Форум за конспирации, уфология и мистика.

Наука и Технологии => Tехнологии => Темата е започната от: Eon в Март 01, 2006, 12:38:42 pm

Титла: Никола Тесла
Публикувано от: Eon в Март 01, 2006, 12:38:42 pm
Никола Тесла е бил един от великите изобретатели на 20-ти век, с над 700 световни патента. Той е бил фантастичен гений, чиито радикални идеи създадоха технологията, която свързва света с енергия и информация. Един от най-противоречивите и неразбрани хора, неговата невероятна история най-накрая е показана на екрана.

Никола Тесла (1856-1943), сръбски емигрант в Америка, е станал известен герой. Той е познат и уважаван в научните и инженерни кръгове, но също е харасван и от младата аудиенция без формално минало в науката. Освен работата му, животът му е пълен с драми, триумф и трагедия.

Най-голямото изобретение на Тесла е АС системата за генериране на енергия и трансмисия, която се използва универсално навсякъде днес. Той също е изобретил и Тесла-бобината, която създава високо-честотно електричество. Това е довело до създаването на неоновата и флуоросцентната светлина, радио предаването, и хиляди други устройства, които сега са важна част от нашия всекидневен живот. Документацията най-накрая дава информация направо от изобретенията на Тесла и постижения. Еднисън и Маркони често са си приписвали създаването на АС енергийната трансмисия (предаване). Тази програма демострира, че това не е така.

ТЕСЛА, Господарят на Светкавицата, е мулти-медиен проект, който разказва обширна история за живота и работата на Никола Тесла за пръви път. Програмата комбинира драматизацияя с редки снимки и фотографии за да състави история пълна с наука, драма и мистерия. Включени са много непознати детайли от живота на Тесла, включително и влиянието, който той е имал върху програмата по Стратегическата ракетна отбранителна инициатива. Голяма част от историята е разказана със собствените думи на Тесла, извлечени от автобиографични и научни записки, и оформени от Стейси Кийч.

Г-н Кийч е имал дългогодишен интерес към работата на Тесла. Той казва, "Без Тесла, светът както го познаваме сега, не би съществувал. За разлика от Томас Единсън, който е изобретил правия ток (DC), а Тесла е човекът отговорен за изобретяването на променливия ток (AC), което ни дава възможността електрическия ток да се пренася на дълги разстояния. Радиото, телевизията, и света на безжичната електронна трансмисия, всички те са директни резултати от проницателността на Тесла. Да, той също е бил един ексцентрик, бактериофоб, и нещо като мегаломаниак - човешки качества, които правят живота му още по-вълнуващ..."

Днес има значителен и растящ интерес към Тесла, но голяма част от информацията е високо спекулативна, и не базирана върху историческите документални доказателства. Д-р Дейвид Гудстейн, професор по физика от Калифорнийския институт по Технология, нарича програмата "увлекателна, информативна и технологично акуратна."

Никола Тесла е един от най-великите електрически изобретатели живяли някога. Неговите технологични постижения трансформираха Америка от нация на изолирани общества до държава свързана с енергийна мрежа, където информацията е на разположение там където се търси. През 20-ти век, именно технологията на Тесла е тази, която обедини Щатите и евентуално света.

Животът на Тесла е като филм. Това е история на брилянтен и харизматичен имигрант, който е станал известен благодарение на невероятния си талант, и след това е бил трагично погубен от собствените си фантастични идеи. Участниците в този "филм" са хора като: Томас Едисън, Дж. П. Морган, Гилермо Маркони, Джордж Уейстингхаус, Марк Твен и много други.

Сърбин по произход, неговото ранно откритие на мотора с променлив ток го довело до Америка за да търси печалби от своето откритие. Тук той развил полифазната (polyphase) АС система на енергийна трансмисия, която задвижва всеки дом и индустрия в страната. Той е изобретил Тесла-бобината за създаване на високочестотно електричество, и с това неоновата и флуоросцентната светлина, радио предаването, дистанционния контрол, и хиляди други устройства, които сега са важна част от нашия всекидневен живот.

Тесла също е бил мечтател, и в неговите документи и интервюта той предсказва развитието на радио и телевизионното предаване, роботиката, компютрите, факсовете и Стратегическата отбранителна инициатива.

Най-великата мечта на Тесла е била да намери начин да предава електрическа енергия между две точки без помоща на жици. Но като много гении, той не е бил практичен човек. Той е отдал живота си за да реализира своите идеи, докато други са направили милиони с неговите изобретения. Накрая, той умира забравен и без пукната пара.

В късните си години, Тесла е бил считан за ексцентричен учен. Осмиван от съвременниците си, неговите идеи често се появявали в научнофантастични разработки. Той е бил вдъхновението за лудия учен в комиксите Супермен на Макс Флейшър.

По време на ВСВ, Тесла е твърдял, че е изобретил мощен "лъч на смъртта", който би могъл да разруши атакуващи самолети. Той е предложил система от лъчеви оръжия за защита на границите на САЩ и други европейски нации. Когато починал, повечето от техническите документи на Тесла мистериозно изчезнали, и много от тях не са намерени оттогава...

Тесла е бил толкова напред във времето, че много от идеите му се появяват чак сега. Неговото наследство може да бъде видяно във всичко: от микровълновата печка до МХ ракетите. Но повече от това, животът на Тесла ни вдъхновява да вярваме, че всичко за което можем да мечтаем може да бъде постигнато - особено с електричество.

Никола Тесла е бил изобретател в областта на електричеството, и е живял от края на 1800-те до средата на 1900-те. Той е бил брилянтна личност, въпреки че е бил загадка за всеки един човек. Познат с ексцентричния си начин на живот, Тесла никога не е поддържал висок социален профил, въпреки профилираната си изобретателност. Някои от фобиите му били перли носени от жени, никога не е отсядал в хотелска стая или етаж, чиито номер се е делял на три, и поръчвайки големи количества кърпички на всяко ядене, с които усърдно лъскал сребърните прибори. Тесла е имал много приятели, един от които е бил Самюел Клемънс, също познат като Марк Твен.

Главната стъпка на Тесла, която го направила известен е изобретяването на мотора с променлив ток. Тесла вярвал, че променливия ток е много по силен (висш) от правия ток (на Едисън), но проблема е бил липсата на практически мотор. Променливия ток е практичен поради факта, че той може да бъде променян или конвертиран прилягайки на много ситуаиции. Например, ако волтажа е направен доста висок, токът необходим за специфично ниво на мощ е много нисък. Този нисък ток става много ефикасен, когато се транспортира ел. енергия по дълги жици. (Това е причината поради, която ел. жиците из провинцията са на много висок волтаж.)
 
Тесла също е работел с радио-честотните електромагнитни вълни, и въпреки твърденията направени от Маркони, той всъщност е изобретил идеята за радиото каквато я познаваме днес. (Има многобройни патенти които потвърждават това). Работейки с радиовълните, Тесла създал Тесла-бобината (Tesla-coil) като средство за генериране и получаване на тази форма на енергия.

Тесла направил експеримент с действителна безжична трансмисия на електрическа енергия. В Колорадо Спрингс, Колорадо, той е построил лаборатория за да развие това. Лабораторията съдържала най-голямата Тесла-бобина, която е била построявана някога, дори и в днешно време. Наречен "Усилващия Трансмитер" ('Magnifying Transmitter'), той е бил способен да генерира 300 000 вата, и според твърденията да продуцира светкавица дълга 40 метра. Според местни съобщения, Тесла всъщност е успял успешно да предаде (пренесе, трансмитира) около 30-50 хиляди вата енергия без жици използвайки Трансмитера.

Тесла е бил също и велик механичен инженер, и патентовал дузини устройства вариращи от скоростометри до супер ефикасните електрически генератори. Едно от уникалните му устройства е била турбината без перки (bladeless turbine). Вместо използването на перки от рода на вентилатора, турбината на Тесла използвала солидни дискове от метал, и разчитала на т. нар. "boundry-layer effect". Неговата турбина се задвижвала с компресиран въздух или пара, и била толкова ефикасна, че устройство държано в ръка можело да произведе сила от над 10 конски сили! Днес, тази технология се използва в специален вид не-леплива (non-clogging) помпа създадена за петролната индустрия. (В действителност, колкото по гъста е сместа, която тя изпомпва, толкова е по-ефикасна!)

Тесла е бил също отговорен за много други изобретения и устройства, които ние приемаме за даденост днес. Той е постулирал възможността за засичане на обекти във въздуха или на земята използвайки специални радио вълни. Днес ние наричаме това радар, а когато се използва за проникване в човешкото тяло, MRI. Тесла също създал и радио-контролните устройства. Неговата работа със специални напълнени със газ лампи поставила основата на флуороцентната светлина.

Тесла е имал дарбата да визуализира изобретенията в тяхната финална, завършена форма. Той също е предрекъл много други идеи, които още в същия век щели да станат реалност. Една такава идея е била създаването на голям пръстен, който да обкръжи Земята. Построен на скеле, веднъж завършен той би останал стационарен. Геосинхронните сателити на 20-ти век работят на същия принцип.

В края на краищата Тесла починал, биквално без пукнато пени, на 7 Януари, 1943. Това е много тъжно като се има предвид колко много е дал той за света, и колко малко е получил в замяна на усилията си. Историческите книги също са били немили с него. Дори днес, много текстове все още посочват Маркони като създател на радиото, въпреки решението на Висшия съд, което присъжда патента на Тесла. В много части на страната, хората все още отнасят електричеството като нещо дошло от Едисон, дори когато те използват системата на променливия ток на Тесла-Уестингхаус, а не тази с правия ток на Едисон. На електрическата станция на водопада Ниагара, малка статуя на Тесла преднамерено е оставена неосветена през ноща. Говори се, че Тесла е забравения баща на технологията. Самият Тесла веднъж казал "...Настоящето е тяхно. (скептиците на деня) Бъдещето, за което аз в действителност работя, е мое."

Колко правилно наистина.

(http://www.geocities.com/eon_universe1/technology/tesla.jpg)

Всичко тук: http://www.eonsweb.com/technologybases/technologybases.htm (http://www.eonsweb.com/technologybases/technologybases.htm)
Титла: Отг: Никола Тесла
Публикувано от: H. в Март 01, 2006, 22:17:18 pm
Филмът Tesla - Master of lightning, можете да намерите в колибка - секция "Човек".

(http://www.asahi-net.or.jp/~ve3m-snd/image/photo/master.jpg)

Предполагам, че филмът е ортодоксален и не казва за секретните разработки на Тесла за илюминатите, които го държат като затворник.

