Форум за конспирации, уфология и мистика.

Духовно => Езотерика => Темата е започната от: 396 в Март 24, 2011, 18:46:06 pm

Титла: Геометрията на пространството
Публикувано от: 396 в Март 24, 2011, 18:46:06 pm
Джон Кийли (John Ernst Worrel Keely) 1837 - 1898 , е американски изобретател. Не съм се интересувал кога точно е започнал да твърди, че е открил нова двигателна сила, защото си остава факт, че това се е случило още в края на 19ти век.


Кийли нарекъл тази енергия "етер" (aether на английски, което се различава от наркотика ether) и първоначално го смятал за "паровиден", тъй като според неговите твърдения, бил способен да извлезе интер-атомна енергия от водната пара и въздуха. Под интер-атомна разбирал такава енергия, която е атомообразуваща и разпространяваща се от атом в атом. Според неговите думи, тази енергия се основавала на нещо, което нарекъл "вибрационна симпатия" и което му създало образа на баща на вибрационната физика.


В днешно време името на Кийли е доста позабравено. И все пак след неговото време етерната теория търпи единствено развитие. редица учени и изобретатеби посвещават живота си на нея, още повече учени често прибягват до нея, когато обикновената физика не е способна да представи доказателства за определени явления. Квантовата физика също не признава официално етерната теория, въпреки че се позовава точно на вижданията на Кийли в някои от основните си твърдения.


В модерно време етерната теория продължава да се развива и с нея се занимават достатъчен брой учени. поради всички новости, открития и емпирични успехи, конвенционалната физика вече не може да отрече етерния подход и отдавна не го нарича "теория", но все още не го признава за истина.


Но ние с вас и без друго няма да се занимаваме с конвенционалната физика, конвенционалното общество и конвенционалните хора.
в тази тема:
Алтернативно лечение --> Обобщителна тема "Здраве" (http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,17598.0.html)

говорихме за човешкото тяло, леко засегнахме човешкото съзанние и избистрихме представата си какво е болест и какво е здраве, като изклистаризирахме електро-магнитната същност на целия организъм и съзнание. Споменахме хора, които са живи примери за невярността на всички конвенционални теории и които са евентуални доказателства за електро-магнитната същнос тна света и всичко, което съществува.


Сега ще довършим онази представа, сливайки я в единно знание, като се запознаем с атомния модел на Кийли.
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: 396 в Март 24, 2011, 19:57:59 pm
Атомният модел на Кийли


Във физиката съществуват дузина атомни модели. Онова нещо, което ни е известно от учебника по физика, е един от най-невъзможните и нелогични атомни модели, които са били съставяни, и е бил избран като първото нещо, с което да се запознаем в тази материя.

Не е нещо учудващо, тъй като е стар навик в учебниците винаги да се приемат възможно най-съмнителните и хвърковати твърдения, които същетвуват в научното настояще за времето на учебника. Без значение за коя наука става дума.

В действителност няма себеуважаващи се физици (и химици), които да са в настоящия научен авангард, и да влагат надеждите и доверието си в атомния модел, на който нас с вас са ни учили.

Затова нека не ви изглежда толкова странно, че още в края на 19ти век е имало наръч различни атомни модели.

Един от тези е атоминят модел на Кийли.
За Кийли, светът е представлявал едно етерно море. Всичко видимо и невидимо според него е един огромен аквариум (с обособени граници), пълен с етер, а ние сме частици, плуващи из този етерен аквариум.


Когато сте били на море, или в голяма вана, сигурно сте забелязали, че когато силно махнете с ръка под водата, след нея се образуват множество водни течения и завихряния. Можете да ги видите с очите си и можете да ги почувствате върху кожата си.

За Кийли атомът е представлявал етерно завихряне, намотка от етерни течения... точно както онези водни завихряния и усукващи се течения след ръката ви във ваната или в морето.Ако си представите това, което се случва след ръката ви под водата, изобразено върху платното на художник, ще е очевидно, че тези водни течения са изградени от вода.
В крайна сметка няма граници между едно водно завихряне и едно водно течение в негово съседство - водата просто протича от единия вихър и минава през другия вихър. Но в същото време всеки вихър се характеризира със свое собствено усукване, посока, скорост и тн., тоест ние все пак можем да възприемем условни граници между бъркотията, която се получава след замахналата под водата ръка.


В ситуацията на гигантския аквариум, пълен с етер, според виждането на Кийли, един атом е бил такъв подводен етерен вихър с условни граници и относително постоянна конфигурация, както обиконвения воден вихър съществува с постоянни параметри поне за известно време.


Така според Кийли определен етерен вихър, с едни параметри, предсатвлява един атом. Друг етерен вихър, с различни параметри и форма, представлява различен по вид атом.


Забележете трите неща, които отличават подхода на Кийли от конвенционалната наука:

1) вселената и всичко съществуващо имат определени граници, вселената не е безкрайна по начина, по която си я представя ортодоксалната наука

2) всичко е изградено от едно единствено нещо - етер. Няма разновидност на материята във вселената - етерът е единствената материя, която съществува

3) разнообразието от етерни вихри създава илюзията за разнообразие при същестувващите вещества

Кийли е изобразявал виждането си за атома ето така

(http://keelynet.com/davidson/klyatom.gif)


Най-външната сфера е част от вътрешиня вортекс. Външната сфера и вортексът, минаващ през центъра, всъщност са тялото на нещо, наречено тороид. Тороидът е векторно-геометрична фигура, за която е характерен следният строeж:

(http://www1.uni-ak.ac.at/geom/pictures/og/torus.jpg) (http://www.daviddarling.info/images/torus.gif)

Но това е само тороидната повърхност. Тороидът е векторна фигура, тъй като има динамика в себе си, и тази динамика изглежда ето така:


(http://www.nct.anth.org.uk/images/vortex.jpg)(http://bugman123.com/Math/HopfFibration1.jpg)


Забележете, че ако се проследи посоката на вортекса отгоре-надолу, погледът ще мине през средата на фигурата, ще обиколи външния й периметър, след което отново ще се появи отгоре и ще извърви вътрешния вортекс по вътрешния периметър.

Тоест изобразеният поток, като посока, е затворен кръг.
Това представлява външната сфера, която Кийли е изобразил в записките си.
По неговите думи, трите вътрешни гръга са омалени сфери, еднакви по строеж и геометрия на най-външната. Тези три по-малки сфери обикалят геометричния център на голямата сфера.

Моделът се повтаря, и всяка от тези три вътрешни сфери има свои собствени три вътрешни сфери, които също обикалят геометричните им центрове.Според виждането на Кийли степента на сложност на атомния строеж, по принципа, който описахме, определя вида на атома - тоест веществото, което този атом представлява.Обобщение:

В ситуацията на един гигантски етерен аквариум, всички атоми представляват вид етерно завихряне с условни граници и временни параметри. В зависимост от степента на сложност на атомното завихряне, атомът се държи по различни начини, създавайки представата ни за "вещества".


Трябва да обърнем внимание на едно много важно нещо.

Но преди да продължим нататък, отделете време и си представете тази ситуация.
В която съществува една единствена материя - за сега наречена етер.
Представете си как всеки атом представлява динамична векторна условност в това етерно море, като подводен вихър в морето.
Представете си как етерът протича навсякъде - от атом в атом и как всеки атом е изграден от единственото нещо - етер.П.П.
Интересно е да се обърне внимание на факта, че науката открива все по-големи и по-големи тела. Науката също така открива все по-малки и по-малки... и по-малки и по-малки... частици. И никога до сега не е стигнала до "край".
Това може да се обясни с атомния модел на Кийли, защото колкото повече лучени обвивки обелваш, толкова повече частици ще изскочат наяве.
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: Георги Ангелов в Март 24, 2011, 20:42:18 pm
Незнам , дали тук е мястото но искам да благодаря на 396(спорт-здраве) ,за изключителната интересна информация която ни предпоставя .Не искам да изцапам темата,но просто неможах да се сдържа. Чета,навсякъде из форума, и наистина спорта,прави много интересни теми и заключения. Трябва да има повече хора като него, а не само да се говорят "врели-некипели" . Благодаря на спорта !
В една от книгата на Христо Нанев за Слава Севрюкова , ясновидката често говори за вихри в вселената , вихър във вихър ... Също така Петър Дънов също казва, въртене във въртене става! Явно има връзка , Севрюкова описва ,вселената като организъм които се свива и разширява , може би този аквариум диша като живо същество.


П.П
Това за ваната наистина е така , много често го правя много е приятно за кожата,
като леко джакузи.
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: 396 в Март 24, 2011, 21:00:05 pm
След като отделихте време да се задълбочите в тази представа и тази гледна точка за света, нека обърнем внимание на онова важно нещо.Представете си море. И дъска, плаваща на повърхността.

Представете си, че в далечината се надига вълна, гърбицата й минава под нашата дъска, и продължава към брега.


Нека помислим какво е тази вълна. Тя очевидно е изградена от вода. Но тази вода не се мести - по очевидната причина, че дъската ни не е помръдната, тя се е издигнала нагоре, и се е спуснала надолу, но не е изминала никакъв хоризонтален път.

Тази вълна очевидно има някаква геометрия. Има някакви граници и условна форма. Тази вълна също така има посока, сила и скорост... тоест тази вълна има векторно-геометрична природа.
И все пак, няма постоянен строеж - тя е изградена от вода, да, но в единия момент водата е бистра, в другия момент водата е мътна, а вълната си върви и е съвсем непроменена от различната вода, която минава през нейната векторно-геометрична система.

Звучи малко странно за нещо толкова обикновено, нали?Ако се върнем към новата ни представа за света, тогава какво представлява един атом?

В онзи гигантски аквариум, пълен с етер... атомът е просто една геометрично-векторна система (както вълната), с посока, форма, скорост и всякакви други параметри... но атомът няма постоянен строеж.
Той е изграден от етер, да... има само един етер. Но това, което е етерът за атома, е същото, каквото е водата за вълната.
Тогава, ние в действителност не можем да се изолираме от енергията. Енергията е етер - всичко е енергия, защото енергията е материя.

Ние можем да се изолираме от различни векторно-геометрични системи.


Например, представете си две колела, които се въртят в огледални посоки. Тези колела биха си паснали заедно, ако се допрат, нали?
Но представете си колела, които се въртят в една и съща посока. Когато тези колела се допрат, между тях ще се получи триене и отблъскване.

Две срещуположни вълни се неутрализират, две еднакви вълни се добавят. А водата си остава вода.

Значи ние можем да се съединим или да допуснем определени векторно-геометрични построения на етера, можем и да отблъсенм такива етерни построения, но не можем да спрем или отблъснем самия етер.Това е причината много от езотеричните подходи да се провалят. Самата ментална нагласа, че можем да се предпазим или нарочно да погълнем енергия, е грешна.

Менталната нагласа трябва да представлява схващането, че ние, като векторно-геометрични построения (защото сме изградени от атоми), можем да бъдем съвместими, или да не бъдем съвместими с друго векторно-геометрично построение.

Но не можем да сме съвместими или несъвместими със самата енергия. Защото ние сме тази енергия. И тази енергия е единствената съществуваща материя, тя няма параметри, епитети и качества сама по себе си.

И нека се замислим над друго нещо.


Тази представа ни дава възможност да разберем алхимията не просто като явление, а като процес.

Както една вълна в морето може да бъде засилена, събрана с друго или разсеяна и редуцирана, така атомът по принцип може да бъде видоизменян по всякакви начини. Всичко е въпрос на вектори и геометрия - в единия случай на физическо ниво, а в другия - на суб-атомно ниво.


Тази представа ни дава възможност да разберем свободната енергия, енергията от вакуума и енергията от нищото, не просто като явление, а като процес.


Тази представа ни дава възможност да разберем инедията и материализирането със силата на мисълта не просто като явление, а като процес.


...да разберем левитацията и телепортирането не просто като явление, а като процес.
Някои от вас сигурно се сещат, че едни от най-великите и мощни тайни общества асоциират себе си със свещена геометрия, възприемат себе си като зидари и строители, избират за свои символи геометрични тела и геометрични прибори.


Някои от вас вече се сещат, че това знание въобще не е ново за човечеството като раса. То може да бъде проследено до самата зора на човека като същество и оттогава до сега битува в свещени книги и школи, както и тайни записи, библиотеки и учения.

И оттогава до сега всички войни и преструктурирания на света са се водили за завземане на технологията, осонвана на това знание, както и за скриването или разкриването на самото записано занние.

И това винаги е бил самия мотив за всичко, което виждаме около себе си в момента.Затова, нека сега разгледаме как е възникнал светът според учението за свещената геометрия.
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: 396 в Март 28, 2011, 12:03:24 pm
Според свещената геометрия...


В началото на всичко е бил само Бог. За сега ще го наричаме точно така.

Все още нищо не съществува, и на практика Бог и Небитието са едно и също. Защото няма Битие.


В това положение, пред Бог има избор - да твори, или да не твори. Ако избере да не твори, той може да продължи да съществува като до сега. Ако избере да твори, ще твори.
Практически няма значение колко време му е отнело да направи избора да твори, защото ВРЕМЕ още не съществува. Вечност не съществува. Безкраят не съществува.


В даден момнет е избрал да твори.

Първо, Бог трябва да създаде нещо, върху което да твори. Трябвало е първо да създаде платното, върху което ще рисува.

Създал трите измерения.
По-нататък ние ще видим, че има ЕДНО и САМО ЕДНО измерение - 3то измерение (тъй като 2ро и 1во са символични).

За да създаде измерението, Бог създал шесте посоки. Това направил, като излъчил шест лъча съзнание от себе си. Няма значение колко са били дълги тези лъчи, тъй като пространството и безкрайността все още не съществуват.

(http://www.biblewheel.com/images/sixdirs.gif)


Обърнете внимание, че това не е нищо материално, тези лъчи не са материални, те са чисто съзнание, просто една идея.


Но Бог не може да създаде движение. За да има движение, трябва да има отправни точки, които още не съществуват. Затова, за да създаде отправни точки, Бог създава първите граници - в него се поражда идеята за допълнителни лъчи съзнание, които да свържат всички краища едни с други.


(http://etc.usf.edu/clipart/60900/60980/60980_octahedron_sm.gif)


Това е много важен момент, затова обърнете мнимание на някои много важни неща:

1. Все още нищо не съществува. Така че Бог не може да направи грешка. Бог е безгрешен, защото все още нищо не е сътворено. Каквото и да направи, то ще се превърне в закон.


2. Осмостенът е първият сътворен обем. Защото това са първите сътворени граници. И сега, когато вече съществува едно тяло, с обем и граници, безкрайността започва да съществува отсамосебе си заради това, че е създадена първата дефиниция за пространство - този осмостен.
Границите пораждат безкрайността.


