Форум за конспирации, уфология и мистика.

Конспирации => Български конспирации => Темата е започната от: insomnia1304 в Септември 30, 2010, 22:34:46 pm

Титла: Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: insomnia1304 в Септември 30, 2010, 22:34:46 pm
Не дължим уважение на Църквата

Ева Истаткова

 :yes:Гол-ям дебат се случва по телевизиите напoследък - дали децата задължително да  изучават религия в училище. Църквата крещи - ние трябва да върнем ценностите на децата ни. Тоест, Църквата се  самообявява за  Събирач на ценности.

И си казвам - добре, звучи добре, че някой все пак иска да говори за важните неща във време, в което под плазмата на телевизорите ни се продават съдби и прахосмукачки срещу SMS или обаждане по телефона.

Само че, после се сещам, как последния път, когато влязох в църквата - „Свети Дух" се казваше - служителите вътре си говореха на висок глас.

Една нетърпелива женица побърза да изгаси свещите още преди да си си довършил наум пожеланието. Виждаш как твоите пламъчета или тези на човека до теб изгасват в тенекиената кофа под свещника. „Нищо" си казваш. Опитваш да се съсредоточиш, да отблъснеш фученето на хора и коли отвън и безумното бързане на света за някъде. „Спрете! Искам да сляза!" - си мислиш. Не можеш да се концентрираш, защото служителите на църквата са свикнали с храма. И си приказват. На висок глас.

Освен това, като си мисля за Събирача на ценности - Църквата, се сещам за друго. Пред блока ми преди месеци се беше появила голяма метална кутия с надпис - „ЗА ДРЕХИ". Добра инициатива. Не знам чия. Не и на църквата.

Удобно беше - на път за работа хвърляш панталоните, които така и никога не са ти трябвали, а винаги са били нужни на някой друг. Събираха се дрехи в  тази кутия горе долу 5 месеца. После някой разби кутията. После кутията изчезна. Напълно безследно.

Сега нито има кутия, нито има църква, която да събира дрехи за бедните. Църква, която да храни хората. Да им обяснява, че понякога живеенето е трудна работа, ама има надежда. Да им напомня, че има любов. Нали апостол Павел е казал - „Щом любов нямам нищо не съм".

Обаче кой ти го слуша апостол Павел. Има много синоди и много скандални концерти за отменяне. Има много имоти за разделяне. Няма време за бедни и болни. Всъщност, май Църквата е събирач на нещо друго. Ценностите не са толкова интересни.

Така че защо изобщо се обсъжда този кух въпрос - да има ли вероучение в училище. Религия и сега се учи. При по-големите ученици. Като част от курса по философия. Като продължение на Етиката. Учи се за юдаизъм, христянство, ислям, будизъм, индуизъм и други. Учи се за свещените книги.

Аз лично още си пазя учебника по Етика. И не ми е липсвала Църквата в училище. Не, защото я смятам за излишна институция. А, защото не си е вършила работата. Което по логиката на Калвин означава, че не си е следвала призванието. А това отнема авторитета й.

Все пак, на никого не дължим уважение и власт по навик. Дори на църквата. Най-вече на църквата. Поне засега.

http://www.webcafe.bg/id_770860673_Ne_daljim_uvajenie_na_Tsarkvata
Титла: Re:Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: Rio в Септември 30, 2010, 22:40:45 pm
 „Блажени нищите духом, защото те ще наследят земята“
Авторката не нещо по-различно.
Титла: Re:Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: Rio в Септември 30, 2010, 23:45:02 pm
Пловдивският митрополит Николай откри Пловдивската православна телевизия и новия интернет сайт на Пловдивска епархия
http://bg-patriarshia.bg/news.php?id=17899
 :hi: :hi: :hi:
Титла: Re:Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: mitko в Октомври 17, 2010, 22:18:49 pm
    Въпроса  е  дали  ще  влезе  църквата  в  училищата?  Църквата  се  интересува  не  от  съдбата  на  миряните,  а  само  от  благополучието  на  висшестоящите  началници.   
    Защо  самата  църква  не  организира  курсове  за  нейна  сметка? 
    Уважението  трябва  да  се  заслужи !
Титла: Re:Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: fishbone в Октомври 17, 2010, 23:42:49 pm
Цитат
Църквата  се  интересува  не  от  съдбата  на  миряните,  а  само  от  благополучието  на  висшестоящите  началници.  
По скоро висшестоящите началници от собсвеното си благополучие чрез църквата.
А нали самите миряни съсътавляват църквата? Ако бъркам моля те поправи ме.
Цитат
Защо  самата  църква  не  организира  курсове  за  нейна  сметка?
Какви курсове да организира. По медитация?
Достатъчно е да са отворени храмовете от сутрин до вечер.
Що се отнася до въвеждането на религия в училище, аз съм за въвеждането и като СИП(свободно избираема дисциплина)
А тая дето е писала статията по горе, дето се жалва, че и гасяли свещите, горещо и препоръчвам да си я държи в ръце докато изгори или като дразни толкова шумът да си се моли в къщи.
Титла: Re:Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: mitko в Октомври 18, 2010, 00:16:08 am
        Привет  Фишбоне,
        Цитат - не  знам  откъде.
        В една йерархия всеки изпълнява волята на по-висшестоящия от него. Но когато говорим за служене, висшестоящите служат на цялото, т.е. волята им е насочена към отстояване интересите на това цяло. В това отношение законите са инструмент. ................. Имаме управление, чиято воля изразява тази на цялата нация, т.е. управляващите са поставили себе си в служба на населението. Това означава, че те жертват собствените си интереси в полза на цялото. Точно това е управлението в надчовешките йерархии - саможертва. Да управляваш означаво да се жертваш.
       ИКоя е най-голямата жертва? Говорим за Божията Воля. На кого служи тя? Докато не разберем, че именно Волята на Бог ни служи и е в наш интерес, винаги ще има противоречие между Неговата Воля и нашата.
       Е  питам  те  Фишбоне - Църквата  служи  ли  или  управлява,  тоест  да  я  псуваме  ли  или  да  я  почитаме  и  уважаваме? 
       Всяка  молитва  идваща  от  сърцето,  и  отправена  за  помощ  на  друг  е  молитва  в  медитивно  състояние  на  ума!  Пример - Боже  помогни  му  аз  не  мога!  Когато  моли  се  сърцето  умът  е  потънал  в  тишината!  (медитивно  състояние) 
Титла: Re:Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: fishbone в Октомври 18, 2010, 00:34:56 am
Привет.
Оценка цитат ....(6=) :).
Цитат
Църквата  служи  ли  или  управлява,  тоест  да  я  псуваме  ли  или  да  я  почитаме  и  уважаваме? 
Даже и "самоуправлява".
Зависи от положението в което се намира. Служи на тези които имат нужда. На тези които нямат нужда не служи. А тоя който му се псува винаги ще си намери "причина".
Титла: Re:Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: aketto в Ноември 03, 2010, 15:34:09 pm
Авторката на статията дали си прави труда да влезе в църква когато не е Вликден или Коледа? Защото един "празничен християнин" да ми обяснява как църквата не си вършела работата звучи най-малкото смешно. Основна роля при възпитанието на децата имат родителите - когато родителите не водят децата си от малки на църква - резултатът е хора, които плюят по тази институция, без дори да са запознати ни най-малко с нея... Защото тези хора са точно такива - "празнични християни", които отиват в църквата, за да запалят 100 свещи(за всеки член на родата по една) на веднъж, купувайки си възможно най-дебелите такива свещи(разбирайте тези от по 50 стотинки или левче) само по Великден и Коледа...
Титла: Re:Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: loengrin в Ноември 03, 2010, 16:35:06 pm
Абсолютно съгласен с автора!!!Църква???С какви точно свещенници?Комуносвещенодейци  ли ....или Дсвещенослужители ?  Недей пич смешно е! хахахахаха
Титла: Re:Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: fishbone в Ноември 03, 2010, 16:52:02 pm
 В качеството си на какъв, или поне въз основа на какво слагаш всички свещенници,  попове и пр. под един знаменател ?
Цитат
С какви точно свещенници?Комуносвещенодейци  ли ....или Дсвещенослужители ?

