Форум за конспирации, уфология и мистика.

Наука и Технологии => Контрол над Съзнанието => Темата е започната от: asdfghjkl в Август 14, 2006, 05:59:28 am

Титла: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: asdfghjkl в Август 14, 2006, 05:59:28 am
Електронни паспорти ще има въпреки и дори заради тероризма

13.08.2006

Въпреки нарастналата загриженост за сигурността и разноласията около избора на фирмите изпълнителки на проекта Държавният департамент на САЩ потвърди намерението за преминаване към електронни паспорти с вграден чип.
Дори осуетеният терористичен акт, който затегна проверките по летищата не заплашва да отложи този план. Технологичните спънки, които се появяват обаче при внедряването на технологията, могат да удължат времето за чакане на пътниците, които в последните дни се трупат пред лентите за направление на хората по аерогарите.
Новият американски паспорт ще има чип, който съдържа всички данни от книжната версия. Той ще може се прочита от предназначени за целта сканиращи устройства по летища и митници. Според Държавния департамент той ще ускори преминаването на границите и ще повиши мерките по сигурноста.
Проектът продължава да среща съпротивата на определени кръгове загрижени за конфиденциалноста на данните. По-рано този месец германски експерт по сигурноста демонстрира в Лас Вегас как те могат да бъдат копирани и пренесени на друго устройство. При това, по неговите думи опитът му е отнел две седмици, а информация е ползвал само от Интернет.
„Няма разлика между това да ви открадат книжния или електронния паспорт” - контрира Randy Vanderhoof директор на алианса зает с този проект. Това копиране не представлява заплаха защото информацията съдържаща се на чипа, включително електронната снимка не може да бъде променяна, тъй като данните са криптирани.
Друго притеснение на защитниците на правата на личността е възможността информация да бъде прихваната в момента в който се разчита от специализираното устройство. Според правителството обаче, проведените тестове по време на пилотния проект показват че паспортите са защитени.
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: asdfghjkl в Август 14, 2006, 06:00:17 am
Честито на всички спечелили :(
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Gil-Galadh в Август 14, 2006, 10:30:11 am
Бе май има нещо вярно в Библията все пак.Дали да не ида да с епокаям и изповядам при Очакване...нееее
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: lss в Август 14, 2006, 14:23:31 pm
дано не направят такова нещо и другаде (или поне да не е скоро)
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: ---------- в Август 14, 2006, 15:12:16 pm
Автоматизирането на паспортното четене ще бъде неотменимо задължение нановите терористически намерения, които искат във всеки един момент да могат да правят желаните отбелязвания за статуса на населението и да могат да променят статуса на всеки един от нас: номер 3655653605365464362156+04 е написал нещо неудобно в xnetbg и, следователно, трябва да бъде задържан на летище HJU.  8) Помните ли - преди време имаше един сериен екшън по някоя от телевизиите, дето на една мацка са й откраднали по електронен път самоличността и сега се бори със злодеите, докато властта също я търси, защото в банката с данни тя е обявена за издирване. Американска боза, разбира се, но както отдавна знаем, под психоаналитичните бълнувания на американската драматургия изплуват съвсем реални проблеми от очакваното и предизвиквано чрез очакване БЪДЕЩЕ.
И така, още от политиката на Византия да пренаписва историята знаем, че който пише книгите и държи ръка над тях, владее един вид и паметта, и миналото; може доста убедително да нанесе известни корекции във времето, да заличи съществуването на нещо или да създаде нещо ново. Ето защо например в по-близко време толкова важна беше за комунизма една привидно второстепенна и помощна функция - тази на Партийния секретар. Стремежът всичко да бъде качено върху електронен носител има и едно още по-зловещо последствие от това, че във всеки момент ще могат незабелязано да ви обявят за издирване.


/http://www.xnetbg.com/
<enter>
...searching for site...
...finding site ...
...responding...
This page is not existing!
Do not search it!
 


Едно могъщо безсмъртие имаха идеите по време на средните векове, когато побъркалият се католицизъм се опитваше да постави задушаващия си капак върху тях. Това безсмъртие се проявяваше дори тогава, когато изгаряха живи хора (кой от вас днес е готов за клада заради идеите си?), а да се забрани книга и да бъде иззета за унищожение, се считаше за нещо нормално. Тогава никой не е можел да говори за право на информация, за тероризъм или нарушаване на демократични права (пфу!). Но въпреки това, идеите имаха една особена жизненост. И тя се коренеше във факта, че никой не може да гарантира, че АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ЕКЗЕМПЛЯРИ от забранената книга са иззети - винаги някъде оставаше укрит някой екземпляр, който да мъти хорските мозъци... Това може да не бъде точно така с електронната информация - поне те така се надяват...
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: ---------- в Декември 07, 2006, 22:34:30 pm
.
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: AU в Декември 08, 2006, 13:54:40 pm
 е пак добре , че няма да ни познават по ретината , все пак ще е по - добре да ти отрежат пръста отколкото да ти извадят окото  >:( , обаче ми се струва че ние ще бъдем първи в света с такива карти  :--- или се лъжа .С  това ще покажем колко сме верни на ситемата и НСР  >:(
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: ---------- в Декември 08, 2006, 15:35:12 pm
В USA вземат проби от пръстовите отпечатъци на влизащите чужденци и им отпечатват палеца в имиграционната карта... По принцип трябва да започнем да мислим за механизмите си на безотносително, алтернативно живеене, при което ще скъсаме връзките си с държавата и ще станем диви, невидими за дигиталното око животни. Реалността с "числото на звяра", без чието отбелязване на вашата ръка или чело не можете да съществувате в тази матрица, е много близка...
.       
 8) 8) 8) :( 8) 8) 8) 8) 8)
 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
...  . . .. .. . ...  ...   ... .. . .   . . .. .. ..    .. ..... .             .                         .. . .. .      . ..  .  .    .   . .  .          .          .         . .. . . .. .. .              ... . . . .     .. . . . . .. ..  ... ..  .. .  ..   .                                   . ...       . ..   .. . . . ..... .. ... ..         . .. .     . .   .  . . ...  . .  ..  .. .  ..        .   . .  . ..... . . .. ..  ... .        . . .  ..  .. .  ..   .                                   . ...       . ..   .. . . . ..... .. ... ..         . ..  .. . . ....    .. ..... .             .                         .. . .. .  . .  ..  .. .  ..        .   . .  . .....       . ..   .. . . . . .. ..  ... .   . . . .. 
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Rapsio в Декември 08, 2006, 19:55:54 pm
Снимка на зъбите няма ли да има?
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: P.E.A.C.E. в Декември 09, 2006, 09:52:13 am
Гответе се за революция :)
Когато контрола стане максимален и почти невъзможо да бъде отстранен, тогава the sheeple ще разберат за какво става дума ...
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: AU в Декември 09, 2006, 13:48:16 pm

 някакви линкове с тази информация на Английски език  :-\ Моля
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: AU в Декември 09, 2006, 22:30:31 pm

 Благодаря  :)
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: ---------- в Декември 11, 2006, 19:25:54 pm
ГОТВЕТЕ СЕ ЗА РЕВОЛЮЦИЯ.
ТЪРСЕТЕ АЛТЕРНАТИВНИ ИЗТОЧНИЦИ НА СЪЩЕСТВУВАНЕ
И ТРЕНИРАЙТЕ СПОСОБИ ЗА ПРИКРИВАНЕ.
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: asdfghjkl в Декември 12, 2006, 00:53:38 am

И ТРЕНИРАЙТЕ СПОСОБИ ЗА ПРИКРИВАНЕ.

Първото което ми дойде на ум - Нинджитсу  ;)
 
Иначе по темата, искам да попитам, ако си извадиш карта без чип през 2008, през 2009 ще трябва ли да си правиш нова с чип или трябва да изчакаш да ти мине срока на старата?
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: AU в Декември 12, 2006, 14:28:49 pm
ГОТВЕТЕ СЕ ЗА РЕВОЛЮЦИЯ.
ТЪРСЕТЕ АЛТЕРНАТИВНИ ИЗТОЧНИЦИ НА СЪЩЕСТВУВАНЕ
И ТРЕНИРАЙТЕ СПОСОБИ ЗА ПРИКРИВАНЕ.
да , трябва , и то преди да е станало късно .Главното ПЦ ще е в Страсбург , а това с картите е било проектирано още през 1992 , но са го решили сега вече да е легално  >:(

 очкваме един много интересен превод по темата , за което БЛАГОДАРИМ на поелите инициативата  :-*
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: H. в Декември 26, 2006, 22:38:05 pm
Още (http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?topic=2697.0) по темата.
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: ---------- в Януари 03, 2007, 17:03:07 pm
Има още един зловещ аспект, на който трябва да се противопоставим с всичко възможно. Всичко, свързано с нас, вече се пази в компютри и сега Братството [под “Братството” в цитираната книга се разбира върховното управление на елитните тайни организации; масони, илюминати и пр. – бел.flyDragon] иска да отиде още по-далеч и да контролира изцяло нашите действия. Те отново се опитват да го направят тайно, под прикритието на “убедителното” предложение да ни помогнат. Колко са мили :P Сега чуваме за нарастване на измамите с кредитни карти и как нещо трябва да се направи, за да могат хората да се идентифицират по-лесно. Онова, което ще бъде предложено, е един вид баркод за всеки човек – като онези, които използват върху стоките в supermarketите – и по този начин властите ще знаят кои сме и какво правим във всеки един момент. Той ще се използва и за предаване на съобщения до нас и като при компютрите и роботите, каквито ще бъдем. Те вече подготвят почвата за това, като го изпробват върху животни, и ние сме следващите, ако позволим то да се случи. Хуманитарното дружество “Марин” в Америка обяснява техниката в една статия от един от неговите сътрудници за връзка с обществеността:

В продължение на две години хуманитарното дружество “Марин” имплантира (http://към ИМПЛАНТАНТИ) във всяко осиновено куче и котка от приюта микрочип с удостоверение за самоличност – високотехнологичен отговор на вековния проблем с постоянното разпознаване на вашия домашен любимец (а аз само й викам “мац, пис-пис-пис” и тя сама си идва, без да я разпознавам, и мърка – бел.flyDragon laugh). Микрочипът, с големина колкото оризово зрънце, е затворен в биомедицинско стъкло. Върху чипа е отпечатан код от десет букви и цифри и се имплантира с обикновена инжекция между лопатките на животното. С размахване на сканиращо устройство, което се побира в ръка, чипът се активира и предава кода на компютър, който изписва името и адреса на собственика, наличните медицински данни и най-важното – телефонния номер на собственика.”

Братството на Новия световен ред иска да стигне по-далеч с хората. Те искат да имаме бар-кодове, така, че да можем да бъдем “четени” в сюпеъмаакетите и банките, както сега касиерът разчита консерва с боб. Един мъж от IBM, който изобрети лазерния бар-четец за супермаркетите, е разработил и метод за поставяне на същото устройство под човешката кожа за една милиардна от секундата. Той е невидим за невъоръженото око и може да пренесе цялата информация, която някой иска да получи за нас. Ние бихме могли да сме постоянно свързани с компютър и кой може да каже дали сигналите няма да бъдат изпращани и в двете посоки? Шест хиляди души в Швеция вече са приели знака върху ръцете си като част от експеримент за общество без пари, а в Япония също са започнали изпитания [това към края на миналия век, когато цитираната тук книга е била написана – бел.flyDragon].

Доктор Карл У. Сандърс, високо ценен електронен инженер, казва в едно интервю в списание “Нексус” как проектът му за микрочип, който да помага на хората с прекъснати гръбначни връзки, е бил иззет с правителствена програма, наречена проект “Феникс”. Хенри Кисинджър и служители на ЦРУ присъствали на срещите за проекта, казва Сандърс. По време на една от срещите бил зададен въпрос: “Как може да се контролират хората, ако не могат да бъдат идентифицирани?” Интересно е, че чипът се презарежда чрез промените в телесната температура и те установили, че най-подходящото място за него е на челото, точно под линията на косата. (Спомняте ли си за “знака на звяра”, споменат в “Откровението на Св. Йоан”?) Сандърс присъствал на седемнадесет срещи за чипа с бригадата “Единен свят”, като някои се провели в Брюксел и Люксембург. Според Закона за контрол на емиграцията [в USA] от 1986г., раздел 100, американският президент има право да узаконява всяка идентифицираща маркировка, която сметне за необходима.

Микрочиповете се имплантират в хората по време на отвличанията. Сега те искат да излъжат всички да го узаконят. Идеалът им е във всяко новородено бебе да бъде имплантиран микрочип, като част от нормалния ход на нещата. Това е т. н. план “от утробата до гроба”. Те ще си послужат с извинението, че е полезно от медицинска гледна точка (този микрочип ще програмира тялото, за да се бори с болестите [или за да не се преборва с тях – бел.flyDragon]), че намира изчезнали хора (само помислете, детето ви никога повече няма да се загуби) и цял куп други причини. Всяко извинение само по себе си може да звучи много разумно, но вижте тайния дневен ред. Не позволявайте това да се случи!

Електромагнитната и високоразвита технология не е ограничена само до контрол над ума. Нейното използване причинява катастрофални увреждания на физическото тяло и околната среда, освен че е била усъвършенствана за военна употреба. Нашият нефизически Аз е поредица от взаимодействащи си електромагнитни енергийни полета, така че, самата сърцевина на нашето същество се засяга от други електромагнитни полета. А ако безсмъртното ниво бъде засегнато, физическото тяло излиза от строя. Заради контрола над ума и за да се създадат още по-ефикасни оръжейни системи, вълни от електромагнитни импулси се генерират по целия свят и най-вече от САЩ.


из “Бунтът на роботите (http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?topic=337.msg48935#msg48935)”
на Дейвид Айк

още по темата (http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?topic=968.msg14676#msg14676)
и още по темата (http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?topic=1691.0)
и още по нея (http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?topic=2697.0)
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: ---------- в Януари 03, 2007, 17:43:10 pm
Разбира се, че не трябва да се ражда в болница; вече! Ако си истинска конспираторка, ще си вдигнеш бременността под мишница и ще родиш в някоя тайна горска дупка, а Държавата никога не трябва да узнава, че такова дете се е родило... И ти, и мъжът ти, и детето ви, ще излезете в нелегалност, като се заселите в някой пущинак, където ще срещнете такива като нас и ще живеете с тях подобно на богомилска общиария... Далеч от властта.

Трябва да се издържи с този партизански стил на живот за няколко години - към 2012 (+/- две-три години) всичко ще се срине и паспортизацията на населението ще се продъни, понеже няма да има кой да иска да я извършва...


ГОТВЕТЕ СЕ РЯЗКО ДА ИЗЛЕЗЕТЕ В НЕЛЕГАЛНОСТ,
ПОНЕЖЕ ТОВА ЩЕ БЪДЕ ЕДИНСТВЕНОТО СПАСЕНИЕ
ОТ СТЯГАЩАТА СЕ ПРИМКА ОКОЛО ВРАТА ВИ...
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: ---------- в Януари 03, 2007, 18:00:31 pm
flyDragon е решил, че няма да живее с чип в тялото си; или ще хване гората при необходимост, или ще потъне в някоя дълбока вода... Разликата между него и някои други е, че flyDragon има твърдо решение по този въпрос, докато някои други може би ще предпочетат да си живеят по старо му, без да си причиняват твърде големи неприятности, ако властта им тропне на вратата със заповед за принудителна медицинска интервенция... Повечето хора именно такава удобна кротост ще предпочетат за себе си и именно в тази връзка говоря за "тях" и за "нас"; дали ТИ, който/която четеш сега това, си от "нас" или от "тях", се определя от всеки отделен човек; както и flyDragon е определил... А иначе, има много оправдания:
 - сектантство
 - безмислено упорство
 - неудобство
 - опасност за живота
 - неприятности с властите
 - ексцентричност
 - лудост
 - все определения, които да обяснят колко е хубаво да си седиш вкъщи, на топло, да си гледаш сериалите, да си получаваш заплатата, да се радваш на празниците, с малко и незабележимо нещо в главата, което хем не ти пречи, хем ти следи кръвното и вика лекар при нужда, хем ти пази парите и недвижимата собственост на сигурно място! Ебати конспираторите сме!!! ;D
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Mirotvorec в Януари 03, 2007, 18:39:50 pm
Цитат
международна харта за правата на човека
Май никой не я "бръсне" за нищо тази харта, още по-малко пък тези, дето ще поискат да сложат чиповете по хората. Борбата е да се излезе от системата, да не сме зависими енергийно, например.
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: ---------- в Януари 03, 2007, 18:57:53 pm
харта за правата на човека

право ;D на живот ;D свобода лична ;D неприкосновеност ;D забрана робство ;D изтезанията жестокото ;D нечовешко унизително произволния ;D арест право справедлив ;D процес невиновност ;D да бъде считан ;D за невинен доказване забрана ;D обратна сила наказателни ;D свобода слово вероизповедания ;D събрания ;D придвижване собственост ;D политическо убежище участие управление ;D достъп

Ти, скъпа Seine Saint Denis Style, някога влизала ли си в районно полицейско управление на МВР? Присъствала ли си на разпит на лице, което се опитва да не отговори на въпросите на органите на реда? А на опит от страна на това лице да се изстръгне от тяхната принуда? Някога случвало ли ти се е, Seine Saint Denis Style, да спориш с представители на властта относно твои права, които те са нарушили? Отговорът на тези въпроси, ако не ме лъжеш, ще бъде "Не."; ако беше видяла такива неща, като изброените горе, нямаше да ми цитираш никакви харти за права на хора... Защо ли? ;D :(

Във връзка с твоите идеи за това какво трябва да се направи, Seine Saint Denis Style, съм съгласен, че възможно най-много хора трябва да се информират какво означава имплантирането на чип в човешките тела; можеш да ми отидеш на профила и да цъкнеш "Покажи публикациите на този потребител", за да видиш само днес колко много пъти съм се обадил именно във връзка с този въпрос!

Ако продължиш да не ме разбираш и да упорстваш, мога шеговито да ти предложа да идеш, когато настане време, да предложиш своя протестна петиция в Народното събрание; мъката да намериш гише, на което все пак ще ти приемат листа, ще е достатъчен урок за теб; да го дадеш на охраната, която няма да ти позволи дори да се приближиш до Парламента, не важи - трябва ти входящ канцеларски номер...