3.
След като е създадена дефиницията за пространство, чрез самото създаване на първото пространство с обем, движението започва да съществува отсамосебеси, просто защото става възможно (вече същестувва отправна точка).
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: 396 в Март 28, 2011, 12:47:26 pm
В Библията се казва, че Ева е създадена от реброто на Адам. Масоните считат, че правите линии отговарят на мъжкото начало, а облите линии - на женското начало.

Но защо масоните смятат, че правите линии са "пораждащото начало", а не облите? Ето защо...

След като вече съществува дефинирано пространство, движението е възможно. Но как Бог открива движението и какво всъщност означава движение? Забележете - Бог започва да разглежда своето творение. Той започва да го оглежда от всички възможни ъгли.
Когато сте Господ, и не съществува друго пространство, освен този осмостен, и започнете да го гледате от всички ъгли колкото си пъти искате, се създава илюзията, че не вие се въртите около този осмостен, а осмостенът се върти в кръг или около вас.Обърнете внимание на поредното много важно нещо:
Това е всичко, което Бог може да прави. Това е първото нещо, което Бог създава и той не знае и не може нищо друго, различно от това.

И в този блестящ момент, когато Бог започва да оглежда творението си, и когато Бог преживява илюзията на въртене в кръг, Бог се научава да описва кръг.


(http://wlym.com/antidummies/part45_files/part45octahedron.gif)Сега Бог отново има избор. Да остане пасивен с творението си, или да повтори всичко направено до тук.

В даден момент Бог избира да повтори наученото (единственото, на което е способен). Само че този път, Бог има отправна точка - повърхността на тази сфера, тъй като това е платното на творението, повърхността на тази сфера е първата "матрица". Тъй като осмостенът няма повърхност, но има обем. Сферата е първата повърхност, заграждаща обем.


Забележете също, че Бог отново не може да направи грешка, тъй като която и точка от сферата да избере за стартова, няма да има значение - всички точки са напълно идентични.
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: konstantin2007 в Март 28, 2011, 16:18:31 pm
Според свещената геометрия...


Посоките не са ли седем?
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: SMSI-H в Март 28, 2011, 22:00:07 pm
В този сайт пише някои неща за сакралната геометрия.

http://www.desertlion56.narod.ru/
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: eses в Март 28, 2011, 23:37:57 pm
sory за офф-а но от този сайт ако прочетеш и 10 реда,вече си ясен  ;D
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: 396 в Април 02, 2011, 16:06:29 pm
Тъй като това е единственото, на което Бог се е научил, той го повтаря. И "измисля" още една сфера, следвайки същите стъпки, както до сега, но този път започва от новосъздаденото пространство - повърхността на първата сфера.

В разрез, това изглежда така:

(http://upload.wikimedia.org/wikibooks/en/a/ab/Equilateral_Triangle_Construction1.jpg)


Създадена е една важна форма, която се открива на различни места из тялото (за което ще стане дума по-късно).


Като продължава да прави това, което знае, Бог продължава да парви сфери, следвайки същите стъпки. този път обаче, той създава сфера върху новосъздаденото пространство.

Новосъздаденото пространство е пресечният кръг между двете сфери, тъй като това е новото разширение на "матрицата".

Забележете, че ние го изобразяваме с права линия, но това е странично погледнат кръг. Това е оста PQ (извинявайте за излишната сложност на картинката).

(http://asset2.learnhub.com/lesson/pages/14181/photos/28506-medium.jpg)


След като построява третата сфера върху новосъздаденото пространство, творението изглежда така:

(http://www.holytrinityamblecote.org.uk/images/Trinitysymbol/circle1.jpg)


Нарочно използвам това символно изображение, а не простото геометрично изображение, за да покажа откъде произлиза разбирането за символа на триквестера (тъй като не забравяме, че говорейки за тялото, пространството и времето, ние всъщност говорим за тайните общества):

(http://www.holytrinityamblecote.org.uk/images/Trinitysymbol/rings2.gif)(http://www.holytrinityamblecote.org.uk/images/Trinitysymbol/Triq1.jpg)(http://www.holytrinityamblecote.org.uk/images/Trinitysymbol/Triq2.jpg)(http://www.holytrinityamblecote.org.uk/images/Trinitysymbol/blfleurdelis.gif)
Бог продължава да измисля сфери, тъй като за сега това е единственото, на което се е научил. той винаги създава всяка нова сфера върху новата повърхност, върху новата матрица, върху разширението на платното, върху което рисува - пресечният кръг между две сфери.


В крайна сметка се създава ХАОС от сфери.

(http://images.homeportfolio.com/128/20083/200.jpg)


И в този хаос от сфери, Бог открива НОВ ЕЛЕМЕНТ:


(http://www.ka-gold-jewelry.com/images/seed-of-life.gif)Този елемент се създава след създаването на седем сфери.

(konstantin2007, този, от който си чела информация, просто не му е било ясно какво пише, затова вероятно е асоциирал Семето на живота с посоките, които са 6)


Обърнете внимание на процеса на учение, заложен във Вселената:
1) повторение на знанието
2) създаване на хаос от едно и също
3) разширение на знанието
...

Замислете се на колко много въпроси отговаря това.Както прави с всеки нов създаден елемент, Бог започва да го разглежда. А вече знаем какво означава това - това означава този елемент да бъде завъртян във всички посоки.


Този елемент става основата на цялото творение, основата на атомния модел на Кийли, основата на всичко материално и нематериално, градивната частица на всичко, Единственото нещо и всъщност този елемент е повърхността на Вселената - поръвхността, върху която всичко е създадено и съществува, платното, върху което всичко е нарисувано.

Когато Семето на живота (както е наречен този елемент в свещената геометрия) бъде завъртян, той изглежда така:


(http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRn5w4yKxe_7U99bOyhAoRVY51nm33k2phX4Zb_OYct0puTjCJneQ&t=1)Това е единствената векторно-геометрична система, която може да се самопогълне, да се сгъне върху себе си, да се обърне с хастара навън и да остане непроменена.

Основата на всички древни мъдрости, всички масонски закони и древно знание.И това е образът на време-пространството.

(http://peerproducedspace.files.wordpress.com/2008/10/02.jpg)(http://www.zakairan.com/ProductsGeoJewelry/Images/SunFlower-SpiralSeedTorus-300.jpg)

(http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQH_uFUaB2lvHFOA-EA-vfBS5AuUvwZoBozuI4x9lh8aqp0ozjlrA&t=1) (http://www.suncitydesign.com/portfolio/photos/zoom-sunflower.jpg)

Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: 396 в Април 02, 2011, 17:09:49 pm
Нека четем и между редовете в следващото обобщение на това, което обсъждахме.

Вселената има ясно определени граници, тя не е безкрайна така, както науката се опитва да я представи.


Но как така?


Вселената има тороидна форма.

Както Земята е кръгла, и в този смисъл безкрайна, така вселената е тороидна и ако тръгнем оттук - от Земята - ние в крайна сметка ще се върнем пак тук, пак на Земята.


Вземете една картинка от горните тороиди в темата. Ако тръгнете от една точка, няма да се върнете веднага при нея отново. Вместо това ще преминете през множество обиколки / намотки / цикли , преди да се върнете отново на същото стартово място.
Вече можем да си представим, че цялото творение - това е огромна векторно-геометричан система, основана на ъгловия момент, или въртящия момент, намиращ израз в тороидната форма.

Вече можем да си предсатвим какво означава геометрия на пространството.

Атомът е градивната частица на всичко. Атомът от друга страна, е изграден от други частици, но те са толкова малки, че атомът всъщност е 99.99% празно пространство.

Учените взимат тези нови частици и ги изследват. И става ясно, че най-вероятно, те са изградени почти изцяло от... пространство.С други думи, един интелигентен човек бързо ще заключи, че... съществуващото - това е разграфено пространство.


Затова тази тема се нарича "Геометрията на пространството".
Ние в началото на тази тема си представихме, че всичко съществуващо, това е един огромен аквариум, пълен с етер, и че градивните частици, това са подводни вихри в този етер, както се случват във ваната, и че те имат тороидна форма.


Ние в началото на тази тема обърнахме винмание на това, защото това е чудесен начин да разберем КАК именно всичко е Едно, и все пак има условни граници, които са по-скоро "векторно-геометрични характеристики", а не "граници".


Ние в началото на тази тема обърнахме вничание и на това, че потокът на етера не може да бъде спрян. Етерът протича и се движи навсякъде, като преминава от вихър с една посока, към вихър с друга посока, от една траектория - в друга.Замислете се, читатели, движението на етера не е ли това, което наричаме ВРЕМЕ.

Траекторията, по която етерът протича, не е ли онова, което наричаме ПРОСТРАНСТВО.


Не обяснява ли това КАК времето се забавя или избързва. Не обяснява ли всичко това КАК времето създава пространство и как пространството изкривява времето.


За да приключим с тази част от знанието, и за да преминем към финното разбиране на време-пространството (творението), или по-точно Вортексната математика, трябва да отговорим на два въпроса, които нарочно отложих до този момент.

Първият въпрос е, какво е електричество. Какво е магнетизъм. Как можем да не обсъждаме това, след като е толкова основна част от целия този запис (в "Обобщителна тема Здраве")? Нали казахме, че всичко в онази тема трябва да бъде слепено и слято в едон цяло?


Електричеството не съществува така, както го представя ортодоксалната наука. Тя го представя като поток от частици. Но какво са частици - тороидни векторно-геометрични системи.
Значи електричеството е поток от геометрия. Поток от геометрия? Като този?

(http://www.diracdelta.co.uk/science/source/m/a/magnetic%20field/image001.jpg)


Ще избързаме с малко любопитна информация. Според вортексната математика електричеството не само не е електричество, но то не се движи ВЪВ проводника. То се движи спираловидно, по повърхността на проводника.

(http://breatheheartfully.com/blog/wp-content/uploads/2010/09/Torus-spiral-AMY.jpg)

Предсатвете си, че централната тънка част е кабелът. Отгоре и отдолу са съответно ел. уредът и ел. централата, затова "електричеството" завива там, защото трябва да има "затворена" верига.

След това то създава "магнитното поле" около мястото на протичане.

Вторият въпрос е, какво е етер? как може на това да се опира представата ни за вселената за сега, без да обясним какво е етер?

Нека се върнем на свещената геометрия. Там където онова, което замалко нарекохме Бог, измисляше геометрия и фигури. Когато онова нещо Бог измислеше нещо ново, то го разглеждаше.
Обърнахме внимание, че това разглеждане, всъщност представлява илюзия за въртене в кръг.

Казахме, че атомът е преди всичко пространство. Че всичко съществуващо е разграфено пространство. КАК разграфено? Просто... разграфено... Идейно разграфено.

Казахме, когато говорихме за атомният модел на Кийли, че елементарните частици, това е етер, завихрен по определен начин.


Тогава какво е етер? Точно така - етерът не съществува.


Етерът - това е илюзията за въртене в кръг, която се поражда в момента, когато Бог разглежда нещо от всички ъгли.


Тогава... какво е Време? Същото нещо.
"Следиш ли ми мисълта", "в каква посока мислиш", "накъде биеш"... Времето "минава", "тече"... "мисли бързо", "мисли бавно"...

Ако пространството е идейно разграфяване на небитието на различни геометрични сегменти, а времето е мисълта за тези сегменти, то разбира се, че време и пространство ще са едно и също.

И ако според свещената геометрия Бог и Небитие са едно, преди творението, то нормално, че пространството ще е бог, разграфил себе си на геометрични сегменти.Вортексната математика също води началото си от свещени книги и древни писания, затова нека пристъпим към нея.
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: 396 в Април 09, 2011, 14:51:46 pm
Вортексната математика


Както видяхме, знанието за... "Всичко"... За осонвата на вселената, знанието за самата реалност и за начина, по който е създадена и тя, и ние и всичко около нас, винаги е било записано в книги като Кабалата, Библията, Корана, Зороастрийските секти, целия Индийски пантеон.

Това са официалните езотерични масови анали. Ами окултът? Ами тайните секти, общества, учения? Ами скритото знание? Ами незаписаното знание, както се разпространява окултното из Африка например и тамошните старейшини и шамани?


Ние винаги сме знаели тази информация. Няма да се спираме на това защо обаче е особеното положение около нея - хем явна, хем скрита. Ето тук има кратък коментар на тема "Защо истинското занние е записано и се разпространява по начина, на който сме свидетели".
Теория на конспирацията - размисли (http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,10311.0.html)


В тази тема до сега ние се запознахме с половината от основата на съществуването. Защо с половината ли... защото другата половина спира да разширява представите ни, а започва да ги задълбочава. Това вече е лична работа, която всеки прави сам. И също така защото вортексната математика започва от тук - от тороида.
Марко Родин е човек, за когото няма никаква информация в уикипедия.

Американски островитянин, живеещ в слабо населено място и сред повече природа, той винаги се е интересувал от езотерика и философия. Не разбира нищо от математика, физика, или нещо такова, няма никакво особено образование и математиката като цяло го отблъсква.

Един ден той се натъква на личните вещи на един туземски островитянин. Самият Марко Родин е бял, с европейски корени, и винаги се е интересувал от местните религии. В ръцете му попада нещо като свещена книга, приличаща на окултно-шарлатански записи, но съставена с много старание, сръчност и творчество.


Историята може да не е точно такава - вие сами ще се запознаете с нея, ако разровите нета за Marko Rodin.

Работата е там, че тази книга удивително много приличала на Библията и като информация и като сюжет на събитията. И така Родин бил вдъхновен да поеме по пътя на езотеричното вече и на практика, да развива "полева дейност".Започнал да чете различни свещени книги, постепенно в заниманията си е започнал да се отдалечава от свещеното и да навлиза в окултизма и мистицизма, разширявайки погледа си върху познанието на различните култури и общества. И започнал да го сравнява и сглобява.
Нещо като това, което ние с вас правим.Нямало начин - въпреки, че Марко се отблъсквал от математиката, навсякъде се сблъсквал с цифри. Окултни ритуали, осонвани на числата, шамански подходи и инструменти като зарове и много други... повсеместни номерологични записи... всичко това го заливало и той трябвало да започне да компилира тази математическа информация.
Скоро се оказало, че Родин е много далече от математиката и онова, с което се занимавал, било нещо много различно.


Нека направим кратко лирическо отклонение с Питагорейската школа.
Според Питагорейците алгебрата не е коренът на математиката, както ни учат в училище. Всъщност тя е най-напредналата й фаза (за сега), а коренът на математиката е геометрията.

