Докато четях пасажа за отровата със салам хапвах едно нарязано саламче и го обърнах веднага и какво да открия една от съставките беше натриев нитрит (sodium nitrite). :'( Просто ужас вече се чудя какво да ям, но и не виждам някаква алтернатива защото каквото и да си купиш за ядене от магазина е гарантирано че ще фигурира някое от вредните Е-та. Може би трябва да се направи списък с храните който се обработват най-малко и са най-безвредни.
Alien, пак прочетох статията и тая част за нитритната сол ме обезпокои, защото не мога да се сетя какво е това.Едва ли е готварската сол или натриевия глутамат.Какво е тогава?
Хората се тровят доброволно, никой не ги тровИ ;)
Всички сме в салатата. И консуматорите, и производителите. Хората сами си го правят. Не е необходим заговор. А да видим, ако всички спрат да купуват един продукт, какво ще стане. Да, ама няма да спрат. Сега, кой на какви реклами се поддава - това е друг въпрос.
Добре, аз го казах и в другата тема:
Как да приемам поведението на хора, които казват, не се тровете, а прекарват толкова време пред компютрите и вероятно живеят в голям град?
Да не би това че компютрите излъчват радиация дава право на някой друг да слага отрова в храната и водата ?Не, не му дава право. Но няма никакво значение, защото ти сам си избрал да седиш пред компютъра, независимо, че ти вреди.
Свинският грип опасен колкото „испанката"
Вирусът на мексиканския свински грип принадлежи към същата група както и „испанката", която отне живота на 50 млн. души през 1918-1919 г., заяви пред Би Би Си един от водещите британски вирусолози Джоунс.
„Вирусът е от същата група H1N1. Имаме основания за безпокойство", предупреди Джоунс....
http://news.ibox.bg/news/id_1477765035
Бях попаднал на някакъв филм, където се разказваше за научен експеримент, където подлагат на висока температура различни видове. Оказа се че човека се адаптира толкова бързо, че стига температурата да се увеличава на малки интервали, може да издържи на 100 градуса, като не умира, само обилно се поти.
Май някой болен мозък е решил, че заради тази човешка издръжливост трябва да ни тровят в малки количества, които няма да ни убият моментално, но ще ни принудят да пръснем огромно количество пари за лекарства.
заяви пред Би Би Си един от водещите британски вирусолози Джоунс.Оф, хайде бе. Бил от същата група. Ами от същата ще е ами. Нали те са го разработили. Ако въобще го има.
„Вирусът е от същата група H1N1. Имаме основания за безпокойство", предупреди Джоунс....
Полимеризация http://www.ralev-dental.com/usual_polymerisation.htm (http://www.ralev-dental.com/usual_polymerisation.htm)
(http://www.ralev-dental.com/images/Polymerisation.gif)Лилавите елипси представляват малки органични молекули (т. нар. мономер). При протичането на полимеризацията те образуват големи молекули, състоящи се от хиляди и милиони фрагменти, свързани със здрава химична връзка (червената линия). Колкото по-здрава е тази връзка, толкова по-механично издържлив е съответният материал. Тази реакция е всъщност в основата на синтеза на всички съвременни пластмаси, т.е. фото- и химиополимерите не са нищо друго, освен пластмаси. Вижда се, че при крайния продукт кристалната решетка не е абсолютно правилна. Това не се дължи на мързел или недоглеждане от страна на web - разработчика, а представлява опит да се представят материалите в близко до действителността състояние. От физиката е известно, че никъде в природата и в техниката не се срещат идеално подредени кристални решетки. Композитните материали не правят изключение.
Като химична структура всички мономери в състава на композитите са на базата на метилметакриловата киселина. За по-любознателните посетители структурната формула на молекулата на мономера е следната:
СН3
―СН2―C―
СООСН3
Това химично съединение е изиграло голяма роля в не една област от дейността на човека. Повечето зъботехнически пластмаси са на акрилатна основа. От тях зъботехниците изработват снемаеми протези и естетични инкрустации. Секунните лепила също съдържат акрилати, както и някои строителни фугиращи смеси и бои. При материалите за обтурации обаче класическата метилметакрилова киселина е била използвана в миналото, след което постепенно е отхвърлена поради нейната ниска износоустойчивост и недобрата стабилност на цвета. Днес най-често се използват производни на метилметакрилата - bis-GMA (бис - фенол А глицидил метакрилат), UDMA (уретан диметакрилат) и TEGDMA (триетилен гликол диметакрилат).