Като ви е толкова смешно, вие кажете!
Хайде тези дето не дължат уважение на БПЦ(Българска православна църква) да се изкажат ...Що мълчат сливи ли имат в устата или ...?
Титла: Re:Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: de4i в Ноември 03, 2010, 17:24:06 pm
Може би трябва да се запитаме /и да си отговорим/ какво е църквата ? И каква роля изпълнява в живота на хората ? Както БПЦ, така и останалите ?
Религията, както разбира се и църквата съществуват отдавна. Отпреди училището, отпреди останалите школи и библиотеки;  отпреди интернет.
Аз съм дълбоко убеден, че именно религията е успяла да обедини хората преди столетия или хилядолетия; създала е социум и им е позволила да развиват духовността.
Но каква е ролята на църквата сега ?
Дали е "конкурентна" ?
Титла: Re:Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: rofl в Януари 18, 2012, 00:28:22 am
11 митрополити излязоха "шестаци"

http://society.actualno.com/news_374827.html (http://society.actualno.com/news_374827.html)

    11 от 15-те митрополити от Светия Синод на Българската православна църква са били сътрудници на бившата Държавна сигурност. Това публикува на сайта си Комисията по досиетата.

    Всички са работили като агенти за Шести отдел на ДС, който е отговарял за "борба с политическата диверсия", показва справка в огласените от комисията списъци.

    Старозагорският митрополит Галактион е работил като агент за Държавна сигурност под псевдонима Мишо, Неврокопският митрополит Натаил е бил агент Благоев, Русенски митрополит Неофит - Симеонов, Варненски и Великопреславски митрополит Кирил, който наскоро нашумя с новия автомобил "Линкълн" е работил под агентурното име Ковачев и Владислав. Сред обявените агенти са още Врачанският митрополит Калиник, Великотърновски митрополит Григорий, Сливенски митрополит Йоаникий, Плевенски митрополит Игнатий и Видински митрополит Дометиан.

    Единственият реагирал досега е Русенският митрополит Неофит.

    "За първи път в живота си чувам името си, обвързано с псевдоним на агент Симеон, защото никога не съм развивал такава дейност и ми е чудно, че са ми лепнали това позорно име агент", заяви Русенският митрополит по повод оповестената от Комисията по досиетата информация за агентурното минало на висши православни духовници, предаде кореспондентът на БГНЕС от Русе.

    Митрополит Неофит обясни, че единствените контакти, които е имал с Държавна сигурност, са били по тяхна инициатива и изискване във връзка с пътуването в чужбина на църковни делегации. "Това не може да се окачествява като агентурно дело. Правеше се задължителен инструктаж как да се предпазваме от провокации, как да наблюдаваме процесите, които се развиват на Запад или в САЩ, какви са връзките между църквите от тези два континента. В тези международни конференции са се разглеждали много общовалидни за всички църкви въпроси и това е представлявало интерес за нашата държава. Но това не са някакви платени дейности, т.нар. доносничества, защото това винаги ми е било противно. И никога не съм се занимавал с такова нещо", каза русенският владика.

    Митрополит Йосиф, който отговаря за българската църква в САЩ, Канада и Австралия преди време сам обяви за миналото си в Държавна сигурност. Западно - и Средноевропейски митрополит Симеон също е бил щатен служител на Държавна сигурност.

    Скандалите около Българската православна църква започнаха на Никулден миналата година, когато Варненският и Великопреславски митрополит Кирил се появи с "Линкълн MKZ Хибрид", модел 2012 г. на храмовия празник в църквата "Св. Никола" в морската столица. Митрополитът се похвали тогава, че луксозното возило било доставено специално за него още преди да излезе на пазара.

    Митрополит Кирил твърдеше, че колата е подарък. "Приятели ми дадоха пари. Те я купиха. Аз не я исках, но те настояваха. Тя е хибрид, и е нов модел. От Америка я донесоха... Аз нищо не съм давал, те ми я дадоха. Митрополията не е дала нито стотинка... Митрополията плаща горивото. Предната кола много гореше – беше "Пежо", каза още 57-годишният митрополит.

    Малко преди Нова година се разрази следващият скандал с отказа на Православната църква за отварянето на досиетата на духовници от Светия синод.

