Форум за конспирации, уфология и мистика.

Конспирации => Тайни общества => Темата е започната от: Denimir в Май 13, 2012, 13:33:00 pm

Титла: Посланията на Леонардо Да Винчи в огледални изображения
Публикувано от: Denimir в Май 13, 2012, 13:33:00 pm
Здравейте,

бих искал да ви споделя мои наблюдения върху картините на Леонардо Да Винчи. След като гледах ето този клип http://www.youtube.com/watch?v=xFwKJV4z924 (http://www.youtube.com/watch?v=xFwKJV4z924) и подобни на него, започнах да въртя огледалото.Показаното в клипчето е много малка част от образите, които са скрити и вплетени. Това, което открих са миниатюрните(виждат се с просто око) очи по картините. Те са ключ към показването на картините. Когато огледалото е поставено под точен ъгъл на картината се появяват множество двойки очи(еднакви, защото е огледален образ). Пресечницата на огледалната равнина с принтирана рисунка преминава точно между гореспоменатата двойка очи и се виждат множество картини, предимно на същества. Формата не е толкова важна, според мен, а посланието, тайната, науката, религията, духът и истината, които е искал да ни предаде Леонардо.
 Друго, което забелязах е, че във всички картини, ако пресечницата минава точно по протежение на носа на хората в картината - задължително има образи. След това остава само транслация на тази пресечница(успоредно преместване). Разбира се, всичко е свързано и със сакралната геометрия и още 100 неща. :)

Надявам се, че съм ви заинтригувал и ще споделите мнение за посланието, което е искал да запази Леонардо за стотици години напред във времето.  :)

Мирен ден!  ;) 
Титла: Re: Посланията на Леонардо Да Винчи в огледални изображения
Публикувано от: Tangrata_ в Май 13, 2012, 18:18:25 pm
Аз лично имам малко доверие на клиповете из ютуб.

Ще трябва да намерим някоя картина на Леонардо в оригинал, и да я гледаме нея.

Ако наистина този въпрос те интересува, направи свое проучване. До колкото е възможно.
Сигурно в интернет има картините на Леонардо като снимки с висока резолюция. А може и да няма, или да са платени.
Потърси такива.
Видеото може да е монтаж.
Титла: Re: Посланията на Леонардо Да Винчи в огледални изображения
Публикувано от: Passiflora в Май 14, 2012, 11:00:33 am
На мен лично най са ми били интересни изображенията му свързани със Сакралната геометрия. Ако ги разгледаш тях, ще ти блеснат много неща в начина му на разсъждения и рисуване.
Ето ти "Цветето на живота":
http://amrak.blog.bg/photos/7167/original/Leonardo_5.jpg

Но това е много лошо качество, ако на това изображение намериш добра снимка, но на оригинала (щото аз съм засичала само един единствен път, но в нета не мога да намеря, беше ми пратено от приятелка), картината оживява: като се движиш напред-назад (посредством тъмносенките, които е използвал) кръговете се превръщат в шестоъгълници...

А тук е задвижил "Цжетето на живота"
http://www.phoenixmasonry.org/flower_of_life_images/Fol_DaVinci2.jpg

Пак качеството на снимката е много зле (дори се съмнявам да е сниман оригиналът), но ако се гледа оригиналът и пак човек се движи леко напред-назад, тогава ще се види как се движи "Цветето на живота".
А тук вече го е използвал в доста от разработките си  8)    :
http://amrak.blog.bg/photos/7167/Leonardo_12.jpg
http://amrak.blog.bg/photos/7167/Leonardo_4.jpg
http://amrak.blog.bg/photos/7167/Leonardo_8.jpg
Забелязвате ли и че навсякъде до графиките си е водил и някакви записки.

Ако намерите качествени снимки на тези рисунки, пускайте ги в темата, че живо ме интересуват! Има доста какво да се коментира и разглежда по тях. От там нататък е нанесъл доста от тези знания и на останалите си картини.