Форум за конспирации, уфология и мистика.

Конспирации => Тайни общества => Темата е започната от: fisk в Май 30, 2006, 18:08:55 pm

Титла: Билдербергите
Публикувано от: fisk в Май 30, 2006, 18:08:55 pm
Стана известна следващата среща на „Стоте Патриарси”. Тя ще се проведе в Отава К. По непотвърдени слухове на първо четене ще се разглеждат въпросите касаещи военни действия срещу Иран и световните петролни пазари. Билдербергите ще се срещнат в хотел Брукстриит, естествено хотелът отрече подобна информация. Срещата ще се проведе от 8 до 11 юни.

Източник: http://www.canada.com/ (http://www.canada.com/)
Титла: Re:Билдербергите
Публикувано от: H. в Юни 11, 2006, 22:28:48 pm
alexjones-bilderberg pt1.mp3

The complete Alex Jones coverage of the Bilderberg Meeting in Ottawa. Infowars-Jeff Rense-Coast pt1 (mp3-1:48:26 - 24kbps)

http://conspiracycentral.net:6969
Титла: Re:Билдербергите
Публикувано от: Joro Velev в Юни 11, 2006, 22:44:26 pm
Да видим кой от нашите политици ще пътува тъдява по същото време.
:)
Ама то днес е 11-ти.
Кой ли ще се върне от там. ;)
Титла: Re:Билдербергите
Публикувано от: H. в Юни 11, 2006, 22:54:46 pm
Казват, че Петър Стоянов.
Титла: Re:Билдербергите
Публикувано от: AU в Юни 11, 2006, 22:59:36 pm

 нали не си правиш майтап :o


  ЕЗК 
Титла: Re:Билдербергите
Публикувано от: H. в Юни 11, 2006, 23:19:02 pm
Не.
Титла: Re:Билдербергите
Публикувано от: AU в Юни 11, 2006, 23:25:22 pm
Не.
:o

  ЕЗК 
Титла: Re:Билдербергите
Публикувано от: fisk в Юни 11, 2006, 23:27:52 pm
http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?topic=812.0 (http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?topic=812.0)

Цитат
*Petar Stoyanov, President, Centre for Political Dialogue, Sofia; former President of Bulgaria
Титла: Re:Билдербергите
Публикувано от: Tina в Юни 14, 2006, 01:24:47 am
Списък на участниците в срещата на Билдербергите:

(http://www.infowars.com/images2/nwo/bilderberg/bbg_list_page_03.jpg)

(http://www.infowars.com/images2/nwo/bilderberg/bbg_list_page_04.jpg)

(http://www.infowars.com/images2/nwo/bilderberg/bbg_list_page_05.jpg)

(http://www.infowars.com/images2/nwo/bilderberg/bbg_list_page_06.jpg)
Титла: Re:Билдербергите
Публикувано от: Eon в Юни 14, 2006, 09:13:49 am
Истинско?
Титла: Re:Билдербергите
Публикувано от: fisk в Юни 14, 2006, 09:47:09 am
Мда, естествено,  ::) Повечето от тях са така наречените финансови имиджи! Вижте офиц стрнаница на ББ. И пак пиша, тези ББ или по-тчно този мийтинг и преднамерена поза!
Титла: Re:Билдербергите
Публикувано от: Eon в Януари 09, 2007, 11:16:15 am
По-долу ще видите списък на присъстващите на конференцията на Билдербергите във Версай 2003 г.
Титла: Re:Билдербергите
Публикувано от: Eon в Януари 10, 2007, 15:22:36 pm
Е тоя списък е от друга среща през 2003.
Титла: Re:Билдербергите
Публикувано от: x-37 в Януари 10, 2007, 21:48:42 pm
Не.

Стоянов не е еврейн  ;)
Титла: Re:Билдербергите
Публикувано от: H. в Януари 10, 2007, 21:52:58 pm
Не.

Стоянов не е еврейн  ;)

Е.
Титла: Re:Билдербергите
Публикувано от: lolypop в Март 05, 2008, 16:34:24 pm
Българският билдерберг Камов!
http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=1603&sectionid=10&id=00005
Титла: Re:Билдербергите
Публикувано от: Крайчо в Март 08, 2008, 10:31:22 am
според мен доста добра е книгата на Даниел Естулин "Истината за клуба Билдерберг"с подзаглавие заговорът на свръхбогатите.
Има и цитати от тайно записани изказвания от срещи на Билдербергите.
Обръща се внимание доста и на плана за повсеместното чипиране на хората
Титла: Re:Билдербергите
Публикувано от: ultrafutur в Юни 12, 2008, 19:52:11 pm
Среща на Bilderberg Group; протестиращи ги обвиняват в конспирация


Du Won Kang & Michelle Brazeau, Epoch Times - Вашингтон
11.06.2008

Докато някои от най-влиятелните хора в света се срещаха в хотел Westfields Marriott в Шантили, Вирджиния (САЩ) от 5-ти до 8-ми юни, пред хотела се събраха протестиращи, за да направят публично достояние нещо, което те наричат злокобен дневен ред на Bilderberg Group.

Алекс Джоунс, водещ на синдикатно радио тоук шоу и продуцент на документални филми, каза: "Това е една престъпна група. Те са въвлечени в много лоши неща."

