Форум за конспирации, уфология и мистика.

Мистика и Мистерии => Паранормални Явления => Темата е започната от: Ashkalon в Януари 08, 2011, 22:19:46 pm

Титла: Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: Ashkalon в Януари 08, 2011, 22:19:46 pm
От много време исках да споделя какво ми се случи, на хора,които може би имат някаква информация и биха я споделили с мен.
Преди около година реших да си легна както всяка друга вечер.Пробудих се към 5 и нещо сутринта, погледнах в стята ми и се вцепених-видях черна фигура с качулка,на която не и се виждаше лицето(донякъде приличаше на дименторите от Хари Потър).Гледах я около няколко секунди невярващ какво виждам и извиках "Остави ме намира!" за моя голяма изненада това проработи тя се обърна настрани свивайки се в нещо като кълбо, същевременно излъчвайки катранено черни вълни (като пулсар) оставяйки ме недоумяващ въобще какво стана.Часовникът ми беше счупен, пръснат направо по средата.Същият ден ми изникна стар спомен, че това ми се е случвало и като малък,но съм го бил забравил.
Разбира се следващата вечер като се върнах от университета, реших да питам Google и се оказа, че не малко хора са имали почти същото преживяване като мен.Имаше един мъж в един форум,който каза,че той и негови приятели от фейсбуука,които са виждали тази фигура са разбрали защо ги е навестявала и беше си оставил пощата.Писах ми към 5 пъти, ама той не ми отговори.Сега се чудя кога ще видя това нещо пак.Моля, някой ако има някаква информация да сподели!
Титла: Re:Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: Alf в Януари 09, 2011, 03:59:54 am
Здравей ! Да тук наистина има много компетентни хора ,които смятам ,че ще ти отговорят на въпросите и с любопитство очаквам! А според мен това може да е опит за похищение от извънземни .
Титла: Re:Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: Mothman в Февруари 20, 2011, 22:23:47 pm
Да, имал си посещение от някое четириизмерно влечугоподобно, имаш късмет, че си жив! :)
Титла: Re:Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: reply в Февруари 21, 2011, 23:04:43 pm
нещо общо с тъмните фланелки?  :-X
Титла: Re:Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: Mothman в Февруари 26, 2011, 00:02:02 am
Именно, за тях говоря! :)
Титла: Re:Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: Ashkalon в Март 01, 2011, 21:18:20 pm
Добре.Черни фланелки.Някой би ли ми разяснил плс :)
Титла: Re:Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: Pilota в Март 05, 2011, 22:15:56 pm
Освен мъже в черно за друго не се сещам.
Титла: Re:Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: mirage в Март 06, 2011, 17:42:02 pm
Да не е Shadow people http://en.wikipedia.org/wiki/Shadow_people (http://en.wikipedia.org/wiki/Shadow_people). По coast2coast имаше предавания за тях.
Титла: Re:Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: reply в Март 08, 2011, 00:47:36 am
Не :) Mothman го е написал... В книгата на Барбара Марчиняк ("Вестителите на зората") ги наричат по този начин (черни фланелки)    :)
Само не съм убеден, че точно с тях си имал "среща"
Титла: Re:Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: Ashkalon в Март 09, 2011, 00:50:42 am
Ok.Reply кажи според теб какво е станало (използва израза "точно с тях"). :)
Титла: Re:Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: suchko в Март 09, 2011, 13:50:55 pm
Ами това.......... ?

IGUANOIDS

Приблизително 4-5 фута (120-150 см) високи, с вид на игуана, но с "хуманоидна" конфигурация. Понякога са виждани да носят черни монашески роби с качулки или мантии , които скриват голяма част от техните сауриански черти, включващи и опашки. За тях е било съобщавано, че са крайно опасни и изпълнени с омраза към хората и, че са на по-ниско стъпало от Рептоидите, както Сивите, и както всички други клонове на "змийската раса" те използват черна магия, магьосничество и други форми на мозъчен контрол срещу враговете си. Те изглежда са кастата на магьосниците или жреците, сред рептилианските видове, преминаващи от едно измерение в друго


