Аз не пия кафе и много от тези, които пият сутрин пред училище ме гледат като полезно изкопаемо. ;D
Веднъж реших да пробвам това кафе където доста хора му се наслаждават и им харесва от зависимостта им към него. Опитах го само една глътка и щях да се из повръщам, а ужким един където ги разбира кои видове кафета са добри и тн ми каза, че това е добро. Не знам тези хора как пият тази ПОМИЯ
Определено не знаеш какво по-точно кафе да пиеш. А този, който се е изкарал като разбирач няма никаква гаранция, че наистина е такъв.
Наскоро си говорих с някой, който твърдеше, че е супер спец по кафетата, а като му изредих 5-6 марки кафе с различните им вкусови качества, и различните ми лични предпочитания към тях се оказа, че не е чувал нито една (а са най-известните). Отделно от това като му заговорих за различни модели еспресо машини, мощността на помпите им и други дреболии пак замига на парцали и взе да обяснява, че не пиел такова "еспресо", ами онакова, от кубинските кафеварки ...
Та всеки се пише специалист ...
За мен най-доброто кафе си остава дълго (може двойно) еспресо с доста бита сметана, която може да разбъркаш. На някои места му казват капучино (на други под 'капучино' се разбира нещо съвсем друго). В северна америка му казват (лонг) еспресо кампана. Може и малко канела и 2-3 пакетчета кафява захар. Ако няма, тогава обикновена. А най-предпочитани (в този ред) са ми сегафредо, Или, лаваца, лазарин или като цяло кафе арабика. Отделно сегафредото се дели на 3-4 подвида, като най-добро беше най-скъпото, не помня кое име. В Била ги има.
Та sedere, иди някъде, където предварително се знае, че е хубаво кафето и опитай капучиното (еспресо с бита сметана). В София не съм бил много отдавна и не се сещам за конкретно място, с изключение на сладкарница "Романс" в Симеоново. Не е най-доброто, но определено не е и най-лошото място за кафе. Там имат лаваца. Тя малко накиселява и може и да не ти хареса. Просто такъв и е вкуса. Потърси сегафредо. То има по-шоколадов вкус. И непременно сложи захар и сметана.