И ако продължиш горещо да държиш на тази наивност, наречена "човешки права и свободи", държа да те уверя, че когато те бият в някое мазе, чиито стени са достатъчно дебели, за да не може никой да чуе какво става, каквито и листове да размахваш, каквито и цитати да декламираш, каквито и Оди на Радостта да пееш, бруталното насилие и безсилие си е все толкова брутално! Благодарна бъди, че твоят отговор на горния ми въпрос е "Не!"; моят отговор е "Да.", присъствал съм, и през ум не ми е минавало да рецитирам права; щяло е да стане още по-зле... 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: ---------- в Януари 03, 2007, 19:42:37 pm
Трябва да знаеш, че нито една от точките в тази харта (която по принцип е прекрасна и аз бих искал да е така в обществото), не се спазва - по никакъв начин... Никой не е необходимо да се чувства виновен за нищо - аз въобще отричам вината, въпреки, че част от работата ми е свързана с това да я изследвам и определям. Илюминатската система, която усилено се стреми към построяването на Ново световно правителство, смята да си послужи за тази цел с нечовешко насилие и репресии... Това е свързано с приближаването на Апокалипсиса, както би се изразила християнската свещена Книга. Всеки сам може да види как управленческият процес е напълно порочен, а законността е само парлама пред общественото овчедушие... В този смисъл, Seine Saint Denis Style, аз те подкрепям, доколкото виждам в твоето негодуване някакъв опит за гражданска, коректна позиция. Такава позиция обаче е напълно безмислена в обществен строй, който само привидно почива върху принципите на законността и хуманизма. Прочети Илюминатските протоколи, също и Протоколите на сионските мъдреци, които документи, колкото и да оспорваме тяхната достоверност, дават отлично начертанията на предстоящия и понастоящем налагащ се обществен строй... В този строй няма място за права и за позиции, за отстояване и прочея... Срещу палки и куршуми не можеш да се изправиш с меките си, голи ръчици, Seine Saint Denis Style, а ако се въоръжиш с камъни и шишета-бомби, ще направиш грешката да станеш като тях. Тъй като ние сме издигнати същества, сме се отказали от насилието и дори жандармската глава ни е скъпа - не искаме да я потрошим с някое паве... Заради това се превръщаме на диви животни, на дълбоководни риби, на вятър, на капчици роса, на глухрчета и отиваме надалеч... Скоро нашата вибрация ще се промени. Вече най-издигнатите от нас дори са способни да минават през града, докато пребиваващите там, влезлите в строя на насилието и подчинението, не виждат как тези въплътили се в детски, момически и момчешки тела ангели, минават покрай тях - не могат да уловят вибрацията им, радиостанциите само шъшкат зловещо и облъчват мозъците им... Така, ние започнахме да се изсипваме на вълни от 1974-та насам и все повече от нашите вече са тук. Скоро, усетили тази опасност, властите ще започнат да перфорират бебетата на човечеството, за да не може повече никое светло същество да се роди свободно. Тогава обаче ние ще усилим вибрациите си, Земята ще закънти в отговор и...
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: ---------- в Януари 03, 2007, 20:50:27 pm
Никакъв offTopic няма в моя материал! - просто очертавам двете страни на барикадата и показвам част от механизмите [ни] на недосегаемост... Това са съществени въпроси от настоящата тема.
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Mirotvorec в Януари 03, 2007, 23:06:02 pm
flyDragon сигурно има предвид така наречените "Работници на Светлината", чието въплъщаване тук, на Земята,  започва от `74год. според някои писания. Те са наричани още и "разрушители на системи". Десет-дванайсет години по-късно пък започват да се раждат децата-индиго, които имат малко по-други задачи за изпълнение, а напоследък излизат на бял свят кристалните деца.
Та това сме "ние"   ;)   малки, големи и още по-големи момичета и момчета   :)
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Alien в Януари 04, 2007, 14:48:13 pm
Такаа  ;) Хайде да разгледаме възможните сценарии относно чиповете, картите и евентуалните "задължителни" имплантации.Очевидно е че както са ги подкарали нещата, имплантирането на чип за "купуване и продаване" е възможно да стане масово явление само след няколко години. После отваряме Библията и виждаме как целия този процес е описан много добре - разяснени ни са ни кои са "добрите" и кои са "лошите". На пръв поглед работата е ясна. Аз обаче както съм казвал и друг път имам едно наум относно предсказания особено към такива с негативен характер. Точно защото е много лесно те да се режисират. При изискване на задължителна имплантация сред християнските общности ще има голям отпор, дори в някои секти този отпор ще е радикален. Конфликта ще е голям тъй като нещата ще се случват точно както в Библията, което ще радикализира много обществото. И точно когато нещата станат мноого на зле  ще дойде "Христос". Сещайте се кой ;) Холограмни постановки светлинни шоута и т.н. Логичният въпрос е защо тъмните ще оставят всички да знаят за прословутия знак 666 дето толкова очевадно се отъждествява с чипа вместо да заличат текста както са го правили с много други неща. Ами щото всичко е част от сценария. Големи манипулатори са  :P И бтв това е само един от възможните сценарии.........
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: ---------- в Януари 04, 2007, 17:17:29 pm
Ето ви една фототипна страница от "старото издание"... Подчертал съм нещата с кратък коментар отдолу - за разяснение...
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: AU в Януари 05, 2007, 12:32:03 pm
 да , лоша работа , напомня ми за В - чипа в САУТ ПАРК , ако не слушаш , остави тези истории с кръвното налягане , напрво те удря тока по радиото и край , вече няма човека еди - кой си . Бутонът ДЕЛ на клавиатурата , и край . Ами не мерси , предпочитам да отида да си слушам музика, ама и това може скоро да започне да се контролира / то вече се прави / . НЕЗНАМ , САТНИНСКА работа . Не благодаря ,по принцип  :'(


 ето това е един от коментарите в един друг форум то темата :
...
 Полека лека и скоро, има няма 10-15 години, с натискането на клавиш от клавиатурата ще те заличават, почти като у познатите сценарии на филми, понякога си мисля, че технологиите (към които се пристрастяваме неусетно) ще съсипят всичко...
..вярно, едва ли ще съм жив да видя, тъй че щом искат отпечатък ще им дам! Рахат да са "европейците", а "утре" и кожа от дупето, ако трябва

... :(

Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Albinoni в Януари 07, 2007, 16:34:40 pm
Като говорим за пръстови отпечатъци - ето още една новина по този повод:


ФБР започва да събира отпечатъци от десетте пръста на ръцете на пребиваващите в САЩ граждани на ЕС

07.01.2007
news.netinfo.bg

Лондон. От това лято практически всички британски поданици, пребиваващи в САЩ, ще дават отпечатъци от десетте пръста на ръцете си. Отпечатъците ще се съхраняват в базата данни на Федералното бюро за разследвания (ФБР).

Както съобщава днес британският в. "Обзървър", мярката е елемент от мащабна американска програма за засилване на борбата срещу тероризма.

Освен британците, отпечатъци от всички пръсти на ръцете ще дават и гражданите на останалите страни от Европейския съюз (ЕС), както и поданиците на Япония, Австралия и Нова Зеландия.

В момента на летищата в САЩ се сканират отпечатъци само от два пръста.
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: georgi_nz в Януари 08, 2007, 22:20:00 pm
Когато преди 1500 години сме им набивали в кухите тикви култура и сме им давали познания как се прави държава, те и хабер са нямали от тези неща.
Сега имат наглоста да продават "краставици на краставичар", т.е. нещо на което сме ги учили навремето - сега да ни го обясняват сякаш е тяхно познание.
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: ---------- в Януари 10, 2007, 19:49:43 pm
Да, много се затяга и вече дори може би не става въпрос за години, а за месеци... Истината е, че предстоят нечувани природни и обществени катаклизми, които ще направят тълпата напълно неуправляема; това е една от причините, заради които толкова много бързат... Струва ми се, че буквално след няколко месеца в определени "горещи точки" вече направо с бронираните коли и жандармерия ще наизлязат по улиците, за да започнат повсеместна маркировка... Стягайте партизанските хижи - няма друг вариант и колкото по-отрано започнете да се настройвате на тази вълна, толкова по-подготвени ще ви свари преждевременното клопване на резето...
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: neven в Януари 11, 2007, 13:50:28 pm
Да, много се затяга и вече дори може би не става въпрос за години, а за месеци... Истината е, че предстоят нечувани природни и обществени катаклизми, които ще направят тълпата напълно неуправляема; това е една от причините, заради които толкова много бързат... Струва ми се, че буквално след няколко месеца в определени "горещи точки" вече направо с бронираните коли и жандармерия ще наизлязат по улиците, за да започнат повсеместна маркировка... Стягайте партизанските хижи - няма друг вариант и колкото по-отрано започнете да се настройвате на тази вълна, толкова по-подготвени ще ви свари преждевременното клопване на резето...

Флай, ти тва..за хижите де, сериозно ли го мислиш :o
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: ---------- в Януари 11, 2007, 14:10:18 pm
Моята сериозност не струва и пукната пара в твоя живот, който след не много дълго време ще опитат да поставят пред неизбежната алтернатива: "чип" или "затвор и чип".

Ако някой все още си въобразява, то нека докато завършва с прочитането на настоящия post да проумее сериозно, че няма да има възможност да се живее легално, ако не преминете през бюрата за имплантантна регистрация...

Вече дори е опасно да раждате децата си в болница, защото най-вероятно (особено в западните страни) са започнали да "оправят" всяко новородено без въобще да питат майката...
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: neven в Януари 11, 2007, 14:24:02 pm
Моята сериозност не струва и пукната пара в твоя живот, който след не много дълго време ще опитат да поставят пред неизбежната алтернатива: "чип" или "затвор и чип".


Май и представа си нямаш какво значи за мен твоята сериозност. Но често я губя във философските ти проявления ;) А алтернативите в моя живот са още няколко. Ако желаеш да ги опознаеш, ела на себе си :)
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: ---------- в Януари 11, 2007, 14:31:06 pm
Оставено така, изглежда като заяждане.
Но сигурно не е така - ще кажеш ли
за алтернативите на всички ни,
тук?
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Alien в Януари 11, 2007, 15:52:11 pm
Все пак си мисля че поне за момента няма  нужда да изпадаме в супер черен негативизъм относно бъдещото имплантиране защото така само ще го предизвикаме по-бързо. Не подценявайте християнските общности, които макар и манипулирани с друга цел мощно ще скочат срещу чиповете щото го пише в Библията. Източно-православната църква е на подобно мнение, така че в най-лошия случай все ще има спасителни острови  ;)
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Xpuctoc Muxaul в Януари 11, 2007, 16:05:24 pm
Все пак си мисля че поне за момента няма  нужда да изпадаме в супер черен негативизъм относно бъдещото имплантиране защото така само ще го предизвикаме по-бързо.

И аз така смятам. Идеята, че сме безпомощни и обречени работи за нечии интереси. Всеки, който повтаря като папагал абревиатурата на новия ред (пиша го непълно и с МАЛКИ БУКВИ нарочно) работи за същото нещо с малките букви. Като ти се каже и повтори сто пъти от медиите, че нямаш шансове, ти се предаваш по същия начин, по който човек, който вярва в традиционната медицина се предава, когато чичо доктор с бялата или зелена престилка му каже, че болестта му не се лекува и от нея се мре. Ако това СЕ ПОДЛОЖИ НА СЪМНЕНИЕ и резултата ще е друг, има изследвани подобни случаи с доказан резултат в подкрета на тази теза в книгата "Холографската вселена".  :D
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Albinoni в Януари 11, 2007, 21:51:09 pm
Все пак си мисля че поне за момента няма  нужда да изпадаме в супер черен негативизъм относно бъдещото имплантиране защото така само ще го предизвикаме по-бързо.

И аз така смятам. Идеята, че сме безпомощни и обречени работи за нечии интереси. Всеки, който повтаря като папагал абревиатурата на новия ред (пиша го непълно и с МАЛКИ БУКВИ нарочно) работи за същото нещо с малките букви. Като ти се каже и повтори сто пъти от медиите, че нямаш шансове, ти се предаваш по същия начин, по който човек, който вярва в традиционната медицина се предава, когато чичо доктор с бялата или зелена престилка му каже, че болестта му не се лекува и от нея се мре. Ако това СЕ ПОДЛОЖИ НА СЪМНЕНИЕ и резултата ще е друг, има изследвани подобни случаи с доказан резултат в подкрета на тази  теза в книгата "Холографската вселена".  :D

В Я Р В А М,
че ще преминем нагоре, просто  го вярвайте и вие, непоколебимо!


:) Нищо друго не важи, отпечатъци, преследване, налагане на догми - Н И Щ О !!! :)
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Rapsio в Януари 11, 2007, 22:19:42 pm
Работата ставала сериозна  :-\
Няколко поста по-нагоре, ме подсетиха за няколко наръчника за оцеляване. В единия от тях също пише - още отсега си намерете някое закътано място далеч от цивилизацията.
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: ---------- в Януари 12, 2007, 17:25:34 pm
Надявам се, че не вземате изказванията ми по въпроса като тотална демонизация или призоваване към сектантство, или като проява на слаба вяра. Трябва обаче да се вземе въпросът с цялата му сериозност, защото именно по този начин би се спестила изкрейзилата ситуация някой от нас да бъде залостен в една законно-легализирана безизходица...


Като начало - въпросът за локализиране на някакви откъснати от цивилизацията места ще бъде доста ободряващ, също и набелязването на минималните и насъщно необходими вещи и продоволствия...

Изобщо не твърдя, че утре ще ви посетят черните балтони и ще ви притиснат в ъгъла, и не твърдя, че тази регистрация няма да срещне никаква съпротива от страна на църквите или природозащитниците. Твърдя обаче, че изкушението веднъж за винаги да се приключи с анонимното щъкане на тела, способни да си губят паспорта или да си го подменят с фалшиф, е твърде голямо и вече има достатъчно масова и ефтина технология, която в кратък срок може да реши този проблем; първоначално в определени приоритетни зони (силови структури, държавни институции, затвори, банки, търговски мрежи), а по-нататък - и като наложителна извънредна мярка срещу тероризма. Прочее, не забравяйте, че ние в момента далеч не сме религиозно общество - едва ли воплите на църквите за "религиозни права" биха били сериозен аргумент, когато от другата страна на везната се поставят "прогресът" и "сигурността"; не забравяйте, че медиите са подходящо дресирани и църковните бружения ще си останат само "някакви маргинални малцинства от закостенели фанатици" на фона на широко дискутираните "ескалиращи терористични заплахи и повишена сигурност сред приелите тази мярка общества"! И не забравяйте, към края на тази апологеза на приготовлението, кому точно служат църквите; официалните църкви!
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: anna в Януари 15, 2007, 23:22:37 pm
 Впрочем, има  тенденция  възприемането  на  чипове  да  стане  "на  бързи  обороти", гледано  откъм  случващите  се  в  момента  събития  в  България: в  новините  днес  се  съобщи  за  заседание  на  германски  евродепутати; та  те  решават  България  да  приеме  в  НАЙ- скоро  време  нови  електронни  чипове  на  мястото  на  досегашните  лични  документи; това  се  прави  в  полза  на  нашата  сигурност!
Много  е  интересно  желанието  им  да  ни "помагат",  при  положение  че  ни  дискредитират  по  всякакви  параграфи  за  европейските   права!
Естествено  съобщиха, че  българския  министър  еди-кой  си  на  драго  сърце  е  приел  командата! Те  приемат  всичко  без  да  използват  процеса  на  мислене, който  изглежда  е  изтрит  от  главите  им.
Пробуждат  възмущение  у  обществото  с  крайно  възмутителните  си  действия, ала  това  като  че  ли  не  трябва  да  стряска- ми  те  са  си  такива!
Ех, тези  зомбирани  политиканчета.. :-\
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: ---------- в Януари 22, 2007, 16:02:09 pm
В генетичния код на българите е открито обезпокоително за илюминатските планове свойство: дебелоглавите българи не се поддават на пропаганда, на възпитание, на никаква дресировка. Без да инфилтрирам пара-тангристките концепции за "българите - носители на човешката памет", може да се окаже, че този народ е един от малкото, които биха останали неподвластни до голяма степен на облъчващите земното население психо-генератори. Ето защо е вероятно в България чиповата паспортизация да бъде форсирана, за да могат тези чоглави хора да бъдат оковани с последното и най-сигурно средство на зомбацията. Ето и една от възможните причини за това, че тук не се допусна "Кърджалийска република" и вместо Централният Балкан да бъде занитен подобно на Югославия, България беше притегната скоропостижно (и малко преждевременно) към Европейския съюз - богата и смазана машина за свръх-технологизирани доставки... Благодаря за обезпокоителното съобщение, ANNY - можеш да се окажеш права!... Стягайте палатките! :D
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: AU в Януари 22, 2007, 20:59:23 pm
  това последното с идеята за полагане направо на чипове в кожата на Българите за което прочетох по - нагоре , вярно ли е ? Ако да , положението става изключително лошо  :o
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: anna в Януари 22, 2007, 23:20:46 pm
  това последното с идеята за полагане направо на чипове в кожата на Българите за което прочетох по - нагоре , вярно ли е ? Ако да , положението става изключително лошо  :o

Аа, кога  точно  смятат  да  ни  инжектират? :--- :-\ В  близката  1  година  ли? Може  и  да  успеят!!!
При  положение, че  народът  ни  се  е  заплеснал  във  FUN !...камо  ли  да  мисли  за  собственото  си  оцеляване(спасяване) :o
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: DreamCatcher в Януари 23, 2007, 16:08:02 pm
Има и един друг аспект. Възможно ли е да ни сложат без да разберем. Въобще колко са големи тези чипове, възможно ли е да са някаква нанотехнология. Ако е така трудно ще се отървем. Иначе по другият начин наистина можем да хванем балкана и гората.
То и да е нанотехнология по колко начина могат да ти вкарат без да разбереш.
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Gil-Galadh в Януари 23, 2007, 16:12:53 pm
Между другото въвеждат задължителна международна идентификационна карта за студенти.Че и пари искат..
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Alien в Януари 23, 2007, 16:13:42 pm
Тази технология дето ще е за купуване и продаване ще е със нашето знание щото резултатите ще се виждат а иначе секви други инпланти нанотехнологични могат да ги сложат и без твое знание. За момента обаче едва ли има технологическа възможност да става масово.
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: DreamCatcher в Януари 23, 2007, 16:16:26 pm
Хм, що да не става масово. Достатъчно е да ги скрият в лекарствата, както говорихме в една друга тема. Във ваксините, пък и в другите лекарства. После пускат дънданията за грипна епидемия и се почва масово приемане на наноботи, наноимпалнти и какво ли не. Теоретично ми се струва възможно, но иначе за тези за плащането си прав.