Поклон пред този велик човек!!!
Титла: Отг: Никола Тесла
Публикувано от: Sikozu® в Юни 01, 2006, 18:43:16 pm
Филма го няма в колибката. Явно от арената са правили някви промени.
Титла: Отг: Никола Тесла
Публикувано от: H. в Юни 04, 2006, 17:16:01 pm
Щото няма колиба в момента. Но може да се открие във всеки тракер ;)
Титла: Отг: Никола Тесла
Публикувано от: Joro Velev в Юни 05, 2006, 00:58:22 am
М дааа.
Мисля, че следните думи към Тесла са на Дж.П. Морган:
"Щом немога да му сложа електромер, немога и да те финансирам"
Ако не са точни, то явно съм перифразирал нещо от последните филми....
:)
Титла: Отг: Никола Тесла
Публикувано от: Sikozu® в Юни 05, 2006, 01:36:46 am
М дааа.
Мисля, че следните думи към Тесла са на Дж.П. Морган:
"Щом немога да му сложа електромер, немога и да те финансирам"
Ако не са точни, то явно съм перифразирал нещо от последните филми....
:)

J.P.Morgan - " If anyone can drawn the power where do I put the meter ? "  или преведено :
"Ако всеки може да ползва енергията, къде да сложа "електромера" "
Става въпрос за Wardencliff tower, която може да произвежда електричество за цялата планета.
Проекта е засекретен до неузнаваемост.
Титла: Отг: Никола Тесла
Публикувано от: Gogo в Юли 02, 2006, 23:33:58 pm
и какво е туи чудо вандер клиф товер или там както се казва на български?
Титла: Отг: Никола Тесла
Публикувано от: Joro Velev в Юли 03, 2006, 05:06:36 am
Генератор, предаващ енергия по безжичен път.
Или беше друго?
Титла: Отг: Никола Тесла
Публикувано от: asdfghjkl в Юли 14, 2006, 07:11:49 am
И какво е всъщност тзи генератор?
Титла: Отг: Никола Тесла
Публикувано от: Eon в Юли 14, 2006, 09:05:11 am
http://www.eonsweb.com/technologybases/technologybases.htm (http://www.eonsweb.com/technologybases/technologybases.htm)

Тука пише за него... Разчети се.
Титла: Най-великият учен на всички времена
Публикувано от: Boqn Nikolov в Ноември 05, 2007, 22:54:31 pm
Няма да давам конктретни отговори,защото няма да дам всички,който вие ще избройте :) Всеки човек си има собствено мнение и небива да се повлиява от мнението на другия ! :)
За мен лично най-великият учен е Никола Тесла.Неговите открития и разработки са наистина невороятни.
През 1930 на нещо като автоизложение,той показва пред цял свят първият електроавтомобил,който напълно задоволявал нуждите на средностатестическия човек.Както винаги си има и по едно "НО",а то е именно онази пумия,срам за човешката раса-петролните магнати и онзи така омразен президент,на който никой нищо неможе да каже  >:( (мога още много да говоря,но ше се въздаржа) :)
Проекта Free energy,мит или реалност?!По-скоро реалност.Той е успял от 1 ват да генерира 0.5 киловата,но онези чичковци недават и така тайната си умира с него  :( Климата на Земята сериозно се разклаща и трябва сериозно да се замислим какво ще правим в близките 100-150 години.Европа,Азия и Япония подкарват вече хибридите,който са по-бързи,по-безшумни и напълно екологични.Южна Америка си карат на захарна тръстика,което си е голям скок предвит тяхното икономическо развитие.Само едни хора,с големите коли и многото пари,"финансират" борбата с глобалното затопляне и в същото време те са най-големия замърсител на Земята  ;D Разработките върху този проект е пред своя край и ще дойде края на петрола!Германци,японци и дори и българи участват в разработките и вече е и обявена цена-10 000 евро.Уреда ще е непоголям от 2 компютъра един върху друг (по-широчина) и ще генерира около 7киловата,напълно достатъчно за едно домакинство :)
Очаквам вашите предложения :)

П.П. Ако има вече подобна тема,моля изтрийте я! (аз ненамерих)
Титла: Относно: Никола Тесла
Публикувано от: Eon в Март 08, 2008, 18:47:48 pm
Изтегли си инфото от Блога ми
Титла: Относно: Никола Тесла
Публикувано от: Gil-Galadh в Март 08, 2008, 20:11:41 pm
В Уикипедия също иам инфо за Уордънкилф тауър....А иначе Тесла според мен е поне на нивото на Айнщайн...абсолютени гений
Титла: Относно: Никола Тесла
Публикувано от: Magnolia в Март 09, 2008, 01:24:25 am
Мда, военните сега летят с неговите летящи чинии, а Мърдок очевидно е заповядал на протежетата си в БТВ да пропуснат информацийка за извънземните.. ;)
Ще започнат постепенно да ни подготвят май.
Утре, (вече днес )в 15. часа май беше..Любопитна съм.. :-\
Титла: Относно: Никола Тесла
Публикувано от: Eon в Март 09, 2008, 10:17:57 am
Магнолиа, от къде получи инфо, че летящите чинии на военните са производство на Тесла?
Титла: Относно: Никола Тесла
Публикувано от: Magnolia в Март 09, 2008, 16:47:33 pm
А, източникът ми е много надежден. Библиотеката на Хnet. ;D Шегичка. :P
Добре де, не Тесла, а Кар. Но Тесла е в основата, предполагам. Нямах предвид "произведени",но принципно конципирани от него. Той е открил принципите.

Никола Тесла е бил един от великите изобретатели на 20-ти век, с над 700 световни патента. Той е бил фантастичен гений, чиито радикални идеи създадоха технологията, която свързва света с енергия и информация.
..................

Никола Тесла е един от най-великите електрически изобретатели живяли някога.
.....................

Тесла също е бил мечтател, и в неговите документи и интервюта той предсказва развитието на радио и телевизионното предаване, роботиката, компютрите, факсовете и Стратегическата отбранителна инициатива.
.....


По време на ВСВ, Тесла е твърдял, че е изобретил мощен "лъч на смъртта", който би могъл да разруши атакуващи самолети. Той е предложил система от лъчеви оръжия за защита на границите на САЩ и други европейски нации. Когато починал, повечето от техническите документи на Тесла мистериозно изчезнали , и много от тях не са намерени оттогава...

...................
Тесла е бил толкова напред във времето, че много от идеите му се появяват чак сега. Неговото наследство може да бъде видяно във всичко: от микровълновата печка до МХ ракетите. Но повече от това, животът на Тесла ни вдъхновява да вярваме, че всичко за което можем да мечтаем може да бъде постигнато - особено с електричество.
......................

Работейки с радиовълните, Тесла създал Тесла-бобината (Tesla-coil) като средство за генериране и получаване на тази форма на енергия.

и това: http://www.xnetbg.com/new/images/stories/Project-Camelot-XNET-Special-Edition-March.2008.pdf
Естествено , че гадните военни няма да ни дадат по една летяща чиния, а по-скоро ни подхвърлят микровълнови печки, да ни облъчват само. >:(
Титла: Относно: Никола Тесла
Публикувано от: Peacekeeper в Март 12, 2008, 19:48:01 pm
Той е човека, който ни е показал пътя към звездите ;)
Титла: Относно: Никола Тесла
Публикувано от: Eon в Март 12, 2008, 20:33:50 pm
Ако в момента всичко беше по патентите и откритията на Тесла. Земята щеше да бъде съвсем друго място.

Възможните приложения просто са хиляди. Не знам някой човек да е дал толкова много на всички останали, като имам предвид откритията му и техните практически приложения.
Титла: Относно: Никола Тесла
Публикувано от: Peacekeeper в Март 16, 2008, 15:24:14 pm
Ако в момента всичко беше по патентите и откритията на Тесла. Земята щеше да бъде съвсем друго място.

Възможните приложения просто са хиляди. Не знам някой човек да е дал толкова много на всички останали, като имам предвид откритията му и техните практически приложения.
Ако Тесла се бе родил няколко години по-рано, можеше да измести братя Райт, и вместо да летим със самолети днес, щяхме да ползваме гравилети и куп други неща ;)
Титла: Относно: Никола Тесла
Публикувано от: Ashaman в Март 17, 2008, 13:14:08 pm
Ми то всъщност на разработките на Тесла се базира днес електроснабдяването.
Титла: Относно: Никола Тесла
Публикувано от: lubarski в Юни 02, 2008, 10:03:37 am
Вижте на каква реклама попаднах докато се рових из нета.
Цък (http://www.lifetechnology.org/teslashield.htm)
Сега в момента нямам много време да го прочета подробно, но доколкото разбрах това е някакъв амулет който цитирам: 
Цитат
based on the principles of sacred geometry, zero point energy, orgonomy, superconductivity, and harmonic frequencies of light.
И това удоволствие струва "само"  199,95$ . Хората правят пари от Никито не си играят. А ние тука спим  :-X ;D ;D
Титла: Относно: Никола Тесла
Публикувано от: xnet_user в Юни 09, 2008, 02:18:13 am
Антигравитация в домашни условия

