Форум за конспирации, уфология и мистика.

Разни => Новини и общи дискусии => Темата е започната от: Peacekeeper в Април 30, 2010, 23:20:41 pm

Титла: Белгия първа в Европа забрани бурката
Публикувано от: Peacekeeper в Април 30, 2010, 23:20:41 pm
(http://i.dir.bg/CMS/2010/04/29/6_176ade.jpg)

Белгийският парламент одобри закон, забраняващ на мюсюлманките да носят на обществени места, традиционните дрехи, покриващи цялото тяло и лицето.

Текстът бе одобрен почти единодушно, само двама депутати се въздържаха, съобщи Франс прес и БТА.
В Закона не се говори пряко за бурка или никаб, а се казва, че се забранява носенето на обществени места на каквато и да е дреха или було, които не позволяват човекът да бъде разпознат.

За нарушаването му се предвиждат глоба и/или затвор от един до седем дни. Позволени са изключения само за празненства като карнавали.

В Белгия носенето от мюсюлманките на традиционни дрехи, покриващи изцяло лицето и тялото, е по-скоро рядкост, но подкрепяйки предлаганата забрана, депутатите решиха, че тя е сигнал с принципно важно значение за обществото. Подобен закон се очаква да бъде приет и във Франция през май.

В края на миналата година след референдум, Швейцария забрани строежа на минарета.

Правозащитната организация Амнести интернешънъл осъди решението на белгийския парламент почти веднага след приемането на закона. Налагането на пълна забрана на покриването на лицето нарушава правото на свобода на изразяване и на вероизповедание на жените, които носят бурка или никаб. Това  заяви Джон Далхуизен, експерт на Амнести интернешънъл по правата на човека и дискриминацията в Европа, предаде "Франс прес". Той определи белгийския закон, който е първи по рода си в Европа, като "опасен прецедент".

Европейската комисия отказа да коментира одобрената от Камарата на представителите на белгийския парламент забрана. За да влезе в сила това решение, то трябва да бъде одобрено и от Сената. Това може да се забави заради сегашната правителствена криза в Белгия. Ако бъде одобрено и от Сената, тогава може да коментираме, заяви говорителката на Европейската комисия Пиа Аренкилде Хансен.
http://dnes.dir.bg/news.php?id=6303811

Крайно време е да спрат разпространението на циганската държава в Европа :) :yes:
Титла: Re:Белгия първа в Европа забрани бурката
Публикувано от: Tina в Април 30, 2010, 23:41:33 pm
 :) :) :hi:
Титла: Re:Белгия първа в Европа забрани бурката
Публикувано от: Blue|_Star в Май 01, 2010, 00:26:17 am
Бурката е най-малкият проблем на Европа по отношение на мюсюлманите.В крайна сметка,това е религията им и те имат право да я следват.Друг е въпросът,че измъкването от лицемерието и фалшивите-псевдо-порядки става в пъти по-трудно,но това е техен избор и нямаме право да им се месим,макар че доста мюсюлмани прекаляват с исканията си,и липсата на даване,на каквото и да е от тяхна страна.
Титла: Re:Белгия първа в Европа забрани бурката
Публикувано от: bogoizbrania в Май 01, 2010, 00:28:33 am
Дамските дрехи са последния проблем на кофтите религии и общественните порядки.
Титла: Re:Белгия първа в Европа забрани бурката
Публикувано от: fishbone в Май 01, 2010, 01:46:15 am
Проблема не е  в религиите bogoizbrania, а в тяхното възприятие............ на хората.
Титла: Re:Белгия първа в Европа забрани бурката
Публикувано от: Blue|_Star в Май 01, 2010, 02:10:19 am
Дали ние служиме на Бог,ако Той въобще има нужда от това или все повече хора използват Бог за предтекст да вършат това,което те искат?Тоест дали човекът служи на Бог или Бог на човека?!А мюсюлманите-сред тях има много малък брой,които са истински просветени,но повечето-просто неща и да се сещам...
Титла: Re:Белгия първа в Европа забрани бурката
Публикувано от: fishbone в Май 01, 2010, 02:22:44 am
Това е дилемата... :) но е то=ва другая тема.
или кво та хапе по .... ;D
Титла: Re:Белгия първа в Европа забрани бурката
Публикувано от: mitko в Май 01, 2010, 08:48:16 am
     Ако  християнството  не  отговори  с  адекватни  мерки  на  мюсюлманската  инвазия  с  него  (християнството)  е  свършено!  И  когато  говорим  за  права  трябва  да  имаме  предвид  и  правата  на  другата  страна!