    Последва и скандал с отричането от страна на църквата на ин витро процедурите и сурогатното майчинство, което разбуни страстите в обществото. Оказа се, че това не е окончателното становище на БПЦ, която се отметна за ин витро процедурата и я приема при определени условия.11 митрополити са били агенти на ДС

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4479391 (http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4479391)

11 от 15-те митрополити от Светия Синод на Българската православна църква са били сътрудници на бившата Държавна сигурност. Това публикува на сайта си Комисията по досиетата.

Всички са работили като агенти за Шести отдел на ДС, който е отговарял за "борба с политическата диверсия", показва справка в огласените от комисията списъци.
Старозагорският митрополит Галактион е работил като агент за Държавна сигурност под псевдонима Мишо, Неврокопският митрополит Натаил е бил агент Благоев, Русенски митрополит Неофит - Симеонов, Варненски и Великопреславски митрополит Кирил, който наскоро нашумя с новия автомобил "Линкълн" е работил под агентураното име Ковачев и Владислав. Сред обявените агенти са още Врачанският митрополит Калиник, Великотърновски митрополит Григорий, Сливенски митрополит Йоаникий, Плевенски митрополит Игнатий и Видински митрополит Дометиан.
Митрополит Йосиф, който отговаря за българската църква в САЩ, Канада и Австралия преди време сам обяви за миналото си в Държавна сигурност. Западно - и Средноевропейски митрополит Симеон също е бил щатен служител на Държавна сигурност. Очаквайте подробности. /БГНЕС /Главният мюфтия - агент на ДС, дядо Максим - не

http://news.ibox.bg/news/id_1102933804 (http://news.ibox.bg/news/id_1102933804)

11 от общо 15-те митрополити от Светия Синод на Българската православна църква са сътрудничили на бившата Държавна сигурност. Това показват резултатите от направената проверка за принадлежност на ръководителите и членовете на управителните органи на религиозни общности - Българска православна църква - патриарх и митрополити.

Справката на комсиията показва, че всички са работили като агенти за VI-ти отдел на ДС, който е отговарял за "борба с политическата диверсия."

Според проверката патриарх Максим не присъства в списъка на сътрудниците на бившите тоталитарни служби. Извън списъка са и Ловчански митрополит Гавраил, Пловдивски митрополит Николай, както и Доростолски митрополит Амвросий.

Старозагорският митрополит Галактион е работил под псевдонима Мишо. Агенти на ДС са били и Неврокопският митрополит Натаил (Благоев), както и Русенския митрополит Неофит - под псевдонима Симеонов.

Варненски и Великопреславски митрополит Кирил, който наскоро се прочу с новия автомобил "Линкълн", е работил под агентурното име Ковачев и Владислав.

В списъка на комисията по досиетата попадат още Врачанският митрополит Калиник (Рилски и Велко), Великотърновски митрополит Григорий (Ваньо), Сливенски митрополит Йоаникий (Кирилиевич), Плевенски митрополит Игнатий (Пенев и  Германски) и Видински митрополит Дометиан (Добрев).

Митрополит Йосиф, който отговаря за българската църква в САЩ, Канада и Австралия преди време сам обяви за миналото си в Държавна сигурност. Той е ползвал псевдонимите Николов и Зографов. Западно и Средноевропейски митрополит Симеон също е бил щатен служител на Държавна сигурност с псевдоними Христов и Торис.

Междувременно, Русенският митрополит Неофит заяви, цитиран от БГНЕС, че за първи път в живота си чува името си, обвързано с псевдоним на агент Симеон.
Никога не съм развивал такава дейност и ми е чудно, че са ми лепнали това позорно име агент, посочи дядо Неофит.
Той обясни, че единствените контакти, които е имал с Държавна сигурност, са били по тяхна инициатива и изискване във връзка с пътуването в чужбина на църковни делегации.

Комисията по досиетата „отвори папките" и за католическото и мюсюлманстото вероизповедание.

Архивите показаха, че Главният мюфтия Мустафа Али  Хаджи е бил на агент на Държавна сигурност. Той е вербуван на 14 ноември 1989 година - четири дни след свалянето на Тодор Живков - с псевдонима Андрей. Сътрудничил е на структурата на Държавна сигурност във Велинград.

Неговият „враг" Недим Генджев също е с досие. Той е бил щатен сътрудник на ДС в Шумен и Русе. 1973 година е назначен за разузнавач втора степен, а четири години по-късно е преназначен за инспектор 4-та степен. През 1984 година е привлечен за нещатен служител, воден на отчет от генерал-майор Силянов.

Комисията по досиетата установи и, че епископът на Софийско-пловдивска католическа епархия Георги Йовчев също е бил агент на ДС под псевдоним Петър. Вербуван е през 1987.
Титла: Re:Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: kalan в Януари 18, 2012, 02:19:27 am
Който иска да я уважава църквата, който иска не. Уважението се печели, не са дава ей така само защото е някаква си инстутиция на незнам си колко века.
Вярваща съм, но съм твърдо против да се въвежда час по религия. Чия религия обаче ще преподават. Родителите са тези, които ще решат, а не църквата. Ами ако в един клас има евреи, или мюсюлмани или атеисти. По комунистическо време се забраняваше да се вярва в Бог и да се ходи на църква, пък сега обратното.
Може би най добре да се въведе час "История на религиите". Да им се разкаже на малчуганите за всички видове религии по обективен и безпристрастен начин пък те да си решават. Е ще им стане каша в главата, но какво да се прави.
Титла: Re:Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: daskala в Януари 18, 2012, 09:04:04 am

Хайде тези дето не дължат уважение на БПЦ(Българска православна църква) да се изкажат ...Що мълчат сливи ли имат в устата или ...?