http://www.metacafe.com/watch/448034/secret_science_anti_gravity_revealed_homemade/ (http://www.metacafe.com/watch/448034/secret_science_anti_gravity_revealed_homemade/)
Титла: Относно: Никола Тесла
Публикувано от: SMSI-H в Юни 09, 2008, 21:39:08 pm
xnet_user, показания от теб клип е подходящ повече за тема за Томас Таунсенд Браун, а не за Тесла. Въпреки това ми е интересно в клипа, какво значение оказва все пак антената на джиесема, като смятаме, че джиесема е стар модел, такива с подвижни и прибиращи се антени от години не се произвеждат, ако не е даже и мобифон. Някой може ли да обясни?
Титла: Относно: Никола Тесла
Публикувано от: 3 in 1 в Юли 07, 2008, 01:04:28 am
Тесла се ражда в полунощ на 9 юли1856г в хърватското село Смилян. Родителите му са сърби, баща му е православен свещеник. Когато Тесла е студент втора година в Политехниката на Грац (Австрия), училището получава от Франция "Динамото на Грамо". Тела е възхитен. Машината обаче се поврежда често и хвърля искри на всички посоки. Тесла смята, че проблемът може да се реши, когато се направи динамо без четки. Неговият професор заявява, че идеята е сходна с тази за вечния двигател, но Тесла се заема с проблема и работи над него през останалата част от престоя си в Грац. Тази работа го навежда на мисълта за практическата употреба на променливото напрежение.
През 1880 г се премества в Пражкия университет, но работата му е прекъсната от сериозен нервен срив, след който сетивните му възприятия остават толкова изострени, че чувал кацането на мухата върху масата като “глух тътен”. След известно време се възстановява и един следобед, докато се разхожда с приятел в градският парк на Будапеща , чува пасаж от “Фауст” на Гьоте и извенъж го осенява такова прозрение, че вижда съвсем ясно в съзнанието си един съвършено нов тип динамо – решение на проблема, с който се занимава от години. Той се базира на въртящо се магнитно поле и работи с променливо напрежение.
Две години по-късно Тесла отива в Париж и постъпва на работа в "Континентал Едисън Къмпани". Това е първата стъпка в кариерата му, която го издига на гребена на вълната от изобретения в областта на практическата употреба на електричеството и която е причината той да бъде наречен “човекът, който изобрети двадесети век
През 1883 г Тесла е изпратен в Страсбург (Германия), за да разреши сериозните проблеми с електрозхранването на новопостроената ж.п. гара.(По време на официалното откриване част от стената се срива вследствие на експлозия, причинена от късо съединение и уплашва присъстващият германски император). В случай на успех на Тесла е обещана значителна парична награда. Германия обаче не му допада. Строгият протокол и условностите го дразнят неимоверно. Въпреки това той свършва работата, за която е изпратен и дори успява да конструира първия си индукционен двигател.
През пролетта на 1884 г елетрозахранването е одобрено и прието от германското правителство и Тесла се завръща в Приж, където обещаната награда се превръща в бюрократичен кошмар. Разочарован, той напуска работа, разпродава скромното си имущество и отплава за Америка. По пътя изгубва билетите и парите си и се озовава в Ню Йорк само с няколко стиха, планове на летателен апарат и 4 цента в джоба. Въпреки сполетелите го беди той не губи и частица от гениалната си изобретателност и успява да впечатли Томас Едисон, пионера на електричеството в Америка. Компанията на Едисон е монтирала електрозхранването на кораба “Орегон”, най-бързия пътнически кораб за онова време, но системата отказва и спускането на вода е отложено. Тъй като надстройката на “Орегон” е направена след полагането на електрическата инсталация, повредата е трябвало да се отстрани на място, нещо, което не е било по силите на инженерите на Едисон. Една вечер Тесла отива на кораба, работи цяла нощ и в 5 часа сутринта заявява на Едисон, че всичко е наред. Едисон му предлага работа като негов личен помощник.
Сътрудничеството не е леко и когато една обещана премия не се материализира за втори път, Тесла напуска. Но неговият талант вече е привлякъл вниманието на доста инвеститори, които го увещават да основе собствена осветителна компания. Той усъвършенства лампата с волтова дъга и я прилага успешно за осветление на заводи и улици. През април 1887 г основава "Тесла Електрик Къмпани" със значителни средства за построяване на лаборатория и модерни работилници. Тесла съответно забравя изобщо за лампата с волтова дъга и се заема да конструира двигателя с променливо напрежение , който го е обсебил още от студентските му години.
Работата се развива точно така както си я представя , и през 1888 г е сключен договор за серийно производство с Уестингхаус Електрик Къмпани от Питсбърг. Джордж Уестингхаус закупува от Тесла патента за цялата многофазна система от променливи генератори, тарнсформатори и двигатели и така започва Голямата търговска битка между Уестингхаус и Едисон.
До този момент Едисон, както всички пионери в областта на електричеството, работи с постоянен ток, или насочено движение на електрони , което не променя посоката си – това, което и днес получаваме от батериите и акумулаторите. За разлика от него , променливият ток сменя посоката си в зависимост от зададеният цикъл. То може да започне от нула , да нарасне до максимална стойност, да намалее отново до нула , да промени посоката си, да достигне максимума в обратната посока... и така да повтаря целия процес до безкрайност. Броят на циклите в секунда се нарича честота на тока. Обикновената домакинска техника работи с ниска честота – от 50 до 60 цикъла в секунда, но уреди като телевизори, ардари и средства за микровълнова комуникция изискват много по-високи честоти. Днес системите, работещи с променлив ток, са толкова обичайни, че никой дори не си представя света без тях. Но през 80-те год на 19 век променливият ток е съвсем отвлечена идея. Тъй като правия ток е една напълно безопасна форма на електричество – не можете да получите токов удар, като хванете изводите на акумулатора, - Едисон, който е инвестрал значителни средства в този бранш, заклеймява променливия ток като смъртоносен капан. Но чак до 60-те год на 20 век преобразуването на правия ток във високи напрежения, необходими за пренасянето на далечни разстояния, не е неикономично. Точно този ценообразуващ фактор довежда до широкото разпространение на променливия ток, въпреки потенциалната заплаха за живота, която представлява. Само след няколко години променливият ток захранва индустрията и осветява домовете навсякъде в САЩ, а не след дълго и в целия свят. Той става движещата сила зад практически всеки значителен напредък на 20-ти век.
Той е бил гениален инженер, но не толкова гениален бизнесмен. През целия си живот той не спира да изобретява технологии, системи и уреди, които могат да се нарекат единственно революционни, но като правило продава патентите за нищожна част от реалната им цена. Вслведтвие на това той не само завършва дните си в бедност, но и обществото бързо забравя ограмния му принос за развитието на съвременните технологии. През 1915 г въпреки очакванията той не печели Нобелова награда и макар две години по-късно Американският институт на електроинженерите да го удостоява с най-високото си отличие, наградата носи името на някогашния му работодател. Тесла е награден с Едисонов медал.
В последвалите години репутацията на Тесла запада още повече. Всеки ученик знае кой е Едисон, но много малко могат да посочат дори едно от незаменимите изобретения на Тесла. След смъртта му през 1943 г се случва нещо още по-неприятно.
Животът и работата на Тесла стават обект на поклонение на някаква секта, която твърди, че той е бил ръководен от извънземни и че е изобретил фантастични машини, кито правителствата криели. И тъй като са налице множество действителни факти, които биха могли да подхранват тези спекулации – Тесла наистина изобретява забележителни машини и е вярвал, че е доловил от космоса радиосигнал с изкуствен произход – неговото име все по-рядко се приема сериозно.
Няма обаче никакво съмнение, че това е абсолютно неправилно. Списъкът от доказаните му изобретения е впечатляващ:
Той експериментира с уред за проекционен контрол, подобен на този, използван от Вилхелм Рьонтген през 1895г
Разработва лампа с волтова дъга, наречена въглеродна лампа.
Експериментира с електрическия резонанс и различни методи за осветление.
Провежда в лабораторията си демонстрации, повреме на които захранва лампа с ток, протичащ през тялото му (Тези опити са типични за него лекомислен отговор на обвиненията на Едисон, че променливият ток е опасен).
През 1891 г изобретява Намотката на Тесла, която и до ден днешен се използва широко в радио – и телевизионните апарати, както и в друго електронно оборудване.
Проектира и монтира осветлението на Първото колумбово изложение в Чикаго 1893 г
Спечелва договор за първата водноелектрическа централа на Ниагарския водопад – съоръжение, което носи неговото име и патентен номер.
- През 1898 г обявява, че е конструирал лодка с дистанционно управление и демонстрира откритието си пред тълпата в Медисън Скуеър Гардън.
През 1900 г (когато Маркони заявява патента си за безжичното радио), Тесла вече е изобретил първата в света радиоразпръсквателна станция, конструирана въз основа на откритията, които е направил 12 месеца преди това. Тази станция , разположена в Лонг Айлънд в Ню Йорк, е финансирана от Дж.П.Морган.
Като гаранция на заема от 150 000 долара, които получава от Морган , Тесла залага 51 процента от патентните си права върху телефонните и телеграфните системи. Планът им е да създадат световни комуникации и което е учудващо, включително и оборудване за разпространяване на образи. Експертите са единодушни, че Тесла е изобретил технология, чрез която това може да се направи. Но Проектът е изоставен, тъй като Морган оттегля подкрепата си заради финансовата криза и технически проблеми.
След краха на любимия си проект Тесла прехвърля вниманието си към други теми. Но липсата на средства е причина идеите му да не стигнат по-далеч от тетрадките с изчисления. Започва продължителен и бавен период на упадък. През целия си живот той страда от множество болести, развива и прогресиращ патологичен страх от микроби. Прави изявления, че е открил начин за контакт с други планети и че е изобретил смъртоносен лъч, който може да унищожи 10 000 самолета от 380 километра.
До някое време, като имат предвид миналите му успехи, редакторите са склонни да го възприемат сериозно, но когато заявява, че едно от новите му изобретения може “да разцепи Земята на две като ябълка”, общественото мнение негласно го обявява за луд. Въпреки това инженерите до ден днешен се ровят в записките му и търсят разрешения на проблемите си. В някои области Тесла все още е възприеман с респект.
През първите месеци на 1899г, когато финансите му са в окаяно състояние, с Тесла се свързва с Ленърд Къртис от Колорадо Спрингс Електрик Къмпани и му предлага земя и “колкото електричество пожелае”, за да премести лабораторията си Колорадо Спрингс. Тесла е съгласен, но не разполага с пари. Приятелят му Джон Дж. Астор, собственик на хотел “Уолдорф-Астория” му заема 30 000 долара. Изгражда се временна лаборатория и Тесла се премества в нея през месец май същата година. С него идва и част от техническия персонал, както и един инженер на име Фриц Лауенщайн.
В този момент от живота си Тесла се занимава с една уникална разработка – безжичен пренос на електроенергия.
Докато чака да се монтира нужното оборудване, провежда поредица от опити със светкавици. Той е убеден, че ако успее да конструира безжична система за пренос на електричество, тя ще може да пренася милиони волтове напрежение. Необходимата за това енергия се генерира от светкавиците.
Мястото на което се намира, е съвсем подходящо за целта. Планините на Колорадо, където е построена лабораторията, са изложени на непрекъснати електрически бури със светаквици с огромен интензитет. Понякога последиците са неприятни. Една светкавица разрушава почти изцяло лабораторията. Тесла търпеливо я построява наново.
Експерименталната електростанция представлява подобна на хамбар квадратна постройка с дължина 30 м. От средата на високия 25 м покрив се издига дървена пирамида, висока почти 24 м. От центъра на пирамидата стърчи 6 метрова мачта, увенчана с медна топка с диаметър 90 см. Високоволтов кабел свързва мачтата с апаратурата в лабораторията. Очевидно е, че идеята на Тесла е мащабна... и несъобразена с оборудването. Той възнамерява да осъществи радиоразпръскване, като вибрациите се разпространяват от самата планета.
Един от първите проблеми, с които Тесла се сблъсква, е дали Земята притежава електрически заряд. Ако не е така, то докато започне да вибрира, тя ще погълне огромни количества електроенергия. Но за свое голямо облекчение той открива, че планетата наистина притежава електрически заряд – и то с много висок потенциал. Освен това изглежда има природен механизъм, който го поддържа.
В процеса на работа Тесла прави и друго откритие.
На 3 юли източно от колорадската лаборатория се разразява жестока буря. Светкавиците просто се сипят. Тесла регистрира с оборудването си силата на зарядите и забелязва, че с отдалечаването на бурята тя намалява. Това е съвсем в реда ма нещата. Въз основа на предишните си наблюдения Тесла подозира нещо интересно.
Той изчаква и следи уредите. Не след дълго те отчитат, че бурята се приближава и става все по-силна, а уж е отминала. Показанията достигат максимални стойности, намаляват до нула... и всичко започва отначало. След като наблюдава този факт многократно, Тесла стига до единствено възможния извод: онова, което наблюдава, са стоящи вълни , породени от бурята. Което означава, че планетата представлява един огромен електрически икондензатор. :”Оказа се както предполагах, не само е възможно да да се предават безжични телеграфски съобщения, но цялата планета може да вибрира с модулациите на човешкия глас, и нещо повече, енергията може да се предава навсякъде по Земята без никакви загуби”.
Тесла прави опит да пресъздаде буря в лабораторни условия, като възпроизведе светкавиза на върха на 60-метрова кула. Опитът му успява. Той генерира светкавица с дължина 40 м, която на свой ред поражда гърмотевица, чута на разстояние 24 километра, тя обаче изважда от строя електроцентралата, която захранва лабораторията. Изкуствената му светкавица е генерирана от вибрациите на самата Земя. Това е постигнато, като е нея се напомпва електричество с ритмична пулсация. Получава се резонанс и подобно на маршируващите войници, които разрушават мост, силата на ефекта далеч надвишава тази на пораждащото го явление. Подвижните вълни с център Колорадо Спрингс се разпространяват в разширяващи се окръжности и обхващат цялата планета. След това дължината им намалява, но нараства интезитетът им, докато накрая се концентрират в една точка между Индийския и Атлантическия океан, точно от срещуположната на Колорадо Спрингс страна на планетата.
Резултатът е възникване на огромен ел. южен полюс, чието местоположение е белязано от вълната с висока амплитуда, която се повишава и понижава в унисон с апаратурата на Тесла, намираща се на хиляди километри разстояние в Америка. Възниква електри1еско ехо , което поражда същият ефект в Колорадо Спрингс и причинява резонанс в планетарен мащаб.
Ако Земята беше идеален проводник, резонансът щеше да достигне такава амплитуда, че цялата планета щеше да се разпадне. За щастие Земята не е идеален проводник и идеалният резонанс е невъзможен.
Тесла си дава сметка, че след като Земята веднъж започне да осцилира, цялата й повърност се превръща в енергиен източник. Необходимият за оползотворяването й уред е относително прост и се състои от намотка за настройка , кондензатор, връзка към земя и метална антена, висока колкото къща. На теория това оборудване би позволило електричеството да се “насочи” към домове и заводи, без да са необходими никакви проводници.(Точно заради това си откритие Тесла изчезва безследно, учениците му също, а записките му са унищожени)
Тесла проверява новата си теория. Успява да захрани 200 едисонови лампи с обща мощност 10 000 Вт, без проводници на разстояние 42 километра. Точно тази демонстрация склонява Дж.П.Морган да финансира неуспялата разпръсквателна станция в Лонг Айлънд, която е трябвало да разпрострнява не само звук, образ и послания, но и електрическа енергия.
Приживе Тесла не посвещава никого в техническите подробности и след мистериозната му смърт не остават или не се намират никакви записки.
И тъй като в основата на експериментите на Тесла стоят същите принципи на резонанса, които Дън смята, че са налице в Хеопсовата пирамида, напълно е възможно древните египтяни да са успели да решат проблема още преди хилядолетия. Ако това е така, то това научно постижение не е първото, с което ни превъзхождат.
Титла: Относно: Никола Тесла
Публикувано от: хадзапи в Септември 19, 2008, 22:17:30 pm
Никола Тесла. Човек, изпреварил своето време

http://nepoznannoe.org/HTM/tesla1.htm
въведение, Катастрофа на Безименна Комета, Избухване е затъмнило даже Слънцето, Безкабелният предавател на енергия на Н. Тесла и Тунгуският взрив през 1908, Неизвестен ръкопис на Никола Тесла.http://nepoznannoe.org/HTM/tesla.htm - биография на Тесла.
Титла: Относно: Никола Тесла
Публикувано от: alexinvader в Октомври 01, 2008, 16:53:34 pm
http://beinsa.info/ (http://beinsa.info/)   и     http://archive.beinsa.info/Tesla/ (http://archive.beinsa.info/Tesla/)  втория- ВСИЧКО ЗА ТЕСЛА - който не е близо до нивото на Айнщайн а много над неговото!! На тесла дължим целия модерен свят в който живеем! Още 19.. и някоя г. /началото на века ако се нелъжа/създава ел. двигател за ГМ и е тестван. На тестовете са били шефове на ГМ и близкия му приятел Марк Твен! Колата развива за малко време голямите за онова явреме 145 км/ч. След тестовете колата е прибрана в подземните гаражи на ГМ от където не еизлезнала до ден днешен!
Титла: Tesla Towers
Публикувано от: Peacekeeper в Октомври 02, 2008, 00:25:29 am
Какво се случи с кулите на Тесла? Никой ли не навиха да ги строи :-\
Титла: Относно: Никола Тесла
Публикувано от: SMSI-H в Октомври 02, 2008, 16:40:23 pm
Какво се случи с кулите на Тесла? Никой ли не навиха да ги строи :-\
Доколкото знам в Русия има поне един ентусиаст, който е работил или работи по пресъздаването на "кулата" на Тесла. Но подробности не мога да дам. Миналата година срещах инфо със снимки някъде в нета.
Титла: Относно: Никола Тесла
Публикувано от: Peacekeeper в Октомври 02, 2008, 23:52:38 pm
Айде ако го намериш пак, дай насам :P
Титла: Относно: Никола Тесла
Публикувано от: dalagg в Октомври 07, 2008, 16:28:26 pm
Ето едни интересни линкове със снимки:

http://fishki.net/comment.php?id=17909

http://fishki.net/comment.php?id=21722

http://fishki.net/comment.php?id=28735

Титла: Относно: Никола Тесла
Публикувано от: rado89 в Октомври 07, 2008, 23:08:15 pm
Първите изглеждат направо нереално. А за какво служи сградата на вторите??
Титла: Относно: Никола Тесла
Публикувано от: dalagg в Октомври 08, 2008, 11:09:03 am
Втория линк май не е за инсталация на Тесла. Намерих информация, че това е генератор на Маркс. Намира се до град Истра-2 в подмосковието. Голямата кула е самият генератор. Тръбите и сферите се използват за изменение на конфигурацията на високоволтовото поле. Но това инфо не е сигурно.