Друг е въпросът,че измъкването от лицемерието и фалшивите-псевдо-порядки става в пъти по-трудно,но това е техен избор и нямаме право да им се месим,макар че доста мюсюлмани прекаляват с исканията си,и липсата на даване,на каквото и да е от тяхна страна.

     Бих  те  попитал  Blue|_Star,  колко  време  и  изобщо  би  ли  търпяла  външен  човек  да  се  разпорежда  в  домът  ти?   И  намесата  му  (във  всички  случаи  груба)  би  ли  я  оправдала  с  правата  му?
     Решението  на  проблема  се  нарича  реципрочност!!!!!!!!!!11           
Титла: Re:Белгия първа в Европа забрани бурката
Публикувано от: Peacekeeper в Май 01, 2010, 10:42:56 am
Дали ние служиме на Бог,ако Той въобще...
:lol: :lol: :lol:
То бива, бива, ама чак толкова... ;D
Титла: Re:Белгия първа в Европа забрани бурката
Публикувано от: Blue|_Star в Май 01, 2010, 12:41:22 pm
Кое е смешното Peacekeeper?  :flag_of_truce:
Титла: Re:Белгия първа в Европа забрани бурката
Публикувано от: bogoizbrania в Май 01, 2010, 13:38:13 pm
Всъщност има нещо куриозно в закона, така формулиран излиза че бурката е карнавален костюм!
 :hi:
Титла: Re:Белгия първа в Европа забрани бурката
Публикувано от: Blue|_Star в Май 01, 2010, 16:53:43 pm
mitko,за разпореждането в дома ми-еми,Европа е измислила правата на човека и тем подобни.Да се сърдят на себе си и законите си.
За карнавалния костюм-погледнато реално това е-бурката показва колко си вярващ,а всеки поне малко запознат с хора,изповядващи исляма знаят,че над 50% от мюсюлманите нямат никаква вяра в себе и просто лицемерието,и омразата е издигната в култ при тях,като и двуличието,де,но да не се отклонявам от темата.
Титла: Re:Белгия първа в Европа забрани бурката
Публикувано от: Z-931 в Май 01, 2010, 19:19:02 pm

Всъщност има нещо куриозно в закона, така формулиран излиза че бурката е карнавален костюм!
 :hi:

Само, че обясни за кого е този карнавал и дали неговите шественнички, осъзнават карнавалните си роли?
Както и кой е организаторът на този  парад с ферджетата? :)
Титла: Re:Белгия първа в Европа забрани бурката
Публикувано от: bogoizbrania в Май 01, 2010, 19:29:08 pm
На мен самото фередже не ми пречи и не смятам че е вредно за европейската култура. Възприемането му като нещо чуждо също е неправилно, защото монахините именно в Европа всъщност се обличат по същия начин, а тяхното облекло със сигурност е много по древно от сегашната мода.
Хората които искат забрана на фереджето всъщност не са толкова евро патриоти, а са изпълнени с омраза към вярата като цяло и искат да лишат хората от правото да вярват в Бога. Иначе когато видя жена с фередже се сещах за монахиня, а сега вече и за карнавален палячо.
 ;D
Титла: Re:Белгия първа в Европа забрани бурката
Публикувано от: mitko в Май 01, 2010, 19:34:52 pm
       Тази  носия  е  просто  демонстрация   на  сила!  Работил  съм  в  Сирия  и  мога  да  кажа,  че  такива  крайности  не  съм  виждал!!!  Мюсюлманите  извън  собствените  си  страни  се  държат  като  завоеватели!  
       Друг  е  въпроса  кой  им  позволява  това  и  защо?
Титла: Re:Белгия първа в Европа забрани бурката
Публикувано от: GaBOSS в Май 01, 2010, 19:49:47 pm
Много интересно, как точно ще им издадат паспорт ако са облечени в 'бурка'?
Как ще теглят пари от банката и как ще пазаруват облечени така?
А в самолет, влак или друго обществено превозно средство дали би било редно да изглеждат така, че да не можеш да разбереш пред теб 17 годишна девойка ли стои или 46 годишен мустакат терорист.
(http://img690.imageshack.us/img690/9681/oo772044.jpg) (http://img690.imageshack.us/i/oo772044.jpg/)