 Предпочитам тези които не дължат уважение към църквата да млъкнат. За да се въведе социализма у нас, всички действия на новата власт са контролирани и ръководени от представители на КГБ. От своя страна КГБ е основно от евреи.
Имало е насилие както срещу народа, така и срещу свещениците. Не забравяйте че всичките 10 съветници на Живков са евреи.За мен през всичките години на социализма и т.н. демокрация България е под скрито робство.луканов,паси, станишев и много други са решавали въпросите и политиката на Бългъария,но не в интерес на българите.За това ние си отглеждаме и изхранваме толкова много ромчета.
Няма кой да спаси България  освен православната църква.
Титла: Re:Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: kalan в Януари 18, 2012, 10:35:51 am
Предпочитам тези които не дължат уважение към църквата да млъкнат.
Няма кой да спаси България  освен православната църква.
Ще ме извиняваш, но не можеш да казваш на който и да е било да млъкне само защото не ти харесва мнението му. Защо не отвориш нова тема "Дължим уважение на Църквата".
Ще ми обясниш ли как ще ни спаси църквата? И защо досега не го е направила?
Титла: Re:Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: daskala в Януари 18, 2012, 11:23:01 am
Предпочитам тези които не дължат уважение към църквата да млъкнат.
Няма кой да спаси България  освен православната църква.
Ще ме извиняваш, но не можеш да казваш на който и да е било да млъкне само защото не ти харесва мнението му. Защо не отвориш нова тема "Дължим уважение на Църквата".
Ще ми обясниш ли как ще ни спаси църквата? И защо досега не го е направила?


Аз не казвам на никого да млъква. Аз написах само моето предпочитание и разбиране на нещата. Външни сили постоянно охулват нас българите и лошото е че някои от нас започнаха да им подражават. Всичко това води до разединение и разкол на държавата.
Православната църква ще спаси България чрез обединение на народа около философията на православието. Това някои външни сили не искат и затова охулват православието. Имате ли вие представа колко свещеници в САЩ са агенти на ЦРУ, колко техни посланици и политици от висок ранг са били и накои са агенти на ЦРУ, същото е във всички западни държави и не само. Само ние оплюваме професионалните си политици посланици държавници и църковници, защото това е в интереса на новия световен ред пропагандиран и организиран от сащ.
Титла: Re:Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: Терес в Януари 18, 2012, 12:10:22 pm
Прав си даскале,но тук много малко човечета ще те разберат.Няма друга нация,освен нашата,която да плюе и цапа себе си така изкусно!!!
Титла: Re:Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: kalan в Януари 18, 2012, 12:47:58 pm
Даскале, уважавам различните вярвания на хората стига да не вредят на никого.
Срещала съм отвратителни свещеници. По скоро приличат на мутри. На последния Великден литургията я водеше пиян свещеник. Педофили-свещеници, измамници, крадци и какво ли още не. Да не забравяме и инквизицията колко народ е изтрепала. Та те питам защо да уважавам църквата?Уважавам отделната личност.
Силата се крепи на единство. Всички знаем легендата за Хан Кубрат и снопа съчки.
Това ни е големия проблем. Липсата на единство. Когато българите наистина станат единни и престанат да гледат в чуждата паничка може би тогава нещо хубаво може да излезе.
Титла: Re:Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: mitko в Януари 18, 2012, 12:55:41 pm
     Кой  кого  трябва  да  уважава?  
     Материалният  израз  на  чувствавта - уважение  любов  и  т.н.  се  нарича  ГРИЖА!  Никого  не  можеш  да  накараш  насила  да  изпитва  някакво  чувство!    
    Ето  чета  постовете  на  Даскала  и  не  мога  да  не  го  уважавам  заради  болката  която  изпитва  когато  пише  за  поругавате  бълрарищината.  
    Чета  Калан  и  не  мога  да  не  я  уважавам  заради  стремежа  й  към  обективност.  
    Уважението  идва  отвътре!
    Хайде  сега  ми  кажете  за  какво  да  уважавам  църквата  като  институция,  но  конкретно ???  
    Работех  в  Сирия,  и  попитах  един  техен  имам  или  как  се  казва  там,  ако  умра  в  пустинята  как  ще  ме   погребе?  По  твоя  обичай,  ако  вярваш  в  Бог!!!!! - ми  отвърна.  Е  кажете  как  да  не  уважаваш  този  човек  
      
 нищо,  че  е  от  друга  вяра?  А  тук  при  нас  как  е?
Титла: Re:Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: mitko в Януари 18, 2012, 13:21:36 pm
   Изгледайте  тези  два  клипа  и  кажете  можете  ли  да  не  уважавате  тези  деца?  Та  така  е  и  с  всичко  останало!!!
   
Титла: Re:Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: kalan в Януари 18, 2012, 13:51:40 pm
А това дете как да не го уважваш?
Титла: Re:Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: daskala в Януари 18, 2012, 20:01:51 pm
Педофили-свещеници, измамници, крадци и какво ли още не. Да не забравяме и инквизицията колко народ е изтрепала. Та те питам защо да уважавам църквата?Уважавам отделната личност.

Калан.  Имаше ли изнесено  по медиите че стотици педофили католици в сащ и други държави бяха обявени и католическата църква реагира много вяло. Тогава не реагирахме в България, защото това не ни засяга. Сигурно и там има много и пийващи и всякакви други.Когато най-големите крадци корупционери и др.мошеници в България са т.н. политици, всички вие си мълчите.
Сега ви подават като стръв нашите духовници и вие сте готови да ги унищожите психически. Мисля просто че вие играете по чужда свирка.Пазете БЪЛГАРИЯ. Тя трябва да бъде над всичко.
Титла: Re:Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: kalan в Януари 18, 2012, 22:21:06 pm
Едно време църквата е унищожавала обикновения човек и физически и психически, пък сега обратното. Тук може и кармата да е замесена. Кой знае.
Някой хора ги е грижа за България, а други не. Аз лично не играя по ничия свирка.
Когато си разхождам кучето му събирам аките. Не съм видяла никой друг от съседните блокове да го прави. Така се опитвам да дам моя принос към таз държавица.Ама дреме ли му на някой. Чак понякога ме е срам, че го правя. И се питам понякога защо си правя труда. Около мен хартишки, фасове, презарвативи и бутилки пък аз глупачката лайна събирам.
Съжалявам, но си имам своите лични отрицателни спомени от тези "духовници". И затова не ми пука за тях. Разбира се не тръгвам с лошо към всеки срещнат поп, но съдя по думи и най-вече действията, а не по расо, сан и прочие.
Титла: Re:Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: mitko в Януари 18, 2012, 23:11:57 pm
    Ето  на  кого  бих  се  поклонил  и  целунал  ръка  с  уважение,  почит  и  бих  нарекъл  Отче: 
Отец Иван
 
 
 
Държавата иска да събори приют за 145 бездомни
Отец Иван от Нови Хан каза, че ще застане пред тракторите, за да го прегазят

21 ноември 2011 г.

