. Тоя… не знам вече как да го нарека… с това, което ни стовари, наистина ни влезе в историята, а не само в учебниците, както го беше уредил Сергей. Сергей Игнатов.

Е, да не целунеш кучето си и да не оставиш букет пред портата на… на този… значи да не си вечно признателен българин. Не нам, не нам, а имени Твоему! Щото досега - какво бяхме видели? Граф Цепелина. Веднъж мина по време на войната през 1915 година, колкото да ни поздрави за цивилизационния избор; втори път мина през 1929-та, колкото да ни види как в условията на национална катастрофа режем ленти - и си замина. Кацна като перце - я имаше тон, я не.

После мина и замина германската армия - чистичка, бръсната, мирише на лавандула, като удари крак, земята тресе, вика дай хляб, дай сол, обаче като я туриш на кантара - две кила с парцалите. Затова тогава го нямаше днешното пиянство на един народ, народът си направихме цивилизационния избор и това беше. После същото със съветската армия - земята трепери, хляб, сол, цивилизационен избор… 45 години я посрещахме, докато останем две кила с парцалите, но и съветската армия мина и замина.

Земята на Ботев и Левски

Застойно време беше, погледът ти една муха не може да закачи. През 60-та година партията ни пусна за малко кита Голиат, 20 метра с опашката, мълвеше се, че е плувал в американски води. За хора, виждали единствено цаца и скумрия, това си беше живо извънземно, прозорец към света и ние като любознателен народ, какъвто бяхме по онова време, му отдадохме нужната почит и внимание. Гледахме го умно и клатехме глави, но да сме го зяпали, както зяпахме сега бургаския товар, изобщо не може да става дума.

Дръж се, земьо!

То, зяпането, дойде с демокрацията. Катастрофи, изнасилени бабички, приватизация, убийства, цици под път и над път, звезда се жени, фолк фурия се развежда, цъкаш си слънчогледови семки, по-богатите - тиквени, и си зяпаш по цял ден, по цяла нощ и по цели години. Може да сме на последно място в света по всичко, но сме на първо по зяпане. Три години вече няма кой да ни излезе насреща. И нека не говорим само за манталитет, а да си признаем на кого дължим всичко това... Не случайно Лепа Брена Му дойде на крака и го целуна на място, нали? Айде да не казваме името Му, че ще настъпи такъв култ към личността, какъвто не е бивал и когато бензинът беше 14 стотинки.

1600 тона, 9 на 6 на 57 метра, 240 еднакво напомпани гуми! Понесохме го. Земята на Ботев и Левски не е вече същата!

Обаче сега в Big Brother идва Памела Андерсън. 170 см,  47 кг., гуми Good Year, напомпани на max, размер 36DD! О, Боже мой!

ФОРУМ

Godzila: Абе, Кулеков, кога и ти започна да разбираш от гуми? Защо не напишеш нещо срещу мишелинките на Слави Трифонов, че да ме изкефиш? Ама не смееш, щото Michelin ти е спонсор и ти пълни гушките. Това е.

Mamapapa: Аз не че защитавам Слави, но също имам мишелинки и съм много доволен. Предните ми са мишелинки. Даде ми ги един приятел, на който му откраднаха задните, карам ги и през зимата. То сега общината като хваща снежинките още във въздуха, няма и зима.

Alito: Какви приятели, бе? Няма вече приятели. Едно време викнеш някого посред нощ, той пали москвича и идва. Ядете и пиете до зори, това се вика приятели. Сега на кого да се обадиш като знаеш, че няма пари за бензин? Пък и ракия.

Gay Fox: Ох!

Автор: Иван Кулеков; Редактор: Д. Попова-Ви
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: kalan в Октомври 08, 2012, 22:17:19 pm
Нещо интересно от Герб и по-точно от Дянков.
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5182131

http://money.bg/news/id_47446047/%D0%A0%D0%B0%D0%B7%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5_%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8_%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B8_%D1%89%D0%B5_%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B1%D0%BE%D1%87%D0%B0%D1%82_%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE_%D0%BC%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D1%83_%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5

Поредното безумие. Не знам тоз Дянков къде е учил. Но май вече гънки не са му останали.
Та това си е абсолютна дискриминация. Откъде накъде в един район ще се плаща за една работа едни пари, а в друг други. А работата ще да е една и съща. А и ако това бъде въведено в по-бедните райони, то те ще обеднеят още повече.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: bojinkata в Октомври 08, 2012, 22:24:18 pm
Не е от Дянков. Всичко се съгласува с ВОЖДА. Виж, след някой друг ден, Той ще се изпъчи и ще каже: Дянко не така. И ще излезе герой. Спасил ни от поредната глупост на неговото протеже. Ама кой знае, може да си остане и така - дискриминационно. Просто некадърници.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Ashaman в Октомври 08, 2012, 22:29:01 pm
Това, малко като от Междузвездни войни инспирирани от месиански апокрифи в трилогия - "ГЕРБ. Най-доброто. Събуждане." Отдавна искам да го кажа:)
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: agharta в Октомври 09, 2012, 08:55:31 am
Здравейте, гледам темата се развива  :o :lol:
Партии, не се различават толкова много наистина. Да, и аз се променям, израствам.

Ето ви моята истина: Правете само добро, без страх, само светлина и любов.
Аз разбира се съм само проводник, източници:

http://www.-Цензурурано - Сайт с преобладаваща дезинформация -/pages/Галактическата-федерация/194772827290009?ref=stream (http://www.-Цензурурано - Сайт с преобладаваща дезинформация -/pages/Галактическата-федерация/194772827290009?ref=stream)

Има много за четене

http://bulgarianlovenlightmessages.blogspot.com/
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: bojinkata в Октомври 09, 2012, 10:18:51 am
agharta, това го препоръчай на управляЮщите. Така нареченото правителство в България, където мафията си има държава. Справка - последния доклад на ЕС, заметен под килима. Крайно време е народа да се събуди.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Big mama в Октомври 09, 2012, 11:30:55 am
Я вижте това:
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: balar в Октомври 09, 2012, 16:04:42 pm
През ред наистина е интересно :lol:
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Пурку в Октомври 09, 2012, 16:28:04 pm
Ето ви моята истина: Правете само добро, без страх, само светлина и любов.
Аз разбира се съм само проводник, източници:

http://www.-Цензурурано - Сайт с преобладаваща дезинформация -/pages/Галактическата-федерация/194772827290009?ref=stream

Има много за четене

http://bulgarianlovenlightmessages.blogspot.com/

Е, какво означава това само светлина и любов? Къде забрави ГЕРБ? Няма ли нещо за ГЕРБ? Защо няма нищо за ГЕРБ???