Но съобщение за пресата, публикувано от American Friends of Bildeberg (Американски приятели на Билдебърг) обрисува една по-различна картина.

Според съобщението, поредицата от годишни срещи, първата от които е през 1954 г., "е в резултат на загриженост, изразена от изтъкнати граждани от двете страни на Атлантика, че Западна Европа и Северна Америка не работят в необходимото тясно сътрудничество, както подобава за разрешаването на общи проблеми от критично естество".  ;D :D ;D

Президентът на Групата на Световната банка (World Bank Group), Робърт Б. Зоелик, Държавният секретар на САЩ, Кондолиза Райс, и председателят на Chase-Manhattan Corporation, Дейвид Рокфелер, бяха сред изброените участниците в срещата тази година.

Снимки на участниците, в това число един от председателите на Федералния резерв, Бен Бернанке, бяха взети от протестиращите пред хотела.

Bilderberg носи името си от хотела в Холандия, където се е състояла първата среща. Това е 56-та поредна година, когато групата се среща, но сега за първи път това е било обявено публично.

Според прессъобщението на American Friends of Bildeberg, тази година конференцията "ще се занимава предимно с темите за света без ядрени оръжия ;D, за кибер тероризма, Африка, Русия, финансите, протекционизма, взаимоотношенията между САЩ и ЕС, Афганистан и Пакистан, Иран и исляма". "Около 140 участници ще присъстват, от които около две трети са от Европа и останалите от Северна Америка", пише в съобщението.

"Около една трета са от правителството и политиката, и две трети са от областта на финансите, промишлеността, труда, образованието и комуникациите. Срещата е частна, за да насърчи искрена и открита дискусия", продължава съобщението.

Според Джоунс, заседанието е нарушение на Закона на Логан, федерален закон, който забранява държавни служители да се срещат с частни лица, за да обсъждат политически въпроси.

"Федералният закон гласи, че те не могат да идват тук и да обсъждат тайно политика за частни интереси", каза Джоунс. "Единственото място, където те могат да обсъждат нещата тайно, е в събранията по национална сигурност в Конгреса, или на Капитола, и то само помежду си."

Джоунс, продуцент на няколко документални филма, включително ‘Ендгеймс: План за глобално робство’ (‘Endgames: Blueprint for Global Enslavement’), смята, че срещите на Bilderberg не са предназначени за защита на националния суверенитет на Съединените щати, нито за интересите на американския народ, а по-скоро са в името на интересите на мултинационалните корпорации, които биха се облагодетелствали от едно глобално правителство.

"Това са глобалисти. Те искат свят с едно правителство", каза Джоунс. "Става дума за продиктувана от частни интереси среща с членове на правителството, извън правителството, нарушаваща федерален закон, както и Закона на Логан. Ние сме тук, защото това е една престъпна среща."

На въпроса за доказателства за влияние на Bilderberg Group върху американските кандидат-президенти, той заяви: "Според нашите източници, те решават кой харесват най-много и застават зад него. Тези хора притежават медиите. Притежават големите корпорации. Заедно, те са собственици на трилиони долари".

"И когато имате благоволението на ‘големите момчета’, се оказва, че получавате подкрепата... Дали имат те тотален контрол върху обществото? Не. Дали имат тотален контрол върху кандидатите? Не. Но те направляват. Те имат силно влияние."

Washington Post публикува статия на 9 юни със заглавие "Съветник на Обама критикуван за ипотечни сделки". Тя съобщава, че Джеймс А. Джонсън, бивш главен изпълнителен директор на Fannie Mae, ръководи процеса за намиране на вицепрезидент на Барак Обама, и че Джонсън е член на American Friends of Bildeberg.

Алекс Джоунс каза, че той е поканил Washington Post и Fairfax Times, и е призовал 16 милиона слушатели на радио Coast to Coast AM да окажат натиск върху пресата да отрази събитието. Но никоя от големите медии не се е появила.

Сайтът Americanfreepress.net, чийто редактор, Джим Такър, е твърд критик на Bilderberg Group, е публикувал списък на присъстващите на тазгодишната среща.


Превод ЕВ

(http://johnmccarthy90066.tripod.com/sitebuildercontent/sitebuilderpictures/rd-tabl2.jpg)
Титла: Re:Билдербергите
Публикувано от: SMSI-H в Юни 12, 2008, 20:31:57 pm
ultrafutur, защо не споменеш най-важното, а именно кой е представлявал България, КОЙ Е ПРЕДАТЕЛЯТ, ИМАЩ СМЕЛОСТТА ДА ЗАЯВЯВА ПРЕДАТЕЛСТВОТО НА НАРОДА И ДЪРЖАВАТА СИ ПРЕД ЦЕЛИЯ СВЯТ? >:( Още преди две години на срещата на Билдербергите имаше български представител и беше от Висшия съвет на БСП (?). Но в момента не се сещам за името му.
Титла: Re:Билдербергите
Публикувано от: Крайчо в Юни 14, 2008, 10:43:42 am
Дума да няма "добродушна" сбирка на дедовци и чичковци  :(
Титла: Re:Билдербергите
Публикувано от: ultrafutur в Юни 14, 2008, 20:30:05 pm
Засега само един българин е участвал в конференция на Билдерберг - социалдемократът Николай Камов.
Той присъства на срещата през 1999 г. в португалския град Синтра.
Титла: Re:Билдербергите
Публикувано от: SMSI-H в Юни 14, 2008, 20:42:31 pm
Браво, точно той е. Но е участвал и преди две-три години. Това поне го пишеше в Строго секретно. Набило ми се е в ума, защото Камов не е десен политик. Фрапиращото е, какво въобще прави на срещите им?
Титла: Re:Билдербергите
Публикувано от: Крайчо в Юни 14, 2008, 20:47:06 pm
Камов е партиен многобец в лявата част на политическия спектър.