Ето един линк към филм за Тесла:

 http://video.google.de/videoplay?docid=1821186096674958686
 
Титла: Относно: Никола Тесла
Публикувано от: TRADEKTOM в Октомври 31, 2008, 12:46:12 pm
Наистина невероятно филмче
Титла: Относно: Никола Тесла
Публикувано от: Peacekeeper в Октомври 31, 2008, 13:17:34 pm
Дайте линк за същото филмче на английски, щото не всички разбират руски.
Титла: Относно: Никола Тесла
Публикувано от: A познай кой в Ноември 01, 2008, 08:43:01 am
За по-горната картинка всичко ми е ясно ,но само не ми е ясно какво е онова правъгълниче.
Титла: Относно: Никола Тесла
Публикувано от: cccpkgb в Ноември 13, 2008, 19:51:26 pm
За по-горната картинка всичко ми е ясно ,но само не ми е ясно какво е онова правъгълниче.

Правоъгълника е съпротивление. Другото е кондензатор и бобина.
Титла: Относно: Никола Тесла
Публикувано от: krio в Ноември 17, 2008, 15:43:00 pm
Здравейте ,
относно тези опити на Тесла за генериране на електричество от нищото на база резонанс попаднах на един руски сайт с изнесена в него секретна информация от бивш научен сътрудник на КГБ . Той описваше доста подробно проектите по които е работел и техните резултати . Обаче само 3 дни по късно - когато реших да препиша информацията сайтът беше ликвидиран !
Толкова ме е яд, че не преписах тези работи по рано !  >:( :'(
Човека говореше, че тази енергия идва не от нищо, а от обща субстанция, изграждаща " празното " пространство и всички елементарни частици ! Говореше, че това е един съвършенно нов дял от физиката - физика на хармонията и сътворението !
Аз се занимавам с квантова механика и трябва да ви кажа, че подобно нещо не бях чувал до тогава !
Само дето гадните човечета с костюмчета и очилца винати скриват всичко с шлиферите си ! >:(
Титла: Относно: Никола Тесла
Публикувано от: krio в Ноември 17, 2008, 16:18:22 pm
Ще опитам да ви преразкажа в общи линии какво представлява тази нова физика на базата на опитите на Тесла :
- светът не е създаден в резултат на "великия взрив" ! Съществува обща енергийна субстанция съдържаща в себе си двата заряд ( + и -) .
Нагледно се представя с геометричен принцип - представете си равнина, съставена от енергия , а сега си представете безброй равнини като тази в различни направления ... в резултат на заимодействия между тези равнини ( много от които се пресичат )се образуват скупчване на енергията в точките на взаимодействие . При това скупчване равнината се деформира и се създават ( възли от енергия, които вече не са в енергийна хармоня ) те имат преобладаващ знак ( + или -)от тях се образуват всички елементарни частици . Тъй като балансът не може да се нарушава тези частици се съберат в групи и образуват атомите, които са ни известни от доста време . Важно е да се обърне внимание на факта за безкрайност и за безброя на равнините, по този начин светът се развива непрекънато - някъде едва сега започват такива взаимодействия , затова се предполага, че не само звезди могат да се раждат, а и цели галактики !
Тази субстанта съществува навсякъде - както в частиците така и около тях .Тя изгражба и сътворява всичко ( на мен това ми прилича на това, което не учените наричат господ от край време , но това си е мое мнение ) :-\ .
- резонансните вълни пораждат разкъсване и деформиране на субстантата и по този начин предизвикват изкуствено създаване на частици .

Този човек говореше за генератори с мошности по 100 мегавата ! Ако това е вярно май тези дето притежават такива генератори няма да усетят криза за ресурси никога ! Просто е абсурдно да изразходиш неизчерпаемото .
Само една отметка - тези генератори спокойно могат да заместят ядрените !
Титла: Относно: Никола Тесла
Публикувано от: krio в Ноември 17, 2008, 18:28:59 pm
само да добавя - кондензатора на тази снимка трябва да е разреден ! иначе не става нищо !
Титла: Относно: Никола Тесла
Публикувано от: Petee в Декември 02, 2008, 21:53:42 pm
Препоръчвам книгата "The Fantastic Inventions of NIKOLA TESLA"
Титла: Относно: Никола Тесла
Публикувано от: Alien в Декември 02, 2008, 22:04:49 pm
Препоръчвам книгата "The Fantastic Inventions of NIKOLA TESLA"

Малка част от нея има преведена тук:

http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,9321.0.html (http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,9321.0.html)
Титла: Относно: Никола Тесла
Публикувано от: Petee в Декември 02, 2008, 22:10:44 pm
Alien, на този адрес има само интриги в журналистически стил, но който разбира и не му се виждат чак толкова фантастични тези неща, би се поинтересувал от чертежите.
Титла: Относно: Никола Тесла
Публикувано от: Tina в Декември 03, 2008, 01:10:21 am
Той е човека, който ни е показал пътя към звездите ;)

И специално на мен!  :) Респект!

Всяка година на 10-ти Юли храня гълъбите по площадите в негова чест, че ми отвори очите!
Титла: Относно: Никола Тесла
Публикувано от: spirtbrat в Декември 10, 2008, 22:06:29 pm
http://hardware.slashdot.org/article.pl?sid=08/12/10/181229 (http://hardware.slashdot.org/article.pl?sid=08/12/10/181229)

Поредното доказателство, че методите на тесла са работели. Неговите открития са от преди 100 години, а днес тепърва се овладяват от учените.
Титла: Относно: Никола Тесла
Публикувано от: SMSI-H в Декември 10, 2008, 23:59:11 pm
Не я препоръчвай само!
Ако я имаш преведена на български или руски я публикувай във форума. ;)
Титла: Относно: Никола Тесла
Публикувано от: Petee в Декември 11, 2008, 01:06:06 am
Ако съществуваше преведена на български, щеше и да е издадена. Ако имаш желание да я преведеш, може да се направи нещо  ;)
Титла: Относно: Никола Тесла
Публикувано от: tsvety в Декември 11, 2008, 10:59:32 am
Здравейте!
Книгата я има на английски в sribd.com.
http://www.scribd.com/doc/2085960/Nikola-Tesla-The-Fantastic-Inventions-of-Nikola-Tesla (http://www.scribd.com/doc/2085960/Nikola-Tesla-The-Fantastic-Inventions-of-Nikola-Tesla)
Може да се изтегли като pdf-файл.
Титла: Относно: Никола Тесла
Публикувано от: danx в Декември 11, 2008, 19:05:51 pm
Здравейте един линк и от мен за книга
http://www.atasbawah.com/ebooks/Nikola%20Tesla%20-%20The%20Fantastic%20Inventions%20of%20Nikola%20Tesla.pdf (http://www.atasbawah.com/ebooks/Nikola%20Tesla%20-%20The%20Fantastic%20Inventions%20of%20Nikola%20Tesla.pdf)
20mb e
има още книги на този адрес http://www.atasbawah.com/ebooks/ (http://www.atasbawah.com/ebooks/)
Титла: Относно: Никола Тесла
Публикувано от: astronomy в Януари 02, 2009, 18:43:05 pm
http://www.damninteresting.com/?p=703 (http://www.damninteresting.com/?p=703)
ето интересна статия, за съжаление не е на български...  :--- :)
Титла: Относно: Никола Тесла
Публикувано от: Petee в Януари 08, 2009, 17:25:03 pm
Искам да запитам форумците, намирате ли някакви чертежи или схеми за тази кула? Това долу представлява трептяш кръг, с приемник-антена, бобина, кондензатор и трансофматор - на пръв поглед работи на принципа на най-простото радио. Все пак, гледайки кулата не се разбира много.
Титла: Относно: Никола Тесла
Публикувано от: rofl в Януари 12, 2009, 22:52:03 pm
http://www.hicomm.bg/readnews.php?nid=6371 (http://www.hicomm.bg/readnews.php?nid=6371)

Странните изобретения на Никола Тесла

От списание HiComm


Сръбският изобретател с американско гражданство Никола Тесла е един от най-ярките и ексцентрични умове, родени на нашата планета. Учените са категорични за него в оценките си, че е допринесъл безкрайно много за развитието на технологиите и на човечеството като цяло. Обвиняван понякога за луд, неговите странни изобретения и идеи били като магнит за учените от водещи университети в цели 13 страни. Никола Тесла днес е синоним на технологията на безпроводното предаване на електроенергията и спомен за опита за управление на времето с двата уникални проекта "Дъга" и "Филаделфийски експеримент". Някои от опитите на Тесла като този с електромобила и мълниите и до ден днешен продължават да поразяват въображението на хората.

Безжичната мрежа на "Wardenclyffe"
През 1900 година живеещият в САЩ Тесла се заел със строителството на Световна станция за безжично предаване на енергия в Ню Йорк. Предвиждало се в проекта, който бил наречен "Wardenclyffe", да участват около 2000 души. За неговите цели било построено научно градче на остров Лонг Айлънд. Издигната била грандиозна кула с височина 57 метра със стоманена шахта, поставена на 36 метра в земята. На върха на кулата бил монтиран 55-тонен металически купол с диаметър 20 метра. Пробният пуск на съоръжението се състоял през 1905 г. Ефектът от него бил наистина потресаващ и събитието останало в историята, както със своята грандиозност, така и с риска, който носело. Височината на кулата с няколко десетки метра надвишавала монтираната там голяма медна полусфера, която изобретателят наричал “гигантски усилващ предавател”. При включването на устройството започнали да бушуват мълнии с дължина до 40 метра, като гръмотевиците се чували на разстояние от 15 мили. Междувременно около кулата горяло огромно светлинно кълбо. Идващите по улицата хора се отдръпвали, наблюдавайки с ужас как между техните нозе и земята преминават искри. В резултат на създаденото поле пък конете получили електрошокови удари заради железните си подкови. Въпреки потресаващия за околните ефект, в крайна сметка главната цел на опита била достигната. Доказано било, че на разстояние 25 мили от кулата едновременно светнали 200 електрически лампи. Уникалното е, че електрическият заряд бил предаден не с проводници, а чрез йоносферата и земята.