И искам да те питам, там от галактическата федерация кога ще идват да ни товарят на корабите, за да ни спасяват?
Снощи подслушвах един ченълинг и разбрах, че старейшината на федерацията не издържал вече и в най-скоро време щял да праща корабите, да се товарим на тях, за да ни спаси.
Понеже знам, че си много "навътре" в нещата, въпроса ми към теб е - КОГА ЩЕ ИДВАТ КОРАБИТЕ?
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Ashaman в Октомври 09, 2012, 17:40:55 pm
Заглавието е на място. Телевизиите, вестниците, проучванията предават от една друга паралелна реалност.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: bojinkata в Октомври 09, 2012, 19:35:02 pm
Сега отворих втория линк на отговор 105 от agharta. Ма то големи глупости. Той май наистина има връзка с кораба-майка. Получава и факсове. :D
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Mirotvorec в Октомври 09, 2012, 19:47:21 pm
Преди време уволних една контактьорка на плеядианците, сега тези, от галактическата федерация ли пропълзяха тук?    :D  Ааааа, сигурно Б.Б. има нещо общо с тях!?
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Ashaman в Октомври 09, 2012, 23:13:43 pm
Света на тоя етап няма да го оправим. Невероятно е, за какво става въпрос, смятам че всеки който не иска да си разбие образно главата в стената, няма никаква представа за какво става въпрос с България. Гледа БТВ нонстоп, топи си мръвка със тв7 и от време на време нова и бнт. И ако ще се отделя територия, да е нека по-скоро. Та да видим дали ще има събуждане.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: bojinkata в Октомври 10, 2012, 20:04:33 pm
Ето какво представлява премиерът на Бг, лидерът на герб:
http://www.bivol.bg/images/stories/bb-scheme.jpg
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: bojinkata в Октомври 11, 2012, 13:14:15 pm
Поредното доказателство за симбиозата между герб и бкп/бсп/:
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/10/11/1923699_prezidentut_nominira_boris_velchev_za_konstitucionen/?ref=rss
         Едва ли има някой изненадан, но все пак нека се вижда.
         agharta, някакъв коментар?
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Ashaman в Октомври 11, 2012, 19:12:43 pm
(http://www.vestnikataka.bg/wp-content/uploads/2012/10/IMG_01881.jpg)
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Raw Deal в Октомври 11, 2012, 22:52:49 pm
Бърдоквата си вкара невероятни автоголове, още като видях какви хора назначи за министри, си помислих "край, сбъркахме, като избрахме и тези", а пък за безбройните гафове на това правителство и като цяло на партия ГЕРБ, да не говорим... :bad:
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: bojinkata в Октомври 12, 2012, 09:35:24 am
Ashaman, а това турско знаме защо е закачено на НС? Че даже единия му край е закован, та да се вижда по-хубаво. Подигравки с България. Може би сме си ги заслужили.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Martin в Октомври 12, 2012, 09:38:59 am
Ashaman, а това турско знаме защо е закачено на НС? Че даже единия му край е закован, та да се вижда по-хубаво. Подигравки с България. Може би сме си ги заслужили.
Това не е ли Фотошоп?
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: bojinkata в Октомври 12, 2012, 09:59:56 am
Сенките са докарани много добре. Ашман да каже от къде е взел фотото.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Martin в Октомври 12, 2012, 10:09:53 am
Сенките са докарани много добре. Ашман да каже от къде е взел фотото.
Е то сенките са си от знамето, което така или иначе е там, въпросът е, че самото то е сменено вероятно :)
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Гален в Октомври 12, 2012, 10:21:04 am
(http://s9.postimage.org/gksbq0jov/grob_bg.jpg)
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: balar в Октомври 12, 2012, 11:20:15 am
Отват :bad: :bad: :bad: От тия хазари отърване няма ли :bad: :bad: :bad:
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: bojinkata в Октомври 12, 2012, 11:39:40 am
Е то сенките са си от знамето, което така или иначе е там, въпросът е, че самото то е сменено вероятно :)
       Дори да е фотошоп, много добре отразява антибългарската, протурска и произраелска политика на актуалното правителство, което управлява Бг според това с кой крак е станал сутринта ВОЖда и кой му е натиснал първи копчето.
        И като колаж е супер.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Ashaman в Октомври 12, 2012, 12:54:55 pm
Сложено е знамето във връзка с турската делегация, която е на посещение. Не намирам голяма разлика дали обидата е по протокол, или не. Понеже всичко е много показателно, а снимката е много добра, и се допълва с надписа на НС. Обаче за българите е гадна ирония и пародия.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Ashaman в Октомври 12, 2012, 13:04:34 pm
(http://s9.postimage.org/gksbq0jov/grob_bg.jpg)
Това вярно ли е, че ББ бил евреин?
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Monolith в Октомври 12, 2012, 13:07:02 pm
Това вярно ли е, че ББ бил евреин?

Печенег е, не е евреин.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: bojinkata в Октомври 12, 2012, 13:29:18 pm
Вече може и да е станал. Нали води целия кабинет на поклонение в Тел Авив. Да сте чули за такива "екскурзии" от други правителства?
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Dom в Октомври 12, 2012, 15:21:10 pm
Вече може и да е станал. Нали води целия кабинет на поклонение в Тел Авив. Да сте чули за такива "екскурзии" от други правителства?
Нищо чудно, по едно време покрай атентата в Бургас беше излязла една мода сред политическите среди да се показват по ТВ новините с някакви еврейски кръгли шапчици на главите, начело с президента. Особено него като видях с кипа, направо паднах.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Гален в Октомври 12, 2012, 16:04:42 pm

Печенег е, не е евреин.


Не знам дали е печенег, но е по-долен и от евреин.
Тиквеника е по-скоро шабец-гой.

Monolith, гледам, шетал си преди време из сайта на Цар Кару 1. :)
Той ти е спомен, че Тиквеника е шабец... Може и да си разбрал що е "това чудо на природата", може и да не си...
Да поясним за тези, които не знаят...

Кои са шабец-гои?

       "Тъй като паразита е по-малък и по - слаб от приелия го "домакин”, той трябва да го контролира, преди всичко с хитрост. И тъй като е превъзхождан числено, той трябва да разчита на активни агенти от нееврейските среди. Веднага след унищожаването на истинския лидер на народа "домакин”, той създава нова управляваща класа, в групата на които са най – слабата и най – жалка част от обществото на неевреите. Тази класа става известна с името "Новата класа”, в която са включени държавни служители, преподаватели, юристи и религиозни лидери. Тази "нова класа" е известна на  евреите като "ШАБЕЦ - ГОЙ”, т. е. Съботния нееврейски добитък.

"Създаване на класа от шабец-гои по еврейската религия означава, че това е просто прилагане на методи за контрол на паразитите над "домакина”.  Ключовото положение на еврейската религия е, че евреите не могат да извършват в събота (шаббат) и най-малката работа. Той не може да започне една религиозна служба преди да се запалят свещите, но религията му забранява да запали свещ за себе си, защото това ще е някаква работа. Той трябва да намери не-евреин, който да запали свещ за него. Този не-евреин, се нарича "shabesgoem (шабец-гой)”. Т. е., не е възможно да се проведе еврейска церемония, докато не се намерят не-евреи, които да свършат тази работа вместо него. [Дрю Парсън описва този процес в отделна колонка на в-к "Вашингтон пост” от 5 юли 1968 г., цитирайки кмета на Сан Франциско Йосиф Alioto (Joseph Alioto), католик: "Израснал съм в сянката на синагогата, която беше от другата страна на улицата, и моя енорийски свещеник равин. Всяка седмица палех свещите в синагогата, а Кирил Magnin (Кирил Magnin) палеше свещите в моята катедрала. "] Еврейската религия също така забранява евреи да работят за не-евреин, въпреки че се разрешава да се прави за кратко време, ако евреин счита това за нужно, когато той мисли как да открадне не-еврейския бизнес на не-еврейското предприятие.

Тези не-евреи, които се съгласяват да станат шабец-гои за евреите, водят охолен живот за сметка на своите събратя, но те никога не могат да преодолеят срама си, без значение колко богати или  влиятелни ги  правят евреите. Класата от експлоататори, която е създадена от евреите е от най-презряните и най-отвратителни хора, които някога са се появили на света. Въпреки, че те са образованите и богатата класа на народа - домакин, стават жертва на еврейските паразити и шабецгойските  злодеи и никога не живеят щастлив живот. В Съединените щати ние виждаме, че не-еврейските банкери, съдии, ръководители на университети и лидери на религиозни сдружения – имат задачата да се държат като обучените кучета на Павлов, за да изпълняват всяка команда на евреите. Всички тези хора страдат от алкохолизъм, имат най – голям брой от разводи, най – много самоубийства и най – висока детска престъпност е от техните деца.

Политическият им успех е резултат от тяхната роля на шабец-гои."

Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: agharta в Октомври 12, 2012, 17:42:14 pm
Поради супер негативните мнения по темата, аз спирам участието си в нея.

Ако има все пак някой който иска да си издигне съзнанието на по-високо ниво, препоръчвам долния линк, написано е от много по-умен от мен човек ( ако аз изобщо мога да се нарека умен )

http://slunchevchovek.blog.bg/poezia/2012/10/10/velikiiat-prehod-2012.1008210 (http://slunchevchovek.blog.bg/poezia/2012/10/10/velikiiat-prehod-2012.1008210)

Най-долу има линкове към 2-ра и 3-та част.

Нека новите времена донесат щастие и мир на всеки.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: kalan в Октомври 12, 2012, 18:50:14 pm
Агарта, там където присъства Герб положителното трудно се вади.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: bojinkata в Октомври 12, 2012, 19:16:56 pm
agharta, едно достойно оттегляне от каузата, която предварително беше загубил. Напълно те разбирам. Както и Калан е посочила, няма какво положително да посочиш в герб и съответно твоето оттегляне е една мъжка постъпка. Поздрави. :hi:
       пс Нямам време да ти чета умните линкове. Животът ни пуска достатъчно "линкове". Например последния днес е незаконността на остъклените тераси. От една година го дъвчиха и днес от герб го изплюха. Да се готвят топлоизолациите за узаконяване. Вече и тази тема влезе леко и тихо в медийното пространство. Така между другото.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: GaBOSS в Октомври 12, 2012, 20:48:30 pm
Извода - гласувайте за Кунева-Пръмова, тя ще ви оправи не за 800, а за 200 дни  :lol:
(е, ако искате, гласувайте и за БСП/ДПС, ама на тая патка май вече седяхте, а Костовата даже с виагра не става :) )
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Raw Deal в Октомври 12, 2012, 20:57:55 pm
Гласувайте, мазохисти! :D
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: bojinkata в Октомври 12, 2012, 21:00:52 pm
Извода - гласувайте за Кунева-Пръмова, тя ще ви оправи не за 800, а за 200 дни  :lol:
(е, ако искате, гласувайте и за БСП/ДПС, ама на тая патка май вече седяхте, а Костовата даже с виагра не става :) )
       Ааааааа, що? За кой ще гласуваме няма ти да кажеш. Може да гласуваме за СНВ, КНП, ГКТ или ПТГ.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Ashaman в Октомври 12, 2012, 22:26:39 pm
Ми ние със всичките си различия тук сме явно абсолютно малцинство, след като реално хората се ограничават до това което им покажат големите медии. Сякаш живея в друг свят.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Пурку в Октомври 12, 2012, 22:28:12 pm
Нека новите времена донесат щастие и мир на всеки.

