Форум за конспирации, уфология и мистика.

Разни => Книги => Темата е започната от: H. в Март 31, 2006, 02:30:05 am

Титла: Книгите на Друнвало Мелхиседек
Публикувано от: H. в Март 31, 2006, 02:30:05 am
Писма от Древните

(http://knigibg.com/img/0010/big/4675_1.jpg)

Друнвало е физик по образование, член на езотеричния орден на Мелхизедек (вселенско съзнание). След дипломирането си през 1970 г. заминава за Виетнам. След завръщането си се уединява в планините. По-късно се премества в Канада близо до езерото Котенай.
Във Ванкувър изучава медитация при индуски учител. Веднъж па време на медитация му се явяват два високи ангела с прозрачни тела - единият зелен, а другият розов. От този момент нживотът му се променя напълно. Ангелите го насочват да се обучава при различни учители (близо 70!), като му дават точните им имена и адреси...
Веднъж, докато медитира при един учител по алхимия, се случва нещо особено. Учителят му изчезва и на негово място се появява друг човек на около 60-70 г., висок около метър - метър и половина, който веднага изчезва. Това е първото появяване на древноегипетския бог Тот - неговия по-нататъшен учител...
След 1991 г. двамата работят заедно почти всеки ден. От Тот Друнвало разбира, че трябва да получи посвещение във всички египетски храмове и да повтори заклинанията на езика на атлантите в помещение под пирамидите. Тот го посвещава в знанието за Меркаба и в Свещената геометрия...
Основните му трудове са "Древната тайна на цветето на живота" и "Да живееш в сърцето".

Повече информация за него и за учението му например на:
http://www.drunvalo.netДревната тайна на Цветето на Живота - Том I

(http://knigibg.com/img/0010/big/4926_1.jpg)

Някога всички живи същества във Вселената са познавали Цветето на Живота като модел на Сътворението, който разкрива тайните както на собственото ни физическо съществуване, така и на целия свят около нас. След това от много високо ниво на съзнание ние сме пропаднали в мрака и сме забравили кои сме. В продължение на хиляди години тайната се е криела в древните фрески и произведения на изкуството по цял свят и е била закодирана в клетките на всички живи същества...
Сега се пробуждаме от този сън, разклащат се старите ни убеждения и ние виждаме как златната светлина на тази нова зора проблясва през прозорците на сетивата ни. Тази книга е един такъв прозорец. В нея Друнвало ни представя чрез текст и рисунки първата част от семинара си върху Цветето на Живота, разкрива ни тайните на нашия произход, причините светът днес да е такъв, какъвто е, и загадката на фините енергии, които ще помогнат на нашето съзнание да разцъфти в цялата си истинска прелест.
Свещената геометрия лежи в основата на нашето съществуване и ни посочва Божествения порядък в нашата реалност. Можем да проследим този порядък от невидимия атом до необятните звездни простори и всеки път да откриваме себе си в него. Информацията, представена тук, е един от възможните пътища, а между редовете и рисунките е скрит скъпоценният камък на женската интуиция.
Открийте чудото на вашето съществуване, докато пътувате през вълшебните земи на геометрията, науката, древната история, както и на новите открития, видени през проницателните очи на Друнвало с помощта на Цветето на Живота!
Друнвало е физик по образование, член на езотеричния орден на Мелхизедек (вселенско съзнание). След дипломирането си през 1970 г. заминава за Виетнам. След завръщането си се уединява в планините. По-късно се премества в Канада близо до езерото Котенай. Изучава медитация при индуски учител. "Древната тайна на цветето на живота" е навярно най-важният му труд.


Horus - Знаете мнението ми за Друнвало. Въпреки това, втората книга е доста интересна. Дори си я взех (препоръчвам от борсата на цена 9 лева, а не на 12 от луксозна книжарница :P). Мисля че може да се извлече много от нея. Очаква се и том II. Иначе на английски я имам цялата май, но кой ще я чете на английски, като може на родната реч :P :)
Титла: Отг: Излизат книгите на Друнвало Мелхиседек
Публикувано от: Alien в Март 31, 2006, 08:20:39 am
Тва за цветето на живота май е същото както и в книгата за Вселенските матрици. Интересно дали информацията се припокрива от различни източници или пък и двете книги са ползвали един и същ източник
Титла: Отг: Излизат книгите на Друнвало Мелхиседек
Публикувано от: angel2 в Март 31, 2006, 12:31:01 pm
Е Хорус щом ти си я взел значи е безопасна :Dшегувам се разбира се и смятам да си я взема  :P
Титла: Отг: Излизат книгите на Друнвало Мелхиседек
Публикувано от: AiKiDoKa в Април 07, 2006, 19:20:02 pm
чудесно! хубаво,че са излезли книжките на пазара,но.....Има ли ги из Нет-а,да попитам
по-запознатите  ;) Или все още не са качени за свободен достъп?
Една вметка,доколкото си спомням вече сме обсъждали книгите на Боб Фрисъл в друга тема.
В книгата му "В тази книга нищо не е вярно,но нещата са точно така" също се засяга темата за учението
на Друнвало Мелхиседек (Drunvalo Melchizedek) и за развитието на наша собствена Меркаба...
Титла: Отг: Излизат книгите на Друнвало Мелхиседек
Публикувано от: H. в Април 08, 2006, 03:51:07 am
Няма ги из нета и не съм аз този, който ще ги направи.
Този път :P ;)

