Форум за конспирации, уфология и мистика.

Специални категории => Мнения, препоръки и въпроси => Темата е започната от: 396 в Май 02, 2011, 14:30:28 pm

Титла: Какво се случва тука?
Публикувано от: 396 в Май 02, 2011, 14:30:28 pm
Не ви ли се струва дразнещо цялото дередже!?


Напълни се с някакви потребители, чиито никове са като компютърно генерирани, кратки, с малки букви, безсъдържателни...

- много слабо осведомени са като цяло
- пишат най-вече в "Мнения, препоръки и въпроси" и "Правила и съобщения до потребителите"
- пишат и навяскъде другаде без каквито и да е задръжки, при условие че никога няма какво да кажат
- винаги си мислят, че личното им мнение и личния им коментар е ценен, а всъщност е талаш и всеки го знае
- когато искат да привлекат внимание, пускат най-общоизвестната и конвенционална информация, която могат да намерят
- като цяло имат психологическия профил на деца


И всъщност като цяло психологическите им профили имат общата черат да бъдат някакси празни. Безлични на определено ниво. Или сякаш имат една летва, която след като се достигне, следва блокаж на индивидуалността на образа.

Това е едното странно нещо.
Другото странно са старите потребители, които не отговарят съвсем на горното.

Примерно като Tangrata_ - тотално конвенционална осведоменост, която той всъщност не се опитва да промени или обогати, а се опитва да създава сблъсъци из форума на конвенционалното и необикновеното, където да наложи всичко масово прието за норма.И най-вече mahrs - някой, който не ми е ясно как въобще е допуснат да пише. Наистина - тотално детенце, което има 2300 мнения... 2300 празни мнения, някой прави ли ум впечатление? Има няколко теми, в които цитира конвенционална информация, която се върти сред обществото на съвсем обиконвените хора и човешките стада.

Онези човешки стада, от които този форум по принцип се е опитал да се разграничи.


Има и други естествено, но тези двамата в момента са най-актуални и са такива от доста време.Но работата е, че темите на форума не са учреждения, отъкдето да извира нестандартна информация - както вероятно е била идеята.
Темите в момента са станали институции, където несатндартната информация да се привлича, подтиска и завинаги да се затваря там!


И това е един енциклопедичен подход! разбира се, че може да възниква както по естествен път, така и по неестествен нарочен път, и също по маскиран път, като нарочно се предизвикват естествени събития!


Без значение от подробностите, тая обща картинка е някакъв обсурд.

Ето това пише на входната страница, ако някой е забравил:

КАКВО Е ХНЕТБГ И КОИ СМЕ НИЕ

...

Хнетбг е създаден за онези от вас, които сериозно се интересуват от уфология, конспирации, езотерика и мистика и тези, които наистина искат да научат нещо ново и интересно.
Хнетбг цели да информира българите за ставащото около тях, за нещата които не се споменават от медиите и информационните агенции, за новостите в технологиите или накратко да държи будни хората отворени за нещо различно, хората търсещи отговори на своите въпроси.


...
И разбира се, че тук визирам и модераторския екип! Тотална липса на каквато и да е политика, с изключение на някакви първични форумно-телесни функции за реагиране на остра временна болка.

Всички други системи са мъртви и целенасочено автанизирани (чрез бездействието).


Ако имаше някаква политика, нямаше да има такива хора като изброените. Защото ако не можеха да пишат, а само да четат, сами щяха да спрат да посещават това място.
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: Witch в Май 02, 2011, 14:44:08 pm
Не ви ли се струва дразнещо цялото дередже!?
..................................

Другото странно са старите потребители, които не отговарят съвсем на горното.

Примерно като Tangrata_ - тотално конвенционална осведоменост, която той всъщност не се опитва да промени или обогати, а се опитва да създава сблъсъци из форума на конвенционалното и необикновеното, където да наложи всичко масово прието за норма.

Ако имаше някаква политика, нямаше да има такива хора като изброените. Защото ако не можеха да пишат, а само да четат, сами щяха да спрат да посещават това място.
Харесвам
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: agrippa в Май 02, 2011, 15:19:27 pm
Цитат
Tangrata_ - тотално конвенционална осведоменост, която той всъщност не се опитва да промени или обогати, а се опитва да създава сблъсъци из форума на конвенционалното и необикновеното, където да наложи всичко масово прието за норма.

Mного точно казано, ако не можеш с нещо да обогатиш дадена тема, то поне не и пречи да се развива. Мен също ме дразни конвенциалното мислене в този форум, но точно такива "типове мислене" се толерира и няма заплаха за БАН   ;D !!!

Цитат
Но работата е, че темите на форума не са учреждения, отъкдето да извира нестандартна информация - както вероятно е била идеята.
Темите в момента са станали институции, където несатндартната информация да се привлича, подтиска и завинаги да се затваря там!

АБСОЛЮТНО!!!!

Ето ти и пример с една такава заключена тема:  
http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,16857.375.htmlТитла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: Eon в Май 02, 2011, 16:06:51 pm
Така... редно е и тука да обясня както съм го правил милиони пъти и преди. Надявам се след 2 месеца като пристигне следващия потребител, да погледне писаното в този раздел преди да отвори тема.

Хнет е място, където всеки може да си изрази мнението във връзка с т.нар. феномени като НЛО, извънземни, конспирации и езотерика. По принцип хора, които изначално не вярват на такива неща, нямат работа тука. Всички останали обаче, дори и тези, които имат "конвенционално" мислене, могат да си го изкажат.

Повечето хора, които са тук претендират, че са различни от стадото. От създаването на Хнет обаче забелязах едно, масата от тях са най-навътре в стадото. На база на какво правя заключенията си?

На база на следното: повечето хора, не могат да проведат един нормален разговор без да обиждат отсрещния и да казват във всеки един свой пост, колко е малоумен, колко е тъп и с промит мозък. Не ми се изрежда и цитира, защото нямам време и желание.

Вие не можете да проведете един нормален разговор с отсрещния човек, ако той случайно мисли различно от вас. На потребител А, не му харесват постовете на потребител Б, на потребител В, не му харесват постовете на потребител Й, и така нататък и така нататък. Разбира се всеки обвинява другия колко е тъп и малоумен и как спами и всеки иска отсрещния да бъде баннат. В Хнет ако се толерираше определен тип мнения, нямаше всеки да може да си казва мнението.

Никой не ви пречи да пускате гениални постове, само и само да не са такива, в които псувате останалите и ги обиждате.

На мен като администратор, не ми харесват мненията на потребител А, Б и В. Значи ли това, че трябва да ги банна? Не, защото съм толерантен към тях. Може да си пусна мнението, и да кажа, че това според мен е пълна дезинформация и жълта новина, но не и да банна потребителя. Защото на това му се вика толерантност.

Никой не ви пречи да си поствате, гениалните постове във форума. Така, че не твърдете, че Хнет не толерира изявата, и че подтиска готината информация.
Казвам го за милиарден път, ако Хнет правеше това, нямаше да можете дори да се регистрирате в него, камо ли да се оплаквате от нивото му.

Толкова са умни хората, това им е нивото. Който е умен да е жив и здрав, интернет е голям и може да си черпи информация (както правя и аз).

Агриппа, като те дразни "конвенционалното мислене" - има решение - не влизай във форума.

Най-голямото малоумие на света ще е да подходя като вас и като не харесвам мисленето на някой, да го банна.

Този тип мислене предполага само едно - духовна и еволюционна незрялост.

Съжалявам само, че нямам словото на H. за да ви го кажа по ясно и точно.
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: P.E.A.C.E. в Май 02, 2011, 16:23:52 pm
Добре де EON, след като
Цитат
Хнет е място, където всеки може да си изрази мнението във връзка с т.нар. феномени като НЛО, извънземни, конспирации и езотерика. По принцип хора, които изначално не вярват на такива неща, нямат работа тука.

Представям началото на първият пост във форума на X-net на потребителя Dean:
Цитат
Първо-здравейте, много ми допада това форумче Smiley, обаче в частта с всякакви извънземни, рептили, сатанански култове и прочее повърни на дезинофармацията ме губите.

 ??? ???
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: P.E.A.C.E. в Май 02, 2011, 16:29:25 pm
Искам да кажа, че аз самият съм писал също много глупости, но съм се променял с течение на времето.
Това стана защото форума беше жив, пишеха хората в друг стил...
А сега се ядем само един друг...
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: Eon в Май 02, 2011, 16:29:48 pm
Мерси за забележката. Просто не съм го видял.

Потребителя ще бъде баннат до 5 мин.
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: 396 в Май 02, 2011, 16:34:27 pm
Може би... ако Хнет беше средноститистически форум за средностатистическа информация, и ако се задвижваше от средностатистически мотиви... може и да се модерира средностатистически.Ако пък някой не е разбрал съвсем моята агресивност - тя е самозащитна. На мен ми писна да пускам нещо нестандартно, и да се появи някой, дето да почне да го нормализира според науката или според общопиретото.


Защото за мене Хнет не е просто нещо, в което човек избира да влиза или не.


Този форум и информацията в него е променял и порменя животи. И информацията в него е повече от букви - тя е жива, защото някои от нас полагат доста усилия за нея и преживяват много неща заради нея, защото тази информация е страстта на живота им.


И аз не се "чувствам" лично засегнат, а СЪМ лично засегнат от нормализирането на продукта на живота ми, както се чувства и всеки, който преживява информацията си и пише не просто за нещо друго, и не просто за себе си, а пише за себе си и за нещо друго едновременно.Форумът е пълен с луди, и това не е тайна за никого. С емоционално объркани или с хора, които са в деликатно състояние. И те са инстинктивно привлечени от това нещо тук, защото имат нуждата да повярват в личната си сила.
И ако съм единствения, който се чувства засегнат от средностатистическото мнозинство, от средностатистическата информация, от нормализирането на нестандартната информация и от средносаттистическото модериране, то така да е - ще остана единствен.
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: agrippa в Май 02, 2011, 16:39:41 pm
Цитат
Агриппа, като те дразни "конвенционалното мислене" - има решение - не влизай във форума.

Най-голямото малоумие на света ще е да подходя като вас и като не харесвам мисленето на някой, да го банна.


Не знам с какво точно  те засегнах Еон, за да правиш подобни заключения, просто си изказах мнението или това което мисля...."неконвенциално"...и го направих именно точно поради тази причина, че тук се коментират хиляди "глупости" за които хората, които ги коментират "не разполагат с техни си доказателства и факти", а с куп "линкове" от дезинформация....
Така че ако все пак толкова те дразня и не харесваш мисленето ми си ме банвай!

Цитат
Агриппа, като те дразни "конвенционалното мислене" - има решение - не влизай във форума

А това как да го разбирам , да се  самобанирам отново ли искаш?  :)
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: Eon в Май 02, 2011, 16:46:22 pm
Така че ако все пак толкова те дразня и не харесваш мисленето ми си ме банвай!

Явно говоря на вятъра. Затова гледам да не пускам такива постове, защото, колкото и ясно да го кажа, пак не съм разбран. Ще го напиша с големи букви:

На мен като администратор, не ми харесват мненията на потребител А, Б и В. Значи ли това, че трябва да ги банна? Не, защото съм толерантен към тях.

Така че, агрипа, защо мислиш, че ще те банна след като съм написал това нещо?

А това как да го разбирам , да се  самобанирам отново ли искаш?  :)

Това си е твоя воля. Аз не ти се бъркам. На мен ми е все тая. Аз нямам причина да те банна и няма да го направя.


Вие давате ли си сметка, че ако тръгна да банвам всеки, който не се харесва на другия - жив човек няма да остане във форума. Потребител А, ще пожелае да банна 20 човека, защото са под нивото му. Потребител Б ще пожелае да банна други 20 човека, защото просто не го кефят постовете им. И накрая двамата взаимно ще пожелаят да се баннат, защото няма да има с кой да се ядат.

Агрипа, и на мен не ми харесва масата плява и простотия която се поства. Това значи ли, че трябва да ги банна тези хора, само защото смятам, че пуснатото от тях е простотия? Това, което правя е просто да мина през мнението и да взема полезното (ако има такова) от него и да си продължа по Пътя.

Правете и вие така.

Критиките, които отправям не следва да се възприемат като нещо лично.
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: Tangrata_ в Май 02, 2011, 19:00:40 pm
Еон е казал важното.

Аз съм чел и много добре помня правилата на форума.
Вътре пише, че ако се обосноваваш имаш право да постваш мнение, каквото и да е то.

Аз се старая винаги да се обосновавам. Което не мога да кажа за екзалтираната и афектираната групичка.

Агрипа, то ти май беше жена. Пък аз съм те помислил за мъж. Сигурно затова толкова много се засегна от мен. Щото съм искрен, а истината боли. Макар да е през форума казана.
Аз не съм виновен за проблемите ви в живота извън форума.
(прочетете го 3 пъти. Говоря на 2те дами.)
Даже почвам да се чудя дали ти и Witch (Вещицата, преведено на бг), не сте един и същи човек.

396,
на тебе какво да ти кажа. Отвреме на време имаш проблясъци в поведението и после пак те обземат някакви кризи и вълни.
Все още изпитвам временен респект към тебе, заради отговорите към мен в темите за гладуването, въпреки че вярвам, че са само частична истина. Разбира се не зная колко. И все пак уважавам практиците.
Но пък не уважавам хора, които се изразяват по този начин. И то непредизвикано.
Така че, ще те поуважавам още малко. Пък после ще видим.

едит:
И в крайна сметка кое по точно предизвика отварянето на тая тема!?
Последно имахме спор само в темата за Нибируто.
Астрономическата при това, защото има сигурно поне 3-4 теми за Нибиру.
И там ти изобщо давал ли си някаква информация, с повече от 1 изречение. За аргументиране пък изобщо да не говорим.
Единствено каза само "Нибиру е кораб." Точка.
Трябвало да се чете много за да се разбере.
И това беше.
Супер безценна информация. И аргументирана, и изобщо мъдростта на века.

Ако съм спорил с тебе по някаква друга тема, моля да ми припомниш. Защото нямам такъв спомен.
Та да ме цитираш поименно в тая тема.
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: agrippa в Май 02, 2011, 19:27:17 pm
Цитат
Еон е казал важното.

Аз съм чел и много добре помня правилата на форума.
Вътре пише, че ако се обосноваваш имаш право да постваш мнение, каквото и да е то.

Аз се старая винаги да се обосновавам. Което не мога да кажа за екзалтираната и афектираната групичка.

Агрипа, то ти май беше жена. Пък аз съм те помислил за мъж. Сигурно затова толкова много се засегна от мен. Щото съм искрен, а истината боли. Макар да е през форума казана.
Аз не съм виновен за проблемите ви в живота извън форума.
(прочетете го 3 пъти. Говоря на 2те дами.)
Даже почвам да се чудя дали ти и Witch (Вещицата, преведено на бг), не сте един и същи човек.


НЕ СМЕ, ДОРИ ЗАПОЧВАШ ДА ПСИХЯСВАШ!!!!!....НЕ СЕ ПОЗНАВАМЕ с  Witch !
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: cassio в Май 02, 2011, 20:39:09 pm
И аз ще напиша нещо, въпреки, че доста се чудих. Но ще го направя като "жест на добра воля", защото имаше моменти, в които и аз се "мятках" и недоволствах от плява и определени потребители, но за добро или зло осъзнах, че хора, които реално не познавам като общувам с тях не са ми виновни. Това го осъзнах не без помощта на Администраторите, разбира се и тяхното търпение.
Въпреки, че винаги ме е дразнил примерът с "отиване на гости" сега ще го използвам в частта всички да се чувстваме/те по-добре, вместо да се настройваме един спрямо друг и вече несправедливо да изпитваме търпението на "домакините".

Еми нека един ден седнем и се огледаме. Какво имаме и какво ни се дава с този форум. Отивам на гости. Там има куп непознати. Домакините предлагат пиене, ядене, музика, може и нещо на плазмата по някой канал да дадат. Да, но аз пия вино,и като го пия ставам много общителна. Говоря си с друг гост, който нещо е по-знаещ или обратното и не ми харесва компанията му. Нали ще е малко тъпо да отида при  домакина и да му кажа "къв тоя/тая". Я да си ходи откъдето е.
Няма ли да е по-добре, ако ти е интересно все пак и има още двайсе човека, от които не може поне с един да не сте от Манчестър, да реша да си общувам с тях, за да си прекарам добре. И така с личния си пример да покажа, че се съобразявам освен на мен, но и на още един да му е гот?
Аз нямам забележки (вече) защото си намерих моя начин и съм доволна, че той е оптимален, за да участвам във форума.
 :) :flag_of_truce: :dance: :hi: :yes: :drinks:
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: Witch в Май 02, 2011, 20:55:06 pm
НЕ СМЕ, ДОРИ ЗАПОЧВАШ ДА ПСИХЯСВАШ!!!!!....НЕ СЕ ПОЗНАВАМЕ с  Witch !

 ;D Подкрепям, но да уточня че това психясване си има име, и то е параноя... и не знам дали се лекува...
Аз и Агриппа не се познаваме, не сме един и същи човек... И всъщност това може да се каже от администраторите.
Според мен 396 го е казал много добре, но явно малко хора могат да вникнат в думите му.
А пък да кажа какво означава Вещица
Ето, образовайте се
http://blogatstvo.com/other/witch/
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: ivi2010 в Май 02, 2011, 21:36:01 pm
Цитат
Вие не можете да проведете един нормален разговор с отсрещния човек, ако той случайно мисли различно от вас. На потребител А, не му харесват постовете на потребител Б, на потребител В, не му харесват постовете на потребител Й, и така нататък и така нататък. Разбира се всеки обвинява другия колко е тъп и малоумен и как спами и всеки иска отсрещния да бъде баннат. В Хнет ако се толерираше определен тип мнения, нямаше всеки да може да си казва мнението.
Точно така, а и с увеличаване на агресията и нетолерирането на различното мнение този форум ще започне да прилича на всички онези дребнави, неграмотни форумчета. Едва ли сме толкова добри психолози, за да разсъждаваме за човека отсреща, без да го познаваме добре. А който иска всички да са като него и да мислят като него да си стои в Матрицата.
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: bogoizbrania в Май 02, 2011, 21:41:32 pm
Забелязъл съм, че няколко души с много на брой постове и големи като обем умишленно спамят, отиват в офтопик, заяждат се, но не с администраторите де, просто поразгледайте акаунтите и сами ще го видите. А за авторката на темата си изказах другаде мнението, не искам да съм груб или женомразец, но в тази тема тя просто размахва знаме, на което е сложила моето мнение.
 :drinks:
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: forian в Май 02, 2011, 21:47:13 pm
Всичките тези нападки , обиди , нетолерантност , взаимно неуважение в този форум показват нивото на съзрялост на булшинството от потребителите в него.Според мои лични наблюдения това е така , заради водещата тематика на форума - конспиративната част, от която се роди и небивалата нео-идеология натрапвана и в следговорите на книгите  на вашето издателство.Разглеждането на доброто просто като друга , отделна "фракция", неразличаваща се много много от злото, и измислянето на трета , дистанцирана позиция, с които драгите авторитети тука , се опреличават, просто защото те немогат да се причислят нито към едните и нито към другите.Тези с по над 1000 коментарите да знаят,че в природата всичко е бяло или черно.Това в което сте избрали да вярвате е временна позиция,до момента в който плана не се погрижи и за вас.Тогава ще спрете да сте "сиви" (като цвят) и ще ви се наложи вече да направите окончателно своя избор.Конспиративната част е най-масовата и най-лесно смилаемата за повечето души с "проблясъци".Проблясъци , защото при тях духовното ,истината най-общо казано не е утвърдена , а се явява все още на периоди.Не отричам конспирациите, напротив даже са ми интересни,но те са само част от общата картинка.Когато вие гледате случващото се само през очите на конспирациите,тогава вие рискувате да изпуснете важни моменти и детайли, които при други обстоятелства не биха ви обягнали.Аз съм този,който най-малко има желанието да промени вашите разбирания(друг е въпроса,че истинското убеждение трябва да е вътрешно), но ви приканвам - разширете хоризонта си,  разширете възприятията си.Тази натрупана енергия я култивирайте и я насочете към нещо градивно, а не да избива на агресия.Агресията произлиза от неразбраност, от липса на внимание и социален живот.Тези ,които трябва ще ме разберат, на другите с ниско-интелигентния речник не обръщам внимание.Техния ред просто не е дошъл :)
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: Black Adder в Май 02, 2011, 22:49:22 pm
Всичките тези нападки , .... от която се роди и небивалата нео-идеология натрапвана и в следговорите на книгите  на вашето издателство.
Мислех точно в тази тема да не се изказвам, ама поредната проява на НЕГРАМОТНОСТ направо ми не даде да остана безучастен.
Какво издателство, какви 5 лв. те гонят forian???   ::)Поредният пример за преобладаващият тип потребители, обичащи да пишат, но не и да си правят труда да четат.
За хора като Вас, навярно като гледате рекламите на Бонукс, Фафла Трепач и Каменица си мислите, че тези марки са собственост на Нова Телевизия и бТВ и че същите тези телевизии имат сумати супермаркети, фабрики за шампоани и какво ли още не. ???