А тази студентска карта я има отдавна, но иначе май беше безплатна и по желание.
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: H. в Януари 23, 2007, 18:04:34 pm
Може да е в храната - навсякъде. Вече ги има колкото микроб сигурно... Решат ли да почнат да слагат няма спасение. Варианта е да се изградят следващите нишки на ДНК, защото тогава чипа не действа.
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: anna в Януари 23, 2007, 18:31:41 pm
Хм, що да не става масово. Достатъчно е да ги скрият в лекарствата, както говорихме в една друга тема.
::)

Цитат
Може да е в храната - навсякъде. Вече ги има колкото микроб сигурно...
::)

I`m  scared ! ::) :o ::)
Тогава  да  се  окупираме  в  някой  лагер. В  крепост! Или  пъък...
Ох, няма  ли  начин  да  разберем  за  момента  на  "цъкването"? А  пък  тези  чипчета  дето  сме  щели  да  ги  погълнем  в  коремчетата, така  де, няма  ли  да  не  действат  оттам? :(
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: H. в Януари 23, 2007, 18:43:24 pm
Никакъв страх. Иначе при теб ще се закачи първо :P
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: DreamCatcher в Януари 23, 2007, 19:03:07 pm
Хорус, не шашкай допълнително хората.
И все пак наистина страха те прави по-уязвим на каквито и да било външни влияния.  :-\
Смелост, БРАТЯ, СМЕЛОСТ!

Може новото ДНК да ни помогне да ги смиламе, специално тези в корема  ;D и после да ги........... :P
Дано да съм разведрил малко атмосферата.
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: H. в Февруари 14, 2007, 10:42:25 am
И така, какво би могъл да направи един загрижен за безопасността си гражданин? Отговорът и този път може да дойде от Германия. Група тамошни хакери препоръча на хората да пекат новите си паспорти в микровълнова фурна, за да унищожат чиповете. Може би Външното министерство на САЩ ще предпочете да се обърне пак към хартията.

Великооооооооо ;D ;D ;D Не се бях сещал!
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Rokambol в Февруари 14, 2007, 11:32:35 am
     ;D ахаха :P
хакери препоръча на хората да пекат новите си паспорти в микровълнова фурна, за да унищожат чиповете
     Чудесно решение при условие, че чиповете не са в главите им :P ..... засега.....
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: P.E.A.C.E. в Февруари 15, 2007, 20:58:58 pm
Добре дори и да ти го ръгнат в главата тоя чип ако се приближиш до гигантски магнит няма ли да се пре*-*
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: anna в Февруари 15, 2007, 21:25:03 pm
Добре дори и да ти го ръгнат в главата тоя чип ако се приближиш до гигантски магнит няма ли да се пре*-*
  Има  и  друго  положение: в  чипа  най- вероятно  има  литиево-йонна  захранваща  батерия(това  го  беше  казал  самия  създател  на  чипа),която  се  зарежда  от  топлината  на  тялото(ако  е  в  тялото). :-X Известно  е, че  този  елемент  е  опасен- тогава, я  помислете, дали  като  сложиш  чипа  във  фурната(или  на  подобно  място)  няма  да  се  получи  лоша  реакция?! А?!
  А  ако  е  в  човешкото  тяло, тогава  как  пък  ще  го  игнорирате? Ще  посмеете  ли  да  го  прекарате  през  "термична  обработка"  или  някаква  друга  манипулация? Този, който  е  предложил  "изгарянето"  на  чипа  в  МИКРОВЪЛНОВА, определено  е  прав  донякъде, но  монетата  има  ДВЕ  страни! Ха- коя  е  другата?!...
  Ами  пробвайте  с  батерията  на  GSM- ма  и  споделете  РЕАКЦИЯТА. :o >:(
Хайде  сега  не  ме  нападайте  за  това, което  споделих, моля  ви. Ако  съм  сбъркала, споделете- т.е.  ако  става  въпрос  за  някакъв  друг  вид  чип(?), но  се  съмнявам! ;)
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: DreamCatcher в Февруари 15, 2007, 22:19:27 pm
Ами не знам, аз все си мисля, че човешкото тяло генерира достатъчно енергия, даже под формата на електричество, за топлина да не говорим, че да трябва чипът да има батерия. Плюс това, нали дори най-добрите литиево йонни батерии в момента сдават багажа по някое време, а човекът докато е жив няма да спре да произвежда ел.
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: asdfghjkl в Февруари 16, 2007, 04:14:46 am
Така, аз пак ще повторя въпроса си от първата страница. Ако си подновиш личната карта една година преди да е започнало въвеждането на карти с чипове, ще те карат ли после да си правиш нова само за да бъде с чип?

И относно думите на Флай: "ГОТВЕТЕ СЕ РЯЗКО ДА ИЗЛЕЗЕТЕ В НЕЛЕГАЛНОСТ, ПОНЕЖЕ ТОВА ЩЕ БЪДЕ ЕДИНСТВЕНОТО СПАСЕНИЕ ОТ СТЯГАЩАТА СЕ ПРИМКА ОКОЛО ВРАТА ВИ..."

Аз лично от много време съм мислил и съм готов още утре да набия гората, но какво ще правят близките ми? Много от тях няма да се съгласят да последват примера ми и ще предпочетат да останат като изтъкнат причини подобни на тези, които ти си дал. Тогава какво правим? Аз без семейството никъде не тръгвам, не мога да ги зарежа просто така като знам какво би могло да им се случило. Как ще процедираме при това положение, давайте идеи?
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: H. в Февруари 16, 2007, 04:33:21 am
Предлагам ти бързо да им обясниш за какво става дума ;)
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: asdfghjkl в Февруари 16, 2007, 04:51:51 am
Човече омръзна ми! Като започна малко по - отдалече обяснението и те първоначално проявяват интерес. но когато стигна до момента, когато се намесват разни свръх модерни технологии за контрол, кой и защо го прави и познай. Цъвфа една тънка усмивка, която се разширява неимоверно и накрая следва реплика от рода на: "абе, момче ти нещо не си наред. Пак почна с твойто глупости."

П.П. "Предлагам ти бързо да им обясниш за какво става дума"  - И не, не е смешно.
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: H. в Февруари 16, 2007, 04:55:57 am
Ами знам че не е смешно. Просто им предлагай информация в писмен вид. Има много сериозна такава, вече и в писмен вид. Трябва да са олигофрени ако не разберат с времето. Те имат и очи. Ще виждат че всеки ден, това което им казваш приближава...
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: asdfghjkl в Февруари 16, 2007, 05:10:01 am
Ти само като тръгнеш да им казваш, за какво е тази информация и следва нещо от рода на: "офф, айде моля ти се, стига и ти" . И после ти става адски тъпо. Айде приятелите, то е ясно, че ще те бъзикат, но с роднините като, че ли е по -лесно въпреки, че се дърпат много. Но едно е сигурно, страшно трудно се изкореняват стари навици, особено ако не знаеш, какъв ще бъде резултата и за чий го вършиш.
 

П.П. Айде, тинки - уинки аз лягам, че след един час трябва да ставам...
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: H. в Февруари 16, 2007, 05:11:30 am
Не трябва да спираш да опитваш. Не случайно си събран с тези хора :)
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: DreamCatcher в Февруари 16, 2007, 21:02:28 pm
И аз си задавах въпросът дали веднага ще трябва да подменяма документите или ще трябва първо да ни изтече срокът на старите. Това би ни дало една отсрочка. Така или иначе достигнах до извода, че това може да е само въпрос от законово естество, или на наредба. Както каже държавата така ще е, за съжаление.
По въпросът за спасяването и аз съм разсъждавал, даже съм имал не малко особени сънища на тая тема. Забелязал съм една тенденция при мен, като се замисля над нещо по нашите въпроси и след пет минути размисъл започва да ми се спи ужасно, та чак не мога да стоя прав. Но както и да е.
Хукването по баири и шубраци и на мен ми е идвало на ум, когато разсъждавам логично, но понякога от вътре ми се обажда едно гласче, което ми казва не бягай, не бягай, внедри се, престори се, а после удари тайно и отвътре. Не знам, може не хвана гората когато дойде момента, твърде е силно това усещане, макар, че не е сигурно, но всеки си има свой път и свои задачи струва ми се, в това което ни предстои да извършим, макар още не всеки да е открил своите. Аз също не съм.
Обаче често съм казвал, че най-лесно е да избягаш от трудностите или от греховете в гората, в някой манастир, вместо да се изправиш лице в лице с тях и да сториш това което трябва.
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: asdfghjkl в Февруари 16, 2007, 23:38:57 pm
DreamCatcher, напълно те подкрепям, че гората е по - лесния начин. Трудното е да действаш отвътре докато сметнеш, че наистина вече няма изход и трябва да се чупиш.
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: DreamCatcher в Февруари 17, 2007, 21:07:27 pm
Не съм казал, че е лесно, пък и не твърдя, че съумея. Сигурно и аз ще се чупя, но както казах, човек не знае. Или пък знае, но отрича.  :-\ Съзнанието ми може да се чуди още, но май дълбоко в себе си съм решил. Постоянно го сънувам това внедряване, как уж съм с тях, пък деяствам против тях. Е веднъж ме разтреляха доста брутално... >:(, но то си беше на сън.  ;)
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Geo в Май 03, 2007, 14:59:56 pm
Цитат
Безплатно издават новите документи за самоличност? Къде е уловката?
03.05.2007 14:13Новите документи ще имат вграден електронен носител с биометрични данни. Снимка: Булфото
 
Централизирано издаване на новите документи за самоличност и безплатно издаване на документите предвиждат промените в Правилника за издаване на документи за самоличност, приет днес от Правителството.

Правилникът предвижда усъвършенстване функциите на автоматизираната система за издаване на документите с електронен носител на данни и записана цифрова снимка и пръстови отпечатъци.

Приетите от Правителството изменения в Правилника предвиждат от 31 октомври 2007 г. заявленията за самоличност да не се заплащат. До същата дата ще стане ясна и регламентацията на времето за извършване на експресна и бърза услуга по издаването на документите за самоличност.

Предстои въвеждане на нова технология за издаване на документите за самоличност с вграден електронен носител с биометрични данни. След 31 октомври т.г. няма да се представя и снимка, а гражданите ще бъдат заснемани в пунктовете за приемане на заявления, с което ще отпадне и необходимостта от отпечатване на диплянки с изисквания към снимките.


от DNES.BG
http://www.dnes.bg/article.php?id=35873
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: H. в Май 03, 2007, 15:04:20 pm
На някои вече май няма да им е смешно.
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: neven в Май 03, 2007, 15:09:01 pm
Какво имат впредвид под "биометрични показатели"?
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Alien в Май 03, 2007, 15:11:40 pm
Какво имат впредвид под "биометрични показатели"?

Цитат
По силата на новите правила новоиздадените паспорти трябва да включват пръстови отпечатъци и сканирано изображение на ирисите на притежателя.
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: neven в Май 03, 2007, 15:17:57 pm
Само това? Фасулска работа...
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Mirotvorec в Май 03, 2007, 16:38:02 pm
Срокът на личната ми карта изтича през 2010г....  :-\   Значи до тогава трябва да съм готов за живот извън системата   ;D
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Eon в Май 03, 2007, 16:45:06 pm
Срокът на личната ми карта изтича през 2010г.... 


И моята така... Кво правим след това? Х. твоята кога изтича? Нещо напътствия, без карти ли да ходим...

Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Alien в Май 03, 2007, 16:49:20 pm
Мойта изтича 2012г. :) (http://smilies.sofrayt.com/fsc/tongue2.gif)

Така или иначе проблема  не е толкова с личната карта колкото с имплантирането. Щото така или иначе чипове има навсякъде около нас.
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Albinoni в Май 03, 2007, 20:55:51 pm
Мойта изтича 2012г. :) (http://smilies.sofrayt.com/fsc/tongue2.gif)

Така или иначе проблема  не е толкова с личната карта колкото с имплантирането. Щото така или иначе чипове има навсякъде около нас.
И моята е до януари 2012  (http://s4.rimg.info/8e12b96d087ec7ce56313c229be3bf91.gif)
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: ipnovst в Май 03, 2007, 21:58:49 pm
 Автор-Джордж Оруел.Творба-"1981"(известна също като-"Големия брат")
 И един цитат от там(нямам издание при мене в момента за това цитата едва ли ще е точен):

   Който контролира настоящето контролира и миналото.Който контролира миналато контролира и бъдещето
!!!!!!!!!!
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: H. в Май 03, 2007, 22:20:05 pm
Автор-Джордж Оруел.Творба-"1984 (;))"(известна също като-"Големия брат")

Иначе няма значение докога ви е срока на старите карти. Кажат ли че всички трябва да сменят, независимо докога са валидните предишните документи - увисваме :)
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: P.E.A.C.E. в Май 09, 2007, 17:42:59 pm
Мойта изтича 2012г. :) (http://smilies.sofrayt.com/fsc/tongue2.gif)

Така или иначе проблема  не е толкова с личната карта колкото с имплантирането. Щото така или иначе чипове има навсякъде около нас.
И моята е до януари 2012  (http://s4.rimg.info/8e12b96d087ec7ce56313c229be3bf91.gif)
2012 вече няма да ви трябват лични карти  ;)
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: AU в Май 09, 2007, 20:33:41 pm
 по телевизитя обяснаваха нещо за задграничните паспорти за Български граждани и биометричните чипове в тях . Някой гледа ли за това . Репортажа беше по новините  :-\
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: ipnovst в Май 10, 2007, 00:00:43 am
Автор-Джордж Оруел.Творба-"1984 (;))"(известна също като-"Големия брат")

Иначе няма значение докога ви е срока на старите карти. Кажат ли че всички трябва да сменят, независимо докога са валидните предишните документи - увисваме :)
Благодаря за пълзотворната редакция :) :D ;).
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: RedGuy в Май 10, 2007, 10:03:45 am
Цитат
http://news.ibox.bg/pressreview/id_398612961

Правим паспорти 5 в 1 от ноември, отбелязва „Монитор"

Паспорти, суперзащитени от фалшификация, които ще съчетават в себе си поне 5 документа започва да издава министерството на вътрешните работи от началото на ноември. Швейцарска фирма, която е най-старата в бизнеса с електронни документи и е провела първите електронни избори за парламент, вчера обяви официално намеренията си да защити личните данни на българските граждани в съвместен проект са правителството.

Новите паспорти ще бъдат издавани от ноември и в началото ще бъдат само за желаещите да сменят документите си. Те ще събират в себе си личните документи, здравната книжка, данъчното досие, осигурителните данни, а в бъдеще ще може с тях да се гласува на избори.

"Въвеждането на електронни документи за самоличност с високо ниво на защита ще ограничи до минимум възможностите за фалшификация и ще улесни граничния контрол. С е-паспорти българите ще пътуват по-лесно, защото времето за митническа проверка ще бъде съкратено в пъти", каза Димитър Богачев, технически мениджър на "WISeKey" за България. Новите документи ще струват между 50 и 100 лева в зависимост от това дали държавата ще поеме част от разходите, прогнозира специалистът на базата на опита си от работата в други държави.

След 31 октомври новоиздаваните международни паспорти ще съдържат биометрични данни и така ще отговарят на европейските изисквания. Заявленията за издаване на нови документи за самоличност няма да се заплащат. Отпада и изискването гражданите да представят необходимата за документите снимка, тъй като ще бъдат заснемани в пунктовете за приемане на заявления. Смята се, че дигиталната снимка, пръстовия отпечатък и сканирания образ на ретината, които ще се съхраняват в е-паспортите и е-личните карти ще ги предпазят от фалшификация.

Компанията, която ще спечели търга за е-документите ще осигури технологията за производство, а личните данни ще се съхраняват от държавата на сървър поставен в защитен бункер.

.... A на печелившите - ЧЕСТИТО!
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Julia в Май 10, 2007, 12:44:17 pm
Снимка на зъбите няма ли да има?
Не, но има това => http://evropa.dnevnik.bg/show/?storyid=335376
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: AU в Май 10, 2007, 14:31:48 pm
  РЕДГАЙ , благодаря  ;)
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: DreamCatcher в Май 28, 2007, 18:10:04 pm
Честито, нечестито, Х. е прав. Накрая ще го направят задължително. Аз няма да бързам много моята изтича 2015.  :D Май ще отивам отвъд легитимиран.  ;D
Направо съм изумен, че вече в някои университети са задължителни картите от тоя вид. Очаквах, че ще пробват нещо експериментално, но така директно.
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Gil-Galadh в Май 29, 2007, 20:37:02 pm
Ми да...аз вече повече от месец прескачам огради и обикалям,щото на входа на Уни-то не пускат без картата
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Altay в Юни 11, 2007, 00:16:26 am
Цитат
Европейският Парламент подкрепи идеята, за Еврпейска Визова Информационна Система European (Visa Information System (VIS)) .    Това би било най-голямата биометрична база данни, в света, съдържаща информация за 70 милиона пръстови отпечатъци.

Базата данни, в Европейският съюз, ще съдържа информация за човешкото ДНК


http://rinf.com/alt-news/surveillance-big-brother/worlds-largest-biometric-database-given-go-ahead/
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: seine saint denis style в Юли 03, 2007, 12:29:27 pm
(http://www.infowars.com/images2/cartoons/010607pers.jpg)


От октомври тази година започват да се издават новите биометрични карти с пръстови отпечатъци, ще имат и цифрова снимка. От 31 октомври започват да се издават и ще продължи до средата на следващата година. Тези, които ще изкарат до края на тази година, ще бъдат безплатни, за да се стимулират хората  :P За съжаление и аз пробвах варианти да ги метна и да си изадя сега, като избегна новата карта, но не става. Издават един времен талон, който ще важи до издаването на новите карти. Един приятел поляк вече има такъв талон. Няма начин да се избегнат, всичко е планирано и замислено много добре.  8) Дано поне на "големите",  картите изглеждат като тази на Дик Чейни  ;D
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Scorpion в Юли 03, 2007, 12:55:52 pm
 :-\Дори и така да изглежда с истинската му идентичност на сатанист, какво от това, като никой не реагира адекватно нито сега и още по-малко след това, като затегнат каиша докрай ?

И сега достатъчно се знае за тях, макар и не всичко и въпреки това нищо, никакво противопоставяне не се вижда на хоризонта, та после ли, когато няма да може и пиле да прехвръхкне, без да е записано на видеокамера и да не му е подадена команда по антенките на чипа ?

Е, това е вече са илюзиите, в които люлеят човечеството, докато го завържат окончателно на стълба на Световния ред с яки вериги. Тогава илюзиитке на всички ще се изпарят за отрицателно време, но ще е късничко за реакции вече. :-\
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: seine saint denis style в Юли 03, 2007, 13:04:16 pm
:-\Дори и така да изглежда с истинската му идентичност на сатанист, какво от това, като никой не реагира адекватно нито сега и още по-малко след това, като затегнат каиша докрай ?