От схемата в началото на страницата се вижда също, че при втвърдяването крайният обем е по-малък от началния. Поради това всички композити малко или много се свиват при втвърдяването си, което представлява неблагоприятен ефект - образуват се цепнатини на границата със зъба, отлепват се обтурациите и т.н. Този страничен ефект се избягва чрез нанасянето на материала на части - всяка следваща порция компенсира свиването на предходната. Някой ден в областта на химията ще бъде извършено гениално откритие и ще бъде разработен разширяващ се при втвърдяване композит. Тогава ще се реши окончателно проблемът с цепнатините по границите на обтурациите, но ще възникне нов проблем - опасността от счупване на част от зъба поради напрежението при разширение на материала.
Съществуват и по-нови материали, също композити, при които обаче полимеризацията протича по малко по-различен начин. С какво се отличават те от конвенционалните полимери и защо са по-скъпи? Кликнете тук, за да получите информация по тези въпроси.
Немалко значение има и видът на неорганичния пълнител на материала. Колкото е по-голям е процентът му, толкова по-малко е полимеризационното свиване и е по-голяма механичната якост на материала. Като химичен състав неорганичният пълнеж включва бариеви, цинкови и итриеви силикати. Големината на частиците е от изключителна важност.
Физични свойства http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%BB (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%BB)
Чистият фенол е безцветно кристално вещество с характерен мирис. Температура на топене е 43 градуса. На въздуха лесно се окислява и се оцветява в светло до тъмнорозово. Има специфична (карболова) миризма. При обикновена температура е малко разтворим във вода, но над 66 градуса се смесва със водата във всяко отношение. Разреден разтвор на фенол (5%) се нарича карбол и се използва за дезинфектант. С течение на времето той променя цвета си от розов до червено-кафяв, което се дължи на окисляването му. Фенолът е протоплазмена отрова. Попаднал върху кожата, предизвиква изгаряне поради това, че пресича белтъчните вещества. Вредно въздействие имат не само разтворите, но и парите на фенола. Вдишан в малко количество, той причинява главоболие. Фенолът е един от най-опасните замърсители на околната среда. Особено опасно е замърсяването на водата. Например отточните води при производство на т.нар. фенолформалдехидни смоли са сериозен замърсител на водите и реките. Много опасно е и замърсяването на океаните, където фенолът попада главно като се разбият петролоносачи и танкери, превозващи суров нефт. Неблагаприятно действие има неговата токсичност, както и лесната му окисляемост, при което намалява съдържанието на кислород във водата. Затова в силно замърсените райони рибите загиват. Отровената риба мирише на фенол.
Отровното действие на фенола поставя въпроса за обезвреждане на отпадаците му при производство. Една част от тях се улавя, окислява се до нетоксични продукти, а другата се използва при други производства. Днес особено преспективни са биологичните методи за очистване, при които фенолът се разгражда от някои микроорганизми, приспособени да се хранят с фенол. Но биологичния начин за пречистване на фенолни води е най-лесен.
Ормосери
(http://www.ralev-dental.com/images/Ormocer%20polymerisation.gif)Ормосерите са материали от ново поколение. Названието им идва от английски и представлява абревиатура (ormocer - organic modified ceramic или органично модифицирана керамика). От това название става ясно, че тези материали съдържат керамични компоненти, които са свързани чрез химични връзки с пластмасата. На схемата керамичните частици са представени като шестоъгълници, а пластмасовият компонент - като синьозелени кръгчета, т.е. молекулите на мономера са много по-големи и с по-сложен химичен строеж. При полимеризацията свързването се осъществява благодарение на пластмасата. Вижда се, че кристалната решетка също не е идеална, но деформациите са много по-малки в сравнение с конвенционалните композити. Благодарение на керамичната съставка механичната здравина на материала е много по-голяма, а благодарение на големия размер на молекулата и свиването при полимеризацията е по-малко. Всичко това обаче много усложнява производствения процес на ормосерите, поради което производителите ги предлагат на доста по-високи цени от останалите композити. Затова не ни се сърдете, че и ние ви ги предлагаме на по-високи цени - хубавите неща стават с пари.
В нашия кабинет се работи с ормосер Admira, производство на немската фирма Voco. Лично аз съм с много добри впечатления от този материал. Има много добри цветове, полира се отлично и трайността на обтурациите е голяма. Доколкото имам информация, фирмата Voco има издаден патент за допълнителен начин за свързване на материала със зъба, т.е. освен всички останали положителни качества и връзката с твърдите зъбни тъкани е по-силна.