И айде, объркването, че XNETBG издава книги с мед да го намажеш /макар, че поради тази причина, разни натякват, че пари били давали на форума!???!??/, ама да кажеш, че конспиративната част била 'булшинството'  :lol: от темите - айде моля моля, всичката плява се намира в раздел "Духовно" и най-вече в подраздела "Философски мисли".

Колкото до темата - периода на изтрещаване на поредния 'недоволен' съм го засекъл - точно месец и половина е затишието преди някой пореден да се извъка, недоволен от нещо си и да повлече поредната безсмислена пародия на дискусия.

Аз решението за спирана не празното бръщорлевене го знам, ама на Вас няма да Ви хареса, скъпи писатели.  :writer:
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: teni в Май 02, 2011, 23:34:36 pm
бУлшинството??? Не съм спец, но май идва от руското больше, тъй че се пише с  О. Болшинството. Не е зле форито да наблегне на граматиката, пък тогава да се впуска в дълги словоизлияния, без някакъв замисъл.
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: Eon в Май 03, 2011, 09:26:24 am
Нека го поясня и аз, защото Black Adder ви е оставил да мислите. Но все пак, за да изключа пак възможността за спекулации ще го напиша по ясно:

има издателство "Паралелна Реалност"

има Xnetbg.com

Тези 2 неща са различни. Xnetbg си няма издателство.

Така че критиките и дискусиите за идеологията на издателството ги отправи към издателството.

Пак ви казвам, Хнет е това, което сте вие, това е ВАШЕТО огледало. За такива теми пишете, следователно това представлява Хнет... Пишете хубави неща и не се яжте и всичко ще е ОК.

Аз лично като не си харесвам отражението на огледалото, отивам се избръсвам, подстригвам и т.н., не чупя огледалото. То не ми е виновно.
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: 396 в Май 03, 2011, 14:57:44 pm
И Хнет и България са болни от едно и също нещо - от запек!


Форумът е жив заради вече написаното. Заради всичко от миналото и заради нищо от настоящето.
И е толоква жив, колкото е жив човек, дето не е срал от една седмица. И точно толкова му остава.


После ще стане като всички сгради в българия - ще си е отживяла славното начало, и после никой няма нито да иска, нито да може да я реставрира. А тя самата няма и да си заслужава реставрацията. Виждали сме го толоква години наред.И всичко това е заради хората! Има само един начин да се излекува човек със запек и държава с малоумници!
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: Sekhmet в Май 03, 2011, 15:05:56 pm
Скъпи ми 369 ии 396 или не знам кой пореден номер, не бива да бъдеш толкова озлобен човек, все пак обиждаш толкова много хора, които посещават този за мене феноменален форум. Вярно е, че всеки човек трябва да има своето мнение, но единствено от начина на представянето му си личи културата му на общуване и зачитане и на другите, които качества явно у тебе липсват. С пожелание за повече толерантност и доброта  @--- 
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: 396 в Май 03, 2011, 15:23:54 pm
Скъпи ми 369 ии 396 или не знам кой пореден номер, не бива да бъдеш толкова озлобен човек, все пак обиждаш толкова много хора, които посещават този за мене феноменален форум. Вярно е, че всеки човек трябва да има своето мнение, но единствено от начина на представянето му си личи културата му на общуване и зачитане и на другите, които качества явно у тебе липсват. С пожелание за повече толерантност и доброта  @--- 


Залъгвате се с глупости.
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: monk в Май 03, 2011, 21:03:52 pm
Цитат на: 396
Не ви ли се струва дразнещо цялото дередже!?
Спортен, ползвам възможността, за да те поздравя за хубавите теми като Геометрията и Майския, които ме зарибиха...
На въпроса ти - дразнещо е... Някои хора не могат да се спрат, ако някой ги назове "поимено", защото са казали невярна глупост, например. Не ми отне много време да разбера, че спорът е безмислен. Дразни ме повече, че се разводняват темите.
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: ARRI в Май 03, 2011, 21:17:37 pm
AЗ имам 2 предложения, чрез които може би ще се позачисти форума.
1 - Спиране на приемане на нови потребители за месец.
2  - Слагане на БАН за поне 1 месец на повечето потребители. В т.ч. и мен. Нека админите да оставят само наистина читавите и НЕ спамещи потребители. Смятам, че това ще е добро начало за пролетното почистване.

Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: Rado в Май 03, 2011, 21:22:02 pm
От скоро съм тук ... но до момента има близо 143 010 публикации, близа 5 170 теми,  и  близо 4 660 човека.Колко от тях всъщност се включват ... защо има теми от сорта на "защо да забраняваме марихуаната" или ... Колко от тези 4 652 (до момента) потребители наистина могат да кажат нещо ново или допълнят сериозна тема?Тук има хубави теми (който са малко).
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: teni в Май 03, 2011, 22:18:15 pm
Радо, и аз така мислех за марихуаната, но след като прочетох статията ми стана ясно защо и на кого е неудобна. Ако искаш прочети я и ти.
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: 396 в Май 03, 2011, 23:55:57 pm
Радо, и аз така мислех за марихуаната, но след като прочетох статията ми стана ясно защо и на кого е неудобна. Ако искаш прочети я и ти.

Това беше коментар номер 733. Или пък е самия 734.
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: marhs в Май 04, 2011, 01:12:23 am
Даа, ето новоизлюпеното тролче, което откровено, още в началото е тръгнал да руши и се саморазправя из форума. Естествено, след като няма какво съществено да каже по темите.
Е какво не му харесвало тук :
-  с какви букви са имената на някои потребители, само това ме кара да се съмнявам в здравия ти разум-ми всеки има право да си избира името.Не съм виждал по-изкривен поглед по тоя въпрос, но доживяхме ;
-  когато му посочат неточностите -  аз му казах само, че астероидният пояс не е между Марс и земята, а между Марс и Юпитер, с доброто намерение да се получи някакъв диалог, но не би ;
-  казах някоя хубава дума за Танграта ;
-  веднага, без никакъв принос към сайта, започна да събира и разделя потребители, явно с цел да си създаде съмишленици, за да  поскара тук там някои хора и да създаде напрежение, и да гледа сеир.
   Въпросът е, че тук има и други единици, като него, които просто говорят общи приказки, не могат да намерят общи думи с повечето сериозни хора тук и групичката рушачи се заформя.Но, това си е самият живот.Свикнали сме с всякакви форми на рушене на нещо изградено.Този начин на мислене явно, обхваща все повече хора, които не могат да се реализират, и да намерят мястото си в живота.
     396 като гледам май - теб те гонят някакви тъмни чувства, параноя и некомпетентност.Но като се казва, с каквито си живял, такъв ставаш.Какъв ти е реалният принос за тоя сайт, колко съществени са ти постовете по темите, та да съдиш други.Като гледам, общи приказки, и доказано непознаване на факти.Ти просто плачеш за внимание, искайки обаче това внимание към теб да стане за сметка на други.Не можеш да си забележим с нещо стойностно,затова искаш да те забележат с окалване на други хора. Но това просто няма да стане. Защото сайтът е не е клюкарница, нито място за интриги, каквито ти се опитваш още в началото да правиш, с явно опорочения си начин на мислене.Естествено, че си забелязан-леките неща винаги изплуват отгоре, но водата пък ги отнася бързо.

Надявам се, че  админите да вземат мерки, защото сайтът наистина започна да са превръща в злонамерен чат или скайп, с единици, дошли да се дразнят и да пълнят с безсмислици форума.
А и в последно време не отделни постове, цели теми-спам се зараждат, а какъв е смисълът им-да се противопоставят хора от форума. Е айде да спрем с пубертета-"все другите ми са виновни"- за такива изблици си има чат и скайп. Ама там та блокират ако дотегнеш на някого....

ПС Искаше ми се да кажа и аз някоя хубава дума за тебе, ама каквото повикало, такова се обадило.Не започнах аз първи с обидите.


  
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: N*e*a в Май 04, 2011, 04:19:17 am
 396 e достоен заради постиженията си и заради хората, които е вдъхновил за едно или друго нещо, аз съм един от тях, защото промених някои свои възгледи и стремежи относно ежедневните битовизми(които всъщност са немалка промяна и в духовен план)и съм му благодарна естествено.
  396, разбирам защо си се ядосал толкова, но картината не е толкова зле, колкото си си втълпил. И нещата си се променят и стават в естествен ход, бунтът които демонстрираш с малко повече положителна нагласа, може да бъде наистина смислен и още по-полезен.
 
Скъпи ми 369 ии 396 или не знам кой пореден номер, не бива да бъдеш толкова озлобен човек, все пак обиждаш толкова много хора, които посещават този за мене феноменален форум. Вярно е, че всеки човек трябва да има своето мнение, но единствено от начина на представянето му си личи културата му на общуване и зачитане и на другите, които качества явно у тебе липсват. С пожелание за повече толерантност и доброта  @---  


Залъгвате се с глупости.
Можеш ли да кажеш точната прична, защо мислиш така? =)
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: Tangrata_ в Май 04, 2011, 04:43:16 am
Цитат на: 396
Не ви ли се струва дразнещо цялото дередже!?
Спортен, ползвам възможността, за да те поздравя за хубавите теми като Геометрията и Майския, които ме зарибиха...
На въпроса ти - дразнещо е... Някои хора не могат да се спрат, ако някой ги назове "поимено", защото са казали невярна глупост, например. Не ми отне много време да разбера, че спорът е безмислен. Дразни ме повече, че се разводняват темите.
А ти какво се пенявиш?
Защото си казах личното мнение, че не обичам наркоманите ли?
Ми какво да направя? Не съм Господ, че да обичам всички. Гледай си там тревните оргии и не се занимавай с мен.
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: teni в Май 04, 2011, 14:32:46 pm
Не разбирам, след като 396 вече е ясен на много хора от форума като психология и интелект, защо изобщо му обръщат внимание. За такива като него най-доброто лекарство е пълно игнориране. Нека се дави в собствената си злъч. Той е от типа хора, които сутрин се сърдят на другите, а след обяд на себе си. Или обратното. ;D
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: Hannibal в Май 04, 2011, 15:22:44 pm
Простете ми за лукса, че се включвам, но ми става смешно... малко. В този форум съм от 2006-та година и откакто го помня все е имало разминавания в мирогледите. И намирам това за градивно, защото и в най-абсурдното за вас мнение може да откриете зрънце полезна информация. Основният проблем, обаче, е нормалното между-човешкото общуване, което тук липсва, защото някои се мислят за супер, духовно извисените полубожества, превъзхождащи останалите. Някои се поставят на пиедестал и очакват да бъдат почитани (дали поради липса на внимание в онзи, истинския живот). Не знам за какво духовно просвещение може да става дума при генерирането на толкова злоба и високомерие.
Съвсем естествено е, че някои от форумците ще имат повече полезна информация за споделяне, а други не толкова. И това се дължи на много фактори като възрастова разлика, житейски опит и др. ... това не означава, обаче, че първите са повече от вторите!
Банове, обществени порицания,вещерски клади, разпвания на кръст и други страдалчески изживявания не помагат на форума, а само го приближават към сигурната му смърт!
Най-добронамерено апелирам да се приземим малко на земята и да си спомним, че сме хора като всички останали.

Благодаря за вниманието.
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: 396 в Май 04, 2011, 15:39:19 pm
Цитат на: 396
Не ви ли се струва дразнещо цялото дередже!?
Спортен, ползвам възможността, за да те поздравя за хубавите теми като Геометрията и Майския, които ме зарибиха...
На въпроса ти - дразнещо е... Някои хора не могат да се спрат, ако някой ги назове "поимено", защото са казали невярна глупост, например. Не ми отне много време да разбера, че спорът е безмислен. Дразни ме повече, че се разводняват темите.
А ти какво се пенявиш?
Защото си казах личното мнение, че не обичам наркоманите ли?
Ми какво да направя? Не съм Господ, че да обичам всички. Гледай си там тревните оргии и не се занимавай с мен.


Ако си тръгнал да казваш "А", трябва да можеш и да казваш "Я". Не можеш ти да се занимаваш с който си искаш и да казваш кой какво да си гледа, и да си мислиш, че никой няма да погледне към тебе.
И когато нямаш нищо за показване, и когато си гол, сам си си виновен, че си привлякал на всички погледите.N*e*a, това е така по простата причина, че едва ли на някой тук му е ясен психологичния ми профил. Аз просто не се занимавам с обясняване на себе си, когато някой ме попита.

Аз се занимавам с бъдещето и с последствията от написаното.

И когато някой тръгне да ми прави някакъв смешен анализ на поведението, за мен е ясно че се занимава с глупости, вместо с актуалните проблеми, които се обсъждат, понеже знам, че не съм му ясен нито сега, нито преди.

Просто знам кое какво е, когато имам едно досаттъчно доказателство. Не чакам да събера десет достатъчни доказателства.Това обаче отговаря на въпроса защо в случая Sekhmet се занимава с глупости според мен, а не защо това, което казва, са глупости в контекста на тази тема.
А това е така по очевидната причина, че това как възприемам положението няма с нищо да реши проблема ми.

Тоест мнението е офтопик, и всъщност е нещо, което Sekhmet винаги е искала да ми каже на мен лично. А не че нещо иска да каже по темата.
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: Tangrata_ в Май 04, 2011, 18:41:13 pm
Цитат на: 396
Не ви ли се струва дразнещо цялото дередже!?
Спортен, ползвам възможността, за да те поздравя за хубавите теми като Геометрията и Майския, които ме зарибиха...
На въпроса ти - дразнещо е... Някои хора не могат да се спрат, ако някой ги назове "поимено", защото са казали невярна глупост, например. Не ми отне много време да разбера, че спорът е безмислен. Дразни ме повече, че се разводняват темите.
А ти какво се пенявиш?
Защото си казах личното мнение, че не обичам наркоманите ли?
Ми какво да направя? Не съм Господ, че да обичам всички. Гледай си там тревните оргии и не се занимавай с мен.


Ако си тръгнал да казваш "А", трябва да можеш и да казваш "Я". Не можеш ти да се занимаваш с който си искаш и да казваш кой какво да си гледа, и да си мислиш, че никой няма да погледне към тебе.
И когато нямаш нищо за показване, и когато си гол, сам си си виновен, че си привлякал на всички погледите.

Нещо май пак се обърка.
За момент си помислих, че кризата ти е изиграна нарочно, за да тестваш потребителите, но май като гледам е истинска.
Едно е да казваш на някой какво да прави. Съвсем друго е да му кажеш да не се занимава с теб. И да не ти се навира.
Също, съвсем трето пък е да подканиш някой, ако има нещо да ти казва, да ти го казва (показва и тн).

Хубава тема си пуснал за енерго-инфо паразитите. Доста от симптомите от много време ги наблюдавам при тебе. Надявам се работиш по въпроса.
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: Witch в Май 04, 2011, 18:53:33 pm
Нещо май пак се обърка.
За момент си помислих, че кризата ти е изиграна нарочно, за да тестваш потребителите, но май като гледам е истинска.
Едно е да казваш на някой какво да прави. Съвсем друго е да му кажеш да не се занимава с теб. И да не ти се навира.
Също, съвсем трето пък е да подканиш някой, ако има нещо да ти казва, да ти го казва (показва и тн).

Хубава тема си пуснал за енерго-инфо паразитите. Доста от симптомите от много време ги наблюдавам при тебе. Надявам се работиш по въпроса.
Абе не знам дали е в криза, ама определено виждам какво тръгва след него.Вълна от негодувания, щото казва нещата каквито са. И друго виждам, как някои хора се опитват да пишат и да звучат като него, именно това е танграта.
И тангра, никой не ти се навира, ти просто си навсякъде, което е дразнещо за повечето съфорумци, както се изразиха вече!!
А относно новата тема на 396 най добре потърси себе си там.
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: fry в Май 04, 2011, 19:12:21 pm
Тази тема ,направо си е за коша!Празни приказки и лични нападки...само това ли можете и знаете?
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: Tangrata_ в Май 04, 2011, 19:35:39 pm

Виждам, че много те кефи 396. Що не пробваш да го свалиш? Така и на 2та ще ви мине истеричната криза. И ще вземете да се държите поне малко вменяемо.
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: Oberon в Май 04, 2011, 19:54:11 pm
Вие се радвайте, че отказах да съм администратор. Да видите тогава кон, боб..и подобни глупости.

Въпросния потребител 396, много започва да ми заприличва на един друг летящо-драконов потребител, с една основна разлика - онзи те кълвеше с много цветни думи, и доста завоалирано,докато 396 си кълве директно:) Но, по едно си приличат - и двамата са над останалите потребители. Дракона заради духовните си знания и техники, 396 още не съм го проучил, малко е писал:)

Но, трябва да се разбере, че всеки тук си има убеждения и права. Някои, като мен например, нямат време да спамят по цял ден. Други имат това време, обикновено по-младите, и е нормално чат пат да спамят. Е? Дайте да затворим форума, и да си конспираторстваме 20 човека? Няма как да стане, младежи.

Нека влизат и по-млади таланти, белким понаучат нещо.

396, когато не си съгласен с някой - казвай му го, лошо няма. Ама да седнеш да правиш психоанализни портрети на останалите, просто..може би нямаш право? Ако по професия си психо аналитик, това тук опитно поле ли ти е? Или си дошъл само да упрекваш? То това е най-лесното, друже. Не мислиш ли? Някои потребители бачкаме като луди по цял ден за да изхранваме пенсионерите,щото тъпата ни държава ще ги умори, сещаш ли се? Не ми трябват твоите психично-идилични постове.