Поредният абсурд, който твори българската държава представи Иван Кулеков в „Шоуто на Слави“. Двуседмичен срок е оставен на отец Иван от Нови Хан, за да събори сам приюта си, в който живеят 145 бездомни. Ето какво разказа Иван Кулеков:

„Отец Иван е единственият български свещеник, който изпълнява мисията на църквата – да служи на Бога и на човека. В продължение на повече от 25 години с лични дарения и с дарения на хората от цялата държава той построи приют за изхвърлени на улицата хора, в който до този момент живеят 145 човека, половината от тях са деца. Но държавата, с мълчаливото съгласие на църквата, иска да събори този приют и е дала двуседмичен срок това да стане – има заповед за това. Защото за него липсва разрешение за строеж и за собственост.“ Кулеков уточни, че такъв документ липсва и за строежа на храм-паметника Александър Невски. Той даде идея на управляващите – да съборят храм-паметника Александър Невски, да съборят приюта на отец Иван в Нови Хан и да вложат материала в строителството на магистрали. Така, както са постъпвали в световната история всички варварски племена и варварски държави.

http://www.slavishow.com/index.php?cat=1&mid=25&id=17040
 
     
Титла: Re:Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: mitko в Януари 19, 2012, 11:27:26 am
      Потърсих  тема  във  форума  за  предатерството  на  "българското"  народното  събръние  с  признаването  смяната  на  имената  за  етническо  прочистване,  но  не  намерих!
      Та  да  попитам --  Може  ли  прегрешенията  на  митрополитете  да  се  сравняват  само  с  този  предателски  акт  на  нашите  избранници?  И  като  претендираме  за  обективност,  мисля  де  бъдем  такива  за  духовните  и  политическите  си  водачи.
     Да  сложим  на  кантара  и  онзи  списък!   
Титла: Re:Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: bogoizbrania в Януари 20, 2012, 12:55:43 pm
Бареков пак прогърмя: Скандалът в Синода е педерастка работа (видео)
http://www.novini.bg/news/44608-%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D0%BF%D0%B0%D0%BA-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%8A%D1%80%D0%BC%D1%8F-%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D1%8A%D1%82-%D0%B2-%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B4%D0%B0-%D0%B5-%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BA%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B0-(%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE).html (http://www.novini.bg/news/44608-%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D0%BF%D0%B0%D0%BA-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%8A%D1%80%D0%BC%D1%8F-%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D1%8A%D1%82-%D0%B2-%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B4%D0%B0-%D0%B5-%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BA%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B0-(%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE).html)
Мислех си, че няма по-голямо дъно, когато четох досиета на колеги журналисти. Там един колега клепа свои познати, че разказвали вицове и че един от тях се е изпикал на Паметника на Съветската армия. Това каза водещият на предаването Бодилник Николай Бареков.
Оказа се че има и по-голямо дъно – скандалът в Светия Синод. Дядо Калиник клепал митрополит, че бил шавлив. Друг от дядовците пък преспал със секретаря си от мъжки пол. Педерастка работа, недоумяваше Бареков. Време е да си обират крушите всички, отсече водещият. Изцепката отново принуди Инна Пелева срамежливо да се усмихне. Чакам сега Георги Лозанов направо да ме разпъне на папийонката си в понеделник, прогнозира Мистър Новина. Преди време СЕМ разгледа заплахата на Бареков "да реже гумите на разюзданите селяни, които задръстили София с тракторите си."
90% от митрополитите са били обикновени доносници . След две години обаче стават епископи. Тези хора са допуснали отдавна държавата да влезе в църквата и да кадрува. Тези дядовци са получавали възможност да израстват в кариерата. Те са се издигали благодарение не на отдаденост на Бога, а на отдаденост на доноса.
освен че ще излизат гей афери, педофилски скандали.
Титла: Re:Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: Chona в Януари 20, 2012, 19:05:40 pm
Добре, това е провокативна терапия, въпроса е каква е целта на терапията?
Дали дължим уважение към българската православна църква, първо тя е българска, второ тя е православна. И трето това не в въпрос на дълг, вярата въпрос на дълг ли е?
p.s. Вярата е въпрос на дълг в един други общества, които на мен не ми допадат.
Титла: Re:Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: ARRI в Януари 20, 2012, 19:27:18 pm
Умерено вярващ съм, но нито уважавам религията, нито приносителката и - църквата. Те сами си се докараха до падението, което са. Не само българската църква, а всички. Самата църква е нарицателно на алчност, извращения, педофилия, гей скандали и пр. Е, ние ли сме виновни за това. НЕ!!! Мислите ли, че някога, да речем след 100 години, тази ''институция'' и религиите ще изчезнат :-X.......
Титла: Re:Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: gogetit в Януари 20, 2012, 19:54:41 pm
Ако изчезнат религиите, кое тогава ще е "опиум" за народите? :)
Титла: Re:Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: ARRI в Януари 20, 2012, 20:09:05 pm
Това може да е важело по времето на маркс, но сега не важи :nea:. Никакъв опиум не ни е. Сега езотериката е опиума на масите.
Титла: Re:Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: Hound Dog в Януари 20, 2012, 20:09:43 pm
Ако изчезнат религиите, кое тогава ще е "опиум" за народите? :)

Масмедията. Тя вече е.
Титла: Re:Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: gogetit в Януари 20, 2012, 21:36:29 pm
Така е, все ще има нещо. Като се изтърка едното, идва друго
Хм, в Южна Америка(Латинска също), мюсюлманските страни, религията още си е опиум.
Титла: Re:Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: Chona в Януари 20, 2012, 22:38:21 pm
Няма по големи фанатици в най-чистия и стриктен смисъл от юдеите, и разликата с мюсюлманите е, че те са много по-добре образовани, също и са смятани са умни хора, и тука във форума имаше някакви теми и мнения за кошерното съзнание, обаче няма по-добър пример за това от юдеите и това са много дълбоки води - докъде е общото съзнание, докъде е индивидуалността.
Титла: Re:Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: daskala в Януари 21, 2012, 08:09:03 am
90% от митрополитите са били обикновени доносници . След две години обаче стават епископи. Тези хора са допуснали отдавна държавата да влезе в църквата и да кадрува. Тези дядовци са получавали възможност да израстват в кариерата. Те са се издигали благодарение не на отдаденост на Бога, а на отдаденост на доноса.
освен че ще излизат гей афери, педофилски скандали.