А че има участници които не можеш да разбереш защо са поканени е факт.
Като прегледах списъка за тази година на линка даден ultrafutur открих вътре и някаква канадка която е шеф на очевидно компания за музика и книги.
Чудно наистина  :-\
Титла: Re:Билдербергите
Публикувано от: H. в Юни 14, 2008, 22:44:06 pm
Има "вътрешен списък" на посещаващите срещите на Билдерберг, който не стига до нас. Доколкото знам в един от тези вътрешни списъци, е бил и Петър Стоянов.
Титла: Re:Билдербергите
Публикувано от: Peacekeeper в Юни 15, 2008, 10:43:37 am
Щом са публични личности, толкова са и влиятелни ;D  Мият си ръцете с тях и всъщност ни оставят с погрешното впечатление за това кой дърпа конците ;)
Иначе е интересна среща :P
Титла: Re:Билдербергите
Публикувано от: cdms в Юни 15, 2008, 11:03:34 am
Обява
Търси се кардиналът в сиво на билденбергови. Който има информация нека я сподели.
Титла: Re:Билдербергите
Публикувано от: Breath в Юни 16, 2008, 17:46:13 pm
А че има участници които не можеш да разбереш защо са поканени е факт.
Като прегледах списъка за тази година на линка даден ultrafutur открих вътре и някаква канадка която е шеф на очевидно компания за музика и книги.
Чудно наистина  :-\

Чрез музика и книги се отправят доста съзнателни/подсъзнателни съобщения, така че няма нищо чудно според мен. Трябват им хора навсякъде а и те си ги имат.
Титла: Re:Билдербергите
Публикувано от: Lordsith в Юни 20, 2008, 09:47:00 am
Във връзка с въпроса относн, кой е сивият кардинал на Билдербергита, отговорът е много прост - "ВАТИКАНА".
Ще попите защо или пък ще кажете,че това е абсурдно. Може и да сте прави за абсурдността,но ако питате защо ето Ви няколко теми за размисъл и може би по-задълбочени проучвания:
1. Защо всички тайни организации искат унищожението на Ватикана (по-точно католическата църква)? Да ли не е само привидно? Да ли не се е изчерпала доктрината на Ватикана и в момента си прокарват новата, с която да задържат контрола?
2. Защо всички папски гвардейци са швейцарци (има и италианци и др.) и всички до един са с така нарченото благородническо потекло? Защо Швейцария финансовия център на всички капитали, явни и тайни?
3. Защо католиците в САЩ са около 80% от населението?
4. Защо южна америка е почти цялата католическа?
5. Защо най-добре развитите райони в Европа са с католическо население?
6. Защо ислиамският свят е настроен срещу католическото христянство (може някои да слагат и източно православното в кюпа с католицизма, но не може да се каже, че нямат право)
Сигурно има още въпроси, които могат да бъдат зададени или пък да получат отговор в подкрепа на горното ми твърдение, но като заключение бих само да Ви кажа, че цялата съвременна история на Европа и света като цяло е била под контрола на Ватикана с векове.
И Ватикана не възпрепятства научно техническият прогрес, напротив,но за да се държат под контрол масите трябва да има страх.
Благодаря Ви за това, че отделихте малко време да прочетете написаното от мен.
Титла: Re:Билдербергите
Публикувано от: ultrafutur в Юни 20, 2008, 11:34:16 am
1. Защо всички тайни организации искат унищожението на Ватикана (по-точно католическата църква)? Да ли не е само привидно? Да ли не се е изчерпала доктрината на Ватикана и в момента си прокарват новата, с която да задържат контрола?

Не е само привидно - така си е ! Самата Ватикана от много отдавна цели своето самоунищожение, и именно затова така упорито пропагандира в момента перверзните си идеи... Друг е обаче проблемът, в тази връзка: тайните организации всъщност не правят нищо различно от кардиналите в Светата обител - алчността, надменността и задоволяването на 1ва и 2ра чакра не са болест само на масите, а и на така наречените " елити"...

2. Защо всички папски гвардейци са швейцарци (има и италианци и др.) и всички до един са с така нарченото благородническо потекло? Защо Швейцария финансовия център на всички капитали, явни и тайни?


Защото там отива след 2рата световна война най-голямото количество злато, заграбено през годините на "първоначалното натрупване" на европейския едър капитал. След това забочва да се банкира с него, и всъщност натрупването на реални ценности в злато е продължило, продължава и досега.
Център на рептилианското обсебване и чувство за значимост ( манипулиране на обществените процеси ) . . .