По програма, този месец трябва да излезе и 2ри том. Но май ще се забави.
През октомври, ще излезе друга книга на Друнвало - "Да живееш в сърцето".
Титла: Отг: Излизат книгите на Друнвало Мелхиседек
Публикувано от: AiKiDoKa в Април 08, 2006, 13:00:29 pm
Хубаво :) Благодарско за информацията,Хорус.
И да се забави книжката,ще чакаме....  ;)
Титла: Отг: Излизат книгите на Друнвало Мелхиседек
Публикувано от: H. в Юни 08, 2006, 16:31:36 pm
Друнвало Мелхизедек - Древната тайна на цветето на живота - том 2

(http://87.120.102.52/121459z.jpg)

Този том изследва в дълбочина свещения модел на Цветето на Живота, геометричния първообраз на всички физически форми. Пропорциите на човешкото тяло, нюансите на човешкото съзнание, размерите и отдалечеността на звездите, планетите и луните, дори създаването на човешкия род, всичко дължи своя произход на този красив и божествен образ. Чрез интригуващи и подробни геометрични обяснения Друнвало ни показва как простият дизайн на Цветето на Живота съдържа сътворението на нашия триизмерен свят.
От пирамидите и мистериите на Египет до новата раса на индиговите деца, Друнвало представя свещената геометрия на реалността и фините енергии, които формират нашия свят. Ние биваме въвлечени във вдъхновяващ лабиринт от наука и разкази от личния му живот, логика и прозрения, и този път ще ни накара да си спомним откъде идваме и кои сме ние. И накрая Друнвало споделя за пръв път в писмена форма инструкциите за медитацията Мер-Ка-Ба, като представя техниките стъпка по стъпка за пресътворяване на енергийното поле на вдъхновеното човечество, което е ключът към извисяване и следващото измерение. Когато се изпълнява с любов, този древен процес на пранично дишане отваря пред нас един свят на неограничени възможности в това измерение - от защитните сили за самолечение до лечението на другите и дори на планетата. Всичко това цели по-скоро да събуди нашата памет, отколкото да ни обучи. Ние вече знаем всичко, защото то е закодирано във всяка наша клетка, скрито е дълбоко в сърцата и умовете ни и се нуждае само от един лек тласък, за да се прояви. Нека четенето на тази книга ви донесе радост и щастие в живота.


Друнвало Мелхизедек - Да Живееш в Сърцето

(http://87.120.102.52/641049z.jpg)

"Преди много години ние, хората, сме общували и усещали по различен начин - без да използваме мозъка си, а по-скоро чрез свещеното пространство в сърцата си. Би било прекрасно да го открием отново в един свят, в който най-могъщата религия е науката и логическият разум! Ще попитате - нима не знам, че в нашата съвременна цивилизация чувствата и емоциите са на второ място? Да, известно ми е. Но моите учители ме помолиха да ви припомня кои сте всъщност. Вие сте нещо повече от обикновени човешки същества, защото в сърцата ви се таи едно свещено място, в което светът може буквално да се "пренареди" чрез съзнателно сътворчество. Ако ми позволите, ще ви разкажа онова, на което ме научиха."
Друнвало Мелхизедек

В тази книга Друнвало ни предоставя една специална техника за навлизане в свещеното пространство на сърцето и разглежда още по-задълбочено темата за огромните човешки възможности и за природата на самото Сътворение. Той споделя своите познания и ни учи как да постигнем онова древно състояние на съзнанието, с помощта на което да превърнем сънищата и бляновете на сърцето си в реалност - ако живеем със сърце, ще имаме прекрасен живот в изобилие и благоденствие и ще се издигнем до висшите светове. Последвайте Друнвало и се присъединете към огромната група от хора, които вече откриха за себе си радостта от живота в онова свещено място, където ние и Бог сме Едно.
Титла: Отг: Излизат книгите на Друнвало Мелхиседек
Публикувано от: Eon в Юни 08, 2006, 16:44:23 pm
От "Загадката Сириус" на Р. Темпъл:

В Талмуд се споменава една еретическа еврейска секта, наречена мелхизедекийци, които посещават често Хеброн, за да отдадат почит на останките (или да се посъветват с духа) на Авраам, който е погребан в пещерата Махпела." Всъщност мелхизедекийците, макар и смятани за сектанти, може би са били привърженици на една по-чиста и недеформирана религия. И Давид е големият вероотстъпник от иудаизма, премествайки Свещения Салем далеч от Хеброн.  
Титла: Отг: Излизат книгите на Друнвало Мелхиседек
Публикувано от: H. в Юни 08, 2006, 16:55:50 pm
Еон - винаги на място ;D :P
Титла: Отг: Излизат книгите на Друнвало Мелхиседек
Публикувано от: Eon в Юни 08, 2006, 16:57:47 pm
ОФ КОРСЕ  :P
Титла: Отг: Излизат книгите на Друнвало Мелхиседек
Публикувано от: H. в Септември 12, 2006, 03:30:54 am
Последователните инкарнации и Меркабата

Много популярна техника на светлите сили е образуването на астрална конструкция, или “меркаба” около и във вашето физическо тяло. Това е капан. В центъра ще видите триъгълник обърнат нагоре над триъгълник обърнат надолу. Това е шест-върхата звезда на Давид, която няма нищо общо с онзи цар от Библията, а е била използвана от фамилията Ротшилд в Европа. Сочещият нагоре връх на триъгълника е символът на Орионските научни отдели (генетика и т.н.), а сочещият надолу триъгълник е символът на Орионските военни. Много от техните кораби имат шест-върха звезда върху тях, за да покажат, че са част от флотата на Орион.
Тези меркаба-образувания създават допълнителни филтри в астрала, за да се опитат да се намесят във връзката между вашия Висш Аз и самата инкарнация по време на Играта. Помпозните описания на Възнесени учители слезли (колко мило от тяхна страна) до трета плътност, за да помогнат на земните да се обединят като планета и да напреднат като едно цяло, е ЧИСТА намеса на последователно инкарниращите се и част от Играта. Това е нов опит да се добавят още филтри отвъд физическите, които тяхната генетична наука е вложила много отдавна в земните. Усилвайки тези филтри посредством астрални филтри, съответната инкарнация ще се окаже заплетена във веригата събития на светлите сили. Отново отдавайки своята сила на външни божества, ангели и “йерархия от висши същества” е основна Ню Ейдж религия, изискваща подчинение от своите последователи. Това е част от техния план да превърнат Земята в последователна планета и да се оттърват от досадните едновременни инкарнации.
Чрез меркабата те искат да си поставите лични блокажи, които са много по-ефикасни от физическите импланти/контрол, които ви налагат. Единствената астрална добавка, която Монро има в своя институт, е яйцето от енергия. За тази защита използвайте златна светлина. Ако поставите сложна система от шаблони вътре в него, все едно да обвиете дома си с жици – стойте настрани от това. Разбира се, има инкарнации, които са избрали да преживеят онова, което е свързано с меркабата – аз ви дадох какво съм открил аз – решението си е ваше.

Ахахахахахаха!!! Ахахахахахахахаха!!! Аз лично отивам да си пусна Химна на Радоста!!! :P :P :P
Титла: Отг: Излизат книгите на Друнвало Мелхиседек
Публикувано от: Mirotvorec в Септември 12, 2006, 09:32:30 am
В края на краищата какво да изберем-меркабата или яйцето на Монро?
Титла: Отг: Излизат книгите на Друнвало Мелхиседек
Публикувано от: Gil-Galadh в Септември 12, 2006, 10:55:17 am
ми и двете са едно и също нещо-средства-такаче което си избереш
Титла: Отг: Излизат книгите на Друнвало Мелхиседек
Публикувано от: Xpuctoc Muxaul в Септември 12, 2006, 11:09:22 am
...Единствената астрална добавка, която Монро има в своя институт, е яйцето от енергия. За тази защита използвайте златна светлина. ...