Загубеният завинаги вечен двигател
Уникалните открития и изобретения на Тесла биха могли да предизвикат истинска революция, ако на учения не му бяха попречили човешкият скептицизъм и черногледство. Поне така твърдят изследователите на Тесла, които смятат, че той е бил на път да изобрети прословутия вечен двигател. Това се случило през 1931 г., когато Никола Тесла направил демонстрация пред публика на загадъчен автомобил. За експеримента стандартният двигател с вътрешно горене на един автомобил бил отстранен и вместо него бил поставен електродвигател с мощност 80 конски сили и 1800 оборота в минута. И до ден днешен обаче не е ясно откъде идвала енергията, която осигурявала на двигателя променлив ток. Известно е, че преди определения за експеримента момент Тесла купил от местен магазин 12 електронни лампи, малко проводници, шепа различни по цвят резистори и събрал всичко това в кутийка с дължина 60 см, широчина 30 см и височина 15 см. От нея стърчал и някакъв странен лост с дължина 7.5 см. След това Тесла поставил кутийката отзад на седалката на водача, след което хванал лоста и обявил на изненаданата публика: "Сега вече имаме енергия". Резултатът бил потресаващ: ученият карал машината цяла седмица без друг двигател или източник на захранване, при това развивайки скорост до 150 км/час. Освен това транспортното средство притежавало по-добри характеристики от останалите автомобили с мотори с вътрешно горене. Ако този експеримент беше приет радушно, навярно днес вече щяхме да се возим в автомобили с вечни двигатели. За съжаление нямаме този късмет. Смаяни от това, което видели при опита на Тесла, хората започнали да говорят за “нечиста сила” и магия, което много обидило изобретателя. Сърдит от реакцията на народа, той извадил тайнствената кутийка от автомобила и се върнал обратно в своята лаборатория в Ню Йорк. Огромна загуба е, че тайната на тази кутийка не е разгадана и до сега.

Телепортираният кораб
Във времето от 1936 до 1942 г., непос,едствено след Първата световна война, Тесла станал директор на проекта "Дъга", в рамките на който се състоял печално известният “Филаделфийски експеримент”. Още тогава, работейки по този проект, Тесла предвидил възможността за човешки жертви в него и забавил осъществяването му. Основно настоявал за преработване на оборудването, което обаче в условията на война не можело да се реализира – нямало нито време, нито средства за това. Докато течал “Дъга”, Тесла починал. Само 10 месеца след смъртта му американският военен флот провел експеримент относно невидимостта на корабите за радарите, базиран на работата на изобретателя. Използван бил и специален генератор, създаден от Тесла. В хода на експеримента се явил съвършено непредвиден страничен ефект, който бил наистина поразителен. Експерименталният кораб станал невидим не само за радара, но и за човешките очи! Но това далеч не било всичко. Свидетели от онова време уверяват, че неочаквано видели кораба в Норфолк, който е отдалечен на стотици мили от Филаделфия. За пътуващите на плавателното средство извършената телепортация се превърнала в катастрофа и драма. Докато траел опитът и съответно вероятното преместване на кораба от Филаделфия в Норфолк и обратно, членовете на екипажа напълно загубили ориентация за времето и пространството. При появата си в базата много от тях не били способни дори да се движат и търсели опора в стените, като същевременно били обхванати от пълен ужас. По-късно всички от екипажа били освободени от работа с мотив, че са психически неустойчиви. С това приключил и самият проект "Дъга", като всички резултати от проведените експерименти по него били засекретени и човечеството и до днес не знае какво точно се е случило тогава на кораба.
Текст: Даниела Крантева
Пълният текст в списание HiComm
Титла: Относно: Никола Тесла
Публикувано от: Petee в Януари 13, 2009, 00:03:42 am
Благодаря, приятел :)
 :)
Титла: Относно: Никола Тесла
Публикувано от: Sekhmet в Февруари 18, 2009, 13:30:17 pm
Помогнете! Най-напред искам да се извиня, че пускам тук моя проблем, но тъй като е свързан с електричество, сметнах, че е подходящо място.
Проблемът е такъв, че от около 1 месец до каквото се докосна хвърчат искри и дори вече хората избягват да докосват ръцете ми. Преди да хвана дръжката на вратата изчаквам и после леко отварям вратата. Може да ви е смешно, но дори и котката си вече ме е страх да галя, з-то почват да хвърчат искри от ушичките й. Моля  ви, кажете какво става?
Титла: Относно: Никола Тесла
Публикувано от: Gogo в Февруари 19, 2009, 08:45:29 am
Статично електричество-на всеки се случва в една или друга степен да събира в себе си повече тоци когато има наблизко радиопредавател, или друго подобно нещо което излъчва.
Чел съм някъде по руския нет много отдавна за това -хората препоръчват заземяване всеки ден по няколко пъти чрез един кабел с електрод допрян до тялото, а другия му край на кабела заземен.
ПС:Малко лирично отклонение-аз се водя и малко радиолюбител-имам си начи две антени чрез който хващам тва онва, кото може да се хване любителски от ефира.Та тези две антени си събират доста голямо електричество, и ако не искаме да изгори радиостанцията ги заземяваме чрез кондер към земята.Мисля че тука имаме същата работа.
2ПС:Има дадена информация по нета ако искаме да имаме безплатен ток то може лесно да го добием чрез подходящо насочени антени от въздуха дет се вика.Колкото са по близко нашите антени да радиопредаветел-толкова повече тоци можем да си хванем.
Титла: Относно: Никола Тесла
Публикувано от: niki27pl в Февруари 23, 2009, 11:16:27 am
Тесла е един от малкото учени който е знаел какво е правил.Много от сегашните учени имат само предположения че техните проекти ще проработят, а неговите са работели.през всичките тези години,има много опитващи се ама никой не е успял да се докосне до по големите му изобретения "поне аз не знам". Той е знаел как да направи кораб който да лети между звездите и който сам се е захранвал с енергия. Сигурен сам че някъде има хора който се опитват да го направят и са на прав път  :-\ . някой да знае нещо  по въпроса??? "ама не догадки и предположения"
Титла: Re:Никола Тесла
Публикувано от: Alien в Април 25, 2009, 23:36:31 pm
Австралийски изобретател си пусна 500 000 волта ток през тялото

Австралийски изобретател създаде нова версия на "Мислителят" от Роден, като застана в същата поза и си пусна 500 000 волта ток през тялото, съобщи в. "Дейли мейл".

Смелият Питър Терън от град Бънбъри, Западна Австралия, използвал за експеримента си устройство "а ла Никола Тесла". То било направено от вехтории и резервни части, купени от магазини за железария.

Защита от електрически удар му давал слой евтино строително фолио. Електричеството излязло безопасно през гумените подметки на маратонките му. 52-годишният Терън е повтарял и други експерименти на Тесла, като е влизал във Фарадеев кафез. БТА
http://curious.actualno.com/new_235840.html
Титла: Re:Никола Тесла
Публикувано от: ELMANIFICO в Май 22, 2009, 01:09:03 am
Не знам дали Тесла е на нивото на Айнщайн или по-високо,но за мен... нещата ,които е изобретил са били твърде смели,за да бъдат оставени на поколенията.

Едно от най-значимите му е "вечния двигател" малката кутия,която  и до днес не се знае какво точно представлява,предполаагаха елемнтите,които съдържа...ни никой не знае какво е точно. Та този вечен двигател,който според различни източници в интернет е работил-задвижвал е кола седмица/месец не си спомням колко беше,но и ден да е... пак е мн . Ако този двигател е бил влезнал в масово производство всички олигарси на нашето съвремие... руснаци,хората от Дубай и С.Арабия,Рокфелер и т.н... всички те биха останали без нищо... черното злато би било излишно.Икономиката на света би била различна,света може би щеше да е по-хубав.

Проект "Дъга" .. с телепортирането на хора и кораб...тогава пък всички транспортни компании биха се сринали ... треновете и лайнери и самолети биха били излишни... храна и др провизии биха се транспортирали от места ,в които са в изобили,до места ,в които те липсват за мн кратко време и без големи разходи...

Пренос на ел.енергия без проводници...


Всчко,всичко... е било толкова изключително,но и пряко е засягало икономическото състояние на Сащ и др велики сили.

Според един от източниците - почти никакви записки не са намерени от Тесла - или ги и унищожил сам или някой ги е прибрал.

Може и сам да ги е изгорил или нещо подобно,но все пак цял живот е посветил на тях...

Ако някой ги е взел... ако в САЩ има някаква сграда,в която се пазят неговите скици,снимки с НЛО,доказателства за НЛО... толкова бих искал да я разгледам.
Титла: Re:Никола Тесла
Публикувано от: niki27pl в Май 27, 2009, 20:59:11 pm
НИКОЛА ТЕСЛА е знаел повече от Айнщаин,чел сам някъде че тои се е допитвал до Тесла, но каквото и да сме чели и да сме чули всичко е само предположения (аз така мисля). Много малко хора на тоя свят знаят, какво е станало с записките му, след неговата кончина.
Ако случайно някой знае нещо може да ми пише на ЛС. :)


Титла: Re:Никола Тесла
Публикувано от: Спорт-Здраве4 в Май 27, 2009, 21:21:01 pm
Според мен вече няма значение дали са унищожени записките или не, защото и Илюминати и дори ниво "велики сили" разполагат с теориите на Тесла.Убеден съм, че дори записките да са били унищожени, отдавна са преоткрити и се ползват от Елита.

Такаче, за да се докоснем до Тесла, достатъчно е само да изчакаме Елитът да обнародва достиженията му.Може би НСР ще има нужда от малко надъхване?
Нали се сещате - както фашистка Германия казва -ето, сега е по-добре, и както комунистическа Русия казва - ето, с комунизъм е по-добре...и както ООН казва - ето, без ООН щеше да е по.зле...

Така имам чувството, че с тази посока на разскекретяване на технологии в САЩ, може би Тесла ще бъде развян като зарибявка за доказване на толва колко бързо напредва НСР(когато бъде установен).
Титла: Re:Никола Тесла
Публикувано от: niki27pl в Май 27, 2009, 21:32:02 pm
То така ще стане, ще изчакаме и всичко ще излезе на бял свят.Ние сме като овцете (не искам да обиждам никой)чакаме овчаря да ни каже на къде да вървим.Като стадо сме, все чакаме, ама какво и ние не знаем  ;)

Титла: Re:Никола Тесла
Публикувано от: agent006 в Юни 20, 2009, 09:05:51 am
Чуканов не може да различи квант от вълна и цикъл, а ще прави генератори на квантова свободна енергия  ;D
Копирал някои от много публикувани в интернет схеми на такива генератори и го продава за свой на правителството на САЩ ;D
Титла: Re:Никола Тесла
Публикувано от: gengan в Юни 21, 2009, 14:34:31 pm
Хей, Агент006, явно фантазиите ти са доста повече от знанията по елктротехника(респ. физика) :)
Цитат
Предполага се, че кутията на Тесла(същата коята монтирал в електромобила си) е съдържала осцилатор свързан с диполна антена, която излъчвала вълни, на които половината им дължина...........
Това дето го предполагаш не обеснява по никакъв начин [size=120pt]кой е източникът на енергия, откъде идва енергията?[/size] Изобщо тези писания за Никола Тесла са пълна мистика, и кое от всичкото  писано за него е истина и кое измислица, само можем да гадаем. Подобни мистики има писани доста, за други личности и събития. Всички те са породени от теорията на Айнщайн и заветната формула" Е = m.C\2 , т.е. енергията е равна на маста на веществото, умножено по скороростта на светлината (300000 km/s) на степен 2!!!!!!
Тази формула е хвърлила в шок научната общественост тогава. Значи нищожно количество вещество притежава огромно количество енергия!!!!!
Да ама тази формула всеоще не е доказана напълно експериментално, засега май само при ядрените реакции се установява някаква загуба на вещество, и то само теоритично. Така че мераклиите да докажат формулата и с това да решат енергийните проблеми на човечеството е имало, има и сега, ище има и в бъдеще. Една от последните версии в тази насока е с българско участие, българският инженер Кирил Чуканов, баща на известната МИС-ка Лаура Чуканова,живеещ и работещ в САЩ, е провел реидица успешни експерименти и разработки за получаване на електроенергия "ОТ НИЩОТО" , има си и собствен сайт. Да ама отново цялата работа спира някъде си и всичко отново потъва в мистика...........До кога ли?
Титла: Re:Никола Тесла
Публикувано от: A познай кой в Юли 06, 2009, 21:32:30 pm
/> :D
Титла: Re:Никола Тесла
Публикувано от: BAYO в Юли 29, 2009, 11:43:22 am
Yайърлес-система зарежда електроуреди с безжичен ток.

http://e-79.com/?new_id=5880

(http://e-79.com/MyUploadImages/watermark.php?img=1248422389.wireless.jpg)
Титла: Re:Никола Тесла
Публикувано от: marhs в Юли 29, 2009, 14:11:08 pm
Браво.Може да е революция в ел.захранването.
Нооооо ;). До какви стойности на волтаж, ампераж и мощност ще може да се предава безжично ел.ток ?? Не е казано. Може да са още в процес на изпитания за по-силен ток.
И доколко думата в края на статията "безопасно" е вярна. Ако на пътя на предаваната безжично ел. енергия стои човек, или животно ??
Аз смятам, че това не е толкова безопасно за живите същества и организми. Както е при антените на GSM-мите.
Титла: Re:Никола Тесла
Публикувано от: insomnia1304 в Август 02, 2009, 18:27:20 pm

Идва краят на кабелите


Associated Press
Дните на десетките кабели, свързващи телевизори, компютри и мобилни телефони с електропреносната мрежа, може би са към края си благодарение на система за безжично презареждане на домакински уреди. Новата технология разчита на скорошен научен пробив и според компанията WiTricity може да изпраща електроенергията "безжично" до различни устройства, пише "Таймс".