.......... само предполагам ? :unknown:
Титла: Re:Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: Ashkalon в Март 09, 2011, 17:47:59 pm
Suchko, благодаря ти за подробния отговор.Не бях чувал за тази каста. :)
Титла: Re:Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: Sekhmet в Март 10, 2011, 14:05:15 pm
Хранят се със страха ни! Добра е била реакциятата ти. Когато намират пролука \напр. негативни наши чувства или страхове през деня\ идват за да получат още. Не се страхувай, вярвай и обичай. Едва ли ще дойде на посещение отново! Съвет от мен - просто не мисли повече за случилото се и няма да се повтори! ;) За малко да забравя - мразят и се боят от котки. Така че ако нещо те притеснява вземи си едно малко хищниче ;)
Титла: Re:Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: Ashkalon в Март 10, 2011, 15:31:31 pm
Благодаря ти за полезната информация Sekhmet. :)
Титла: Re:Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: Sekhmet в Март 10, 2011, 15:46:03 pm
За това го има този форум! Радвам се че съм ти полезна, просто не се страхувай от това което не можеш да си обясниш, а котката .... това го използвам ежедневно ;)
Титла: Re:Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: Nikola_Davidov в Март 10, 2011, 15:56:24 pm
Нямам никаква информация или полезен съвет в случая, но веднага ми изникна асоциация с Властелинът на пръстените и Черните ездачи. Просто споделям мисълта.
Титла: Re:Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: davidoff в Август 11, 2011, 00:00:34 am
Как да започна.. напоследък започнах да виждам доста странни неща,въпреки че съм доста голям скептик и винаги съм намирал логично обяснение на случващото се,след като го преживях ,вече гледам с други очи на света. Всичко започна късно през нощта когато имаше гръмотевична буря, спя със котката и заради нея се събудих,погледнах,че цялата беше настръхнала с опулени очички ,застана до прозореца и сякаш очакваше нещо.. За да проверя какво "очаква" дръпнах щорите и това промени целия ми живот.. Видях , "създание" , "полтъргайст" не знам как да го опиша точно, тъмен силует с черна качулка и просто замръзнах на място, не можех дори да извикам,нито да мигна,такъв страх едва ли мога да преживея още веднъж..Както казах по-рано колкото и да мислех,не намерих логично обяснение на това което ми се случи, да бях сънен,но това беше прекалено реално,колкото и да исках да беше привидение , уви. Четох във някоя от другите теми , че може да се дължи на стрес, самовнушение и така нататък,но не е.. вече дори избягвам вечерта да отварям прозореца,въпреки жегата,но не искам отново да ми се случи.. Да не би да е някакво знамение ? И какво беше това "нещо" , някой ако има повече информация да сподели
Титла: Re:Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: bogoizbrania в Август 11, 2011, 19:32:38 pm
Какво стана след като вида фигурата? Не се ли вгледа по-добре?
Титла: Re:Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: P.E.A.C.E. в Август 11, 2011, 21:28:05 pm
Според мен тези които гледат (наблюдатели, watchers) просто "проучват нещата" така да се каже. Имам разкази от близки хора за същите неща и моят извод е, че наблюдават хора които не са "чак толкова зле задълбали в матрицата", така да го кажа, за да няма обидени :)
Наблюдават и може би търсят места за провокации, изкушения и методи за обработка, именно на хора които са "рискови" - имат по-голяма вероятност да се събудят.
Разбира се, искам да подчертая, че това са лични, не много задълбочени наблюдения и е възможно са да изцяло погрешни. А и много четкат егото, така че, не се впечатлявай :)
Пък и щом нищо не ти е направило въпросното същество, значи няма от какво да се страхуваш. А  това е най-важното - да нямаш страх.
Вече сам си се сблъскал с "паранормалното" (което е нещо напълно естествено), което може би е било именно с такава цел - предизвикана ситуация, която да поведе един "скептик" (както сам се описа) в пътя на незнайното (все още) за света.
Поздрави  :hi:
Титла: Re:Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: davidoff в Август 11, 2011, 22:02:56 pm
bogoizbrania колкото и да се опитвах да се вгледам в "лицето" , погледа все повече ми се затъмняваше.. "наблюдават хора които не са "чак толкова зле задълбали в матрицата"" , P.E.A.C.E. какво имаш в предвид
Титла: Re:Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: P.E.A.C.E. в Август 11, 2011, 23:25:17 pm
Много хора усещат чуждо присъствие, домашните любимци реагират на "празно пространство", ти и други хора виждат "тъмни фигури които наблюдават".
Може би гледат хора които не са изцяло погълнати от нормата/матрицата/общоприетото, за да разберат по какъв начин да им повлияят за техни цели и нужи. Защо - има два основни варианта в дуалния 3д свят. Или за добро или за лошо :)
Титла: Re:Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: Mercury в Август 12, 2011, 09:32:40 am
Един приятел преди време имаше подобно изживяване. Пак тъмна, висока фигура, като на човек, но без качулка и големи ярко червени очи. Не знам дали го е видял само той, не си спомням, но каза че е бягал от съществото като луд. Май бяха на Балкан тогава.  :-X :unknown: И това, което го описваш ти, davidoff , много ми заприлича на неговия случай.
Както каза P.E.A.C.E. това може да са някакви наблюдатели. Или извънземни. Но следващия път, ако го видиш, му кажи да се разкара. Мисля, че не трябва да се страхуваме чак толкова.  :yes:
Титла: Re:Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: Gergana в Август 13, 2011, 09:47:53 am
относно тъмната фигура в монашеска роба с качулка, искам да споделя информацията, която имам за това видение:

http://www.sundaysun.co.uk/news/tm_objectid=17144075&method=full&siteid=50081&headline=haunting-caught-on-photograph-name_page.html

