Форум за конспирации, уфология и мистика.

Разни => Новини и общи дискусии => Темата е започната от: sedere в Април 30, 2010, 20:06:41 pm

Титла: Антимафиотите затварят "Замунда" и "Арена"
Публикувано от: sedere в Април 30, 2010, 20:06:41 pm
Цитат
МВР няма да преследва свалянето на филми и музика от интернет. Акцията за борба с пиратството е насочена срещу онези, които го организират, каквито са например "Замунда" и "Арена". Това обяви началникът на сектор "Компютърни престъпления" при ГДБОП Явор Колев пред ПРО.бг.

"Ще затворим "Замунда" и "Арена" - сървърите, които предоставят пиратско съдържание и точат джоба на потребителите с есемеси. Юзърите няма да бъдат арестувани", обясни Колев. По думите му проблемът не е че потребителите свалят нещо. Бъдещето е да се разпространяват филми и музика както в момента, но онова, което си плащаме, трябва да отива при автора, а не при организирания престъпник, заяви антимафиотът.

Според Колев печалбата на посочените сайтове е около 200-300 хил. лв. месечно. По информация на службите сирийски гражданин с името Ахмед стои зад "Замунда", а руснак - зад "Арена".

Делата от преди четири години срещу "Арена" и "Замунда" предстои да влязат в съда, но обвиняеми по тях в момента са само хората, които прибират парите, припомни Колев. Правото на свобода и обмен на информация не трябва да бъде накърнено. Трябва да бъдат приети такива закони, че авторите да контактуват директно с потребителите - такава позиция изрази блогърът Асен Генов, който е инициатор на протестите срещу следенето в интернет. Според него дори и да бъдат забранени, торентите ще намерят друга среда.

Генов обяви за притеснителен факта, че за да се бори с интернет пиратството, МВР сключи споразумение със звукозаписната индустрия. Съдържанието на споразумението обаче не беше огласено.
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/04/29/894295_antimafiotite_zatvariat_zamunda_i_arena/ (http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/04/29/894295_antimafiotite_zatvariat_zamunda_i_arena/)

Пак почнаха, а и какви sms-и за замунда и арена няма такова нещо. Този не знае какво говори или го говори за пред множеството.
Титла: Re:Антимафиотите затварят "Замунда" и "Арена"
Публикувано от: Blue|_Star в Май 01, 2010, 01:34:36 am
Вдигат пушилка преди предстоящите избори.Защо отказват да подкрепят стачките на лекарите?Или отказват да влеят малко парички я за здравеопазването,я за образованието,а само пари за глупости дават-за анти-мафиоти,които ще се занимават с торент-тракери и тем подобни,като че това са най-сложните и нерешими проблеми на България.  ??? ::) :---
Титла: Re:Антимафиотите затварят "Замунда" и "Арена"
Публикувано от: insomnia1304 в Май 01, 2010, 08:18:23 am
Властта ще затваря сървърите за музика и филми!

.......................

В същото време Генов коментира като притеснително, че за да се бори с интернет-пиратството МВР сключи "тайно споразумение с частна бизнес-структура", имайки предвид подписания преди два дни Меморандум между вътрешното министерство и организациите на звукозаписната индустрия /IFPI/ и издателите на бизнес софтуер /BSA/.

Достъп на медиите до документа не бе осигурен, нито пък той бе коментиран от тези, които са го подписали.

Директорката за Европа на Международната федерация на звукозаписната индустрия Френсис Мур каза, че сред мерките, които може да се приемат, са законодателни промени, чрез които интернет доставчиците да могат да следят потребителите, използващи пиратски софтуер, музика и филми. Първоначално ще им се изпраща предупреждение, а след това ще им се налагат санкции, като спиране на достъпа.

Следенето в интернет нарушава правата на потребителите

Това е заключението в изразената позиция по проблема на Асоциация "Активни потребители".

Ако има борба с пиратството в интернет, тя трябва да се води срещу този, който предоставя за свободно разпространение материали без платени авторски права, а не срещу този, който ги ползва. Потребителят не може да бъде задлъжен да знае дали нещо, което някой друг е пуснал в интернет, е с платени права или не.

.........................

Сървърите печелели шестцифрени суми – ами да докажат тази печалба експертите на Дянков и да ги обложат с данъци.

Току така никой не сяда да подписва Меморандум – очевидно някой е хвърлил око на парите на двата сървъра и нещата са сведени до: „Стани, за да седна!”


Въпросът е кой си хареса тези пари, кой ще прибира оттук нататък печалбите и следенето в интернет само за теглене на филми и музика ли ще е, или и МВР ще се ползва от него.

Това е камъчето в обувката на властта, а не кой тегли филми и музика. Вярно, че е незаконно да се изкарват пари с чужда интелектуална собственост, но също така е вярно, че за управниците ни е далеч по-добре да се слуша музика и гледат филми, отколкото това население да се заслуша в действията на властта. Защото от осъзнаването какво ни причиняват поредните политици може да се породят неприятни последици.

Така че, въпрос на преценка е: дали ще оставят интернет потребителите да се занимават с музика и филми, за да се тушира напрежението от безработица и криза, или ще се предпочете да се приберат парите от доходите на сървърите. Колко ще струва на кабинета едното и заслужават ли си приходите от другото...
http://www.lubamanolova.info/komentari/2010/1549-vlastta-shte-zatvarya-sarvarite-za-muzika-i-filmi
Титла: Re:Антимафиотите затварят "Замунда" и "Арена"
Публикувано от: Blue|_Star в Май 01, 2010, 12:43:38 pm
Тинтири-минтири,занимават се с глупости бат Бойко и сие.В крайна сметка,нито
Арена,нито Замунда са на Бг сървър,нито пък искат смс-си,за да сваляш торенти,както се казва в едното интервюто.Прах в очите на хора!Нищо няма да направят.Мен ми е интересно защо всеки път акцийте за тези тракери са пролетта и защо все пропускат дата.бг?  ;D
Титла: Re:Антимафиотите затварят "Замунда" и "Арена"
Публикувано от: Мама Котка в Май 01, 2010, 13:53:35 pm
Да затворят и библиотеките... Те плащат ли авторски права за разпространение на книгите?
Титла: Re:Антимафиотите затварят "Замунда" и "Арена"
Публикувано от: lokmar в Май 01, 2010, 15:48:44 pm
Да затворят и библиотеките... Те плащат ли авторски права за разпространение на книгите?
Колко му е и това някой ден да направят, бъдещето на света е на неграмотните. :hi:
Титла: Re:Антимафиотите затварят "Замунда" и "Арена"
Публикувано от: cccpkgb в Май 01, 2010, 16:09:51 pm
Да затварят целата държава направо.
Титла: Re:Антимафиотите затварят "Замунда" и "Арена"
Публикувано от: Blue|_Star в Май 01, 2010, 16:55:16 pm
Да затворят и библиотеките... Те плащат ли авторски права за разпространение на книгите?
Мама Котка,кой па ходи в библиотеките в днешно време?! ;D
Титла: Re:Антимафиотите затварят "Замунда" и "Арена"
Публикувано от: Мама Котка в Май 03, 2010, 07:54:49 am
Не че някой ходи в библиотеките, говоря по принцип.
Наистина цялата държава е за затваряне. Бирата и скарата свършиха, сега като и чалга не може да си слуша народа...