Защото, първото, което човек научава за света, е картинен образ. Човек можело да не може да брои, но знаел какво е кръг, защото това бил входа на пещерата, формата на ябълката и на водните басейни. Може да не можело да мери и да не знае що е то числа, но той е познавал правата, тъй като това е всеки клон на кое да е дърво. Не е било нужно да знае какво означава този символ "3" (три), за да познава триъгълника - всеки три паднали пръчки на земята.

Едва по-късно, когато когато започнал да прави по-големи огньове, и една пръчка не била достатъчна, той започнал да събира три пръчки. И забелязал, че като ги събере, тези три прави правят триъгълник. И в последствие свързал тази геометрична форма с нейния количествен потенциал.И от гледна точка на еволюцията, алгебрата е продукт на геометрията, а не обратното. Намирате ли някаква логика децата да се учат по обратния ред на еволюцията?
Дали затова "учените" и "професорите" сякаш и те вървят обратно на еволюцията като напредват годините им? Възможно е...Марко Родин си дал сметка още в началото, че това, което той отсял в главата си като знание, е доказателството, че алгебрата и геометрията - това е едно и също.
Няма числа, пораждащи геометрия, и няма геометрия, пораждаща числа - и двете са едно и също нещо, което се самопоражда.


Марко си дал сметка, че зад тези числа, с които той се занимава, има повече смисъл, отколкото сме свикнали да разбираме.
Защото какво е за нас едно число. В настоящето, за нас числото е абстрактен капацитет. Тройката може да бъде триъгълник (геометрия), може да е тетраедър (планиметрия), може да е количество (ябълки), може да е символ, подход и тн. Може да има метафизична стойност - да символизира черти на характера, или принципи (3 е комуникативност) и др.


Марко, тъй като е бил свободомислещ, наблюдател на природата и живял извън дълбокото общество, е свикнал винаги да търси общото и цялото между нещата, каквито са взаимовръзките в природата, и разбрал, че едно число - това са всички тези неща едновременно.

Едно число е всичко, което може да означава - известно и неизвестно - всичко едновременно.


Хрумнало му, че за да разбере закодираните в библията числа, и закодираните във всички учения числа, той може би трябва да тръгне от началото на еволюцията.

Тъй като окултните символи са едно огромно изобилие, на Марко му хрумнало, че може би трябва да сглоби един гигантски пъзел от геометрични знаци.

Забележете, че това е основата, на която почива Кабалата - на дървото на живота и онези "сефироти" и прочие - онази геометрична задачка, чието решаване би обяснило самия Господ.И той се заел да прави това.П.П.
Имаше едно интервю преди време, на някакъв, който твърдеше, че е илюминат. Оттам четох на времето, "Причината, че учените ви не могат да продължат нататък, е че подреждат числата. Кой ви каза, че числата могат да се подредят? И ако могат, то защо по големина? И какво разбирате вие под големина? Така, както сте подредили числовата редица, никога няма да можете да разрешите мистериите си по този начин..."


Тогава ме потресе тази представа. Едно ли е началото? Защо? След него две ли следва? И защо да следва две?? Защо да следва две!?


Хаха, и до днес се смея. Следва две, просто защото сме си помислили, че когато господ е сътворявал вселената, той е събирал ябълки. Една ябълка, втора ябълка, трета ябълка...

Ха-ха-ха! Едно, две, три... защо? Защо!? Ябълки! Основата на математиката!

Някаква логика, Боже!? Защо след две да е три!? Не... няма нищо основателно в това решение. някога някой да е виждал, когато една клетка се дели, тя да има "тройно" състояние? Едно - добре. Две - добре. Но три? Виждали ли сте една клетак да прави три клетки някога?

Когато осъзнах това, светът ми се разклати повече откогато и да било. Но нека продължим с вортексната математика.
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: 396 в Април 09, 2011, 16:01:18 pm
Марко започнал да мисли върху множество религиозни символи и окултна геометрия.

Каквото сглобявал и каквото мислил... крайният продукт, когато събрал пъзела си в едно цяло, бил ето този символ:


(http://www.secretsofmasons.com/images/mason1.gif)


Този символ е гениален.


Гениален е първо в своята чиста форма, с която ще се занимаем след малко. Гениален е и в своята стилизирана форма, която виждаме тук. тук има толкова много и толкова важна информация - само в тази отделна стилизация, откакто си дадох сметка за това, за мен този символ е произведение на изкуството от исторически ранг.


Защо пергел... Защо ъглов линеал... Защо "G". Всъщност едва ли има по-точни символи, които да бъдат избрани за тази стилизация.

Това е общоизвестният символ на масоните. В днешно време този символ е "мръсен", символ на "врага", много общества и течения виждат в негово лице подлостта на масонството и лицето на обхващащата цялата планета робия. Едни го свързват със Сатана. Други го свързват с Бог и всичко свещено. Трети го свързват с обикновена плътска конспирация.
А за онези, които знаят какво стои зад тази стилизация, това е символът на символите.

И все пак най-глупавият от всички е онзи, който за първи път вижда този символ и не може да го свърже с нищо.
Тук ще е полезно да си припомним историята на свободното масонство, поне това, което е известно. Всеки сам може да го напарви това, понеже ще се отклоним доста от същността.
Можем да споменем само един ключов момент. Преди този символ да бъде възприет, са се ползвали други символи.


Като цяло завръзката е, че се създава Тамплиерския орден, с цел да търси Светия Граал. Първоначално една много бедна и окаяна организация, тамплиерите успяват да наберат сила чрез конспиративна дейност и да се отправят в търсенето на този Свети Граал.

Всъщност, това е скритият мотив зад многото кръстоносни походи - за да може масонството да стъпи на твърда почва и да може да натрупа богатство и власт, за да изгради дясната си ръка - милитаристичната организация на тамплиерите.
И отиват тамплиерите. Избиват много нещо, пропътуват много нещо, и почват да се бъзикат с много неща, като всичко е обгърнато в значителна... каноналност - в средновековието каноналността е синоним на мистериозност и забрана за повдигане на въпроси.

Отиват при евреите, избиват много нещо, бъзикат се с много неща, и почват да копаят в пръстта, под храма на Соломон, както ни е известно и тн.

И вярвали, че Граалът е там. Само че не бил там. И тамплиерите не знаели вече какво да правят, понеже избили всичко за избиване, избъзикали всичко за бъзикане, изровили всичко за изравяне. В европа било подкупено всичко за подкупване, било окупирано всичко за окупиране, било повлияно всичко за владеене. И стигнали до задънена улица.


Историята не ви ли изглежда мнооооого позната? И повтаряща се? Отново и отново?


Тогава обаче съдбата се усмихнала на тамплиерите. Дошъл един негърски цар в изгнание. И казал, че Граалът е у него, в родината му, в храма. Само че той бил в изгнание, а в родината му имало гражданска война.

И се вдигат тамплиерите, отиват на майната си в Африка, избиват едни прости негроля, възстановяват го тоя негър на власт, и той им дава Граала. Щото е прост, а и защото не е имал избор.

И тогава всичкото тамплиер изчезва. Каквото е било официално - омаскарява се. Каквото е било находчиво - става посредствено. Каквото е било започнато - изоставя се. Каквото е било орден, школа и църква - занемарява се. На мястото на старите кадри идват нови свещеници и нови рицари, които са просто икони за украса.
А Граалът и старите свещеници и старите тамплиери потъват вдън земя и никой нищо повече не чува за тях.

Не ви ли прилича това на една мноооооого позната история? Повтаряща се отново и отново? Има е още една позната история...Тук, в този исторически момент, масоните възприемат този горния символ за официален и общоприет из всички ложи и тн.


В европа масоните и тамплиерите изведнъж започват да стават много богати. Много много богати. Тръгнали от толкова бедна и окаяна организация, че символът им бил два рицаря на един кон - щото нямали пари за коне.
Сега обаче се превърнали в реална заплаха за правителствата на Европа, защото взели да стават твърде богати и никой монарх не можел да си позволи масонството и тамплиерите да се ширят в държавата му, понеже крадяли власт отвсякъде и се замогвали прекалено бързо и стремглаво.
Започнала да расте неприязънта, сплетните и злите погледи към тях. Започнали тихи войни на много нива, противопоставяния и интриги.

Междувременно в Европа започнали да никнат катедрали като гъби. Всяка една катедрала - шедьовър на архитектурата. Всяка една катедрала - невъзможна за посторяване чрез съвременни методи.

Не след дълго тамплиерите и масоните били официално обявени за зли, започнали официалин и неофициални преследвания и мистериите се задълбочили, докато целия впрос не стигне до днешните времена, потънал в блатото на невежеството.Позната история? Храмове, невъзможни за посторяване чрез съвременни методи, на хиляди години? Пирамидите? И Граалът е бил навсякъде.
Евреите го крадат от египтяните- веднага се почва строителство на храма на Соломон. Където мине - никнат монументи и никнат религии.

Граала изчезва вдън земя - веднага започват да никнат катедрали в Европа.И въпросът, лежащ в корена на всички тези истории, е какво всъщност е Граалът.

Разковничето на всички войни - от античността до модерни времена, е ГРААЛЪТ. Било то антична или средновековна Африка, Европа И Америка, или модерното глобално парвителство - всичко винаги е било заради Граала.


И там - редом до Граала - седи горният стилизиран символ.

И ние сега ще се запознаем със самата вортексна математика на Марко Родин.П.П.
Не сте ли чели истории, в които различни разузнавания се избиват, за да се докопат до антика, някакъв си храм-дупка или мистериозни природни събития?
Чували сте?

А чували ли сте такива истории и от България?

Напомня ли ви това по някакъв начин на горните три мноооого познати истории?
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: 396 в Април 09, 2011, 16:11:46 pm
В името на... информацията... ще добавя като лирическо отклонение, че в България два пъти се разиграват трите мнооооого познати истории.

Първо при покръстването и Борис. И отново при Тодор Живков.
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: Rado в Април 09, 2011, 16:51:53 pm
Сигурно си забелязал че в символа с пергела и линията може да си изпише думата логика.
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: 396 в Април 09, 2011, 17:36:36 pm
Само че дали една словесна интерпретация може да е доказателство, че вортексната математика, Светия Граал, свещената геометрия и тороида имат нещо общо с миналото и бъдещето на човечеството?

Не е. Затова нека преди да се заемем със сериозните неща, да разгледаме доказателствата.Това е светият граал за пред глупаците:

(http://www.shoeblog.com/wp-content/uploads/2010/03/holy_grail_660.jpg)
(http://www.topnews.in/files/holygrail.jpg)Това е, което един знаещ човек може да види:

(http://truth-revelations.com/wp-content/themes/truth/nous/images/168_5_.JPG)

(http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSLAE1-eVrDS5XvXa7UJ1GqLuN0bEWUbMzEnWHRsvl0CsUTt5l0&t=1)Това е нещо неясно, дори и да е за глупаците:

(http://www.free-tattoo.com/tattoo/tribal-tattoo-eye-of-horus.jpg)


Това е тороид с манипулирани параметри на участващите величини:

(http://www.r-evolucio.org/fotos/news_blueGrail.jpg)Световното дърво на келтите. Има ли нужда отново да повтаряме какво е това:

(http://teleomorph.files.wordpress.com/2010/09/treeoflifebyjendelythbw.gif)
Както знаем, Светият Граал се помещава в нещо, наречено Светия Кивот. Светия Кивот е една тъпа кутия, която е останала в историята ето с този образ:

(http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRD-S79k5eekCJ1Yaj2WQE0DGSNIu1mKgnCB0R_RDOdAdXizyou&t=1)

Предполага се, че висшият свещенник Моше (Моисей) е гепил Кивота от Великата пирамида, понеже според предполагаемите параметри на Кивота, така както е останал по изображенията насам-натам, горе-долу съвпада с вътрешния обем на иначе празния саркофаг в Пирамидата... където нашите жалки учини смятат, че е имало мумия.
Което е доста интересна мисъл.


Известно е от библейските текстове, че тая иначе тъпа кутия не може да бъде пренасяна току-така където си искаш. Защото тя се вдигала от земята и почвала сама да се носи в разни посоки и евреите просто я чакали и разпъвали лагера, като спирала да се движи - това е според библията.


Също така не можеш просто да я оставиш тая кутия ей така. Трябвало да й се прави специален навес, нещо като лагерен храм, на английски това се нарича "tabernacle", а на български се нарича "някаква еврейска измислица за голяма палатка".


Иии... интересното е, че когато кутията се постави в тая палатка (или по-скоро обратното), не можеш да влезеш вътре току-така. Първо трябва да си гладувал сумати време (интересно). После трябва да си намазан с точно определени масла и отвари от билки (интересно). И второ, да спазваш някакъв поведенчески етикет в погледа, защото "ако гледаш бог в очите, ще ослепееш за нула време" (интересно).

На някой всичко това може да му напомня облъчване, има и изгаряне и ослепяване и тн. Като се вземе предвид описанието за левитация.


Но не забравяме, че самия Кивот сам по себе си е една тъпа кутия, а всъщност работата е там, че той съхранява Светия Граал вътре.

По-горе видяхме какво е светия граал и стилизираното му изображение. А знаете ли как се изобразява голямата еврейска палатка, служеща за перносим храм?Ето така:

(http://www.newblehome.co.uk/newberry/tabernacle.jpg)

(http://www.homeworship101.com/images/temple_tabernacle1.jpg)

(http://www.templestudy.com/wp-content/uploads/2008/06/tabernacle3.jpg)

(http://www.watton.org/studies&stories/tab/graphics/aatab01.gif)

(http://fineartamerica.com/images-medium/wilderness-tabernacle-jeremy-sams.jpg)

(http://www.strictlygenteel.co.uk/tabernacle/tabernacle.jpg)

(http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSi47HdYCuW8AVxE1yNKpYLP2RSkIyCymEU0kYND0ubbnl6ge0hWw&t=1) (http://kissrichmond.com/files/2011/03/tornado.jpg)


И така, каква е математиката зад всичко това и зад този непознат извънземен артефакт...
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: 396 в Април 09, 2011, 18:17:56 pm
Извинявам се за поредното отклонение...Сега, като прегледах информацията отново, се оказва, че може мааааалко да съм ви подвел, защото съм сметнал някои неща за дадени.


Първото е, че Граалът е бил в Кивота. Всъщност това е крайният извод от много разсъждения, а не е общоизвестен факт. Така че някой да не се чуди. То че е така, така е, но ще трябва да отворя съвсем нова тема за да покажа защо това е така.


Второто е, че Кивота е еднакъв по обем с обема на саркофага в Пирамидата. Тук малко съм ви подвел, нещата не са съвсем така.