И да ме прощавате, ама ако се пръкнат 20-30 африканеца и почнат да претентират, че тяхната религия изисква по 3 пъти на ден да опъват бял гъз, никак няма да съм съгласен, както и всички псевдо защитници на разни права безобразни.  :diablo:
Титла: Re:Белгия първа в Европа забрани бурката
Публикувано от: Blue|_Star в Май 01, 2010, 20:26:22 pm
Във Франция и Германия-и трите вида мюсюлмански забрадки съм виждала.Значи,дори при бурките има различни разновидности-черна или бяла/сива,и също така някои жени си позволяват при много горещо време носът им да е навън.За хиджаба много може да се напише,но бях свидетел как жена-мюсюлманка е с хиджаб на снимката на шофьорската си книжка.Но има различни видове хиджаби,както и връзването им и най-често зависи от общността,от това дали тази,която го носи е момиче,женена или вече по-възрастна жена.Никабът последната разновидност,която си дала като пример-по-рядко разпространен е,но доста жени го носят като хиджаб-тоест без да си покриват лицето.Също така при хиджаба и никаба-много често съм срещала жени с нормални дрехи като европейките,но с никаб/хиджаб.Като цяло има мюсюлманки,които се забулват,понеже така трябва(без дори да зададат въпроса или да се замислят,защо така трябва).Но,ако тинейджърки вечер,отивайки при приятелка,а на свой ред приятелката при тях уж,за пред родителите им(и някои български тинейджърки използват това,за да отидат на дискотека,тъй че нищо ново)-та тогава свалят хиджаба и всичко,носят къси поли,пият,купонясват,и после пак се забулват.А така или иначе рядко някои може да ги познае без забрадката.Другото,което ме е отблъсквало при повечето мюсюлманки е,че слагат прекалено много грим и парфюм-просто за мен е безсмислено да се забулваш след като имаш грим като за сцена,но всеки мисли различно.Не знам в Корана,доколко е задължително една жена да е забулена,но,доколкото аз знам-то е било задължително само за жените на Мухаммед(С.А.С.),понеже другите мъже са ги заглеждали.Но има момичета,които цял живот са били забулени,женят се и мъжете им искат да свалят бурката,и да се обличат като европейки,и те го правят.Не знам,доколко жената има права в това общество,освен,ако не става дума за едни малко по-различни мюсюлмани,които се водят много малко и изключително просветени.За другите-потресена съм от доста неща,но наглостта им е пословична,както и необразоваността.Но в крайна сметка нещата,които ги има при тях-ги има и при повечето други етноси и религии.Може би това,че ислямът е сравнително млада религия създава някои неща.
Забравих да спомена,че и времето,когато едно момиче би следвало да се забули е различно при различните общности.За едни едно момиче трябва да се забулва още от малко дете(6-7 годишно),за да свикне и някак да не може без забрадка,за други-това е 15 годишнината,за трети-първата менструация и т.н.(има доста различия,макар всички да са мюсюлмани,но в крайна сметка и при другите религии,също има доста различия,тъй че нищо ново,както написах и по-рано).
Титла: Re:Белгия първа в Европа забрани бурката
Публикувано от: Eon в Май 02, 2010, 07:44:36 am
Има и такива, при които се виждат други части на тялото, а е скрита само косата със нещо като модерна забрадка.
Титла: Re:Белгия първа в Европа забрани бурката
Публикувано от: Blue|_Star в Май 02, 2010, 09:54:51 am
Има и такива, при които се виждат други части на тялото, а е скрита само косата със нещо като модерна забрадка.