И сега достатъчно се знае за тях, макар и не всичко и въпреки това нищо, никакво противопоставяне не се вижда на хоризонта, та после ли, когато няма да може и пиле да прехвръхкне, без да е записано на видеокамера и да не му е подадена команда по антенките на чипа ?

Е, това е вече са илюзиите, в които люлеят човечеството, докато го завържат окончателно на стълба на Световния ред с яки вериги. Тогава илюзиитке на всички ще се изпарят за отрицателно време, но ще е късничко за реакции вече. :-\

 :) Организация, Скорпион, трябва. Все още могат да се променят някои неща или пък поне да се опита. Имаме още време да организираме един протестен митинг срещу въвеждането на новите биометрични карти. В САЩ си го правят редовно, дори и Ron Paul нападна Giuliani's за подкрепата за ID картите, като го обвини че неговата истинска цел не е да се предпазят от нелегалните емигранти, а за да принудят  американските граждани да носят документите си със себе си. За повече информация виж сайта на Алекс Джоунс. То това по бг вестниците и тв няма да го дадат. За съжаление обаче наистина малко са готови да излязат и да опълча срещу решенията на правителството /под нечий контрол  8)/, ограничаващи свободата ни. Може би, защото не ценим свободата или пък не знаем какво е това, знам ли  :-\
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Jean-Luc Picard в Юли 04, 2007, 09:30:25 am
И сега достатъчно се знае за тях, макар и не всичко и въпреки това нищо, никакво противопоставяне не се вижда на хоризонта, та после ли, когато няма да може и пиле да прехвръхкне, без да е записано на видеокамера и да не му е подадена команда по антенките на чипа ?

Все го чакаме това "после" и то все не идва ...  ;D
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Scorpion в Юли 04, 2007, 10:47:38 am
 ;DТова "после" за много някои, отдавна е настояще и нищо не са в състояние да правят без команда и подръпване на фиселите.  :-*
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: asdfghjkl в Юли 08, 2007, 06:10:24 amОт октомври тази година започват да се издават новите биометрични карти с пръстови отпечатъци, ще имат и цифрова снимка. От 31 октомври започват да се издават и ще продължи до средата на следващата година. Тези, които ще изкарат до края на тази година, ще бъдат безплатни, за да се стимулират хората  :P За съжаление и аз пробвах варианти да ги метна и да си изадя сега, като избегна новата карта, но не става. Издават един времен талон, който ще важи до издаването на новите карти. Един приятел поляк вече има такъв талон. Няма начин да се избегнат, всичко е планирано и замислено много добре. 


Това е лошо някой проучи ли варианта как да изкараме без карата, нали имаше хора, които ходят без карати, а с някакъв документ, който заместваше картата? Взъможно ли е когато се появят новите карти да използваме този метод? Ейлиън преди казваше, че може да се позовем на религията. Да използваме написаното в Библията за 666 и някак да избегнем картите, може лид а тсане номера? Крайно време е да измислим нещо, понеже няма време ей го къде е Октомври.

Имам един въпрос смятам да си вадя международен паспорт, как ги правят в момента слагат ли им биометрични данни или са още по старата технология? Защото ми казваха, че още нямат възможност да ги правят така, но мисля, че това не е вярно. Някой има ли повече информация?
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Alien в Юли 08, 2007, 09:50:45 am
Цитат
Ейлиън преди казваше, че може да се позовем на религията

Картите с този номер няма  да можем да ги махнем. С него може да се води борба против имплантирането на чиповете , но за картите няма да мине. Що се касае до картите тва дали ще имаш gsm  или лична карта е почти едно едно и също. Все пак ако искаш можеш да я оставиш някъде и да я ползваш само когато ти трябва за нещо. При имплантирането е много по-големия проблем. Така или иначе в момента чиповете са навсякъде около нас и ние ги ползваме  а въпроса е да не допуснем да ни ги сложат и в нас.
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Gil-Galadh в Юли 08, 2007, 10:25:44 am
варианат да си я оставяш някъде не  е лош.... да минеш в нелегалност също....
а мойта лична карта изтече още март месец и сега карам на задграничен паспорт
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Scorpion в Юли 09, 2007, 12:03:28 pm


от в. "Стандарт" :-\


AAAразмер на текстаНови паспорти до края на годината
Описват очите и устните ни в документите за чужбина


СОФИЯ. Пак ще сменяме международните паспорти. Това ще стане още до края на тази година или най-късно в началото на 2008 г., научи "Стандарт" вчера.
Освен сегашната информация в новото тескере ще има и биометрични данни, които са изискване на Европейския съюз.
Това означава, че ще се прави идентификация по точки на лицето, които са неповторими за всеки човек. Ще бъде направена и снимка, която ще се разчита по специален начин. Така ще става ясно дали паспортът е на човека, който го носи.
Предстои по граничните пунктове да бъде изградена система, която да разчита новата информация. Тя ще е направена според стандартите на европейските и американските служби. В новите документи още няма да има пръстови отпечатъци, тъй като това решение на ЕС влиза в сила след 1,5 г.
Издаването на нов международен паспорт няма да е задължително, ако наличният още е валиден, уверяват от МВР. Услугата обаче ще е малко по-скъпа заради въвеждането на биометрията.
На този етап няма да бъдат издавани нови лични карти и шофьорски книжки, но ако това се реши от ЕС, в МВР са готови да започнат с подмяната. Те ще бъдат със същите биометрични данни, добавиха от вътрешното ведомство.

Мърданье нема и не се предвижда, освен ако има изненаади, но би било направо невероятно. ;D


Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: H. в Юли 09, 2007, 14:52:57 pm
Цитат
Ейлиън преди казваше, че може да се позовем на религията

Картите с този номер няма  да можем да ги махнем. С него може да се води борба против имплантирането на чиповете , но за картите няма да мине.

Е нали точно това писах в другата тема, че едно отче, точно с този номер си махна личната карта. Сега ходи с един лист с някакви неща написани на него, заверени от нотариус и няма проблеми. Няма лична карта.
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Scorpion в Юли 09, 2007, 19:08:25 pm
Подготвили са технологии за чипиране, без дори да го подозирате и даже в момента има хиляди хора, които са чипирани и дори не го подозират.

Номерът не е това, как да избегнем поеденично и евентуално чипирането, а да направим така, че всички да го избегнем и да ликвидираме този сатанински проце-

ВРЕМЕТО НА ПОЕДЕНИЧНОТО СПАСЕНИЕ ОТДАВНА МИНА И НЯМА НИКАКЪВ СМИСЪЛ !!!

 Листчета и бягство в планини и гори са направо смешни и временни мерки за забавяне малко на процеса, но рано или късно ще ви настигнат.

Всички би трябвало да поискаме дружно да се спасим и да направиме нещо, а така типично и много искано от матричарите поеденично спасение, няма до нищо добро да доведе, освен право в устата на лъва.

Толкова явно и неосъзнато матрично мислене е направо невероятно и ме кара да мисля, че нищо вече не е в състояние да спре процеса, след като няма никакво осъзнаване и желание за противопоставяне на реалността.
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Mirotvorec в Юли 09, 2007, 20:22:39 pm
Така е, Scorpion, вече наистина всичко е загубено  ;D  но за някои ... Интересното е, че тези същите даже и не подозират това.
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: asdfghjkl в Юли 10, 2007, 17:12:15 pm
Аз мисля за поединично спасение, точно защото на болшинството не му пука. От тези, които познавам единици са хората, които не биха се съгласили с тези технологични нововъдения по картите. Не можеш да спасиш някой, който не иска да бъде спасен. Колкото и да се напъвам докато сами не осъзнаят, че е в тяхно добро да се отлажат от тези неща нищо не мога да направя. Това не означава, че ще спра да опитвам.
 Затова пък продъложавам да питам откъде мога да разбера повече за номера с листа заместващ картата? Каква е процедурата и ще бъде ли възможно да се продължава с този лист, когато въведът новите лични карти?
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Fiery в Юли 11, 2007, 23:47:02 pm

Е нали точно това писах в другата тема, че едно отче, точно с този номер си махна личната карта. Сега ходи с един лист с някакви неща написани на него, заверени от нотариус и няма проблеми. Няма лична карта.

Това може би е до някаква степен в сила  само за "духовните лица", но така или иначе те старателно се водят на отчет;)


Цитат
Затова пък продъложавам да питам откъде мога да разбера повече за номера с листа заместващ картата? Каква е процедурата и ще бъде ли възможно да се продължава с този лист, когато въведът новите лични карти?

Не е ли най-добре да се обърнеш към  службите,които се занимават с изготвянето на  документите?
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Scorpion в Юли 12, 2007, 10:28:34 am
Така е  Mirotvorec, но  това че не го подозират, не значи, че един ден няма да им се сгромоляса на главата и тогава ще има ред сълзи, ред сополи, ако оцелеят, как изневиделица им е дошло цялото зло.

Веднъж някъде четох нещо от сорта, че преди да почне Втората световна война, до последната минута както се казва, хората са се веселили и сякаш нищо не е можело да ги засегне и не са чувствували въобще надвисналата опасност. Не знам защо, но това много ме впечатли, както и фактът, че и след войната въпреки милионите жертви, всичко много бързо са забравили и най-вече поуките от нея.

 ;D Или с две думи казано, те преди без чипове и ултра технологиите за манипулация, а само с гола психология, са били толкова късогледи и не са виждали по-далече от носа си, та представяш ли си сега, какво е положението на масите. Те май  не виждат дори носа си, та камо ли това, което е пред него.

Но най-страшното е, според мен, че те се страхуват да го видят, защото то наистина е страшно, но и ако го видят ще трябва да вземат някаква отговорност и да реагират. А точно това, благодарение на масовата манипулативна работа над психиката на масите, те не са в състояние да направят.
Те вече нямат никакво чувство за отговорност и никаква съвест. Има някакво връщане на манивалета и вече са минали на първосигнална система, което фактически е по-страшно и от смърттта. И като имаме предвид, че модификацията продължава с още по-голяма сила и по-модерни нонлетални оръжия, мутацията ще става все по-страшна.

Не може да не си видял нееднократно този процес в личен план, как отказват повечето  да видят реалността с някакво неестествено настървение и колко се страхуват от това и нищо не може да ги накара да прогледнат ?
Има и такива, които само климат с глава и се съгласяват, но нищо не влиза в промитите им мозъци
и информацията им се лизга по гланцираното им и запечатено с лак сиво вещество.

ППроблемът е, че сега вече всички ще бъдат принудени да се сблъскат с реалността, искат не искат и ще настане един голям цирк.

 :-*
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Scorpion в Юли 12, 2007, 10:40:17 am
Е, да, Аsdfghjkl поеденичното спасение е крайната мярка, естествено, но временна, защото сам в океан с огрномни черни вълни, дълго няма да се издържи.

Как го виждате това спасение в дълъг план и за колко време ?
Както се казва в гората по трудно ще се намерят съмишленици, когато всичко и всички вече наистина ще са блокирани и кодирани,  отколкото сега, когато има все още малки възможности за поврътливост, макар и минимални. Не употребявам думата "свобода"

Аз мисля, че междувременно всеки един от нас трябва да се опитва да се мъчи да кара хората около себе си да осъзнаят реалността и след време това може да стане лавинообразно.
Знае ли човек, надеждата умира последна и може и да се получи нещо първо само с няколко слепени снежинки свързани една друга да се получи голямата лавина, която да отнесе по пътя си злото, което се настянява с такава сила и унищожава човечеството и го лишава от човешката му същност.
Титла: Re: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Scorpion в Юли 12, 2007, 11:30:59 am
Току що прочетох това
http://www.epochtimes-bg.com/2007-01/2007-07-08_05.htm

пуснато от ултрафютюр и което много точно потвърждава, как българското комунистическото правителство, което е под особено силен контрол от Илюминатите и не случайно, е успяло да модифицира хората и ги превърне в първосигнални двукраки,които мислят единствено как да си спасят живота, на всички нива във всички социални слоеве.

Едните са убивали директно с търнокопи в главата хората, но други, например, зад професорските си титли, са убивали бъдещето на хиляди млади хора и са им промивали мозъците с много научна ерудираност. Къде е разликата, когато принципът е един и същ, освен в нивото само, но в крайна сметка едни и същи - постепенното убийството на една цяла нация на физическо и психологическо ниво. На всичкото отгоре, този процес се засилва с всяка измината минута, а господарите и еничарите си истават едни и същи или техните новородени от същата клоака.

 :-*
Титла: Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Доктора в Март 12, 2008, 18:35:00 pm
ГЛОБАЛНИЯТ ФАШИЗЪМ И СВЕТОВНАТА ЦИОНИСТКА ДИКТАТУРА НАСТЪПВАТ ПО ПЛАН!

Онзи ден в масонския вестник "Стандарт" писоарния министър Румен Петков се изцепи, че новите лични карти и паспорти с чип от ново поколение, с пръстови отпечатъци и биометрични данни започват да се въвеждат повсеместно през Септември 2008 г. в България! Това стана около посещението на вътрешния министър в САЩ, където вероятно са го инструктирали!

Ето и още един материал по темата, който е доста сериозен.

                                             / нов световен ред /МИКРОЧИПОВЕТЕ, ЕЛЕКТРОННИТЕ КАРТИ И НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД
                       
      Кой слага печатите на Антихриста в компютърния концлагер?!?                                     д-р Дориян В. Александров