3. Защо католиците в САЩ са около 80% от населението?

Защото в САЩ има много добре изградена рекламно-религиозна система, екарваща милиони в коловозите, изградени от католицизма ( но и доукрасени и хипертрофирани, от евангелизма ! )

4. Защо южна америка е почти цялата католическа?


Защото това е бил опит за "нежна колонизация". Той в голяма степен си е успял де,... ;) Същото важи и за най-добрите области в Европа...  Успели са да заменят древните "примитивни култури и знания" с 'модерното' светоусещане на християнската, 'братска' (само)жертвеност... 


5. Защо най-добре развитите райони в Европа са с католическо население?

...

6. Защо ислиамският свят е настроен срещу католическото христянство (може някои да слагат и източно православното в кюпа с католицизма, но не може да се каже, че нямат право)


Защото в ислямският свят ( макар за нас, европеидните, той да изглежда варварски и изостанал ) все пак има останала някаква емоционална интелигентност, т.е. съвест, която им позволява да видят пародията и ужаса, към който водят западната култура / цивилизация / матрица.
Освен това, все повече инфо излиза - както за тайните общества, управляващи задкулисно със сюблимни похвати и посредством най-различни други удари под кръста, които демократично избраните управници пробутват на зомбираните си електорати...
 
  :P
Титла: Re:Билдербергите
Публикувано от: Trandev в Юни 20, 2008, 13:06:14 pm
Здравей Lordsith!

На поставените  въпроси можеш най - добре да си отговориш сам, използвайки най - популярната търсачка в интернет.Поздрави!
Трандев
Титла: Re:Билдербергите
Публикувано от: sidewinder в Юни 28, 2009, 14:55:38 pm
Намерих този списък с престъпленията на групата на Билдерберг в И-нет и сметнах за добе да го има и тук. Ако е качвано вече нещо подобно, изтрийте темата.1. Причинявайки имплозия на няколко национални икономики (Тайланд, Корея, Индонезия, Япония, Русия и други имащи дългове) десетилетия назад чрез борсови спекулации и манипулации.

2. Причинявайки допълнителни финансови трудности на тези страни, чрез МВФ и Световната банка, чрез налагане на условия за тях, че са обогатени американски финансови къщи под покритието на помощ на засегнатите нации да възвърнат своята икономическа стабилност.

3. Намаляването на работната сила, от унищожаването на милиони работни места чрез хищническа автоматизация, понижаване на заплатите, намаляване на ползите, както и премахване на пенсиите.

4. Допълнително обедняване работната сила чрез преместване на фабрики за ниска заплата в зони на земното кълбо и офшорен аутсорсинг на голяма част от работните места, които останаха.

5. Налагане или засилване на близо-робски-трудови условия в държавите, към които тези предприятия са премести.

6. Взриваването на Murrah Federal Building в Оклахома Сити на 19 април 1995 г., с 168 жертви и над 800 ранени, за да спечели конгресна подкрепа за борба с тероризма Бил Клинтън.

7. Взриваването на Световния търговски Център 1, 2 и 7 и Пентагона на 11 септември, 2001 г.; убийството на пътниците на самолети, и обвиняването на  "мюсюлманските терористи", за това, което самото американско правителство организира; официално жертвите са 2974 души, но неофициално броят на умрелите е вероятно повече от 10000.

8. Създаване на одеало от отровни материали, което би станало във времето причина за вземането на живота на десетки хиляди Нюйоркчани от респираторни и други усложнения и заболявания.

9. Създаване и експлоатация на измами от 9/11. Прикриване на истинската самоличността на извършителите.

10. Използвайки климатични оръжия (HAARP), за да предизвика в световен мащаб наводнения, земетресения и урагани, 2008 г. Сичуан земетресението, 69200 души убити и ранени над 300000.

11. Евентуално задействаното цунами през 2004 г. чрез подводен термоядрен взрив който уби повече от 225000 души.

12. Използване на най-ниска честота (Ulf) устройство, разположено в близост до колеж Augsberg за разрушаване на мост в Минесота I35, умират тринадесет души и 145 са ранени.

13. Причинявайки убийствен войни на Балканите (1999), Афганистан (2001) и Ирак (2003), за да разширят своите глобално влияние, контрол върху петрола, и да се осигури контрол на търговията с афганистанските наркотици.

14. Използването на обеднен уран за оръжия в тези войни, причинявайки безброй ужасни деформации при раждане и множество смъртни случаи и на двете страни - местни цивилни и Коалиция войници, както и превръщането на засегнатите страни, в това, което някои наблюдатели казват "радиоактивни отпадъчни земи."

15. Изхвърляне на смъртоносни тонове обеднен уран в атмосферата от тези и други войни.

16. Източване от разстояние на трилиони долари от народите чрез директна кражба, както съобщава например като секретар по отбраната Доналд Ръмсфелд за 10 септември, 2001г., и корумпирани иракчани за "реконструкция" договорености от 2003г. до днес.

17. Използване на въоръжените сили и разузнавателните агенции да прехвърлят средства (фалшиви ковчези, органни чанти и т.н.) и контролира международната търговия на наркотици (Хондурас, Косово, Афганистан и др), с цел събиране на пари за "черни операции."

