Форум за конспирации, уфология и мистика.
Конспирации => Здравни конспирации => Темата е започната от: Атила в Октомври 27, 2005, 09:57:59 am
-
Здравейте конспиратори, конспираторки и вие малки коснпираторчета,
вчера се сетих за една интересна тема относно антибиотиците и животинското месо.
Както всички знаете не само ние хората боледуваме ами и животните също. Поради тази причина всички свинеферми и кравеферми блъскат антибиотици в храната на животните (предполагам и други гнусотии). По този начин собствениците се стремят да имат малки загуби и разбирасе да увеличат печалбата.
Та всички тия антибиотици стигат с месото до нас и резултатите са налиц - като ни фане вирусна инфекция може да се окаже, че организма ни вече отдавна е поглъщал антибиотик чрез различни видове меса и е свикнал с него, в резултат на което лекарствата които пиеме не ни действа.
Това до тука е малкият проблем. Та седя си вчера и си мисля, че е напълно възможно да се наблъска в животните с разни гнусотии, което стига до нас и ни действа по определен начин.
Някой да знае случайно какви химикали и добавки се слагат в храната на свинете, кравите, пилетата и тн ?!?!?
Аз съм чувал само за антибиотици ... ама със сигурно и други неща им блъскат.
Поздрави
Атила
-
Ще цитирам една малка част от една статия за вгетарианството щото в нея има отговор на въпроса ти:
За да се произвежда повече месо и за да има по- голяма печалба, животните се инжектират с хормони ускоряващи растежа, стимулиращи апетита, успокоителни медикаменти и химически хранителни смеси.
Така както в нашите тела настъпва стрес в моменти на интензивно изживяване на страх или ужас, по същия начин при животните, при опасни ситуации се извършват съществени биохимични промени. Точно преди и по време на смъртната агония на убиваното животно, хормоналното ниво в кръвта му по- специално това на адреналина, рязко се променя. Голямо количество хормони освободени в кръвния поток се запазват в трупа на животното, поради което месото му става токсично.
Веднага, след като животното е убито, протеините в организма му коагулират и се освобождават разрушаващи ензими, при което се формират денатурирани субстанции, наречени птомиани. Непосредствено след настъпване на смъртта, освободените птомиани стават причина за изключително бързо разлагане и гниене.
След смъртта на животното, месото му придобива сиво – зеленикав цвят. Хранителната промишленост се опитва да маскира това оцветяване, добавяйки нитрити и други консерванти.
Консумирайки месото на животното впоследствие, от своя страна вие приемате в организма си цялата концентрация на всички отровни химически вещества, натрупвани в неговата плът през целия живот, а и след смъртта му.
Човекът, хранейки се с месо или други месни продукти, се намира на края на хранителната верига и като краен консуматор се оказва и краен приемник на най-високите концентрации на различни токсични отпадни продукти, включително пестициди, метали, антибиотици, хормони, нитрати, нитрити, пикочна киселина, както и различни болестотворни бактерии.
Съдържанието на канцерогенни вещества в месото е 12 – 14 пъти повече, отколкото в тревите, зеленчуците и плодовете. Доказано е, че средната концентрация на ДДТ в организма на хората хранещи се с месо е няколко пъти по-голяма от тази на вегетарианците.
Последствията от яденето на месо за човека са същите, каквито биха били и при останалите растителноядни животни.
-
Атила ти нали ядеше месо?
-
да,Атила,,има много антибиотик в птичето месо,,и доста канцерогенни хормони на растежа,за да може пилето да расте бързо и голямо.По същия начин се отглеждат и хора,но това е друга тема...
Лошото става,когато тези химически вещества се подложат на термична обработка,а па да не говорим ако се подложат на микровълнова обработка(т.е в микровълнова фурна..).Тогава молекулите мутират и причиняват рак..... :-X
-
Това не го знаех. Тука е момента публично да благодаря на Хорус затова, че ме светна колко хубаво било да не ядеш мИсо. Текю вери мъч!
-
Хихи - удържаш ли фронта още ;D Като минеш покрай скара приисква ли ти се? Стискай - за добро е! Поздравления и от мен, че разбра, имаше воля и го спря!!! :) Респект! ;)
-
Първите 2-3 седмици имах желание да ям месо, ама после премина и сега въобще не проявявам никаккъв интерес. ;D
-
аз май ще взема да стана ловец (или бракониер) - поне ще знам че няма да ям напомени с гнусотий меса
-
Абе ти хубо си го намислил ама като имаш предвид броя на животните в гората и ако някои други решат да напраят като теб кви ще ми ги ядете тогава :P :P
-
Защо пием толкова много антибиотици?