Става дума, че обемния разрез на нивото на пирамидата, където е съответната стая със саркофага, отнесен към обема на стаята на саркофага е една константа, да я наречем октава.
После обема на стаята, към външния обем на саркофага, е същата константа (октава) (защото външния и вътрешния обем са различни заради дебелата каменна стена на саркофага, това е от звуково-резонансно изследване, затова се взима предвид).

И работата е, че вътрешния обем на саркофага, към предполагаемия по изображенията обем на Кивота е същата октава (константа на пропорцията).

А не че обема на Кивота и саркофага е еднакъв.... но идеята, която се опитвам да предам, я схванахте...И искам да сложа идна голяма звездичка тук, за да отбележа момент, към който ще се върнем, когато обсъдим всичко основно за вортексната математика. Звездичката е

* Черната дупка, слуховете за Атлантида и Световния кристал, както и кристалите, захранващи модерни подземни бази.
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: Hacko в Април 09, 2011, 19:07:40 pm
http://static.video.yandex.ru/lite/doskado5/0xbad64obq.1808/    http://www.youtube.com/v/V_r3MF3YsK8?fs=1&hl=bg_BG&rel=0

     
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: 396 в Април 09, 2011, 19:40:42 pm
Това, което Марко Родин е успял да изчисти от мистиката и да систематизира на прост логически език, е следното:(http://i51.tinypic.com/wsljk7.png)


В това нещо се съдържа цялата теория на вортексната математика. Научаването на този символ, означава научаването на всичко, което има да се научава по въпроса.

Това е една многопластова концепция, с много информация в нея. Трудността идва от прекалено простия начин, по който е представена и от прекалената й гъстота.

И все пак не е толкова трудно, ако човек схване основните концепции. Затова ние ще се занимаем с основните концепции, след което ще дам полезни линкове на английски към различни лекции и сайтова, посветени на това, към съвременни изобретатели, които постоянно правят нови и нови видеота в ютуб с последните си открития, както и ще обясня кой е Ранди Пауел (Randy Powel) и съвременното общество, развиващо това знание.
Казвам "съвременно", защото Марко Родин започва да дава лекции за това на учители и педагози, с цел да разпространяват информацията, преди повече о т30 години. В момента Родин е предъртял и образно казано е в "пенсия".Това е затворена система. Това е знакът за безкрайност. Самодостатъчно знание.

Важно е да разберем това, защото това не е задачка за решаване. Тук няма "проблем", както сме свикнали да има проблем и решение в математиката. Това е затворена, самодостатъчна, вечна система от информация, която няма никакви проблеми, за да има решения. Няма "корени".

Няма начало и няма край. Това е просто запис на знанието, което Е.Да разгледаме някои от основните елементи.Първо имаме централната ос.

В центъра с жълта точка е маркирано така нареченото "нищо". то играе ролята на познатата ни нула, понеже забележете, че нулата не присъства никъде.

Нулата не е цифра, или стойност. Нулата символизира едно единствено нещо - липса, празнота, отсъствие. Затова нея в буквалния смисъл я "няма". Онова, което познаваме като нула, се представлява от жълтата точка, където се пресичат двете крила.

Центърът (жълтата точка) и Деветката представляват централната ос, която разделя това знание на две симетрични огледални половини. Симетрията е основно правило и тази линия е нейният образ и присъствие.


Крилата всъщност са вариант на знака за безкрайност. След малко ще видим как това е така.


Забележе, че Деветката, Тройката и Шестицата не са "свързани" нито нито съвсем със себе си, нито с останалите, а имат особена връзка помежду си. Затова Родин ги е изобразил със специфична линия.

Този червен триъгълник също така не е съвсем... триъгълен. Това е по-скоро вектор, това не е установен твърд път. Разбирайте го по-скоро като символна стрелка нагоре, а не като геометрична фигура като крилата (знака за безкрайност).
Забележете също така, че това не е триъгълник и защото не е свързан с в основата си. За всичко това си има причина и ще я разгледаме в процеса на обясненията, когато стигнем до там.Крилата


Започваме от едно. Умножено по две дава две. Умножено по две, дава черити.
Умножено по две, дава осем.
Осем, умножено по две, дава 16(шестнадесет).

Както сме забелязали, ние сме свикнали да броим циклично, в десетични цикли. Работата ту ке същата, само че числото 16(шестнадесет) не съществува, а това всъщност е качество на седмицата, защото 1 + 6 = 7

Така осем, умножено по две, дава 7 (1+6).

Седем, умножено по две, дава 5 (1+4).

Пет, умножено по две, дава 1 (1+0, като нулата всъщност е отсъствие).

Така безкрайната числова ос всъщност е  1-2-4-8-7-5-1...Три по две е шест.
Шест по две е три.

Можем да преведем математиката на такъв език, когато пожелаем. например 3.2=6, 6.2=12, 12.2=24   Като 24 е 6(2+4).
24.2=48 Като 48 е 3(4+8 = 1+2 = 3)


Затова шест и три не са свързани помежду си - защото те са антагонисти - огледални образи.


Три по три дава девет. Шест по три също дава девет.

Но девет, умножено по кое да е число, винаги дава себе си. Затова Девет лежи на средната ос и е едно от нещата, коиот я определят.


Но не просто заради това.

Всяко число, събрано с 9, дава себе си.

Всички двойки огледални числа, събрани, дават девет -  1+8, 2+7, 3+6, 5+4.

Тоест девет играе ролята на "определител", затова има специално място и роля.
Тук обаче има едно изключение. Обърнете внимание, че започнахме ни в клин, ни в ръкав: "Започваме от едно. Умножено по две дава две...."

Откъде-накъде и как така. Ами просто системата е затворена, и няма начало. така че просто трябва да влезем в нея директно.

И обяснението идва чак когато завършим един кръг. Защото всяко число, събрано с девет, дава себе си: 9+2=2, 9+3=3, 9+4=4 и тн.

Но 9 + 1 = 1  Затова между Едно и Девет се намира "Портата" - преходът от безкрайността към посоката на червения вектор. Затова всичко започва от Едно и Единицата е връзката между тези две изолирани направления.

Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: 396 в Април 09, 2011, 20:18:43 pm
Същите неща важат и в обратна посока, ако се прави обратното на умножението - деление.


Тоест 1 делено на две, е 0.5, което е 5. Пет делено на две, е 2.5, което е седем.

Или ако искате, 0.5, делено на две, е 0.25, което също е седем.

И тн.За първи път обяснявам това и се получава толкова некадърно =) но в крайна сметак това е само за да възбуди интереса ви, вие сами можете да се поинтересувате от това по-късно или когато решите.Това въобще не е всичко от това ниво, но идеята е порсто да обясним за какво иде реч.

Нека хвърли моко към по-скритите нива, като например различинте таблици. За пример нека вземем събирателните таблици.(http://c4.ac-images.myspacecdn.com/images01/7/l_65e6efff0c4bcfa40322126945a4191f.gif)


Тук, за мое много голямо съжаление, отсъства светата троица... но не мога да намеря съвършени картинки...Едно и едно дава две. Плюс едно, дава три, плюс едно, дава четири и тн.

Две и две е четири, четири и две е шест, и тн.


Какво можем да забележим.Всичко винаги свършва с девет.

Противоположните числа имат огледални числови редици. Например числовата редица на Единицата е 1-2-3-4-5-6-7-8-9
А числовата редица на Осмицата е 8-7-6-5-4-3-2-1-9


Обърнете внимание, че това разкрива противоположните числа не съвсем като противоположни. те всъщност са един и същи цикъл, прочетен в двете различни посоки.

Тоест Осмицата и Единицата са едно и също, прочетено в различни посоки. В момента това може да не ни говори много, но когато започнем да обсъждаме нещата в по-сложон ниво, това ще е едно революционно осъзнаване!Друго нещо, което можем да забележим, е че безкрайната числова редица е вплетена навсякъде. Всъщност това са множество намотки на безкрайната числова редица!


Нека тръгнем от Единицата, и нека прочитаме всяко второ число, следвайки знака за безкрайност:

2 - 4 - 8 - 7 - 5 - 1 - ...


П.П.

Въпреки, че Светата Троица отсъства, можете да я намерите в цялостната информация.

Например бройте всяко пето число от всяка редица. ще забележите, че 3 и 6 се редуват.


Така вплетената числова редица на Светата Троица е 6 - 3 - 6 - 3... Докато девет винаги е накрая и винаги себе си, без да се променя.


Ако Светата Троица присъстваше, числовата редица на деветката щеше да е само деветки.

Числовата редица на Тройката щеше да е    3 - 6 - 9 - 3 - 6 - 9
Числовата редица на Шестицата щеше да е  6 - 3 - 9 - 6 - 3 - 9


И когато си представите Тройката и шестицата и деветката на местата им на горния кръг, вплетената редица също ще стане 3 - 6 - 9 - 3 - 6 - 9
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: 396 в Април 09, 2011, 20:50:28 pm
Всъщност нека се задълбочим малко в самата Света Троица или нека го наречем Триединство.

Хм, като казах това, някъде много често срещах тая дума... но сега нещо не се сещам, както и да е.


(http://i51.tinypic.com/wsljk7.png)


Обърнете внимание на диагоналите и ъглите.

2 + 4 = 6      7 + 5 = 3
1 + 5 = 6      8 + 4 = 3
6        = 6     3       = 3
7 + 8 = 6      1 + 2 = 3


Заради принципа на Триединството, разпознаваме три Семейни групи числа. това са 3 - 9 - 6, 1 - 4 - 7 и 2 - 5 - 8.

Защо се случва това: защото това са скрити, невидими връзки, предизвикани от червените числа (3, 6 и 9).

Забележете природата на червения триъгълник, това е нещо като... нещо като... Невидима сила. Може би така е правилно да се нарече. Защото трите семейства числа всъщнос тса именно числата, които нямат директна връзка помежду си.

1 + 3 = 4
4 + 3 = 7

Така едното семейство е 1 - 4 - 7.

2 + 3 = 5
5 + 3 = 8

Така другото семейство е 2 - 5 - 8.


Със шест е същото. Точно така - същото, но в обратен ред.

Третото семейство е 3 - 6 - 9.
Това е много важно, защото ние не живеем в дуален свят !!!

Това просто не е вярно. Ние живеем в Триада.

Попитайте който искате специалист по Дао. Става дума за някой, който познава Дао в дълбочина - той ще ви каже, че знакът на Ин-Ян е знак, съставе нот ТРИ елемента.


Нашата Вселена има динамика, основана на три оборота.


И много е важен един извод, който за сега само може мда предполагаме, но който ще се докаже малко по-натам (защото до сега сме казали точно едно голямо нищо) - НЯМА ИЗМЕРЕНИЯ.

Има само едно състояние във Вселената и това е Триадата - състоянието на три измерения. няма четири измерения, няма пет измерения, няма две измерения - ИМА ТРИ ИЗМЕРЕНИЯ.


Когато тази тема свърши, и евентуално започне една друга тема, че видим, че е илюзия, че нещата идват или отиват "в друго измерение". Няма "друго измерение".

Но нека не избързваме.
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: 396 в Април 09, 2011, 22:41:10 pm
С течение на времето, Марко Родин (Marko Rodin) се ровел в този символ и изравял всякакви неща.

Постепенно, с натрупването на впечатленията, започнали да стават ясни разни неща.


Започнало да става ясно, че в тази диаграма и нещо повече, отколкото може да се види само с очите.


Родин се досетил, че тук не става дума просто за числа, дори и за сложната представа на числа. Направило му впечатление, че тази диаграма има две лица, две страни. Тя всъщност представлявала монета.


Започнал да прави редица таблици, комбинирал числа, проследявал числови редици и отишло много, много хартия.

Първоначално си мислел, че "зад" тази диаграма има още една диаграма, защото от многото изписани числови редици започнало да прозира, че има някаква полярност.
Само че това би противоречало на Триединството.В последствие се изяснило, че диаграмата не е двуизмерна. Тя е обемна.

И връзките в безкрайната числова редица не се пресичат, а минават една зад друга. Това всъщност е знакът за безкрайност, погледнат под ъгъл.

(http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSKYmr0gYwqRSkhqYAnMDRjX2OPA-4m7nOmDaZhDpQLJoxnOj1lDA&t=1)


И това го светнало за някои неща. Например, че Деветката всъщност е отгоре на това нещо... а нилата, или отсъствието, е в празния център...


И с други думи, всичко започвало все повече да бие на сфера.


И ако тези числа не са двуизмерни, написани върху двуизмерна диаграма... А всъщност са триизмерни, и са написани върху нещо като сфера... то значи тези числа не са просто абстрактни.

Тези числа са МАТЕРИАЛНИ и представляват области.


Значи в крайна сметка, тези числови редици не са просто абстрактни числови редици. Те са разгъвката на повърхност.И "написал" тази повърхност ето така:


(http://gemotions.com/map/img/minimum_torus.bmp)


Има множество интересни неща тук.

За улеснение, на тази картинка числата са разделени на области. Всеки квадрат съдържа всички цифри.
Съощ така тези квадрати са подредени диагонално. Всеки диагонал квадрати съдържа две вериги на безкрайността в противоположин посоки, разделени през средата с веригата на Триадата.

Забележете, от горен ляв ъгъл, в цвят зелено, имаме: 5-7-8-4-2-1-5-7-... След това, редицата до нея, е особена редица на триадата: 6-9-3-3-9-6-6-9-... След това имаме безкрайната верига в обратната посока: 1-2-4-8-7-5-1-...


Много е странно, че шестиците и тройките никога не се срещат една до друга. Никога. Затова не са свързани с линия на диаграмата, затова не се събират, когато умножителните таблици се разграфят в такава схема.

И знаете ли... Гледали ли сте да речем "Карибски пирати"? Виждали ли сте как се работи с пергел върху морска карта?

Погледнете! 3-9-6... 6-9-3...3-9-6...

(http://www.christian-restoration.com/fmasonry/images/square&compass.gif)
Има още много интересни неща.


Например ако си изберете едно число. Около него винаги ще има осем други числа. И ако съберете тези осем числа в един сбор, и накрая към този сбор съберете и вътрешното, девето число, сборът винаги ще е равен на това девето централно число.

Нека пробваме. Аз си избирам червената петица долу вдясно. И започвам от тъмно-лилавата четворка долу вляво от петицата.

4+2=6
6+1=7
7+1=8
8+6=5
5+6=2
2+9=2
2+7=9
9+5=5


И други неща, което можете да разберете сами.А най-важното... Най-важното е, че забелязваме, че редиците са безкрайни. Значи ако свием този лист хартия, така че двата края да се срещнат, ще се затвори пълен кръг на безкрайните редици.