Дори съм виждала момиче със забрадка,с блуза с дълъг ръкав и къса пола,ама толкова къса,че направо всичко и се виждаше.Като го видях този куриоз-толкова смешно ми стана.  ;D
Титла: Re:Белгия първа в Европа забрани бурката
Публикувано от: madara17 в Май 04, 2010, 12:51:08 pm
Аз съм против толерантността към бурката и всичките форми на забулване. Не мисля, че ако кажа, че аз съм нудист и искам задължително по моите убеждения да ходя гол по улиците и институциите на някоя държава в Европа, ще ми се позволи. За мен тези мюсюлманки, които носят бурка или хиджаб или никаб трябва да обърнат по-голямо внимание на хигиената си. Като стане лятото 30-40 градуса и като мине такова нещо покрай тебе на улицата, в супермаркета, в автобуса и т н просто смрадта понякога не се трае. Мюсюлманите мислят, че техните забулени жени са скъпоценни, но не се свенят да задирят всяка европейка, когато им се удаде възможност. Когато имат техните свещенни празници и не трябва да докасват жена, не се свенят да докосват европейките. Според мен, съпрузите на жените, които изискват от тях да носят такива глупости, трябва да се пратят отново в тяхната родна държава, да им се вземат поспортите за Белгия, Франция, Германия, Швейцария или където и да е другаде по Европа  да са получили право на пребиваване, а жените им да останат  и да започнат да водят нормален живот като всички нормални жени.
Титла: Re:Белгия първа в Европа забрани бурката
Публикувано от: bogoizbrania в Май 04, 2010, 14:11:35 pm
Има и такива, при които се виждат други части на тялото, а е скрита само косата със нещо като модерна забрадка.
Дори съм виждала момиче със забрадка,с блуза с дълъг ръкав и къса пола,ама толкова къса,че направо всичко и се виждаше.Като го видях този куриоз-толкова смешно ми стана.  ;D
Чувал съм, че ако изненадаш жена в момент когато е с непокрито лице, тя е длъжна да се покрие веднага, като ако няма нищо под ръка трябва да вдигне дори полата си  само за си покрие лицето .
 :blum2:
Титла: Re:Белгия първа в Европа забрани бурката
Публикувано от: Blue|_Star в Май 04, 2010, 14:17:35 pm
Аз съм против толерантността към бурката и всичките форми на забулване. Не мисля, че ако кажа, че аз съм нудист и искам задължително по моите убеждения да ходя гол по улиците и институциите на някоя държава в Европа, ще ми се позволи. За мен тези мюсюлманки, които носят бурка или хиджаб или никаб трябва да обърнат по-голямо внимание на хигиената си. Като стане лятото 30-40 градуса и като мине такова нещо покрай тебе на улицата, в супермаркета, в автобуса и т н просто смрадта понякога не се трае. Мюсюлманите мислят, че техните забулени жени са скъпоценни, но не се свенят да задирят всяка европейка, когато им се удаде възможност. Когато имат техните свещенни празници и не трябва да докасват жена, не се свенят да докосват европейките. Според мен, съпрузите на жените, които изискват от тях да носят такива глупости, трябва да се пратят отново в тяхната родна държава, да им се вземат поспортите за Белгия, Франция, Германия, Швейцария или където и да е другаде по Европа  да са получили право на пребиваване, а жените им да останат  и да започнат да водят нормален живот като всички нормални жени.