Ако имаш нещо да коментираш по темите - добре си дошъл, ако не - форуми много.

Поздрави на всички!
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: Salito в Май 04, 2011, 22:05:48 pm
Истината е в средата, спам има, разводняване има, но посочване на имена направи темата поле за нападки повече от колкото тема за решаване на този проблем със спама и разводняването.
396 е богатство за този форум според мен, от него може човек да научи неща които не могат да се намират лесно.
Другите, всеки един си има нещо полезно и различно, но постовете които се правят са много повече от необходимото за да се разберат тези полезни и различни неща във всеки от нас, може би липсата на авторитети като Н. и alien, july, admin, new user, iris и други, оставиха голяма празнота във форума и много съфорумци го допълниха с малко офтопик или малко спам или изобщо малко по несериозно отнасяне към нивото, целите, класата и специфичността на   форума.
В никакъв случай не упреквам тези съфорумци, имат мисъл и решават да споделят, ами като няма много силни теми които да те накарат да се замисляш и да усетиш нови мисли, започваш едва ли не да си говориш сам за да провокираш себе си за нова и градивна мисъл..........във форумите това го наричат спам и разводняване.
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: Tangrata_ в Май 04, 2011, 22:15:02 pm
Как ще е писал малко 396, бе?
Това е Спорт и Здраве (номер 1,2,3,4 не знам 5 има ли)

Обвинява другите за многото постинги, но ако се съберат всичките му никове определено ще задмине 99% от народа тука.

Странно е, че се старае да прави психологически портрет на базата на ник и снимка-аватар.
Какво да кажем за него, като кой знае колко никове и аватари е сменил.


Дали са богатсто темите му?
Може би да. Но трудно някой ще знае със сигурност.
До тук слепите му поддръжници не блестят с никакъв дори и средно статистически интелект. А по-скоро с обратното. Неграмотност до шия.
Така че, на практика никой не може да провери дали наистина идеите му са истина или не.
Подозирам, че повечето си идеи ги чете от разни книжки, и може би и на него самия не са му ясни повечето теории и предположения.

Имам доста наблюдения, относно как се разсъждава върху нова и трудна материя.
Човек с неговия психологически портрет, крайно прибързан и сприхав е склонен да допуска тонове грешки. Както големи, така и чисто технически.
Така че, не се знае дали всичко, което пише е точно така реално.

Тъй като обаче избягвам да пиша против нещо, КОГАТО НЕ МОГА ДА СЕ ОБОСНОВА.
Си мълча и трая.
За разлика от някои потребители, които лаят ей така, без особено обосноваване. Както кучетата правят след минаващите коли.
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: Witch в Май 04, 2011, 23:02:40 pm
Как ще е писал малко 396, бе?
Това е Спорт и Здраве (номер 1,2,3,4 не знам 5 има ли)

Обвинява другите за многото постинги, но ако се съберат всичките му никове определено ще задмине 99% от народа тука.

Странно е, че се старае да прави психологически портрет на базата на ник и снимка-аватар.
Какво да кажем за него, като кой знае колко никове и аватари е сменил.


Дали са богатсто темите му?
Може би да. Но трудно някой ще знае със сигурност.
==========================================================================

Тъй като обаче избягвам да пиша против нещо, КОГАТО НЕ МОГА ДА СЕ ОБОСНОВА.
Си мълча и трая.
За разлика от някои потребители, които лаят ей така, без особено обосноваване. Както кучетата правят след минаващите коли.
тангра, да, има и спортиздраве5  ;D ама не в този форум  8)
396 е писал много, разликата между теб и него е че той пише стойностни неща, които знае, и не е средно информиран, той е човек от който се учи много, стига желание да има.
Относно психологическия портрет съм напълно съгласна, и ако ти нямаш проблясъци над това, просто наистина ама не доумявам какво хора като теб и есес търсите тук... само да си чешете езиците.
Дали темите са му богатство, и дали са важни - е това вече наистина са мъжки работи. Богатство са, за тези дето искат да знаят и да експериментират. Има достатъчно съфорумци, които ЗНАЯТ че това, което пише той е вярно, поради простата причина че се правят опити, а не само киснат тук...
И последно - ти пишеш срещу всичко! Само си погледни нещата, на теб винаги някой ти е крив! И никога не вникваш в корена на нещата. И никога не се обосноваваш. Ти просто подражаваш. А това изречение -  "За разлика от някои потребители, които лаят ей така, без особено обосноваване. Както кучетата правят след минаващите коли." - важи за теб самия.
Ти явно се дразниш, че никой не подкрепя теб, и постовете ти вече са злоба.  8) показа истинското си лице, дори обидите си не можеш да завоалираш , то требе акъл за това  :lol:
Аз казах каквото имах да казвам!!  :drinks:
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: Tangrata_ в Май 04, 2011, 23:13:00 pm
А няма да те обиждам. Вече някой друг го е направил вместо мен. Чак през форума си личи.

Като вземеш като спорта да не ядеш нищо по година-две, тогава ми приказвай, че някой реално правел нещата, които казва.

Забрави ли като обясняваше, че гладуванията трябвало да са до 10 дена. Щото иначе задника не можел да изтрае повече. Щото сигурно си 200 кила и гъчиш здраво.
Ама през форума е лесно да се криеш.

Пак ти казвам, иди при Спорта и дано те хареса. Че да млъкнеш за малко. Ама ме съмнява. Той много мрази дебелите. А мързеливите още повече.  ;D
Презира ги.
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: fry в Май 04, 2011, 23:29:13 pm
Вече се смея със глас... :lol:то се е видяло,че от тази тема нищо не излиза,та поне малко да се посмеем...
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: monk в Май 05, 2011, 09:36:05 am
И аз вчера исках да се изхиля, ама само така да се посмея дълго, на цял ред, без нищо да кажа. Ама си викам "Е аз си се хиля и така", чакай да не го поствам, че Танграта ще се засегне и ще иска нещо ново да узнае и пак ще се почне...

Гледайте сега. НЕ ТЪРСЕТЕ във форума повод за разговор през един пост! Целта тук е да се дава информация. Засрамете се, като видите, че през един пост сте писали вие. Тука има много хора, които пишат и е направо за презрение да гледаш как един отговаря на всеки като че ли е най-важния и компетентен, а всъщност защитава само себе си. Отговори от типа "харесва ми", "не ми харесваш" и подобни са неадекватни в контекста на темите тука. Както Черния каза - това не е чат...

П.П.  ;D
Ето и примерно решение на проблема: Опитайте се като пишете да не споменавате имена на пишещи във форума!
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: Formentera в Май 05, 2011, 10:52:04 am
Странно съвпадение, тази сутрин се събудих с желанието да запитам в този форум, който много харесвам. Исках да задам въпроса:
 Къде изчезнаха конспираторите от форума за конспирации? По рано търсех новините тука, а сега трябва да ги търся в други форуми на други езици.
Преди години имаше повече хора тук и пускаха по интересни теми. Сега гледам, че само се карате. А и аз вече се притеснява да пускам нови теми, за да не ме критикувате. Знам ли срува ми се, че в последно време конспиративната информация тук не е много добре дошла, а освен това е подлагана на доста критики ако е необичайна. За това от една страна ми се иска в този форум някой да пуска нови и интересни теми, от друга страна аз се притеснявам да го правя заради многото нападки между хората, които са тук. Обичам да превеждам разни малки статии от други конспиративни форуми и блогове и понякога ми се иска да пусна някой материал тук, но има нещо доста объркано в подреждането и не съм сигурна в коя тема да пускам статиите или да отварям нова тема. Последният път дори когато исках да пусна нова тема писах на Администратора дали е подходяща и исках от него разрешение. По рано не се усещаше такова напрежение тук. Сега не знам на какво се дължи и защо именно в конспиративен форум хората критикуват конспиртивни материали и се карат помежду си за глупости. Май всички са доста изнервени, не знам на какво се дължи, но предполагам , а предположението ми отново е изградено на конспиративна теория, която може и да се окаже неподходяща тема за тук.
Иска ми се отново да сте това, което бяхте преди години а именно форум за конспирации и различна информация от тази, която е навсякъде.
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: Witch в Май 05, 2011, 11:19:59 am
Formentera e права!
Това е последния ми пост вероятно. Няма смисъл. Няма смисъл  до обясняваш на някой неща, които не може да разбира. За мен форума е много по важен за четене и набавяне на информация, от колкото да си губя времето в писане с някакви злета (те си знаят кои са). Всички видяхме в темата за агресията че мога да обиждам и да ги карам сами да си говорят, да изпадат в истерии,  нервни кризи и още повече да се объркват, това е елементарно - да можеш да предизвикаш, и на предизвикателството естествено отговарят хора със слаби нерви и емоционално обременените.

Но както вече споменах, не желая да получавам бан заради хора, които не струват, и НИЩО не може да се научи от тях! Напрежението идва от същите тези потребители, които не се информират, а просто имат едно ниво и не мърдат от него, и като видят че другите знаят повече и се развиват, естествено  озлобяват, и от там и напрежението, немотивирана критика, даването на "акъл" - нищо че те опит НЯМАТ. Само защото не са чували за преди за дадено инфо, вече означава че то не е вярно! Неспособни са дори да си завоалират обидите!
Забележете, че някои потребители по точно само един потребител непрекъснато критикува новите неща, и наистина почвам да се замислям какво ли означава това за форума?! Човек, дето само и непрекъснато работата му е да пише, че еди кое си не е така, че е съмнително и несигурно, ми то няма нищо сигурно... Трябва време и ОПИТ!

Подкрепям интелигентните хора, които намират време да влязат тук, и да споделят с нас!!


На мен ми действа ЗЛЕ негативизма . Преди да вляза ми трябва време да се подготвя какво мога да прочета - как един потребител критикува хората, нарича ги какви ли не, според него някои се пенявели, занимавали се се със марихуанени оргии, или как пак според него други не можели да обясняват, във важни теми умишлено се опитва да унижава хора ,  които са написали интересни НОВИ неща, и пак само според него други пък били в кризи ,за това кой какъв е според същия този потребител, кой как как изглежда според фантазията му, НО НЕ И НЕЩО СМИСЛЕНО, нито интересно!! НИЩО градивно, НИЩО НОВО от него!!! Само празни мнения, в които не се казва НИЩО!!!
Това нали не е форум за болни?

Подкрепям да се отварят СМИСЛЕНИ теми!
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: teni в Май 05, 2011, 11:28:12 am
Witch,Formentera, действително напоследък стана малко скучно във форума, но това не е повод за отчаяние. То си зависи от нас. Е, който не му харесва да си ходи. Демокрация. А пък, че има различни хора и мнения-нормално. Светът е шарен и затова - интересен. Форми, една хубава статия или тема от теб, едва ли ще предизвика недоволство в колегите. Приятен ден.
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: Eon в Май 05, 2011, 11:49:05 am
Witch, явно имаш много свободно време. Последните си няколко поста редактира поне 10 пъти сигурно, то не беше подчертаване, виолетово, розово и т.н.

Тъй като ти си един от хората, които се оплакват най-много от нивото на форума, нека видим с какво ТИ си допринесла за този форум. Ето един разбор на 69-те поста, които имаш:

Постове тип спам/чат:

:o Това с контролирането на мисли е интересно, обаче не я намирам на БГ език. :unknown:

Това е много интересно.  Мерси за отговора   :hi:

http://www.google.bg/imgres?q=pink+floyd+t+shirt&um=1&hl=bg&client=firefox-a&rls=org.mozilla:bg:official&channel=s&tbm=isch&tbnid=K02GztSUGmNidM:&imgrefurl=http://tcritic.com/archives/real-vintage-t-shirts-from-tiny-pony/&ei=JpCdTdrEO9HvsgbltvmcBA&zoom=1&iact=hc&vpx=686&vpy=97&dur=276&hovh=274&hovw=183&tx=110&ty=131&oei=9Y-dTbW9J4jNsgbE6YyzBA&page=1&tbnh=146&tbnw=106&start=0&ndsp=15&ved=1t:429,r:13,s:0&biw=1024&bih=581

Тук нищо не излиза.

НОВО МОЩНО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ В ЯПОНИЯ, ВЪЛНИТЕ ЦУНАМИ СЕ ЗАВРЪЩАТ!
7 април 2011, 18:04
Токио, Япония
:o :bad: :(

Цитат
::)
не разбирам руски, или не искам да разбирам, може ли някой да го преведе? моля?

Дам, това звучи налудничаво, но всъщност има смисъл в него...
!Харесва ми!  :blush:

Темата е супер!  :hi:

Цитат
:lol: Грубо казано, но ми стана смешно хахаххаха   :lol:

Цитат
Ми да, явно това се цели, да не се знае от масата хора  

Цитат
;D
Цитат

Веселба  :lol:
Харесва ми  ;D

Практики не искам да давам.Колкото до причината,пояснил съм я още в началото :)
:good: разбираемо е.

Цитат
мерси

Цитат
няма субтитри за този м замунда   :bomb:

Цитат
:blush: :yes: дам, видях  :dance:

Цитат
:shout: ??? ::) :lol:

Цитат
Нещо някой да е усетил радиация?  :---
::) надявам се да няма, ама знае ли човек...
 :o може и да има всъщност, но кой ли ще ни каже... :shout:

Цитат
Само не разбирам защо си сложил този голям шрифт, ние си виждаме нормалните букви ... :unknown:

Цитат
;D ;D ;D

Цитат
:morning1: ми добре   :blush:  :lol:

Цитат
::) аз като съм тъпа - ми отговори, защо ми се връзваш  :boredom: 8)

Това е ЧАСТ от спама на потребителя Witch. Останалото е караници. Интересно как потребителя, който прави един от най-големия спам във форума има най-голяма уста и постоянно се оплаква за нивото на форума.

Тъй като този потребител привлече вниманието ми и реших да видя, аджеба на какво се дължи това недоволство, подплатено ли е с нещо и с какво този потребител е допринесъл за нивото на форума.

Резултата го виждате.

За целта въпросния потребител получава перманентен БАН, ще го помоля да не се прави на хитър и да се опитва да се регистрира пак, защото му виждам IP адреса. Безмислено е просто.

В следващите дни ще направя разбор на още няколко потребителя, които може да бъдат баннати също. Само че, за разлика от този случай, няма да има обяснения.

Дойде времето на промяната. Може да останем 20 човека във форума, но ще е за предпочитане пред сегашната ситуация.

Следващия път искам да внимавате като поствате нещо. Мислете преди да поствате съобщения тип чат. Ако имате нещо да питате автора или определен човек направете го на ЛС или на чата във форума.

Лек и успешен ден желая на всички.
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: eses в Май 05, 2011, 14:17:36 pm
Нямам време да чета цялата тема,прочетох само 1 стр.Не ме дразнят хората който знаят,незнаят или имат различно от моето мислене.Дразнят ме тези който се заяждат.Дразни ме това ,че всяка тема се превръща в спор за това какви са участниците в нея , а не се говори по темата. Имам такива наблюдения предимно в мойте теми или в темите който защитавам теза. От тезата някак си се стига до това ,че съм луда,комплексирана,високомерна и прочие и така темата не се развива, защото става панаир на простотията.Това обаче е като народа ни.Той обвинява държавата,а забравя ,че държавате се състой от него и всички останали.Манталитета на повечето хора е такъв.Съгласна съм ,че Танграта е малкия камък, който обръща каруцата.И като заключение ,ще призова съфорумците в това ,когато нещо не ги интересува да не пишат, когато нямат опит в дадено нещо да не претендират ,че разбират и най вече когато се ядосате на някой,не го обиждайте и обвинявайте,че не е такъв какъвто на вас ви се иска.Бъдете толерантни както каза ЕОН
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: Iveta в Май 05, 2011, 14:48:25 pm
Мдаа, явно идеята е мястото да стане за богоизбрани. След време може да започнете да приемате нови потребители с кастинг, CV и мотивационно писмо, където се лъже в цяла страница ;D


Re:Какво се случва тука?
Същото, което се случва и извън тук.
Както казва един виден наш съвременен герой:"Който оцелее - уин, който не оцелее - плюн!" :)
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: cassio в Май 05, 2011, 15:06:35 pm
Iveta, би ли пояснила кое от последното мнение на ЕОН ти е НЕЯСНО?  :---
Аз наистина вече не просто съчувствам, ами искрено ги съжалявам, грижещите се за форума след всички усилия и молби, вкл. и повтаряне на едно и също. То куче да беше щеше да разбере бре хора. Като му кажеш "стой" то спира. Като подадеш храна яде.
А тука... Единия администратор, прехвърля на чисто да е по-удобно за влизане. Написва тема-мнение с думата "Моля!" около пет-шест пъти. Той ви се моли човекът, но аз не знам дали някой въобще му е прочел темата. Другия администратор съвсем културно, за да не "изпуши" по...-народния с обидите, поема връзки с обществеността, за да се разбира. И накрая прави и показно, и Иветка влиза и написва: а, аз обичам Ицо Стоичков и се шегувам с изтъркани простотии, за да покажа колко ми е весело.
Тъпо. И ако така продължавате ще става по-тъпо...ама за това няма да са ви виновни другите, а вие самите... изхождайте се, ама после не търсете тоалетна хартия или мокри кърпички, че за ваште  г...на немам! :D
 :yes:
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: Iveta в Май 05, 2011, 15:22:06 pm
cassio, добре се справяш като PR на администраторите ;)

Кой казва, че не съм разбрала!? Всичко разбрах, дотолкова, доколкото русата ми глава може да разбере, просто споделих какво мисля!
Тъпо или не, всеки сам си решава за себе си! На такова място като форума не може всички да са съгласни и да слушат, като кротки кокошки. Тръгнеш ли срещу нещо, очаквай още по-голямо противодействие

Аз нямам намерение да влизам в конфликт, с който и да е оттук. Не ми се натрупва негативна карма ;)
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: cassio в Май 05, 2011, 15:37:00 pm
Сега, ако напиша, че аз не се имам за кокошка, а който се чувства така си е негов проблем- може да се разчете като обида. Затова ще отбележа, че просто написаното "всичко разбрах", а в следващия момент показвайки ни, че това разбиране се свежда до: един добре обгрижван кокошарник- оставам с впечатлението, че има проблем в разбирането на понятието "Разбиране"- ясно/неясно.
Хубаво е, че не искаш да влизаш в конфликти, за да се предпазиш от негативна "карма"(и това доживях да прочета, че имало), но още по-яко би било да прочетеш отново мнението на Еон, в частта, когато е написал, че е по-РАЗУМНО да мислиш ПРЕДИ да напишеш или да отговориш нещо.
Успех в мисленето!  :yes:
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: Eon в Май 05, 2011, 15:47:05 pm
На такова място като форума не може всички да са съгласни и да слушат, като кротки кокошки.

С това съм съгласен, но не толерирам празни приказки и махленски джафкания. Ако хората се уважават взаимно и спорят конструктивно и с обосновани мнения, без да екстраполират несъгласията си върху личността на другия, с радост ще приветствам подобно поведение.