Да, но... Там вътре има и други взаимовръзки. Има диагонали, има редици на трите семейни числови групи и тн. Тоест, когато завием листа, ще се получи това:

(http://www.oneinhundred.com/upfiles/upimg0/Adjustable-1--wide-wrist-band--5538870.jpg)

Работата е там, че за да са безкрайни и диагоналите и другите скрити редици, ще трябва да се сгъне и вътрешно.

И в крайна сметка, това е разгъвка на ето това:


(http://littleguyintheeye.files.wordpress.com/2010/06/rodin-coil.jpg)
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: Hacko в Април 09, 2011, 23:00:21 pm
Марко Родин (http://lightvortex.net/science-technologies/38-2009-11-02-11-18-15/47-2009-11-02-13-11-19) - http://www.rense.com/RodinAerodynamics.htm ; http://markorodin.com/1.5/

Вихрова математика - ; http://video.google.com/videoplay?docid=-7911972442098545165#

Отпечатъците на Бог -
 
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: 396 в Април 09, 2011, 23:08:50 pm
Ако искате, можете да се върнете нагоре в тази тема. Още когато говорихме за Кийли и неговия атомен модел, съставен още през 18ти век.

Можете да се върнете към представата за етера. За това как чрез представата за етера всичко е едно - един огромен пъзел, във вечни взаимосвързаности.

Върнете се към това, че етерът не съществува, и ефектите от него са просто илюзия на онова, което наричаме "време".

Препрочетете написаното и забележете, как ние описахме времето като материален флуид, чрез илюзията на етера - древна алхимична концепция.

Върнете се към момента, когато разобличихме времето като Съзнанието на Пъзела.


И стигнете отново до тук - до разковничето на цялото знание, което някога е съществувало на Земята. Нищо повече от това не е стъпвало на Земята - това е било знанието в началото, това е останало знанието и сега, многократно забравяно и многократно преоткривано.Сега нека обсъдим неща, които са били омаскарявани от налудничави митологии и ексцентрични пантеони до пълна неознаваемост.


Сещате ли се, че казахме, че Девятката и нулата (липсата) лежат на една права - на централната ос?
Когато казахме, че Девятката е някакси "отгоре" на всичко, а не отстрани, и че червеният триъгълник е като вектор, като посока, а не фактическа траектория, като безкрайната числова редица?


Това се е сетил и Родин, когато е съставил числовия тороид. И е забелязал, че Девятките - те не лежат върху тороида, просто защото около тях са описани всички останали числа. Те лежат на невидими вектори (лъчи), излъчвани от нулата - от отсъстващия център, които невидими вектори пронизват тялото на тороида!
Нужно е да направим лирическо отклонение, за да обясним какво се случва след това наблюдение.Вече не е тайна за науката (макар и с 300 зора), че звездите са черни дупки, чиято най-външна област е насъбрала огнена плазма. Изглежда малко нелогично, понеже звездите излъчват сумати неща, а черните дупки по принцип поглъщат сумати неща.

Също така, ако погледнем с непредубедено око един вортекс или вихър, стават ясни две неща. Има център. И има неща, орбитиращи около този център.

Ако погледнем с непредубедено око една спирала, ще видим, че тя представлява права линия - права осева линия - около която се завихрят спираловидните орбити.

Има осева симетрия при тези неща.И знаете ли, сега ще стане ясно нещо много важно за инедията, което никой автор не е описвал по начина, по който Марко Родин го показва - чрез студена математика.


Всеки пише за инедията като духовна енергия, съзнание и тн неща, които по презумция са скарани с всяка математическа конкретност.Е, Марко Родин показва инедията в цифри.

Марко Родин показва свободната енергия в цифри.

Родин показва алхимичната трансмутация като математическо обясняние.
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: 396 в Април 09, 2011, 23:15:08 pm
Той взима числовия тороид, и на всяка от редиците на Триадата избира последователността 3-9-6.

Загражда всяка такава последователност с кръгче, тоест рисува кръгчета през едно число върху някоя Триадична последователност.


И след това свързва всяко кръгче с центъра на тороида.(http://markorodin.com/1.5/images/stories/image011.png)


Ако махнем останалите числа, ще видим ето това:

(http://markorodin.com/1.5/images/stories/image008.png)
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: 396 в Април 09, 2011, 23:25:32 pm
Това означава, че когато центърът излъчва вектори навън, тези вектори завихрят материята около себе си, всмуквайки я в обратна посока - навътре!


Върнете се съвсеееем в началото, когато обяснявахме какво е вортекс и когато дадохме примера с водата в мивката!

Водата образува въртекс и слиза надолу в тръбопровода! А това, което излиза в обратна посока, е въздуха!Тоест, ако Духът е слънце, което е мъжко и експанзивно и излъчва вектори, то материята е тази, която е женска и в отговор на експлозивните вектори се завихря имплозивно към центъра на Духа!

Това не е просто геометрията на пространството! Това е геометирята на сътворението!

С това на ум всички тайни, които Виктор Шаубергер не е успял да остави на света, са разкрити.Оттук нататък можем да направим главоломни изводи в много посоки.

- Какво е Астралът? Това е другата страна на диаграмата. Къде се намира? На абсолютно същото място, но от другата страна на тороида.

- Безкрайна ли е Вселената? Не, Вселената е безкрайна, защото е затворен вихър. Изградена е от точно определен брой елементи (защото само в един единствен случай може да се затвори тороид от Родиновата разгъвка - когато елементите й са не по-малко и не повече от точно определен брой).

Това е произходът на всички ценности в света! Защото Вселената е безкрайна! Но ограничена! Изградена от КРАЕН БРОЙ ЕЛЕМЕНТИ !И много, много, много други неща.
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: 396 в Април 09, 2011, 23:43:36 pm
Лекция на Марко Родин относно неговата вортексна математика. Публиката му е съставена от абсолютни дебили, но трябва да бъдем толерантни, защото това е снимано преди повече от 30 години.

Част първа(1) от четиридесет и четири (44)


Това е Ранди Пауел и неговото обяснение на материята. Той е може би единствения успешен ученик на Родин, който успява адекватон да поеме всичко научено и да продължи развитието му.


Потърсете повече за него, този линк е за основите. Има друга серия лекции за вортексна математика за напреднали.Това е официалният сайт за вортексна математика в момента, там се обсъждат всички основни събития, лекции, мероприятия и открития.

* Например аз бях учуден, че в момента се строи атомна електроцентрала на основа вортексната математика, която изглежда като огромна спираловидна туба, и е най-скъпия проект за атомна електроцентрала, поеман до момента. Прави се в САЩ.
Това обаче не означава, че токът на американците ще поевтинее. Ще поевтинеят разходите на снабдителя. А цената ще си остане същата. Икономика, обсъждали сме нейната глупост.

http://markorodin.com/1.5/
Сега, нека обсъдим приложенията на вортексната математика в създаването на уреди за свободна енергия, същинските приложения на тези уреди и принципът, на който работят, някои откриватели и изобретатели, които се занимават активно и тн.

Можете да разтърсите в youtube.com за безброй видеота за намотки на Родин, тук ще обясним основната идея на самата физика и електричеството.П.П.
За любознателните, това е видео на Родин в малко по-старите му години (но в момента едва вижда и се е сгромолясал отвсякъде, така че предполагам това е било преди десетина години), в което чисто и просто казва, че има открити от него неща, които няма да сподели с човечеството.
В тази връзка, нека напомня за звездичката, която исках да отворя по-горе... След като обсъдим електричеството и Родиновите намотки и уреди за свободна енергия, ще обсъдим и черните дупки.

Защото в това видео говори точно за създаване на изкуствена черна дупка.


Също така може да се намерят материали на лични срещи между Марко Родин и Насим Харамейн (Nassim Haramein), който съм споменавал на много места и който е основния деец за прокарването на идеята в научните среди че всяка звезда и всеки атом представляват гигантски или мини черни дупки.


Тогава ще говорим и за слуховете за Световиня Кристал, за Черните дупки, създавани по нано-път в кристали и слуховете за подземни военни бази, захранвани с някакъв вид кристали.


П.П.2
Ако някой иска, оттам може да отвори препратка към някоя дискусия за кухата Земя, защото нещата са свързани.
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: 396 в Април 10, 2011, 01:58:51 am
"Само ако познавахте величието на 3, 6 и 9, щяхте да имате ключ към вселената."

Никола Тесла
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: 396 в Април 10, 2011, 13:28:50 pm
Трябва да се отдели време на нещо много важно, което единствено може да ни доближи до извънземните в момента.


Според Родин, духът е ресурс. Точно както електричеството е ресурс. Духът може да бъде събиран, може да бъде впряган. С дух могат да се задвижват машини, духът може да се преобразува в други ресурси.


От известно време аз се опитвам напълно да изхвърля думата "дух" от речника си. Време е да спрем да се занимаваме с "душа", с "дух" и прочие суевереия, защото на ден днешен разполагаме с достатъчно информация и достатъчно научни работи, за да изведен нови дефиниции, нови представи и нови думи.И е време да започнем да създаваме техниката си на тези нови принципи - да впрягаме "духа" като задвижваща сила в самата техника. Както се вижда от намотката на Родин, "духът" има пряка връзка с магнетизма и може да го поражда, което означава, че можем да се отървем от самото електричество като метастаза на движещите сили.

Тоест, тук в момента си говорим за една евентуална технологична революция от типа на века на автоматизацията.Според Родин електричеството не "протича" вътре в проводящото вещество (метал). Всъщност се използва "духът" на самото метално вещество като насочен векторен лъч, а електричеството се разпространява спираловидно по повърхността на проводника.

Ако само този факт бъде взет под внимание и се направи така, че да има разстояние между проводника и изолацията му, електрическата сума ще е много по-голяма, дори и да няма общо с усвояване на революционната идея.


Като казахме разстояние, навлязохме в съществената част.
Родин твърди, че електричеството има ПРЕДПОЧИТАНИЯ. Точно както водата, електричеството избира определен начин, по който му харесва да протича.

Колкото повече електричеството е принуждавано да протича по неестествен начин, толкова по-голямо съпротивление се получава. Точно както е положението с водата.


Винаги съм намирал за банално да говоря за Виктор Шаубергер, защото за този чове кима толкова много изписано и изговорено, че това би добавило към посредствеността на форума (шега).

Добре е в този момент да си припомните за Шаубергер, ако случайно някой не е съвсем запознат.Оказва се, че електричеството харесва най-много тъкмо математиката на Родин.


Родин забелязва, че това на тази картинка могат да бъдат две течения:

(http://gemotions.com/map/img/minimum_torus.bmp)


Всъщност човек няма и много избор, всичко е написано и няма какво да се чуди. Трябва само да свие тороида и да пусне електричество на съответните места, следвайки посоката на числата. Последователността на числата е 1-2-4-8-7-5...


(http://www.alexpetty.com/wp-content/uploads/2009/09/rodin-torus-369-up-down1.jpg)На разгъвката положителния и отрицателния ел.поток изглеждат ето така (червено и синьо от легендата):


(http://i98.photobucket.com/albums/l280/kachina2012/Symbols/RodinCoilARIVERRUNSTHROUGHIT600px.jpg)

Родин направил ето тази диаграма на две медни жици и ги осъществил в намотка:

(http://c4.ac-images.myspacecdn.com/images02/83/l_bbb64fd8a7eb4376a42efd09e5712443.jpg)Ето лесен метод за правене на Родинова намотка, като се използват игли, набодени на определи градуси според центъра, и отдолу давам линк за видео как е изпълнен разграфен модел на тороида.(http://www.alexpetty.com/wp-content/uploads/2009/10/120-point-rodin-coil-by-petty-wind1_branded.jpg)Забележете, че Родин изрично подчертава:
целият смисъл на тази намотка са празните ленти. Там, където трябва да е потока на 3-6-9 няма жица, няма нищо, там трябва да е празно.


Не обръщайте внимание на глупаците из нета, дето се опитват да направят плътна Родинова намотка.Забележете също така, че положителният и отрицателният поток са разделени от потока на 3-6-9. Но това означава, че положителният и отрицателният ел.поток се допират!
Само че не дават на късо.Родин обяснява това чрез самата геометрия - цялата тороидна намотка, и ъглите, под които ел.потокът се спуска и увива около тороида, са именно начинът, по който електричеството обича да протича.

Затова в Родиновата намотка не се измерва съпротивление!

И според него това е причината електричеството да се опитва да остане на мястото си, защото "така му харесва", а не да се опитва да избяга и да даде на късо с противоположния поток в допир до себе си.Това само по себе си би създало технологична революция.


Но има и друго.


Когато се пуска един определен ток, се очаква едно определено магнитно поле. Също така според предварителинте данни на протичащия ток, с оглед намотката, може с точност да се предвидят данните на това магнитно поле.

Да, ама не.

Това се случва, когато Родиновата намотка е плътна.


Само че, ако на мястото на потока 3-6-9 се остави празно пространство... забележете, че това е обратно на конвенционалната логика и конвенционалната наука - ние всъщност не разделяме противоположните ел.течения, а ги събираме... тогава се измерва огромно количество магнетизъм, излъчван от тороидната система, който не е ясно откъде се създава, понеже е много по-силен от тока, който се пуска.

Тоест магнитният резултат е много по-висок от началната електрическа причина.

Това е свободна енергия на прост език.
Също така практици установяват (и това мисля може още да се намери в youtube.com) че се създават невидими връзки. Ако например се пусне топче магнит в центъра на Родинова намотка, то започва да се върти и да скача бурно.

Когато се махне и се пусне в чаша, на голямо разстояние от Родиновата намотка, топчето все още се върти и скача бурно. Когато електричеството в намотката се спре, топчето продължава да скача бурно още няколко минути.

Ще се опитам да намеря това видео отново.

Когато го гледах, това много ми напомни на "Проекта Монтоук"... Паралелна Реалност имат издаден превод на български... където всички опити да се прекъсне връзката между излъчващата кула и приемника на кораба се проваляха, че даже се наложи да се разруши кулата И да се повреди приемника, защото даже бе зелектричество времевите дисторции продължаваха.
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: 396 в Април 10, 2011, 14:05:25 pm
И всичко това се крие зад масонското лого. Още повече Родин твърди, че е способен да създаде изкуствена черна дупка на база този принцип.

(http://skandalno.net/wp-content/uploads/2010/09/masoni1.jpg)

Въпросът е от колко време това нещо се е знаело, кои хора са боравели с това знание, всъщност има ли място, където масоните чрез илюминати и илюминати чрез масоните не са проникнали и не боравят с тези принципи, това знание и тази техника.


Всъщност истинският въпрос е КЪДЕ е тази техника и КЪДЕ са всички изобретения, направени в тайна от зората на масонството до днешния ден.Затова, Rio, последната ни грижа трябва да е, че в символа може да се изпише думата "логика".