Така е - нека новите времена донесат щастие и мир на всеки. Но без да идват корабите и космически братя, които да ни донесат безплатната енергия, новите медицински центрове където да се лекуваме и всякакви други технологични дарове. Ние хората не сме сакати. Предай на твоите космически братя, че сами ще си заслужим даровете. ;) От мечешки услуги - нямаме нужда. :hi:

Ми ние със всичките си различия тук сме явно абсолютно малцинство, след като реално хората се ограничават до това което им покажат големите медии. Сякаш живея в друг свят.


Еми той големия сън си продължава. Въпреки голямото събуждане в последните години, на фона на останалите, това голямо събуждане е - абсолютно малцинство.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: bogoizbrania в Октомври 13, 2012, 14:28:03 pm
"ШВЕЙЦАРСКИЯТ ДОКЛАД" ЗА КРИМИНАЛНОТО МИНАЛО НА БОЙКО БОРИСОВ - ЧАСТ I

(http://bivol.bg/images/stories/bb-scheme.jpg)

Биволъ публикува части от поверителния доклад, който американският журналист Джеф Щайн използва като основа за статията си за Бойко Борисов в авторитетното американско издание "Конгрешънал Куотърли" през 2007 г. Статията предизвика скандал в България, тъй като представя тогавашния кмет на София като фигура свързана с организираната престъпност.

Според Щайн докладът съдържа 200 страници и е изготвен от частна разузнавателна агенция по поръчка на швейцарска финансова институция, проучваща възможна инвестиция в България. След като се запознават с доклада швейцарците се отказват от инвестицията.

Американският журналист, считан за един от най-добрите познавачи на американския сектор за сигурност твърди, че е потвърдил изложеното в доклада чрез свои източници в ЦРУ и други американски служби.

Джеф Щайн изрично потвърди за Биволъ, че страниците, с които разполагаме се съдържат в пълната версия на доклада. В тях обаче няма никакви сведения нито за автора, нито за неговия клиент. Прави впечатление обаче, че изводите и обобщенията са формулирани не като препоръки за инвестиционна политика на частна фирма, а като препоръки към американски политици да внимават с българската организирана престъпност.

През юли т.г. Джеф Щайн даде интервю за Биволъ, в което сподели, че през 2007 г. е изпратил няколко десетки страници от доклада по факс на българска журналистка, която според думите му е била "с доста добра репутация". Нейният вестник обаче така и не ги използва, цитира или публикува.

В доклада могат да се идентифицират два тома с няколко големи раздела. Първият том съдържа аналитични справки за Бойко Борисов и Цветелина Бориславова (12 страници от 17), справка за "престъпната група" ИПОН (5 страници) и справка за поръчковите убийства в България за периода 2001-2005 когато Борисов е главен секретар на МВР (5 страници). В приложение от 26 страници са дадени извадки от Булстат за всички фирми и лица, споменати в документите.

В обобщаващ, вероятно встъпителен текст е споменато, че в доклада има справки на базата на публични източници за трите най-големи престъпни групировки: СИК, ВИС, ТИМ, с които обаче не разполагаме.

Авторите на доклада уточняват, че са използвали многобройни източници, някои от които са конфиденциални. Източниците са номерирани от 1 до 83. Вторият том съдържа статии и извадки от българската и чуждестранна преса.

Съдейки по датите на отпечатване, които са различни за различните части, проучването е отнело най-малко 6 месеца: от януари 2005 до юни 2005 г.

Биволъ проведе собствено проучване за достоверността на този текст. Според авторите на доклада в анализа за Борисов е използван документ, за който те вярват, че представлява "поверително персонално досие на Борисов и Бориславова, изготвено през 2002 г. като част от разследване за Борисов от българските специални служби". Използвани са и други документи предоставени от поверителни източници.

Текст с много сходно съдържание на това в американския доклад циркулира в интернет от 2003 г. Той не е датиран, но от събитията описани в него става ясно, че е изготвен през втората половина на 2002 г. Справката има същата структура на изложението, следва същата хронология на събитията и съдържа всички имена, споменати в американския доклад с много редки изключения. В американския текст обаче са пропуснати повечето оценъчни разсъждения, изчистени са много определения, характеристики и интерпретации, като е запазена важната фактология, допълнена на места с други данни.

Различни източници на Биволъ от тогавашните български специални служби потвърдиха, че справката, циркулираща в Мрежата от 2003 г. е дело на служител от НСС. Мненията им са поляризирани относно ролята на споменати трети лица и политическите оценки за тях. Забележително е обаче, че никой не оспорва написаното за криминалното минало на Борисов.

Биволъ провери всички цитирани в доклада имена на фирми и лица в информационните масиви на Търговския регистър, Булстат и Държавен вестник. Отбелязахме малък брой неточности, които не променят смисъла и значението на написаното. Данните от публично достъпни източници и констатираните разминавания с изложението ще публикуваме като коментари под линия.

(http://bivol.bg/images/stories/bb-confidential.jpg)
И още данни надолу

http://bivol.bg/cq-borisov-1.html?fb_action_ids=492996820719089
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: GaBOSS в Октомври 13, 2012, 22:58:49 pm
Предпочитам да ме управлява човек, дето знае как се изкарват пари и се правят далавери, защото така и държавата ще е наред и предприемчивите хора ще могат да работят, отколкото да ме управлява човек, без 1 ден трудов стаж, дето цял живот е харчил чужди пари, защото той пак моите ще харчи, но няма да му пука с колко зор ги изкарвам /щото не чакам на заплата, като повечето писачи тук/
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Ashaman в Октомври 13, 2012, 23:25:08 pm
Предпочитам да ме управлява човек, дето знае как се изкарват пари и се правят далавери, защото така и държавата ще е наред и предприемчивите хора ще могат да работят, отколкото да ме управлява човек, без 1 ден трудов стаж, дето цял живот е харчил чужди пари, защото той пак моите ще харчи, но няма да му пука с колко зор ги изкарвам /щото не чакам на заплата, като повечето писачи тук/
Човека който те управлява те е набутал в девета глуха и последен според всяко едно проучване за ЕС. ПОСЛЕДНО МЯСТО, по всички показатели. Човека без един ден трудов стаж е друго лице на тоя дето те управлява и той не е ББ. ББ е само картинка по новините. Но има достатъчно тъпи хора, които да разделят света на БСП и ГЕРБ, по рано са го разделяли на БСП и СДС, след това на БСП и НДВС.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Martin в Октомври 14, 2012, 06:57:29 am
Но има достатъчно тъпи хора, които да разделят света на БСП и ГЕРБ, по рано са го разделяли на БСП и СДС, след това на БСП и НДВС.
И то го правят дори след като си дадат сметка за реалността (Поне такъв е случаят с Gaboss, като гледам по-старите му мнения). Ето това винаги ме е удивявало. Хем осъзнават нещата, хем пак си циклят в подкрепа на определен клон от мафиотските структури или мафиотското статукво като цяло. Че и техните далавери били добре за нас. :o Някой може и да е добре финансово, но това не е заради някакви психопати-далавераджии, работещи срещу държавата и населението, а въпреки тях.