Да започнем с един малко известен факт - антибиотиците не повлияват вирусите, а само бактериите. Гриповете и настинките, както и повечето белодробни заболявания, са вирусни. Защо тогава при всеки грип ни предписват антибиотик?
Преди да продължим, нека се уверим, че пиенето на антибиотици не лекува грип и т.н. Ето линкове, които потвърждават това. В повечето от тези места пише също, че ненужното приемане на антибиотици е вредно. В това има логика - в нас живеят множество полезни бактерии, чийто покой нарушаваме. Антибиотиците са вредни за организма ни и натоварват черния дроб и бъбреците.
Има и друго. Якото пиене на антибиотици спомага за появата на резистентни бактерии. Подобни устойчиви на лечение бактерии са много опасни и според editorial в BMJ все по-голям проблем.
Защо тогава докторите ни ги предписват на кило? Обърнахме се с този въпрос към лекар, чиято самоличност няма да разкрием по съвсем обясними причини. Той ни сподели трите най-често срещани аргументи в полза на предписването на антибиотици при вирусни заболявания:
1. За всеки случай. Според него това е най-често срещания аргумент сред лекарите. Безумие.
2. Защото отслабеният организъм е лесна плячка за бактериална инфекция. Един вид да го защитим предварително. Има някаква логика, но само в случай на сериозно отслабена имунна система, симптоми на вторична бактериална инфекция или много болестотворна среда.
3. Защото антибиотиците стимулират имунната система. Това не е вярно - хората, които яко се тъпчат с тях боледуват по-често. Вижте, например този текст.
Вероятно друг лекар ще посочи други аргументи, но те надали ще бъдат по-различни. В развитите западни страни антибиотиците не са толкова на почит, колкото у нас. Вероятно заради доста по-високото ниво на медицината там.
Какво можем да направим ние? Да говорим с лекаря си и да отказваме да приемаме антибиотици за всеки грип и настинка. Много по-добре и ефективно в такъв момент е да приемаме медикаменти, които имат антивирусно действие. Вероятно и вие обаче ще се затрудните да назовете такива. Така е, защото в България на почит са антибиотиците.
Опитът показва, че човек лесно минава без сериозни лекарства, ако пие имунни стимуланти. Това е съвсем логично, защото имунната система е по-мощно и комплексно оръжие от всички открити антивирусни лекарства.
С риск да ни обвините в скрита (или явна) реклама, но с разбирането, че здравето на хората е по-важно, билковите екстракти, които са доказали ефективността си при сравнително много мои познати, са имунобор и биоцитрин. Първото представлява комбинация от 4 билки (таблетки), а второто екстракт от семки на грейпфрут (течност). Според някои биоцитринът е толкова ужасно горчив, че човек оздравява веднага, за да спре да го пие.
Вероятно на пазара има много други ефективни имунни стимуланти. Споделете ги. Подобно знание е полезно. Ако имате идея, защо лекарите предписват толкова много антибиотици, също я споделете. Ще е интересно.
http://www.capital.bg/showblog.php?storyid=569162
-
Здравейте конспиратори, конспираторки и вие малки коснпираторчета,
вчера се сетих за една интересна тема относно антибиотиците и животинското месо.
Както всички знаете не само ние хората боледуваме ами и животните също. Поради тази причина всички свинеферми и кравеферми блъскат антибиотици в храната на животните (предполагам и други гнусотии). По този начин собствениците се стремят да имат малки загуби и разбирасе да увеличат печалбата.
Та всички тия антибиотици стигат с месото до нас и резултатите са налиц - като ни фане вирусна инфекция може да се окаже, че организма ни вече отдавна е поглъщал антибиотик чрез различни видове меса и е свикнал с него, в резултат на което лекарствата които пиеме не ни действа.
Това до тука е малкият проблем. Та седя си вчера и си мисля, че е напълно възможно да се наблъска в животните с разни гнусотии, което стига до нас и ни действа по определен начин.
Някой да знае случайно какви химикали и добавки се слагат в храната на свинете, кравите, пилетата и тн ?!?!?
Аз съм чувал само за антибиотици ... ама със сигурно и други неща им блъскат.
Поздрави
Атила
Тук всичко е ОК, с изключение на едно -
Антибиотиците не се натрупват в организма, те се усвояват, при това доста бързо. това е и причината, поради която, когато пиеш антибиотик, го взимаш точно на определено време (пр. 12 часа) - защото той се свършва в тялото ти, което води до повторна вълна на развитие на инфекцията и практически се "връщаш в началото" и ефектът се губи.