madara17,за тях европейките са невернички и са просто за използване,и експлоатация.Лошото е,че това важи и за мъжете европейци,като и цяла Европа просто им е длъжна.Това им е мисленето.За тях сме глупаци,понеже ги оставяме да си разиграват коня,а не им показваме дървото.Много малко мюсюлмани има,които са наясно с нещата.Повечето си имат един доста интересен манталитет,който меко казано отвращава.И това няма нищо общо с религията.Просто някой доста умело е използвал(и използва) религията,за да им насади някои глупости в главите.Интересно ми е защо има доста европейки,който се женят за чужденци,които изповядват исляма и също се забулват?!Това е свързано с психиката,но е доста дълго за писане.Дали една жена ще ходи гола по улицата или ще е супер забулена-и в двата случая изводите са доста кофти.Но как една християнка може да носи кръст(че) или монахините да са забулени?!Определено забулването е най-малкия проблем при повечето мюсюлмани.Далеч съм от идеята да ги защитавам,но просто знам за какво става въпрос.Мисленето им е толкова различно и ограничено,че чак ми се плаче.Може би единствено някои евреи ги бият по фанатизъм.Няма как да говориш за вяра след като дори не си задаваш въпроса "Абе,аджеба защо трябва да вярвам или вярвам?".И при нас,и при тях има някои неща,но исляма прави по-големи лицемери и егоисти,понеже на човек,който няма сърце-каквото и да му говориш,той ще си гледа неговия личен интерес.А при европейците това е открито,при тях скрито-народопсихология.
Титла: Re:Белгия първа в Европа забрани бурката
Публикувано от: Blue|_Star в Май 04, 2010, 14:22:25 pm
Има и такива, при които се виждат други части на тялото, а е скрита само косата със нещо като модерна забрадка.
Дори съм виждала момиче със забрадка,с блуза с дълъг ръкав и къса пола,ама толкова къса,че направо всичко и се виждаше.Като го видях този куриоз-толкова смешно ми стана.  ;D
Чувал съм, че ако изненадаш жена в момент когато е с непокрито лице, тя е длъжна да се покрие веднага, като ако няма нищо под ръка трябва да вдигне дори полата си  само за си покрие лицето .
 :blum2:
Къде го пише това в Корана?!
Май доста хора взеха да бъркат традициите с религията,а даже с вярата.  :blum2:
Дали ние служиме на Бог или Той на нас,хах?!И то си Го използваме,за каквито искаме цели.Виждала съм забулени какво правят като нямат контрол,тъй че тея псевдо морални приказни да си ги задържат.Моралът им-е,дори в Арабските страни има начин да се изневерява,дори са ми казани методите им.Тъй че какво повече да си чешем езиците.
Ако работят-не бурка,ами,ако ще не знам какво да си сложат.Но при положение,че 80% от турците и арабите в Германия и Франция нямат дори 10-ти клас,не знаят езика на страната,в която се намират,не работят,а карат само на социални помощи-няма какво да се коментира.Но същите тези после учат другите кое и как,хах.За смях са и пълна подигравка.То,че от добро възпитание доста хора си премълчават истината е друга работа.Не може ти да си в една страна 30-40 години,но да не знаеш как да си поръчаш едно кафе-смех.  8)
Титла: Re:Белгия първа в Европа забрани бурката
Публикувано от: madara17 в Май 05, 2010, 02:53:55 am
Цитат
Ако работят-не бурка,ами,ако ще не знам какво да си сложат.Но при положение,че 80% от турците и арабите в Германия и Франция нямат дори 10-ти клас,не знаят езика на страната,в която се намират,не работят,а карат само на социални помощи-няма какво да се коментира.Но същите тези после учат другите кое и как,хах.За смях са и пълна подигравка.То,че от добро възпитание доста хора си премълчават истината е друга работа.Не може ти да си в една страна 30-40 години,но да не знаеш как да си поръчаш едно кафе-смех. Много точно казано Blue|_Star .