Няма нужда да се правят такива епитети като "богоизбрани" и т.н. Няма нужда да се изкривява нуждата от промяна с такива иронии. Просто е безмислено. Нито се чувстваме богоизбрани, нито имаме нужда от това. Едва ли някой ще му порастне самочувствието като остане в Хнетбг. Ако пък това стане, толкова по-жалко за него.

Иначе най-лесното е да спрем да влизаме в Хнет с Black Adder и Mirotvorec и това място да се превърне като всеки един средностатистически форум в България. Тогава като няма администратори да видим кой ще е виновен.

Но не с тази мисъл започнахме този проект преди 6 години.

Започнахме го с мисълта - да се отличаваме от форумите на дир.бг където цареше пълна порнография.

И докато имам нерви да се занимавам с този форум, който на мен не ми носи НИЩО (нито духовна нито материална удовлетвореност, поради простия факт, че не го ползвам за нито едно от двете), няма да позволя на 3-4 човека, които не знаят дори и да пишат на родния си език, нямат елементарна култура на общуване и се държат като в кръчмата на село или на Женския пазар - да разрушат с поведението си това, което толкова много хора се стараеха да съградят.

Надявам се да съм бил достатъчно ясен.
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: ======= в Май 05, 2011, 15:52:21 pm
Да взема да се "разпиша" и аз с мнение по темата относно оплакванията, че нищо не се пишело и публикувало в последно време. АМИ КАТО ИМАТЕ ОПЛАКВАНИЯ, по повод такива неща, защо Вие, ОПЛАКВАЩИТЕ СЕ, НЕ ВЗЕМЕТЕ И НЕ ПУБЛИКУВАТЕ НЕЩО НАИСТИНА СМИСЛЕНО и интересно като информация, намерено в и без това морето информация от нета или от книги. Има толкова много сайтове на различни езици, и като знаете поне английски, ТО ХВАНЕТЕ СЕ, по ангелите (да не употребявам другата дума) И ПРЕВЕЖДАЙТЕ, боже господи, а СПРЕТЕ ДА СЕ ОПЛАКВАТЕ. Преведете нещо интересно и го пуснете, и други да го четат.

ИНАЧЕ е много лесно да се оплаквате, а защо не си отделите от явно "безценното време" за писане на оплаквания колко скучен бил станал форума и как нищо ново нямало, ВИЕ самите да ДОПРИНЕСЕТЕ с нещо тук???!!! Явно за оплаквания и мрънкания време българите имаме бол, ама не и за нещо градивно. Ами това нещо се прави от всички участници, за да бъде форума  по-интересен. ПУСКАЙТЕ материали, а спрете да се ОПЛАКВАТЕ.

Пиша го това с ясното си съзнание, че на някой естествено няма да му харесат написаните думи от мен. Но ги пиша, защото поне смятам, че като материали, в някаква област дадох нещо тук, и като преводи от книги, които ги няма в нета, и от чужди сайтове, и преписвани материали, пак от книги, които не са пуснати свободно в нета, или пък препратки от разни материали.

Така че, искате ли информация нова, ПРЕВЕЖДАЙТЕ, търсете, преписвайте, сканирайте части от страници от книги, които ви се струват интересни и ги няма в масовото пространство, ВКЛЮЧВАЙТЕ СЕ наистина с ДЕЙНОСТ, а не си губете времето в мрънкания и оплаквания и чакане НАГОТОВО някой да ви поднесе информация, като ГОТОВАНЦИ.

 @---
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: Iveta в Май 05, 2011, 15:55:02 pm
@Cassio, dаммм, ти не си...
А и не е нужда се опитваш да ме разбереш, по-полезни неща може да направиш за себе си. Явно има доста неща, които все още не знаеш.
Благодаря, за съветите ти - но на мен не са ми необходими!
Повече слънце за теб!

@₪ Eon ₪
Яки нерви са необходими да правиш нещо, което да не ти носи НИЩО лично, та дори и само за душата да е...
Нищо, че мина 1 май - успех на всички труженици! Много работа ви чака :writer:
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: чист разум в Май 05, 2011, 19:54:02 pm
Много ми е интересно- потребителите които се правят на компетентни по почти всички въпроси и почти всички теми,тези потребители които са изключително банални и неприятни на останалите -тези потребители които така усилено говорят за-Будно Съзнание- тези потребители които плямпат за Паразити на съзнанието :--Точно вие господа потребители-които присъствате постоянно , винаги и навсякъде--Точно вие сте ПРАЗНОДУМЦИ И СЪСИПАХТЕ ФОРУМА :--Точно вие сте  без капка Съвест Морал  Култура и Възпитание и подвеждате останалите хлапета и им обременявате съзнанието със вашият начин на разсъждения и приоми -Колко долно и подло от ваша страна-нямате ли капчица срам и сърце-нямате ли чувство за отговорност--Защо сте такива Бездушници и заразявате Сайта и Форума с вашата болест--Но иначе претендирате че владеете изкуството на думите и контролирате себе си -Вие господа потребители които сте 10-на на брой --10-на отровни рибки размътихте водата в целия ни аквариум---И още ви търпи г-н Еон , какво търпение от негова страна--човека проявява  толерантност към вас и може би изчаква дали ще се изчерпа простотията ви --но Уви -тя е неизчерпаема. Съфорумници призовавам ви да ги Игнорирате тотално тези 10-МА типове--оставете ги да си живуркат във техния филм---Винаги имайте собствено мнение Винаги!!!-не се оставяйте да ви подвеждат, защото те са подли и приомите са им присъщи само за едно Низше състояние на съзнанието.Знайте че истинските Мъдреци никога не са се опитвали да изпъкнат на предна линия-Те са жънали знания -смирени и разумни гледайки как се развива действието на сцената на живота ,стоейки най отзад! Оставете един път завинаги тези 10-ма егоцентрици които си мислят че знаят нещо ----Бъдете мъдри и разумни !!! И дано Еон да си свърши работата -мъдро   разумно   справедливо  и  коректно --за да се възвърне това Единство между Вас-Единство на всякакво ниво-това единство за което всеки от вас бленува и знае дълбоко в себе си ,  че то е ключът към разума  чистото съзнание и любовта! Моля се поне 1 човек да се вслуша -Дано.  Всичко хубаво на всички  и нека любов да изпълва душите и сърцата ви - от вашите мисли и действия да струи чиста Светлина.
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: Eon в Май 05, 2011, 19:56:54 pm
11 човека получиха бан за 2 месеца.
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: Black Adder в Май 05, 2011, 21:44:33 pm
На печелившите - честито. :good:
На всички останали - не губете кураж, идва нов тираж. :empathy2:
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: Eon в Май 07, 2011, 18:24:49 pm
11 човека получиха бан за 2 месеца.

Единия от баннатите потребители се опита да се прави на тарикат и да се регистрира отново с друго име въпреки забраната. За целта получи още 2 месеца бан. Ако потрети, банът ще е перманентен.
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: Passiflora в Май 07, 2011, 23:25:15 pm
Странно съвпадение, тази сутрин се събудих с желанието да запитам в този форум, който много харесвам. Исках да задам въпроса:
 Къде изчезнаха конспираторите от форума за конспирации? По рано търсех новините тука, а сега трябва да ги търся в други форуми на други езици.
Преди години имаше повече хора тук и пускаха по интересни теми. Сега гледам, че само се карате. А и аз вече се притеснява да пускам нови теми, за да не ме критикувате. Знам ли срува ми се, че в последно време конспиративната информация тук не е много добре дошла, а освен това е подлагана на доста критики ако е необичайна. За това от една страна ми се иска в този форум някой да пуска нови и интересни теми, от друга страна аз се притеснявам да го правя заради многото нападки между хората, които са тук. Обичам да превеждам разни малки статии от други конспиративни форуми и блогове и понякога ми се иска да пусна някой материал тук, но има нещо доста объркано в подреждането и не съм сигурна в коя тема да пускам статиите или да отварям нова тема. Последният път дори когато исках да пусна нова тема писах на Администратора дали е подходяща и исках от него разрешение. По рано не се усещаше такова напрежение тук. Сега не знам на какво се дължи и защо именно в конспиративен форум хората критикуват конспиртивни материали и се карат помежду си за глупости. Май всички са доста изнервени, не знам на какво се дължи, но предполагам , а предположението ми отново е изградено на конспиративна теория, която може и да се окаже неподходяща тема за тук.
Иска ми се отново да сте това, което бяхте преди години а именно форум за конспирации и различна информация от тази, която е навсякъде.

Formentera, цялата ти публикация е изпълнена с много истина. Разбирам те как се чувстваш и аз не веднъж като съм влизала в някой форум и съм изтръпвала от реакцията на хората. Е, преди 2-3 години много се вързвах и ставаше  :mad: :mad: ::) , но нещо напоследък претръпнах  ;D  ...
Приемам изнервените хора като учители, подтикващи ме да си тренирам натрупаните знания, за което много ми е помогнало Селестинското пророчество с обяснението си за личните драми и смученето на енергия и едното от "Четирите споразумения" на толтеките: "Не приемай нищо лично!" - Много ценно и изключително полезно за междуличностни конфликти! Благодарение на подобни хора разбирам до къде съм стигнала и до каква степен владея самоконтрола си.
Не се притеснявай да пускаш нови теми! Нима истината не е важна? Е, голяма работа ще изтърпиш нечия захапка  ::) То е ясно, че няма да се размине.

Цитат
Май всички са доста изнервени, не знам на какво се дължи
Дължи се на неудовлетвореност, но от живота, който водим. А и интернет ни дава чувството за прикритост и за това доста хора се развихрят.

Един призив към пишещите, независимо дали сте арогантни, добри, изнервени, докачливи, в добро или лошо настроение... помнете, че макар и виртуално разговаряте с хора и тези хора са като вас: с чувства!

Много се чудя и на една друга особеност: при конфликти и неразбирателства защо не се разберете на лични?

Тук е мястото да се извиня ако съм обидила или засегнала някого! Извинявайте!  :)
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: Monolith в Май 16, 2011, 13:55:46 pm
Удивлявам се, че чак сега се измислиха правила на форума. Това е нещо, което отдавна е трябвало да стане, за да се сложи ясна граница между допустимото и полезното от една страна и безсмисленото и вредното от друга. Явно това не се харесва на доста хора, които са свикнали на слободия.

Въпреки, че е писал много интересни неща, Спорт-здраве1,2,3,4 а сега под формата на 396 - това не му дава право да се държи високомерно, а това, че иска да привлече внимание и да си придава важност е повече от очевидно.

Да не говорим за спамерите/ките, които все са недоволни от нещо - най-често без никаква причина.

Към всички - научете се да давате полезна информация и да допринасяте положително към форума и информационния поток!

Между другото се кандидатирах за модератор. Радвайте се, че не съм станал, засега... ;)
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: fry в Май 16, 2011, 14:12:30 pm

Между другото се кандидатирах за модератор. Радвайте се, че не съм станал, засега... ;)
Че,иначе какво? Стига с тези закани и заплахи!
Всеки си е направил някаква сметка след всичко това.
Даже аз,много рядко публикувам нещо...старя се да е полезно за всички, а не празни приказки които съм публикувала по-рано и за това сега само чета, но какво научавам сред плявата и дразгите?!
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: smarinov в Май 16, 2011, 14:19:13 pm
..но какво научавам сред плявата и дразгите?!
Евентуално можем да добием представа кой какъв е.
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: Magnolia в Май 16, 2011, 15:12:20 pm


Между другото се кандидатирах за модератор. Радвайте се, че не съм станал, засега... ;)

Гледам, че добре се катериш, но не вярвам да те огрее.

Хората трябва да се научат да мислят, преди да пишат. Не мога да разбера какаво се оплакват някои от потребителите от администраторите? Аз по-толерантно отношение не съм виждал другаде, така че вашите оплаквания са чисто разглезване.

Само не мога да разбера защо Witch (http://forum.xnetbg.com/index.php?action=profile;u=10504) - http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,18194.msg235469.html#msg235469 все още съществува? Нали уж я баннахте? :-X
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: Z-931 в Май 16, 2011, 15:50:06 pm
..но какво научавам сред плявата и дразгите?!
Евентуално можем да добием представа кой какъв е.

А аз пък лично от тези дразги от плява разбрах кой до доколко е информиран и осведомен за театъра който се разиграва между нас хората.
 
Така че някой задавал ли си е въпрос какви са били основните подбуди и мотиви на автора да пусне темата и какво точно е имал предвид?
 
Дразгите възникват именно тогава, когато едната страна не разполага с фактите и информацията на другата, но продължава да спори и оборва  опонента си, служейки си с всевъзможни епитети от голи класификации и обиди лишени от разбиране. Точно това се получи и тук.
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: Z-931 в Май 16, 2011, 20:19:30 pm
Удивлявам се, че чак сега се измислиха правила на форума. Това е нещо, което отдавна е трябвало да стане, за да се сложи ясна граница между допустимото и полезното от една страна и безсмисленото и вредното от друга. Явно това не се харесва на доста хора, които са свикнали на слободия.

Въпреки, че е писал много интересни неща, Спорт-здраве1,2,3,4 а сега под формата на 396 - това не му дава право да се държи високомерно, а това, че иска да привлече внимание и да си придава важност е повече от очевидно.

Да не говорим за спамерите/ките, които все са недоволни от нещо - най-често без никаква причина.

Към всички - научете се да давате полезна информация и да допринасяте положително към форума и информационния поток!

Между другото се кандидатирах за модератор. Радвайте се, че не съм станал, засега... ;)

Monolith , специално към теб не прави квалификации и не давай съвети за тоз и за онзи, как да поднася и оформя информацията си след като ти не си в течение на информационния му поток!

П.П. Радвам се че кандидатурата ти за модератор е все още  под въпрос и форумът все още не се е превърнал в поредния ежедневник на полезна информация!
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: Eon в Май 16, 2011, 23:20:15 pm
Монолит, правила има във форума от началото на създаването му. Просто чак сега ги виждат повечето хора, като ги сложихме горе, за да им вадят очите.
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: Sirius в Юли 03, 2011, 21:56:09 pm
Еон, ще запитам в прав текст: какво трябва да направи човек, за да напусне форума по собствена воля? Това е моето желание отпреди половин година. Имах кратка кореспонденция по въпроса с някои от админите, но или не ми обърнаха внимание на молбата или ме игнорираха с следното /цитирам по памет Бляк Адер/ "Когато се отпишеш от ЕСГРАОН, тогава ще се отпишеш и оттук"... което не смятам да коментирам изобщо! Ако ти ме убеждаваш в толерантността на администрацията, то къде е тя, когато трябва да се зачете нечия воля? Желанието ми е никът ми във форума да бъде заличен веднъж завинаги. Може и да не ми изпращате уведомително писмо за това. Аз сам ще го разбера. Причини за решението си няма да посочвам, защото не се смятам задължен да го правя. Достатъчно ще бъде, волята ми да бъде уважена.
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: sidewinder в Юли 03, 2011, 22:24:53 pm
Еон, ще запитам в прав текст: какво трябва да направи човек, за да напусне форума по собствена воля? Това е моето желание отпреди половин година. Имах кратка кореспонденция по въпроса с някои от админите, но или не ми обърнаха внимание на молбата или ме игнорираха с следното /цитирам по памет Бляк Адер/ "Когато се отпишеш от ЕСГРАОН, тогава ще се отпишеш и оттук"... което не смятам да коментирам изобщо! Ако ти ме убеждаваш в толерантността на администрацията, то къде е тя, когато трябва да се зачете нечия воля? Желанието ми е никът ми във форума да бъде заличен веднъж завинаги. Може и да не ми изпращате уведомително писмо за това. Аз сам ще го разбера. Причини за решението си няма да посочвам, защото не се смятам задължен да го правя. Достатъчно ще бъде, волята ми да бъде уважена.

Не може! Вече си в картотеката. Няма измъкване.
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: Magnolia в Юли 03, 2011, 22:31:23 pm
Sirius , защо искаш да се отписваш?
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: Sirius в Юли 03, 2011, 22:34:12 pm
sidewinder, не го приемай като заяждане, но въпроса ми бе отправен към Еон! От друга страна изобщо не представлява трудност никът и акаунта ми тук да бъдат изтрити от базата данни, което е напълно във възможностите на софтуерния администратор. Пак казвам, че волята на който и да е от нас ТРЯБВА да бъде уважавана. След като съм дошъл тук по собствено желание, трябва да мога да си тръгна точно така и никой НЕ ТРЯБВА да има власт да ме спре, включително и Админ! Претендирам за толерантност и уважение към личния избор.
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: Sirius в Юли 03, 2011, 22:37:15 pm
Прощавай Magnolia, одеве бях ясен - въпросът не подлежи на обсъждане! Приеми тезата, че съм се "изразходил" и стоенето ми тук с нищо не допринася за развитието на сайта. Мога да го чета и оффлайн, но нямам какво да пиша тук. Прощавай, ако тонът ми ти се е сторил рязък.
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: cdms в Юли 04, 2011, 00:46:15 am
Sirius, аз така направих 3-4 пъти, но пак се върнах, защото форумът започва да ми липсва рано или късно. Не е нужно да пишеш или да се логваш. Триенето не е решение. Форумът е полезен. Просто определен брой потребители трябва да си кажем, какво искаме от и за този форум.
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: Magnolia в Юли 04, 2011, 01:24:09 am
Прощавай Magnolia, одеве бях ясен - въпросът не подлежи на обсъждане! Приеми тезата, че съм се "изразходил" и стоенето ми тук с нищо не допринася за развитието на сайта. Мога да го чета и оффлайн, но нямам какво да пиша тук. Прощавай, ако тонът ми ти се е сторил рязък.
Няма проблем. Въобще не си рязък. Просто ми беше интересно. Но тук постоянно разни дечица хленчат и се оплакват, бетер детска градина е. Чудя се на модераторите как търпят.
Нали знаеш, че влизайки в интернет всеки от нас си е свалил гащите малко или много по една или друга причина? Всеки сам си е преценил риска. Не можеш да очакваш административният персонал да носи отговорност за нашите решения.Приеми го като тренировка за едно друго нещо.
Всяка наша дума, мисъл, действие оставя отпечатък във Вечността.Да не го забравяме!Във виртуалното пространство е същото. ;)
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: Sirius в Юли 04, 2011, 07:36:32 am
Здравей cdms. Относно полезността на форума - спор с теб нямам. Обаче, ако не е нужно да пиша или да се логвам, то защо ли пък ми е регистрацията? От друга страна - като един от потребителите вече делегирах достатъчно ясно какво искам от администрацията на форума! Толкова е просто един потребител да бъде изтрит, че няма накъде! Още повече, че нямам кой знае колко публикации тук, но мълчанието на "правоимащите" да го направят, ме кара да мисля, че тук не се уважава правото на личния избор. Кореспонденция на лични по въпроса не приемам и ако имат какво да кажат, да го направят на всеослушание.

