Форум за конспирации, уфология и мистика.

Конспирации => Икономически конспирации => Темата е започната от: sidewinder в Септември 14, 2010, 08:21:27 am

Титла: Националната стратегия за регионално раз
Публикувано от: sidewinder в Септември 14, 2010, 08:21:27 am
Националната стратегия за регионално развитие на република българия е една от престъпните и легални програми за източване на евро пари чрез тлъсти комисионни. Лошото е, че е много трудно доказуемо и всичко се прави под носа на хората.

Всички сме свидетели на това как се ремонтират улици, павират се площади, но всичко това представлява едно фасадно реновиране на инфраструктурата без подновяване на основните артерии, каквито са ВиК тръби, кабелни оператори. Цялата подземна инфраструктура е изгнила, но смяната й в болшинството от случаите не е залегнала в проектите на изпълнителите от наша страна. Извършват се само фасадни ремонти, а цялостно подновяване на инфраструктура не се прави, пестят се пари. Един ден ще се разкапе всичко, но за сметка на това ще имаме хубави асфалтирани улици отгоре.

Уловката е в това, че кметовете взимат милиони левове комисионна за мандата си. И когато дойдат проверяващите от западна Европа да видят какво е свършено, със сигурност ще останат доволни от свършената работа, защото няма да могат да надникнат отдолу.
Титла: Re:Националната стратегия за регионално раз
Публикувано от: insomnia1304 в Септември 17, 2010, 00:07:22 am
Ловеч ще популяризира електромобилите в България

Общината е подписала споразумение с Индустриален клъстер „Електромобили” за организиране на проекти в сектора


Ловеч стана първата община, подписала споразумение с Индустриален клъстер „Електромобили” - ИКЕМ за популяризиране на електромобилите у нас, съобщиха от организацията.

Споразумението е за период от две години - от 2010 до 2012 г. и включва организиране и популяризиране на проекти в областта на производството, конверсията, енергийната, иновативна, научна и ресурсната обезпеченост на електромобилната промишленост на местно ниво.

Ще бъде учреден и фонд за „Зелени индустрии”, който да финансира инициативи и проекти на свързани с електромобилната индустрия предприятия.

Сред целите, които партньорите си поставят, е сключване на публично-частно партньорство между бизнес организации и общинска администрация, както и изготвяне на модел на „Зелена община”, в която да се осигури изграждането на зарядни станции за електромобили, а за зареждането им се използва електрическа енергия от възобновяеми енергийни източници.

Общината ще подпомага също и проучването и разработването на инвестиционни проекти за технологично обновление и внедряване на иновации в производството на електромобили и обслужващата го инфраструктура, както и ще съдейства на потенциални стратегически инвеститори за осъществяването на инвестиционни проекти за развитие на бранша в общината.

Плановете на клъстера предвижда догодина да започне изграждането на зарядни станции за електромобили в България.
http://www.investor.bg/news/article/105066/332.html

http://www.investor.bg/news/article/105628/332.html