Аз лично незнам, дали толератността, премълчаването и преглъщането на проблема е най-доброто решение за  уникалната наглост, на която понякога са способни. То за немците -ясно- ще ги нарекат наци и те ще подвият опашка, Франция си има проблеми с бившите колонии, но защо другите траят незнам.
Титла: Re:Белгия първа в Европа забрани бурката
Публикувано от: Blue|_Star в Май 05, 2010, 14:44:11 pm
madara17,единствено логично обяснение,до което стигам е,че за нещо са полезни на някого(или в бъдеще са му).Просто друга логика-нямам.
Най-интересното е,че точно сред мюсюлманите са възникнали някои течения и точно там има някои просветени.Но като цяло тази общност според мен са мързели,с манталитет на превъзходство над другите и с над 70% от тях(айде аз съм оптимист)се работи изключително трудно.Просто нерви не ти остават,те са с някакво супер изчанчено мислене.Нормален човек току-виж полудее,опасността наистина си я има.  ;D
Мен ми е интересно как един министър на Турция има смелостта да каже някои неща на Меркел,че дори да си повярва,че е прав?!Немците трябвало да им строят турски училища,понеже те не знаели собствения си език-ха,че то бас държа,че немците,ако учат турски за 5 години по-добре и от самите турци ще го научат.Срам и позор за тях,че за 30-40 години на елементарно ниво не са научили немския,а техния език е спорно колко знаят.Пак казвам,има много свестни хора-мюсюлмани,но те са 20-30% макс..Та за бурката-мен не ми пречи,но ми пречи като почне някоя арабка да ми казва колко съм "лоша" и за къде съм,щом не нося бурка.  :o При последвал въпрос защо нейна позната(по-млада)не носи бурка-"Еми тя е млада.Има право да се поноси хубаво,момиче е и сега и е времето да се гримира."Чакай,чакай малко,мене или нещо ми се губи,или не знам какво-де е логиката да поучаваш всички да са с фереджета,но,ако става дума за някоя твоя дружка или позната незабулена да казваш,че може.Е,такова лицемерие и объркани мисли,липса на морал-просто рядко съм виждала в живота си.Надявам се Господ да ме пази в скоро време да нямам работа с такива хора,освен с онези 20-30%.  ;)
Титла: Re:Белгия първа в Европа забрани бурката
Публикувано от: madara17 в Май 07, 2010, 12:58:15 pm
Съгласен съм напълно с горе изложеното от теб Blue|_Star .
Аз мога само да прибавя пресен случай по темата, за който чух от познати потърпевши немци. На тазгодишни изпити при  завършването на  т. нар Аусбилдунг (3 год. обучение) в Германия, в някой провинции темата за съчинението (част от писменната част) е била по следната ситуация: Фирма, в която туркиня кандидатства за Аусбилдунг, но не притежава разрешително за престой и разрешително за работа. И задачата била да обосноват в съчинение защо тази туркиня трябва да получи от Германия разрешително за престой и за работа и да получи мястото във фирмата за Аусбилдунг. Аз само ще кажа, че Германия си има много турци и не и трябват пресни от Турция, а и Турция не е в Европеиския съюз,  а по-скоро трябва да се мисли за хората от новите членки на европейския съюз като поляци, словенци, българи и румънци , които често трудно получават разрешително за работа.
Титла: Re:Белгия първа в Европа забрани бурката
Публикувано от: Blue|_Star в Май 07, 2010, 14:12:43 pm
Съгласен съм напълно с горе изложеното от теб Blue|_Star .
Аз мога само да прибавя пресен случай по темата, за който чух от познати потърпевши немци. На тазгодишни изпити при  завършването на  т. нар Аусбилдунг (3 год. обучение) в Германия, в някой провинции темата за съчинението (част от писменната част) е била по следната ситуация: Фирма, в която туркиня кандидатства за Аусбилдунг, но не притежава разрешително за престой и разрешително за работа. И задачата била да обосноват в съчинение защо тази туркиня трябва да получи от Германия разрешително за престой и за работа и да получи мястото във фирмата за Аусбилдунг. Аз само ще кажа, че Германия си има много турци и не и трябват пресни от Турция, а и Турция не е в Европеиския съюз,  а по-скоро трябва да се мисли за хората от новите членки на европейския съюз като поляци, словенци, българи и румънци , които често трудно получават разрешително за работа.
madara17-това е като да кандидатстваш в университет в Германия-ти нямаш документи,но кандидатстваш-ако те приемат,доказваш доходи,с които можеш да се издържаш и получаваш разрешително за пребиваване и престой.Тъй че това е логична тема за съчинение.Но защо точно тя трябва да получи мястото във фирмата-вече не знам.Може да е според оценки,мотивационното писмо и много неща,а и това,че не е в европейския съюз Турция-в случая не играе рола.И преди България да е в европейския съюз-доста българи си учеха и пребиваваха в Германия.И сорри,но не съм съгласна,че българи,ромънци и прочие трудно получават разрешителни за работа.Но във всяка немска провинция нещата са малко различни и все пак от преди 2007,и сега,доколкото знам-нещата са доста по-лесни.:)Но интересно защо точно такава тема са пуснали в някои провинции?
Титла: Re:Белгия първа в Европа забрани бурката
Публикувано от: deznam в Май 07, 2010, 14:56:36 pm
Белгийският парламент се разпусна източник: днес