Няма по големи фанатици в най-чистия и стриктен смисъл от юдеите, и разликата с мюсюлманите е, че те са много по-добре образовани, също и са смятани са умни хора, и тука във форума имаше някакви теми и мнения за кошерното съзнание, обаче няма по-добър пример за това от юдеите и това са много дълбоки води - докъде е общото съзнание, докъде е индивидуалността.

Отдавна се знае че има най-много гейове сред евреите и тяхната подчиненост на талмуда изисква всеки да информира по-висшия си началник за всичко интересно което е научил или видял.Същото е и при масонството и илюминатството.
Независимо от това за тях говорите или пишете с уважение.Нашите църковници просто следват добрия пример на евреите и масоните, но за някои от вас нашите са най-лошите.
Титла: Re:Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: Tangrata_ в Януари 22, 2012, 22:27:13 pm
    Ето  на  кого  бих  се  поклонил  и  целунал  ръка  с  уважение,  почит  и  бих  нарекъл  Отче: 
Отец Иван
 
 
 
Държавата иска да събори приют за 145 бездомни
Отец Иван от Нови Хан каза, че ще застане пред тракторите, за да го прегазят

21 ноември 2011 г.

Поредният абсурд, който твори българската държава представи Иван Кулеков в „Шоуто на Слави“. Двуседмичен срок е оставен на отец Иван от Нови Хан, за да събори сам приюта си, в който живеят 145 бездомни. Ето какво разказа Иван Кулеков:

„Отец Иван е единственият български свещеник, който изпълнява мисията на църквата – да служи на Бога и на човека. В продължение на повече от 25 години с лични дарения и с дарения на хората от цялата държава той построи приют за изхвърлени на улицата хора, в който до този момент живеят 145 човека, половината от тях са деца. Но държавата, с мълчаливото съгласие на църквата, иска да събори този приют и е дала двуседмичен срок това да стане – има заповед за това. Защото за него липсва разрешение за строеж и за собственост.“ Кулеков уточни, че такъв документ липсва и за строежа на храм-паметника Александър Невски. Той даде идея на управляващите – да съборят храм-паметника Александър Невски, да съборят приюта на отец Иван в Нови Хан и да вложат материала в строителството на магистрали. Така, както са постъпвали в световната история всички варварски племена и варварски държави.

http://www.slavishow.com/index.php?cat=1&mid=25&id=17040
 
     
Това долно и цинично предаване още ли го дават по телевизията в България?

Те дори когато кажат нещо смислено, ме съмнява да го правят с добро. Целта е само популизъм и допълнителен цинизъм.

Може би би било по-добре, ако главния урУд се оттегли от шоуто.
Титла: Re:Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: rofl в Януари 24, 2012, 00:45:38 am
Имало косвени свидетелства, че патриарх Максим е бил сътрудник на ДС

http://society.actualno.com/news_375471.html (http://society.actualno.com/news_375471.html)

    Сред архиереите в Светия синод има още един сътрудник на Държавна сигурност, който не е оповестен, установи екипът на предаването на БНТ "Вяра и общество". В последното издание на предаването беше показан документ, който се съхранява в Комисията по досиетата и който съдържа информация за връзки с бившата Държавна сигурност на още един български архиерей, предаде Mediapool.

    В оперативно-наблюдателното дело на един покоен български митрополит – т.е. духовник, следен от службите, е открит документ, в който сред сътрудниците на бившата ДС изрично се споменава името на един настоящ български архиерей. Неговата принадлежност към тайните служби преди 1989 г. обаче не бе оповестена от Комисията по досиетата. Този документ е от август 1959 г. и е подписан от тогавашния началник на Трето управление на ДС полковник Г. Кръстев. Писмото е с предложение от тайните служби до Светия синод за изпращането в САЩ на представител на църквата.

    Документът съдържа недвусмислена информация за принадлежността към структурите на ДС на трима още по онова време високопоставени духовници. Двама от тях са покойници, но третият и сега е част от ръководството на Българската православна църква.

    В оригинала на документа името на духовника присъства, но в предаването на БНТ беше показано копие, в което то е заличено, за да не се наруши законът.

    Въпреки наличността на този документ обаче името на този архиерей не фигурира сред имената на огласените до този момент 11 митрополити.
     
    От Комисията по досиетата заявиха, че този архивен документ им е добре известен, но от него не може да се извлече правно основание за обявяване на съответното лице за съпричастност към ДС. Според чл. 24 и чл. 25 от закона за достъп до архивите на ДС, ако липсват декларация от лицето, агентурни сведения, документи за вербовка, трябва да са налице поне регистрационен дневник и картонче. За лицата от цитирания архивен документ не били открити такива документи.

    По силата на логиката става дума за патриарх Максим, тъй като нито един от проверените архиереи, които не са сътрудничили на ДС, не е бил епископ по това време, посочва сайтът "Гласове".

    На 17 януари Комисията по досиетата обяви, че 11 от 15-те митрополити от Светия синод на Българската православна църква са били сътрудници на бившата Държавна сигурност. Всички "осветени" православни митрополити са работили като агенти за Шести отдел на ДС, който е отговарял за "борба с политическата диверсия". Според Комисията по досиетата само патриарх Максим, Ловчанският митрополит Гавриил и Доростолският митрополит Амвросий не са били сътрудници на службите.

