Форум за конспирации, уфология и мистика.

Разни => Новини и общи дискусии => Темата е започната от: deznam в Януари 06, 2012, 15:18:45 pm

Титла: Чудовищни мравки бойци създадоха генетици
Публикувано от: deznam в Януари 06, 2012, 15:18:45 pm
Чудовищни мравки бойци създадоха генетици

(http://30dumi.eu/wp-content/uploads/2012/01/mravka.jpg)

Чудовищни мравки – бойци с огромни глави и челюсти са  били създадени в резултат на активирането на древни гени, съобщава The Daily Mail. Според учените, специалистите могат да създават бойни мравки  чрез въвеждането в нормална ларва на мравка,  на специален  хормон.

Както посочва изданието, бойците- мравки се срещат в дивата природа, но много рядко: в пустините на Америка и Мексико, където защитават колонията от инвазията на други мравки, като   използват огромните си глави за да блокират входа на мравуняка, и атакуват  вражески мравки, ако те се приближат твърде близо .

Учени от канадския McGill University под ръководството на д-р Раджердран  Раджакумар са   доказали, че у нормалните мравки има всички генетични „инструменти“, необходими за превръщането им в бойци. Трябва само хормонален  стимул – и, останалият от древни времена потенциал се задейства, пише кореспондентът Роб Уо.

Източник: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2082799/Supersoldier-ants-gigantic-jaws.html (http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2082799/Supersoldier-ants-gigantic-jaws.html)
Титла: Re:Чудовищни мравки бойци създадоха генетици
Публикувано от: Raw Deal в Януари 10, 2012, 23:50:45 pm
Сега някой трябва да създаде гигантски мравояди и няма да има заплаха. ;D
Титла: Re:Чудовищни мравки бойци създадоха генетици
Публикувано от: kalan в Януари 11, 2012, 16:51:34 pm
На снимката е по-гадно и от хлебарка. Но не пише колко са гигантски. Пет, 50 сантиметра или 5 метра. Ако са ми до коляното все ще ги преборя.  ;D