Здравей Magnolia. Явно с този пост, рискувам да попадна в категорията на споменатите от теб "дечица". Всъщност не се оплаквам - имам въпрос и го задавам, като естествено очаквам съответно действие, но не задължително и отговор. Не разбирам за какъв риск може да става дума тук, въпросът опира до желанието на административния персонал да уважи определено лично решение, а не да носи отговорността за него! Ако не желаят да ми трият постовете - воала - заместват ника ми с "изтрит потребител" и толкова! Но едва ли съм казал нещо толкова ценно, че то да не може да бъде заличено. Относно паралела който шеговито правиш в края, само ще добавя, че разлика има определено и нещата не са еквивалентни, точно поради факта че в едното място могат да се правят корекции, а в другото - не!
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: Black Adder в Юли 04, 2011, 14:01:24 pm
Потребителят Sirius получи забрана за влизане във форума, с което почти изпълнявам желанието му.
Както му казах и на него, и не другите - никой не ви е карал на сила да се регистрирате. След като сте го направили доброволно, не посещавайте доброволно форума и готово.
Всеки има право да си иска каквото пожелае, но аз пък имам правото да решавам, дали ще го изпълня. Който не е доволен - може да се оплаче.
Както прочетохте по-горният пост на бившия RIO (cdms) същият изкопа земята да ме убеждава как трябвало да му изтрия регистрацията, че и мненията. Категорично отказах.
В последвалото тръшкане на EON, той се изнервил и изпълнил молбата му.
Е, не минаха и 6 месеца - ново тръшкане, да сме върнели регистрацията, грешка бил направил
Следващите недоволни директно си получават БАН-а, така ще им е по-лесно да не влизат, защото понякога имам чувството, че всеки неудовлетворен в живота, решава че АЗ персонално и в частност форума сме му виновни, че отписването от този форум ще му решат проблемите с магическа пръчка.
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: P.E.A.C.E. в Юли 04, 2011, 14:23:41 pm
Да не би той да се е притеснявал, че няма анонимност или нещо такова?!
За протокола - за "ония", които са "те" :) анонимност няма.

Иначе се съмнявам, че админите ще тръгнат да разкриват айпи адреси, мейли и кой кой е, за да се ползва писаното като компромат. Но дори и така да е, поне ще разберем, че са част от конспирацията  8)
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: Magnolia в Юли 04, 2011, 14:42:00 pm
Забравяте, че има закон за следенето в интернет. Ако службите пожелаят, ще получат всякаква информация.
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: arakha в Юли 04, 2011, 16:04:47 pm
Който не е разбрал, че анонимни в нета няма почти (малко са тия с уменията) нека се информира малко.
Тук се следи какво се пише постоянно, това е ясно!
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: Eon в Юли 04, 2011, 19:41:26 pm
Забравяте, че има закон за следенето в интернет. Ако службите пожелаят, ще получат всякаква информация.

Едва ли данданията е заради службите. Нямат си друга работа, ще тръгнат с нас да се занимават.

Въобще, който се притеснява от неща от сорта на това, че пишейки по някакъв начин ще бъде разкрит на някакви зли и лоши служби, се притеснява напразно. Има къде къде по-важни хора от вас/нас, с които да си се занимават.

То по тая логика трябва да са изловили маса народ - който плюе по властта, евреите, комунистите, американците и циганите и т.н. - из другите десетки форуми в българското интернет пространство.
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: Black Adder в Юли 04, 2011, 21:02:35 pm
Мрънкането на Sirius не е заради страх от следене.
Мрънкането му е, защото го сърби, ама не знае къде да се почеше.
Здравей Black Adder! Имам голямо желание да напусна форума, но не мога да намеря начин да изтрия регистрацията си. Искам да те помоля за съдействие!
Е ако утре същият потребител се събуди с желанието да го направя Администратор, ще ли трябва да се съобразя с неговите искания?
Айде леко, леко и ... бегом.
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: arakha в Юли 04, 2011, 21:13:54 pm
 ₪ Eon ₪, според мен не това, че сме важни, а това да се види на къде са насочени мислите на хората ги интригува.
Но както и да е, няма да навлизам в подробности.

При положение, че някой е писал и е давал мнение,а след това другите надграждат и пишат според изказаното преди тях, как ще се изтрият мнения и тн.?Така се губи смисъла,последователноста а и времето което са вложили в написаното хората тук.
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: Eon в Юли 04, 2011, 21:36:34 pm
При положение, че някой е писал и е давал мнение,а след това другите надграждат и пишат според изказаното преди тях, как ще се изтрият мнения и тн.?Така се губи смисъла,последователноста а и времето което са вложили в написаното хората тук.

Това исках да кажа и аз одеве. Преди време се дискутираше подобен казус и се стигна до решение да не се трият мнения, защото при изтриването останалите потребители изглеждат като малоумни, все едно говорят сами на себе си. А дори и да изтрием името (ако някой толкова се плаши да не бъде разкрит и да се заличи всичко оставено от него) все ще се намери някой пост, който да го цитира казвайки: "Потребител А, аз пък мисля така и така...", което обезмисля, цялото упражнение по слагането на някакъв въображаем псевдоним от сорта на 'изтрит потребител'.
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: Magnolia в Юли 05, 2011, 02:10:03 am
А дори и да изтрием името (ако някой толкова се плаши да не бъде разкрит и да се заличи всичко оставено от него) все ще се намери някой пост, който да го цитира казвайки: "Потребител А, аз пък мисля така и така...", което обезмисля, цялото упражнение по слагането на някакъв въображаем псевдоним от сорта на 'изтрит потребител'.
И като се изтрие името, то не остава в кеша на форума? :-X
Аз мисля, че няма нещо, което да се изтрие така, че да не може да бъде възстановено.
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: Oberon в Юли 06, 2011, 18:43:44 pm
Хора, занимавайте се с нещо по-продуктивно, оставете Администраторите на мира.
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: Rado в Август 03, 2011, 23:26:01 pm
Питам се дали е възможно да се сложи определен ранг.Тъй като забелязвам някой не смислени коментари който преливат на моменти ... но тези постове качват ранга на потребителя и така че колкото повече постове имат толкво по-голям рангът им е по-висок.Според мен това не е честно.Не искам да се бъркам но не смят че е честно всеки новодошъл потребител да отваря безсъдържателни теми или теми който се дублират.Всъщност съм на мнение че опцията "отвори нова тема" или нещо подобно не трябва да се позволяват на всеки новодошъл.Исках да кажа че статусът (напредващ, редовен потребител, експерт) да се дава на хора който са си го заслужили с коментари, оформление на темите, стил и език на писане, поведение във форума.Както ви споменах по-горе колкото повече постове толква по-голям ... медалът!
Титла: Re:Какво се случва тука?
Публикувано от: old4 в Август 04, 2011, 11:44:30 am
За да имаш претенции не трябва да допускаш това:
Турци (направо цигани) се въртят в кръг, говорят нещо, ... чак ми се стори "шокиращо"!
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: Oberon в Април 21, 2012, 17:05:29 pm
Понеже не ми се бачка, взех че почти изчетох темата:)
Много се смях, ама и много тъжно ми стана.

Вижте, дайте да гледаме в една посока. Не всеки да иска да бръкне в окото на другия. Пък после, правете си тема и се оплаквайте от България - ние в един форум не можем да се държим нормално и да спазваме някакви граници, вие искате управляващите да могат да управляват 8 милиона народ и всичко да е наред:)

Аз съм от 2005 година във форума, ама какво от това? Това, че съм един от най-старите тук, не ме прави нещо по-особено от 14 годишен младеж с 5 поста. Въпроса е, как искаме да си обеменяме информация.

Ето, аз например се дразня, когато някой, знае - не знае, чул -подочул, напише "това са пълни глупости" ( както младежа, дето обясняваше в темата за Новини от НАСА, че не знам си коя снимка била пълна глупост, сякаш той е експерт по телескопа Хъбъл, и е виждал свръхнова ). По-добре е да кажеш "Аз не мисля че това е свръхнова", или "Това ми се струва малко шменти-капели", нещо от тоя сорт. За да кажеш "Това са пълни глупости", трябва да си на 100% убеден, че това е така и да го докажеш, а не просто си мислиш така, и поста на колегата ти отива по дяволите.

Просто начина по-който се изразяваме...как да кажа, тука всеки му е по 30см, знаем:)

Тук лоши хора няма, има интелигентни и мислещи хора, които обаче явно трябва да научат да общуват, а не да драскат първосигнално.

Оберон от Амбър.
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: Tangrata_ в Април 23, 2012, 04:43:43 am
Тук има доста ... хора с идеи ...
За мислещи, има и такива, но те по правило са малко.  ;) :-X

Като прегледах темата и аз се зачудих ... толкова злоба. Поне, след толкова месеци, и година даже, чудя се какво стана с тия маи, какво написаха и какво се прочете. Майските тълкувачи нещо потънаха мазно, като водолази, и няма следа. Язък за боя по гърдите.
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: konstantin2007 в Април 23, 2012, 09:42:33 am
Изчетох темата..Не знам какво се случва,ама много злоба наистина.. :bad:
И това..поименно изброяване,плюене,квалифициране..грозна история..Иначе всички сме много"духовни"де..
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: gm67 в Април 23, 2012, 12:52:26 pm
Аз пък искам да дам личен пример,че може и да не бъде така.С колегата "Tangrata_" НЕ съм съгласен почти по всички икономически и политически теми.Обаче въпреки това го уважавам,защото е любознателен,културен и винаги се аргументира (дори когато не е прав :) )
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: stoicho85 в Април 23, 2012, 13:21:31 pm
В други форуми има отдели в които пишат само доказано знаещи хора и се дават права за да можеш да пишеш там.
Може и тук да се направи нещо подобно за да станат по-информативни темите,а не от 100 мнения 10 да носят добра информация.
Просто предложение!
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: Tangrata_ в Април 23, 2012, 14:55:35 pm
Изчетох темата..Не знам какво се случва,ама много злоба наистина.. :bad:
И това..поименно изброяване,плюене,квалифициране..грозна история..Иначе всички сме много"духовни"де..
Аз пък искам да дам личен пример,че може и да не бъде така.С колегата "Tangrata_" НЕ съм съгласен почти по всички икономически и политически теми.Обаче въпреки това го уважавам,защото е любознателен,културен и винаги се аргументира (дори когато не е прав :) )
Мерси, за гласуваното уважение. Аз също се старая да уважавам хората, които се аргументират. Или поне уважават другите. Може и на моменти да правя изключение, но ако някой ми го каже, веднага съм готов да се коригирам.
Аз лично мразя политиката. Мненията ми в тоя форум са по-скоро, реалистично настроени, отколкото какво би ми се искало.
Нещо подобно е и за икономиката. Затова и в пазара на труда се опитвам да се продам максимално скъпо (с максимално запазен морал, разбира се).
Сега, някой ще каже, че няма такова нещо като полу-морал. Или си нинджа, извън закона, или си к-ва. Е, някои пък не сме толкова крайни.
Дори и когато не им се харесва на някои хора, и когато звуча материалистично, аз спазвам някои много важни духовни принципи. Принципът на свободна воля, например. Същият принцип, като се развие, води и до принципа, никой не е виновен на никой и никой не е длъжен на никой. И това са железни принципи, които не подлежат на никаква ревизия. И тн. Темата е наистина голяма. И извън тази :)
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: Tangrata_ в Април 23, 2012, 15:04:49 pm
В други форуми има отдели в които пишат само доказано знаещи хора и се дават права за да можеш да пишеш там.
Може и тук да се направи нещо подобно за да станат по-информативни темите,а не от 100 мнения 10 да носят добра информация.
Просто предложение!
Това е болна тема тук, и модераторите сега ще се ядосат.
Другите форуми, за които говориш са вероятно доста по-големи, с повече администратори и модератори, и са по-професионално насочени и по-конвенционални. Там много по-точно можеш да определиш някой колко е компетентен. Просто е учил и знае. Докато в този форум, масата потребители зачеркват с дебели черти знанието, истината и логичните постулати. А професионализмът във всяка една сфера се гради на логика и на истина. Дори и в изкуствата. А тук, поради естеството на темите, такъв професионализъм е трудно доказуем, и дори съществуването му е голяма рядкост. Тук е пълно с чукча не-читатели, а с чукча-писатели. И всеки има претенциите да е супер професионалист.
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: stoicho85 в Април 23, 2012, 16:53:52 pm
Tangrata_ в един български аудио форум чета,от там и идеята за отделната секция.Вярно онова е технически форум и нещата са по-други.
Не знам всички потребители тук,няма ли такива са учили или да се занимават професионално с тематиката от форума? 

Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: konstantin2007 в Април 23, 2012, 19:28:50 pm
Че как?!?Има!как да няма!Ама повечето само са учили,без реално да са научили нещо,и като ги понастъпиш,веднага вадят списък с прочетените книжки като аргумент,или пък ти захвърлят образованието си в лицето..Сякаш това,че си висшист те прави по-интелигентен от някой с основно..Забравят за наличието на"природен интелект"който не можеш го придоби в никой университет. :drinks:
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: stoicho85 в Април 23, 2012, 19:56:12 pm
Е, нямах на предвид само да са чели книжки.
Иначе градивния спор го намирам за добро нещо,без цупене и сърдене разбира се.
А многознайковци има навсякъде, лошо е само като дават дезинформация и се заяждат с други хора.
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: Black Adder в Април 24, 2012, 18:51:35 pm
Дайте предложение в кои раздели искате да се пише само от 'избрани' и ще го направя, за ограничения ли е - не ме мързи ;)
Само не знам как ще определям критерия кой става за 'пишещия' раздел и кой  - не.
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: stoicho85 в Април 24, 2012, 22:18:20 pm
Само за пример да дам този форум:  http://www.bgaudioclub.org/forum.php (http://www.bgaudioclub.org/forum.php) В разделаThe High End Club (http://www.bgaudioclub.org/forumdisplay.php?12-The-High-End-Club)  пишат "избраните".
За писането вътре трудна работа,може би най-старите (не на години) и информирани във форума трябва да решат.


Дано няма проблем, че съм лепнал горния сайт.
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: Princess_Deja в Април 24, 2012, 23:12:54 pm
Много интересен форум ... за пример!
Не очаквах, че ще се и посмея и че ще ми е интересно само от бегъл преглед по най-общи мнения.
Съвсем признателно открих, че човек -участник, където не се чувства добре. До степен да осъзнава, че може причината да е просто в него самия, и е по-добре да се откаже от участие. Искам да благодаря за показаната друга алтернатива и възможност за прекарване на времето по-приятно.
:) Поздрави.
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: Tangrata_ в Април 25, 2012, 01:04:33 am
Аз съм абсолютно против всякакви ограничания.
Възможните резултати са два.
Или някой изперкал само може да пише ...
Пример: По темата "Плеядинците и техните послания", пише някой техен "жрец" там, на който му говори "радиото".
Или само наистина нормалните пишат ...
С което детската градина и всички бисери си отиват. И няма да е така "фън".  :D

А сега сериозно, неслучайно в тия тематики се вихрят толкова фейкове и измислици.
Именно защото няма твърди доказателства. И това дава поле на шарлатаните да се вирхят.
Съответно има "професионалисти", но по-скоро такива, дето си вадят 'ляба с шарлатания. Което пак си е вид професионализъм. Но не тоя, който на нас ни трябва в случая.
Аз лично си имам мои критерии, и моя ценностна система, но съм убеден, че тя не се нрави на много голяма част от форумните потребители, и ще бъде ... така да се каже ... насилие, да се налага.

Като начало, нека да си помислим следното:
Кои ще са тези раздели, за които ще искаме такава цензура?
Нека да сме скромни! Помислете си само няколко теми. Кои ще са? Медитацията ли, Нибируто ли, кое?
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: Iveta в Април 25, 2012, 01:17:25 am
Аз не мога да разбера какъв е проблемът, че пишат знаещи, по-знаещи, много знаещи, не знаещи, никак не знаещи, чули-недочули  и т.н. Че да се слагат ограниченията. Който иска да се показва колко е, да си направи собствен сайт, да си пише сам и да му се радва колко е над небето.
Кой приема инфото, което е чул/прочел за 100% истина?
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: Tangrata_ в Април 25, 2012, 02:13:42 am
Ама Дънов като го четеш го приемаш за 100% истина, нали? Да се чуди човек що.
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: Iveta в Април 25, 2012, 11:27:07 am
Не искам да влизам в конфликт с теб, безсмислено е :bomb: 
Не ме познаваш, че да знаеш кое как приемам и защо. Престани да се вълнуваш от моята проста същност, достатъчно интересна съм си сама на себе си, че и други да се вълнуват от нея.
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: Tangrata_ в Април 25, 2012, 15:27:29 pm
Аз също не искам конфликти.
Само отбелязах, че написаното, независимо дали във форум или в книжка може да е важно за някой човек. И да му помогне много.
И по тази причина понякога е важно да може да е разчита на качеството, на дадени теми и форуми.
Такова качество преди време се наложи във форума за бойни изкуства - даобг.
Друг е въпроса, че с това се наложи и цензура, която затвори някои по-екзотични концепции. В които може би има много голяма ценност.

Също така, отбелязах, че както не виждаш смисъл някои хора да вярват на нещо написано на 100%, по същата аналогия ти е все тая и ти какво четеш (и какво вярваш).

Наистина, тона ми на обяснение е малко обиден и язвителен. Но това не пречи да уцелвам правилните места.
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: Iveta в Април 26, 2012, 01:30:40 am
Аз пък не искам да чета само някакви хора, които се мислят за експерти и ми гарантират достоверност - кой ще прави кастинга, кой ще подбира кой за какво става и за какво не, дипломи ли ще се мерят или дължината и броя на невроните? Това са глупости.
Предпочитам всеки да си пише, каквото прецени, че е по дадената тема. Важното е да не се спира да се прави, защото не се знае думите до кого ще достигнат, кой ще ги използва за стъпало и кого ще трансформират.


Можеш да уцелваш само своите собствени места, не на някой друг. Да не забравяме, че животът е едно пътуване към самите себе си.

Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: konstantin2007 в Април 26, 2012, 06:57:38 am
 :D ..Бе не знам какво може,и какво не може Танграта..ама като гледам,баш си е в целта!Ъъ--пардон..неговото място... :D
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: Princess_Deja в Април 26, 2012, 09:49:38 am
Iveta:
Цитат
кой ще прави кастинга, кой ще подбира кой за какво става и за какво не, дипломи ли ще се мерят или дължината и броя на невроните? Това са глупости.