http://www.abovetopsecret.com/forum/thread660675/pg1

http://4.bp.blogspot.com/_ek5O2C3F5aY/TNbBCqpqESI/AAAAAAAAA2k/mmYOH71BCz0/s1600/galvez+-+shadow+figure+in+hall.jpg

http://supercynic.wordpress.com/2010/01/23/paranormal-activity-at-the-daily-wits-house/

http://www.associatedcontent.com/article/2728509/paranormal_mystery_the_shadow_man_shadow.html?cat=7

http://www.hauntedhospital.net/apps/photos/photo?photoid=72680058

http://www.angelsghosts.com/shadow_apparition_ghost_picture

http://realscaryghost.blogspot.com/2011/04/shadow-ghost-squeezing-by-ghost-shadow.htmlТитла: Re:Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: Gergana в Август 13, 2011, 10:57:15 am
имам още снимки на това паранормално явление.
Ashkalon, моят съвет към теб е при следваща среща с това създание да се опиташ да овладееш стара си, и което е по-важно според мен, обърни внимание на чувствата които предизвиква у теб с появата си. Не всички са опасни, но е вярно че се хранят със страха, вероятно това което търси е вниманието ти, но с появата си може да иска да те предупреди за нещо важно.
В Англия ги наричат Cucullati (божество с качулка).
Ето и един сайт за допълнителна информация:

http://www.unc.edu/~css/Exhibition_paper.html
Титла: Re:Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: davidoff в Август 13, 2011, 14:03:58 pm
Забравих да добавя в първия пост, по-рано през деня , когато се случи това разкарвах моето куче нависоко в планината (живея доста близо до гората) и там има древно тракийско светилище, останали са само камъни, но пак се чувствах някакси странно,не знам дали има връзка и затова го пиша.. P.E.A.C.E. , след тази случка чувствам само отрицателни емоции,сякаш това "нещо" е "изсмукало" всичко положително в мен .. сякаш съм безчувствен  :(
Титла: Re:Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: Z-931 в Август 13, 2011, 17:17:37 pm

Не трябва да се страхуваш от тези неща davidoff !
 
В момента има активна атака от тайни общества и секти в България, които боравят съвършенно с астралните проекции, така че ако си бил скептик преди, обясняващ си всичко логично, е възможно да са те взели на прицел за да ти дадат някакви доказателства, за неща, които ти до сега сам си отхвърлял от себе си, поради липсата на логика и научни обяснения.

Възможно е и това, което си видял да е ОИТ( астр.пр.), на някой от тях.

Разбира се всички те по-някакъв начин са свързани с миналото ни и древността, но това е друга тема. Просто го приеме безтрашно и продължи да го изследваш под всякакъв ъгъл, без да им отдаваш енергията си.  :)
Титла: Re:Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: Gergana в Август 14, 2011, 11:01:30 am
А на някой случвало ли му се е при появата на тази катранено черна сянка да чува съскащ шепот на чужд и непознат език?...
Титла: Re:Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: SiriusAngel в Август 14, 2011, 11:17:16 am
Според мен тези които гледат (наблюдатели, watchers) просто "проучват нещата" така да се каже. Имам разкази от близки хора за същите неща и моят извод е, че наблюдават хора които не са "чак толкова зле задълбали в матрицата", така да го кажа, за да няма обидени :)
Наблюдават и може би търсят места за провокации, изкушения и методи за обработка, именно на хора които са "рискови" - имат по-голяма вероятност да се събудят.
Разбира се, искам да подчертая, че това са лични, не много задълбочени наблюдения и е възможно са да изцяло погрешни. А и много четкат егото, така че, не се впечатлявай :)

:hi:

Тук съм съгласна напълно с това мнение.
Титла: Re:Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: Mirotvorec в Август 14, 2011, 18:42:54 pm
Според мен тези които гледат (наблюдатели, watchers) просто "проучват нещата" така да се каже.
Ще предложа едно по-точно, според мен, определение за такива "качулати", чиято мисия много добре си описал. Това са съгледвачи, нещо като разузнавачи,а не просто наблюдатели.