18. Финансиране на многобройни терористични групи в целия свят, включително и Ал-Кайда.

19. Измъчват противниците, както в САЩ и в чужбина, в затворите, управлявани от и за американците.

20. Създаване на частни армии като Blackwater.

21. Подкопава конституциите чрез премахване конституционни гаранции за граждански права.

22. Корумпира съществуващите полиция и въоръжени сили, и ги използва за престъпни цели.

23. Финансиране обширни програми за наблюдение на гражданите.

24. Създаване на дълбоки подземни военни бункери (DUMBs) за задържане на десиденти.

25. Корумпира медиите и прилага на строга цензура.

26. Контрол на технологиите с цел по-добър контрол върху хората – модели на държание.

27. Убииствата на опоненти като президента Джон Ф. Кенеди, секретаря на ВМС Джеймс Форестал, бившия директор на ЦРУ Уилям Колби, конгресмена Пол Гилмор, и whistleblowers Филип Шнайдер и Уилям Купър.

28. Убийството на Стенли Майер, изобретателя на технология, позволяваща да се ползването на вода като гориво за автомобилите.

29. За поставянето на живак с детските ваксини – над 60 мил. деца са ваксинирани само в САЩ.
Титла: Re:Билдербергите
Публикувано от: Visitor в Юни 05, 2010, 09:26:04 am


Telegraph:

The Bilderberg Group: fact and fantasy (http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/politics/7804197/The-Bilderberg-Group-fact-and-fantasy.html)

По-интересното е, че е отделено място за цяла статия в Телеграф за истина или фантазия на конспиратирите са Билдербергите и техните тъмни планове за света.
Титла: Re:Билдербергите
Публикувано от: ARRI в Юни 05, 2010, 14:14:55 pm
Бил Гейтс за пръв път ще участва на срещата на Клуб Билдерберг.Тази среща се провежда в испанският град Ситгес.

http://www.ivanstamenov.com/2010/06/1746/
Титла: Re:Билдербергите
Публикувано от: insomnia1304 в Юни 06, 2010, 10:19:11 am
Бил Гейтс в тазгодишната среща на Клуб Билдерберг

http://www.ivanstamenov.com/2010/06/1746/

Поста е залепен на Юни 06, 2010, 21:26:14 pm
Телеграф: Клуб Билдерберг – факти и фантазия
 ;)
http://www.ivanstamenov.com/2010/06/1763/
Титла: Re:Билдербергите
Публикувано от: otnesen в Юни 12, 2011, 19:00:11 pm
В Швейцария се случват интересни работи. Представител на най-широко представената партия в страната Доминик Бетиг и още двама депутати от същата партия са решилки да поискат арест за бившия държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър, заради военни престъпления на САЩ извършени в източна Азия през 50-те и 60-те години.

Доколкото разбрах, през този уикенд Кисинджър е трябвало да пристигне в Швейцария за заседания на Билдербергския клуб. Срещата би трябвало да се провежда в хотел “Суврета хаус”, намиращ се в Санкт Мориц (St Moritz), намиращ се в югоизточна Швейцария.

(http://www.greatrail.com/media/5121946/Glacier%20Express%20&%20St%20Moritz%202010.jpg)

Ето изглед на мястото:

http://www.suvrettahouse.ch/de/webcam/suvretta.aspx (http://www.suvrettahouse.ch/de/webcam/suvretta.aspx)

Другото странно нещо около тази среща е пребиването на италианския евродепутат Марио Боргезио от националистическата партия “Северна лига”. Сведенията за тази случка са противоречиви.

В последните 2-3 години изглежда като че ли влиятелните групи контролиращи процесите в света губят почва под краката си. Световната криза не изглежда да протича по план, а големи държави извън Западния свят се организират в солиден съюз.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=925379

Това  явно не е първия път, когато Кисинджър бива обвиняван във военни престъпления. През 2002-а в Лондон също са били отправяни такива обвинения срещу него.

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=373263
Титла: Re:Билдербергите
Публикувано от: Eon в Юни 12, 2011, 19:45:36 pm
http://publicintelligence.net/2011-bilderberg-meeting-participant-list/

Ето и листа на участниците.
Титла: Re:Билдербергите
Публикувано от: pain в Юли 06, 2011, 19:50:52 pm
Незнам, но като се загледах ... всички са някакви политици и замесени с политика . Чудно ми е,защо изведнаж видях "Coca-Cola Chairman" ....
Титла: Re:Билдербергите
Публикувано от: Eon в Юли 06, 2011, 20:19:24 pm
Незнам, но като се загледах ... всички са някакви политици и замесени с политика . Чудно ми е,защо изведнаж видях "Coca-Cola Chairman" ....

Само кока-кола ли ти е позната от световните компании и банките? Ако се зачета сигурно ще ти изредя още 30-40 корпорации.