"Кастинг" е много точна дума. Ако я разтълкуваме и буквално по смисъл, ще може да си отговорим на останалите въпроси.
Администраторите ще имат това удоволствие да допускат до определените раздели след ... може да са няколко тест-въпроса, които са тясно свързани с тематиката и проблематиката на разделите.
Аз отговорно подкрепям подобна промяна и инициатива и като начало бих предложила очевидно информативните раздели, а не толкова общите и тривиалните.
Историческите конспирации- поне минимална обща култура да имаш за исторически събития и ФАКТИ, Науката и здравето.
Не може за здравето всеки да си пише каквото му хрумне, при/след поредно посещение на лекар, без ясно съзнание защо го прави. Било за ваксини, алергии, диети и т.н.
Респективно за науката, чели недочели определени хора ... да не правят разлика между гравитация и лустрация...
Но, има си Мастери, те да решават!  И Нека силата бъде с тях :)
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: gm67 в Април 26, 2012, 13:29:37 pm
Всяко ограничение прави системата (в случая форума) по-стабилна.Обаче ограничава развитието ;) .Мисля,че на подобно място,създадено за свободния полет на човешкия дух,фантазия и мисъл,не трябва да има никакви ограничения кой и какво да пише.Както знаете,в спора се ражда истината.
В екипната работа винаги трябва да има т.н. "генератори на идеи".Това са умишлено подбрани хора с нестандартно и нешаблонно мислене,непрофесионалисти.Точно защото не са много наясно с "материята",често те дават най-полезните и оригинални идеи.Така,че не се плашете от нечии глупости,винаги може да има нещо интересно 8)
Освен това не може да има всепризнат авторитет в такава материя (Форум за конспирации, уфология и мистика (http://forum.xnetbg.com/index.php)),който да прави подбор на участниците.Едиствените ограничения трябва да бъдат личните нападки и културния език.
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: Oberon в Април 26, 2012, 17:45:24 pm
Всяко ограничение прави системата (в случая форума) по-стабилна.Обаче ограничава развитието ;) .Мисля,че на подобно място,създадено за свободния полет на човешкия дух,фантазия и мисъл,не трябва да има никакви ограничения кой и какво да пише.Както знаете,в спора се ражда истината.
В екипната работа винаги трябва да има т.н. "генератори на идеи".Това са умишлено подбрани хора с нестандартно и нешаблонно мислене,непрофесионалисти.Точно защото не са много наясно с "материята",често те дават най-полезните и оригинални идеи.Така,че не се плашете от нечии глупости,винаги може да има нещо интересно 8)
Освен това не може да има всепризнат авторитет в такава материя (Форум за конспирации, уфология и мистика (http://forum.xnetbg.com/index.php)),който да прави подбор на участниците.Едиствените ограничения трябва да бъдат личните нападки и културния език.

АБСОЛТНО! Браво колега, добре казано. ЕОН веднага да ти сдава поста:)
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: Black Adder в Април 26, 2012, 22:06:51 pm
кой ще прави кастинга, кой ще подбира кой за какво става и за какво не, дипломи ли ще се мерят или дължината и броя на невроните?
Кастинга мисля да е общ за всички потребители, жури ще сме Администраторите на форума.
А да, за малко да забравя, за да няма дискриминирани по възраст, пол, религия, раса, социално положение, умствен багаж и т.н.т - мисля кастинга да представлява дефилиране по бански костюми, така всичко ще бъде честно и открито  :lol:
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: konstantin2007 в Април 26, 2012, 22:19:37 pm
Ми да минавам тогаз..


(http://www.carvehicle.net/wallpaper/1/2011/02/Lamborghini-Gallardo-and-sexy-girl-1-336x236.jpg)
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: Princess_Deja в Април 26, 2012, 23:50:36 pm
Да бе да! Аз един крак в чорап показах, че ми го изтрихте, камо ли по бански да се покажа...
Мноооого сте консервативни, но справедливи. Пробвайте със снимки от ядрено-магнитен резонанс на мозъка...
А и мъжките фотографии не са за подценяване. Нищо, че само мъже сте администратори. И жените имат вкус ...
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: konstantin2007 в Април 26, 2012, 23:59:44 pm
Еее..ма ти беше пуснала специално тема за да си покажеш чорапа..
Таа...за тва.Изтриха темата..не чорапа ти.
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: Tangrata_ в Април 27, 2012, 06:55:37 am
Всяко ограничение прави системата (в случая форума) по-стабилна.Обаче ограничава развитието ;) .Мисля,че на подобно място,създадено за свободния полет на човешкия дух,фантазия и мисъл,не трябва да има никакви ограничения кой и какво да пише.Както знаете,в спора се ражда истината.
В екипната работа винаги трябва да има т.н. "генератори на идеи".Това са умишлено подбрани хора с нестандартно и нешаблонно мислене,непрофесионалисти.Точно защото не са много наясно с "материята",често те дават най-полезните и оригинални идеи.Така,че не се плашете от нечии глупости,винаги може да има нещо интересно 8)
Освен това не може да има всепризнат авторитет в такава материя (Форум за конспирации, уфология и мистика (http://forum.xnetbg.com/index.php)),който да прави подбор на участниците.Едиствените ограничения трябва да бъдат личните нападки и културния език.
Генераторите на идеи, както и хората с нестандартно и шаблонно мислене са безценни.
За съжаление преобладават хора, които си мислят, че липсата на мислене е изобщо близко до нестандартното мислене.
Нестандартното мислене се разработва в ранна детска възраст. Като се започне със "нестандартни задачи", главно математически, (да, има такова словосъчетание), и се завърши със литература, може и романи, но на доказани умове, да не изброявам имена. Даже наскоро се активира пак темата за фантастичната литература.
При "нестандартното мислене" много по-съществено е момента "мислене", отколкото момента "нестандартно".
От "глупостите" излиза само едно, единствено нещо: забавление.
Но за да излезе нещо полезно, ще трябват поне минимални познания по тематиката на спора. Било наука, било спорт, било изкуства, било на Тесла генераторите.
Също,
за мен е крайно неуместно (ако ще гледаме под ъгъл подобряване на качеството на форума), и в същото време безкрайно забавно, когато на маса потребители им липсват елементарни познания по водене на дискусия, спор, аргументация, наблюдаване и внимаване в това, което пишат, както и това, което им се пише.
Т.е. ... получава се някакъв парадокс. Имат претенциите, да са компетентни в дадена дисциплина, а в същото време не са внимателни и старателни в информацията, и всичко свързано с полето им на интерес. Включително и собствените им изявления и позиция.
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: Princess_Deja в Април 27, 2012, 12:09:45 pm
Знаете ли, какво се сетих като оптимален вариант, при който хем да няма обидени, поради некомпетентност- въпреки, че няма нищо срамно човек да признае, че не разбира и не знае всичко- хем да се избягват пък прекалено компетентните, но неразбираеми мнения и текстове.
Хубаво е да се направи така, че да е и с участието на самите потребители- т.е. повече от това демократично не знам на къде.
Всеки сам да има да си избере от три до пет раздела, в които да участва. Самите администратори да предценят дали да има такива потребители заслужаващи да участват във всички теми, но ... аз не мисля, че е нужно чак такава активност и еднолично или двулично Господство.
Така всеки сам като си знае от какво разбира и какво му е интересно няма да се сърди, а ще участва пълноценно, ако иска и може.
Иначе е вярно, че смисълът на един форум е да се `събереш` на едно място, където да `общуваш` предимно, а не толкова тепърва да научаваш и да се учиш. Т.е. обмяната на информация е много по-важно и интересно, и то като е правено интересно, отколкото просто цъкането по линкове да четеш, да четеш, пък да четеш, и да четеш, докато ти писне...
Не знам дали е възможно технически това, но батковците Администратори ще кажат :)
- това да не се чете като опит да си спестя снимката по бански, но ако има и остане подобно условие, мисля ще е справедливо нещо и като награда за участниците да има :)
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: konstantin2007 в Април 27, 2012, 12:20:55 pm
И ако искам да задам въпрос в раздел астрономия,ма не мога да пиша там,щот  батковците са преценили,че нямам диплома за астроном?А?Или може би ще вдигаме ръчичка?Ъъъ..таковата.. Л.С.на някой админ,с молба да посне въпроса ни?
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: Princess_Deja в Април 27, 2012, 12:28:04 pm
нали това обяснявам. Ако на теб ти е интересна астрономията, езотериката, религията, науката и Фън раздела, избираш си тях и си пишеш там. Ако искаш да ти се промени достъпа, тогава пишеш на Админите. Ама не, днес съм в това настроение, утре в друго и да ги побъркате само да ви сменят достъпа. Изберете си за половин година интересите- като в университет. Все едно си избираш предмети по програмата и така.
И няма да нервиш Админите! Само в краен случай...  ;)
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: konstantin2007 в Април 27, 2012, 12:33:55 pm
Това е ограничение.Няма да доведе до нищо добро.ГМ67 добре го каза..
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: Princess_Deja в Април 27, 2012, 12:48:36 pm
Ограничение е! Но и в друга тема съм споменавала нещо за ограниченията.
Ако нямаше ограничения на скоростта по пътищата ... по-малко ли щяха да са катастрофите? Или всички щяхме да хвъркаме със самолети, защото в небето няма ограничения. Но гадните ченгенца се сетили начин да изкарват кинти и плеснали едни ограничения.
Самоограничението, вече е нещо интересно. Именно това предлагам, аз, за да не излязат Администраторите лошите. Но, ако някой има проблем с вземането на решения и самоограничаването му стига до там да не си изкарва негативите от шибания работен ден на близките, но пък за това има чуден форум... където какво по-яко да си цъкаш с непознати, безплатно, че и да разтоварваш междувременно. Е, тогава вече няма да може да се възползваме от желанието на единия батко, да направи нещо, което не го мързи.
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: konstantin2007 в Април 27, 2012, 12:56:19 pm
Кефиш ме  как си се"загрижила"за админите.. :D ..Не помага много..да знаеш.. :drinks:
Ограниченията са полезни когато са приемливи,не крайности.Граничи с диктатура.
Саоограниченията са нещо друго..но и това е субективно,та едва ли ще има полза..Ще дам пример..Както вече видяхме..Твоите си писаници,може и от по 1стр.да са..ама тряя да се приемат с овации като върха на мъдростта.Щот са твои..Ако обаче друг си позволи подобно нещо,веднага му скачаш,колко е празнословен,безсмислен и т.н...Субективност..човещинка..Кво да праиш..
Същото ще е и със самоограниченията.
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: вещичка в Април 27, 2012, 15:11:46 pm
Ако на теб ти е интересна астрономията, езотериката, религията, науката и Фън раздела, избираш си тях и си пишеш там. Ако искаш да ти се промени достъпа, тогава пишеш на Админите. Ама не, днес съм в това настроение, утре в друго и да ги побъркате само да ви сменят достъпа. Изберете си за половин година интересите- като в университет. Все едно си избираш предмети по програмата и така.


Това да не е майтап  :o ?  И къде отиде природната любознателност на духа като ще го оковаваме във вериги? Достатъчно запрещения има на тази планета, че да се започват и тук в такъв вид форум. Всеки пише където му е интересно и това е...
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: Tangrata_ в Април 27, 2012, 15:21:13 pm
Ако ще правим аналогия с пътищата,
ограниченията са в скоростта, и спазването на правилата, по всички пътища.
А не само по някои.
Т.е. безмислено е да ограничаваме потребителите до писане само в някои теми. Все едно да ограничим колите да си изберат и да се движат само по половината пътища.
Много по-важно е, когато пишеш (или шофираш), да спазваш правилата и да не се "изхвърляш" "с превишена скорост".
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: 396 в Април 27, 2012, 15:47:16 pm
Да не излязат администраторите лошите!? Сега ще ти кажа точно кой какъв е, че на такива като тебе никога нищо не им е ясно.
 
 
 
 
Цитат
Хнетбг е създаден за онези от вас, които сериозно се интересуват от уфология, конспирации, езотерика и мистика и тези, които наистина искат да научат нещо ново и интересно.
 Хнетбг цели
 - да информира българите за ставащото около тях, за нещата които не се споменават от медиите и информационните агенции,
 - за новостите в технологиите
 - да държи будни хората отворени за нещо различно, хората търсещи отговори на своите въпроси

 
 Това или е съставяно като реклама или като пълнеж за празните полета... от хора, които в онзи момент в действителност не са имали никаква визия как да се постигне нещо такова (което е най-вероятно) или се е изродило в последствие.
 
 
 
 
 Така поставени, тези цели изискват ВИЗИЯ и ясна МЕТОДОЛОГИЯ. План. Защото културата не е нещо, което ще изкристализира остамособесе си, ако всеки достигне едно и също ниво на култура. Културата, когато бъде оставена без основа, без грижи, без стожери и без да се полагат усилия за нея, се разпада и всяко едно общество се връща назад към примитивното.
 
 Културата, както и всяка добродетел, не е нещо, което се наследява и се получава само, а е нещо, което ВИНАГИ И ЗАВИНАГИ изисква усилия и постоянно отвоюване и заслужаване. Това е вградено в самата дефиниция за "култура" и "добродетел".
 
 
 
 Вместо това обаче, никога не е имало нещо подобно. Винаги е имало контролиран самотек, като се е разчитало на това, че читателите сами ще пораснат до еднакво културно развитие, а щом имаш качествени елементи, значи и сглобката им ще бъде качествена.
 Това не е вярно разбира се, защото самата култура като явление не работи по този начин - тя никога не може да е повсеместна. Затова има нужда от ядро, което да я поддържа и да полага усилията за нейното пребъдване.
 
 
 Естествено администраторите и тогавашните администратори не са си давали сметка за това.
 
 И отвоно администраторите са отговорните за това, че това лого не е било перефразирано и променено, когато нещата са се сговнили след проверката на времето.
 Не казвам, че не са били заменеси в техни си междуособици. Не казвам също, че всички от тях могат да се теглят под общ знаменател.
 
 Но пък казвам, че продължават да са точно толкова некадърни, колкото и преди. Само един от примерите е затварянето на Философския раздел - примитивна хирургическа намеса на отстраняване на болна тъкан, поради коренната безпомощтност на лекаря пред този проблем. Само по себе си това представлява някаква лудост - да затвориш философския раздел и едновременно с това да запазиш началното лого.
 
 
 
 
 Както и да е - всеки се учи, но това не означава, че отговорността не е тяхна.
 
 От друга страна вие, читателите, просто си играете вашата роля в това да разтваряте оставената без надзор култура и да разграждате всичко до най-примитивната му форма. Навъдили сте се навсякъде - безлични и еднакви, примитивни и обречени, неспособни да обслужвате интересите си сами, натякващи привичния ви примитивизъм и налагайки го като норма.
 
 Онези от вас, които са най-гладни за внимание, се изтъкват с невежеството като с някаква заслуга, при положение, че вие читателите не правите нищо друго от това да се възползвате от администраторската безстопанственост.
 
 
 
 А ето този резил:
 
 
Цитат
Вече 5 години Xnetbg.Com следва пътя на своето развитие. За това време ние успяхме да се утвърдим като един от най-големите български сайтове, посветени изцяло на темите конспирации, уфология, мистика и езотерика; успяхме да обединим много българи мислещи по един и същи начин и да създадем нови приятелства; успяхме да публикуваме близо 500 статии и да въведем над 200 енциклопедични термина; създадохме модерни онлайн приложения и най-важното създадохме силен екип от хора, които да поддържат и развиват цялата тази система наречена XNETBG

 се е реализирал в свойта най-отрицателна форма. Огромно количество форумен талаш като участници. Темите повечето време просто цитират известното от медиите, без допълнителен интелектуален труд или анализ. Много обединени българи мислят по единия и същ начин - невежо и примитивно - създавайки нови приятелства, които да затвърждават тази норма и да управляват своето мини-обществено форумно мнение.
 
 Силният екип от хора съвсем не развиват никаква система, защото няма система. Те само режат части от буламачата, когато станат неизползваеми в разложението си, и в тази безпаметна механичност се изразява силата им.
 
 
 
 
 Това, което се разиграва тук, е мракобесие над официално заявената цел на Хнет.
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: Eon в Април 28, 2012, 11:20:27 am
Моля да се спрат спекулациите относно потенциалните ограничения във форума. Такива НЯМА да има.Самото естество на форума и дискутираните тематики са от такъв сорт, че не предразполагат такова разграничение на "експерти" (които да са избрани да пишат в секции с ограничен достъп) и обикновени потребители (ако мога така да се изразя).

396 ако следвам твоите съвети, във форума ще останат хора, които се броят на пръстите на едната ми ръка. Забелязал съм тези тенденции, които описваш от доста отдавна. Прилагането на драстични мерки ще доведе единствено до намаляването на потребителите до 5 бр (в най-добрия случай) и 10-тина поста на седмица. Съгласен съм с повечето неща, които си описал, но мисля, че прилагането на тези мерки, няма да доведе до нищо позитивно. Да - мога да следвам твоите съвети 396 (и съм обмислял и твоя вариант), но това означава едно 95% от постовете да бъдат трити и да отделям 1 час всеки ден за да се занимавам с това.

А от моя страна, със сигурност ако искам, мога да установя контакт с тези 5 човека и да комуникирам в извънфорумна среда и да обменям идеи. Това ще доведе до качествен обмен на информация, позитивен и за двете страни, без да нарушава правото на останалите да четат и да постват във форума. Не мога да забраня достъпа на някой до форума, само защото според моята преценка той разтяга локуми, говори общи приказки без обосновка (само защото е чул нещо отнякъде), или пуска безмислени "философски" постове (особено в езотерика), частично заяждайки се с останалите, стараейки се по този начин да изтъкне себе си и собствените си виждания - наторявайки егото си. И още десетки и десетки причини.

Форума е огледало на самото общество и всякакви усилия от наша страна ще доведат единствено до създаването на една изкуствена среда, която няма да отразява реалността.Надявам се да съм се изразил ясно.
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: Princess_Deja в Април 28, 2012, 23:43:55 pm
Не само ясно, а пределно ясно сте се изразил.
Рядко се случва да се четат точни и пределно ясни отговори, но не мога да не отбележа ... мъдростта в написаното.
Както и да изглежда отстрани мнението ми, искам да отбележа само адекватните реакции за това, което се случва. И на мен лично ми харесва това.
Недоволство и неразбиране винаги ще има. Хора ... устремени да `торят Егото си`(много ми хареса) също.
Но все пак, заради човекът `отворил` казуса, е добре да оценим съвсем доброжелателното му предложение. И, ако някой ден се предцени да се използва :) До тогава, свободните и умните да пишат, а обикновените потребители да се чувстват добре докато четат, дори и да не могат да отговорят :)
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: Tangrata_ в Април 29, 2012, 04:33:37 am
Що баннахте спорта, бе?
Човека беше малко сприхав и пиперлия, но определено имаше голям колорит. На мен ще ми липсва :)
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: konstantin2007 в Април 29, 2012, 11:55:37 am
Що баннахте спорта, бе?
Човека беше малко сприхав и пиперлия, но определено имаше голям колорит. На мен ще ми липсва :)

И на мен.Интересен ми беше много.
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: Iveta в Април 29, 2012, 17:51:10 pm
Цитат
Моля да се спрат спекулациите относно потенциалните ограничения във форума. Такива НЯМА да има.


Хахаа, ами това че слагате бан на потребителите и че се изисква обяснение защо искате да се регистрирате във форума не е ли вид ограничение?


Написано е обяснение до потребителя 396, странното е че след като ти ударят бан нямаш достъп до форума дори и само за четене. Е, що си правите труда да пишете, като той няма как да го прочете?


А, колкото до изкуствените среди, то виртуалното си е достатъчно пластмасово.


Не ми отговаряйте, но нали все пак сме конспиратори :D
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: Oberon в Май 14, 2012, 21:32:37 pm
Само не разбрах, защо заключихтетемата за Нибиру - астрономическа..? Аз знам защо де, ама просто трябваше или д апредупредите потребителя да спазва темата, или да му изтриете постовете...

Аз като един бъдещ админ хаха, апелирам към всички - моля да спазваме темите. Сигурно и аз съм спамил, ама в темата за Нибиру да си говорим, че напия Бог е Слънцето...смешна работа.
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: Tangrata_ в Май 15, 2012, 03:27:17 am
Ура!
Оберон ще е хАдмин.