В момента има активна атака от тайни общества и секти в България, които боравят съвършенно с астралните проекции, .....
От миналия петък са се разбеснели сериозно, като интересното е, че по едно и също време се задействаха най-различни структури, все едно са получили  заповед за едновременно действие от едно място.
Титла: Re:Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: davidoff в Август 14, 2011, 19:27:49 pm
Потърсих в гугъл,но не намерих нищо за тези съгледвачи, ако някой има повече информация и дали просто "гледат" да сподели ..  :-X
Титла: Re:Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: Ashkalon в Август 15, 2011, 13:59:15 pm
Първо искам да благодаря на всички,които ми дадоха мнението си.Извинявам се, че чак сега виждам информацията, която сте споделили.Лично аз мисля, че davidoff е преживял като моята случка.Относно Властелина на пръстените наистина приличаше много на назгул, но нямам никакъв пръстен  ;D.За частта със страха сте 100% прави,но аз не бях вцепенен от страх(въпреки че имаше не малко количество  ;D ), а от изненада.Все едно да влезете в стаята си и да видите Обама и Хитлер как играят покер.Ако моят вик не го беше прогонил,за качулатия става въпрос, мислех да го нападна тогава.После разбирайки мнението на Mothman имаше вероятност, това да бъде едно не много мъдро решение ;D. Да ви кажа истината съм сигурен,че ще се върне,каквото и да е то -рептилиан, полтъргайст, извънземно, Shadow Man или Cucullati...
Титла: Re:Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: Arcane в Август 15, 2011, 14:24:41 pm
Привет и от мен колега. Преди време бях "вдигнал врява" тук във форума, понеже и аз имах 1-2 "срещи" с такива "същества", ако мога така да се изразя. Подобно на твоето мислене, те в действителност се връщаха през определен период и правеха странни неща (сянката, която аз видях, ходеше на място и преминаваше разстояния от 100-на метра буквално за секунди), което ме вцепеняваше и колкото и да не мислех за тях, подсъзнанието ми ме "подсещаше" да сканирам ефира от терасата (оттам ги бях видял). Някои от колегите тук ме бе посъветвал да не изпитвам страх, защото с това се хранят, както и да не мисля за тях, за да не ги виждам повече. Отне ми известно време, но в момента всичко е нормално. В началото, подобно на теб, имах чувството, че "са изпили" всичко живо в мен. Имаше период, в който започнах да прекарвам живота си, като много от "заспалите" хора днес - без амбиции, без цел, без мечти и любов. Един ден си "ударих 2 шамара" и си казах, че е време да изтрия тези преживявания от съзнанието си и "да започна на чисто", както казват по АМЕРИКЪН ЕКШЪНИТЕ  ;D. Отне ми известно време, но ефект определено имаше. Слава Богу, вече няколко месеца (ако не се лъжа) не съм имал подобни премеждия. Моят съвет е да не живееш с нагласата "че ще се върне" :). Това, че някои от нас не изпитват страх при подобни срещи, не значи, че не могат да бъдат "сплашени". Все пак каквото и да представляват тези сенки, със сигурност стоят на по-високо ниво в йерархията от нас, така че е по-добре да не се "засичаме" много много с тях :).
Титла: Re:Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: davidoff в Август 17, 2011, 02:09:51 am
Да се надяваме повече да не ги видим..
Титла: Re:Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: Еруин в Август 17, 2011, 04:12:46 am
Преди няколко минути пак видях това "нещо" не знам какво по дяволите ми става май е време да се ходи на психиатър.Да предположим,че не болният ми мозък е причина за това,какво иска от мен това "нещо" , вече наистина почвам да се плаша..
Успокой се.  :)
Аз лично бих пропуснала психиатъра, освен ако не познавам някой с по-човечни методи и по-широки възгледи от тези професионалисти. В най-добрия вариант май ще ти обяснят, че е от стреса и ще ти изпишат легални наркотици, ако задълбаеш в тази тема. А човек като започне да се упоява, изтърва конците на живота си и става по-досегаем за всякакви подобни сиви/черни гадинки.

Светът е пълен с всякакви същества. Да, натрапено ние е, че щом не виждаме нещо, следователно него го няма и доскоро бяхме спокойни, защото повечето същества нито ги чувахме, нито ги виждахме. Не знам, дали границата между световете изтънява или тотално човечеството сме забравили да следим за вътрешното си състояние, което е довело до засилване(подхранване) на тези "сенчести същества", но е факт, че се появяват все по-често и все повече хора ги виждат, дори хора, които не вярват в подобни "глупости".

Не знам, за тези качулати фигури/ фигури със шапки. Аз такива не съм виждала. 100% има достатъчно различни видове от тези същества. С нормално физическо зрение съм виждала сенки по тавана, но не с точни очертания или човешка форма. Те шумяха, пукаха разни работи- слабо влияние имаха над физическия свят. Наистина не носят приятни емоции и усещания, но от човек зависи колко ще им отдава даром от енергията си.

И светлите и тъмните шпионират,едните даряват енергия и светлина, другите пият енергия и носят мрак, но разбира се правят и други неща, които поне на мен не сам и много ясни. Основната разлика е в това, че светлите предпочитат да не бъдат забелязвани и май е ясно, защо. Все пак хората, когато знаем, че има "добро" заспиваме с идеята, че "Бог" е длъжен да ни пази, да ни оправя живота и че въобще ни освобождава от всякаква отговорност и бдителност, а идеята май е доста по-различна. Живота е наш,а срещите със светли или тъмни са си опитности, често зависещи от нас самите точно как ще протекат, дали ще са ни от полза. Извличайте най-доброто за вас самите от подобни ситуации.