Със сигурност, който е съставял този символ, е бил твърде гениален. Самото използване на пергел за 3-6-9, и линеал за символизиране на числовата ос, е гениално.
И има друг много важен въпрос.

Дали всичко това - тороидът, строежа на вселената, пирнципът на пространството, вечната енергия и природата на черната дупка - е всичко, което стои зад този символ?

Ами ако Родин е успял да сглоби само част от всичко, което стои зад този запис?

Ако има още варианти на тази диаграма, които да ни убягват?


Ей това е въпроса.

И има и още един въпрос - има ли планета, на която да няма хора от Земята и представителства на Глобалното Правителство, след като това знание е развивано от векове, а един Марко Родин може да направи черна дупка за един човешки живот време.

Искам да използвам следващия факт за преход към следващата тема от поредицата. Поредица, защото започнах да изнасям една цяла представа оттук:

Обобщителна тема "Здраве" (http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,17598.0.html)

След това стигнахме до тук, минавайки през атомния модел на Кийли. Това беше точно пътят, по който аз самия попадах на информацията.


Сега ще концентрирам една тема специално на инедията и на човека и човешкото тяло, тоест ще затворим своеобразен кръг към темата, от която тръгна логическата последователност, ето чрез този факт.
Това е ДНК:

(http://iram.blog.bg/photos/41115/original/dna.gif)


Само че дали е съвсем правилно изобразено.


Ние вече знаем, че всяко усукване си има централен лъч, нали така.

Но също така знаем друго - знаем цялата матрица на пространството. Значи тук нещо липсва, нали така?

ДНК е изобразявано от две части, нали така? Но нали не живеем в дуален свят, нали всичко съществува само в три измерения? Къде е третата част тук?


Когато Родин прави намотката, стига до извода, че тъкмо една особена част... на която и Тесла обръща внимание чрез странно съвпадение... е още една лента.

Тоест нещото, заместващо "нулата", кояот е отсъствие. И тази лента също "отсъства" и присъства като празно прастранство?


Значи към тези две вериги ДНК, не трябва ли да се добави третата верига на 3-6-9 ? Онова, което масоните специално са разграничили и изобразили с пергела? Върха на пирамидата?


Извинявайте за качеството... просто мнозинството на интернет не разпознава ключовата информация като я види и картинковия материал е оскъден:

(http://c2.ac-images.myspacecdn.com/images02/78/l_cef379de5aea46398243b52c30e2a861.jpg)Тоест НЕВИДИМАТА НИШКА НА ДНК крие отговора на всичко, за което някога сме се чудели.
Е, не съвсем всичко... това обяснява поведението на ДНК, но ние ще разкрием ДНК в една съвсем друга светлина, но това ще го оставим за следващата тема.П.П.
Вижте как някой е изобразил ДНК. То не е плътно, не е завършено. Оставено е място точно за една трета нишка, чието лице е самото "отсъствие".

(http://www.crystalinks.com/dnacropcircle04.jpg)
Може да се направи един извод от всичко това - вече не ни трябват авторитети, шарлатани, дъновци и лавашовци и други емоционално объркани люде, които да пишат статии по жълти вестници, касаещи сериозни неща, за които в настоящия момент същестувват сериозни и задълбочени научни направления.
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: 396 в Април 10, 2011, 14:24:58 pm
Геният на Лионардо ДаВинчи


(http://leonardodavinci.stanford.edu/submissions/clabaugh/images/vm/leonardo.jpg)


Ето квадрата (правоъгълния масонски линеал), и гръга. И ето кой играе ролята на пергела.

Ето кой играе ролята на 3-6-9 в йерархията на еволюцията. Поне според гения на Леонардо.
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: Hacko в Април 10, 2011, 18:03:42 pm
 Ел Мория - Математически ченелинг (http://www.biopole.ru/node/2858)

Осъзнатост - това е вашата лична светлина, което ви позволява   да  вървите по пътя, водещ към общата светлина
(общо светлината = 114 = Бог съзнание = Мелхиседек)

Вие, хората  носите късчета от миналото Единство, разпръснати из цялата земя
(Отломки = 98 = Един Бог = Всичко в Едно = Целият свят = Речник; Парчетата от миналото Единство = 257 = Единство - главният тезис на Бог = Христос + Буда + Мохамед).
Свързвайки се помежду си, огледалните парчета отразяват единното слънце  в един набор от лъчи
(множеството от лъчи = 193 = Отражение - Слънце).

Лъчистите хора = 203 = Собствена светлина  моя пропуск в Небето = Слънчева врата = Божествено начало = Промяна на съзнанието = Истински майстори = Праг на Възнесението = Светлината честота = Чисто мислене = Собствена увереност  =  Синхронизация.

Какво са "блестящи хора"? = 319 = Всички се прави от мисълта = Правилни мисли в сърцето ти = Велика лечебна сила = Изцеление мислите.

Собствена светлина е моят пропуск в небето = 406 =  Звезднита врато "Единадесет: Eдинадесет" = Група на  Любовта Семьонова влиза в центъра = Прилагай Закона на  аналогията  и ще победиш (Тот Хермес)

Единната Светлина на Бог на Земята = 211 = Буда + Исус + Мохамед
Твоята светлина = 78 = Сърце
Твоят пропуск за Рая = 192 = портал Ел-Ан-Ra = Троен портал = Енергията на Сириус
Твоята светлина - твоят пропуск в Небето = 270 = Влизане през вратата на безсмъртието = Това е твоето време, твоя час = Просветлен човек = Три звезди от Пояса на Орион.

 
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: sidewinder в Април 10, 2011, 18:31:19 pm
396, тази теория има ли някаква връзка с това?


П.П. Ето и един сайт на английски по темата за вортексната математика.

http://markorodin.com/1.5/
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: 396 в Април 10, 2011, 20:13:41 pm
Ел Мория - Математически ченелинг (http://www.biopole.ru/node/2858)

Осъзнатост - това е вашата лична светлина, което ви позволява   да  вървите по пътя, водещ към общата светлина
(общо светлината = 114 = Бог съзнание = Мелхиседек)

Вие, хората  носите късчета от миналото Единство, разпръснати из цялата земя
(Отломки = 98 = Един Бог = Всичко в Едно = Целият свят = Речник; Парчетата от миналото Единство = 257 = Единство - главният тезис на Бог = Христос + Буда + Мохамед).
Свързвайки се помежду си, огледалните парчета отразяват единното слънце  в един набор от лъчи
(множеството от лъчи = 193 = Отражение - Слънце).

Лъчистите хора = 203 = Собствена светлина  моя пропуск в Небето = Слънчева врата = Божествено начало = Промяна на съзнанието = Истински майстори = Праг на Възнесението = Светлината честота = Чисто мислене = Собствена увереност  =  Синхронизация.

Какво са "блестящи хора"? = 319 = Всички се прави от мисълта = Правилни мисли в сърцето ти = Велика лечебна сила = Изцеление мислите.

Собствена светлина е моят пропуск в небето = 406 =  Звезднита врато "Единадесет: Eдинадесет" = Група на  Любовта Семьонова влиза в центъра = Прилагай Закона на  аналогията  и ще победиш (Тот Хермес)

Единната Светлина на Бог на Земята = 211 = Буда + Исус + Мохамед
Твоята светлина = 78 = Сърце
Твоят пропуск за Рая = 192 = портал Ел-Ан-Ra = Троен портал = Енергията на Сириус
Твоята светлина - твоят пропуск в Небето = 270 = Влизане през вратата на безсмъртието = Това е твоето време, твоя час = Просветлен човек = Три звезди от Пояса на Орион.

 
Цитат на: 369
Може да се направи един извод от всичко това - вече не ни трябват авторитети, шарлатани, дъновци и лавашовци и други емоционално объркани люде, които да пишат статии по жълти вестници, касаещи сериозни неща, за които в настоящия момент същестувват сериозни и задълбочени научни направления.


В това число и тъпия Мория, Наско. Ако обичаш, опитай се да се придържаш към контретиката. Или самостоятелно, или чрез други хора, цитирайки хора с БИСТРО, а не умопомрачено, съзнание.

sidewinder
, разликата е, че видеото е направено според конвенционалната математика.

Тоест, ако някой хване тези числа и върви по тях (конвенционалните математически числа), няма да може да направи нищо от изобразеното като идея в това видео.


Защото математиката е сгрешена и грешката на математиката е нейното фактическо ограничение.


Доказателство за това е, че математиката не може да изброи всичките си елементи. Тоест математиката е незавършена наука.
И никога не може да бъде завършена, понеже тя не борави с точни величини - математиката е НЕТОЧНА наука.Забележи, че основата на математиката се крепи на милостта на логиката, а не на нещо доказано. Няма нито една основна математическа константа, която да е назована в пълнота. Всичко е приближение. А ако една константа е приближение, оставена безкрайна, с нея не може да се работи, защото то продължава да бъде неизвестно. Ако пък тя се обобщи, става директно невярна.


Математиката не може да опише един прост кръг - толкова е окаяна.

И затова ще води човечеството само към мизерия.Докато във вортексната математика няма половинки и безкрайности. Тя е крайна и завършена наука, съставена само от цели величини и известни константи.Да, аз не знам как може да се представи съответното видео на езика на вортексната математика и в случая не мога да послужа за пример със себе си. Само че ми е невъзможно да давам личен пример за всичко, за което говоря, само за да дам доказателство на масите. При положение, че не ми пука за масите.

Така че ако искаш да заместиш напълно математиката с вортексно основана математика, ще трябва ти самия да се задълбочиш в линковете или ровейки по ключовите думи.
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: sidewinder в Април 10, 2011, 20:32:18 pm
Ок, съгласен съм. Но в такъв случай ти отричаш творението на създателя. Защото забележи, във видеото става въпрос за прословутото златно сечение, което и дори самия Леонардо е използвал. Всички живи форми са построени по това правило. Дори фалангите на пръстите ти са с пропорция една към друга по това природно правило.

Да не се окаже, че вортексната математика идва от друг свят?! ;D

Днес целия ден го посветих на изучаване на тези закономерности във вортексната математика, и смея да твърдя, че е нещо уникално. Все ми се струва, че правилата на микро света не важат за макро света. А вортексната математика ми се струва, че повече описва микро света - този на частиците.
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: Iris в Април 10, 2011, 20:34:16 pm
Разсъжденията в темата в много случаи са обвързани с използването на десетична бройна система, а при друга система са невалидни. Това вече показва, че им липсва универсалност. С това не казвам, че не са интересни, даже напротив, но не се опитвай да ги противопоставиш на традиционната математиката, защото от нея няма как да избягаш.
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: 396 в Април 10, 2011, 20:47:24 pm
Разсъжденията в темата в много случаи са обвързани с използването на десетична бройна система, а при друга система са невалидни. Това вече показва, че им липсва универсалност. С това не казвам, че не са интересни, даже напротив, но не се опитвай да ги противопоставиш на традиционната математиката, защото от нея няма как да избягаш.


До сега съм избягал от доста неща. И по време на цялото ми бягство съм профучавал покрай много хора, които все са ми казвали къде съм щял да се проваля и какво нямало да мога да направя. Винаги бих ги сажълил, ако имах време да им обърна внимание.
sidewinder
, за да докажеш, че математиката може да възприеме златното сечение, начертай геометричната спирала на златното сечение, следвайки редицата на фибоначи, без да използваш Пи.
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: ARRI в Април 10, 2011, 20:49:07 pm


Ето кой играе ролята на 3-6-9 в йерархията на еволюцията. Поне според гения на Леонардо.

Като поразсъждаваш чисто математически се получава : 3+3=6. 6 е ясно. 6+3=9. И 9 е ясно. А от къде идва 3? Изключвам църковните догми, и нейната света троица. Те са ми ясни. От къде идва 3 според Леонардо и Тесла ??? Тука в уравнението 3 е най-важната.
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: 396 в Април 10, 2011, 20:57:03 pm
Разсъждавайки по този начин няма да можеш да стигнеш до отговор, а само до задънена улица.

Това е същия начи нна разсъждаване, както науката се опитва да намери най-малката градивна частица, но всъщност само изкарва частици без надежда тая тенденция да спре.


И само като зададеш въпроса по този начин, дори някой в действителност да знае отговора, той ще си помисли, че не го знае, понеже въпросът е зададен така, че да не може да му се отговори. Схващаш ли?
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: sidewinder в Април 10, 2011, 21:02:48 pm
Ново 20...

Ето го потвърждението за връзката между вортексната математика и златното сечение:
(http://www.alexpetty.com/wp-content/uploads/2009/09/mod9-phi.jpg)

Това, за което ти говорех: С 1.618 пъти е по-голяма всяка предходна фаланга на  пръстите на човека. Ето, че и тук присъства това число. Има го и в спиралата на ДНК.
 
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: sidewinder в Април 10, 2011, 21:08:34 pm
Нали се чудехте от къде идват 3, 6 и 9. Просто вижте горната схема.
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: 396 в Април 10, 2011, 21:11:06 pm
1.618 не е златното сечение.

Че го има, има го. но не можеш да го напишеш математически. Математиката не може да изобрази златното сечение, как не разбираш.
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: ARRI в Април 10, 2011, 21:12:57 pm
Разсъждавайки по този начин няма да можеш да стигнеш до отговор, а само до задънена улица.

Това е същия начи нна разсъждаване, както науката се опитва да намери най-малката градивна частица, но всъщност само изкарва частици без надежда тая тенденция да спре.


И само като зададеш въпроса по този начин, дори някой в действителност да знае отговора, той ще си помисли, че не го знае, понеже въпросът е зададен така, че да не може да му се отговори. Схващаш ли?

По какъвто и начин да разсъждавам 3ката ми се губи. Кажи ми ти значението и. АЗ не го откривам, а 3ката е най-важна в уравнението. До като не я разгадаем, си чешеме езиците.
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: sidewinder в Април 10, 2011, 21:15:36 pm
1.618 не е златното сечение.

Че го има, има го. но не можеш да го напишеш математически. Математиката не може да изобрази златното сечение, как не разбираш.

Хайде де...

http://en.wikipedia.org/wiki/Golden_ratio
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: 396 в Април 10, 2011, 21:30:47 pm
Не видях някъде в тоя линк да е записано златното сечение.
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: sidewinder в Април 10, 2011, 21:38:08 pm
Под каква форма искаш да го видиш? Златното сечение е преди всичко пропорция (съотношение). Какво очакваш да видиш?
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: 396 в Април 10, 2011, 21:40:40 pm
Казваш какво е златното сечение, без да си го виждал? Защо е пропорция според теб?
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: sidewinder в Април 10, 2011, 22:00:55 pm
Самото сечение не съм го виждал, но ставам свидетел на ефекта от него и най-вече на последствията върху живата природа.