Но така целия фън във форума ще се трие. Ааа, аз съм против!  :lol:

Пича с Нибируто какво го одумвате. Беше си доста убедителен, с последния постинг. Щом аз почти се убедих. А аз не съм от най-доверчивите. То този бай Милю беше, дето твърдеше, че Нибируто идвало от "Северозапад"
Така и не ми стана ясно като се върти Земята, в коя точно посока е било тоя северозапад.
Ама аз какво ли разбирам от духовни измерения. Те са само за магаретата. Нали така казал, че животните ходели из измеренията.  :bomb: :lol:
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: trepa4a в Май 15, 2012, 07:53:32 am

 А ето този резил:
 
 
Цитат
Вече 5 години Xnetbg.Com следва пътя на своето развитие. За това време ние успяхме да се утвърдим като един от най-големите български сайтове, посветени изцяло на темите конспирации, уфология, мистика и езотерика; успяхме да обединим много българи мислещи по един и същи начин и да създадем нови приятелства; успяхме да публикуваме близо 500 статии и да въведем над 200 енциклопедични термина; създадохме модерни онлайн приложения и най-важното създадохме силен екип от хора, които да поддържат и развиват цялата тази система наречена XNETBG

 се е реализирал в свойта най-отрицателна форма. Огромно количество форумен талаш като участници. Темите повечето време просто цитират известното от медиите, без допълнителен интелектуален труд или анализ. Много обединени българи мислят по единия и същ начин - невежо и примитивно - създавайки нови приятелства, които да затвърждават тази норма и да управляват своето мини-обществено форумно мнение.
 
 Силният екип от хора съвсем не развиват никаква система, защото няма система. Те само режат части от буламачата, когато станат неизползваеми в разложението си, и в тази безпаметна механичност се изразява силата им.
 
 
 
 
 Това, което се разиграва тук, е мракобесие над официално заявената цел на Хнет.

396,това което споделяш като цяло в поста си много ми допада и е едно интересно виждане на нещата такива каквито ти ги виждаш и предполагам не само,но един от малкото така директно си се осмелил да ги напишеш тук.
Като цяло повечето неща са интересни и любопитни,но и многото информация обърква,а ако човек не се възползва от това по някакъв начин да извлече полза за себе си е един вид мъртво знание или сама по себе си остава само информация без никаква стойност.Ако го няма осъзнаването в хората каквото и да им да се предлага за четене,все тая според мен.В един пост ARRI написа,че тук ние обичаме да си философстваме и да сме като в по-по-най!

Една добра притча която може би се вписва в тона на твоя пост 396:
„Авицена имал много старателен новоизпечен ученик. Веднъж при великия лекар довели слепец. Учителят казал какви компоненти да се смесят, за да се получат два пластира. Ученикът направил всичко точно и на другия ден болният прогледнал.
А съседът на ученика бил също сляп. Вдъхновен от успеха си ученикът направил още два такива пластира и ги сложил на очите на слепия. На следващия ден очите на слепия изцяло изтекли.
Добросъвестният идиот дотичал до учителя целия в сълзи:
- Как така, учителю, аз направих точно както ти каза предишния път! Защо се случи така?
- В дълбока печал мъдрецът отговорил:
- Слепотата се дължи на различни причини: сухост на организма, влажност, жега, студ и т.н. Хиляда слепци са слепи по хиляда причини. Иди си, сине. Ти можеш да работиш само като хлебар.“
Форумите са място за раздумки и една словесна игра.Има хора които пишат тук и задоволяват някакви нужди и аз съм го правил това,не ми пречи да си го призная.Всеки приема нещата такива каквито ги вижда,а не каквито са сами по себе си.Идеята да помогнеш и спасяваш човечеството е непосилна и бих казал неосъществима за този който има желание да направи нещо и поведе хората към един по различен и по-добър път.Ако сме 7 милиарда в момента на Земята,това означава,че съществуват точно толкова различни същности.Споделял съм на познати за форума и едно от нещата които явно им е направил впечатление,че ако не се хареса нещо от написаното тук се изтрива и админите са много крайни.Живеем в демократично общество,искаме да има свобода на словото въпреки това постоянно от някъде ти налагат ограничения.Бях блокиран за месец защото в темата за чиповете започнах с това,че не съм чел темата и нямам намерение да я чета.Тук четенето е важно,а не друго
.В началото по духовната пътека се навлиза в дълъг период на сух интелектуализъм,но не и на практика.Повечето искате първо да станете първо велики познавачи на теория за секса преди да скъсате с девствеността си.А ако имам семейство,деца и други грижи да ги оставя и да чета всичко наред ли,след като имам лично мое мнение и право да го споделя.Имаше една история за едно дете,което питало баща си колко му плащат на ден,а бащата се ядосал и му казал да си ляга.Но не го оставил на мира този въпрос и отишъл да пита синът си все пак.Синът извадил 20долара и му ги дал казвайки,че иска да си плати за да му отдели от времето си за него.По този повод се сетих и за една друга много интересна приказка:

Всеки може да закара едно магаре до водата, но никой не може да го накара насила да пие.
И това което преди седмица ме накара да се осъзная и много дълбоко замисля върху себе си е-Ако искаш да спасиш земята,защо не се замислиш,дали земята не иска да се спаси от теб!
Поздрави! :hi:
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: Princess_Deja в Май 15, 2012, 22:18:08 pm
Понеже с басни и иносказателно, явно потребители или продължават да не четат или просто не разбират ясните постове на Администратори, ще си позволя и аз да споделя една басня:

"Магарето решило, че неговият стопанин, градинаря, му дава много малко храна и го товари с много работа и затова се помолило на Юпитер да му помогне да си смени стопанина. Юпитер предупредил магарето, че може да съжалява за избора си и го пратил при тухларя. Малко след това, като видяло, че товарите са по-тежки и работата в тухларната е по-трудна, магарето се обърнало с нова молба да му сменят стопанина. Като казал на животното, че това ще му бъде за последен път, Юпитер уредил то да бъде продадено на кожаря, който щавил кожите.  Като разбрало, че попаднало в още по-лоши ръце магарето си казало натъжено: “Трябваше да си мирувам където бях в началото, защото сега, даже като умра, стопанинът ми ще има полза от мене като ми ощави кожата”.

Поуки няма да пояснявам. Всеки да си ги извади, ако е възможно нелично.
Относно оправданията и недоволствата на хората ... винаги съм се чудила, ако има "страшен съд" или просто всеки наистина се окаже в ситуация да се защитава без адвокат, дали ще успее да убеди съдия-та в своята си неизменна човешка правота и мотиви. Или просто "дън" чукчето по масата, ще чуе "Осъден!"
"Но господин съдия..."
"500 лева глоба за обида на съда и неприемане на решението му!"

Друг път, когато не е толкова "страшно" или реално като в съд, да се сетиш и да помислиш какво може да НЕ/ се прави, за да няма нужда от оправдания. Може и да е само форум. Може да сме непознати чипове. Може да нямаш време за детето или да изведеш кучето, но в пъти е по-логично, да не напишеш нищо (тъкмо ще спестиш и още време за близките), отколкото да заявиш, че твоята незаинтересованост от другите мнения и знания е по-важна от това да се пишат смислени неща. Които развиват една тема, а не я зациклят.
С горното никого не обвинявам. Само отбелязвам, че когато се изразява недоволство, то трябва да е наистина основано.
Например, ако сте полицейски инспектор или лекар и ви извикат по спешност. Но вие сте достатъчно компетентен и хората следователи и останали правили изследвания лекари и колеги започнат да ви обясняват какъв е случая- т.е. да ви запознават с нещо, което няма как да знаете. Но вие нямате време и им кажете " не ме интересува. Аз ще си напиша доклада, че явно негъра е стрелял пръ, респективно ще оперираме и махнем далака. Пък вие после както искате се оправяйте..."
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: Eon в Май 15, 2012, 22:32:48 pm

Написано е обяснение до потребителя 396, странното е че след като ти ударят бан нямаш достъп до форума дори и само за четене. Е, що си правите труда да пишете, като той няма как да го прочете?


А, колкото до изкуствените среди, то виртуалното си е достатъчно пластмасово.


Не ми отговаряйте, но нали все пак сме конспиратори :D

Иветкееее, Иветке.... пак ставаш на всяка манджа мерудия и пак се изказваш неподготвена. Нека поясня специално за теб:

На първия ти въпрос:
Цитат
Хахаа, ами това че слагате бан на потребителите и че се изисква обяснение защо искате да се регистрирате във форума не е ли вид ограничение?
Слагаме бан, защото сме администратори и защото можем. Нима ще ти е приятно ако махнем всички ограничения и след 2-3 месеца, 7-8 човека започнат да се надпреварват да те псуват на майка и да направят престоя ти във форума още по-непоносим.
И нима мислиш, че при регистрация, представяне от 2 реда в стил: "темите са ми интересни и искам да поствам" представляват ограничение? Ти чуваш ли се изобщо какво говориш, или просто трупаш мнения само и само да си контра на нас? Ми като не ти харесва тука, не влизай бе моме... за пореден път ти го казвам.

Цитат
Написано е обяснение до потребителя 396, странното е че след като ти ударят бан нямаш достъп до форума дори и само за четене. Е, що си правите труда да пишете, като той няма как да го прочете?
Това е сложно за теб. Не се напрягай. Имам си мои причини да постъпя така и не виждам смисъл да ги споделям и да ти ги обяснявам на теб. А и както виждаш Спорта вече не е баннат. Може би това (и още нещо) съм имал предвид, като му отговарям...

Цитат
А, колкото до изкуствените среди, то виртуалното си е достатъчно пластмасово.
Ми като е пластмасово, какъв го дириш тука?
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: Iveta в Май 24, 2012, 14:05:11 pm

И все пак благодаря за отговора!

Лошо няма да съм магданоз - тъкмо нося повечко витамини Ca, К, С и пр. И не знам някой тук на Земята да е подготвен, та нали за това сме тук, за да се учим.


Диря, каквото всички дирят....знаци.
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: Princess_Deja в Септември 13, 2012, 03:26:10 am
 :) Може би наистина интересното предстои ... какво по-хубаво, да живееш в интересни времена  :blum1:

Радвате ме и добре, че има такива хора като вас.
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: konstantin2007 в Ноември 12, 2012, 18:03:36 pm
Ама наистина?Какво се случва тук?Форума сякаш замря.. :o..
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: Raw Deal в Ноември 12, 2012, 19:22:38 pm
Трябва си малко тихалък, да се преосмислят някои неща, някои хора да се ориентират към праволинейно мислене. :blum2:
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: m2f в Ноември 12, 2012, 19:29:35 pm
Не замря, а умря!!!  :)  Егрегора му постепенно кристализира. Поради тази причина се е напълнило с "агенти"...И да знаеш, че все повече хора ще се махат от тук. Защото тук взе да става като в трамвая...Ако искам да споря с промити глави, не е нужно да влизам тук: просто се качвам в трамвая, слизам пред блока или си пускам телевизора...
Виж само темата за кемтрейлса с колко нахъсани "спасители" и "спасителки" :D /на статуквото!!!/ се е напълнила! Вампирчета или платени тикви - все ми е тая, въпроса е, че осраха пространството тук...
...Като скакалци са. Гладниците.... :D Ще дам пример: аз не харесвам никак балета, не го понасям, но се регистрирам във форум за балет и започвам да им "отварям очите" на любителите на балета... ;) Е това от какъв зор аз бих го правила? От един - единствен зор - мой си, ГЛАД се нарича!Глад за енергия. Или за парички, другият вариант...
Как ми се иска Iris да напише нещо, по която ще да е тема...толкова мъдрост има в този човек...ама не...Вместо това тук се вихри "чат" по всичкотемие...
Най-ценните хора в този форум отдавна не влизат тука...
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: Raw Deal в Ноември 12, 2012, 20:05:25 pm
Най-ценните хора в този форум отдавна не влизат тука...
Добре де, защо и в други форуми срещам това "най-ценните хора в този форум отдавна не влизат"? Къде отидоха всичките тези хора? Защо не си направиха техни форуми, в които да влизат само те(малко конспиративно прозвуча :lol:)? Въпросите ми не са конкретно към теб. Просто ми е интересно.
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: kalan в Ноември 12, 2012, 20:20:50 pm
Ама наистина?Какво се случва тук?Форума сякаш замря.. :o..
И аз си нямам и на идея какво става. Днес получих имейл от Митко, че на него и Олд им е забраненот да пишат тук.
И не мога да си обясня защо точно тях. Нямам спомен да са обидили някого. Даже обратното. Или да не са спазвали правилата. То ако някой заслужава бан да кажем съм примерно аз. :blush: Не веднъж съм си позволявала хапливи и груби коментари. В много други форуми също се банват потребители и се трият мнения. Но се упоменава защо. Дали определен коментар е бил груб или няма общо с темата и т.н.
Та какво ли толкова са съгрешили тез двамата? :unknown:
Чудя се толкова ли не може да се намери някаква златна среда.  Пробвахте да ни оставите съвсем без надзор. И не стана. Сега пък обратното. Изберете трети вариант някакъв. Или затворете сайта. Вие си решавайте.
Сега сигурно най-вероятно админите ще ми се ядосат и мен ще блокират. Но няма да е края на света. :D

...
Иначе това, че някой не е влизал от дълго време не означава нищо. Не означава, че е ценен или не е ценен. Причините да не влиза някой тук или където и да е било може да са много.

Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: konstantin2007 в Ноември 12, 2012, 21:17:18 pm
Не знам Калан.И аз тва се чудя..Дет викаш..Ние с теб,сме мноо по-големи спамърки от тях :(..Не разбирам..И то на фона на тоновете простотия,безхаберие,фалш и невежество дето се леят напоследък..
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: Гален в Ноември 12, 2012, 21:35:50 pm
Явно не сте зърнали МАНИФЕСТА!?!
http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,21139.msg264259.html#msg264259

Сещайте се...!
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: Black Adder в Ноември 12, 2012, 21:52:11 pm
Един човек да прочете и разсъди. Респект  :hi:
А до другарките питащи - Ако сложим пълен БАН така, че потребителите да не могат да влизат изобщо, ама на вас да ви се показва иконата за БАН-нат - по-леко ли ще ви бъде?
Тоя бил добър, оня бил светец. Ако слушам какви ги пишат потребителите, би трябвало половин България да не плаща ток, а да го черпи от излъчващите в нашият форум.

konstantin2007, скучно ти е, че няма с кой да се заяждаш ли? Дай списък и тутакси ще върна правото им да пишат, но като бонус аз ще избера двама от най-големите спамери и ще ги спонсорирам да пишат веднага след теб.
Така става ли  :lol:
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: konstantin2007 в Ноември 12, 2012, 21:57:26 pm
Един човек да прочете и разсъди. Респект  :hi:
А до другарките питащи - Ако сложим пълен БАН така, че потребителите да не могат да влизат изобщо, ама на вас да ви се показва иконата за БАН-нат - по-леко ли ще ви бъде?
Тоя бил добър, оня бил светец. Ако слушам какви ги пишат потребителите, би трябвало половин България да не плаща ток, а да го черпи от излъчващите в нашият форум.

konstantin2007, скучно ти е, че няма с кой да се заяждаш ли? Дай списък и тутакси ще върна правото им да пишат, но като бонус аз ще избера двама от най-големите спамери и ще ги спонсорирам да пишат веднага след теб.
Така става ли  :lol:
Блеки,при цялото ми уважение,но Митко,Олд и Пурко,са сред хората които ми е интересно да чета.
Виж..Есес и Касиото са постоянният ми извор на радост и забавление,и ако наистина си загрижен за приятното ми прекарване тук,тия двечките не ги"банвай".Моля те. :drinks:
Инак форумния кръвопиец ще умре от глад...
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: Black Adder в Ноември 12, 2012, 22:10:42 pm
Извинявай, ама това не е концерт по желание.
Кой каквото си е направил, това си е получил. Някой  му казват КАРМА, други - Забрана за писане.
Едни чакат денят на Страшният съд, за да получат изкупление, други вярват в прераждането, трети са агностици.
Пък като ви е скучно - има достатъчно форуми, където можете да си леете мозък на воля, както и да поемате чуждият такъв.
Както обичам да казвам - пари за вход не съм вземал и не връщам.
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: konstantin2007 в Ноември 12, 2012, 22:48:25 pm
Както обичам да казвам - пари за вход не съм вземал и не връщам.
Блеки,когато фактите говорят и боговете мълчат. :drinks:
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: kalan в Ноември 12, 2012, 22:53:13 pm
Никъде не съм казвала, че са светци, съвършени, перфектни и т.н. Такива хора няма. Но от едни хора може да научиш много, а от други нищо.
Аз определям за себе си кой ми е готин и кой не.  8)  Пък ако вие админите не ги понасяте си е ваша работа. Но пък вие си преценете Не може всички да се обичаме и харесваме.
Ще ме извиняваш Блеки, но съм била модератор за кратко и въпреки личните си пристрастия и лека неприязън към някой хора не съм злоупотребявала.
От по-горния ти коментар за иконката за бан съдя, че четете и личните съобщения.
Иначе аз манифеста го четох. Но криво съм го разбрала. Сега явно ще има мнения във форума, които ви харесват само на вас.
Надписа по- долу на сайта вече не си отговаря
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
Разбираемо е да премахвате безмислени и глупави коментари, които не са на място. Но често се е случвало да се махат и коментари, които са били по темата. И понякога хората се чудят и маят какво става. И вместо по-човешки да обясните вие си мълчите или се заяждате. Може би мислите, че като администратори и модератори сте по хора от обикновенните потребители. Или пак някакъв експеримент си правите. За да разбере някой грешката си не е небходимо грубост. А понякога едно нормално обяснение върши работа.(http://3.bp.blogspot.com/-kRLbMKu_8Vg/UGTxOmta9KI/AAAAAAAABzI/JUJMfGnbagY/s1600/braveheart_freedom.jpg)
Картинката казва много.

Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: Eon в Ноември 12, 2012, 23:03:57 pm
Калан, калан, калан....

колко много редове си написала, колко неверни неща си казала. Ще те помоля да не изопачаваш ситуацията и да се изкарвате борци за свобода срещу злите администратори. От подобна евтина и жалка пропаганда нищо няма да получиш.

От доста време спрях да пиша, да отговарям и да се обяснявам на потребители. Както ти е казал Black Adder, пари не сме взимали и не връщаме.

Няма смисъл да ти се обяснявам и оборвам неверните ти твърдения - нито ще ме разбереш, нищо ще можеш да погледнеш ситуацията от моята гледна точка.

Форуми много в интернет - избери си някой, ако тук не ти харесва.
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: Black Adder в Ноември 12, 2012, 23:13:28 pm
http://www.youtube.com/v/z0rwAWz7K0o

И пак да напомня на някои хора. Имате Привилегията, а не ПРАВОТО да пишете в Този форум. Не ми се правете на ощетени и онеправдани, на каквото сте си послали, на това лежите.