Тъмните помагат, човек да се усъвършенства в правеното на защити и в трениране на психическата устойчивост.  :writer:

Подобното привлича подобно. Ако не ги искате наоколо, внимавайте какъв вътрешен свят градите и дали той е с добра хигиена. Също може да не си мислите за тях често (разбира се, ако са ви харесали това няма да има голям ефект)

Аз бих ви посъветвала, да има заповядате да не ви безпокоят повече, както и да им забраните да влизат в дома ви. Не знам дали има някакъв вселенски закон по темата, но ми прави впечатление, че често тази тактика сработва.


Все пак каквото и да представляват тези сенки, със сигурност стоят на по-високо ниво в йерархията от нас, така че е по-добре да не се "засичаме" много много с тях :).
Въобще не е "със сигурност"  :P Те са си сенки и си имат тяхна си йерархия, както има по-силни, които са по-рядко, така има и купчина малки мижави сенчици. 
Дали ще ги поставяме "над" нас си е наш избор.
Човек, ако сам не се прекърши отвътре, отвън е труден за смачкване.
Титла: Re:Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: bogoizbrania в Август 31, 2011, 01:10:50 am
Сега се сещам и за друго.
В миналото да видиш черна фигура около къщата не е било рядкост. Монасите са носили подобни раса и така са висели около къщите да просят, защото истинските в миналото не са имали право на собственност и за всичко е трябвало да просят от другите хора. Храненето на монаси не е било кой знае какъв проблем. Монасите са вършили най тежката работа в миналото, строителството, носене на дърва и вода и подобни и то без никаква заплата и дори квартира, само срещу остатъци от храна и за това са висели около къщите по цяла нощ, в случай на дъжд да ги приберат на сухо.

Така че ако имате такъв сън или видение може би трябва да намерите някой наистина нуждаещ се не купчините наркомани и алкохолици и да му помогнете с нещо.
Титла: Re:Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: vera в Септември 09, 2011, 15:01:49 pm
Благодаря ти за полезната информация Sekhmet. :)
А кой ще обясни това че котките имат рептилоподобни очи защо мислите че ги плашат...нещо не се връзва
Титла: Re:Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: Arcane в Септември 09, 2011, 23:11:03 pm
Е...те и рибите, също като рептилите имат люспи, ако гледаме толкова детайлно на нещата. Аз лично съм чувал, че котките могат да "изсмукват" негативната енергия. Та може би има връзка с това, че т.нар. сенки се страхуват от тях, но не съм сигурен за достовереността и верността на този слух.
Титла: Фигура с черна качулка
Публикувано от: mila79 в Ноември 02, 2011, 13:59:26 pm
Надявам се в този форум някой да може да ми даде отговор на видяното от мен, защото не ми дава спокойствие и се чувствам ужасно притеснена.
Преди две вечери си легнах в спалнята, но цяла нощ не можах да заспя. Било е към 4-5 часа, когато от гаредероба излезе една фигура облечена в черно расо и с остра качулка на главата, която мина през стаята и излезе през врата. Аз я видях в профил, не беше стъпила на земята и беше висока около 120 см., нямаше лице. Странното е че не се уплаших и това не породи някакво вълнение у мен. Това беше до момента, когато не го споделих на глас. От тогава обаче не мога да спя.Може ли някой да ми помогне, като ми даде някакво обяснение. Искам да подчертая, че това не е сън, аз бях будна. Благодаря предварително.
Титла: Re:Фигура с черна качулка
Публикувано от: m2f в Ноември 02, 2011, 14:18:05 pm
Нямам подобен личен опит, но на пръв прочит разказаното изглежда като да става дума за призрак. Напоследък зачестиха подобни истории тук /във форума/, което показва две неща: или хората стават все по - възприемчиви към невидимия свят или пък невидимия свят се доближава до нашия все повече и повече. Или и двете.
Титла: Re:Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: KR. в Декември 12, 2011, 15:24:53 pm
Здравейте, не бях влизал скоро, но преди 3 дена ми се случи нещо много странно и сега се разчетох из форума и намерих точно темата с този тъмен силует с качулка. Моят беше с наведена глава около 1.70 и имаше сякаш червено зеленикави очи много странен цвят. Случката става преди 3 дена петък с/у събота сутринта, към 5 се събудих от някакъв шум и си отворих очите и видях този тъмен силует с качулка, облегнат на гардероба (на около 2 метра) и ме гледа. Гледах го 3,4 секунди и се стреснах и скочих от леглото, хвърлих завивките и тръгнах към него с юмруци да го бия, но изчезна.
Преди година имах подобен случай на нисък тъмен силует около метър, който стоеше пред една бяла печка климатик подвижен. Пак чух шум и си отворих очите, видях силуета и в просъница се стреснах и интуитивно си се нахвърлих в/у него с удари и изчезна и си легнах. Равносметката на другата сутрин беше потрошения подвижен климатик дето съм го удрял. :Д 