Според WiTricity тяхната технология е безопасна за хората, тъй като реално преносът на енергия става посредством магнитни полета.

Самото откритие е базирано на научния принцип на Резонанса, според който преносът на енергия става между два предмета със сходна естествена честота на трептене. Когато обектите са с еднаква резонантна честота, те обменят енергия, без реално да имат ефект върху околната си среда и намиращите се в нея други предмети. По същия принцип кристална чаша може да бъде счупена от акустичните вибрации от гласа на певица, изпълнила дадена нота.

При технологията WiTricity преносът на енергия се осъществява между две магнитни намотки – едната от които включена в контакта, а другата - към домакински уред, например лаптоп. Електромагнитните вълни се прехвърлят между намотките и втората получава електричеството, нужно за захранване на преносимия компютър, чиято батерия на практика става излишна.

Приложимостта на технологията бе демонстрирана миналата седмица на конференция в Оксфорд, където пред присъстващите изпълнителният директор на компанията Ерик Гилър показа телевизор, включен в прототип на устройството.

Основно предимство на WiTricity пред сходни лазерно базирани технологии е, че не изисква пряка видимост между излъчвателя и приемателя на електрическия заряд.

Съществуват обаче и някои пречки. При сегашното ниво на технологията могат да бъдат захранвани само низхоразходни уреди. Самият пренос на енергия пък не може да става на повече от два метра, макар надеждите да са след време да бъдат достигнати и разстояния от порядъка на 30 метра. :o

Мангалите са много търпеливи... :D ;D :D

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2009/07/28/762557_idva_kraiat_na_kabelite/
Титла: Re:Никола Тесла
Публикувано от: Gogo в Август 03, 2009, 14:38:08 pm
Тва устроиство за безжичното предаване на ток е измислено и наи напред направено от Н.Тесла преди 100год.И аз го направих преди известно време-няма никва философия,качил съм снимки и клипчета в темата за озонатора :D.
Титла: Re:Никола Тесла
Публикувано от: aldonea в Ноември 22, 2009, 18:38:39 pm
НИКОЛА ТЕСЛА е знаел повече от Айнщаин,чел сам някъде че тои се е допитвал до Тесла, но каквото и да сме чели и да сме чули всичко е само предположения (аз така мисля). Много малко хора на тоя свят знаят, какво е станало с записките му, след неговата кончина.
Ако случайно някой знае нещо може да ми пише на ЛС. :)
   :)Та за кое точно казваш Айнщайн се е допитал до Николо Тесла? :hi:
Титла: Re:Никола Тесла
Публикувано от: _ в Януари 14, 2010, 18:51:32 pm
Тесла има подробни лекции и патенти и ако някои грамотен човек ги прочете и усвои може да му хрумнат и на него хубави идеи за приложението на променливия ток а не да чака на готово засекретени документи които ще излезнат на яве след 100 години :)
Титла: Re:Никола Тесла
Публикувано от: niki27pl в Януари 14, 2010, 21:47:49 pm
   :)Та за кое точно казваш Айнщайн се е допитал до Николо Тесла? :hi:

Не се сещам точно,но съм чел че са се срещали и са си общували.  :)


petyr
Съгласен съм с теб,но си мисля че трябва да се съберат повечко хора. ;) ;D
Титла: Re:Никола Тесла
Публикувано от: _ в Януари 14, 2010, 22:07:47 pm
ами аз съм ги чел и съм доста запознат но нямам пари за финансиране пък и доста пари изхарчих за неодимови магнити :D иначе тука едва ли влизат глупави и безполезни хора може да се съберем и да направим нещо интересно :) аз съм в студентски град, софия :) а и обичам да експериментирам
Титла: Re:Никола Тесла
Публикувано от: niki27pl в Януари 14, 2010, 23:02:12 pm
Аз съм съгласен с теб, но трябва и място и време и много пари за такова начинание ;) на думи е лесно, но на практика е почти невъзможно :D аз и ти може да разполагаме с повечко ресурси, но както си се убедил сам, не стигат. ;)
Титла: Re:Никола Тесла
Публикувано от: _ в Януари 14, 2010, 23:16:22 pm
Трябва да се почне все от някъде, но си прав защото и време свободно не остана... скъсват ни в университета, пък аз мога на спокойствие да си работя само на родното местенце, а там почти вече не се прибирам ... :(
Титла: Re:Никола Тесла
Публикувано от: Tina в Февруари 27, 2010, 01:29:24 am
Аз съм впечатлена! Не знам защо, но след книгата на Дан Броун "Изгубения символ", където той завършва книгата си с твърдението, че библията е закодирано знание - например небето е мозъка, а земята - физическото тяло...се зачетох в втобиографията на Никола Тесла, който казва, че е открил ключа за трансформатора си в ...библията - "Откровенията".

Ще чета сега и библията, но ме впечатли и друго откритие на Тесла, в което той казва, че с устройство с размера на ръчен часовник може да се слуша телевизия, радио, телефонни разговори, морз и прочие ОТ ВСЯКА ТОЧКА НА СВЕТА! Защо това не е известно или се използва от тези, които са му откраднали патентите?!!!
Титла: Re:Никола Тесла
Публикувано от: marhs в Февруари 27, 2010, 14:23:34 pm
Явно някои са разбрали това кодиране много по-рано, и кат са усетили каква пара ще им донесе, са решили да не говорят.   
Но все пак, за да се стигне до някои прозрения и открития, човек тряя да има основни познания в дадена област.За колко ли науки има закодирани послания в библията? :-X

 ;D Откога се каня да чета "Изгубения символ"- сега вече го почвам.
Титла: Re:Никола Тесла
Публикувано от: Tina в Февруари 28, 2010, 22:57:41 pm
Gogo и Petyr,

подготвям ви задачка за решаване - чакайте само да изровя всички материали, че и времето ми е малко. Усилватели, "Световната система" на Тесла и телематика! Аз ИЗПРОБВАХ едно от тези неща без да знам, че Тесла го е правил и искам помощ, ако може!
Титла: Re:Никола Тесла
Публикувано от: niki27pl в Март 02, 2010, 19:53:04 pm
ЗДРАВЕЙ Tina,

В Библията има много неща скрити в подтекста, ако имаш възможност я прочети и на всяко нещо което ти се стори интерсно намери някоя картина (икона) която отговаря на написаното. Можеш да се разровиш за някое по старо издание на Библията, а също така и на картини (икони) :)
Според мен така може да се достигне до някакво заключение, или до някакъв отговор  ;) То зависи и какво търси човек  :)
Почвам да се съгласявам с Petyr,че трябва да се съберем и да опитаме да направим нещо. Който не е опитал той не е постигнал нищо  :)Толкова неща са неоткрити,а колко ли са открити и събират прах в някои склад :yes:
Титла: Re:Никола Тесла
Публикувано от: Peacekeeper в Март 03, 2010, 09:10:05 am
niki27pl, библията би ми послужила за тоалетна хартия :yes:
Титла: Re:Никола Тесла
Публикувано от: niki27pl в Март 03, 2010, 09:38:00 am
niki27pl, библията би ми послужила за тоалетна хартия :yes:

На някои хора  е помогнала за здраве, на други за технология, зависи какво търси човек :)да не изброявам  :hi:
Титла: Re:Никола Тесла
Публикувано от: Tina в Март 03, 2010, 11:14:28 am
Нещо за размисъл  8):

"Енергията на човечеството (живителна сила) = 1/2М*V*V, където М е масата (броя на хората на Земята), а V е силата на прогреса.

V изразява уменията на човечеството да създава, образованието, доходите, развитието на културата и прочие.

Ако се увеличи броя на населението на Земята (както е станало за 100 години), човечеството може слабо да прогресира САМО АКО ДОПЪЛНИТЕЛИНИТЕ ХОРА СА СЪС СЪЩОТО ОБРАЗОВАНИЕ И СПОСОБНОСТИ КАТО СВОИТЕ РОДИТЕЛИ! Ако обаче образованието деградира и културата и морланите ценности спаднат, човечеството ще деградира и ще е в екстримна деволюция!"


Никола Тесла
Титла: Re:Никола Тесла
Публикувано от: Tina в Март 03, 2010, 11:23:02 am
И още  ;D:

Освен озонатора - като естествен начин за прочистване на водата без химикали, Никола Тесла е разработил и апарат за изгаряне на нитроген, който подхранва почвата за посевите БЕЗ ИЗКУСТВЕНИ ТОРОВЕ!

Предполагам и това откритие е в секретните бази на фармацевтичната и химическите мафии!  :---
Титла: Re:Никола Тесла
Публикувано от: Peacekeeper в Март 03, 2010, 13:25:45 pm
Предполагам и това откритие е в секретните бази на фармацевтичната и химическите мафии!  :---
Обменът на фармацефтичната промишленост надминава общня обмен на военната, химическата и петролната промишленост на Щатите. ;)
Титла: Re:Никола Тесла
Публикувано от: niki27pl в Април 25, 2010, 19:01:15 pm
Здравейте, имам един въпрос,на който не мога да си отговоря все още. ???
Говорих с един електроинжинер физик по следната тема.
Запитах го може ли да се направи генератор на 12 волта който да се захранва сам и да обслужва още уреди на 12 волта.Поставих така въпроса защото дадох за пример "автомобила".
И отговора му беше че не може, все едно че да измислиш перпетумобиле :-X
Аз съм си правил експерименти с генератор които да захранва крушки и други неща на 12 волта, и да ви кажа че става работата ;) само че електродвигателя  се задвижваше с акумулатор, не съм се опитвал да затворя кръга.Това ми доиде като идея впоследствие разговора с този човек.
Поставям това тук защото този човек със сигурност е могъл да го направи, ще го прочетат тези дето ще могат да ми помогнат със съвет и т.н.
Поздрави :)
Титла: Re:Никола Тесла
Публикувано от: Tina в Април 26, 2010, 01:05:05 am
Аз смятам, че ако застанеш в усилвателна кутия и хванеш жиците, ще захранваш каквото искаш - тоест мечтаното перпетум-мобиле! Единственото био-електро-магнитно поле което НЕ СПИРА до смъртта на човека е сърцето! Средна възраст на захранване - 75 години!  :hi:
Титла: Re:Никола Тесла
Публикувано от: Tangrata_ в Април 26, 2010, 06:12:13 am
Абе що спамите темата за Тесла с глупости?

А за генератора и акумулатора има една малка подробност.

Колата зарежда акумулатора и за целта гори бензин. Който е доста скъп.
Зареден акумулатор от въздуха не можем да си намерим. Винаги някой го зарежда. Ако ще и фабриката да е.
Та като си вързал акумулатора, той е давал тока. Но преди това някой е похабил ресурси за да го вкара тоя ток вътре. Дали ще е домашно зарядно, дали движението на колата или пък фабриката, е подробност.

Та винаги е необходим ИЗТОЧНИК.

След това, защо не можеш да си направиш генератор, който да се захранва сам + други уреди.
Защото всеки електрически уред, консуматор или пък генератор освен Волтове има и мощност. Има и ватове има и ампери.
Досега измислените генератори могат да развият КПД не повече от 100%.