Смятам, че е пропорция, по която великият инженер Природата изгражда всичко живо. Това е нещо като правило, закон, който тя следва неотлъчно.
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: 396 в Април 10, 2011, 22:23:17 pm
Самото сечение не съм го виждал, но ставам свидетел на ефекта от него и най-вече на последствията върху живата природа.

Смятам, че е пропорция, по която великият инженер Природата изгражда всичко живо. Това е нещо като правило, закон, който тя следва неотлъчно.


А аз съм виждал какво е. И съм чувствал какво е. И написах и обясних какво е тук, в тази тема.

Ако не можеш да откриеш къде в цялата тема става дума за така наименуваното "златно сечение", значи, че все още не го разбираш.


Разбира се в това няма нищо лошо =)


Лошото е друго и посланието ми е следното - Не позволявай на някаква институция да мисли вместо теб и не позволявай на институция да бъде посредник между теб и света.

Институция, като математиката.
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: Гален в Април 10, 2011, 22:23:59 pm
Да не се окаже, че "новото", е забравено старо на хиляди години.
=====================

"Урал, Русия
1992

Тези елементи са открити в началото на 90те години на ХХ век с хиляди в земите на Урал, далеч на север по река Нарада. Странното е, че размерите им са между 3 сантиметра и 0.003 милиметра - а оценката на възрастта им поразява: между 20 000 и 300 000 години...

(http://jones.blog.bg/photos/1715/original/russcrew1.jpg)

Спираловидните елементи са изработени по начин, който следва пропорциите на "Златното сечение"... Кому са били необходими тези елементи в древни времена? Металните сплави, от които са направени са трудно възпроизводими днес, а фината изработка е в рамките на нанотехнологиите - наука, която в наши дни все още е в своя зачатък.

(http://jones.blog.bg/photos/1715/original/russcrew2.jpg)

увеличение х 100"
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: sidewinder в Април 10, 2011, 22:55:02 pm
Самото сечение не съм го виждал, но ставам свидетел на ефекта от него и най-вече на последствията върху живата природа.

Смятам, че е пропорция, по която великият инженер Природата изгражда всичко живо. Това е нещо като правило, закон, който тя следва неотлъчно.


А аз съм виждал какво е. И съм чувствал какво е. И написах и обясних какво е тук, в тази тема.

Ако не можеш да откриеш къде в цялата тема става дума за така наименуваното "златно сечение", значи, че все още не го разбираш.


Разбира се в това няма нищо лошо =)


Лошото е друго и посланието ми е следното - Не позволявай на някаква институция да мисли вместо теб и не позволявай на институция да бъде посредник между теб и света.

Институция, като математиката.

Никога не сам бил добър в математиката и може би за това, защото има нещо сбъркано в нея, както ти казваш, отказвам да я разбера. Не отричам, че в цялата теоретична постановка на вортексната математика (ВМ) е залегнало и златното сечение. Засега не го окривам, но не значи, че не съществува.

Кога ще можем да строим сградите си на базата на ВМ, щом конвенционалната не е наред? Не те провокирам, просто питам.
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: 396 в Април 10, 2011, 23:10:23 pm
Хаха, вече го правим ве, sidewinder =D

Но не е ставало дума за това и не съм го споменавал из форума. Просто си падам повече по теориите и концепциите, а това вече е прекалено рафиниран продукт и ми е ограничаващо да му посвещавам тема.

Прави се в Африка.


Само че за какво ти е Африка. Масоните нали са зидари. Вземи някоя масонска сграда, за която е известен факт, че не е известно как да се построи с конвенционални методи. Ей ти сграда на основа ВМ.

Нали масонството произлиза от Египет. Вземи някоя египетска сграда, дето не е ясно как е направена. Ей ти строителство на основа ВМ.П.П.
Галене, опиши по-подробно процеса на датиране.

Защото за голямо разочарование на всички, науката ни забива нож в гърба за пореден път.

За жалост, водородно, въглеродно и каквото и да е датиране не ни казва нищо друго, освен това кога е бил сформиран дадения метал или минерал в Земните недра

Така че тия винтчета може да са от вчера.Хора! Хора! Събудете се!!!!! Няма наука! сами сме, не разбирате ли!
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: Гален в Април 10, 2011, 23:26:19 pm

Галене, опиши по-подробно процеса на датиране.


И на мен ми е ясно, че има големи манипулации с датировките.

Просто това материалче го прочетох преди няколко дни, и сега, четейки твоята тема си помислих, че се вързва...
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: sidewinder в Април 10, 2011, 23:35:11 pm
Fibonacci series as Rodin numbers

(http://4.bp.blogspot.com/_XEdakZFo-OQ/TTNFXnErIWI/AAAAAAAAAAo/t2kssGwtYIc/s200/Fibonacci+Rodin+Number+Wheel.png)
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: 396 в Април 10, 2011, 23:39:31 pm
То тая тема е посветена на Вселената, има ли нещо, с което да не се връзва...

Но човечеството в момента не може да каже кога нещо е направено. Знаеш ли, че не знаем кога са напарвени пирамидите?

Мдааа... колко жалко и мизерно. Датировката показва кога се е сформирала скалата, а не кога е изрязана и подредена в пирамида. И затва стожерите на научното общество датирали въглените на най-близкото открито вкаменено огнище.

И това е възрастта на пирамидите. Enjoy

И най-вече! Учете си уроците по история, както ни учи мама. Ще й зашиете шамар за собственото й невежество като пораснете.
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: Гален в Април 11, 2011, 00:06:19 am
Аааа, без насърчаване към агресия в тази тема, моля. На друго място се дискутира за нея. ;D

Като каза за пирамидите, ето един интересен материал.

"ЧОВЕКЪТ, КОЙТО РАЗКРИ ТАЙНИТЕ НА ФАРАОНИТЕ"

http://bikinizine.blogspot.com/2009/07/blog-post_4930.html
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: 396 в Април 13, 2011, 07:33:01 am
Революционна книга!

Johnson - The Secret World of Magnets (Spintronics) (http://torrents.thepiratebay.org/3494280/Johnson_-_The_Secret_World_of_Magnets_(Spintronics)_(2006).pdf.3494280.TPB.torrent)


Не мога точно в момента да я почна, кашата от инфо е на ръба да се случи и я отлагам за в скоро време, такаче който я прочете и има някакви прозрения, да пише задължително! =)

Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: sidewinder в Април 13, 2011, 10:43:57 am
Ето пряка връзка за тези, на които не им се тегли торент.

Johnson-TSWM.pdf (http://nature.uni-plovdiv.bg/uploads/viktor/books/physics/Johnson-TSWM.pdf)
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: raliko в Април 13, 2011, 12:28:53 pm
sidewinder Благодаря! :)
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: Passiflora в Април 15, 2011, 00:44:14 am
Благодаря! Изключително интересна тема и невероятно огромно количество информация - структурирана и събрана на едно място! Благодаря за положения труд!  

За да дам и аз някакъв принос към темата (по-скоро насока, над която може да се помисли): преди време се интересувах от сакралната геометрия и точно тогава гледах филм за Нютон, от там разбрах,че Нютон изучавал библейските текстове. Според него, древните храмове криели тайната на Вселената и Бог. Той възстановил храма на Соломон по описание от Библията, извършвайки огромни математически изчисления и от там придобил представа за Вселената, нейната ориентация и размери... Тогава ми мина през ума, че вероятно благодарение на тези знания е успял да формулира общите закони за движението на небесните тела. По-късно попаднах на изображение на "Ключът на Соломон" :
http://lucan.blog.bg/photos/83708/Aemethms.gif

та си представям храмът какъв е бил!  :)
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: Witch в Април 15, 2011, 11:57:04 am
А какво означава надписа от страни? Някой може ли да го преведе?
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: merulious в Април 15, 2011, 12:19:28 pm
Няма смисъл да си губите времето с мистификации. "Ключът на Соломон" е гримоар (демек граматика за магесници хахахаха), а това, което си постнала, е печат, известен като "печатът на истината" (sigillum aemeth), и има много негови вариации в различните писания, както има и поне две такива книги, приписани на Соломон (като втората си е направо книга по демонология, и по- точно там се дават указания за призоваване наааа... да ги наречем същества от други планове на съществуване, хехе, но няма смисъл и с това да си губите времето), смята се, че са написани между 15. и 17. век, когато окултизЪма и езотериката са били доста модни по времето на Ренесанса, и няма данни да имат нещо общо с истинския Соломон. Просто маркетингов трик, и едно време не са пасяли трева :mocking:
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: arakha в Април 15, 2011, 12:44:49 pm
396, мислиш ли че теорията за фракталите би допълнила изводите ти?

И само да спомена,че когато се зареждам с енергия от пространството го виждам така(тава е най-близакото изображение което намерих,визирам само вортекса по височината на изображението):
          (http://wikicompany.org/wiki/images/thumb/The_Universal_One_Vortex_field_human.jpeg/320px-The_Universal_One_Vortex_field_human.jpeg)
 Събирателната съм аз,когато го правя виждам и засилване движението на вортекса на чакрите си.
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: merulious в Април 15, 2011, 12:54:06 pm
Само един въпрос- вортекса един ли е- от горе до долу един, или са два както на картинката, и ако е така- къде се събират? На пъпа или някъде другаде?
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: arakha в Април 15, 2011, 13:54:06 pm
Аз го мислих за един цял, но не е така явно :)(всъщност са два или 4 ако се разделят).
Добре, ако приемем че са два (един отгоре и такъв отдолу)се събират точно в точката под гръдната кост(на картинката се вижда ясно)
          (http://human.freescience.org/images/wikimages/150px-Skeleton2.jpg)

Обаче в тези двата(които за мен образуват 1)
(http://pondscienceinstitute.on-rev.com/imageswiki/DoubleVortex.jpg)
има още два,които имат различна посока на въртене.
Погледнато отгоре ще изглежда така(гледаме само кръговете :) )

(http://simonjarthur.com/images/influence.jpg)
Външният се движи обратно на часовниковата стрелка,а вътрешният по стрелката.

ПС
Соломоновият храм се строи в момента :)
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: Witch в Април 15, 2011, 14:00:55 pm
Цитат
Соломоновият храм се строи в момента  :)


Ами сега вече стана много интересно, ама само така като вмятате по нещо... и после - край...
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: Passiflora в Април 15, 2011, 14:48:59 pm
Само един въпрос- вортекса един ли е- от горе до долу един, или са два както на картинката, и ако е така- къде се събират? На пъпа или някъде другаде?
Според мен в слънчевия сплит, но не при всеки човек е така (това е мое мнение).
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: 396 в Април 15, 2011, 21:15:12 pm
Човекът е проводник.

Земята изпраща към космоса, космоса облъчва Земята.

И чакрите са винаги, винаги свързани. Например проблем в пета чакра най-често не е нейн, а на някоя друга - преди или след нея. Чакрите (аз лично мразя тази дума, вибрацията й ми е много анти) са скачени съдове - не може да има проблем в дадена чакра, ако всички останали са съвсем добре.

И ако в една има проблем - то той е съвсем всеобщ.Защо е така.Когато водата в мивката навлиза във водопровода, нещо винаги излиза. Забравихте ли?


Излъчването от Земята навлиза в нас през първа като вортекс, конусовидно забит в гъза.
Тази част от възходящия поток стига до енергийния център на тялото (който според моите очаквания е в гръдния кош... и според полевите практики на ThreeFaces, някъде бяхме говорили за това).

Оттам насетне вортексът поема по своята огледалност и започва да разширява фунията си, напускайки тялото през седма чакра, като разширяващ се конус към космоса.

Това е възходящия поток - от Земята към космоса.
Космическото облъчване навлиза в нас през седма, като вортексен конус, забит в мозъка.

Стига до енергийния център (гръдния кош), продължава надоу и напуска тялото като разширяващ се сифон от задника и навлиза в Земята.
Всъщност човек не може да "трупа". Човек, който трупа, не е човек а е свиня.


Самата идея за енергия е да се освободи максимално прехода на Земните енергии към космоса и на космическите енергии към земята.


Ние сме само проводници.Това е правилното на онова, което казвате.

А то лично според мен е грешно =)Аз си представям себе си като черна дупка. Опитвам се да възприема, че в моя гръден кош има една черна дупка - порта към "другата страна", времево-пространствена порта, водеща директно в празнотата на Вселената - в селенията на Небитието.

Представям си как оттам излиза експанзивна, всепронизваща, безкомпромисна воля - безмилостно намерение. Виждам го като безброй вектори, устремени в безкрайността блестящи стрелки, във всички съществуващи посоки, като Велик таралеж, свит на топка и пронизващ цялата Вселена.


Представям си как всяко от тези безброй светещи копия е централната ос на спирала, на вортекс, който върви към центъра на чурната дупка.

Колкото по-безмилостен и непоколебим е устрема на копието през вселената, толкова по-мощно и по-бързо материята се завихря вортексно около всяко от тези безброй копия - в обратна посока на тяхното разпространение - и как цялата буря от материя потъва в недрата на Небитието през моята пространствена порта вътре в мен.


В този момент представянето свършва, и аз буквално виждам, през затворените си очи, как около мен се образува топка (сфера) от неопределена материя (междудругото започвам да виждам и близките предмети около границите на сферата през затоврените си очи). Най-вътрешния й слой (този към тялото ми) е тънък и бял. Най-външния е жълт и обемен.


Понякога това, което виждам, е близо, например сферата е описана около мен на един лакът радиус.
Понякога, като вчера, тази сфера достигаше почти до тавана. Понеже лежа на пода по гръб, докато правя това, да кажем че е била близо три метра радиус около мен.


И да, наистина, когато съм ял, тя е малка. Когато не съм ял отдавна, тя е огромна.

Сферата е куха. Стената й не е много дебела и различавам главно външния жълт обемен слой и вътрешната бяла "ципа". А между мен и тази "бариера" не виждам нищо.
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: Passiflora в Април 17, 2011, 22:00:39 pm
Човекът е проводник.
...Но е насочващ проводник.
"Енергията следва мисълта." От себе си бих прибавила, че зависи и от силата на волята. 

И ако в една има проблем - то той е съвсем всеобщ.
:good: И се проявява не само във физическото тяло.

396, пробвал ли си по време на медитация да насочиш енергията в различни чакри? Интересно ми е да разбера как ще се промени потокът й. Имам една теория, но за в момента си остава само теория.
Аз по време на Рейки съм виждала отделни цветове и се променяха в зависимост от чакрата, на която наблягах. Един път ми се наложи да си прекъсна сеанса и като отворих очи цялата стая беше изпълнена с цветовете на дъгата, но нищо насочващо в определена чакра не съм забелязвала (или може би не съм обръщала внимание).
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: 396 в Април 18, 2011, 20:14:02 pm
Не се занимавам с медитации и рейки и чакри.