П.С не бях пил. мн странни 2 случки, които бяха толкова реални и са се запечатали трайно в мозъка ми.
Титла: Re:Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: SiriusAngel в Март 01, 2012, 13:48:17 pm
 Мен ме преследва близо 3 години.  Искам да кажа че това не са извънземни.
Това са същества идващи от много черни сили, която цел е да обсебват  хора които надминават може би нормалното духовно ниво или на които вибрациите са по високи от нормалното. Аз искам да ви кажа че това същество . Последният път разговаря телепатично с мен на астрално ниво докато спяь. Разбира се знам че не беше сън, мога да правиа разлика. За първи път когато ми се появи беше в стаиат ми и стоеше прав и ме гледаше втренчено. Аз не се изплаших а на против станах и минах покрай него, но казваики на глас молитвата Отче наш...! Той изчезна.
Същата сила се опита да ме обладае по време на сън, абсолютно не очаквано и по много нахален,натрапчиф и брутален начин. 3 ри пъти ми се размина на косъм.
Опита се да влезе през носът ми?
По следния път стоеше на растояние по-не 3 метра от мен. Стоеше гледаше ме право в очите, Аз му показах отново че не се притиснявам и вярата ми в БОГ е истинска . Показах му че знам това че  той е истински и искам да ме остави намира. Той ме попита " искаш ли да доидеш с нас?" Аз му казах “ не”. Той ме попита искаш ли да ти се покажа кой съм АЗ в действителност и как изглеждам? Одговора ми беше веднага " НЕ " и се събудих на секундата.
Знам че няма да ме притеснява отново.  Но искам да ви кажа че го отделих от мен в момента в който сложих дървено кръстче от манастир.
Това е черна сила която може да се материализира но те напада само на астрално ниво. ( Само Предполагам)? Истината е че те са много опасни сили.  
Титла: Re:Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: kalan в Март 01, 2012, 14:03:56 pm
Мен ме преследва близо 3 години.  Искам да кажа че това не са извънземни.
Това са същества идващи от много черни сили, която цел е да обсебват  хора които надминават може би нормалното духовно ниво или на които вибрациите са по високи от нормалното.
Добре, че не съм духовно напреднала за да не ме тормозят.  ;D
Титла: Re:Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: SiriusAngel в Март 01, 2012, 14:32:50 pm
Казаното по-горе е само мое мнение!  :yes:
Титла: Re:Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: Еруин в Март 01, 2012, 16:07:02 pm
Има едни, които доколкото успях да хвана(а не хващам много, къси са ми антенките) работят на принципа- астрална проекция/човек/, която призовава разни астрални простотии. Астралните простотии се вихрят, а проекцията си седи някъде наблизо и мързеливо си клати краката наблюдавайки и дирижирайки случващото се. Не че се случва нещо кой знае какво в повечето случаи.

Не знам, но като краен резултат, присъствието им беше изключително полезно за мен и им благодаря. Научиха ме на много нови неща и ми разшириха малко прозорчето- светогледа. :)
Жалко само, че бавно сгрявам и все се лутам до последно, а и появата им се засече с още едни манипулации и не успявам да разгранича на 100% кое точно откъде ми дойде, но има време ще поумнявам, надявам се.   :P
Титла: Re: Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: Princess_Deja в Април 29, 2012, 12:04:49 pm
Аз искам да ви попитам един такъв въпрос: Знаете ли какво е халюцинация?
a little help:

Цитат
Халюцинацията е най-общо казано, недействително възприятие, т.е. възприемане на неща, при отсъствието на външен стимул.
 
Халюцинациите се делят на няколко вида според начина им на усещане. Най-често срещаните са визуални, звукови, дактилни, обонятелни, вкусови, двигателни. Интензивността им варира от леки до обилни, при последните може да се изгуби всякакво чуство за реалност.
[...]


http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0%B0%D0%BB%D1%8E%D1%86%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F

Как установявате, че това което "виждате" е ... реално съществуващо пред очите, а не плод на някакви психологично-физиологични смущения?
Ако не го снимате, разбира се ... но поне няма да си чупите климатиците-печки, искайки да `набиеш` едно безобидно и невъоръжено безплътие.... :(

