Форум за конспирации, уфология и мистика.

Разни => Новини и общи дискусии => Темата е започната от: darkangel в Април 18, 2010, 09:56:05 am

Титла: Защо може изригването да не е случайно
Публикувано от: darkangel в Април 18, 2010, 09:56:05 am
1. Снимка на НАСА от небето над Европа


(http://cdn.physorg.com/newman/gfx/news/hires/aerosolsfrom.jpg)

2.  Видео, в което Бил Гейтс споменава, че за да се спре затоплянето на климата , се обсъждат и геоинжинерни решения, за намаляване на влиянието на слънчевите лъчи http://www.ted.com/talks/lang/bul/bill_gates.html


(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/2a/Bill_Gates_in_WEF_%2C2007.jpg/225px-Bill_Gates_in_WEF_%2C2007.jpg)

3. Изтекъл документ на 29 март, в който исландски дипломати са помолени да не дават публичност, че самолети на ЦРУ са навлизали без разрешение в тяхното въздушно пространство
http://file.wikileaks.org/file/iceland-profiles.pdf (6 стр.)

 
29. Mar. 2010: U.S. Embassy profiles on Icelandic PM, Foreign Minister, Ambassador
    Three classified U.S. profiles of key Icelandic figures. (1) Prime Minister Johanna Sigurdardottir; (2) the then Icelandic Ambassador to the U.S., Albert Jonsson; (3) Minister of Foreign Affairs and External Trade, Ossur Skarphedinsson. The profiles form briefing documents for U.S. officials visiting Iceland. While the documents are relatively lowly classified and careful to be diplomatic, the tone and certain facts are notable; for instance, speaking on the (then) Icelandic Ambassador to the U.S: "he protested privately when explanations of alleged use of Icelandic airspace by CIA-operated planes were three weeks late in arriving and, in his view, inadequate, but worked with US diplomats to downplay the issue publicly.". Similarly, views about the figures in relation to NATO and other U.S. issues are explored.
Титла: Re:Защо може изригването да не е случайно
Публикувано от: konstantin2007 в Април 18, 2010, 12:02:43 pm
Хм,и какво доказва това според теб?Май търсите под вола теле..
Титла: Re:Защо може изригването да не е случайно
Публикувано от: Amrita в Април 18, 2010, 12:24:01 pm
Сигурно иска да намекне, че щом са влезли такива самолети, са предизвикали нещо. :)
Аз пък знам, че населението в тези райони на Исландия е било евакуирано още преди време и предупредено най-малко преди месец, т.е. много преди 29.03.(и затова няма жертви), което пък намеква, че не се касае за нещо неочаквано.
Исландските дипломати може да са предупредени, но поради друга причина, която да няма връзка с вулкана.
Титла: Re:Защо може изригването да не е случайно
Публикувано от: darkangel в Април 18, 2010, 13:07:02 pm
Имаме прекалено малко данни и можем само да предполагаме.... ако наблюдаваш внимателно стига и един месец за да предупредиш навреме...


но сглобявайки всички наличните все повече и повече данни, от време на време ще стигаме до истински разкрития. ПраВ ЛИ СЪМ?
Титла: Re:Защо може изригването да не е случайно
Публикувано от: sidewinder в Април 18, 2010, 17:28:04 pm
Във филма "Knowing" със Никълъс Кейдж, накратко ставаше дума за хипер-гигантско слънчево изригване, което помита Земята. В наскоро пуснатият "2012" пак става дума за завишена слънчева активност, която изхвърля огромен поток частици неутрино с висок енергиен заряд, които предизвикват ефект като от микровълново завиране в недрата на Земята, което пък от своя страна поражда супер-катаклизми като земетресения, изригвания на вулкани и гигантски цунамита из целия свят. Интересното е, че в последно време това до някаква степен го наблюдаваме и на живо по целият свят :))) Това беше от Холивуд, но ето какво казват и учените:

"През 2012 година обаче в космоса ще се случат и други неща. Поне така твърдят биофизици като д-р Дитер Броерс. Според него през 2012 можем да очакваме екстремна слънчева активност, която ще доведе до огромни промени в магнитното поле на Земята. Представете си слънчеви бури, по време на които заредени с енергия частици валят върху нашата планета и унищожават всичко, което има някаква връзка с електричеството." и още "Специалисти на НАСА са получили първи данни, че Слънцето е навлязло в нов цикъл на повишена активност, съобщиха британският телевизионен канал Скай нюз и ИТАР-ТАСС.