Имам си мой подход за нещата и той е да дишам въздух, и после да се протегна. След това просто си лежа.
Това, което описах, понякога си го представям докато си лежа.
Чакрите според мен са изкривена представа. Когато след много години, много много години, когато това стане нещо обикновено за всеки човек като храненето, и когато стане ежедневие, ще минат още малко години, и ще се разбере, че цялата представа за тях е грешна и това са илюзии. Както в момента други неща са илюзии и се разбиват на прах и наяве излиза съвсем друга действителност.


Затова хич ми не е на ... за каквито и да е чакри и тн свързани с тях неща.
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: voodoogoo в Април 26, 2011, 21:04:40 pm
Всичко добре ,само с цифрите и изчислинията нещо се оплетох.Може ли да поясниш малко какви са принципите на тая математика :flag_of_truce:,че нещо не схващам принципа на сметките :)
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: arakha в Май 08, 2011, 19:15:51 pm
Днес попаднах на страхотен пример за движението на геометрията :)
Стори ми се интересно и го споделям с вас http://vbox7.com/play:f489d061
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: Passiflora в Май 20, 2011, 00:03:54 am
Някой запознат ли е с кода на Карл Мънк?

"Човек с името Карл Манк направил невероятно откритие. Това било близо края на миналия век, някъде през 80-те години. Той забелязал, че ако вземе всяка от тези пирамиди, църкви и храмове по целия свят, то отвън на сградата е записан код. Не нужно даже да влизаш вътре. Кодът е свързан с формата, броя на стъпалата и много различни форми извън тези постройки
...

Така че, всяка пирамида, всяко от тези здания, ако погледнем на тях отвън и ако знаем как да четем кода ще даде серия от три числа и тези три числа ще ви дадат точната ширина и дължина на мрежата. Не на тази мрежа, която използваме сега, а на древната. За да се определи с точност къде на Земята се намира всяко от 83 хилядите здания за наша представа, е необходимо да бъдем в космоса, да имаме спътници, глобална система за определяне на местоположението, както е при нас сега.
...

Но, използвания сега от нас нулев меридиан не се използва от Тот. Тот използва самата Велика пирамида. Ако начертаем линия между Северния и Южния полюс точно през върха на Великата Пирамида, то това ще бъде и нулевият меридиан на неговата система. "

Цитат от тук: (по-надолу, където пише Карл П. Манк)
http://www.spiralata.net/kratko/articles.php?lng=bg&pg=985

Друго интересно, на което се натъкнах за кода на Мънк е:
http://www.greatdreams.com/gem1.htm
Вижте по-надолу "Carl's Breakthrough in Gematria" :
3168  = Lord Jesus Christ. 
3888  = New Jerusalem (Rev. 21:2, 1 Cor. 12:27, Luke 8:21, etc.). 
5184  = Victory over the beast (Rev. 15:2). 
Разликата е 2016, т.е. 3168 ако е раждането на Исус Христос, което според съвременния календар е нулевата година и като се има в предвид, че най-вероятно е объркана тази нулева година според различните автори от 3 до 7 години, 5184 - се получава нещо около 2009 г. - 2013 г.!!!

На някой интересна ли му е тази теория, за да я коментираме заедно?
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: subequatorial в Септември 09, 2011, 22:07:18 pm
Сиреч, били са на косъм да изпуснат следващата стъпка в еволюцията, именно защото демона-змия и неговите строители на пирамиди и каменни градове са си свършили много добре работата. Почти са успели да ги поробят ДУШЕВНО, с фалшиви доктрини и тъмни сили!
ПОчти всички доктрини са фалшиви- да. Но всички религии описват истината, макар и завоалирано.

Строителите на каменни градове го правят това от 13000 хиляди години.
Всеки обект от целия комплекс от 4000 архитектурни паметници(пирамиди по цял свят, градове и др.) е разположен според науката (lay lines). той проектира 12стенната(dodecahedron) мрежа около Земята. Наскоро е напълно завършен. Наричат го Мрежа на Христовото Съзнание- 60 мили над повърхността. В цялата история на сътворението няма случай планета, изправена пред минаване на по-висока вибрация да не е успяла в прехода ,когато тази система е завършена напълно. Пропорцийте и са на златното сечение. Предназначението - да вдигне нивото на съзнание на човечеството.
(http://metamorphnow.net/shots/fgf.jpg)
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: Andon.Pavlov в Септември 11, 2011, 01:10:56 am
Поправи ме ако греша, значи ти си мислиш, че заради тази мрежа от пирамидални структури на земята, планетата ще успее в това начинание и всичко ще мине ок за хората на нея, така ли? Казано с други думи: смяташ, че тези пирамиди ще ти помогнат един ден да станеш по-извисен, така ли?
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: subequatorial в Септември 11, 2011, 20:59:25 pm
Драги потребители,
Тази структура представлява дванадесетостенник(додекаедър) с икосаедър(двадесетостенник)
Наса наскоро потвърди че на нашата планета и предстои да навлезе във Фотонен пояс(колан) от йонизиарaн хелий и водород.
В цялата история на Сътворението няма случай на неуспех при прехода към по - висока вибрация,когато тази Сакрална форма около планета е била изградена в пропорция със златното сечение(1.61803398874989) и Пи(~3.14).
Самата планета Земя има вибрационна честота, която продължава да се вдига и сега, докато достигне 15Hz a Преди няколко години е била 7.83Hz.
Ще има опустошение за всяка ниска вибрация, която не може да навакса, но не тотално.
Галактическото слънце репрогамира ДНК-то на всички организми чрез торсионни полета(вълни) в цялата наша слънчева система, причинявайки Всички планети на пътя на тези вълни да стават все по - светли,гореши,  магнетични и да претърпяват Драматични промени(най-горещата тайна на NASA за 2007). Честотата на тези торсионни вълни се увеличава все повече и достига пика си до 20/12, когато оста на наклона (Earth's tilt angle) на Земята ще бъде абсолютно подравнена с Великото галактическо слънце по оста си.
Тези две-три едновременни събитя взети заедно изискват Съзнание от по високо измерение за да не могат да ни навредят неизбежнете сътресения на физическо ниво( ледена епоха или смяна на оста на въртене на Земята или идването на Планетата Нибиру(такава е оста и на въртене) която всички очакават....)
 Независимо от събитията Меркаба медитация( както преподавана от Дрънвало Мелхизедек в Цветето на живота Семинар) ще ви пренесе в Христовото съзнание, извиращо от Сърцето)
 
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: bogoizbrania в Ноември 16, 2011, 16:08:18 pm
Пуснах търсачката и не намерих в този форум да се обсъждат числата на фибоначи, но ето нагледно представяне че в природата сред живите организми те не се следват;
http://kikowsky.blog.bg/drugi/2011/11/16/ohliuvite-pet-pari-ne-davat-za-fibonachi-syjaliavam.851781#last_comment

Всички можем да гледаме клипчета като това ТУК
http://www.youtube.com/watch?v=e9MwNm0gXd8 (http://www.youtube.com/watch?v=e9MwNm0gXd8)
и да четем статии, които ни разказват колко са велики реицата и спиралата на Фибоначи и как едва ли не и бог се съобразява с нея. Идеята звучи добре. Даже, с полагането на достатъчно много усилия, се намират и потвърждения.
Реших да "попитам" охлювите какво мислят по тоя въпрос.
Ето част от спирала на Фибоначи, изчертана по първите й дванадесет елемента:И един охлюв:

(http://kikowsky.blog.bg/photos/97628/ohliuv-phi.jpg)

Оказва се, че тази числова редица и спиралата, построена на нейна основа, не са чак толкова вездесъщи. Имат своето значение, но далеч не са "отпечатъкът на бог" в неговите вселенски дела.
Поиграх се да меря и от това видях какво прави охлювът. Той нараства. Елементарно. Нараства с такт. Следващият сегмент е уголемен аналог на предишния. И тоя темп на нарастване много слабо се изменя от началото до края. Разгъвката на един охлюв е триъгълник или почти триъгълник.
Едната му страна не е права, а е леко вдлъбната заради ускорението на темпа на нарастване. Точно. Тук има само количествено нарастване. Поредният сегмент няма принципна разлика с предния. Черупката на охлюва е една числова редица. Каквато е редицата на Фибоначи. В нея няма нищо мистично и всесилно - тя е просто една от всички числови редици. Но случва се понякога да е в употреба, а друг път да не е. Както с всяка друга числова редица.
Титла: Re: Геометрията на пространството
Публикувано от: любознателният рибар в Декември 01, 2020, 15:14:45 pm
Четох темата с интерес, искам да си навия бобината на родин. Някой може ли да ме упъти как да я направя.
Титла: Re:Геометрията на пространството
Публикувано от: любознателният рибар в Декември 01, 2020, 15:28:41 pm
Трябва да се отдели време на нещо много важно, което единствено може да ни доближи до извънземните в момента.


Според Родин, духът е ресурс. Точно както електричеството е ресурс. Духът може да бъде събиран, може да бъде впряган. С дух могат да се задвижват машини, духът може да се преобразува в други ресурси.


От известно време аз се опитвам напълно да изхвърля думата "дух" от речника си. Време е да спрем да се занимаваме с "душа", с "дух" и прочие суевереия, защото на ден днешен разполагаме с достатъчно информация и достатъчно научни работи, за да изведен нови дефиниции, нови представи и нови думи.И е време да започнем да създаваме техниката си на тези нови принципи - да впрягаме "духа" като задвижваща сила в самата техника. Както се вижда от намотката на Родин, "духът" има пряка връзка с магнетизма и може да го поражда, което означава, че можем да се отървем от самото електричество като метастаза на движещите сили.

Тоест, тук в момента си говорим за една евентуална технологична революция от типа на века на автоматизацията.Според Родин електричеството не "протича" вътре в проводящото вещество (метал). Всъщност се използва "духът" на самото метално вещество като насочен векторен лъч, а електричеството се разпространява спираловидно по повърхността на проводника.

Ако само този факт бъде взет под внимание и се направи така, че да има разстояние между проводника и изолацията му, електрическата сума ще е много по-голяма, дори и да няма общо с усвояване на революционната идея.


Като казахме разстояние, навлязохме в съществената част.
Родин твърди, че електричеството има ПРЕДПОЧИТАНИЯ. Точно както водата, електричеството избира определен начин, по който му харесва да протича.

Колкото повече електричеството е принуждавано да протича по неестествен начин, толкова по-голямо съпротивление се получава. Точно както е положението с водата.


Винаги съм намирал за банално да говоря за Виктор Шаубергер, защото за този чове кима толкова много изписано и изговорено, че това би добавило към посредствеността на форума (шега).

Добре е в този момент да си припомните за Шаубергер, ако случайно някой не е съвсем запознат.Оказва се, че електричеството харесва най-много тъкмо математиката на Родин.


Родин забелязва, че това на тази картинка могат да бъдат две течения:

(http://gemotions.com/map/img/minimum_torus.bmp)


Всъщност човек няма и много избор, всичко е написано и няма какво да се чуди. Трябва само да свие тороида и да пусне електричество на съответните места, следвайки посоката на числата. Последователността на числата е 1-2-4-8-7-5...


(http://www.alexpetty.com/wp-content/uploads/2009/09/rodin-torus-369-up-down1.jpg)На разгъвката положителния и отрицателния ел.поток изглеждат ето така (червено и синьо от легендата):


(http://i98.photobucket.com/albums/l280/kachina2012/Symbols/RodinCoilARIVERRUNSTHROUGHIT600px.jpg)

Родин направил ето тази диаграма на две медни жици и ги осъществил в намотка:

(http://c4.ac-images.myspacecdn.com/images02/83/l_bbb64fd8a7eb4376a42efd09e5712443.jpg)Ето лесен метод за правене на Родинова намотка, като се използват игли, набодени на определи градуси според центъра, и отдолу давам линк за видео как е изпълнен разграфен модел на тороида.(http://www.alexpetty.com/wp-content/uploads/2009/10/120-point-rodin-coil-by-petty-wind1_branded.jpg)Забележете, че Родин изрично подчертава:
целият смисъл на тази намотка са празните ленти. Там, където трябва да е потока на 3-6-9 няма жица, няма нищо, там трябва да е празно.


Не обръщайте внимание на глупаците из нета, дето се опитват да направят плътна Родинова намотка.Забележете също така, че положителният и отрицателният поток са разделени от потока на 3-6-9. Но това означава, че положителният и отрицателният ел.поток се допират!
Само че не дават на късо.Родин обяснява това чрез самата геометрия - цялата тороидна намотка, и ъглите, под които ел.потокът се спуска и увива около тороида, са именно начинът, по който електричеството обича да протича.

Затова в Родиновата намотка не се измерва съпротивление!

И според него това е причината електричеството да се опитва да остане на мястото си, защото "така му харесва", а не да се опитва да избяга и да даде на късо с противоположния поток в допир до себе си.Това само по себе си би създало технологична революция.


Но има и друго.


Когато се пуска един определен ток, се очаква едно определено магнитно поле. Също така според предварителинте данни на протичащия ток, с оглед намотката, може с точност да се предвидят данните на това магнитно поле.

Да, ама не.

Това се случва, когато Родиновата намотка е плътна.


Само че, ако на мястото на потока 3-6-9 се остави празно пространство... забележете, че това е обратно на конвенционалната логика и конвенционалната наука - ние всъщност не разделяме противоположните ел.течения, а ги събираме... тогава се измерва огромно количество магнетизъм, излъчван от тороидната система, който не е ясно откъде се създава, понеже е много по-силен от тока, който се пуска.

Тоест магнитният резултат е много по-висок от началната електрическа причина.

Това е свободна енергия на прост език.
Също така практици установяват (и това мисля може още да се намери в youtube.com) че се създават невидими връзки. Ако например се пусне топче магнит в центъра на Родинова намотка, то започва да се върти и да скача бурно.

Когато се махне и се пусне в чаша, на голямо разстояние от Родиновата намотка, топчето все още се върти и скача бурно. Когато електричеството в намотката се спре, топчето продължава да скача бурно още няколко минути.

Ще се опитам да намеря това видео отново.

Когато го гледах, това много ми напомни на "Проекта Монтоук"... Паралелна Реалност имат издаден превод на български... където всички опити да се прекъсне връзката между излъчващата кула и приемника на кораба се проваляха, че даже се наложи да се разруши кулата И да се повреди приемника, защото даже бе зелектричество времевите дисторции продължаваха.

Понеже файла е изтрит не се вижда как се прави родиновата намотка. Би ли показал отнвово