    В събота, малко след като в предаването на БНТ бе дадена гласност на разкритието за още един архиерей с агентурно минало, бе отбелязан именият ден на патриарх Максим. На влизане в църквата "Света Неделя", където бе отслужена тържествена литургия по този повод, патриарх Максим бе помолен да коментира изнесените досиета на митрополитите, в отговор на което заяви: "Ще излезем със становище, след като Светият синод разгледа случая".
Титла: Re:Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: daskala в Януари 24, 2012, 08:52:09 am
Интересна статия по темата. Заслужава да бъде прочетена.

http://lubamanolova.info/index.php?option=com_content&view=article&catid=40:analizi-2012-godina&id=2327:zashto-udariha-tsarkvata
Титла: Re:Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: diadka в Февруари 12, 2012, 16:47:51 pm
Да уважаваме църквата но не и епископите и попове доносници,които превърнаха църквата в една търговска фирма
Титла: Re:Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: konstantin2007 в Февруари 22, 2012, 23:15:42 pm
Да уважаваме църквата но не и епископите и попове доносници,които превърнаха църквата в една търговска фирма
???Църквата изначално е търговска фирма.Попетата логично е да са си търговци.Не виждам къде е драмата.
А да уважавам църквата...Уважавам,човека като храм на Бога,ама няква си институция,да претендира за божие наместничество,и аз да я уважавам?!?Айде моля ви се.. :nea:

Всъщност..'гат сам християнският бог слезе,за да ме увери,че лично е дал правомощия на църквата,тогава може и да размисля. 8)
Титла: Re:Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: kalan в Февруари 23, 2012, 01:05:34 am
Всъщност..'гат сам християнският бог слезе,за да ме увери,че лично е дал правомощия на църквата,тогава може и да размисля. 8)
:lol: :lol: :lol:
И аз тъй си мисля. Ама си и мисля, че ако евентуално слезе, едва ли ще им даде някакви правомощия, а по скоро ще ги отнеме. Той веднъж ги изгони Исус за търговия в храма. А може би се е разсърдил, че не са имали касови апарати.
Титла: Re:Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: konstantin2007 в Февруари 24, 2012, 14:52:30 pm
А може би се е разсърдил, че не са имали касови апарати.

Ммм..не..Според мен,би се е ядосал,че имат,ама не са свързани с НАП
Титла: Re:Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: Ashaman в Февруари 25, 2012, 01:02:24 am
Не дължите нищо на никого, вие сте върха на сладоледа.
Титла: Re:Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: konstantin2007 в Февруари 25, 2012, 13:53:53 pm
Не дължите нищо на никого, вие сте върха на сладоледа.
Е това е повече от ясно... 8)
Титла: Re:Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: bogoizbrania в Февруари 25, 2012, 15:28:52 pm
Интересна статия по темата. Заслужава да бъде прочетена.

http://lubamanolova.info/index.php?option=com_content&view=article&catid=40:analizi-2012-godina&id=2327:zashto-udariha-tsarkvata
Единственното смислено изречение в статията.
„Не трябва да сте непременно луд, за да живеете в България, но все пак помага!”.
Титла: Re:Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: mitko в Февруари 27, 2012, 10:34:56 am
Да  направим  съпоставка  с  митрополитите  сътрудници  на  ДС  и  Николай  съсипията  (не  знам  как да  го  нарека  по  друг  начин) 
     А  дали  ЦРУто  няма  информатори  в  различните  вероизповедания ??? :bomb:
Титла: Re:Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: The Time Lord в Февруари 27, 2012, 10:53:31 am
А  дали  ЦРУто  няма  информатори  в  различните  вероизповедания ??? :bomb:

Ами ето нещо подобно. Оказва се, че дори главния мюфтия на България също е бил член на ДС. Не че нещо се учудвам, де. ;D Ето целия материал: http://vbox7.com/play:b43df3d54c
Титла: Re:Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: tazmdg в Февруари 27, 2012, 21:15:30 pm
В основата е самозабравата!После правиш каквото можеш!!!Власт да имаш,от малко се започва...3-5 човека....
На времето се започна,жалко че не го спряхме...  ???
Титла: Re: Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: m2f в Април 21, 2012, 15:03:59 pm
Църквата като иституция е егрегор. И функционира по правилата на егрегорите. Има си и магьоснически апарат, циклични повтарящи се ритуали, твърди канони, йерархия, и т.н. Типичен егрегор.
Чела съм Новия завет и съм се опитала да отсея казаното лично от Исус от онова, което му е приписано, че е казал /ей така, интуитивно, за себе си/ и мисля, че, ако той гледа "отгоре" какво става тука "долу" след него...умира от срам заради тия, дето с неговото име на уста вършат каквото вършат тука...
И още една гледна точка: пред нищото /анархията, циганията, крадливостта, безпросветността и т.н./ църквите /даже някои от сектите измежду тях/ са добро решение за циганската популация у нас. Вършат услуга на всички нас като ги вкарват в някакво русло на духовност /примитивна, наложена, и т.н./, но поне обуздават анархията която иначе безпросветните мангали предизвикват.
Във връзка с горното си мисля, че преди 2000 години дереджето може да е било сходно /като сегашното дередже с циганите и циганията/...И за тогава егрегора - църква  си е бил много на място даже. С наказанията, каноните, заповедите и т.н.
Но от един момент нататък не става...не може човек да се събуди духовно и да се осъзнае като дете на Бог и едновременно с това да продължи да пребивава в егрегора на църквите. Просто не става. Защото събудиш ли се, започваш да виждаш различно нещата. Посредник с Бог не е нужен на будния човек.
А иначе: църквите /сградите/са красиви и в тях /когато са празни от навалица/ се мисли /или медитира?!/ много добре. Цари покой. Енергията там в повечето случаи е хубава /когато не са пълни с народ!/.
 :hi:
Титла: Re: Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: emo_G в Ноември 20, 2012, 11:55:24 am
Просто не успях да се стърпя да я публикувам:

(http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/178989_3764749688278_1955411548_n.jpg)
Титла: Re: Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: liuba4e в Ноември 24, 2012, 13:48:00 pm
Не изчетох всичко, само отгоре отгоре. Някой доста ревностно защитават тази институция, други са против нейното съществуване, като мен. Да, сигурно множеството ще оплюе (те вече го направиха) начинанията и изводите на малцинството, но разни хора, разни идеали.

Всеки един свещеник би попитал - А, защо да не имате уважение? Все пак църквата ни учи кое е добро и кое лошо. Умеем да разграничаваме хората, умеем и да вярваме. Защото за кой ли свещеник вярата не е умение. Да вярваш и почиташ, това е нова висша и духовна форма.