Предстоящите пет години ще бъдат много горещи, показват наблюденията на НАСА. През последните няколко години не настъпи традиционното циклично усилване на слънчевата активност, което заинтригува учените. Слънчевите цикли продължават обикновено по 11 години. По време на тях първо има повишаване, а след това понижаване на активността на Слънцето. През последните няколко години обаче очакваното начало на нов цикъл така и не настъпи. Едва сега, по данни на учените на НАСА, Слънцето е навлязло в нов период, който обещава петте следващи години да са с много високи температури."

Интересно съвпадение на факти, представени от Холивудските сценаристи и учените. А дали пък случайно те не ни показват нещата, подсказани им под сурдинка от учените, и впоследствие заложени като тема в тези филми на катастрофите?
Титла: Re:Защо може изригването да не е случайно
Публикувано от: darkangel в Април 18, 2010, 19:06:15 pm
Ами според мене търсят сценаристите научни данни, от които може да се доизмисли нещо зрелищно за писане на сценарий.  :writer:
Титла: Re:Защо може изригването да не е случайно
Публикувано от: stiver в Април 19, 2010, 13:48:14 pm
Документът е изтекъл на 29 Март, 2010. Но самият документ е от 25 Април, 2008. Не виждам къде е димящото дуло :)
Титла: Re:Защо може изригването да не е случайно
Публикувано от: Франки Фърбо в Април 19, 2010, 14:24:29 pm
Вулканът, който свали хората на земята има страховита физиономия:

(http://www.kp.ru/upimg/3dbcf1e95a9df2bc3cfa526f880f3a43063654af/289905.jpg)

източник: http://cvetindigo.ru/print:page,1,4127-vulkan-yejyafyallajekyul-protiv-aviakompanij.html (http://cvetindigo.ru/print:page,1,4127-vulkan-yejyafyallajekyul-protiv-aviakompanij.html)
Титла: Re:Защо може изригването да не е случайно
Публикувано от: P.E.A.C.E. в Април 19, 2010, 14:31:42 pm
Символиката е нещо много важно.
"Не парите и меча управляват света - символите!" Конфуций. Горе-долу по памет.
Във Властелина на пръстените армията на саурон се движеше под облак който да скрива слънцето. Съвпадение?
Пък като видях и вулкана на тази снимка.  :)
Титла: Re:Защо може изригването да не е случайно
Публикувано от: Raw Deal в Април 19, 2010, 20:24:37 pm
Облакът ни заобикаля. Това явно е знак, че България наистина я пази нещо. :dance:
Титла: Re:Защо може изригването да не е случайно
Публикувано от: Мама Котка в Април 20, 2010, 12:05:32 pm
Добре де, щом населението е било предупредено, значи е имало данни, че вулканът става активен. Ако е нямало такива, тогава да обвиняваме самолетите...
Титла: Re:Защо може изригването да не е случайно
Публикувано от: %00 в Април 20, 2010, 20:10:04 pm
Облакът ни заобикаля. Това явно е знак, че България наистина я пази нещо. :dance:
Yup, др. Мин-Пред.
Защо никой не се сети за най-очевадната връзка.
HAARP ?
http://137.229.36.30/cgi-bin/riometer/riom2_sel.cgi?absorb=on&pstyle=log&meas=on&qdc=on&pwidth=1M&latest=on&endTime=20100421
Титла: Re:Защо може изригването да не е случайно
Публикувано от: Amrita в Април 20, 2010, 23:55:48 pm
Добре, аз си помислих първо за това, но каква е целта? Т.е. предвидили са точните последици и са ги искали? И след като е вид "оръжие", макар и климатично или както решете го наречете, защо населението е било предпуредено повече от месец преди това?! Или и това са искали? От друга страна, говори се за верижна реакция на други вулкани на острова, което вече се е случвало.
Изобщо, мисля, че човек, незапознат макар и бегло с историята на вулканичната дейност в Исландия, не би говорил за причината, за която споменаваш.
Титла: Re:Защо може изригването да не е случайно
Публикувано от: sasho90 в Април 21, 2010, 20:35:23 pm
Може би целта е да се отнеме властта над въздушното пространство на държавите-членки от ЕС и да се концентрира на едно място, от където да се диктуват решенията? Вижте каква статя прочетох днес.  :-X