    През 2000 година в България тихомълком бяха въведени като нещо нормално новите документи за самоличност. Това беше направено от управляващите марионетки с подозрително трескава бързина, заплахи за глоби и липса на обществен дебат по някои тревожно възникнали въпроси. Почти никой не разбра, че в новите паспорти и лични карти са вложени микрочипове от ново поколение, способни да носят личните данни и досие за лицето до няколкостотин /или повече страници/, както и възможности за проследяване на приносителя им с помоща на сателит или чрез други средства. Документите бяха изработени без конкурс от американската фирма “Хюлед Пакард”. Дори и досега в МВР много служители не са съвсем наясно какво точно представлява тази система и какви възможности /съответно и за злоупотреби!/ дава микрочипа в документите. За да се подтисне обществения интерес към тази промяна, беше обяснено, че това е изискване на ЕС и то само ще улесни живота на хората, както въвеждането на ЕГН /единен граждански номер/ преди време, и както и въвеждането на някои други подобни ограничаващи свободата на гражданите неща , които предстоят. Маркирането на хората обаче като животни с номера и кодове, не мина безпроблемно в някои други държави, а в някои страни беше и направо отхвърлено, като застрашаващо личната свобода и неприкосновеност на човека. Австралия още през 1987 г. отхвърли въвеждането на електронни лични карти чрез референдум! Осъдено беше  също и накърняването на религиозните чувства и убеждения на гражданите чрез умишленото въвеждане в кодовете на упоменатото в “Библията” омразно число на антихриста – “666”!  Това число или “Знак на звяра” се поставя целенасочено от определини сили не само в документите за самоличност, но също и в баркодовете на стоките /UPS/, компютрите, номерата на кредитните карти, фонокарти, мобилни телефони, рекламни брошури, формулярите в данъчното управление на САЩ, “666” е телефонният номер за повикване на бърза помощ в Ню Йорк, кодът на Международната банка е “666” и много др. По този начин сякаш се сбъдва и предначертаното в “Библията” пророчество за пришествието на антихриста, който навсякъде ще поставя своите печати на злото, опитвайки се да зароби хората и да ги принуди да се отрекат от Бога и вярата си /виж  в “Новия завет”, “Откровение” на Св. Йоан Богослов, гл. 13/.
    Въвеждането на ЕГН /на руски ИНН – идентификационен номер/, магнитните ленти /предшевствуващи микрочиповете/ и манипулацията с религиозните убеждения в новите паспорти беше посрещнато много остро в някои православни страни като Гърция, Украйна, Кипър, Русия, Беларус, Сърбия и др. Другите граждани възприеха като оскърбление на личното достойнство узаконяването наред с името на човека да стои бездушен номер при това пожизнен, личен. У хората възниква аналогия с клеймата жигосвани на добитъка и татуирането на номер на концлагеристите през Втората Световна война! Обръщаше се внимание на откровено сатанински послания в документите и заробващият им смисъл не само в духовен план, но и чисто практически, като се подчертаваха опасностите и възможностите за възникване на една нова световна диктатура, която очевидно е цел на глобалистите! В тази насока бяха и обръщенията на митрополита на Минското и Слуцкото Патриаршество и Екзарх на Белорусия Филарет до президента на Беларусия; изявленията на известния в Русия дякон Андрей Кураев, съобщенията на Светия Синод на Еладската Църква / от 09.03.1993 г./ и книгата “Залезът на свободата” /1997 г./ на Йеромонах Христодул Светогорец;  придружени от многобройни тревожни публикации в чужбина и “Интернет”.  В. Петров в една публикация  “ИНН и плановете на “Княза на тъмнината”/ “Русский Вестник” бр.7, 2001 г./, директно посочи силите, които стоят зад опитите светът да се превърне в компютърен концлагер: “Идеята за въвеждане на ИНН /кодове/ за тотален контрол отвън за населението на Русия се е родило като резултат от съгласуваните усилия на специалните служби на САЩ, членовете на сатанински организации и международните ционистки финансови групи”. От своя страна известният автор Олег Платонов в книгата си “Защо ще загине Америка”/2001 г./ посочва и поименно състава на т.нар. “Тайно световно правителство” виновно не само за тази идея; състоящо се от сектанти, масони и дегенерати /главно юдеи/. Този самоизбрал се “елит” /на брой около 4000 души/ счита останалото човечество за свои роби, говеда за заколение /гои/ и овча тор и действията му почиват изцяло на тази талмудистка /антихристиянска/, човеконенавистна и расистка философия!
    В Гърция гражданите възроптаха срещу наличието на магнитна лента в паспортите и личните им карти, която може да носи скрита информация /до 1000 страници/ за съответното лице, и чрез която може хората да бъдат шпионирани и да се увреждат техните интереси по всякакъв начин! Реакциите там по този повод и срещу тайните съглашения от “Шенген” бяха изключително остри и критични и имаше за какво. Още през 1994 г. бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър /сега част от “Тайното световно правителство”/ каза следното: “Гръцкият народ е трудно управляем и затова трябва да го поразим дълбоко в народностните му корени. Тогава може би ще се вразуми. Имам предвид да поразим езика, религията, духовното и историческото му наследство, така че да неутрализираме всяка възможност да се развива, да завладява, за да не ни досажда на Балканите, за да не ни досажда в Средиземноморието, Близкия изток; в целия този конфликтен регион с голямо стратегическо значение за нас и за политиката на САЩ”.
    Тази разрушителна политика се провежда сега и срещу България и срещу останалите страни от региона /особенно православните/ и тук просто е излишно да коментираме – фактите говорят сами!.... 
    Очевидно е , че с инвазията на новия световен ред /Pax Americana/ и въвеждането на модерни технологии за тотален контрол, вече не сме далеч от “компютърния концлагер”, за който говореше навремето Джордж Оруел. “Големият брат” започва да наднича не само под юргана, но да ви бърка и в мозъка по всякакъв начин. Популярните телевизионни шоута с аналогично име са само опит да се отклони вниманието от действителността и да се осмее и омаловажи “теорията на конспирацията” /една любима формула на дегенератите/! Последиците от това манипулиране и злоупотреба с личните данни трудно могат да бъдат предвидени дори от специалистите. Освен Оруел , пръв беше обхванат от основателен страх бащата на кибернетиката Норбърт Винер и някои други изтъкнати учени и на изток и на запад. Те бяха сериозно разтревожени от ставащото с науката и техниката, които бяха впрегнати да работят за тъмните сили.
    Наскоро стана ясно , че през 2007-2008 г. България ще започне да издава паспорти, в които освен дигитална снимка и микрочип ще бъдат вградени и биометрични данни /пръстови отпечатъци, овал на лицето, ръст, тегло, кръвна група, ДНК маркери и др.; общо 52 биометрични елемента/. Вероятно в безконтактния чип /за четене от разстояние!/ на документите ще се съдържа / и непрекъснато допълва/ и друга поверителна информация за лицето /етническа принадлежност, изповядвана религия, политически убеждения, членство в профсъюзи и неправителствени организации, съдебно досие, сексуална ориентация, банкови сметки, застраховки, здравословно състояние [медицинско досие], притежавани имоти, както и всевъзможни компромати за разработка!/. Все още не е ясно по какъв начин ще бъде въвеждана тази информация и кой ще има право да я чете; дали това въобще е законно /според нас е грубо нарушение на Конституцията на РБ/ и кой и на какво ниво го е решил вместо нас?!?......
    Приетият през 2000 г. Закон за защита на личните данни /ЗЗЛД/ е още една “врата у поле” и с нищо не гарантира сигурността на гражданите; напротив – улеснява манипулирането и заробването им. Тогавашен главен преговарящ с ЕС, включително и по въпросите за личните данни беше лицето Александър Божков /по майка Бакиш/ - човек, който отдавна би трябвало да е в затвора! През 2005 г. тихомълком бяха приети от Народното събрание промени в този закон /ЗЗЛД/, които са направо опасни за населението. Има например вмъкнат текст, че забраните за разкриване на информация не важат, ако тя се използва за “задачи, свързани с обществения интерес”, но не е уточнено кои са тези случаи! Тези диктаторски директиви идват направо от ЕС и следват безропотно моделите и законите от “Шенген” и “Маастрихт”, където обичайното юридическо право е грубо потъпкано с наличието на неясни и секретни клаузи /тълкувани кой както му е изгодно!/ в договореностите.
     В контекста на казаното тук , отново става актуална темата за досиетата, но в един друг смисъл, много по-страшен и опасен отпреди. Очевидно, с въвеждането на новите документи за самоличност в България, от 2000 година насам вече всички българи имат полицейски и всякакви други секретни досиета, без дори да знаят за това. На всичкото отгоре хората трябва да мъкнат тези невидими досиета навсякъде със себе си /в личните си документи без да могат да прочетат написаното/, маркирани и жигосани подобно на добитък /гои/ за заколение!....Ха сега идете да си намерите свястна работа, да се оплаквате от правителството и мафията с “белите якички”, да теглите заем или да пътувате в чужбина.
     Още през 2004 г. се очакваше ЕС да приеме обща директива за паспортите и личните карти свързано с въвеждането на биометричните данни в тях.  Европа бързаше, защото САЩ заплашиха, че в края на 2005 г. ще прекратят безвизовото влизане на гражданите им ако нямат паспорти с биометрични данни. Директивата ще бъде валидна и за България от 1 януари 2007 г. При въвеждането у нас на визите със снимки /за първи път в света!/ още през 2001 г. е показателно, че много активно в процеса участвуваше тогавашния външен министър лицето Соломон Паси /според публикации в пресата бивш агент на ДС и масон/, както и някои други хора от правителството на НДСВ/ДПС от небългарски произход и агенти на чужди държави! Бившите зам. министри на МВР Бойко Коцев и Румен Стоилов споменаха в пресата, “под сурдинка”, че имало някакъв дебат за вграждане на биометричните данни в документите за самоличност.  Очевидно е обаче, че този “дебат” е бил само вътрешен, както е очевидно, че заповедите за новите документи идват отвън /даже не е ясно дали от ЕС ?!?/, а истинските цели остават скрити и неясни за обществото. Темата просто не се дискутира и сякаш няма никакъв проблем.
     Тази полицейщина, целяща да превърне ЕС във федерална супердържава /тип тоталитарна диктатура/ подобно на САЩ не е от вчера. След като през 1957 г. в Рим беше създадена ЕИО /Европейска икономическа общност/ присъединявайки 15 държави; нещата се задълбочиха когато през февруари 1992 г. в гр. Маастрихт, Холандия беше подписано прословутото съглашение и ЕИО беше преобразувано в Европейски съюз /ЕС/. Показателно е , че дълго време клаузите на съглашението бяха държани в тайна от обществеността, а и до сега някои от тях са секретни.                Гръцкият министър на правосъдието Евангелос Янопулос през 1992 г. каза следното за всички съглашения от типа “Маастрихт”, “Шенген” и др.:”Тези съглашения и съпътстващите ги международни споразумения се знае откъде започват, но никой не знае техния курс, нито техния край”. 
    Като най-голямо престъпление вследствие на тези тайни съглашения бяха натрапените промени в националните конституции в частта за международните договорености. В българската конституция тази промяна подло и противозаконно беше направена така: “Чл.5 /4/ Международните договори, ратифицирани по конституционен ред, обнародвани и влезли в сила за Република България, са част от вътрешното право на страната. Те имат предимство пред тези норми на вътрешното законодателство, които им противоречат”.
    Приемайки това безумие, от депутатите беше извършено най-голямото предателство спрямо българския народ и беше накърнен и ограничен недопустимо суверенитета на България. Сега по закон европейското юридическо право прехвърля и надминава всеки български държавен закон и конституция! При това , забележете това важи и за още неприети закони и съглашения, което е абсолютен правен парадокс. Наясно ли сме обаче какви ще са последствията за нашата свобода и сигурност? Преждевременното прехвърляне на властта от националните органи на международни, при неясни правила и принципи крие в себе си огромни опасности. Не случайно до момента Европейската конституция все още не е приета и гласувана / в някои страни членове на ЕС направо е отхвърлена!/ поради отказа на демократичната общественост да се подчини на този глобалистки диктат. Тъмните сили обаче продължават да работят усърдно по предначертаните си тайни програми и да осъществяват постепенно /използвайки принципа на “сварената жаба”/ престъпните си цели.
    След въвеждането на новите документи за самоличност с микрочип, маркиране на колите с такъв /със система за проследяване GPS/, експериментиране с психогенератори и нерволингвистично програмиране /включително и влагането на скрити кадри по телевизия, кино и DVD/ идват нови методи за зомбиране на хората. Следващата стъпка на глобалистите е да убеждават населението, че най-добрият вариант е да се мине на безпарична електронна система за разплащания /след като доларът очевидно се срива/ , в която вече няма да се използват кредитни карти , а микрочип имплантиран подкожно на ръката или челото на индивида /”....И той [Звяра] ще направи, щото на всички – малки и големи, богати и сиромаси, свободници и роби – да се даде белег на дясната им ръка или на челата им, та никой да не може нито да купува, нито да продава, освен оня, който има тоя белег, или името на звяра, или числото на името му [666]”, “Откровение”, гл.13/. Това ще се направи за улеснение на тези, които се страхуват да не си загубят картата или да не бъдат окрадени. Микрочипът с големина на оризово зърно ще позволява чрез сателит /GPS/ да се локализира с точност до метри индивида /евентуално ако се загуби или е отвлечен/ за да може по-лесно да бъде открит. Това , което не се споменава обаче е, че в микрочипа ще се съдържат и пълни данни за лицето и той също ще може да въздейства чрез хипоталамуса директно на мозъка на човека, може би за да го “лекуват” от разстояние. Схващате нали?!?.....
      Чиповете за имплантиране са разработени от американски и израелски фирми и с тях вече са правени мащабни експерименти върху хора и животни. В САЩ са прилагани върху затворници , а в Швеция върху 6000 доброволци. Уж за медицински цели вече е обявено, че учените експериментатори са успели да установят връзката чип-мозък, чрез директно въздействие на невроните. Оттук до безмозъчните биороботи управлявани с клавиши има само една крачка! Сега разбираме колко прав беше Джордж Оруел в своите прогнози преди повече от половин век.
    Още през 1974 г. на специална среща на страните от Общия пазар /сега ЕС/,  техният съветник и учен д-р Хенрих Елдеман /с еврейски произход/, официално открива гигантски суперкомпютър с името “Звяра”, който има възможността безпогрешно да сложи номер на всеки човек в Европа и по света. Компютърът е част от “Шенгенската” система за контрол, но него кой го контролира не се знае; може само да се предполага и дали името му е случайно. Към днешна дата компютрите от този тип са суперусъвършенствани /от ново поколение/ и представляват едно “тихо оръжие за водене на безшумни войни”. За тези антихуманни методи на дегенератите писа навремето Бил Купър на базата на секретни документи разработвани от службите. Фактите , които той изнесе бяха ужасяващи. Обществото, в това число и българското трябва да знае какви престъпления се извършват срещу него и да се взимат незабавно ответни мерки те да се пресекат и виновниците да бъдат наказани! Само така ще запазим своя суверенитет и свещена свобода, която е извоювана с кръвта на дедите ни, а също и ще съхраним своето достойнство като християни!

 
Титла: Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Тук и сега в Март 13, 2008, 00:09:09 am
Може би е добре всеки да изпрати по мейла информацията за очакваното поголовно чипиране  на свои приятели и познати,както и да ги помоли те на свой ред да я препратят на други.
Аз имам въпрос:Това маркиране само за Ойропата и Америка ли се отнася?Как стои въпроса с Тибет или някъде другаде,дето нямат Библия?Като си помисля само колко по-добре щеше да бъде ако тази книга изобщо не съществуваше.Сега нямаше да ставаме свидетели на болното въображението на нечии мозъци.
Титла: Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Magnolia в Март 13, 2008, 05:05:23 am
Хм, според горната статия излиза, че отдавна си носим чиповете в картите...Едва се сдържам, да не я разпарчетосам.  :'(
Цитат
Нови лични карти

Все още експертите във вътрешното ведомство спорят дали в личната карта да влизат данни за религия и кръвна група. Ирисовият отпечатък и кръвната група влизат в личните карти на гърците, обясниха от МВР. Кампания по смяна на документите ни за самоличност няма да има. Подмяната ще стане плавно. Но през 2010 г. изтича срокът на първата вълна лични карти, издадени у нас при смяната на зелените паспорти. От септември паспортите също ще са чип, съдържащ биометрични данни, напомниха от вътрешното ведомство. Според експертите това ще помогне на българите за облекчаване на визите за САЩ. Това е един от въпросите, които министър Румен Петков ще обсъжда от днес в Америка.
http://www.standartnews.com/bg/article.php?d=2008-03-04&article=224180
Цитат
Нови лични карти - чип пази пръстов отпечатък, родословно дърво и осигуровки, информира Стандарт.

Нови лични карти ще имаме от септември. Те ще са с уникален чип. В него ще са кодирани отпечатъци от пръстите ни и родословното ни дърво. Документът ще съдържа данни за социалните ни осигуровки, както и информация за родителите, децата, съпрузите, братята и сестрите. Това съобщи за "Стандарт" източник от МВР. Цената на новите лични карти ще е между 10 и 15 евро. Сега те струват 10 лв. Документите с чип трябваше да се издават чак от 2010 г. Вътрешният министър Румен Петков обаче e предложил новите лични карти да влязат в сила от есента. Данни от ириса на окото ни най-вероятно също ще влизат в чипа. МВР шефът настоявал за това, за да отговаря България възможно най-добре не само на европейските, но и на американските изисквания към документите за самоличност.
http://frognews.bg/Frog/index.php?option=com_content&task=view&id=5094&Itemid=132

Титла: Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: mind.officer в Март 13, 2008, 14:27:05 pm

Бях на Цебит CEBIT2008 в Немско.

http://web82.atmexx.de/english/3/16/25/eBorder_Kiosk.html - този киоск беше абсолютно хитов с тълпящи се малоумници около него, подскачащи от кеф колко лесно и бързо се появяваш на екрана. Не вярвах..честно.. не вярвах!
Този киоск е мобилен (могат да го сложат и на входа пред блока), сканираше за 10-ина секунди 4 отпечатъка + личната ти карта, бутон Save и за около 3-4 минути две много секси мацки събраха данните на над 20 овце.
Имаше цяла палата, отделена на биометрията, ключова дума беше ID под всякаква форма и на всяка честота - много са напред, няма да ни простят!
Титла: Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Доктора в Март 13, 2008, 15:33:56 pm

Бях на Цебит CEBIT2008 в Немско.

http://web82.atmexx.de/english/3/16/25/eBorder_Kiosk.html - този киоск беше абсолютно хитов с тълпящи се малоумници около него, подскачащи от кеф колко лесно и бързо се появяваш на екрана. Не вярвах..честно.. не вярвах!
Този киоск е мобилен (могат да го сложат и на входа пред блока), сканираше за 10-ина секунди 4 отпечатъка + личната ти карта, бутон Save и за около 3-4 минути две много секси мацки събраха данните на над 20 овце.
Имаше цяла палата, отделена на биометрията, ключова дума беше ID под всякаква форма и на всяка честота - много са напред, няма да ни простят!


Да, тия германци не са ония от Вторатата Световна война! Даже бих казал че вече не са и германци, а са точно овце отиващи на заколение като американците и както сполучливо ги определи! Не трябва да се вайкаме, а да се борим със всички сили и средства срещу чумата на глобализма - това е задаващата се световна диктатура на злото в най-чист вид! Пред нея комунизма, фашизма и ционизма просто ще бледнеят, въпреки че всички се въдят от едно и също котило, ако ме разбирате точно какво искам да ви кажа!?!..... :-\
Титла: Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: ---------- в Март 16, 2008, 18:09:33 pm
Единствената легално и обществено обяснима причина днес да откажем поставянето на чип в нашето тяло е религиозното съображение. Няма друго съображение, тъй като:
 - "науката" определя това като абсолютно без-
   вредно от здравно-медицинска гледна точка;
 - "демократичната власт" представя сериозни га-
   ранции за "стриктната законова употреба";
 - конспиративните опасения според "bTVновините"
   просто не съществуват, за разлика от Terrorа!
Остава единствено вашата овехтяла Библия с проклетия текст към края на томчето, в глава ХІІІ от Откровението на Йоан. Естествено, това съображение е овехтяло, "отречено от науката" и твърде несъвместимо с "прогресивните демократични тенденции". Но днес пред обществото това е единственият ступор, който вие можете да тикнете под носа на всеки и да ревнете: "Аз отказвам да имам чип, понеже съм свръх набожен, а в моята света Книга пише, че слагането на чип е от Звяра; разпънете ме на кръст ако искате :P за похвала на моя Бог!". Разбира се, такава декларация ще накара бюрокрацията да ви осмее и обяви за луд. Но поне първоначално ще бъде принудена да признае, че нещо с вас не е наред.

А СЕГА ВНИМАНИЕ! Технологията на всяко административно насилие над населението е свързана с няколко особености. Първо, администрацията осъзнава своята малочисленост и застрашеност, в случай, че нейните интервенции бъдат масово отречени. Никоя власт не може да се прокара без покорство от страна на населението. Ето защо администрацията, колкото и да е тоталитарна, е принудена да ласкае обществото и да го убеждава, че "така трябва" и, че "така е добре". Следователно, ако вие се фръцнете пред нейните опити да ви чипне с казаната тук old-fashioned контра, поне до известно време контрата ви ще работи. Първо, докато бива въвеждана поголовна мярка срещу населението, администрацията много разчита на съдействие у самото население. Ето защо "хората не трябва да бъдат плашени" с вашето инакомислие и е от "обществен интерес" поне в началото да бъдете оставени на мира. Това е време, в което те ще се концентрират върху доброволно подаващите своята десница/чело и с известно отвращение ще ви избутат настрани. Второ, налагането на подобна мярка е възможно единствено чрез незнанието на хората и тяхната пасивност. Няма нищо по-опасно за поддържането на незнанието и пасивността от един разпискал се маргинал. Ето защо поне за малко вие ще сте в безопасност, ако си издействате поне формално от някой поп "Свидетелство за свето кръщение", копнете споменатия библейски цитат и тикнете тези хартии с един мотивиран отказ да приемете чип на базата на прогласеното конституционно право за свобода на вероизповеданията. Там има и още един текст, в смисъл, че тази свобода не може да нарушава обществения ред и много скоро ще започнат да ви убеждават, че чиповизацията е "обществен ред", но поне докато чипнатите хора не станат огромно мнозинство и алтернативните форми на поведение не намалеят драстично, "органите на реда" ще си останат само със заплахи и доста мързеливо предупреждаване какви санкции ви очакват, ако не припнете към гишетата в срок.

Разбира се, за вас (за всички нас!) остава сериозно да си мислите как ще я карате нататък. Много бързо черните ложи ще се постараят всичкото "цивилизовано" население на Земята (с приемането й в ЕС Булгерия също се брои за "цивилизована") да бъде чипнато и възможностите му да получава социални услуги по друг начин, освен чрез чип, да бъдат отрязани. Това означава, че с отказа си да получите чип ще се наложи да излезете в нелегалност и да си създавате сами благата, от които всеки човек има нужда, или да ги получавате по линията на някакъв вид алтернативен и нелегален обмен, в комуни. Също така, ще трябва да приемете определен партизански стил на живот, при който може би властта ще се опита да издирва хората без чип и да ги глобява, репресира и насилствено чипира, макар в териториите на България (благословена земя!) тези усилия да е силно вероятно да не бъдат кой знае колко последователни. При всички положения обаче е повече от вероятно, че вие няма да можете да запазите досегашната си работа в обществени организации, офиси и производства, ако откажете да получите чип; няма да можете да притежавате собствеността си и няма да можете да купувате или продавате в търговската мрежа, нито да получавате заплата за услугите и труда, който полагате; няма да имате достъп до официалното образование (голяма работа :P), нито до легалното здравеопазване (още по-голяма работа ;D) - въобще, ще бъдете "изхвърлени от обществото".