Дали? Разбира се, палим свещички, молим се, кръстим се, кой с лява, кой с дясна... Проблем няма. Стига да вярваш. Но винаги о
е от дете в моето мозъче се въртяха едни такива въпроси - в какво вярваме ние? В църквата или в Исус Христос? Кое е по значително - свещеникът или Йехова? Всеки свещеник би ти казал, естесвено, че Бог е на първо място, а тогава защо всички пропагандират, че кой не ходи на църква той не е вярващ и е дълбоко отхвърлен от всевищния. Не дължим нищо на църквата, а на нас самите. Поне аз съм на такава вълна.

Не може едни свещеници, които според проучвания получават мизерни заплати, в България да имат коли като БМВ, мерцедес, курвет и др. подобни красиви колички. Кой ги дава тези парички, след като вземат минимални заплати (Минимални, минимални, колко да са минимални - от порядъка на 600 -700 лв, което за България си е супер, ако не живееш в столицата.) И ето на, плебеите по казаните, свещениците в мезонетите.

Църквата още от дълбоки времена е символ на мира, на спокойствието и обединението. Църквата е миролюбива, тя отрича това което според нея е пропаганда. Чудно как тогава тази институция зае място и в интернет пространството. Къде вече няма банерчета с надпис - цъкни тук. И къде те води? В някой неизвестен сайт, на някой неизвестен свещеник. Гласувай, подай парички... Глупости на търкалета. Все неща, които разбира се за нас са неприемливи и са, но Светият Синод... няма общоприето мнение по този въпрос от тяхна гледна точка. Църквата вече е истинска пропаганда. Не може Негово светейшество Максим, да бъде така опорочено няколко минути след смъртта си с - Гласувайте за мен. Аз ще бъда новият метрополит.

Църквата вече не е това, което беше. Дали трябва да влезе в училищата? Предпочитам някой отшелник с шепа пари да преподава вероучение, от колкото някакъв богопамазан с парички свещеник. Нищо не дължим, освен хубави псувни и хули.
Титла: Re: Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: konstantin2007 в Ноември 24, 2012, 14:03:22 pm
Църквата вече не е това, което беше. Дали трябва да влезе в училищата? Предпочитам някой отшелник с шепа пари да преподава вероучение, от колкото някакъв богопамазан с парички свещеник. Нищо не дължим, освен хубави псувни и хули.
И каква беше църквата според твоите спомени?Живяла си във времена и епохи,когато църквата е била нещо различно от сегашната си форма ли?
Църквата никога,ама никога не е била нещо друго,освен инструмент за моделиране,манипулиране и диктатура!Още от самото и създаване.
Титла: Re: Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: liuba4e в Ноември 24, 2012, 20:38:53 pm
И каква беше църквата според твоите спомени?Живяла си във времена и епохи,когато църквата е била нещо различно от сегашната си форма ли?
Църквата никога,ама никога не е била нещо друго,освен инструмент за моделиране,манипулиране и диктатура!Още от самото и създаване.

Може и да си прав. За пример може да дадем ясния отпечатък във времето с Филип Хубави и невероятният разгром над тамплиерите през 1307 година. Тогава той ясно заповядва на народът и на църквата да се оттегли и да заеме нова позиция спрямо закрилата над тамплиерските войни.
Друг невероятен момент е как братство като масоните, последователи на тамплиерските движения, също биват заличени и въпреки, че всъщност тези движения целят по - голям обхват в религията и по - обективно мислене, с което да се укрепят основите на църквата, тя пак не ги подкрепя... Дори и сега. Питаш дали помня църквата преди и как я виждам сега? Истината е, че в животът си да съм ходила на църква около 10 - 15 пъти. Мнението ми от преди и сега е, че църквата драстично промени своите възгледи и промени посоката в която се движеше. С пример давам инвитрото върху безплодните майки. Църквата ясно отхвърляше такова забременяване, но ето до преди няколко месеца тя прие и тази част от медицината, като отхвърли сурогатното майчинство. Нима Светият Синод е решил да промени посоките на своите вярвания само с едно събраниице...?
Фейсбоок, Туйтър, вбокс... и др. вече са ползвани и от свещеници. За пример давам един свещеник от нашият град, където си беше направил регистрация в сайт за запознанства. Кога църквата е действала така? Всъщност винаги. Винаги се е месила там където не и влиза работа. За пример този път ще дам с теорията за Големият взрив. Цитирам: Ние, църквата приемаме теорията за Големия взрив, но в момента на нулевото си състояние и преди него, оставете на нас. Тоест, образуването на галактиките, разпръсването на частиците, църквата казва - Ок, приемаме, но преди този момент е наша работа.
Винаги е било и ще бъде. Накъде ще поемат вероученията... Може някой ден да ни учат как да правим сайтове с цел да направим реклама на църковните институции. Нищо вече не ме учудва.
Титла: Re: Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: konstantin2007 в Ноември 24, 2012, 21:21:32 pm
Eeee,ти па..Че то и папата си има регистр.у сурат-тефтера. :D

Върни времето,преди тамплиерите.Църквата си е била пак същата секта!Църквата никога не е имала мислене и мнение!Една институция(па макар и божествена)не може да мисли и разсъждава!Това го правят нейните представители.Така,че примерът ти с ин витрото не е на място.Времената се менят(както вика 5 годишният ми син)и е нормално"нравите"да се менят също.И то по посока на вятъра.С други думи..Главата на църквата,съвсем не е главно-командващия на тая планета.Нормално и папата да целува нечия ръка.И е така.
Титла: Re: Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: liuba4e в Ноември 24, 2012, 22:16:17 pm
Така е, но кои са тези, които въртят конците? Ватиката, Съюза, САЩ?
Титла: Re: Не дължим уважение на Църквата
Публикувано от: konstantin2007 в Ноември 24, 2012, 22:31:02 pm
Е Ватикана що я слагаш?Тя е резиденцията на папата.
Иначе..Ето го въпроса..
За съжаление поне за мен отговора не се изчерпва с "тези"или"онези"..Не е толкова просто..И в главата ми е пълна каша,за тва и не пиша по тоя въпрос.Отговорите са мисля,от времето преди изобщо Исус да се появи на сцената.Може би..От преди времето на Адама.