И какво чудно има в това, че виждаш кока-кола?
Титла: Re:Билдербергите
Публикувано от: arakha в Юли 06, 2011, 22:51:20 pm
pain явно е нов в тематиката :)и му предлагам, като за начало да гледа един лек филм на Алекс Джоунс EndGame-Blueprint For Global Enslavement.
Титла: Re:Билдербергите
Публикувано от: cccpkgb в Юли 09, 2011, 21:59:02 pm
В Билдерберг не членуваха ли само европейци и американци? Гледам и китайци се мяркат.

ПС: Къде е шефа на ФСБ :P Гледам тоя на NSA е присъствал :)
Титла: Re:Билдербергите
Публикувано от: The_Cyborg в Януари 14, 2012, 20:20:40 pm
В Билдерберг не членуваха ли само европейци и американци? Гледам и китайци се мяркат.


Клубът има изгода от членството на всяка влиятелна личност,заемаща висок пост,която по един или друг начин би помогнала за осъществяването на плановете им.Независимо от националната принадлежност.
Титла: Re:Билдербергите
Публикувано от: ARRI в Януари 29, 2012, 17:11:33 pm
Кои бяха създателите на клуба Билдерберг ? (http://polopot.blog.bg/politika/2011/12/26/koi-biaha-syzdatelite-na-kluba-bilderberg.872550)
(http://polopot.blog.bg/photos/91305/original/800px-Bilderberg_-_Oosterbeek(1).jpg)


На 29 Май 1954 в хотел "Билдерберг" край Арнем, Холандия беше съзадедн може би най-влиятелният политически клуб.Клуб който провежда срещите си при закрити врати и повишена сигурност. Това може би си има своето логично обяснине, като се има предивд, че много често участници в срещите на този клуб става правителствени и държавни ръководители много скоро след, като са били поканени да участват в срещите на "Билдербергите". Най-пресните примери са Харман Ван Ромпой и Марио Монти.


Но кои бяха създателите на този влиятелен политическ клуб ?
(http://polopot.blog.bg/photos/91305/original/retinger-bruxelles-march-1949-detail.jpg)

Основната роля в свикването на първата среща на клуба "Билдерберг" играе полският политик Йозеф Ратингер. Според официланата версия той е силно притеснен от нарастващият анти-американизъм в Европа и предлага среща на лидерите на Европа и Америка, която да заздрави връзките между съюзниците. Разбира се ако трябва да бъдем обективни това по-скоро звучи, като удобно оправдание за свикването на срещата. Така, че именно на малко познатията полски политик Йозеф Ратингер дължим заслугата за съществуването на този клуб.

Но кой беше Йозеф Ратингер?

Той е роден в Краков, Полша (по това време част от Австро-Унгария). Неговият баща е съветник на Граф Владислав Замойски. Когато баща му умира Графът взема младият Йозеф под своето крило. Планирано е Ратингер да стане свещеник и е записан в семинария, но по-късно той променя своето намерение. Финансиран от Граф Замойски, през 1906 той постъпва в Сорбоната. На 20 години той става най-младият човек придобил докторска степен по философия. През 1917 Ратингер пътува до Мексико където става неофициален политически съветник на лидера на съюзите Луис Моронес и Президента Плукарко Кайес. (който пък е атейст и по-късно води война срещу Католичекият клир в страната.Странен избор за човек подготвян за католически свещеник.  ) По време на Втората Световна Война той става съветник на министър-председателя на Полското Правителство в изнание, Генерал Владислав Сикорски. Йозеф Ратингер е и един от хората, които спомагат за създаването на Европейското движение и Съвета на Европа. През 1954 Ратингер е инициатор на първата среща на клуба Билдерберг и остава техен секретар до своята смърт през 1960. Именно той моли за помощ в промотирането на идеят за клуба другата влиятелна фигура, която играе ключова роля. И тове е..
(http://polopot.blog.bg/photos/91305/original/images(1).jpeg)
Рицарят на Малта Принц Бернхард Нидерландски. Не бива да забравяме, че е  баща и на сегашната кралица Бетрикс. Той е втората ключова фигура, която участва във формирането на клуба Билдерберг. Той е помолен от Йозеф Ратингер да лобира за създаването на този клуб. Той става и пръвият председател на клуба, като заема този пост от 1954 до 1975. Едва ли е случайно, че именно той е човекът задържал се най-дълго на този пост. Не бива да се пропуска и факта, че Берхард е бил член и на Нацистката Партия, която по-късно напуска. Също така е бил член и на СА въпреки, че по-късно упорито отрича. Той е работил и за германският химически концерн И.Г. Фарбен (който пък беше най-големият спонсор на Хитлер).
(http://polopot.blog.bg/photos/91305/original/obama31_01.jpg)
Първата среща на Билдербергите през 1954, ръководена от Принц Бернхард Нидерландски.