Може и да греша, но щом Gaboss казва, че "Не чака на заплата", вероятно е типичен пример на повярвал си прекалено много и напомпал егото си до степен да се идентифицира по-скоро с управляващите и с корпорациите, отколкото с тези от другата страна на барикадата (И барикада наистина е най-точната дума, понеже на практика тече война между едните и другите, само дето едните все още не го осъзнават в достатъчна степен, включително заради егото си). В действителност, според мен, всеки който е добре финансово (Освен ако не е част от мафиотските структури), е добре въпреки, а не заради "управлението на далавераджии".
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: balar в Октомври 14, 2012, 11:18:52 am
Че той и средният бизнес е в агония. Предишния среден предприемач сега е дребен и бъхти за данъци, такси и заплати на хората си. Предишният дребен бизнес вече несъществува. А тоя дето нечакал на заплата явно е гъзолизец на корпорациите и затова му е широко и високо. Ама колкото от по-високо паднеш толкова повече боли!!!
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: xнещо в Октомври 14, 2012, 14:32:22 pm
Проблема е че има бизнес,тая дума е фактора който подвежда всичко.Шибания бизнес , който ни е в болните глави.
 Всъщност аз мисля че има бизнес само и единствено заради сивия сектор.
Някой тук изобщо знае ли колко процента от разпределението на ресурсите се извършва в тая черната дупка.
Чесно да ви кажа не знам как съдите за реалната ситуация на икономиката.
 Реалното лице на икономиката е една най най обикновена дилърска схема за  разпределение,облечена в некви претенциозни думи само и само да не звучи като най циганската далавера.
 Докато сме разделени на производители и потребители така ша е .Джунгла за стригане на офци.
 Всичко е един ш.... сив сектор.
 Затова имаме чуството че някой прави бизнес с нас.
Икономиката не би трябвало да е бизнес. :hi:

 

 

 
 
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Пурку в Октомври 14, 2012, 14:52:32 pm
Икономиката не би трябвало да е бизнес. :hi:

Добро попадение - хареса ми. :hi:
Дай пример, дай идея, дай модел на взаимоотношения между хората и разпределение на ресурсите? Ето тук идва трудното според мен. :)
----------------------------------

А относно това което се нарича бизнес в България, единственото което ще остане е бизнеса на транснационалните корпорации. Понятия като малък бизнес, среден бизнес, еднолични търговци, малки и средни фирмички - всичко ще се изпари. Всеки един сектор от икономиката и от обществото изобщо ще се контролира от няколко корпорации, които се ще се броят на пръстите на ръцете. Без значение дали е хранително-вкусова промишленост, здравеопазване, различни видове услуги и т.н. Просто остават корпорациите - за другите няма място. Но от хората зависи дали ще се разбунтуват или ще си се повъртат. :)
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: bojinkata в Октомври 14, 2012, 15:11:10 pm
GaBOSS, предпочита мафията да си има държава. Справка - доклада на ЕС. А че бкп-то си менка кой да води стадото наивници, не иска да види. Ма може и да е на хранилка и е доволен. Много добре върви и политиката -  разделяй и владей. Но .......хазната празна. И я окрадоха всички, които бяха на власт към днешна дата. GaBOSS и това не знае.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: GaBOSS в Октомври 14, 2012, 21:06:02 pm
Да, не знам нищо. Вие знаете всичко, направете една партия и ще гласувам за вас.
Такива хора трябват сега на държавата - силни, умни и действащи каквито се всички в този форум и най-вече в тази тема.
Разбирате от всичко, знаете всичко, с чисти сърца и ръце сте, няма начин да не изведете България от кризата.
Чакам платформата ви, не се бавете, защото изборите са след по-малко от година.  :drinks:
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: balar в Октомври 14, 2012, 21:08:55 pm
Гъбест така за непознати не се говори. В нета никога незнаеш кой е от среща.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: bojinkata в Октомври 14, 2012, 21:13:10 pm
Ха така Гъбест! И платформа ще направим и стълби към нея. Всичко ще има. И хазната ще напълним. Нема проблеми. Вие си живейте живота, ние ще ви управляваме. Спете спокойно деца на прехода.:drinks:
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: GaBOSS в Октомври 14, 2012, 22:53:45 pm
OffTopic
balar, bojinkata, всички ние присъстваме в този форум, използвайки NIK-ове. Избрали сме си ги сами по една или друга причина. Ще ви помоля, да не изопачавате моят, както аз не изопачавам вашите. Щото иначе някак се получава, по комунстически, като нямаме аргументи, дай да изопачим нещо. Не е редно.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Пурку в Октомври 15, 2012, 01:25:42 am
Стига сте се чепкали за глупости. :) Най-лесно е да намериш различията, по-трудно е да търсиш общите точки.

Понеже нямаше да стигнем в обща точка, относно участието в избори и гласуването, реших поне да завършим с обща точка относно участието в самата политика - и тук имаше разминавания, но поне тях успяхме да уточним. Всеки да прояви активното си участие в политиката, така както го възприема.
Аз обобщих какви са основните политически дейности с които човек може да участва в политиката:
1. Граждансно неподчинение и протести
2. Референдуми и подписки за самите референдуми
3. Участие на общинските съвети
4. Гласуване

Всеки да участва, така както намери за добре. Всеки да развива в главата си неговата теория за развитие на политическите процеси и т.н. Но да участва в каквато и да е форма, а не да бъде страничен наблюдател и само акъл да дава.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: balar в Октомври 15, 2012, 11:29:23 am
Думата Работник произлиза от Роб. Думата Служител иде от СЛуга. Това са определенията,  с които големите корпорации наричат хората извършващи нещо за тях. Роби и Слуги. Дали си на крак или седнал не е от значение.  И ако някой това да е роб или слуга го устройва си е негов проблем. Кое е най-доброто сами трябва да преценим.  На където и да се обърнем виждаме лицата на едни и същи псевдохора скрити в сенките на куклите си.  Защото човек дори да е на висок пост пак е слуга. Само на прислугата си спокойно можеш да звъниш посред нощ и да си сигурен че ще ти отговорят. Само робите си можеш да заставиш да работят извънредно без да им платиш. Не е ли време слугите и робите да се събудят?  :hi:
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: xнещо в Октомври 17, 2012, 00:33:01 am
Добро попадение - хареса ми. :hi:
Дай пример, дай идея, дай модел на взаимоотношения между хората и разпределение на ресурсите? Ето тук идва трудното според мен. :)
----------------------------------

А относно това което се нарича бизнес в България, единственото което ще остане е бизнеса на транснационалните корпорации. Понятия като малък бизнес, среден бизнес, еднолични търговци, малки и средни фирмички - всичко ще се изпари. Всеки един сектор от икономиката и от обществото изобщо ще се контролира от няколко корпорации, които се ще се броят на пръстите на ръцете. Без значение дали е хранително-вкусова промишленост, здравеопазване, различни видове услуги и т.н. Просто остават корпорациите - за другите няма място. Но от хората зависи дали ще се разбунтуват или ще си се повъртат. :)
М да абсолютно си прав трябва да се обсъждат такива неща.Мисля че има такава тема в хикса.
Там е трудното.Да успеем да напишем нещо за  прехода към икономика на ресурсите.
http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,20390.0.html
Жак Фреско е написал бъдещето.(Извинявам се че припомням стара информация.)
Този доста възрастен човек дава интервюта на 94 годишна възраст.Толкова е достолепен и мъдър,че единственото нещо което можем да направим е  да стоим и да мълчим.
 Предложенията му  Дават  обяснение за абсолютно всички ресурсни дефицити.
За съжаление , за това как да ни дойде акъла предложения няма.Всичко е утопия когато няма съзнание.
Кво друго ни остава ,освен да не спираме да  говорим за намеренията си .Там е истинския акт на гласуване. :hi:


Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: bogoizbrania в Октомври 17, 2012, 14:52:03 pm
ЗАЩО ГЕРБ ТРЯБВА ДА СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ от ИВО СИРОМАХОВ

10 съкрушителни довода в полза на управляващите

Наближават избори и някои хора с нестабилна политическа ориентация си задават въпроса за кого да гласувам. Как за кого! Няма да ви агитирам, само ще изброя няколко факта, които се случиха по време на сегашното правителство.

1. Дойде Памела Андерсън
Каквото и да си говорим, този отколешен блян на няколко поколения онанисти пристигна през управлението на ГЕРБ. Това е факт, който не може да се отрече. Има данни, че е искала да дойде и по времето на тройната коалиция, но от Европейския Съюз са ни я спрели заради съмнения за корупция.

2. Снимахме се с Робърт де Ниро и Джон Траволта
Каквото и да си говорим, това е първият български министър-председател, който се е цъкнал с тях. Нито Станишев, нито Царя, нито Иван Костов имат снимка с тези велики артисти.

3. Скочи се от 40 километра височина
Каквото и да си говорим, скокът на Феликс Баумгартнер от стратосферата се случи точно сега, при мандата на ГЕРБ. Има данни, че самият Бойко Борисов е скачал от много по-високо – поне от 70-80 километра, но не е казал, понеже е твърде скромен и не обича да се хвали.