оффтопик: не знам защо ми стана много смешно днес от едно детско анимационно филмче, единият герой като каза : Лош въображаем приятел! Лош! Лош! :) (нали, като "лошо куче! лошо!")
Титла: Re: Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: konstantin2007 в Април 29, 2012, 12:31:44 pm
Аз лично установих,реалността на случващото се,след като за малко не ми запали къщата..А да..и половината кухненска стъклария беше изпочупена..Не знам кво пише уикито,ама след срещата с халюцинацията си, ми се наложи да пребоядисвам стените..
Титла: Re: Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: kalan в Април 29, 2012, 12:48:18 pm
Амчи значи и пребоядисването на стените е било халюцинация :lol: . То нали времето е илюзия. ::)
Как може да наречеш нещо "халюцинация" щом влияе на материално ниво.
И мен една халюцинация ме удари и синината седя дълго време.
Титла: Re: Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: atila777 в Май 25, 2012, 14:50:01 pm
здравейте  :hi:
за пръв път пиша в сайта и се надявам да се разбираме чудесно  :blush:
И така да започна със странната ми случка която се случи снощи... :writer:
както  знаете на 22 май имаше силни трусове  от който много се  изплаших и така започнаха да говорят че ще има трусове с 6.2 , 7.2 по рихтер и така не можах да заспя.
Когато в стаята ми е тъмно ама много тъмно малко ме е страх
И така снощи както беше утихнала цялата къща към 02:48  нещо падна а нямаше нито трусове нито никой АЗ веднага скочиих и се огледах но нямаше никой  :--- мислех си че халюцинирам  ::) и така 2-3 пъти докато не се завих през глава.когато спря всичко бавно и внимателно се отвих и когато се отвих нямаше нищо но усещах че зад мен има някой  :S :S :S :S когато се обърнах видях "ЧЕрна фигура с качула" и червени очи
като смъртта от филма Коледна песен най старя обаче. Потърках си очите и видях че това не е ннищо ами просто тате  :lol: :lol: ЯКО МЕ ПРЕМЕТНА ЗРЕНИЕТО МИ  :lol: :lol:
Титла: Re: Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: kalan в Май 25, 2012, 16:33:40 pm
Кой да знае. Тъмнината и сенките си правят странни шеги понякога. Като дете може би на 5 или 6 години преди да заспя съм виждала разни чудовища или животни. А понякога и човешки фигури. Стоях втренчена и почти парализирана известно време. След което обикновено скачах рязко обляна в пот и светвах лампата. И какво се оказа? Просто дрехите били. И на светло определено нямаха форма на куче, вълк, или страшен човек. Имаше период това се повтаряше почти всяка вечер. Докато една нощ пак се вгледах в страшната фигура от дрешки :D и накрая си викам наум " Абе ако ще да ме напада, аз мисля да спя най накрая" Обърнах се на другата страна и заспах след малко. След тази нощ дрехите ми вече не образуваха страшни форми.
Титла: Re: Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: stoicho85 в Май 25, 2012, 16:52:21 pm
Понякога ни премята и като четем подобни теми примерно.
И на мен ми се е случвало, явно много ми работи фантазията :D [size=78%]  [/size]
Титла: Re: Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: kalan в Май 25, 2012, 17:33:10 pm
И това е така. Но на 5,6 години не съм чела още.
Титла: Re: Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: balar в Май 26, 2012, 12:45:07 pm
В българската митология съществуват така наречените Стии, известни и като стиво,  стихя или Сенище.  Описват ги като тъмни закачулени фигури. Срещат се във фолклора и на други народи. :)
Титла: Re: Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: HristoBG в Март 10, 2013, 21:04:08 pm
Здравейте.

Първо, извинявам се, че изрових стара тема.

Авторе, да ти кажа ли... малко ти завиждам. Защото и аз съм имал подобни случки, но остана само като спомен, а не като преживяване. Колко глупаво е, да, но го сънувах, а не го видях на живо (ако бях, сигурно щях сега да съм в болницата за душевно-болни в Раднево). Въпреки това обаче, усещането, емоциите и чувствата бяха прекалено силни. Осъзнавах абсолютно всичко в съня, усещах страха, който изпитах (не знам дали човек изпитва емоции в съня си) при вида на затъмнения персонаж. Ето и поредната значителна разлика – макар и страшен на вид, макар и мистериозен и т.н., усетих това успокояващо чувство, усетих, че не е тук да ме нарани. Да, би наранил някой друг, но интересно, не и мен. В съня бяхме цялото семейство на вечеря, светлините бяха намалени и изведнъж светкавица изпращя отвън, отваряйки вратата. Така се появи и това създание във формата на човек, след това си подаде ръката към мен, аз понечих своята с голяма доза страх, и се събудих.