Това за астралната добавка някой може ли да каже къде се споменава, в книгите му май не съм го срещал?  :o
Титла: Отг: Излизат книгите на Друнвало Мелхиседек
Публикувано от: P.E.A.C.E. в Септември 13, 2006, 19:14:13 pm
Ми аз си зех том 1ви за цветето на живота и започнах да чета.
Не казвам че има 100% истини, но книгата мисля че е мн добра.
Кажете по 1 дума за Друнвало с източници за него (без таз книга).
мерси предварително :)
Титла: Отг: Излизат книгите на Друнвало Мелхиседек
Публикувано от: H. в Септември 13, 2006, 19:47:15 pm
Има полуистини примесени с глупости :) Основната техника на манипулацията ;)
Титла: Отг: Излизат книгите на Друнвало Мелхиседек
Публикувано от: P.E.A.C.E. в Септември 14, 2006, 00:31:28 am
Е чак пък полу истини с глупости, мисля че е 60 /40, за да се продава все пак трябва да има нещо бла бла :)
Титла: Отг: Излизат книгите на Друнвало Мелхиседек
Публикувано от: Zvezda в Септември 19, 2006, 14:33:58 pm
Много е добра книгата. Тя е от първоизточника. За всеки е добре да съживи своята "МЕРКАБА" - "Висшето Аз". :D
Титла: Отг: Излизат книгите на Друнвало Мелхиседек
Публикувано от: Mirotvorec в Септември 19, 2006, 14:35:49 pm
"МЕРКАБА" - "Висшето Аз" - това не са ли различни работи?
Титла: Отг: Излизат книгите на Друнвало Мелхиседек
Публикувано от: Gil-Galadh в Септември 19, 2006, 14:41:06 pm
същата работа,ама някои си падат по мистично звучащи еврейски термини
Титла: Отг: Излизат книгите на Друнвало Мелхиседек
Публикувано от: P.E.A.C.E. в Септември 19, 2006, 14:43:52 pm
същата работа,ама някои си падат по мистично звучащи еврейски термини
хихих ;D
Титла: Отг: Излизат книгите на Друнвало Мелхиседек
Публикувано от: Mirotvorec в Септември 19, 2006, 14:45:39 pm
То по-скоро ми звучи като "мархаба"-сиреч-здравей  :D
Титла: Отг: Излизат книгите на Друнвало Мелхиседек
Публикувано от: H. в Септември 19, 2006, 16:44:44 pm
Оо да, направо така ще си събудиш Висшето Аз, че нямам думи :P
Титла: Отг: Излизат книгите на Друнвало Мелхиседек
Публикувано от: xnet_user в Септември 19, 2006, 22:47:05 pm
Ето едно друго тълкуване на шестолъчката - http://www.iskri.net/kostenurkata.html
Титла: Древната тайна на цветето на живота
Публикувано от: Black_floweR в Декември 31, 2006, 01:00:13 am
Някой чел ли е тази книга? Според автора трябваше вече да е дошъл края на света. Е, вероятно има и някаква истина там, но ако бях я чела преди 10г. щеше да ми настръхне косата. А Вие какво мислите? :-[
Титла: Re: Древната тайна на цветето на живота
Публикувано от: Tina в Декември 31, 2006, 01:14:39 am
Аз не съм я чела, ама сме накрая....на силите си! :D
Титла: Re: Излизат книгите на Друнвало Мелхиседек
Публикувано от: Joro Velev в Февруари 07, 2007, 23:34:20 pm
Ето линк на форум за Друнвало:
http://www.godlikeproductions.com/bbs/message.php?messageid=341089&mpage=1&showdate=2/7/07&forum=1
Има интервю с него.
Нямам познания за да преведа следния текст:
"DRUNVALO is not HUMAN.. he tried to hire someone to assassinate me.. fortunately the person came to me and we were able to counter the snake.. i know personally his original helper.. DAWN BOTHIE>> who literally didnt get on the plane to ENGLAND to teach his courses because of his lying ways.. he teaches one thing and practices another.. the police in PHX have been after him too.. for drug running.. RON HOLT AND LYSSA ROYAL WHO CHANNELS THE GREYS ARE ALSO VERY EVIL.. i could go on but i think ive said enough... his real name is BERNARD PERONA>. and he wrote an autobiography where he said he came into a persons body as a WALK IN>. and the person wanted to leave.. yea right.. the SNAKES have this tek.. to take your body and leave you HIGH AND DRY.. DRUNVALO is a good example.. simple i asked this so called BERKELEY UC GRADUATE IN ASTRONOMY AND ART.. about the rotation of the planets.. he said they ALL ROTATE THE SAME WAY.. and therefore were changing their poles. as in pole shifts.. and i asked myself.. ah somewhere the original dude had the info and Drunvalo's exchange just didnt get the brain equivalent.. "
Титла: Re: Излизат книгите на Друнвало Мелхиседек
Публикувано от: Alien в Февруари 08, 2007, 00:10:25 am

Цитат
Нямам познания за да преведа следния текст:

Това дето си постнал е коментар на някой към интервюто, но ето преведено набързо какво казва  :P мен лично тези постоянни многоточия и недоисказвания мноо ме нервят


Друнвало не е ЧОВЕК..той се опита да наеме някой да ме убие..за щастие човекът дойде при мен и ние успяхме да се противопоставим на змията...аз познавам лично неговия първоначален помагач...DAWN BOTHIE, който буквално не слезе от самолета за Англия за да преподава неговите учения заради неговите лъжливи методи...той учи едно нещо а практикува друго...полицията във Финикс (предполагам) :P е била по петите му също за наркотици...  RON HOLT и LYSSA ROYAL, КОИТО ПРАВЯТ ЧЕНЪЛИ СЪС СИВИТЕ СА СЪЩО МНОГО ЗЛИ...аз мога да продължа, но  мисля че казах достатъчно...неговото истинско име е BERNARD PERONA и той написа автобиография където казва че е дошъл в тялото на човека като WALK IN ( вмъкващ се) и човкът искал да си тръгне... да бе......Змиите обичат да вземат тялото и да те оставят на високо и сухо -( сори за буквалния превод)

Друнвало е добър пример...аз попитах този така наречен завършил Астрономия и Изкуства в BERKELEY за движението на планетите..той каза че те се ДВИЖАТ ПО ЕДИН И СЪЩ НАЧИН. ... и следователно сменят своите полюси.. и аз се запитах ... оригиналния човек е имал информацията , а заместникът му няма необходимия мозъчен еквивалент.
Титла: Re: Излизат книгите на Друнвало Мелхиседек
Публикувано от: SMSI-H в Август 29, 2007, 00:40:27 am
Абе хора, няма ли всички които знаят английски да потърсят из сайтовете в нета информация непосредствено от някой, който познава Д. Мелхиседек, и който държи независима страна, да си е казал мнението, какво представлява Д. Мелхиседек - аджеба. Книгите и нещата които е написал наистина са чудесни и издигат човешкия дух, но дали противоречивата информация за него не се внася нарочно от конспиративните общности в обществото, защото ТЕ ВИЖДАТ, че той им вреди с дейността си. Потърсете някакво независимо мнение и тогава съдете човека без да имате доказателства. Нали всички сме невинни до доказване на противното... Пък и никой не е пророк в собствената си страна. А и цялата човешка същност е измайсторена, така че винаги щом нещо хубаво като се появи да му намерим противното - с една дума злото.  Д. Мелхиседек и Барбара Марчиняк показват методики с които да намерим средният път, този на сърцето, когато няма да има добро или зло, ще има съвсем друго осъзнаване и преценка от други гледни точки, които на днешния триизмерен човек не са все още понятни. За да ни станат понятни трябва упорита медитация.
Така че преди да оплюваме някого трябва да четем, първо какво е сътворил за доброто, а после да търсим тъмната страна в доброто, което е сътворил, ако намерим такава...
Титла: Re: Излизат книгите на Друнвало Мелхиседек
Публикувано от: H. в Ноември 01, 2007, 20:25:14 pm
Говори с WhiteRider, той го познава лично :)
Титла: Re: Излизат книгите на Друнвало Мелхиседек
Публикувано от: SMSI-H в Ноември 01, 2007, 23:25:47 pm
Говори с WhiteRider, той го познава лично :)
Що да говоря с него? Нека човека си напише впечатленията пред всички и хората да си състовят истинско мнение за Мелхиседек.Така недоразумението ще бъде разрешено.
Титла: Re: Излизат книгите на Друнвало Мелхиседек
Публикувано от: H. в Ноември 01, 2007, 23:50:12 pm
Говори с WhiteRider, той го познава лично :)
Що да говоря с него? Нека човека си напише впечатленията пред всички и хората да си състовят истинско мнение за Мелхиседек.Така недоразумението ще бъде разрешено.

Ами защото той не влиза често в хнет :) Пиши му на мейла, иначе ще имаш да си чакаш да влезе, че да попадне на тази тема и прочее. Може да влезеш и в неговия сайт, то там повечето е за Друнвало.