4. Ходихме на олимпиада
Каквото и да си говорим, бяхме на олимпиада и спазихме олимпийския принцип “не е важна победата, а участието”. Има надежда, че на следващата олимпиада не само ще ходим, а дори ще тичаме и ще се състезаваме.

5. Имаме най-много здравни министри на глава от населението
Каквото и да си говорим, ГЕРБ доказа, че всеки българин може да стане здравен министър. Това звучи гордо. Засега в това правителство имаше четирима министри на здравеопазването, но до края на мандата вероятно ще станат много повече.

6. Всички престъпници вече са в затвора
Каквото и да си говорим, престъпността е победена и всички бандити са осъдени. В затвора са вкарани страшни рецидивисти, някои от които са откраднали по 5-6 овце, а други по 15-20 кокошки. Гръбнакът на престъпността е пречупен.

7. Медиите са свободни
Каквото и да си говорим, всички медии вече са напълно свободни и могат без страх да хвалят постиженията на правителството. Преди пишеха за Боко Тиквата, но сега вече няма тикви, има само блестящи успехи на управлението. Запушена е устата на злонамерените журналисти, те свободно са изритани от свободните медии.

8. Рапърите са дадени на прокурор
Каквото и да си говорим, тия мръсници трябваше отдавна да бъдат сурово наказани, но никое правителство досега нямаше политическата воля да го стори.

9. Футболът е в разцвет
Каквото и да си говорим, успехите във футбола са изключителни. Вече всеки третодивизионен отбор може да наеме правителствения самолет и да лети с него, където пожелае. Даже могат да отидат и да гледат някой мач от Шампионската лига, ако поискат.

10. Цените падат
Каквото и да си говорим, всичко вече е толкова евтино, че с една средна пенсия можеш да живееш в охолство. Но този факт досега се премълчаваше. Добре че се намери един доблестен министър като Мирослав Найденов, който да изрече истината: всичко вече е супер евтино, особено саламът. Народът добрува.

Сами виждате колко много се постигна само за един мандат на ГЕРБ. Само за някакви си 4 години. А представете си какво ще стане, ако управляват още 40.
Очаква ни непоносимо щастие.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Гален в Октомври 17, 2012, 16:41:43 pm
Аааа, моля ви се. Стига сте злословили по нашата Премиерка Тиква и нейната партия ГРОБ! :D

Спомняте ли си, че Тиквата преди време ни препоръча да сеем картофи, а?
Ето, че е една кралска особа се е вслушала в думите на наша Бойка , а вие не! :D

"Кейт Мидълдън си сади картофи"
http://curious.actualno.com/Kejt-Midyldyn-si-sadi-kartofi-news_403892.html

Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: bojinkata в Октомври 17, 2012, 20:25:57 pm
Боги, излишно е да ме агитираш, да гласувам за герб. То само първа точка от този документ на Иво ме кара с все сила да викам - само гееееерб. Това е Памела, това е мечтата на всеки мъж. И тя беше тук, при нас, между нас, един път ни помаха с ръка! Огромен успех на нашата икономика, национална сигурност, здравеопазване, образование и на самия Вожд и Учител др. Борисов. Ура, другари. :flag_of_truce:
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: БМ-21 в Октомври 17, 2012, 22:19:56 pm
Дано наистина се  събудим, че както са спринтирали ГРОБаджиите  от 99 кладенеца данъци ще ни извадят. То това данък лихви , данък сянка  ще ни се струват като въздишка. Просто жив ГЕНОЦИД. Пък и като им видиш съюзниците - турците и евреите......
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Ashaman в Октомври 17, 2012, 22:24:37 pm
Да, например данък данъци:) общ данък върху всички останали данъци.  10% върху всички данъци, ще дойде добре на хазната.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: bojinkata в Октомври 17, 2012, 23:13:40 pm
Рау, че кво се чудиш, нали другия пиздоним Му е Батман. Или Ватман беше? ::) Споко и за тока. Батман е отменил зимата. Я кво слънце пече. Жега. Ама ако сложат и данък Слънце? Той трябва да бъде поне 100%. Иначе данък- сянка е много подходящ. Повечето безработни друго не правят.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: mitko в Октомври 18, 2012, 11:36:16 am
   Предлагам,  за  данъци  да  не  се  пише,  може  да  ги  подсетим  за  някои  нови,   тук  има  шпиони!
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Гален в Октомври 20, 2012, 13:15:06 pm
                                  Новият Хитлер

                             (http://www.pisnani.com/images/article/203x149_img_3311_bg_38805.jpg)

Той е недооценен художник (рисува картинки по време на заседания на Министерския съвет и скици на котенца пред журналистки).Той строи магистрали (през няколко дни открива по няколкостотин метра път, скоба в скобата - скоро ще започне да реже лента и на 10 метра асфалт). Има си своя Хайнрих Химлер (ХХ) в лицето на Цветан Цветанов (Цв.Цв.). Вярно, не е шеф на Гестапо, но пък кой с каквото разполага - в случая МВР. Има своя доктор Менгеле в лицето на печално известния Лъчо Мозъка. Той раздава правосъдие у нас. А от днес размахал пръст на държавите, искащи пари от Германия.

Поне така твърди пресцентърът на ГЕРБ. Борисов за нов световен ред.
"Поскарах се малко на държавите, които само искат пари от Германия, а в същото време - не си привеждат бюджетите и дефицитите в съответствие с Маастрихтските критерии", казал Бойко Борисов в четвъртък на конгреса на ЕНП. Преводът - за пред българското общество, жертва на медийни манипулации и откровена посредственост, е следният: оправих България, заемам се сега с ЕС.

Европа само това чака, както знаете - твърдата ръка на Борисов да раздаде шамари на непослушните и така родният пожарникар да загаси пламъците на социалното недоволство на континента. Защото - заговори ли Бойко Борисов, европейските лидери млъкват, САЩ преустановява предизборната си кампанията (като митническа проверка в пивоварна) и световното внимание мигом се приковава върху великия строител на 21 век.

Часове преди да се "поскара" на европейските лидери, Бойко Борисов обясни, че титаничният сблъсък между ПЕС и ЕНП щял да бъде догодина в София. Разбирай - изборите у нас. Тук е много важно да припомним миналото на така свидния ни министър-председател. От пожарникар рязко се превръща в мутра, от мутра в охранител, от охранител в милиционер, от милиционер в кмет, от кмет в премиер. Ако не сте успели да заприходите информацията препрочетете изречението пак.

Този бекраунд трябва да е достатъчен, за да си представите въображението на човека, който смята, че се е "поскарал" на европейците, дето искат да цоцат от Меркел. В неговата глава сблъсъкът между ЕНП и ПЕС се разиграва на тепих, а той и Станишев съответно в синьо и червено костюмче и кратки гащи (както казват във врачанско) се мелят ожесточено, обляни в кръв и пот за по-голям героизъм. Станишев е в нокаут. Борисов тържествува и театрално съкращава бицепс, след което тълпа от журналистки се търка о влажното му, но победителско тяло. И хоп ЕНП печели.

Историята нататък продължава прозаично - "биейки" председателят на ПЕС, Борисов веднага оглавява Европейската народна партия. Назначава Цецка Цачева за председател на Европейския парламент, Цветанов става шеф на Европейската комисия. Делян Пеевски оглавява антикорупционната комисия към ЕК. От този си пост последният изкупува всички вестници на Континента и спуска норматив - по пет снимки на ББ във всеки брой, всеки ден.

(Доган ще се качи на летящата си чиния и ще отпътува. Станишев ще обяснява, че е спечелил И тези избори, Мартин Димитров и Костов ще дискутират бюджет 2030, без особено вълнение какво се случва, пък и никой няма да ги пита, а Кунева ще издаде втора книга със свои речи, като представи това за битка с посредствеността в политиката)

Ние ... не знам какво ще правим. Вероятно същото каквото и сега - нищо...

Средната работна заплата в Европа ще стане150 евро, а Борисов ще открива непрестанно пътища, летейки с Авиоотряд 28 от Евксиноград до Германия. Хитлеристките магистрали ще бъдат окачествени от Искра Фидосова като ненадеждни. Ще започне наказателно преследване срещу Меркел защо не ги е реновирала. Бойко ще прати "Трейс" да извършат прилежащите ремонти, след което ще открие още веднъж първокласните пътища. Този път като свои.

Нищо чудно после да реши да се разходи до Полша...