ТУК Е ВАЖНО ДА СЕ РАЗБЕРЕ, че позицията на "бездомник", "outsider", "прошляк", не е чак толкова ужасна, колкото обществото се опитва да твърди. Това може да го потврди всеки планинар, който от време на време напуска оцапания с делови интереси град и заспива под смълчаните звезди на дивата ни природа, или се къпе във вировете с пречиста планинска вода, или събира благодатните гъби, даряващи целия мир на Вселената, или слуша звука от растящите наоколо дървета. Целият човешки род преди няколко стотин години е живял така и повече от 94% от времето, в което нашият род е живял, го е правил по един напълно природен начин - без компютри, без автомобили, без климатици, без телефони и без вериги за бързо хранене. Животът без социалната структура на обществото наистина, наистина, наистина не е толкова страшен! Съвсем сериозно казано, ако вие наистина сте решили да останете без чип в тялото си, може би ще бъдете принудени няколко години да преминете през един партизански начин на живот, вън от системата. Надявахме се този труден период на изпитания да бъде ~2 години - от 2010, но по всяка вероятност ще направят опит да го удвоят. За тези от вас, които четат настоящия текст от западните спрямо България земи, както и от САЩ, може би усилният период на необходимост да опонираш пряко на властта ще бъде и още по-дълъг, както и още по-труден. Не е случайно, че някои наши братя директно се изтеглят към безкрайните и диви земи на Русия (да не се смесва с идеи за Виссарион etc.) или Близкия Изток, Африка и Централна Азия или Южна Америка, където се предполага, че ще останат в по-голяма безопасност. ПОМИСЛЕТЕ НАИСТИНА ЗА ВАС САМИТЕ, ВАШИТЕ БЛИЗКИ И ПРИОРИТЕТИТЕ ВИ, КАКТО И ВЪЗМОЖНОСТТА ДА УСТОИТЕ НА ВЪНШНИЯ НАТИСК!
Титла: Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Доктора в Март 16, 2008, 21:26:02 pm
Не е случайно, че някои наши братя директно се изтеглят към безкрайните и диви земи на Русия (да не се смесва с идеи за Виссарион etc.) или Близкия Изток, Африка и Централна Азия или Южна Америка, където се предполага, че ще останат в по-голяма безопасност. ПОМИСЛЕТЕ НАИСТИНА ЗА ВАС САМИТЕ, ВАШИТЕ БЛИЗКИ И ПРИОРИТЕТИТЕ ВИ, КАКТО И ВЪЗМОЖНОСТТА ДА УСТОИТЕ НА ВЪНШНИЯ НАТИСК!

Никъде няма да се "изтегляме" - точно това е целта на чифутите да ни изгонят от земята ни пропита с кръвта на прадедите и да се намърдат тука ако стане напечено в Близкия Изток - точно това е планът "Мойсей - 2" и "Талит - 4", който се прокарва в България! Ще стоим тук и ще си отстояваме правата ако трябва и с оръжие в ръка! Много скоро на изродите и колаборационистите ще им припари под краката уверявам ви!!! И 200 000 хиляди българи да се дигнат ще е достатъчно за да ги пометем, останалите дори и пасивно да се съпротивляват пак ще е "прът в колелата"! В другите страни също има демократични сили , които ще се противопоставят на пъклените планове на глабалистите! Просто няма да издържат дълго на този натиск и ще рухнат!!!... :-X
Титла: Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Тук и сега в Март 16, 2008, 21:29:24 pm
Ще се доближим до живота на циганите катунари. :)
Ако бях сама бих хванала баирите,обаче като си със семейство става по-трудно.Има изградени селища-комуни в БГ-има сайт,но в момента не работи.Може би ги знаете.
Титла: Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Magnolia в Март 16, 2008, 22:15:14 pm
Ще се доближим до живота на циганите катунари. :)
Ако бях сама бих хванала баирите,обаче като си със семейство става по-трудно.Има изградени селища-комуни в БГ-има сайт,но в момента не работи.Може би ги знаете.

Трудно, но не невъзможно. Само желание да има.
Да не говориш за родовите имения? Различно е.
Титла: Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Тук и сега в Март 17, 2008, 00:14:52 am
Родово имение имах впредвид.

Тук попаднах на малко инфо за вероизповеданията.
http://www.center-religiousfreedom.com/bg/art.php?id=124
Титла: Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Magnolia в Март 17, 2008, 10:24:51 am
Родово имение имах впредвид.

Тук попаднах на малко инфо за вероизповеданията.
http://www.center-religiousfreedom.com/bg/art.php?id=124
Проучвала съм ги. Не ни вършат работа. Малко или много пак си в Системата. Как ще си плащаш разходите- за електричество, вода/ това може да се спести чрез изкопан кладенец, да кажем/, данък сгради?

от горния линк:
Цитат
Инкорпорирайки този принцип в разпоредбите на ЗВ, законодателят го потвърждава и оп-ределя, че никой не може да бъде преследван или ограничаван в своите права поради рели-гиозните си убеждения. Недопустими са ограничения или привилегии, основани на принад-лежност или отказ от принадлежност към вероизповедание (чл. 3, ал. 1).
Това ме навежда на мисълта, че това, което Флай предлага/ копие от НЗ и копие на кръщелното/, не може да бъде използвано..Може би временно само, докато някой примерен чиновник не прочете закона..
Титла: Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Доктора в Март 17, 2008, 10:25:35 am

Бях на Цебит CEBIT2008 в Немско.

http://web82.atmexx.de/english/3/16/25/eBorder_Kiosk.html - този киоск беше абсолютно хитов с тълпящи се малоумници около него, подскачащи от кеф колко лесно и бързо се появяваш на екрана. Не вярвах..честно.. не вярвах!
Този киоск е мобилен (могат да го сложат и на входа пред блока), сканираше за 10-ина секунди 4 отпечатъка + личната ти карта, бутон Save и за около 3-4 минути две много секси мацки събраха данните на над 20 овце.
Имаше цяла палата, отделена на биометрията, ключова дума беше ID под всякаква форма и на всяка честота - много са напред, няма да ни простят!


Да, тия германци не са ония от Вторатата Световна война! Даже бих казал че вече не са и германци, а са точно овце отиващи на заколение като американците и както сполучливо ги определи! Не трябва да се вайкаме, а да се борим със всички сили и средства срещу чумата на глобализма - това е задаващата се световна диктатура на злото в най-чист вид! Пред нея комунизма, фашизма и ционизма просто ще бледнеят, въпреки че всички се въдят от едно и също котило, ако ме разбирате точно какво искам да ви кажа!?!..... :-\

Взимам си част от думите назад; има някакъв "проблясък в тунела"! Ето какво  изкочи от мрежата събитие в Германия http://www.slava.bg/news/2104.html  Може да е "леко изпускане на парата", но все пак е някакъв пробив - трябва да вдигнем повече шум и дискусия и у нас по този въпрос, както и за нацвъканите навсякъде камери по улиците!!!  :-X
Титла: Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: SMSI-H в Март 17, 2008, 20:13:00 pm
Цитат
Но днес пред обществото това е единственият ступор, който вие можете да тикнете под носа на всеки и да ревнете: "Аз отказвам да имам чип, понеже съм свръх набожен, а в моята света Книга пише, че слагането на чип е от Звяра; разпънете ме на кръст ако искате  за похвала на моя Бог!". Разбира се, такава декларация ще накара бюрокрацията да ви осмее и обяви за луд. Но поне първоначално ще бъде принудена да признае, че нещо с вас не е наред.

Следователно, ако вие се фръцнете пред нейните опити да ви чипне с казаната тук old-fashioned контра, поне до известно време контрата ви ще работи.

Ето защо поне за малко вие ще сте в безопасност, ако си издействате поне формално от някой поп "Свидетелство за свето кръщение", копнете споменатия библейски цитат и тикнете тези хартии с един мотивиран отказ да приемете чип на базата на прогласеното конституционно право за свобода на вероизповеданията. Там има и още един текст, в смисъл, че тази свобода не може да нарушава обществения ред и много скоро ще започнат да ви убеждават, че чиповизацията е "обществен ред", но поне докато чипнатите хора не станат огромно мнозинство и алтернативните форми на поведение не намалеят драстично, "органите на реда" ще си останат само със заплахи и доста мързеливо предупреждаване какви санкции ви очакват, ако не припнете към гишетата в срок.

Такъв подход спрямо административната принуда първоначално ще има успех, но и след това БЮРОКРАТИТЕ ще разберат грешката си. Тогава ще започнат масово да променят законите. Един след друг, като на конвейр! Така че първоначалния успех ще ни се стори уфоричен и утопичен. Бюрократите не се шегуват, когато решат да правят нещо, защото те също са овце от народа, които също играят по свирката на овчаря и се втурват според лая на КУЧЕТАТА.
Титла: Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: asdfghjkl в Март 17, 2008, 22:53:51 pm
Аз чух преди време, че атака, почнали да недоволстват срещу новите паспорти с чипове, но не знам до коло ефективно го правят и дали не е само за имидж. А в гората най - ще ми липсва социалния контакт, което е голям проблем.
Титла: Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: ---------- в Март 20, 2008, 22:12:01 pm
Разбира се, не си правя илюзия, че с религиозни съображения можете да се противопоставите на административна мярка. Просто исках и изтъкнах, че това на този етап е единственото легално съображение срещу поставянето на чипове в тялото ни! Не мисля, че формулата "на оружие" може да има ефект, ако не е достатъчно масова, но дори и да стане масова, тогава ще направят Косово в България и ще ни отровят с обеднен уран, за да ни "вразумят". Може би решението на този проблем трябва да се търси в едно пълно "изчезване" от системата... Вие регистрирани ли сте на адреса, на който в действителност живеете? Посещавате ли редовно "личния си лекар"? Вашият застраховател получава ли сведения за намеренията ви за пътуване през чинното сключване на застраховка при пътуване? Ползвате ли кредитна карта, по която могат да се проследят всичките ви плащания и стил на потребление? Страхувате ли се от възможността никой от кафе-автоматите да не работи и да не успеете да си получите сутрешната доза? Страхувате ли се от възможността да загубите работата си? Имате ли идея какво бихте правили, ако секторът, от който получавате доходите си, фокус-бокус и просто изчезне от реалността без остатъци? Защитавате ли се наум срещу тази идея със съображението, че "това не може да се случи"?
Титла: Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Ashaman в Март 20, 2008, 22:24:25 pm
Съображението не е илюзорно, църквата в САЩ е доста силна.
Титла: Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: SMSI-H в Март 20, 2008, 22:37:15 pm
Съображението не е илюзорно, църквата в САЩ е доста силна.
Бих казал, че мнението ти е несъобразено.

Първо. Доколкото ми е ясно, говорим за чипизацията в България, не за САЩ.

Второ. Ако говорим за американската църква нещата са обвъзрани и комплицирани твърде много с политиката на САЩ и с тайните служби на САЩ. Нека си спомним как ЦРУ контролира Ватикана, а какво остава за хамериканските църкви в държавата-пародия САЩ, където има тотален контрол, полицейщина и цензура, и свобода на словото само на думи. Това не е църква, а маша за подкарване на добитък!
Титла: Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Magnolia в Март 21, 2008, 00:17:31 am
До голяма степен съм се отвързала от Системата, така  че няма да ми липсва особено.
Титла: Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Martin в Март 21, 2008, 07:22:39 am
Съображението не е илюзорно, църквата в САЩ е доста силна.
Бих казал, че мнението ти е несъобразено.

Първо. Доколкото ми е ясно, говорим за чипизацията в България, не за САЩ.

Второ. Ако говорим за американската църква нещата са обвъзрани и комплицирани твърде много с политиката на САЩ и с тайните служби на САЩ. Нека си спомним как ЦРУ контролира Ватикана, а какво остава за хамериканските църкви в държавата-пародия САЩ, където има тотален контрол, полицейщина и цензура, и свобода на словото само на думи. Това не е църква, а маша за подкарване на добитък!
Да, но когато се стигне до чипизация, то много по-вероятно е първоначално тя да тръгне именно от САЩ, и затова от ключово значение е как ще се реагира на нея там. Ако там бъде приета, то тогава за нас тук единствената възможност ще остане наистина излизането изцяло извън системата (Макар че на по-късен етап със сигурност ще има хайки и дори за тези, живеещи далеч от градовете, ще бъде много вероятно да бъдат заловени) и вариантът с оръжията или каквато и да била друга съпротива (Различна от излизането в нелегалност) няма как да сработи. Но ако отхвърлянето бъде на едно по-глобално ниво, тогава вече нещата биха били доста по-различни, поне на първо време.
Титла: Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: ---------- в Март 21, 2008, 15:16:42 pm
Направените по-горе сравнения между американските църковни движения и това в България, както и изтъкнатата роля на ЦPУ в този процес, е некомпетентно.

Идеята за бъдеща кампания с поставяне на чипове в хората е доста остаряла и несинхронизирана с последните данни, защото тази кампания ВЕЧЕ Е В ХОД, а не предстои да бъде стартирана за в бъдеще.

В САЩ отдавна са преминати успешни тестови периоди на програмата и вече държавната администрация, военните ведомства и служителите в банкови, големи корпоративни и други институции масово приемат чип като "средство за повишаване на сигурността". Също, като "средство за удобство" чип се предлага на широки кръгове от населението - клиенти на финансови институции и търговската мрежа, собственици на домашни животни и родители спрямо децата им (!) - поставят се чипове навсякъде, дори често по няколко наведнъж, като способ за отчитане на вашето потребление, като начин за маркиране и проследяване на вашето куче/дете или като средство да получите електронно контролиран достъп до определено помещение или компютърен терминал под охрана.

Макар и все още не в такива големи мащаби, тази кампания вече набира скорост и в Западна Европа, а с въвличането на България в ЕС скоро предстои това да започне и тук. Първият масов опит е този с въвеждането на мобилната комуникационна технология - всеки от нас носи в джоба си поне един мобилен чип. Следващото "предложение" е новите документи за самоличност от 2008 да започнат да се издават с вграден вътре чип и разликата с мобилния телефон е, че по закон вие сте длъжни да имате лична карта със себе си. По-нататък ще дойде и "предложението" за безкасово и безналично разплащане по електронен път, за което най-висока надеждност може да предложи имплантирането на "спестовната ви книжка" във вашия мозък.

Тук е необходимо да се осъзнаят мащабите на вече течащия процес и да се признае реалният размер на надвисналата заплаха. Не става дума за някакво неопределено бъдеще, а за непосредствено идващото!
Титла: Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Тук и сега в Март 21, 2008, 17:15:57 pm
Цитат
по закон вие сте длъжни да имате лична карта със себе си

Ако те спрат и нямаш документи,ще ти запишат данните и пак ще те издирят ако много им трябваш.Може да си носиш копие на личната карта,за по-сигурно може и да е нотариално заверено и си съвсем в рамките на закона.
Титла: Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: ---------- в Март 21, 2008, 22:13:40 pm
Едва ли ще минеш толкова лесно... На теория нотариално заверените документи могат доста по-лесно да се фалшифицират отколкото оригинална лична карта и заради това няма да те пуснат да се разминеш с подпечатан лист... Особено около чипиризацията един от начините, по които ще стимулират населението да се чипиризира, според мен е засиленият контрол...
Титла: Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Тук и сега в Март 21, 2008, 22:26:35 pm
Ти вадил ли си нотариално заверени документи?Това си е официален документ и не подежи на съмнение.Отговорността за това дали са истински я носи нотариуса,на който си заплатил за услугата.Всичко е вписано в неговите бумаги.Можеш да си вземеш даже копие от тях.
Пък че може да има засилен контрол-то винаги има,както и винаги има врати.
Титла: Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Magnolia в Март 21, 2008, 23:28:00 pm
Тук и сега, именно у "ваше село" мои приятелки прекараха една нощ в участъка, защото си носели само копие от паспорта. А влезеш ли веднъж вътре, при настоящите условия и пръстови отпечатъци ще ти снемат и каквото друго им трябва...
Титла: Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Тук и сега в Март 22, 2008, 00:04:28 am
Зависи на кой ще попаднеш.Много зависи.Както и как ще се държиш.

Освен това аз ти давам пример за местна почва,а не за мое село.Всяка година ми се налага да ходя при нотариус за нещо и досега никой не ми е правил проблем.

Титла: Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: ---------- в Март 24, 2008, 19:31:24 pm
Ако аз съм кука и ви спипам с нотариално заверен препис от лична карта, но не и с оригинала на въпросния документ за самоличност, изобщо няма да ми минете с този номер! Идете се оправдавайте на Господ ако щете, че нотариалната заверка е официален документ: не представяте оригинална и валидна лична карта -> нарушила си закона за документите за самоличност -> минаваме към хипотезите със санкция за непредставяне на документ за самоличност + установяване на самоличността и проверка статуса на лицето: чипиран/нечипиран, издирван/неиздирван, etc. Не знам кой ви учи така смело да вярвате в Хартата на правата и кой ви надъхва, че може да се спори с войнишка кубинка, ритаща те по бъбреците! С държавната сила, озверяла да наложи някаква мярка за поведение от изцъклените свои масонски кукловоди, казвам ви, не може да се спори. Ще си изядете боя и ще получите своя чип под формата на принудителна административна мярка, съчетана с глоба за неизпълнение на Ваше законово задължение. По-нататъшен спор по въпроса ще доведе до още една глоба за необосновано ангажиране на съдебната система с разглеждане на вашия случай. Най-много да си изпросите и поставянето ви под надзор, или, по-лошо - поставянето ви в изолатор, ако нещата с въвеждането на новия ред и военизирането на обществото загрубеят достатъчно. Вместо да се правите на много големи адвокати-тарикати, моля ви, просто мислете за своя личен евакуационен план, който да щракне мигновено, щом усетите необходимост това да се случи. Иначе - стоманобетон и електронни средства за контрол :o
Титла: Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Тук и сега в Март 24, 2008, 21:59:56 pm
Ами хайде отивай вече в гората,че така като гледам само за нея говориш,пък още си пред компа. :)
Титла: Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Тук и сега в Март 25, 2008, 11:34:26 am
Ето какво  изкочи от мрежата събитие в Германия http://www.slava.bg/news/2104.html  Може да е "леко изпускане на парата", но все пак е някакъв пробив - трябва да вдигнем повече шум и дискусия и у нас по този въпрос, както и за нацвъканите навсякъде камери по улиците!!!  :-X

Катаджиите без личен GSM на пътя
24.03.2008 14:46

Катаджиите да не ползват по време на работа личните си мобилни телефони. Това  предложи председателят на вътрешната комисия в парламента Минчо Спасов от НДСВ. Заради идеята обаче трябва да бъде променен закона за МВР. Поводът е последният скандал със заместник-шефа на ГДБОП Иван Иванов, засечен в телефонни разговори да покровителства сенчестия бизнес, каза Спасов пред Дарик. Използването на служебен телефон гарантира, че служителят ще се въздържа от нерегламентирани контакти, а и контролът е много лесен – разпечатката от разговорите идва директно в счетоводството на МВР и не са нужни никакви специални разузнавателни средства, за да бъдат засечени подобни контакти, коментира Спасов. Друга схема за нерегламентирани контакти е работата на пътните полицаи в комбина с фирма за пътна помощ. Когато отиде на местопроизшествието, полицаят вика свои познати, за да извършат съответната услуга, а по служебния телефон, ако се получи сигнал, ще се разбере, че той се е обаждал точно на тази компания, това ще даде възможност на неговите началници да си направят съответните изводи, каза Спасов.
За да се увеличи разкриваемостта на този тип престъпления, председателят на вътрешната комисия в Народното събрание обмисля да предложи декриминализация на активния подкуп с промени в Наказателния кодекс. Според него сега голяма част от хората, обект на изнудване, се притесняват да сигнализират, защото сами ще бъдат уличени като съучастници в престъпленията. Така броят на сигналите и хората, готови да свидетелстват, ще нараснат и ще намалеят самите подкупи, каза още Спасов.
С поправките в закона за МВР, които най-вероятно ще внесе до края на седмицата, Спасов предлага от 2011 г. Пътната полиция да мине изцяло на видео наблюдение в работата си и да няма катаджии на пътя. „Катаджиите да ги приберем на топло, в участъците, пред екраните и да излизат на улицата само при специализирана акция и когато преследват нарушител”, каза Спасов. Докато се изгради видео-системата адекватна мярка за борба с корупцията на пътя остава забраната пътните полицаи да носят в себе си повече от 20 лева и то на монети, коментира Спасов. Той посочи, че във вече готовия законопроект не е записана точна сума, а поправките препращат към наредбата за командировките в страната, като в момента дневните са в размер на 20 лева.


