Форум за конспирации, уфология и мистика.

Наука и Технологии => Наука => Темата е започната от: momo в Февруари 20, 2010, 15:45:32 pm

Титла: Учени потвърдиха експериментално гравит
Публикувано от: momo в Февруари 20, 2010, 15:45:32 pm
Учени потвърдиха експериментално гравитационното забавяне на времето


Учени от Калифорнийския университет в Бъркли с помощта на атомен интерферометър успешно потвърдиха съществуването на гравитационно забавяне на времето - едно от следствията на Общата теория на относителността на Алберт Айнщайн. Резултатите от изследванията на специалистите са публикувани в списание Nature.

Гравитационното забавяне на времето, предсказано от Айнщайн през 1915 г., е било проверено с 10 000 пъти по-голяма точност в сравнение с предишен експеримент през 1976 г. Резултатите за пореден път показват, че теорията на Айнщайн описва реалния свят, в който гравитацията забавя времето, се казва в комюнике на Калифорнийския университет в Бъркли.

Новите резултати имат приложение при GPS спътниците, правейки нужни свръхпрецизните часовници, заяви ръководителят на изследването Холгер Мюлер от университета. Системата GPS може да определи положението с точност до милиметри благодарение на спътници, снабдени с най-добрите атомни часовници. Увеличаване на височината едва с един метър обаче е достатъчно, за да се намали прецизността, защото отдалечаването от центъра на Земята намалява гравитацията.

Тъй като ползваме все по-прецизни часовници, нужно е да опознаем по-добре влиянието на гравитацията, допълни той. Извършеният от неговия екип експеримент върху цезиеви атоми, хванати в "капан" с помощта на студени лазери, продължи едва 0,3 секунди. Разликата в изтичането на времето между цезиев атом, който "пада" с 0,1 милиметър под ефекта на гравитацията, и същия атом в покой е измерена с изключителна прецизност.


http://bgfactor.org/index_.php?id=21569


Мое мнение:
Доколкото разбирам е доказано вече, че може да се "пътува във времето". Това, което са доказали по-горе се знае отдавна, но явно тестовете са били прецизни и са доказали това по безспорен начин.
Титла: Re:Учени потвърдиха експериментално гравит
Публикувано от: Jean_Valjean в Март 18, 2010, 22:24:14 pm
Щом наличието на гравитацията означава по-бавно минаване на времето, то тогава липсата й трябва да означава по-бързо време, нали?

Искам да попитам за гравитацията, тя зависима ли е от магнитното поле на Земята (в случая)?

Ако времето тече по-бързо на Земята какво значение има за нас?
Титла: Re:Учени потвърдиха експериментално гравит
Публикувано от: Peacekeeper в Март 18, 2010, 22:44:41 pm
Искам да попитам за гравитацията, тя зависима ли е от магнитното поле на Земята (в случая)?
Въпросът ти е уместен и добър. Отговорът обаче ще откриеш в материалите за НЛО ;)

Ако времето тече по-бързо на Земята какво значение има за нас?
Ще умрем по-бавно.
Титла: Re:Учени потвърдиха експериментално гравит
Публикувано от: elunez в Юли 04, 2010, 22:40:11 pm
Отговора може да открие в Учебник по Физика за 5-ти клас!


Гравитацията само по себе си е фундаментална сила , за да разбереш какво общо има гравитацията (ЗЕМНАТА ! ) със магнитните сили , които действат на Земята прочети някой учебник , а не дълбай в НЛО глупости.