Битката, драги мои, идната година на територията на България няма да е избор между ЕНП и ПЕС. Ще бъде между един неосъществен художник и всички останали, които далеч не са ПЕС. Ще бъде избор, поставящ под въпрос нормалността, която сме на път да изгубим безвъзвратно.

След падането на режима на Хитлер в Германия, Химлер се самоубива, доктор Менгеле се укрива в Латинска Америка, а името Адолф в Германия е забранено и до днес. А всичко започва от недооценени картинки...

Редно е да оценим художника Борисов (докато още само се "поскарва" на европейските държави), за да не ни се налага да забраняваме името Бойко от срам.

Полина ПАУНОВА
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Пурку в Октомври 22, 2012, 17:14:50 pm
Похвално за момичето. Аз на 15 години само топка ритах, къде да ми минат такива мисли през главата.
Момичето залага на принципа да приложи чувството за вина, за състрадание, засрамване към управляващите. Но има един много голям проблем - начело на финансовото министерство имаме ПСИХОПАТ в правия смисъл на думата. Дянков е психопат и социопат! Този човек е лишен от способността да изпитва вина и състрадание. Дали си е по рождение, дали през годините тези черти в личността са му атрофирали, не знам. Има доста материали в интернет, как се държат психопатите, какво поведение имат, начин на изразяване и т.н. Психопатите не е задължително да се разхождат с брадви по улицата и крачула му да е в кръв. Изглеждат напълно нормално, костюмирани, образовани и т.н.  Дянков ако трябва да "уреже" някакви пари, няма да направи никаква разлика дали ще уреже парите на майчин дом или на пътното. За него родилките и асфалта, са просто разходи в сметките! Бас държа, залагам движимо и недвижимо имущество - този ненормалник е абсолютен психопат. Д-р Менгеле на финансите.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: mitko в Октомври 22, 2012, 19:34:01 pm
Похвално за момичето. Аз на 15 години само топка ритах, къде да ми минат такива мисли през главата.
Момичето залага на принципа да приложи чувството за вина, за състрадание, засрамване към управляващите. Но има един много голям проблем - начело на финансовото министерство имаме ПСИХОПАТ в правия смисъл на думата. Дянков е психопат и социопат! Този човек е лишен от способността да изпитва вина и състрадание. Дали си е по рождение, дали през годините тези черти в личността са му атрофирали, не знам. Има доста материали в интернет, как се държат психопатите, какво поведение имат, начин на изразяване и т.н. Психопатите не е задължително да се разхождат с брадви по улицата и крачула му да е в кръв. Изглеждат напълно нормално, костюмирани, образовани и т.н.  Дянков ако трябва да "уреже" някакви пари, няма да направи никаква разлика дали ще уреже парите на майчин дом или на пътното. За него родилките и асфалта, са просто разходи в сметките! Бас държа, залагам движимо и недвижимо имущество - този ненормалник е абсолютен психопат. Д-р Менгеле на финансите.
        Питам   от  89г  насам  кой  от  управниците  не  не  е  бил  психопат  във  власта!   Всички  приели  и  изпълнаващи  плана  Ран  са  психопати!
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: bojinkata в Октомври 22, 2012, 19:54:07 pm
Мите, изпревари ме на завоя. Но имам чувството, че сегашните психопати надминават многократно предишните. Та само бб/бибитко/ да вземеш ти стига. Да се хвали през месец януари тг, че направил 2 милиарда собствени пари в сметката си? Вече е направил и третия преди седмица-две. Нарцисизъм, необосновано от нищо самочувствие, самозабрава и тн. Браво на момичето. Дали ще има отговор на писмото й? Много се съмнявам. :hi:
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: mitko в Октомври 22, 2012, 20:01:36 pm
Мите, изпревари ме на завоя.  Браво на момичето. Дали ще има отговор на писмото й? Много се съмнявам. :hi:
      А  какво  ще  й  отговорят?  Къде  се  е  похвалил,  ако  има  клип  то  той  трябва да  се  разпространява!
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: bojinkata в Октомври 22, 2012, 20:23:07 pm
А, за двата ли? Значи в http://www.dnes.bg/в началото на годината, бб се изтъпани, че е отрязал над 2000 лентички и си ги носил в джоба. Това прави около 3-4 на ден, без да си почива и на нова година и на никой празник, нон стоп. Такаааа. В същото време действително във форумите се заговори, че е направил двойката, правил банкет по този повод за отбрана публика. Като ги свържеш двете неща, добавиш и слабостта му да се хвали, ето че нещата се вързват. Та едва ли е броил колко са лентичките, броил е пачките. Малко прочит между редовете.
            Сега в бизнес средите се говори за тройката. Пак имало почерпка. ББ засега не се е похвалил колко ленти е отрязал. А и къде отидоха милиардите от наследството на тройната?:hi:
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: mitko в Октомври 22, 2012, 20:32:37 pm
   По  СКАТ  дават  коментар  за  събитията  в   Къзжали!
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Ashaman в Октомври 22, 2012, 20:36:06 pm
А, за двата ли? Значи в http://www.dnes.bg/в началото на годината, бб се изтъпани, че е отрязал над 2000 лентички и си ги носил в джоба. Това прави около 3-4 на ден, без да си почива и на нова година и на никой празник, нон стоп. Такаааа. В същото време действително във форумите се заговори, че е направил двойката, правил банкет по този повод за отбрана публика. Като ги свържеш двете неща, добавиш и слабостта му да се хвали, ето че нещата се вързват. Та едва ли е броил колко са лентичките, броил е пачките. Малко прочит между редовете.
            Сега в бизнес средите се говори за тройката. ББ засега не се е похвалил колко ленти е отрязал. А и къде отидоха милиардите от наследството на тройната?:hi:
Хехе, е той е за световен рекорд :) Бойко звездобройко :) той си има задача човечеца, другите и те си имат задачки и таква всеки е по задачки...
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Пурку в Октомври 22, 2012, 20:59:18 pm
        Питам   от  89г  насам  кой  от  управниците  не  не  е  бил  психопат  във  власта!   Всички  приели  и  изпълнаващи  плана  Ран  са  психопати!

Митко подценяваш това което съм написал. Досега търсих нещо по темата. Ето един видео материал за тези които не обичат да четат:

Нестава да се прегледа на две, на три и 'айде. Тези които задълбаят ще схванат защо начело на всички корпорации има хора - социопати. Защо всички банкери са социопати. Как изглеждат тези хора? Дали те самите се възприемат за социопати или имат друго мнение за себе си? и т.н. и т.н.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Raw Deal в Октомври 22, 2012, 23:12:38 pm
Да, ама колкото и да го плюем, Нерон не е тъп. Вече се е научил как да купува избори.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: bojinkata в Октомври 23, 2012, 21:16:01 pm
   Данък депозит остава, няма да облагат печалбата от борсата и хазарта
Държавата постъпва отговорно към младите семейства, смята Менда Стоянова

     
    Това е заглавие на статия от http://www.dnes.bg/.
     Тези от герб са уникални и безкрайно нагли в ограбването на народа и в лъжите си.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Raw Deal в Октомври 23, 2012, 21:21:31 pm
Ако бяха направили обратното, щеше да е много по-добре.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: bojinkata в Октомври 23, 2012, 21:25:10 pm
Ако бяха направили обратното, щеше да е много по-добре.
           При бб това обратно не може да се получи. Той защитава само своите интереси. Не Му пука за народа-
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Raw Deal в Октомври 23, 2012, 21:29:35 pm
Оф, вярно...бат Боко Тиквата - сикаджията, тимаджията, пожарникаря, "ало, Танов"...
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: kalan в Октомври 23, 2012, 23:27:54 pm
Това с депозитите е безобразие. Не че имам пари в банката, но някой ден смятам да имам. А знаете ли в другите държави има ли го тоз тъп данък депозит?
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: bojinkata в Октомври 24, 2012, 19:00:14 pm
Това с депозитите е безобразие. Не че имам пари в банката, но някой ден смятам да имам. А знаете ли в другите държави има ли го тоз тъп данък депозит?
        И да го има, ние сме най-бедната държава в ЕС. Ама бедни в пъти. Та има в някои страни, но той е прогресивен с необлагаем минимум на депозитите. ББ отдавна беше  хвърлили око на спестяванията на бг гражданите и сега удари бедното население, което е скътало 1000 лв за черни дни. Те това е герб. Неговите пари са другаде, така че не му пука. Той е нещо като обратно на Робин Худ - взема от бедните и дава на богатите. Тя такава му е и задачата.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Ashaman в Октомври 24, 2012, 21:21:33 pm
Ми на мен ми се щеше да сме някоя от по-богатите корпорации-държави, но тук си имаме един както казва божинката обратен робин худ, който взема само от бедните и дава само на богатите.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Пурку в Октомври 24, 2012, 23:09:47 pm
Абе Божинка, ти направо си му вдигнал "мерника" на тоя нашия премиер? :) ...анти Робин Худ. :)
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Ashaman в Октомври 24, 2012, 23:12:26 pm
Абе Божинка, ти направо си му вдигнал "мерника" на тоя нашия премиер? :) ...анти Робин Худ. :)