Няма как да бъде пренебрегната ролята, която играе холандската кралска династия във формирането на този клуб. Едва ли е случаен факта, че Кралица Беатрик е присъствала на срещи на клуба през 1997, 2000, 2006, 2008–2011. Повече присъствия от нея има само  нейният баща Принц Бернхард, който е и един от създателите на клуба.
(http://polopot.blog.bg/photos/91305/original/Beatrix_Johanitter_malta_cross_001.jpg)

Дамата на Малта Кралица Бетрикс. На тази снимка може да видите, как през 1954 Принц Бернхард посвещава Беатрикс в Ордена на Малта : www.vaticanassassins.org/wp-content/uploads/2009/11/SMOM-Prince-Berhhard-Kinghts-Queen_Betricx_12.bmp
Друг любопитен факт е, че клубът няма никаква официлана дейност извън редовните си годишни срещи. Но това не пречи "неофициалната му централа" да се намира отново в Холанндия. Централата на клуба е Уиниверситетът Лейден в Холандия. Той както може да се досетите има много близки връзки с кралската династия. Там са завършили кралиците Бетрикс и Юлиана и принци Вилхем-Александър.
(http://polopot.blog.bg/photos/91305/original/Seal_Leiden_University.jpg)
Това е логото на университета. Много добре се вижда Минерва в средата . Също така и двата кръстосани ключю. Да не забравяме, че герба на Ватикана е също два ключа.

И така клубът беше предложен от подготвяният за католически свещеник Йозеф Ратингер, един модерен йезуит. Промотиран и ръкодовен от Рицарят на Малта Принц Бернхард. Истината е, че така шумно "рекламираният" клуб Билдерберг не е нищо повече от една малка част от целият пъзел. Един от много инструменти на влиятелните хора зад сцената.

/разследване на автора/
Титла: Re: Билдербергите
Публикувано от: BAYO в Юни 21, 2012, 12:06:31 pm
Какво се случи на тазгодишната среща на "Билдерберг"?

Годишното събиране на световния финансов, политически, научен и медиен елит, част от т.нар. "група Билдерберг" завърши своята 60-та поред конференция, която се проведе в хотел "Мариот Уестфийлдс" в щата Вирджиния.
 Групата на "Билдерберг" е много повече от един социален клуб. Той е играл важна роля в оформянето и определянето посоките на развитие на света, откакто е създаден през 1954 г.
 
През последните години в срещите на "Билденберг" са участвали Бил Клинтън, Джордж Х. У. Буш, принц Чарлз, Дейвид Камерън, Тони Блеър, Хенри Кисинджър, Бил Гейтс, Ангела Меркел, Бен Бернанке, Тимъти Гайтнър, Рик Пери, Дейвид Рокфелер, Херман ван Ромпуй, Жан-Клод Трише, Джеф Безос, Крис Р. Хюз, Ерик Schmidt, Крейг Мънди J., Андерс Фог Расмусен, Ричард Пърл, Пол Волкър, Лорънс Съмърс, Хилари Клинтън и други височайши личности.
 
От нашия регион е известно, че участие взеха трима представители от Гърция – бившият финансов министър в правителството на Георгиос Папандреу – Георгиос Папаконстантину, президентите на "Coca-Cola hellenic Bottling Company" Джордж Дейвид и на Гръцката фондация за европейска и отбранителна политика "ЕЛИАМЕП" - Лукас Цукалис.
 
Анализаторите обясняват удължаването на срещата, която от четиридневна се превърна в петдневна, с разглеждането на широки дискусионни теми и въпроси от
 
съдбоносно значение за глобалното развитие на света
 
В навечерието на срещата, от пресслужбата на организацията публикуваха специално съобщение, в което се казва, че "Западният свят, включително САЩ, са изпаднали в сериозна дългова криза. В страната на домакините (САЩ), предстоят президентски избори. Проблемите в отношенията между Иран и Запада все още не са решени. Какво е бъдещето за Сирия? Какви са възможностите за последващото развитие на Африка? Тези и други теми от подобен интерес събират представители на световния елит...".
 
По традиция тези събрания на групата преминават в изключително затворен кръг. А малкото медии, които се допускат до "кулоарите" на срещата обикновенно публикуват само отделни "редактирани" изявление на отделни, предварително селектирани участници.
 
Когато разглеждат тазгодишната среща, повечето медии обръщат специално внимание на засилените мерки за сигурност. Явно това съвсем не е случайно.... Защото, според източници, пожелали анонимност, на дискусиите се е обсъждало бъдещето на Европейският съюз, а не само на Гърция, както някои подхвърлиха.
 
За какво се договориха?
 
Отново позовавайки се на изявление на хора, намиращи се в непосредствена близост до организаторите на тазгодишната среща в САЩ, на срещата е било взето решението да се сформира т.нар. "Елитен съюз" в рамките на ЕС. В него би трябвало да участват т.нар. "шестима пионери" - Германия, Франция, Италия и Бенелюкс, към които в последствие да се присъединят Австрия и Финландия.
 
Междувременно в редица медии се появиха твърдения, че на срещата е взето решение Източна Европа и по-точно страните от бившия "Съветски лагер" все пак да имат свой представител в това "елитно ядро", който да бъде Полша. Британският "Гардиън" пише, че
 
Полша "би могла да се превърне в лидер на Източна Европа"
 
Според авторите на материала във вестника, повод за това дават дискусиите между министрите на финансите на Финландия, Полша и лорд Питър Менделсън, който отдавна е член на групата "Билдерберг".
 
Менделсон, "архитектът на третия път" и бившия министър-председател на Великобритания Тони Блеър са смятани за инициатори на процеса на образуване на т.нар. "Нови лейбъристи". По новият път на развитие (унитаристки) Германия трябва да допринесе най-вече за процеса на оздравяване на европейските икономики, което води до създаването на условия за сближаване на ядрото.
 