Да, антибиотиците не са полезни и батериите започват да губят чувствителността си към тях. Нормално.
-
Тук всичко е ОК, с изключение на едно -
Антибиотиците не се натрупват в организма, те се усвояват, при това доста бързо. това е и причината, поради която, когато пиеш антибиотик, го взимаш точно на определено време (пр. 12 часа) - защото той се свършва в тялото ти, което води до повторна вълна на развитие на инфекцията и практически се "връщаш в началото" и ефектът се губи.
Не е вярно, че антибиотиците не се натрупват в организма. Какво да каже поколението до 90-ге години, което имат почернели зъби, вследствие употреба на циклини. Антибиотиците се натрупват в костната система и зъбите. Това, че антибиотикът свършва в кръвоносната ти система, не означава, че напълно липсва. Просто се натрупва в костната система, зъбите и косите.
-
Поглъщаме огромен "букет" от хранителни добавки, независимо дали искаме или не.
Възможно ли е затова в САЩ 18-20 годишните да изглеждат много по-зрели физически (не умственно :) )? Защото от кофти храните там има най-голямо количество.
-
Поглъщаме огромен "букет" от хранителни добавки, независимо дали искаме или не.
Възможно ли е затова в САЩ 18-20 годишните да изглеждат много по-зрели физически (не умственно :) )? Защото от кофти храните там има най-голямо количество.
САЩ ? Разхождал ли си се по улиците в България да видиш 15 годишните на какво мязат? Остави гримове,прически и дрехи, те са си с напълно развита физика на човек години напред от действителните.
Причините едва ли са само от този букет.
-
Не е вярно, че антибиотиците не се натрупват в организма. Какво да каже поколението до 90-ге години, което имат почернели зъби, вследствие употреба на циклини. Антибиотиците се натрупват в костната система и зъбите. Това, че антибиотикът свършва в кръвоносната ти система, не означава, че напълно липсва. Просто се натрупва в костната система, зъбите и косите.
Можеш ли да ми обясниш, как точно антибиотикът се натрупва в костите?
А дори (!) да е вярно, ние не ядем костите и зъбите на животните.
Освен това, антибиотиците са лекарствено средство и се ползват според регламент.
Ако става дума, и люти чушки да ядеш в по-голямо количество, ще е вредно и може да е канцерогенно.
А видът на 15 годишните се дължи на много фактори, които са тема на други дискусии. Но, убеден съм, антибиотиците са на последно място като предпоставка ;D
-
А дори (!) да е вярно, ние не ядем костите и зъбите на животните.
Хе-хе, колко си наивен... Ами в саламите, какво има? Що си мислиш, че е само месо, сол, сланина, подправки и бои? Мой първи братовчед е топло техник, който е изграждал хладилни инсталации за "Бони Оборот". Виждал е машини, които мелят АБСОЛЮТНО ВСИЧКО.
Вярно е, че по принцип кости не ядем, но не се отклонявай и не преиначавай думите ми. Казвах, че антибиотиците се натрупват в човешкия организъм и остават дълго време в него, както и всички отрови.
А видът на 15 годишните се дължи на много фактори, които са тема на други дискусии. Но, убеден съм, антибиотиците са на последно място като предпоставка ;D
Ела да видиш белите ми коси /знаеш ли, на колко години съм/ и какви тъмни зъби имам /и доста хора от моето поколение/. :(
-
Изобщо не се отклонявам.
Костите и зъбите ти никога не са били и няма да бъдат бели. бели са смао по рекламите на Орбит и Колгейт.
Със сигурност имаш повече натрупани цветни метали в костите си, отколкото който и да е антибиотик. А за потъмняване на зъбите има десетки други причини, които няма да ти изброявам.
Говориш за кренвирши и салами... Да, със сигурност там рядко слагат месо, но съм още по-убеден, че оцветителите и консервантите са по-вредни от антибиотиците, които уж са натрупани.
И говорим за месо. Защо намесваме кренвиршите изобщо, при все , че е ясно, че там преобладаващо е нишестето.
-
Няма хранителна смеска без минимално количество на антибиотик. Като стимулатор на разтежа се използват хормони, витамини и минерали. Също в „минимални” количества.
Натрупването на антибиотици в месото се следи от специализирана лаборатория на самото предприятие, произвеждащо активното вещество. Но едва ли истинските резултати се предоставят на контролиращите органи. Важното е да има прираст на животинското тегло, по-добра печалба, по-малко здрави хора, повече аптеки и по-малко радост от живота...
-
Аз ям само шунка затова не се притеснявам от кости