Не само той, мнозина трябваше да са му вдигнали мерника.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: bojinkata в Октомври 25, 2012, 14:18:01 pm
Абе Божинка, ти направо си му вдигнал "мерника" на тоя нашия премиер? :) ...анти Робин Худ. :)

       Защо? Не е ли вярно? Ако съм сгрешил и някой го докаже, с факти, готов съм да се извиня. Може пък и да съм в грешка? А? :unknown:
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: kalan в Октомври 25, 2012, 14:30:45 pm
        И да го има,
Ама аз точно това искам да знам. Има ли го другаде или не. И ако Тангра знае нещо по въпроса нека каже. Защото тия  гербери нали това твърдят. Че европейските държави имали такъв данък. Е аз вече на герб не вярвям. Та ако има тук хора, които пишат от чужбина нека проверят и да кажат лъжат ли герб или не.
Това е смешно. Уж все гледат да се изравним с европейските държави, но го правят само за цените и данъците. А заплатите? Лицемерие.
Иначе не е хубаво да искаме високи заплати. ::) Нали сме духовно извисени, та не бива да държим на тез неща. :lol:
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Пурку в Октомври 25, 2012, 14:50:04 pm
Не, не, погрешно си ме разбрал. :) Не грешиш - стана ми смешно за сравнението - Робин Худ.
А относно Борисов - Не е само до премиерския стол - цялата законодателна, съдебна и изпълнителна власт, почти всички ключови позиции са окупирани от хора участващи в масонски и други окултни организации. Професионалния им напредък на тези хора е благодарение на напредъка в тайните общества. Ценностите които се изповядват в тези тайни общества, доста се разминават с положителните черти (добродетелите) на човека, като личност. Да не ги описваме какви са садо-мазо практиките в тези общества. Гледаш ги добре облечени, костюмирани, с модерни маниери и т.н., но това са си болни мозъци - ПСИХОПАТИ, разбира се неосъзнаващи че са такива. Мисълта ми е, че и Христос да го сложим на премиерския стол, тя цялата система е продънена на всички възможни нива. Не е само до един човек.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: bojinkata в Октомври 25, 2012, 15:00:22 pm
Не, не, погрешно си ме разбрал. :) Не грешиш - стана ми смешно за сравнението - Робин Худ.
А относно Борисов - Не е само до премиерския стол - цялата законодателна, съдебна и изпълнителна власт, почти всички ключови позиции са окупирани от хора участващи в масонски и други окултни организации. Професионалния им напредък на тези хора е благодарение на напредъка в тайните общества. Ценностите които се изповядват в тези тайни общества, доста се разминават с положителните черти (добродетелите) на човека, като личност. Да не ги описваме какви са садо-мазо практиките в тези общества. Гледаш ги добре облечени, костюмирани, с модерни маниери и т.н., но това са си болни мозъци - ПСИХОПАТИ, разбира се неосъзнаващи че са такива. Мисълта ми е, че и Христос да го сложим на премиерския стол, тя цялата система е продънена на всички възможни нива. Не е само до един човек.

  Така е Пурку, но нали си чел за ролята на личността в историята. Виж в Еквадор президента какво направи, например. Та и нашия"вожд", ако имаше воля, желание и смелост да го направи, какъв му е проблема. Да, ама не. А за Робин Худ се сетих, защото по  радиото, в интервю, някакъв пенсионер от село Х каза, че сега Бойко щял да вземе парите от богатите и да ги даде на бедните.  ???До каква степен този народ е зомбиран. Това беше преди 2 години. Сега сигурно този старец друго мисли, но кой знае? :nea:
      Нали не си забравил, че ББ управлява еднолично и той не го крие. Той е НС, премиер, президент, той дава парите и тн.......
      Калан, на въпроса ти за данък лихви- по важно е защо сега се сетиха за него. Това е по-важно- отговора е много прост - хазната е  празна, ограбена до шушка!
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: bojinkata в Октомври 25, 2012, 15:53:05 pm
Цитат от Пурку:"А относно Борисов - Не е само до премиерския стол - цялата законодателна, съдебна и изпълнителна власт, почти всички ключови позиции са окупирани от хора участващи в масонски и други окултни организации. Професионалния им напредък на тези хора е благодарение на напредъка в тайните общества."
         
          Другаря Борисов е също член на тези общества. Някой счита ли че е случайно сега избран за премиер? Между другото "другар" е най-ниската, трета степен в масонската йерархия. През 1917 г., след ВОСР, 300 милиона в Руската империя станаха другари.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Пурку в Октомври 25, 2012, 18:25:19 pm
Другаря Борисов е също член на тези общества.

Много интересен за мен въпрос повдигаш. Все пак е обществена личност, премиер на държавата и е нормално човек да се интересува от неговата персона. :) После като се пенсионира, да си прави каквото ще - негова си работа.

Аз лично не смятам, че участва в окултни организации и тайни общества. Поведението което има, някак не се връзва с поведението на психопат. Слабото му място е некомпетентността и манията за величие и изява. Нещо като манията на Брежнев с ордените (Хрушчов, Сталин и Ленин взети заедно, нямат толкова медали колкото Брежнев). Всеки един от лидерите, който управлява дадена държава има слаби места - на един са сексуални мании, на друг хазарт, на трети садо-мазо изпълнения, на четвърти алкохола, на пети пари и власт и т.н. Все си мисля, че Борисов не е психопат, а чрез ограничената му компетентност да управлява и ласкателствата които са част от ежедневните ритуали с които го обсипват, успяват да го манипулират, без той да се усети. От тук е и тази увереност, която притежава във всичко което говори. Но това си е мое виждане, може и да се подвеждам.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Raw Deal в Октомври 25, 2012, 18:43:10 pm
Тиквата е тъп, откъде толкова акъл за тайни общества, заговори и т.н.? Ако се е записал в някое общество, значи е заради парите. Него друго не го интересува. Т.е. марионетка в нечии ръце с цел парични облаги.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: bojinkata в Октомври 25, 2012, 18:44:52 pm
Пурку, ами ти сам си го написал -"Професионалния им напредък на тези хора е благодарение на напредъка в тайните общества." т.е. за да заемеш даден пост в държавата, трябва да си НЯКОЙ в тези общества. ББ си знае най-добре.
    За психичното Му състояние не мога да коментирам. Имаше някакво изследване на известен психолог, по искане на главния редактор на в-к "Стандарт", преди бб да стане премиер, но е било доста негативно за Него и било хвърлено в кошчето. И май доста от качествата, които посочваш са били отразени в това проучване. Бе то всеки ден ги виждаме по СМИ- качествата! :o
     Рау,  е ти си по-кратък и ясен от мен! :hi:
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Tangrata_ в Октомври 25, 2012, 19:29:03 pm
Ама аз точно това искам да знам. Има ли го другаде или не. И ако Тангра знае нещо по въпроса нека каже. Защото тия  гербери нали това твърдят. Че европейските държави имали такъв данък. Е аз вече на герб не вярвям. Та ако има тук хора, които пишат от чужбина нека проверят и да кажат лъжат ли герб или не.
Това е смешно. Уж все гледат да се изравним с европейските държави, но го правят само за цените и данъците. А заплатите? Лицемерие.
Иначе не е хубаво да искаме високи заплати. ::) Нали сме духовно извисени, та не бива да държим на тез неща. :lol:
Случайно влизам в темата.
Да, има го тоя данък, но това не означава, че е хубав. И без това лихвите са по-ниски от инфлацията. Единственият смисъл на лихвите е донякъде да компенсират инфлацията. Жива кражба си е.
Все пак, ако това ви успокоява в бг лихвите са все още сравнително високи. В канада депозитите (срочните!) са по на 1.5% лихва. Която се облага.