А за самия Мелхиседек обективно и истинско мнение не можеш да си съставиш, дори ако ти е личен приятел от години - мисля че можем да се съгласим по въпроса :) Моята информация за него е, че е дезинформационен агент с 18% истинност в писанията си, а меркабите му са енергиен капан. Но това си е мое лично усещане и мнение :) Иначе интернет е пълен с информация по въпроса - който се интересува от мнения - може да чете на воля :)
Титла: Re: Излизат книгите на Друнвало Мелхиседек
Публикувано от: Xpuctoc Muxaul в Ноември 02, 2007, 10:37:34 am
БОБ ФРИСЪЛ
В ТАЗИ КНИГА НИЩО НЕ Е ВЯРНО, НО НЕЩАТА СА ТОЧНО ТАКА


Bob Frissel, Nothing in this book is true, but it's exactly how things are
© 1994, USA
* Преводът на книгата е направен от френското издание

Първи контакт
Връщане към реалността

....
През юни 1992 година получих писмо, с което ме канеха да присъствам на гледането на видеокасетата (първа от петте) на Дрънвълоу Мелхиседек.
Настоятелната покана предвиждаше да се гледат видеоматериали цели 25 часа (а се оказа, че всъщност са 32 часа), но веднага приех, тъй като това ми изглеждаше, че най-добре ще допълни всичко, което бях научил по rebirth. Видеоматериалите представяха една четиридневна работна среща, организирана от Дрънвълоу Мелхиседек и наречена "Цветето на Живота". Дали този човек наистина съществува и какво иска да каже това име?
Информацията, която последва, е една от най-невероятните, най-съдържателните и най-удивителните, които някога съм получавал. Освен това Дрънвълоу проявяваше завидно присъствие на духа, искреност, добронамереност и абсолютно покриване със своето учение и то до такава степен, че надминаваше всичко онова, което вече бях видял.
....

Дрънвълоу (Друнвало)

(позволих си да сменя “Дрънвълоу”, както беше преведено, с “Друнвало”, за да е по-лесно да се намери тоя материал с търсачката, “Друнвало” е по-популярното название и лично аз никога нямаше да се сетя да го търся като “Дрънвълоу” в български страници)

Но кой всъщност е Друнвало Мелхиседек? Позволете ми най-напред да ви кажа нещо за пра-пра-прадядото на Друнвало, Махиавинда* Мелхиседек. Махиавинда бил определен от Галактичния център да бъде с нас. И той ни придружава от самото начало на нашето сътворение.

(Ако догадката ми е вярна, въпросният Махиавинда* е Machiventa [makiventa], игра на транскрибции и транслитерации от английски през френски на български. Та ако е същия, то ето нещо за въпросния предшественик на Друнвало от друг източник, не коментирам, просто съвпадение: http://www.urantia.org/papers/paper93.html С други думи въпросният Друнвало се явява пра-пра-правнук на библейския Мелхиседек от Салим по времето на Авраам:

Битие [14:18-19] “и Мелхиседек, цар салимски, изнесе хляб и вино, - той бе свещеник на Бога Всевишни, и благослови го и рече: благословен да бъде Аврам от Всевишния Бог, Владетеля на небето и земята;” http://synpress-classic.dveri.bg/books/oldtest.bg/1.htm

Още за пра-пра-прадядото на Друнвало: http://www.dveri.bg/content/view/1299/96/ )