Замислете се над този факт, за 1001 път ви го казвам. На много хора съм правил сайтове и форуми, за всеки един потребител на този форум ще му съдействам и БЕЗПЛАТНО ще му инсталирам форум на домейна който си регистрира и плати. АКо не умее, пак БЕЗПЛАТНО ще му съдействам за регистрацията.
За справка на цените - www.dom.bg или www.superhosting.bg
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: alexxx39 в Ноември 13, 2012, 01:14:02 am
Махате солта от манджата ,добре, дано да обичате безсолна манджа. :hi:
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: Borislava в Ноември 13, 2012, 09:17:01 am
 "Какво се случва тук?"
  Случва се това,което се случва масово във всеки аспект от живота-много хора търсят някой да ги оправи,защото не могат да се оправят сами.Търсят някой,когото да обвинят,защото не са способни да поемат отговорност за действията си.Търсят си гениалните мнения,нелепо изтрити-ах,каква загуба.Ами напишете книга,за да не ви се губят бисерите.Чак се чудя на Админите за търпението на детски възпитатели,при това безплатно...Ами дошли сме на гости-нека се държим нормално,нека не разхвърляме,да пазим чисто,че да ни е приятен престоя.Една изкуствена драма се разиграва.Прекалено на сериозно се взимат доста потребители,приели са форума като бащиния.Къде били стойностните хора,които са писали преди-изкласили са,другите повтарят първи клас многократно.Но пък стойностните работи в клас са в хранилището-който има желание -нека чете.Работата е там,че на много малчугани не им се чете-пише им се.Каквото и да е-само да се трупа бройката.Като У фейсбуката-имат 3756 приятели :rofl2:Приятели?!? :rofl:Хайде отпуснете се малко от примката на важността.
   Хубав и спокоен ден :-*
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: Yoda в Ноември 13, 2012, 13:10:23 pm
Калан, калан, калан....

...
1. Ще те помоля да не изопачаваш ситуацията и да се изкарвате борци за свобода срещу злите администратори.
2. От подобна евтина и жалка пропаганда нищо няма да получиш. ...

3. От доста време спрях да пиша, да отговарям и да се обяснявам на потребители. Няма смисъл да ти се обяснявам и оборвам неверните ти твърдения - нито ще ме разбереш,

4. нищо ще можеш да погледнеш ситуацията от моята гледна точка.

Форуми много в интернет - избери си някой, ако тук не ти харесва.

1. Каква е неизопачената ситуация?

2. От какъв вид пропаганда нещо "се получава" като резултат, а не като полза?

3. Забеляза се липсата на адекватно участие от администратор. Но това не обяснява нежеланието за участие в определени дискусии, в които би се показал пример или желание как да се обсъждат нещата и темите.
Лично ще помоля да преразгледате този ваш отказ от активно участие. Имате сигурно по-интересни и полезни неща за вършене и изживяване, но поради някаква сантименталност и заради времето, когато сте създали този форум не пречи да помислите. Без да се налага да сте зависими от техническата страна за сметка на информативната и помагащата със знания.

4. Винаги е трудно да се погледне ситуацията от чужда гледна точка, но в случая ненужно се поема вината и амплоато на друг, който очевидно има основание да прави каквото си иска, но хора като останалите не заслужават.

Както спомена "konstantin2007" в една тема, като дойде момента за възнесението всички наравно явно ще се възнасяме, без оглед на постъпките си и живота си.

Относно правата и привилегиите за писане, същото се отнася и за администраторите, за тях е привилегия да има потребители, които да обслужват. Ако им беше по право да налагат своите разбирания и принципи щяха да са ни родители "по право".

Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: m2f в Ноември 13, 2012, 19:50:26 pm
Добре де, защо и в други форуми срещам това "най-ценните хора в този форум отдавна не влизат"? Къде отидоха всичките тези хора? Защо не си направиха техни форуми, в които да влизат само те(малко конспиративно прозвуча :lol:)? Въпросите ми не са конкретно към теб. Просто ми е интересно.
Моето мнение е, че този, от когото има какво да се научи прекрасно знае и разбира, че никого на нищо не може да научи, /поради естеството на процеса на учене/. Затова и спира активно да присъства и да се изживява като учител. Губи интерес към назидаването и се превръща в съзерцател.
Егрегора му постепенно кристализира.
Тези си думи взимам назад: ако процеса е естествен - да, но щом има външен фактор /бан/, тогава не съм права за състоянието на егрегора на форума.
И пак да напомня на някои хора. Имате Привилегията, а не ПРАВОТО да пишете в Този форум.
Споделям това и никога не съм се чувствала тук като у дома си, а по-скоро като на гости. Тук съм за да уча. Изчезне ли ми тази опция, изчезвам и аз. Защото не съм тук да "помпам енергия". Нито да си "чеша егото".
...много хора търсят някой да ги оправи,защото не могат да се оправят сами.Търсят някой,когото да обвинят,защото не са способни да поемат отговорност за действията си.
Това, ако за мен си го казала... :-* е най-неверният анализ, който ми е правен някога....
 :hi:


 
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: Eon в Ноември 13, 2012, 21:42:51 pm
Тези си думи взимам назад: ако процеса е естествен - да, но щом има външен фактор /бан/, тогава не съм права за състоянието на егрегора на форума.

Няма нужда да ги вземаш назад m2f. Първоначалното ти наблюдение е напълно коректно. Егрегора на форума изкристализира. И това се дължеше на участниците във форума. Те сами станаха причина егрегора да изкристализира. Целта на занятието беше точно такава - да изкристализира егрегора и всички да свалят маските. Е... направиха го - свалиха маските. Хората, които в момента могат да пишат във форума са именно тези, които сме преценили, че могат да водят смислена и конструктивна дискусия. Лесно е като има някой да чисти лайната след изсраното и да отваря прозореца да се проветри някой като се изпърди. Лесно е да изглеждаш красив, умен и интелигентен като си на виенски бал примерно, където има етикет и всеки го спазва и се усмихва мазно мазно (това е ситуацията когато ви триехме спама и простотиите).... е какво стана: излязохте от залата на бала (можехте да пишете каквото и където искате), прибрахте се вкъщи и лъснаха истинските лица. (благодаря на Блек Адър за сравнението).

Най-ценните хора в този форум не влизат, защото НЯМА какво да си кажат с ВАС (не ти m2f, защото не си в списъка с баннатите). Най-ценните хора бяха тук и пишеха в началото на форума, когато той прохождаше. С повечето от тях се познавам лично и сме се виждали и все още подържам контакт. Затова аз не се питам къде отидоха тези хора. Аз ги знам къде са и винаги мога да се свържа с тях и да обсъдя нещо или езотерично (да, аз също се интересувам от езотерика макар да не го показвам) или конспиративно. Но защо да го обсъждам във форума - с кой, с тези които пишеха довреме ли? С тези, които без свян ръсеха псувни наред като каруцари, с тези които постваха в дадена тема без да си направят труда дори да прочетат заглавието й.... Какво мога да очаквам аз от такива хора, които дори нямат елементарна самодисциплина и мисъл в главата?

В началото на създаването на форума бяхме към 5 човека. Вземи прочети постове от 2005г. и да видиш каква е била обстановката - виж кой е пускал интересни теми (да, тези които в момента не пишат), как са течали дискусиите и каква атмосфера е царяла.

Сега виж в последната година колко теми са създадени и какво е естеството им? Мисля, всеки ще се съгласи, че предишните са много по интересни. Виж каква е атмосферата сега, виж постовете на хората.

Всяка година съм забелязал пиша едни такива дъъъълги постове с обяснения към потребителите - то не бяха молби, не бяха закани, какво ли не... резултат - никакъв. Не се научиха на няколко елементарни неща:

и т.н. и т.н. 100% съм сигурен, че ВСЕКИ един от баннатите потребители ще се припознае, че не е спазвал тези заръки. Така, че не се чудете, защо този или онзи е баннат. Те си знаят.

Разберете го - тука не ви е бащиния. След вас и потоп. Не става така. На никой новодошъл не му е приятно да отвори тема в езотерика за Исус, и след 20 страници да се усети, че е затънал в калчища и около него се говори за егрегори, прераждания, деца индиго, путки, еди-кой-си е прост, тъпанар, "а какво е любов", 2012г., и рецептите на Иван Звездев.

Ето това правеха всички тези, които са баннати. Кой в повече, кой в по-малко...

И резултата какъв е? 100 страници тонове помия, която никой влязъл няма да чете и ще използва култовото напоследък изречение: "темата е много дълга, не съм я чел, ама да кажа и аз само, че ...." и ще произведе поредния самосвал пълен с ШИТ!

Не ви баннахме, защото не ни кефите и защото сме несъгласни с теориите ви. Баннахме ви, защото нямате елементарна култура на общуване и елементарна мисъл. (пример за такъв човек е: който пуска пост без дори да прочете заглавието на темата и да прецени дали трябва да пише тук - "странно" защо се наблюдаваше масово в религия, философия и езотерика).

И така нататък и така нататък.... това е един от малкото ми постове тази година. Следващата ако съм пак тук и пак се получи същата ситуация с нови 20 потребителя, няма да си правя да пиша нов пост (както правя всяка година), а ще копирам директно този, ако ми се занимава да ви отговарям.

И както беше казано:

Имате, ПРИВИЛЕГИЯТА, а не правото,  да пишете в този форум.

Лека вечер на всички пишещи (и четящи).
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: xtring в Ноември 13, 2012, 23:14:02 pm
Еон, няма никакво изкристализиране, има просто деградиране. Няма никакви критерии, няма правила, няма и обяснения, най-лесно е нещо да се забърше под килима, т.е. да се изтрие и/или да се банне някой без обяснение, както е написало Черното Влечуго в точка едно на правилника ; Админите са винаги прави.
Ще имате някаква активност по простата причина, няма друг подобен голям форум, но малко по-малко ще си оставате само админите и ще си говорите един с друг и накрая сами със себе си.
Тук влизам периодично от почти самото създаване, и това което стана е, че отсяхте тия които имаха какво да кажат от тия които нямат какво да кажат и сте останали предимно от вторите(с някои малки изключения).
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: Eon в Ноември 13, 2012, 23:18:07 pm
Еон, няма никакво изкристализиране, има просто деградиране. Няма никакви критерии, няма правила, няма и обяснения, най-лесно е нещо да се забърше под килима, т.е. да се изтрие и/или да се банне някой без обянснение, както е написало Черното Влечуго в точка едно на правилника ; Админите са винаги прави.
Ще имате някаква активност по простата причина, няма друг подобен голям форум, но малко по-малко ще си оставате само админите и ще ди говирите един с друг и накрая сами със себе си.

Лошо няма. Значи е дошъл краят на форума и той ще бъде затворен. А аз винаги имам с кой да си говоря, и предпочитам да го правя - но не тука.

Нека добавя - не ние отсяхме тези, които имат нещо да кажат - отсяха ги тези, които са баннати. За справка, прочетете този линк:

http://parallelreality-bg.com/whois.html

и по-специално първото изречение.

И това: http://parallelreality-bg.com/statii/53-technical/288-2011-02-03-19-56-24.html    -  предпоследния абзац.

А ние админите си говорим един с друг постоянно - на нас не ни трябва форум.
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: konstantin2007 в Ноември 14, 2012, 15:44:03 pm
С тези, които без свян ръсеха псувни наред като каруцари, с тези които постваха в дадена тема без да си направят труда дори да прочетат заглавието й.... Какво мога да очаквам аз от такива хора, които дори нямат елементарна самодисциплина и мисъл в главата?.

Еоне,при цялото ми уважение към екипа ви,но нито Митко нито Олд са псували или са си позволявали да бъдат неучтиви в изказа си.
Други бяха дето ръсеха псувни наляво и надясно..Но нейсе..Бъдете живи и здрави.


МФ2, на гости викаш...На гости на кого си да те питам все пак?И друго..Ако няма гости,домакина се явява като понятие без покритие.Дървото на гости ли е у гората,или без дърветата си,понятието гора също престава да съществува? :hi:
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: Tangrata_ в Ноември 14, 2012, 15:54:08 pm
Че Митко не е баннат. За олд не знам. Даже и монолит гледам че му се е оправил аватара. Може да са махнали бана. Може митко сам да е избрал да не пише.
Наистина предложението на аддера да направи форум на който иска е много щедро. Може би ще си направя форум някой ден. Но така и не съм измислил на каква тематика да е.  :D

Ей това му е лошото на модерирането. Изтървеш някоя патаклама, модераторите разчистят и после всеки приказва за нея, само ти не знаеш за какво става въпрос.  :D
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: Eon в Ноември 14, 2012, 16:15:58 pm
Еоне,при цялото ми уважение към екипа ви,но нито Митко нито Олд са псували или са си позволявали да бъдат неучтиви в изказа си.
Други бяха дето ръсеха псувни наляво и надясно..Но нейсе..Бъдете живи и здрави.

konstantin2007, прочети внимателно поста ми (моля те, не чети избирателно, а прочети ЦЯЛОТО изречение) и ще видиш, че не визирам само псувните, а спама като цяло. Не може в тема за прераждания например да говориш за любов, в тема за исус да говориш за чакри, в тема за бога да говориш за 2012г, и т.н.
Ако прекарам цял следобяд в събиране на по 20-тина постове-спам за всеки от баннатите и ти публикувам списък с конкретни примери, ще ти стане ли по-леко?

(примерите, които съм дал са хипотетични, но близки до реалността)
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: Mirotvorec в Ноември 14, 2012, 18:28:19 pm
Ще се съглася с Еон и ще кажа, че най-големият проблем на форума е писането не по темите. Точно в това отношение липсва самодисциплината и отговорността към форума и се почва едно местене на мнения в подходящите за тях теми....
А другият проблем са мненията без мисъл, някакво подобие на мнение, без което дадената тема спокойно може да си съществува. Празнота, само трупане на бройка.
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: Oberon в Ноември 14, 2012, 19:20:48 pm
Аз заставам зад Еон ( метафорично, де:) в този му пост. Аз съм един от първите тук, и аз също имам контакт с най-ценните хора. И аз не разбирам, защото трябва да стига до момент, в който да се налага модератор да пише и да се обеснява. Като знам, колко сме толерантни. Аз един път си позволих да изтрия 2 поста, после 10 лични...Ами съобразявайте се малко. Шегата си е шега, и аз съм за. Но все пак, тук се обсъждаха ( за съжаление, в минало време ) важни и интересни неща. Някои хора го обърнаха на бг мама...

Разберете, че ние много ценим качеството, а не количеството. Аз много дълго време не пиша в дадена тема, докато няма какво да кажа. Ама само да пиша, колкото да търкам КБД-то...по-добре да си направим скайп конференция.

Поздрави.
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: m2f в Ноември 14, 2012, 20:33:06 pm
МФ2, на гости викаш...На гости на кого си да те питам все пак?И друго..Ако няма гости,домакина се явява като понятие без покритие.Дървото на гости ли е у гората,или без дърветата си,понятието гора също престава да съществува? :hi:
:hi: След като не съм в личния си блог, след като не съм плащала за да съм тук, значи не съм си у дома, а съм на гости. За принципа с гората и дърветата си права. НО! Както съм ти казвала в личен разговор, иска ми се темите да са по същество, без емоционални изплесвания, стегнато, без километрични постове, разбираеми, добронамерени и конструктивни. Омръзна ми да поемам изплисканите неуравновесени емоции, неподредената и неграмотна реч, открития  /или зле прикрития/ вампиризъм на част от пишещите тук. Не искам форума да стане чат. Не искам да лекувам ничии психични проблеми. Тук съм за да обменям инфо, не емоции.
 За мен до някаква степен е признак на лоша "емоционална хигиена" във форум като този човек да е заради обмена на емоции. Последното е като в учебник по химия да чета как се чувства автора на учебника в този момент!!! Намирам го за неуместно и се дразня от подобни практики. Защото не съм тук да общувам, а да обменям инфо и опит, разбираш ли? Общувам на лични или в скайпа.
Това казвам и стоя зад думите си.

П.П. За голямо мое съжаление, и аз съм част от цитирания проблем с "изместването на точната тема", най-вече в раздел "езотерика". При мен това се е случвало и са ми местили постове. Причината е, че в даден момент съм виждала възможност да "вметна" нещо...Ама така става бъркотия, наистина. Ще се опитам да дисциплинирам себе си и да се придържам към точната тема занапред.
 :hi:
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: xtring в Ноември 15, 2012, 18:52:41 pm
"Какво се случва тук?"
  Случва се това,което се случва масово във всеки аспект от живота-много хора търсят някой да ги оправи,защото не могат да се оправят сами.Търсят някой,когото да обвинят,защото не са способни да поемат отговорност за действията си.Търсят си гениалните мнения,нелепо изтрити-ах,каква загуба.Ами напишете книга,за да не ви се губят бисерите.Чак се чудя на Админите за търпението на детски възпитатели,при това безплатно...Ами дошли сме на гости-нека се държим нормално,нека не разхвърляме,да пазим чисто,че да ни е приятен престоя.Една изкуствена драма се разиграва.Прекалено на сериозно се взимат доста потребители,приели са форума като бащиния.Къде били стойностните хора,които са писали преди-изкласили са,другите повтарят първи клас многократно.Но пък стойностните работи в клас са в хранилището-който има желание -нека чете.Работата е там,че на много малчугани не им се чете-пише им се.Каквото и да е-само да се трупа бройката.Като У фейсбуката-имат 3756 приятели :rofl2:Приятели?!? :rofl:Хайде отпуснете се малко от примката на важността.
   Хубав и спокоен ден :-*
Няма такова нещо, аз поне не съм виждал форум където поне на лично да не получиш нещо като причина защо си баннат. Такива неща ги правят само от Епъл.
Аз лично нямам голямо желание да пиша вече тук, лошото е че няма активен български форум по тези теми. И това е което е заблудило някои админи, че да се пише тук е привилегия.
От идването на Черното Влечуго тоя форум става все по-зле и по-зле.
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: Borislava в Ноември 15, 2012, 19:40:45 pm
xtring, :hi:,не знам за кое точно казваш,че го няма,но ще ти кажа какво има-има пренасищане.Идва един момент,в който толкова се е нахранил човека,че чак му се повдига.И не иска да погледне повече храна-безинтересна му е,непотребна.Ако продължи да се тъпче,започва да си излива излишъка върху ближните.Ето тук е номера-да се усети,че вече той самия няма нужда от повече и да се отдаде на заслужена почивка.Но да го направи сам-не да повръща във форума и да негодува,че е баннат."Старите Муцуни",които търсите са направили точно това-усетили са,че вече нямат нужда да са тук.
   А щом казваш,че няма подобен форум-какво лошо виждаш в предложението ,когато човек смята,че има какво да каже,но го спират-да напише книга?Или да си направи собствен форум?
 
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: Oberon в Ноември 15, 2012, 19:49:54 pm
Борислава ме кефи на макс:)
Титла: Re: Какво се случва тука?
Публикувано от: Black Adder в Ноември 15, 2012, 22:43:19 pm
От идването на Черното Влечуго тоя форум става все по-зле и по-зле.
За момент реших да отговоря в моя стил, но после се замислих (нещо, което не бях правил от години) и наистина горецитираният се оказа прав.
На практика наистина, откакто съм дошъл и съм го СЪЗДАЛ, го има и форума в този му вид и наистина става все по-зле.
Ако не се бях появил, нямаше да го има и форума и всичко щеше да е добре, включително - нямаше да ги има всички теми от недоволните скучаещи случайноминаващи величия.
Не се бях сетил да погледна на нещата от този ъгъл, както ми беше и безинтересно да се дърля с нисши духом в някакъв измислен спор. Днес обаче xtring  удари промоцията.