Цитат
Облак, незачитащ граници – урок за ЕС

Еврокомисарят по транспорта Сийм Калас призна, че "разпокъсването, причинено от различните национални решения, ограничава наличното въздушно пространство. Това не е издържано."

Вместо това той призова за "европейски подход".

Неговата говорителка заяви пред Би Би Си, че е имало „пропуски при разграничаването на различните зони на риск" и дори държавите членки са "тълкували една и същата научна карти по различни начини".

Въпреки интеграция в ЕС в много други области на политиката, контролът на въздушното движение остава в ръцете на националните власти, защото исторически това е свързано с чувствителни въпроси като суверенитета и отбраната.

Но кризата дава „боеприпаси" на привържениците на по-широката европейска интеграция, които твърдят, че облакът от вулканична пепел не зачита границите.
News.bg - http://news.ibox.bg/news/id_1482466559

Титла: Re:Защо може изригването да не е случайно
Публикувано от: Amrita в Април 22, 2010, 00:28:12 am
Аз пък открих това: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=456148 (http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=456148), което ми изглежда на пръв поглед твърде явно използване на причината от последните дни за налагане на това решение в кратки срокове.  
Ако имам време, бих писала за Правото на въздухоплаване в ЕС и регламентацията му.
Титла: Re:Защо може изригването да не е случайно
Публикувано от: Amrita в Април 22, 2010, 00:42:34 am
Хора, които живеят в Исландия казват, че вчера по новините са излъчили изявление на исландския президент, в което предупреждава, че това е "малка репетиция" за това какво ще стане като изригне Катла и светът да се подготвя.
Титла: Re:Защо може изригването да не е случайно
Публикувано от: Raw Deal в Април 22, 2010, 00:58:33 am
И както е редно, сега онези с възможностите ще вземат да базикат Катла и ще стане пълен фарс. ::)
Титла: Re:Защо може изригването да не е случайно
Публикувано от: sasho90 в Април 22, 2010, 10:56:30 am
от статия, която даде Амрита:
Цитат
Сега "Евроконтрол" събира информация от националните ръководства на въздушното движение. Всички решения за управлението на полетите обаче вземат те независимо едно от друго, защото това е въпрос на държавен суверенитет.

Е то така се почва. Първо решенията се взимат от държавите, после ще стане така че ще бъде отнето това право. Всичко се прави на малки стъпки, за да няма шок. То и европейският съюз е почнал като търговски договор между няколко европейски страни, ама...
Титла: Re:Защо може изригването да не е случайно
Публикувано от: Alien в Април 22, 2010, 19:48:02 pm
В крайна сметка дори феномена да е изцяло естествен пак ще намерят начин да се възползват от ситуацията - даже им идва дюшеш - прекрасна възможност за всякакви "еко" закони кой от кой повече ограничаващ всякакви лични права в името на "общото благо"  ;)
Титла: Re:Защо може изригването да не е случайно
Публикувано от: insomnia1304 в Април 22, 2010, 22:53:05 pm
Вулканът е предизвикан с HAARP, САЩ цели „смъртта” на Европа!

http://razkritia.com/%D0%B2%D1%83%D0%BB%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D1%8A%D1%82-%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BD-%D1%81-haarp-%D1%81%D0%B0%D1%89-%D1%86%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%E2%80%9E%D1%81/