Мисля, и има вид влог (в Канада) TFSA -  Tax Free Savings Account. Където парите не се облагат с тоя данък. Но какви точно са условията, нямам нерви да чета, въпреки че го ползвам по малко. Не е голяма далавера, общо взето. Мисля, (не съм сигурен), като решиш да ги теглиш парите пак ще се обложат. Само, дето не е периодично. Аз го ползвам с друга цел. Банката ми дава промоция и си спестявам към 5$ на месец такси, ако внасям по 25$ в тоя влог. Само заради това си струва, иначе не ...
Абе в системата ли си, няма мърдане.  :D
Примиряваш се с каквото ти дадат.
Както обичат да казват някои форумци.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Ashaman в Октомври 25, 2012, 23:57:02 pm
Абе кой милионер или корпорация си държат парите в българска банка. Ще смукнат още по малко и от средната класа.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Monolith в Октомври 28, 2012, 19:09:13 pm
Айде стига сте ревали срещу ГЕРБ! Като дойдат пак комунистите на власт, здравата ще ви оправят майките.

Нещастници. Само знаете да се оплаквате.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: bojinkata в Октомври 28, 2012, 20:36:18 pm
Много интересно изказване на Менда Стоянова:
Менда Стоянова: Ръстът на БВП не е толкова важен за бюджета
http://www.dnes.bg/politika/2012/10/28/menda-stoianova-rystyt-na-bvp-ne-e-tolkova-vajen-za-biudjeta.171619,2
      Когато няма ръст на БВП, значи няма растеж, когато няма растеж - няма какво да се обложи с данък, когато няма какво да се обложи с данък - няма постъпления в бюджета, когато няма постъпления в бюджета - всички дружно ду....ат супата, без тези които са бъркали в бюджета /гербаджиите естествено/, докато е имало какво да се краде. Ако има икономист и греша, да ме поправи.
      Ами ако Менда има предвид, че икономиката ни е няма, фалирала, т.е. няма какво да расте? Тогава е абсолютно права.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Raw Deal в Октомври 28, 2012, 21:04:53 pm
Че те комунистите и сега са на власт, пък макар и под друго благозвучно име.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Ashaman в Октомври 28, 2012, 21:16:05 pm
ББ имал 14 хиляди в банката,едва свързва двата края човека, може и заедно да садим картофи, а вие да говорите против него, не ви е срам.
Безрсамници, само знаете да се оплаквате.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: mitko в Октомври 28, 2012, 21:27:13 pm
Айде стига сте ревали срещу ГЕРБ! Като дойдат пак комунистите на власт, здравата ще ви оправят майките.

Нещастници. Само знаете да се оплаквате.

  Щастливецо,  всички  са  от  един  отбор
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Demetra в Октомври 29, 2012, 00:29:38 am
Е царя нали уж не беше комунист? А яде два мандата.
Пък и Мегленчето Кунева, дето и правят яко ПР в момента, с незнайни пари,  нали и тя не е?
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: gm67 в Октомври 29, 2012, 20:17:38 pm
  Щастливецо,  всички  са  от  един  отбор
Докато има още не разбрали това,ще ни залъгват с избори,демокрация и свобода.
И ще продължават да ни мачкат  :---
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Tangrata_ в Октомври 30, 2012, 04:57:22 am
Много интересно изказване на Менда Стоянова:
Менда Стоянова: Ръстът на БВП не е толкова важен за бюджета
http://www.dnes.bg/politika/2012/10/28/menda-stoianova-rystyt-na-bvp-ne-e-tolkova-vajen-za-biudjeta.171619,2
      Когато няма ръст на БВП, значи няма растеж, когато няма растеж - няма какво да се обложи с данък, когато няма какво да се обложи с данък - няма постъпления в бюджета, когато няма постъпления в бюджета - всички дружно ду....ат супата, без тези които са бъркали в бюджета /гербаджиите естествено/, докато е имало какво да се краде. Ако има икономист и греша, да ме поправи.
      Ами ако Менда има предвид, че икономиката ни е няма, фалирала, т.е. няма какво да расте? Тогава е абсолютно права.
Ако няма ръст, то приходите и производството са същите като миналата година.
Колкото данъци са обложени миналата година, толкова и сега. Разбира се, ако има нови закони и нови данъци, това ще е отделно.
Гербаджиите не е толкова проблем, че са бъркали б бюджета. Колкото че са бъркали във фондовете от ЕС.
Какво да говорим. Тя ситуацията е ясна дори на уличните котки.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: bojinkata в Октомври 30, 2012, 12:05:12 pm
Tangrata_, а третия вариант - спад. Но за 2013 година бюджета е надут - ако не бъркам, по памет - около 32 милиарда? Най-големия според хвалбите. Ама как ще се изпълни? Но ти си го написал - и котките го знаят как- :nea:
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: bojinkata в Ноември 07, 2012, 22:10:27 pm
Ето какви са АНТИкомунистите, които  управляват в момента Бг:
1.Бойко Борисов - комунист, син на полковник от МВР.
2.Цветан Цветанов -син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов.
3.Цецка Цачева - партиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен.
4.Николай Младенов - син на служител на ДС от високо засекретено ниво.
5.Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси.
6.Росен Плевналиев - платен първи секретар на общински комитет на ДКМС. Син на първия секретар на ОК на БКП .
7.Симеон Дянков - стипендиант на фондация Людмила... още Живкова.
8.Нона Караджова - дъщера на завеждащ отдел в ЦК на БКП.
9.Лиляна Павлова - внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП,
10.Вежди Рашидов - удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ,
11.Ивайло Московски - първа щатна работа в Мултигруп.
12.Веднага след президентските избори Бойко Борисов побърза да назначи за заместник кмет на София по финансите сина на генерал от ДС Николай Барбалов, а за нов правосъден министър Диана Ковачева дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП. А като капак на всичко същата госпожа Диана Ковачева е съпруга на настоящ лидер от БСП...
Та дотук за антикомунистическата реторика!
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Ashaman в Ноември 07, 2012, 22:22:01 pm
Гледахте ли ги по долното БВТ как спореха за шистовият газ гадните подставени лица, и накрая стигнаха до консенсус, че ако технологията е безопасна, ще скачат с две ръце, мръсните ционисти.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Galka5 в Ноември 09, 2012, 15:42:10 pm
Облякъл се Илия, като се погледнал, пак в тия“- Българска пословица, та така и с нашите управляващи.
Какъвто и цвят да изберат, каквато и абревиатура да измислят все едни и същи са.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: ssr в Ноември 12, 2012, 11:41:03 am
Здравейте.
Радвам се за "герб",че толкова успешно водят държавата така стабилно по време на икономическа криза.Но криза за кого?
бб е единствения примиер който си кръстосва така необятната ни родина с въртолет.
Това е единсвеното правителство което така безочливо си увеличи бюджета с десетки милиони за сметка на ...................... /тук може да се изброи какво ли не/ жълти стотинки.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: konstantin2007 в Ноември 12, 2012, 12:03:16 pm
Здравейте.
Радвам се за "герб",че толкова успешно водят държавата така стабилно по време на икономическа криза.
Здравей!Накъде ни водят?
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: ssr в Ноември 12, 2012, 13:44:14 pm
Където им кажат.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: любознателният в Декември 29, 2012, 17:45:40 pm
Докато има още не разбрали това,ще ни залъгват с избори,демокрация и свобода.
И ще продължават да ни мачкат  :---
Така е, вече 22 години на политическата сцена нищо същественно, само лъжливи обещания за подобряване на стандарта, а докато лъжат с устата си , с ръцете си грабят каквото е останало за грабене .
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: fD в Декември 30, 2012, 01:34:57 am
Цитат
Така е, вече 22 години на политическата сцена нищо същественно, само лъжливи обещания...

Не ми се занимава с темата, но да допълня към тези 22 години 45-те, които всъщност подготвиха въпросните 22 (въпросните 23). Какво друго, освен лъжливи обещания и разграбване в тези 45+23 години?

По-интересното е каква ще бъде (би могла да бъде) алтернативата на вкоренилата се вече надълбоко в Родината ни партийна номенклатура.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: любознателният в Декември 30, 2012, 05:35:20 am
Едното зло води към друго зло. Лошото беше 45 годишната номенклатура , която се оцвети в демократична олигархия. В зародиша си още в началото на миналият век , комунизма беше манната небесна за масите, утопистите като Томас Ман и Енгелс не са и предполагали че светлите комунистически идеали могат да бъдат извратени в полза на "висшата класа". Слагам я в кавички защото от 45г в българия престава да съществува такава.
Титла: Re: ГЕРБ.Най-доброто.Събуждане
Публикувано от: Matrim в Януари 21, 2013, 19:07:14 pm
Новото лого на България;
(http://www.dnevnik.bg/shimg/zx620_1985840.jpg)
Това безвкусно творение, което правилно беше определено като тюрлю гювеч гарниран с българския чадър, е струвало 1,4 милиона?!
Отврателно е...