А ти в твоята верига искаш да има над 100%.
Цели 100% ще отиват за самозареждането на генератора и още някакви други за уредите.
Титла: Re:Никола Тесла
Публикувано от: niki27pl в Април 26, 2010, 07:59:23 am
Абе що спамите темата за Тесла с глупости?


Цели 100% ще отиват за самозареждането на генератора и още някакви други за уредите.
Защо да я спамим темата, доколкото си спомням Тесла е измислил някакви електродвигатели които се захранват сами. мисля че съм ги разглеждал в патентите на Тесла :)
Ми ако сложим 2 и повече генератори в един кръг с електромотор, тогава би трябвало да имаме достатачно ампери :)
Титла: Re:Никола Тесла
Публикувано от: Tina в Април 26, 2010, 09:24:10 am
Абе що спамите темата за Тесла с глупости?

И аз съм възмутена от забележката ти Танграта! Това изобщо не е спам - даже си извадих книжката на Тесла да му видя пак "Телеавтомата". Много се извинявам, ама го е управлявал с мисловна енергия! Хайде не като генератор, ама пак е използване на биоенергията.
Титла: Re:Никола Тесла
Публикувано от: _ в Август 30, 2010, 15:00:31 pm
ехеее кво правите тука ве  ;D Тесла е най великия изобретател, много се възхищавах на направените от него неща, обаче един сън ме преобърна в обратна посока т.е. най-силното, най-мощното, най най най нещото не е машина или апарат, а човешкото тяло, ако можеш да го управляваш и имаш знанията ти би могъл да си .........
Титла: Re:Никола Тесла
Публикувано от: _ в Август 30, 2010, 15:57:45 pm
Аз смятам, че ако застанеш в усилвателна кутия и хванеш жиците, ще захранваш каквото искаш - тоест мечтаното перпетум-мобиле! Единственото био-електро-магнитно поле което НЕ СПИРА до смъртта на човека е сърцето! Средна възраст на захранване - 75 години!  :hi:

е добре щом искаш да те превърнат в батерия няма да те спирам, обаче да не вземат да направят като в филма матрицата цели стълбове от човешки тела, или пък да вкарат някакъв смотан закон ... докато човек спи да трябва да се закача към жици и да е като генератор за електрическите машини и апарати. (макар че тая идея е добра но това да е само за затворници и цигани, ето тогава наистина ще са в полза на обществото)  8)

и все пак може и магнитното поле на земята да се ползва като генератор и да се покриват енергиините нужди на цялото население на земята
Титла: Re:Никола Тесла
Публикувано от: deznam в Януари 06, 2011, 15:26:45 pm
Швейцарци лиснаха дъжд над пустинята. И така 52 пъти

Таен проект, финансиран от президента на Арабските емирства, направи така, че в района Абу Даби, известен със своите летни суши, да завали дъжд цели 52 пъти.

Преди всеки валеж метеорологичната служба нито веднъж не е предвидила дъжд или дори облаци, съобщи френското издание Figaro.

По-рано президентът на швейцарската компания Meteo Systems International Хелмут Флюрер заявил, че учените са готови да изпитат нова технология за изкуствено предизвикване на дъжд.

До момента изкуствен дъжд се "прави" в Китай и Израел чрез разпръскване на хлорно сребро над облаците.

В този случай обаче учените разположили в пустинята метални устройства във формата на чадъри с височина от около 10 м.

"Чадърите" имат свойството да зареждат въздуха с електричество. Те произвеждат отрицателни йони, които се насочват към въздуха.

Отрицателните йони се свързват с частиците прах, което е идеално условие за кондензацията на водата, намираща се във въздуха.

Формирането на милиарди микроскопични капчици може да създаде облак, който от своя страна става източник на дъжд.

Устройството се задействало 72 пъти в продължение на 112 дни, като 52 пъти предизвикало дъжд.


От Meteo Systems твърдят, че изобретението им може да замени скъпоструващите уреди по преработване на морска вода в сладка.

По предварителни сметки с използването на новата технология производството на 100 млн. куб. м вода ще струва едва 7 млн. евро, срещу 53 млн. евро, които се дават всяка година за преработването на морска вода.  


Източник: http://www.dnes.bg/index/2011/01/06/shveicarci-lisnaha-dyjd-nad-pustiniata-i-taka-52-pyti.107961 (http://www.dnes.bg/index/2011/01/06/shveicarci-lisnaha-dyjd-nad-pustiniata-i-taka-52-pyti.107961)

100% Технология на тесла
Титла: Re:Никола Тесла
Публикувано от: agrippa в Януари 06, 2011, 15:39:06 pm
Знаеш ли, че много пъти си задавам точно тези въпроси, защо  "Chemtrails & HAARP' технологиите не се опитат да възобновят живота в пустините?

Там хората биха се радвали на подобен "божествен дъжд"- :)
Титла: Re:Никола Тесла
Публикувано от: sidewinder в Януари 06, 2011, 16:46:16 pm
Защото не могат. За да се образува пустиня някъде, значи има предпоставка за това. Пустините се образуват от дълготрайна конвекция от топъл въздух, породена от слънчевата активност. Вие ще го изкарата това HAARP по-могъщо от Слънцето.
Титла: Re:Никола Тесла
Публикувано от: agrippa в Януари 06, 2011, 19:01:06 pm
Защото не могат.

И аз така смятам, че след като не могат да се справят с пустинните проблеми,и недостига на вода в тези райони, както и със слънчевата акитивностм, технолгиите са им нищо.

Но швейцарците, предлагат нещо, което би променило нещата.

Цитат
разположили в пустинята метални устройства във формата на чадъри с височина от около 10 м.

"Чадърите" имат свойството да зареждат въздуха с електричество. Те произвеждат отрицателни йони, които се насочват към въздуха.

Отрицателните йони се свързват с частиците прах, което е идеално условие за кондензацията на водата, намираща се във въздуха.

Формирането на милиарди микроскопични капчици може да създаде облак, който от своя страна става източник на дъжд.

Устройството се задействало 72 пъти в продължение на 112 дни, като 52 пъти предизвикало дъжд.


Ако тов е истина, нещата биха изглеждали съвсем по друг начин.
 
Титла: Re:Никола Тесла
Публикувано от: nettle в Януари 06, 2011, 23:56:53 pm
Принципно пустинните места също са ключови за сформирането на климатичния баланс на планетата, така че ако почне човечеството да се заиграва с пустините, да ги "облагородява", е тогава ще се оплеска климата тотално. От известно време почват все по-често да излизат такива проекти(влияещи на климата в планетарен мащаб) което хич не ме кефи. Все още сме малки, за да се заиграваме с това според мене.
Титла: Re:Отг: Никола Тесла
Публикувано от: kolef1 в Януари 12, 2011, 21:47:29 pm
Филмът Tesla - Master of lightning, можете да намерите в колибка - секция "Човек".

(http://www.asahi-net.or.jp/~ve3m-snd/image/photo/master.jpg)

Предполагам, че филмът е ортодоксален и не казва за секретните разработки на Тесла за илюминатите, които го държат като затворник.

Поклон пред този велик човек!!!

фИЛМИ ЗА НИКОЛА ТЕСЛА: НАЙ - ВЕЛИКИЯ ИЗОБРЕТАТЕЛ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА.
http://www.varna-ul.hit.bg/filmi_nikola_tesla.htm
Базата ще се допълава непрекъснато. Няма нужда от торенти. Сваляй директно.
Титла: Re:Никола Тесла
Публикувано от: Дейзи в Януари 13, 2011, 19:44:24 pm
Наистина е бил велик, жалко че такива хора вече не се раждат...
Титла: Re:Никола Тесла
Публикувано от: Raw Deal в Януари 13, 2011, 22:11:57 pm
Жалко, че уменията на такива хора като него, се използват предимно за зли цели.
Титла: Re:Отг: Никола Тесла
Публикувано от: Hacko в Януари 14, 2011, 12:11:22 pm
фИЛМИ ЗА НИКОЛА ТЕСЛА: НАЙ - ВЕЛИКИЯ ИЗОБРЕТАТЕЛ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА.
http://www.varna-ul.hit.bg/filmi_nikola_tesla.htm
Базата ще се допълава непрекъснато. Няма нужда от торенти. Сваляй директно.


 Никола Тесла - Човек от бъдещето (http://vbox7.com/play:55daa107)  (руски филм с бг субтитри)

 Тайната на Никола Тесла - сръбски игрален филм (1980) (http://vbox7.com/search/?completed=0&vbox_q=+%D0%A2%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0+%D0%A2%D0%B5%D1%81%D0%BB%D0%B0+-+%D1%81%D1%80%D1%8A%D0%B1%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D0%B8%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD+%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%BC+(1980)) (с бг субтитри)

 Никола Тесла - Неразказаната история (http://www.youtube.com/UFOTVstudios#p/search/8/eoY_7mbm5ng) (има и бг субтитри)

 Никола Тесла (биография на сръбски) (http://www.youtube.com/watch?v=1X84QxqF-Uk&feature=BF&list=PL2DDAC801E0A31267&index=38)

 Никола Тесла – таинственный странник  (http://rutube.ru/tracks/3439472.html)   

 
Титла: Re:Никола Тесла
Публикувано от: marhs в Януари 14, 2011, 14:21:32 pm

Филмът Tesla - Master of lightning, можете да намерите в колибка - секция "Човек".

(http://www.asahi-net.or.jp/~ve3m-snd/image/photo/master.jpg)

Предполагам, че филмът е ортодоксален и не казва за секретните разработки на Тесла за илюминатите, които го държат като затворник.

Поклон пред този велик човек!!!

фИЛМИ ЗА НИКОЛА ТЕСЛА: НАЙ - ВЕЛИКИЯ ИЗОБРЕТАТЕЛ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА.
http://www.varna-ul.hit.bg/filmi_nikola_tesla.htm
Базата ще се допълава непрекъснато. Няма нужда от торенти. Сваляй директно.


Идеята ти за повече информация от други източници, за Н.Тесла, живота и делото му, тук, е много добра. Приветствам я. :hi: А и от филмите сигурно ще има доста неща, за които да се говори тук. :drinks:
Титла: Re:Отг: Никола Тесла
Публикувано от: kolef1 в Януари 15, 2011, 18:43:03 pm
фИЛМИ ЗА НИКОЛА ТЕСЛА: НАЙ - ВЕЛИКИЯ ИЗОБРЕТАТЕЛ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА.
http://www.varna-ul.hit.bg/filmi_nikola_tesla.htm
Базата ще се допълава непрекъснато. Няма нужда от торенти. Сваляй директно.


 Никола Тесла - Човек от бъдещето (http://vbox7.com/play:55daa107)  (руски филм с бг субтитри)

 Тайната на Никола Тесла - сръбски игрален филм (1980) (http://vbox7.com/search/?completed=0&vbox_q=+%D0%A2%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0+%D0%A2%D0%B5%D1%81%D0%BB%D0%B0+-+%D1%81%D1%80%D1%8A%D0%B1%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D0%B8%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD+%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%BC+(1980)) (с бг субтитри)

 Никола Тесла - Неразказаната история (http://www.youtube.com/UFOTVstudios#p/search/8/eoY_7mbm5ng) (има и бг субтитри)

 Никола Тесла (биография на сръбски) (http://www.youtube.com/watch?v=1X84QxqF-Uk&feature=BF&list=PL2DDAC801E0A31267&index=38)

 Никола Тесла – таинственный странник  (http://rutube.ru/tracks/3439472.html)   

 
Къде са субтитрите на "Неразказаната история". Не можах да ги открия. Помогнете!
Титла: Re:Отг: Никола Тесла
Публикувано от: Hacko в Януари 16, 2011, 14:17:37 pm
Къде са субтитрите на "Неразказаната история". Не можах да ги открия. Помогнете!

Насройката   става с СС (вкл) и СС (изкл) т.е. за избор на език ти трябва да посочиш с курсора червено СС, след което следва:

1. транскрибиране - ОК - появявят се английските надписи
2. превод на надписите - виждаш албански - клик върху него  (появява се плъзгач) - избираш български - ОК - и си готов!
Успешно и приятно гледане! :drinks:
Титла: Re:Никола Тесла
Публикувано от: Hacko в Януари 17, 2011, 06:48:16 am
Никола Тесла - МЕТАФИЗИКА И КОСМОЛОГИЯ (http://www.svruhestestvenoto.com/index.php?option=com_content&view=article&id=101:2009-12-08-20-10-20&catid=18:2009-04-19-21-07-21&Itemid=126)
Титла: Re:Отг: Никола Тесла
Публикувано от: kolef1 в Януари 22, 2011, 00:10:52 am
Филмът Tesla - Master of lightning, можете да намерите в колибка - секция "Човек".