Общо взето съм голям скептик към паранормалното, но четейки тук вашите разкази, се изумявам все повече. Може да нямам много лични "паранормални" случки, но все пак бих искал да бъда приет на сериозно, ако не като писател, то като читател на темите в този форум. :)
Титла: Re: Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: sunin в Март 21, 2013, 20:50:52 pm
В българският фолклор има една прокоба и тя гласи: ``Мътните да те вземат!`` Винаги съм свързвал това кълнене със сивите или подобни черни фигури с качулка, както и сенки мътни и безплътни създания. Това исках да споделя с вас.  :hi:
Титла: Re: Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: Ford_Prefect в Март 27, 2013, 09:24:04 am
Ето и нещо интересно, което не знаех и научих преди няколко дни - първите сведения за "нещото" с черната качулка и косата са от XIII-ти век. Точно по времето на чумната епидемия в Европа. Появявало се е в покрайнините на градовете, съпроводено от някаква странна мъгла. Според хората тогава, появата му до някой град или село била сигурен знак, че в съответното населено място ще избухне епидемия. Някои хора дори твърдели, че са виждали как самата болест се разнася по земята като... , познахте, мъгла.
Титла: Re: Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: ilianvs в Март 28, 2013, 00:34:51 am
От доста време наблюдавам този форум с интерес, но чак сега реших да напиша нещо. :hi:
Относно чумата и повечето епидемии в човешката история имаше епизод на познатото (предполагам поне на някои от вас) предаване по  History Channel, "Ancient Aliens". Теорията беше, че преди и по време на всяка епидемия има странни явления които са записани или нарисувани по един или друг начин. Болестите биваха свързани с извънземни. В момента не мога да споделя повече информация, но в Zamunda има всичките сезони. Доста интересни теории има в това предаване. Съветвам ви да си го изтеглите.
Титла: Re: Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: Oberon в Март 28, 2013, 18:55:37 pm
От доста време наблюдавам този форум с интерес, но чак сега реших да напиша нещо. :hi:
Относно чумата и повечето епидемии в човешката история имаше епизод на познатото (предполагам поне на някои от вас) предаване по  History Channel, "Ancient Aliens". Теорията беше, че преди и по време на всяка епидемия има странни явления които са записани или нарисувани по един или друг начин. Болестите биваха свързани с извънземни. В момента не мога да споделя повече информация, но в Zamunda има всичките сезони. Доста интересни теории има в това предаване. Съветвам ви да си го изтеглите.

Абе, аз гледах 2-3 епизода, какво да ти кажа...по-добре си пусни класическата българска комедия "Топло" :) Ако ме разбираш. Те в тия епизоди, започнаха като Фон Деникен - той навсякъде вижда намеса на извънземни. А това, че хората са живели буквално в лайната си, явно няма значение. Хвърляли са си всички мизерии на улицата, после що имало чуми, холери и не знам си какво.

Ако искате да разберете истината за черната фигура с качулката, прочетете книгата на Тери Пратчет - "Mort" :))) Тук ми става много смешно:)
Титла: Re: Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: petq в Септември 17, 2015, 18:56:31 pm
Здравей на мен ми се случи подомно при мен три нощи подред идваше някои облечен в черна роба с качулка инемусе виждаше лицето първата нощ докато спах усетих чуждо присъствие отворих си очите и видях сянка на някой които стоеше прав зад мен държеше си ръцете все моли когато се обърнах той всякаш изчезна внищото мислих си че е сън но след като ме посети още двапъти разбрах че е истина .не се страхувох от него той просто стоеше до леглотоми незнам защо се молеше незнам каквое или кой е  немога да си обясня 
Титла: Re: Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: Black Adder в Септември 17, 2015, 21:56:44 pm
Скъпа petq, разбирам, че си разстроена от среднощните си преживявания, но е твърде жалко един човек на 27 години да пише по подобен начин.
Няма главни букви, няма запетайки, няма нов ред.
Изречение съставено  от 94 думи!!!от които 10% грешно изписани!?!.
А стилистиката и израза са направо на ниво 1 клас, втори срок.
Знам, че е късно да промениш нещо, но все пак опитай.
Титла: Re: Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: DNPDNP в Септември 30, 2015, 07:43:39 am
Здравей на мен ми се случи подомно при мен три нощи подред идваше някои облечен в черна роба с качулка инемусе виждаше лицето първата нощ докато спах усетих чуждо присъствие отворих си очите и видях сянка на някой които стоеше прав зад мен държеше си ръцете все моли когато се обърнах той всякаш изчезна внищото мислих си че е сън но след като ме посети още двапъти разбрах че е истина .не се страхувох от него той просто стоеше до леглотоми незнам защо се молеше незнам каквое или кой е  немога да си обясня

И какво мислиш, че е това? Опитва се да ти каже нещо?
Титла: Re: Черна фигура с качулка ?!
Публикувано от: Енот в Май 02, 2016, 16:57:12 pm
Ами на мен ми се е случвало, но малко по-различно. Лягам аз да спя, ама ме удря някакъв абсолютно абсурден страх, поглеждам из стаята и изведнъж черна фигура. Седи там, (понеже съм посвикнала понякога да ме стряскат такива неща, определено се вясват честичко) гледа ме ама лицето не се връща. Почвам аз както винаги с неща стил: ок ама защо искаш това да ми го правиш, не мисля че който и да е ще му е по-добре, може спокойно да ми кажеш защо просто си тук. И попринцип тогава виждам/разбирам нещо ама тука не. Изчезна оттам и ми се появи точно до лицето и после изчезна и не съм го виждала тоя силует отдавна