 Източник: Vsekiden.com
Титла: Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: ---------- в Март 25, 2008, 17:53:28 pm
Много ми е интересно как ще ги спрат да си крият парите и частните GSM-и по разни дупки ;D Предложеният законопроект наистина може да се види като някакъв "пробив", но важна за мен остава "алтернативата" с видео-наблюдението... Следващата крачка след въвеждането на повсеместно видеонаблюдение е поставянето на GPS-системи във всяко превозно средство, които да следят по кои магистрали се движите, с каква скорост и така нататък, за да определят какви данъци от винетки и евентуално глоби за нарушения дължите, а също така, може би, за да определят накъде отивате... Такава система е отдавна въведена в много от "развитите" страни и аз наистина се двоумя коя мярка на чий интерес служи :-\
Може и да съм хванал гората,
Тук и сега, а това в момента
може да го пише моят автома-
тизиран форум-bot? Кой знае!
Титла: Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Доктора в Март 26, 2008, 10:19:27 am
в. "Труд", 26.03.2008 г.

До края на годината ще започне производството на документите
   Шест фирми в битка да правят новите паспорти

 

     Шест фирми са подали оферти да правят новите международни паспорти с биометрични данни.
     Предложенията на дружествата, сред които “Сименс България”, “Саджем” Франция, “Алами” - Унгария, “Принтек”, ще бъдат разгледани до 8 май т. г. от специална комисия.
     Предвижда се изграждането на национален център за персонализация в София. Според проекта за паспортите с чип, след като бъдат снимани гражданите, данните от лицевото изображение ще бъдат изпращани по електронен път в този център. Заявления за документи гражданите ще подават, както и досега, по настоящ адрес в съответните РПУ.

Чуфутчетата си работят по план (виж "Ционските протоколи") и не им пука много-мног от нашето мнение по въпроса; май трябва да минем към по-остри методи и да се разбуни заспалото ни общество!!! Предишните лични карти и паспорти ги прави американската фирма "Хюлед Пакард"! Най-гадното е, че трябва да си платим сами за "примката" дето се готвят да ни я надянат на врата; я помислете дали трябва да седим като говеда на заколение преди да е станало късно!!!!!!!!!! Като начало се снабдете с оръжие!..... :-X
Титла: Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Magnolia в Март 26, 2008, 12:08:01 pm
Ето..Тихомълком го прокарват. Нали щеше да става плавно промяната? Р. Петков се "пробва" с неговото предложение, видя, че няма никакъв протест и сега ще го прокарат през парламента пак по същия начин.
Титла: Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: ---------- в Март 26, 2008, 14:00:03 pm
>:( И по кого ще стреляш, бе, Докторе! - по фуражките, дето живеят в някоя панелка и хранят семейството си със своята сержантска заплата ли?
Титла: Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Доктора в Март 26, 2008, 23:46:02 pm
>:( И по кого ще стреляш, бе, Докторе! - по фуражките, дето живеят в някоя панелка и хранят семейството си със своята сержантска заплата ли?

"Когато си имаш брада трябва да си имаш и гребенче"!!!.... laugh
Титла: Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Тук и сега в Март 26, 2008, 23:48:02 pm
Издаването на биометрични документи ще стане с година закъснение
Новите паспорти с чип - 4 пъти по-скъпи
Новите тескерета ще бъдат 4 пъти по-скъпи от досегашните

Вътрешният министър Румен Петков (вдясно) обясни, че закъснението се налага заради изчистването на процедурата по възлагане на фирма изпълнител.
Паспортите с чип ще започнат да се издават в края на годината или началото на следващата. Това означава, че ще има близо 12 месеца закъснение. Още през лятото на 2007 г. Министерският съвет прие промени в правилника за документите за самоличност, според които издаването на новите паспорти трябваше да започне през ноември миналата година.
Вътрешният министър Румен Петков обясни вчера, че закъснението се налага заради максималното изчистване на процедурата по възлагането на изпълнител на поръчката. В същото време и фирмите имали много въпроси, свързани с изискванията за новите паспорти, което довело до известно забавяне.
Биометричните документи ще са около 4 пъти по-скъпи от досегашните. Тяхната цена ще е между 100 и120 лева. Сега международният паспорт струва 30 лева. Смяната му няма да е задължителна. Тя ще се налага само когато старият е изтекъл.
Първоначално 52 фирми са проявили интерес към изработването на биометричните документи, но само 6 от тях са достигнали до финалната част на процедурата.
"Три бяха водещите критерии, по които се избираха фирмите - сигурността, възможността за максимално бързо обслужване на гражданите и цената", обясни вътрешният министър.
Новите документи ще имат специален чип, който ще се вгражда в задната корица. На него ще се записват биометричните данни на притежателя, като пръстови отпечатъци и специални снимки на лицето, които съдържат уникални за всеки човек белези. На пръв поглед новите паспорти няма да се различават от старите. Малък знак на корицата обаче ще показва, че в паспорта има чип. Отначало на електронния носител ще се качват само снимка и ЕГН, по-късно ще се записват и пръстови отпечатъци. След като се усъвършенства системата, ще може да се качват дори ирисовите данни на притежателя, но това няма да стане в следващите 5 години.
Мераклиите за електронен паспорт ще могат да подават заявления по места, а издаването на документите ще става в Национален център в столицата, който ще бъде към Главна дирекция "Полиция". Очаква се, година след като започне издаването на електронни паспорти, да стартира и подмяната на личните карти, в които също ще бъдат вграждани подобни чипове.

http://www.-Цензурурано - Жълт сайт на Пеевски/article?sid=&aid=152043&cid=20&eid=1326

Има ли мерaклии? :)

Титла: Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Eon в Март 27, 2008, 10:05:46 am
Има ли мерaклии? :)
Цяла България.
Титла: Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Доктора в Март 27, 2008, 11:31:57 am
Има ли мерaклии? :)
Цяла България.

Абе цяла България трабва да скокне и да реагира на тия идиотщини мене ако питаш!!!... :-X
Титла: Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: asdfghjkl в Април 06, 2008, 04:23:16 am
Ще скочат друг път. Даже не знаят, че има такова нещо и не им пука.
Титла: Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Тук и сега в Април 06, 2008, 11:44:24 am
Ами значи време е да разберат.
Титла: Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Тук и сега в Април 08, 2008, 11:41:18 am
Търгът за новите паспорти се провали

Денислав Цонев

Дълго протаканата процедура за изготвяне на паспорти с биометрични данни стигна до абсурден край. Отлаганият на няколко пъти старт на кампанията в крайна сметка няма да се състои, защото търгът пропадна.
"Всички фирми, които са участвали, имат известни пропуски в своите оферти. Предложението на комисията е тръжната процедура да бъде прекратена", заяви заместник вътрешният министър Горан Йонов вчера. Въпросната комисия бе създадена в края на миналия месец. До началото на май трябваше да е ясно коя от фирмите ще изготвя паспортите. Документите за участие в търга бяха подали 6 фирми - Siemens ЕООД България, Allami Nuomda Nurt - Унгария, Bundesdruckerei - Германия, Sagem - Франция, Printec - Гърция, и Gemalto - Франция. При всички тях са били констатирани нарушения в документацията. От МВР поясниха, че един от пропуските е липса на декларация за свързани лица. Според закона за обществените поръчки всяка фирма трябва да посочи лицата, които участват като подизпълнители в проекта и те не трябва да са свързани.
Прекратеният търг за пореден път ще отложи в бъдещето изготвянето на новите паспорти. Първоначално той бе определен за края на 2007 г., след това за средата на 2008 г., а последно вътрешният министър Румен Петков обеща електронни паспорти да се издават от Нова година. След като се изчака 14-дневният срок, в който 6-те фирми могат да подадат жалби, тръжната процедура ще стартира отново. Идеята е, че към март 2009 г. може да има паспорти с биометрични данни.
Не е сигурно дали фирмите кандидати няма и в бъдеще да допуснат грешки. Проверката на документацията протичала в 3 аспекта - административно-правен (в който са допуснатите сега грешки), технически и финансово предложение. От комисията обаче признаха, че не били проверили докрай документацията.
Йонов обясни, че не било необходимо докрай да преглеждат заявките, защото щели да изгубят още 1-2 седмици. Той обясни, че нямало начин грешките да бъдат забелязани по-рано, защото по закон няма право да се провеждат консултации с фирмите. От МВР са категорични, че не става дума за провал. Ясно е обаче, че всяка страна-член на ЕС имаше срок 1 януари 2007 г. за въвеждане на тези паспорти. За прекомерно неспазване на тези срокове има и санкции от Европейската комисия. Според родното МВР обаче ставало дума за обективни обстоятелства.

Специално за Eon :):
http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2942&sectionid=2&id=0000202
Титла: Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Доктора в Април 08, 2008, 15:10:40 pm
Търгът за новите паспорти се провали

Денислав Цонев

Дълго протаканата процедура за изготвяне на паспорти с биометрични данни стигна до абсурден край. Отлаганият на няколко пъти старт на кампанията в крайна сметка няма да се състои, защото търгът пропадна.
"Всички фирми, които са участвали, имат известни пропуски в своите оферти. Предложението на комисията е тръжната процедура да бъде прекратена", заяви заместник вътрешният министър Горан Йонов вчера. Въпросната комисия бе създадена в края на миналия месец. До началото на май трябваше да е ясно коя от фирмите ще изготвя паспортите. Документите за участие в търга бяха подали 6 фирми - Siemens ЕООД България, Allami Nuomda Nurt - Унгария, Bundesdruckerei - Германия, Sagem - Франция, Printec - Гърция, и Gemalto - Франция. При всички тях са били констатирани нарушения в документацията. От МВР поясниха, че един от пропуските е липса на декларация за свързани лица. Според закона за обществените поръчки всяка фирма трябва да посочи лицата, които участват като подизпълнители в проекта и те не трябва да са свързани.
Прекратеният търг за пореден път ще отложи в бъдещето изготвянето на новите паспорти. Първоначално той бе определен за края на 2007 г., след това за средата на 2008 г., а последно вътрешният министър Румен Петков обеща електронни паспорти да се издават от Нова година. След като се изчака 14-дневният срок, в който 6-те фирми могат да подадат жалби, тръжната процедура ще стартира отново. Идеята е, че към март 2009 г. може да има паспорти с биометрични данни.
Не е сигурно дали фирмите кандидати няма и в бъдеще да допуснат грешки. Проверката на документацията протичала в 3 аспекта - административно-правен (в който са допуснатите сега грешки), технически и финансово предложение. От комисията обаче признаха, че не били проверили докрай документацията.
Йонов обясни, че не било необходимо докрай да преглеждат заявките, защото щели да изгубят още 1-2 седмици. Той обясни, че нямало начин грешките да бъдат забелязани по-рано, защото по закон няма право да се провеждат консултации с фирмите. От МВР са категорични, че не става дума за провал. Ясно е обаче, че всяка страна-член на ЕС имаше срок 1 януари 2007 г. за въвеждане на тези паспорти. За прекомерно неспазване на тези срокове има и санкции от Европейската комисия. Според родното МВР обаче ставало дума за обективни обстоятелства.

Специално за Eon :):
http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2942&sectionid=2&id=0000202

Абе и тоя търг нещо намирисва; дали не го провалиха за да се класира после само една предпочитана фирма "която отговаря на всички условия"! Предишните паспорти ги прави американската фирма "Хюлед Пакард", дали пак не я гласят нея, щото тука в списъка на участниците я няма!?!  :-\
Титла: Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: H. в Април 08, 2008, 15:41:30 pm
Търгът за новите паспорти се провали

Денислав Цонев

Дълго протаканата процедура за изготвяне на паспорти с биометрични данни стигна до абсурден край. Отлаганият на няколко пъти старт на кампанията в крайна сметка няма да се състои, защото търгът пропадна.
"Всички фирми, които са участвали, имат известни пропуски в своите оферти. Предложението на комисията е тръжната процедура да бъде прекратена", заяви заместник вътрешният министър Горан Йонов вчера. Въпросната комисия бе създадена в края на миналия месец. До началото на май трябваше да е ясно коя от фирмите ще изготвя паспортите. Документите за участие в търга бяха подали 6 фирми - Siemens ЕООД България, Allami Nuomda Nurt - Унгария, Bundesdruckerei - Германия, Sagem - Франция, Printec - Гърция, и Gemalto - Франция. При всички тях са били констатирани нарушения в документацията. От МВР поясниха, че един от пропуските е липса на декларация за свързани лица. Според закона за обществените поръчки всяка фирма трябва да посочи лицата, които участват като подизпълнители в проекта и те не трябва да са свързани.
Прекратеният търг за пореден път ще отложи в бъдещето изготвянето на новите паспорти. Първоначално той бе определен за края на 2007 г., след това за средата на 2008 г., а последно вътрешният министър Румен Петков обеща електронни паспорти да се издават от Нова година. След като се изчака 14-дневният срок, в който 6-те фирми могат да подадат жалби, тръжната процедура ще стартира отново. Идеята е, че към март 2009 г. може да има паспорти с биометрични данни.
Не е сигурно дали фирмите кандидати няма и в бъдеще да допуснат грешки. Проверката на документацията протичала в 3 аспекта - административно-правен (в който са допуснатите сега грешки), технически и финансово предложение. От комисията обаче признаха, че не били проверили докрай документацията.
Йонов обясни, че не било необходимо докрай да преглеждат заявките, защото щели да изгубят още 1-2 седмици. Той обясни, че нямало начин грешките да бъдат забелязани по-рано, защото по закон няма право да се провеждат консултации с фирмите. От МВР са категорични, че не става дума за провал. Ясно е обаче, че всяка страна-член на ЕС имаше срок 1 януари 2007 г. за въвеждане на тези паспорти. За прекомерно неспазване на тези срокове има и санкции от Европейската комисия. Според родното МВР обаче ставало дума за обективни обстоятелства.

Специално за Eon :):
http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2942&sectionid=2&id=0000202

"Урааааааа!!!" за кратко, защото в същият миг си помислих нещо подобно:

Абе и тоя търг нещо намирисва; дали не го провалиха за да се класира после само една предпочитана фирма "която отговаря на всички условия"! Предишните паспорти ги прави американската фирма "Хюлед Пакард", дали пак не я гласят нея, щото тука в списъка на участниците я няма!?!  :-\

:P :P :P
Титла: Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Magnolia в Април 08, 2008, 17:42:16 pm
Сега да цитирам ли целия "чаршаф?" ;D

Защо? И Сименс можеше да са? Те правят европейските паспорти..Пусках линк  тук някъде, в кои държави са изпълнители на поръчката.
Титла: Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Magnolia в Април 11, 2008, 17:42:28 pm
Това пускано ли е вече? :-\


25-те разработват таен план за борба с престъпността сред малолетните

Европейският съюз разработва в условия на най-строга секретност план за създаване на база данни с пръстови отпечатъци на деца, съобщи британският в. "Обзървър". Планът ще влезе в сила най-късно през юни 2009 г., твърди изданието, позовавайки се на сигнал от правозащитната организация "Стейтуоч" (Statewatch). Детските отпечатъци ще се съхраняват в специална база данни, достъп до която ще имат всички държави - членки на Европейския съюз, а на подрастващите ще се издават идентификационни карти, подобни на личните карти на пълнолетните граждани. Целта на инициативата е да се установи контрол над престъпността сред малолетните.

Работна група от представители на 25-те държави - членки на ЕС, в момента обсъжда минималната възраст, след навършване на която на подрастващите ще се снемат отпечатъци. Според "Стейтуоч" първоначалното предложение е възрастта да бъде 12 години, но някои държави членки настояват базата данни да обхване всички деца над 6 години. Предоставянето на отпечатъците на страни извън ЕС ще се обсъжда на по-късен етап във времето, увери говорител на Еврокомисията и допълни, че на първо време всички бази данни с пръстови отпечатъци в ЕС ще са достъпни само за страните членки. "Обзървър" обаче отбелязва, че след атентата в Мадрид през 2004 г. Брюксел декларира желание да отвори всички пръстови бази данни за партньорите си в борбата с тероризма.

Според правозащитните институции европейският план сигнализира за коренна промяна в отношението на държавите в ЕС към техните граждани. Според "Стейтуоч" привеждането в действие на подобни мерки ще доведе до несправедливи обвинения на младежи в престъпна дейност. "От събиране на пръстови отпечатъци на престъпниците преминаваме към събиране на отпечатъци от всички без какъвто и да било обществен дебат. Колко струва в такъв случай неприкосновеността на личните данни?", запита говорителят на организацията Бен Хейс. Той отбеляза, че от февруари 2006 г. Великобритания вече събира отпечатъци на всички бежанци над петгодишна възраст, дори да няма данни за нарушения. Според министерството на вътрешните работи мярката се налага, защото децата се регистрират в няколко семейства едновременно с цел получаване на по-големи социални помощи.