(http://www.asahi-net.or.jp/~ve3m-snd/image/photo/master.jpg)

Предполагам, че филмът е ортодоксален и не казва за секретните разработки на Тесла за илюминатите, които го държат като затворник.

Поклон пред този велик човек!!!

фИЛМИ ЗА НИКОЛА ТЕСЛА: НАЙ - ВЕЛИКИЯ ИЗОБРЕТАТЕЛ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА.
http://www.varna-ul.hit.bg/filmi_tesla.htm
Базата ще се допълава непрекъснато. Няма нужда от торенти. Сваляй директно.
Титла: Re:Никола Тесла
Публикувано от: Hacko в Януари 30, 2011, 15:25:00 pm
Факти и мистерии: Забравените открития  (http://www.btv.bg/shows/btv-dokumentite/videos/video/574938438-Fakti_i_misterii_Zabravenite_otkritiya.html)

Клипчета: Бобината на Тесла (http://vbox7.com/play:165af4c9)

Генератора На Николa Тесла В Оклахома (http://vbox7.com/play:0d30d045)

Музика на Тесла машина (http://www.youtube.com/watch?v=19GTj22LVQw) ; Човекът светкавица (http://vbox7.com/play:7682af73)

Експеримент с тесла-генератор (http://www.youtube.com/watch?v=ozGwb0glcXg&feature=related)

Изложба в Москва: http://www.tesla-moscow.ru/

Титла: Re:Никола Тесла
Публикувано от: Eon в Май 06, 2011, 11:51:43 am
И този материал липсва, затова си поиграх да го оформя в документ. Приятно четене.
Титла: Никола Тесла и времевата му дупка
Публикувано от: cyber в Май 18, 2011, 17:25:36 pm
Здравейте,

Всички сме чували за Никола Тесла - геният на балканите.
Днес се зачетох в една от книгите на Зеланд и там се споменава много за Никола Тесла.
Цитат
Заслуга на транссърфинга ли е, че пространството на варианти тук е преминало от областта на фантазията в реалност? Също не. Фантастиката като такава просто не съществува. През 40-те години на миналия век Никола Тесла с помощта на силни електромагнитни полета демонстрира такива манипулации с времето и пространството, че цял кораб от военноморските сили на САЩ изчезва във времева дупка. Оцелелите от онези, които участвали в този експеримент, по непонятен начин се материализират на друго място и в друго време, изпитвайки силно психическо сътресение.

Любопитен читател задава следния въпрос на Зеланд?

Концентрирането на вниманието материализира потенциалната възможност, каквито в пространството на варианти са безкрайно множество. Вие предлагате да се плъзгаме по жизнените линии по „хоризонтала”. А съществува ли възможност да се плъзгаме по „ вертикала”, т.е. в миналото или в бъдещето?”

Ако разглеждаме пътя, преминат от материалната реализация в пространството на варианти като превъртяна филмова лента, не можете да се върнете на кадрите, които вече сте „преминали”, защото ще се нарушат причинно-следствените връзки. Но да се попадне в миналото на друга, непрожектирана филмова лента, теоретично е възможно. Как да се направи практически - не зная. А що се отнася до бъдещето, вие можете да материализирате един или друг негов вариант с помощта на визуализацията. За други пътешествия във времето не виждам смисъл да се фантазира.

Щом дори и Зеланд допуска вариант за пътешествие назад във времето значи е възможно да се осъществи. Никола Тесла използва силни електромагнитни полета за да направи такъв ход във времето. А за един човек примерно да се върне назад, но на друга линия на живота какво е необходимо. Как мислите? Зеланд не е намерил отговор на въпроса.
Титла: Re:Никола Тесла и времевата му дупка
Публикувано от: Robo в Май 19, 2011, 15:15:10 pm
Здравей

Експериментите за пътуване във времето са Експеримента Филаделфия и Проектът Монтоук ако искаш повече информация има достатъчно в нета. А ако искаш някой да ти каже как ти можеш да патуваш във времето  сигурно няма да намериш такъв човек.
Цитат
А за един човек примерно да се върне назад, но на друга линия на живота какво е необходимо. Как мислите?
Ако искаш да наблюдаваш минали събития можеш с помощта на Remote viewing (http://en.wikipedia.org/wiki/Remote_viewing), a ако искаш да промениш нещо в миналото си няма как да стане. Да се върнеш във времето е невъзможно заради поредица от парадокси, които биха се получили. Няма значение дали е на тази линия на живота или друга, ако се преместиш на друга ,която е в минал момент ако разглеждаме времето линейно какво става с тази ?
 


Титла: Re:Никола Тесла
Публикувано от: n1ksan в Юни 17, 2011, 11:01:52 am
Здравейте , аз съм нов тук и честно казано имам толкова много коментари и идеи които бих искал да напиша но времето ми е доста ограничено.Във връзка с Никола Тесла бих ви посъветвал да изгледате 2та филма за Никола Тесла в ютуб на UFOTV(потребител) доста са подробни и интересни , аз лично бях най-потресен от кадрите на демонстрация на безжичен контрол на ел. уреди .... доста ДОСТА впечатляващо като за края на 19ти век, не мислите ли :)
Титла: Re: Никола Тесла
Публикувано от: aismak в Октомври 28, 2012, 23:02:36 pm
Здравейте.До сега само разглеждах форума и не съм взимал участие в темите но днес попаднах в ютуб на един интересен филм за пътуване във времето>Филмчето е руско и понеже не разбирам много добре този език,това което разбрах е че са открили съвременен велосипед в гроб на рицар от 12 век и часовник пръстен в китай в гроба на китайски владетел>до колкото разбрах пръстена е бил швейцарски и е от времето на Тесла.
Титла: Re: Никола Тесла
Публикувано от: Пурку в Октомври 29, 2012, 13:22:28 pm
Здравей и добре дошъл. Радвам се, че излизаш от клуба на анонимните форумни "воайори" :)
Титла: Re: Никола Тесла
Публикувано от: xнещо в Октомври 29, 2012, 13:32:48 pm
Здравейте.До сега само разглеждах форума и не съм взимал участие в темите но днес попаднах в ютуб на един интересен филм за пътуване във времето>Филмчето е руско и понеже не разбирам много добре този език,това което разбрах е че са открили съвременен велосипед в гроб на рицар от 12 век и часовник пръстен в китай в гроба на китайски владетел>до колкото разбрах пръстена е бил швейцарски и е от времето на Тесла.
/>
Здрасти и от мен ...
Готино ,винаги съм мислил ,че колелото(велосипеда) като принцип е фундаментално.И наистина,все по често нАМИРАМЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА пътуване в времето.Да явно ,това си е нещо съвсем нормално.Също така казват че извън земнитъе наблюдения са си чиста проба тайм травел.Явно ние самите идваме от бъдещето за да променяме и наблюдаваме разни неща.
Как то е тръгнало ще се окаже че ние като човечество винаги сме знаели всичко.Това че ние си мислим ,че ония са били по низши от нас е голяма грешка.
Винаги съм се чудел ,що още никой не е натиснал червения бутон и да ни няма.....а то ето ,това няма как да стане.Освен ако не дойдем ние самите от бъдещето и не се самозатрием.
Моя въпрос е ако може някой да отговори е от кога датират тези така да кажа несъвместими архео открития.
Кога най рано е открито първото противоречие.
Всъщност ,кво да питам ,ясно е че тези несъвместимости,се си нещо естествено.Явно всичко е започнало с един безобиден RView.
A всъщност дали пък тия от миналото,на са пътували до бъдещето.....Титла: Re: Никола Тесла
Публикувано от: aismak в Октомври 30, 2012, 13:29:34 pm
До  колкото знам най старото открито доказателство за живот на земята е от преди 2,8 милиарда години и представлява метални топчета открити както в Америка така и в Африка
Титла: Re: Никола Тесла
Публикувано от: astro в Януари 02, 2013, 14:07:07 pm
Здрасти и от мен ...
Готино ,винаги съм мислил ,че колелото(велосипеда) като принцип е фундаментално.И наистина,все по често нАМИРАМЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА пътуване в времето.Да явно ,това си е нещо съвсем нормално.Също така казват че извън земнитъе наблюдения са си чиста проба тайм травел.Явно ние самите идваме от бъдещето за да променяме и наблюдаваме разни неща.
Как то е тръгнало ще се окаже че ние като човечество винаги сме знаели всичко.Това че ние си мислим ,че ония са били по низши от нас е голяма грешка.
Винаги съм се чудел ,що още никой не е натиснал червения бутон и да ни няма.....а то ето ,това няма как да стане.Освен ако не дойдем ние самите от бъдещето и не се самозатрием.
Моя въпрос е ако може някой да отговори е от кога датират тези така да кажа несъвместими архео открития.
Кога най рано е открито първото противоречие.
Всъщност ,кво да питам ,ясно е че тези несъвместимости,се си нещо естествено.Явно всичко е започнало с един безобиден RView.
A всъщност дали пък тия от миналото,на са пътували до бъдещето.....
според някои сериозни уфолози НЛО произлизат OT бъдещето
Титла: Re: Никола Тесла
Публикувано от: astro в Януари 04, 2013, 12:50:55 pm
Тесла проектирал земетръсно, климатично и лъчево оръжие. Нищо чудно документацията му била прибрана и засекретена.
А други заинтересувани били монополите боящи се от свободната енергия.
Тесла работел и за илюминатите в лицето на монополиста милиардер Морган. Питасе дали не е опитал да реализира технологи описани в древни тайни предания. Все пак в Индия са описвани летящи машини, край багдат има намерени батерии, а в храма в Дендера има Круксови тръби.
Титла: Re: Никола Тесла
Публикувано от: Black Adder в Януари 04, 2013, 22:34:52 pm
Тесла проектирал земетръсно, климатично и лъчево оръжие. Нищо чудно документацията му била прибрана и засекретена.
При положение, че в Интернет е пълно с книги описващи изобретенията на Тесла + патентите му, ми е много любопитни да науча, ти къде точно си ги търсил и не си ги намерил, та генерално ги обявяваш за 'засекретени'?
Титла: Re: Никола Тесла
Публикувано от: Noris в Януари 16, 2017, 20:10:52 pm
И Тесла и Айнщайн са били аутисти. Или по точно със синдром на Аспергер. Характерно за тези деца е, че от малки възприемат света на молекулярна  и квантова основа. И съзнанията им функционират на база пълна концентрация ВЪВ всеки обект или модел.

В чуждестранните сайтове, има доста информация как функционира съзнанието им. И също за картинките им молекулярно изградени.

 Странни са и са отчуждени, избягват социалните контакти, поради това, че виждат света по друг начин

П.П. Другата версия, която мога да споделя е ,  че много от откритията на  съвременната наука, както и на способностите на човека  ( свръх-Технически имам предвид, се дават на 'Човек' със отстранено АСТРАЛНО ТЯЛО. )


Тъй, че мислете и ако ИМАТЕ силата ме оборвайте ,  да не се получи като в оня форум, че нито имат сетивата, нито способноститите, нито връзките със себе си и ВСЕВИШНИЯ,  да нищят кво е Етер и Пространство...

Все едно през стъкло да ближеш бучка захар, и ПРЕДПОЛАГАШ какъв е вкуса й ?!? 
Или през бинокъл да наблюдаваш ябълка, и ПРЕДПОЛАГАШ  кво  има в нея ?!?... :D

Е, ми как да не се подигравам с тях, след като самите те са затънали до ГУША в слепота, и са успели да прекъснат връзката си, какго със себе си така и със  създателя си ..!!!
Титла: Re: Никола Тесла
Публикувано от: Noris в Януари 16, 2017, 20:58:54 pm
Цитат
Тесла проектирал земетръсно, климатично и лъчево оръжие.   

Ами кланяйте се му, като на  "СРЕБЪРЕН ТЕЛЕЦ",  кво Ви е проектирал.... :writer:

И доволни ли сте от технологиите му ?