Великото Бяло Братство и онова, което може да се нарече Велико братство на мрака, са две съзнателни тела, противопоставени едно на друго по всички възможни начини. Махиавинда бил от Великото бяло братство. Това братство прави всичко, което е по силите му, за да подпомага нашето развитие, докато Великото братство на мрака прави всичко, което е по силите му, за да предизвиква страх и да забавя еволюцията.
Силите на тези две братства се стремят да се хармонизират и уравновесят така, че нашата еволюция да се извършва точно в подходящото време, нито по-рано, нито по-късно. Ако се погледне от едно по-висше ниво - четвъртото или друго измерение - тук става въпрос за съзнанието на Единния. Двете братства са само различни аспекти на Единния, работещи в хармония. Именно само защото ние живеем тук долу сред съзнание на полярност, затова се развиваме в зависимост от доброто и злото. Злото може да извърши страшно мъчителни и отвратителни неща, но на нивото на полярното съзнание става въпрос само да обикновени уроци.
Поради удивителни събития, които са станали през 1972 година (по-нататък на тях ще посветя цяла глава), Великото братство на мрака, което знаело вече какво ще се случи, включило допълнително четирима от звездните системи на Орион, но Великото бяло братство изпратило в ответ четирима свои. Единият от тези четирима бил Друнвало. Той бил определен поради дълговечната си опитност в Ордена на Мелхиседек в Тринадесетото царство от измеренията. Той участвал в него почти от началото, тоест в продължение на около 10 милиарда земни години. Той на практика нямал никакво понятие за полярното съзнание и именно поради това бил изпратен тук, заради своята невинност.
Друнвало дошъл като Walk-in (пришълец), съвсем случайно. Друг човек бил заел съответното тяло до мига, в който Друнвало станал готов да влезе в него. Този друг човек получил образование и подготовка, които впоследствие били полезни на Друнвало. За тази цел бил сключен договор. Противозаконно е, според вселенския закон на най-висшето ниво, да се заеме по какъвто и да е друг начин едно тяло. Този човек, който е предоставил тялото си на Друнвало, е получил нещо съвсем специално за това, но Друнвало не споменава нищо повече.
Друнвало може всъщност да си спомни всеки миг от преминаването през нивата на различните измерения - от тринадесетото до третото измерение, за да дойде тук. Според него сега ще му бъде безкрайно мъчително и болно да си спомни за живота в тринадесетото измерение. Абсолютно невъзможно е да живееш тука, в третото измерение, и да си спомниш напълно на какво прилича тринадесетото. Но той все пак си спомня, че е бил в тринадесетото измерение и че баща му го е помолил да дойде тука, знае, че е получил план за навлизане в Големия вакуум, защото именно през него е трябвало да мине, за да дойде при нас.
Дълго време той пътувал в Големия вакуум в съответствие с този план. Той не знае какво точно е това в земни години, но става въпрос за един много дълъг период от време, може би милиони години. Той продължил да пътува до появяването на светлината и в това време и на това място срещнал Махиавинда. След това минал през центъра на една мъглявина, централната звезда на колана на Орион. Става въпрос за една от главните звездни врати, през които може да се стигне до други нива, до други измерения. Например в нашата Галактика има тринадесет различни звездни врати, но средната звезда от колана на Орион е особена. В тази звездна врата Великата светлина и Великият мрак работят в тясно сътрудничество. Голям брой сиви извънземни са дошли точно от това място на Галактиката.
След като преминал през колана на Орион, Друнвало се насочил към Плеядите. Той имал предвид една планета от четвъртото измерение, обвита в зелена атмосфера. Той нямал определена форма, за да слезе на тази планета, но би напълно осъзнат. Или да се изразим по друг начин, неговата форма била само кълбо светлина. Той растял в тялото на едно бебе, в което останал около 15 земни години. Веднага разбрал, че на Плеядите има галактичен университет. Населението там е разположено на една от най-високите хармонични в четвъртото измерение и всяко обучение става във вид на радост и забавление. Ученето става чрез игри.
Когато научил всичко, което трябвало да научи на Плеядите, Друнвало се насочил към третата планета след Сириус-Б. Този свят на практика е един океан. Обитателите на Сириус-Б са също в четвъртото измерение, но върху една хармонична, която е по-ниска в сравнение с хармоничната на обитателите на Плеядите. Те не изживяват по същия начин радостта и шегата, както това става на Плеядите, но ще стигнат и до тази степен. На тази водна планета Друнвало нямал тяло - бил само съзнание. Той се проявявал, като се свързал с едно същество с голям размер, един женски кит с тъпа муцуна. Цяла година плувал той заедно с този кит и през това време му разказал историята на Земята. Тази весела интермедия свършила, тъй като трима хуманоида от Плеядите, високи от 4 до 5 метра, дошли да му съобщят, че е време да тръгне. Те отвели Друнвало върху суша на планетата, където той бил, и му дали тялото, вече оформено, на един пораснал мъж от Сириус. (Друнвало вече е изказал забележката, че "по-голямата част от народите в Галактиката не резхищават телата си, както правим ние"). Неговите клетки съдържали кодове памет, които му позволявали да управлява кораба от Сириус, който тогава му бил предоставен.
Друнвало, придружен от 350-членен екипаж, се качил на борда на този космически кораб, като имал план за полет за пристигане на Земята. Това означавало да тръгне от Сириус-Б и да мине през центъра на Сириус-А. Вие ще можете да преминете, ако се акордирате с вибрацията на Слънцето така, че "топлото" да не бъде повече топло. И след деветдесет секунди вие ще излезете през земното слънце. Това се дължи на нашата вътрешна връзка със Сириус. Чрез тази маневра Друнвало и неговият екипаж стигнали до орбиталното поле на Венера, до света, където живеят най-напредналите същества в слънчевата система - народа Хатхор.
След някои приключения в измерението на Венера (пътешествениците се оказали под пороен дъжд от сярна киселина) те се доближили до Земята и спрели на една хармонична, по-висока в сравнение с нашето измерение, та били невидими за нас. Друнвало напуснал тялото на жител на Сириус и се преобразил на светлинно кълбо. За него това приличало на движение на съзнанието, затова му било лесно, преди да влезе в по-груб досег с действителното съзнание на полярността. Той отишъл към четвъртото измерение на Земята и оттам започнал да се извисява към по-висшите нива, като търсел следи от живот. Не открил нищо в четвъртото измерение. Нямало нищо и в петото. Намерил най-сетне извисените учители в десетото, единадесетото и дванадесетото измерение, хармонични на шестото измерение. Той се присъединил към тях и се възползувал от техните знания през един период от 1819 до 1850 година.
През 1850 година Друнвало се родил като жена от племето Таос, в Ню-Мексико. Останал в това тяло на жена цели 40 години и го напуснал съзнателно през 1890 година, като задържал дъха си. Върнал се към шестото измерение и останал там до 1972 година.
На 10 април 1972 година Друнвало влязъл в сегашното си тяло. Всичко станало на един дъх. Духът, който си заминавал, издъхнал и на негово място бил вдъхнат Друнвало. Това станало така, по правилен и законен начин. Преди това двата духа общували в продължение на седем до девет години. Направили са запитване и са получили пълно разрешение да реализират този проект на всички нива.
Друнвало разказва тези истории за себе си не за да докаже, че е нещо специално. Напротив, той иска да ви послужи като пример, който да ви подскаже до каква степен и вие сте нещо специално. Помислете си, например, че вие можете също да бъдете учител от едно по-висше измерение, изпратен тука със специална задача. Намислете си също, че за да можете да изпълните както трябва вашия дълг, вие е трябвало да станете абсолютен човек, тоест да заспите и да забравите всичко, до мига, в който ще оекриете спомена за вашата истинска природа. Вие прекрасно сте изпълнили първата част от задачата си. Сега вече настава време да изпълните втората част.
Друнвало има спомен за своята задача и това именно е разликата между него и нас. Той е тука като катализатор, за да зазвъни звънчето, от което ние имаме нужда, за да се събудим.
Титла: Друнвало Мелхиседек - Змията от Светлина - Отвъд 2012 г.
Публикувано от: H. в Март 26, 2008, 02:08:25 am
Друнвало Мелхиседек - Змията от Светлина - Отвъд 2012 г.

