генно модифицираните плодове и зеленчуци са създадени с няколко цели: 1.количество- с оглед печалби.
2.трайност - за да се ограничат загубите.
3.външен вид и още рдуги "кчества" които ни подканят и подвеждат да купуваме, а в същото време увреждат необратимо нашето ДНК.
Защо реши, че GMO са вредни именно с това, че имат изменена ДНК? Всяка ДНК секвенция, преминала по нормален път през храносмилателния тракт до клетката се фрагментира от ензими до прости мономери - нуклеотиди. Каквато и да е нуклеотидната последователност, тя се превръща в прости градивни блокове и значението на модифицираната ДНК се губи. Така, че има нещо друго в GMO, което вреди на организма.
За вирусите, които си интегрират собствени ДНК фрагменти в човешкия геном, оставайки там в латентно състояние, които в удобен момент могат да подтикнат клетката да мутира никой не говори...
Опитвали са се да лекуват хрущялите на човешките стави с консумация на желатин, но уви номера не е минал, именно поради факта, който описах по-горе.