Експертите смятат снемането на пръстови отпечатъци от деца за предизвикателство, тъй като ръцете им още се развиват и растат, отбелязва "Обзървър". Изданието цитира документ на самата Еврокомисия, където се посочва, че в научни тестове е доказано, че папиларните линии при децата преди 6-годишна възраст не са достатъчно развити, за да позволят снемане на достоверни отпечатъци.

http://www.bghelp.net/forums/showthread.php?t=6203
Титла: Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Magnolia в Май 23, 2008, 05:29:25 am
Честно казано, винаги нещо ме е човъркало, като стигна до тази част от Откровението на Йоана:

Цитат
13:16 И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата им или на челата им;
Оригиналната дума в дословен превод, доколкото ми е известно, означава нещо от рода на врязвам в кожата.  Винаги съм си го представяла като дамгосване. Понеже и при имплантирането има нарушаване на целостта на кожата, има логика да вярваме, че ще е така. Но не е същото..


И ...днес се натъквам на интересен факт:


            Няма да ни имплантират чип


Добрата новина:

Няма да получите чип- имплант. Няма да изглеждате така:
http://bp2.blogger.com/_PZnvgQoWvQw/SCdp0n6fA0I/AAAAAAAAAe4/73paE4WEvEk/s400/phpqcm6Aj.jpg

Оказало се е, че RFID- чиповете се движат в телесните тъкани!

Лошата новина:

RFID- чиповете ще бъдат татуирани!!!


Нова технология прави чиповете- импланти излишни. Маркирането става много по- евтино. Вече няма да струва по 2.56  US $ на чип, а много по- малко.
Чиповете ще бъдат татуирани в кожата.

http://www.somarkinnovations.com/index.aspx


                Чипиране като татуиране


Идентификационната система  на  SOMARK се основава на био- съвместимо мастило за татуировки с функционалността на RFID- чип, но без чип. Така приложена „мастилената” татуировка създава безпогрешна идентификация, която може да бъде установена и без визуален контакт. Тази технология създава синтетичен биометричен или т. нар. пръстов отпечатък с биологично съвместимо RFID- мастило без наличие на чип.

Технологията на SOMARK ще се прилага ПЪРВОНАЧАЛНО в животновъдството за идентификация и проследяване на добитъка (В момента се работи върху проследяване чрез сателит), за да се избегнат загуби при експорта заради болестта „луда крава”.

Технологията на  SOMARK не се поврежда с времето, при лоши метеорологични условия или неблагоприятни околни въздействия.


http://www.rfidjournal.com/magazine/article/3079

Титла: Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Тук и сега в Май 24, 2008, 01:12:37 am
Цитат
за идентификация и проследяване на добитъка

МУУУУУУ ;D
Титла: Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Alien в Юни 21, 2008, 17:52:11 pm
Пръстовият отпечатък замества кредитните карти

(http://dnesplus.bg/thumbnail.aspx?imgname=1545-080619-112316-%d0%be%d1%82%d0%bf%d0%b5%d1%87%d0%b0%d1%82%d1%8a%d0%ba.jpg&imgw=320&imgh=200)

19.06.2008  11:22
В Холандия вече можете да си платите в магазина дори само с пръстов отпечатък, съобщи ИТАР-ТАСС. Прогресивният метод е въведен от голямата верига супермаркети “Алберт Хайн”. Наистина, засега само в магазина в град Бройкелен, който се намира между Утрехт и Амстердам.

Всеки купувач, който иска да изпробва нововъведението, трябва да се регистрира, показвайки лична карта, дебитна или кредитна карта и да сканира отпечатък от свой пръст в специален апарат. От този момент той ще може да плаща всичко, което е закупил в магазина, без да се налага да носи пари в брой или кредитна и дебитна карта. Парите ще бъдат превеждани автоматично от банковата сметка на клиента, след като устройството за разчитане разпознае “притежателя” на пръста, поставен в него. /Vsekiden.com
http://dnesplus.bg/Science.aspx?f=109&d=229009


Аз не съм съгласен - не е хигиенично - колко хора ще си слагат пръстта там и да ме карат и аз ;D ;)
Титла: Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Breath в Юни 21, 2008, 18:38:48 pm
Аз не съм съгласен - не е хигиенично - колко хора ще си слагат пръстта там и да ме карат и аз ;D ;)

Хаха, да, това е сериозен проблем  ;D
Титла: Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: cdms в Юни 21, 2008, 19:15:16 pm
А колко хора ще се разделят с пръстете си?
Титла: Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: asdfghjkl в Юли 08, 2008, 00:43:24 am


RFID- чиповете ще бъдат татуирани!!!


Нова технология прави чиповете- импланти излишни. Маркирането става много по- евтино. Вече няма да струва по 2.56  US $ на чип, а много по- малко.
Чиповете ще бъдат татуирани в кожата.

http://www.somarkinnovations.com/index.aspx


                Чипиране като татуиране


Идентификационната система  на  SOMARK се основава на био- съвместимо мастило за татуировки с функционалността на RFID- чип, но без чип. Така приложена „мастилената” татуировка създава безпогрешна идентификация, която може да бъде установена и без визуален контакт. Тази технология създава синтетичен биометричен или т. нар. пръстов отпечатък с биологично съвместимо RFID- мастило без наличие на чип.

Технологията на SOMARK ще се прилага ПЪРВОНАЧАЛНО в животновъдството за идентификация и проследяване на добитъка (В момента се работи върху проследяване чрез сателит), за да се избегнат загуби при експорта заради болестта „луда крава”.

Технологията на  SOMARK не се поврежда с времето, при лоши метеорологични условия или неблагоприятни околни въздействия.


http://www.rfidjournal.com/magazine/article/3079

А, ако си повредя този участък от кожата (механично), където е сложена татуировката? Или се татуирам по цялото тяло?
Титла: Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Alien в Август 11, 2008, 17:33:34 pm
Фалшифицираха новите лични документи на Острова

Електронните паспорти, които британското правителство реши да въведе с цел по-бърза проверка и контрол срещу влизането на терористи в страната, могат да бъдат фалшифицирани за минути, съобщи британският в. "Таймс". Проверката на качеството на новия продукт бе поръчано от изданието по повод кражбата на 3000 нови паспорта миналата седмица. Оказало се, че микрочиповете, носители на информацията, позволяват информацията да бъде фалшифицирана.
"Класа"

Компютърни специалисти доказали на практика как това може да стане и направили документ за самоличност на Осама бен Ладен и на палестински атентатор самоубиец. Те клонирали чипа от британски паспорт и поставили в него цифрови снимки на Бен Ладен и на атентатора. Компютърен четец, който отговаря на стандартите за новите електронни паспорти, разпознал фалшификатите като напълно редовни.

"Труд"

Леле каква изненада  :o  То и на малко дете му беше ясно че на тези които им трябва фалшив паспорт ще се домогнат до него - дори сега ги улесниха защото ще им трябва по-малко време за фалшификацията вместо да търсят "майстор".
Титла: Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: H. в Август 11, 2008, 17:59:41 pm
Това отчасти е моментен шанс за някои да се събудят и да провидят отвъд булото, тъй като досегашното оправдание за масовото световно вкарване на този вид паспорти, беше че така ще е "по-сигурно".
Сега става ясно, че изобщо не е по-сигурно - даже е по-зле. Разбира се това няма да ги накара премахнат паспортите с чиповете. Защото не се прави за сигурност, а за контрол.
И това е момента, по-прозорливите да го видят.
Титла: Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: jediguardian в Август 11, 2008, 20:03:24 pm
Е затова ги обичам хакерчетата :D
Титла: Относно: Нови паспорти до 6 месеца
Публикувано от: Breath в Септември 15, 2008, 17:18:08 pm
Сменяме паспортите с нови до 6 месеца

 

"Стандарт":

Нови паспорти до шест месецаНай-късно до 6 месеца ще са готови новите паспорти с биометрични данни. Това съобщи министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова вчера.

Това е особено важно при преговорите ни със САЩ за падане на визите, обясни тя.

Документите ще имат скрити изображения. Връх Шипка, Народното събрание са част от снимките, които МВР ще сложи в новите тескерета. Фотосите ще бъдат офсетови и вградени в специален защитен фон. Изображенията ще могат да се виждат само със специално четящо устройство.

В електронния носител ще бъдат кодирани биометричните данни. Там ще влязат снимката и подписът на всеки българин, както и ирисът и пръстовите отпечатъци. Още не се знае колко ще струват новите документи, но се предполага, че ще са около 50 евро.


Източник: http://news.ibox.bg/pressreview/id_1024048197
Титла: Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: insomnia1304 в Септември 17, 2008, 14:44:11 pm
Латвия издава паспорти с биометрични данни :P

http://bg.altermedia.info/?p=905
Титла: Re:Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: xthing в Декември 03, 2009, 06:54:33 am
И при нас дойде ..ужас то си беше въпрос на време де, трябва ли да се примирим по дяволите ,можем ли да направим нещо ?
Титла: Re:Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Гален в Декември 03, 2009, 10:19:15 am
Болшинството от хората са овце. Няма трезво обмисляне на ставащото около тях. Няма критичност и изпълняват всичко, защото така казал овчаря.
Страха владее жалкото им съществуване.
Представяте ли си, ако 90% ударят по масата и кажат, че няма да си вадят от тези паспорти, защото не са съгласни с новите им "екстри". 90% да извикат на глас, че не искат да плащат за нещо, което не е тяхна собственост. 90% да излязат от кошарката/апартамента/ навън, да отидат до паспортна служба и предоставят там заявление, че няма да се подложат на тази унизителна процедура.
Ех, мечти.
Страх, Страх и само Страх има в овчите им душици да не ядат сопата.
През няколко години ги карат да си копуват нови паспорти, нови номера на автомобилите и тъпата овца с малко мънканици изпълнява. Смъкват и кожата на овцата с безбожни данъци, такси, осигуровки и т.н., но тя рядко приблейва... Нали е овца-изпълнява нареденото! Виси по опашките като прани гащи.

Наскоро, голямо стадо овце/от ония, които са облечени с вълна.../ в турция, извърши масово самоубийство скачайки в една пропаст. Повел ги коча и те юруууууш в бездната. Даже без коч-водач, това ще наблюдаваме и с овцете в човешка обвивка... По-тъпа е тази порода.
Юрууууш на новите документи с "екстри".
Титла: Re:Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: deznam в Декември 04, 2009, 16:24:04 pm
Ти си и отговаряш ,повечето са си овце слушат и гледат само това. ???
Титла: Re:Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Roswell в Декември 05, 2009, 01:19:06 am
крайно време е да се направи нещо срещу фалшифицирането на документи  :bomb: :P
Титла: Re:Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: sasho90 в Декември 05, 2009, 02:00:20 am
Никога не е имало нещо на този свят, което да не може да се фалшифицира. Ако това твърдение не беше вярно, защо пак ще се създават нови документи с нови защити.  ;)
Титла: Re:Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Roswell в Декември 05, 2009, 02:06:16 am
e да ама поне да се опитат да замажат положението ;D ;D :flag_of_truce: :dance:
Титла: Re:Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: SiriusAngel в Декември 06, 2009, 08:06:17 am
леле  ???
Хора аз не искам никакви такива чипове! Аз душата не си я давам на тия гадове мръсни! :diablo:
Ако знаете изход за фалшификации метнете инфо на тук.
Мислите ли че има изход чрез протестиране?
Титла: Re:Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Roswell в Декември 06, 2009, 11:44:27 am
Колкото имаше и успех при увеличаване на заплатите на учителите.Те така са направили всичко та да остане за поне 5-10 години.Няма да се промени нищо и при стачка  ??? ??? >:(.И аз изядох лютива глоба за това че не можех да се прибера в България заради това че уча в Германия,та да си извадя лична карта.Обеснявахме им нямаме възможност да се приберем те пак викат това е ваш проблем :( :(. И сега още веднъж да ги сменят тея лични карти,това са пълни глупости
Титла: Re:Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: insomnia1304 в Февруари 11, 2010, 20:23:14 pm
СРЕЩА В ЧИКАГО

СРЕЩА В ЧИКАГО МЕЖДУ ГЕНЕРАЛНОТО КОНСУЛСТВО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРО-АМЕРИКАНСКАТА АСОЦИАЦИЯ

.............
Изненадата на деня беше един малък отряд специалисти, които монтират модерната техника за новите български паспорти с био метрични данни, лични карти, шофьорски книжки и пр. Единственият, но съществен дефект на тази скъпа уредба е, че не може да издава и американски паспорти. ;)
.............
http://www.eurochicago.com/2010/02/sreshta-v-tchikago/
Титла: Re:Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: %00 в Февруари 16, 2010, 13:19:18 pm
Зная, че не е "пряко" по-темата, обаче е много символично
Цитат
Alien
Administrator
Експерт
*******
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 6 666

Случило се е точно като си писал последното по темата с татуирането, Alien.

Watch it out space bro ! ;)
Титла: Re:Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: momo в Февруари 16, 2010, 15:14:12 pm
Е то не е ли 666, а не 6666 така нареченото "дяволско число"?
Титла: Re:Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: sasho90 в Февруари 17, 2010, 01:17:37 am
Еее, сега. +- една шестица няма да го тъним....  ;D
Титла: Re:Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: %00 в Февруари 17, 2010, 15:24:39 pm
Асоциацията разбира се е ясна, немалко хора свързват имплантите с "белега на звяра", и има много основания за подобна връзка.

Правило ми е впечатление, как при кондензиране на демонични явления и негативна енергия наоколо "случайното" появяване на тези цифри в матрицата на света се учестява.
Та точно когато говорим за това, и тази бройка изпъкна.
Всъщност названието "случайност" е само плод на линейното ни описателно възприятие.
Случайности не съществуват дори на субатомно ниво.
Титла: Re:Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Alien в Февруари 17, 2010, 18:41:05 pm

Та точно когато говорим за това, и тази бройка изпъкна.
Всъщност названието "случайност" е само плод на линейното ни описателно възприятие.
Случайности не съществуват дори на субатомно ниво.

Принципно си прав, и точно затова ти е направило впечатление броя на постовете ми ( а след като аз ти прочетох твоя пост тази същата цифра я видях на още няколко места без изобщо да я търся и по странно стечение на обстоятелствата). Но тази бройка на постовете не се е формирала тогава а преди 2 дена ;)В полето над аватара се изписва броя им до момента а не кой пост е бил тогава  ;)
Титла: Новите лични документи
Публикувано от: ces в Март 20, 2010, 01:24:45 am
Скоро започва издаването на нови документи за самоличност, които ще включват кръвна група, пръстови отпечатъци и кой знае още какви данни...Възможно ли е според вас в новите документи да има включен чип, проследяващо устройство, нещо, което цели да подчини съзнанието ни?
Титла: Re:Новите лични документи
Публикувано от: Raw Deal в Март 20, 2010, 01:27:36 am
Има някаква вероятност, но по-скоро не.
Според мен тези чипове в паспортите са само подготвителна стъпка към истинските чипове, които ще бъдат имплантирани на нас, хората. :(
Титла: Re:Относно: Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Raw Deal в Март 28, 2010, 02:34:26 am
В сайта на МВР пише:
"В кои документи ще има чип?
Електронен носител на информация ще има в паспорта; служебния, дипломатическия и моряшкия паспорт; удостоверението за пътуване зад граница на бежанец; удостоверението за пътуване зад граница на чужденец, получил убежище; удостоверението за пътуване зад граница на лице без гражданство; удостоверението за пътуване зад граница на чужденец с хуманитарен статут; военната карта за самоличност и документите за пребиваване, издавани на чужди граждани. В личните карти и свидетелствата за управление на моторни превозни средства (СУМПС) няма да има чип.
Специалният знак за електронен носител върху корицата на паспорта ще показва, че това е документ с електронен носител на информация."
RFID- чиповете ще бъдат татуирани!!!


А, ако си повредя този участък от кожата (механично), където е сложена татуировката? Или се татуирам по цялото тяло?
Тези татуираните "чипове" вероятно(според мен) ще бъдат така татуирани, може би лазерно или по-дълбоко "перманентно" татуиране, че с каквото и да се татуираш после, да не им пречи. А ако те татуират на главата и я изгубиш, все тая ще ти е за загубата на "чипа". ;D

Титла: Re:Новите лични документи
Публикувано от: Blue|_Star в Април 12, 2010, 23:52:10 pm
Добре де,а тези биометрични данни и пръстови отпечатъци са само за международните паспорти или вече,и личните карти,и шофьорските книжки са с тях?
Титла: Re:Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Mirotvorec в Април 13, 2010, 09:29:45 am
Само за международните паспорти са. Вчера си подадох молба за нова лична карта, снимаха ме и се подписах на някакво електронно екранче. След един месец ще си взема новата лична карта.
Титла: Re:Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Blue|_Star в Април 13, 2010, 13:12:12 pm
Добре де,но то личните карти са с биометрични данни или греша?
Титла: Re:Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Max в Април 13, 2010, 18:51:24 pm
Само за международните паспорти са. Вчера си подадох молба за нова лична карта, снимаха ме и се подписах на някакво електронно екранче. След един месец ще си взема новата лична карта.

Mirotvorec, как точно стои въпроса в момента с личните карти?
Какво включват?
Титла: Re:Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Mirotvorec в Април 13, 2010, 19:21:58 pm
По всичко изглежда, че ще бъдат като старите-без каквито и да било чипове. Ето как протече процедурата:
-От едно гише ти дават бланка-формуляр,готова попълнена с всички твои лични данни и само трябва с кръстчета да потвърдиш верността им.Личните данни са ясни-кога и къде си роден, трите имена и ЕГН.
-Връщаш се на същото гише и пред служителката се подписваш на същата тази бланка.
-След това най-учтиво те поканват в една кабинка, сядаш и един фотоапарат срещу теб те снима. Снимката се проверява на компютър от един служител и ако нещо не му хареса те коригира и пак снима. Аз минах с едно щракване, но този преди мен се наложи 9-10 пъти да го снимат, докато им хареса.
-В същата тази кабинка се подписваш още веднъж върху малко мониторче с електронна писалка(предполагам така се казва).

Това е всичко, след един месец ще ми бъде готова личната карта. Пръстови отпечатъци не ми взеха, ириса на окото не ми снимаха.

До края на тази седмица ще отида и до КАТ да ми извадят и нова шофьорска книжка. Искат ми само медицинско свидетелство, а ако има и други някакви процедури-ще пиша.   ;)
Титла: Re:Лични карти с пръстови отпечатъци
Публикувано от: Mirotvorec в Април 20, 2010, 20:34:16 pm
Процедурата за шофьорска книжка е същата, както и за лична карта, само дето не те снимат.