(http://87.120.102.52/131049z.jpg)

Едновременно пътепис и проникновено духовно откровение, новата кнога на Друнвало Мелхизедек разказва за един процес, който се наблюдава веднъж на 13 000 години - енергията Кундалини на Майката Земя изпълзява от земното ядро, подобно на змия, и тръгва да си търси нов дом. Някога домът на Земната кундалини бил в Лемурия, след това се преместил в Атлантида и после в Хималаите. Ис всяко преместване се променяло нашето разбиране за духовността и за сърцето. Този път, преодолявайки много трудности, Змията от Светлина се установи в Андите.
В тази книга Друнвало ни разказва за своята 35-годишна работа в служба на Майката Земя. Тръгнете с него по света, защото той следва своите водачи и и огромните си вътрешни познания. Неговите разкази са жива верига от церемонии за изцеление на сърцата, за хармонизиране на енергиите, за корекции на дисбалансите, наследени през вековете - накратко, за по-дълбоко осъзнаване на неделимостта на всичко живо във Вселената.
Титла: Относно: Книгите на Друнвало Мелхиседек
Публикувано от: tabasa в Септември 15, 2008, 15:46:40 pm
Бяха ми препоръчали Д. Мелхиседек преди една две години, но започнах да чета том 1 преди няколко дни  и днес реших да проверя какво има в нета по въпроса.

Първо отидох на сайта на цветето на живота, който доста ме разочарова с дизайна си, но най-вече с едно писмо от Друнвало, в което обяснява как отделилите се обучители били "нелегални" и той оттегля специоалното си разрешение да ползват старите видеокасети....почна да звучи много странно и на доста нисък стил в сравнение с книгата.
след което започна да обяснява, че особен проблем било нелегалните обучители които преподават в един конкретен район на света, което прозвуча като разправия за търговска територия.....???

След това прочетох и информацияата в този форум, за меркаба като капан на светлите сили и ми се иска да науча повече, относно светлите сили, защо слагат капани, филтри, института на Монро и прочие.

Също така бе спомебат сайта на White Rider може ли да дадете web адрес?
Титла: Относно: Книгите на Друнвало Мелхиседек
Публикувано от: H. в Септември 15, 2008, 17:31:25 pm
След това прочетох и информацияата в този форум, за меркаба като капан на светлите сили и ми се иска да науча повече, относно светлите сили, защо слагат капани, филтри, института на Монро и прочие.

http://www.xnetbg.com/new/forum2/index.php/topic,3493.0.html

Също така бе споменат сайта на White Rider може ли да дадете web адрес?

http://www.shamballa-bg.net/mahatma.html

*

Гледам, че има и нова книга на българския пазар :D

Двунвало: Интервюта и статии 1997-2007

(http://knigibg.com/img/0020/big/9649_1.jpg)