Засега няма информация кой трябва "да води" Германия по този път, но все пак става ясно, че това няма да бъде нито досегашния канцлер Ангела Меркел, нито настоящия финансов министър Волфганг Шойбле. Новите, "стари любимци" на Билдерберг са социалдемократа Пер Щайнбрик и демократа Карл Теодор цу Гутенберг.
 
Бившият германския министър на отбраната, Гутенберг, бе поканен на среща в Шантили. Там му бяха опростени "старите грехове", във връзка с плагиатстването при написването на докторската му дисертация, заради което подаде миналата година оставка.
 
Междувременно мнозина припомнят, че възхода на Ангела Меркел започва след първото й участие на среща на "Билденберг". Няколко месеца по-късно тя става канцлер на федералната държава. Преди това пък на подобен възход се радва и именития й предшественик, Герхард Шрьодер.
 
Подсказвайки всички тези факти, тези дни авторитетното германско списание "Шпигел" излезе с публикация, че най-вероятно
 
новия канцлер на Германия ще се казва Карл Теодор цу Гутенберг
 
Паметливи журналисти посочват, че именно така преди време е "изгряла звездата" на Жозе-Мануел Барозу, който преди да участва на среща на "Билдерберг" е бил, както отбелязват някои световни медии, "поредния анонимен португалски премиер".
 
Обстойни репортажи за това какво се случи на тазгодишната среща на "Билдерберг" публикуваха издания като парижкия "Льо Монд", седмичника на германската левица "Ди Цайт" и смятания от мнозина за "либерален" австрийски вестник "Стандарт".
 
Редовното годишно събиране на "Владетелите в сянка" - участниците в кръга "Билденберг", се превръща, според твърденията на някои от участниците му, в истинско съдене на определени членки на еврозоната.
 
Гърция трябва да бъде унищожена!
 
Предполага се, че решението за съдбата на Атина е било взето още през 2009 г., след състоялата се среща на върха в гръцката столица. Запознати припомнят, че само няколко месеца по-късно, Гърция изпада във финансов колапс. 
 
Смята се, че това е само едно от решенията на "Клуба", който заседава четири дни "полулегално" в луксозния хотел "Мариот" в американския щат Вирджиния.
 
"Гърция никога няма да може да изплати това, което дължи. Никога. И тя не е единствената. Гърция е мъртва", гласи съобщението, което предаде неназован източник, който твърди, че е присъствал на срещата.
 
 
По Информационна агенция "Кросс" ­- crosspress.bg

Едит: Сега видях и нещо "българско".

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B9_%D0%9A%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%B2

Едит2: Това е списъкът на тазгодишната среща:

http://sionvadisi.net/english/bilderberg-meetings-chantilly-virginia-usa-31-may-3-june-2012
Титла: Re: Билдербергите
Публикувано от: kalan в Юни 21, 2012, 13:49:33 pm
BAYO
Кои са тези анализатори?
Как са разбрали какво се обсъжда?
Как е изтекла тази информация след като уж са тайни?
Някак си ми звучи странно тайна организация планираща все гадорийки да има пресслужба, която да казва какво се е обсъждало.
Съжалявам, но ми намирисват разни неназовани източници присъствали на срещата.
Титла: Re: Билдербергите
Публикувано от: BAYO в Юни 21, 2012, 16:48:48 pm
За съжаление не мога да отговоря на тия въпроси. Не съм толкова навътре в нещата. Някой друг може би, да...
Титла: Re: Билдербергите
Публикувано от: bojinkata в Юни 21, 2012, 17:00:19 pm
Тайни, тайни колко да са тайни. Винаги има изтичане на информация. Да не говорим пък, че понякога се прави и контролирано изтичане на инфо. Източниците никой журналист няма да си ги посочи, защото ще му е за последно.
Титла: Re: Билдербергите
Публикувано от: sunshy в Юли 17, 2012, 16:20:15 pm
12 пресни видеа с конфронтации от Luke Rudkowski относно Bilderberg Group с някои доста влиятелни, НО неизвестни за масата хора личности, сред които Lord Jacob Rothschild, James Wolfensohn, Vernon Jordan, Alan Greenspan, Ted Turner ... - http://mediaroots.org/12-confrontations-with-media-politicians-on-bilderberg.php

Много ме кефи как някои не са чували за тоя "филм", докато други в прав текст си казват, че ходят да го гледат от 1969 г. (а трети и от 1954 г.)  :D
Титла: Re: Билдербергите
Публикувано от: Hacko в Септември 17, 2012, 12:52:34 pm
Съобщение от международните банкери до Анонимните  -
/>
Това е  Планът за Големия Близък Изток на международните банкери. Цитат:

"Ние сме Билдербергите! Ние сме 1-ния %!  Очаквайте ни, да манипулираме съзнанието ви!
 Очаквайте ни, да заблудим сърцето ви!"
Титла: Re: Билдербергите
Публикувано от: Arcane в Септември 17, 2012, 16:31:38 pm
Аз смятам, че някой се е опитвал да се учи на Sony Vegas и Adobe Premiere и това клипче е крайния резултат.