Да си припомним:
http://www.bg.yosif.net/med/index14.htm
Факт 2: Приятелката ми готви прекрасно. Въпреки това тя никога не може да направави ориз така, както в китайски ресторант.Тайната е във вида ориз и съотношението вода :ориз. Аз отдавна изкопчих "тайната" от една тайландка. :P
Да търсим тайната ли... :-X
Тайната е във вида ориз и съотношението вода :ориз. Аз отдавна изкопчих "тайната" от една тайландка. :P
Да се опитаме да бъдем практични и да направим каквото можем. Аз махнах пастата за зъби - вместо нея ползвам мисуак. Почти не използвам дезодорант - до някъде воден разтвор на магнезиев хлорид върши същата работа и е напълно безвреден. Дайте идеи с какво да мием телата (и главите)си, с какво да перем и са какво да мием чиниите, за да намалим контактите си с химията.:) Някога са миели косите и телата си с хума,а дрехите са изпирали с дървена пепел.
Хлябът е боклук, особено белия, повечето така наречени с общото име "черни" хлябове се оцветяват, за да изглеждат такива.
Лично аз препоръчвам хляб "Тонус", в краен случай "Бонус". Те са без брашно и наистина ядете нещо, което не може да се каже за белия хляб, който напрактика е мъртъв.
От година и половина си правя хляб у дома и съм много доволен-няма нищо общо с този от магазините.
В този ред на мисли-някой знае ли откъде мога да си набавя брашно от зърно "Лимец"-може би единственият сорт пшеница, който не е генно-модифициран?
Е, не...това е меко казано гавра - Пълнозърнесто брашно от Динкел (Лимец) - Био (http://www.bioslunceluna.com/shop/osnovni-hrani/brashno/p-lnoz-rnesto-brashno-ot-dinkel-limec.html) . Половин килограм брашно струва почти 6лв., сиреч 1кг. е 12лв. За информация на незапознатите-нормалното брашно е с цена за 1кг. около 1лв.
За пшеницата ясно.:) Всички основни хранителни продукти ,като най употребявани разбира се, че имат генномодифицирани копия.Ориза е за масова употреба. Но вероятно някъде има и се произвежда от някогашният ориз ,който не е така привлекателен и може би по вида може да се познае. Знам ли, но бих потърсила. :hi:
Кажете за ориза. Пипали ли са го?
За пшеницата ясно.Бърникат го, да. Аз знам, че 'Басмати" е генномодифициран и патентован, но по мои лични проучвания този "Басмати" който се продава у нас, не е. Поне засега. (Моля подпишете и разпространете петициите от съседната тема за ГМО!)
Кажете за ориза. Пипали ли са го?
После се чудим защо вместо да живеем до 150-200 години, едвам изкарваме до 70-80.А в този толкова "интересен сайт" дават ли за пример някого, който не е употребявал пчелен мед, лук и чесън и е доживял до 200год.?
А в този толкова "интересен сайт" дават ли за пример някого, който не е употребявал пчелен мед, лук и чесън и е доживял до 200год.?Не. :nea: Това за годините беше мое размишление. :writer:
Киселото зеле го слагах до скоро в устата си с най-голямо удоволствие. Тези синковци, обаче казват следното:
"След като дадена храна е започналa да ферментира, този процес продължава, докато не изгние напълно. За да се спре процеса на ферментация се използва сол, оцет или силно охлаждане за да се потисне растежа на бактериите, живеещи в храната.
Много от ферментиралите храни са силно солени. Солта е биоцид. Тя убива и задържа развитието на организмите. Солта във ферментиралите храни спира развитието на гнилостните бактерии.
Солта вредно вещество, което не трябва да се консумира. Туршияta, киселоto зеле, сиренеto и други ферментирали храни са много солени. Консервирани храни със сол, не трябва да бъдат включени в диетата.
Оцетът е друга популярна добавка към различни ферментирали храни. Самият оцет е резултат на ферментация и се използва в концентриран вид, за да спре процеса на гниене на ферментиралите храни.
Оцетът, обаче, нарушава храносмилането, убива здравите кръвни клетки, и дразни всички лигавици. Киселите краставички и други храни, които са били напоени с оцет са изцяло несмилаеми. Храносмилателните сокове не могат да проникнат в храната, консервирана с оцет и да я разградят и ферментиралата храна преминава през храносмилателната системата така, както е погълната.
Някои ферментирали храни като киселото мляко и бирата не са осолени или консервирани с оцет. Те обикновено са държани при ниски температури или бутилирани за да се потиска растежа на ферментационните бактерии.
Изтъква се, че една от главните причини за консумация на ферментирали храни е, че те заместват полезните бактерии, които живеят в червата. Тези бактерии спомагат за разграждането на хранителните частици и са част от нашата естествена чревна микрофлора.
Чрез консумирането на храни, богати на бактерии (като ферментирали храни), се смята, че собствените ни бактерии ще бъдат обогатени и възстановени. Звучи разумно, но това също е мит.
Ефектът от ферментиралите храни върху чревните бактерии е временен в най-добрия случай. Например, една от най-известните, така наречени полезни бактерии, се нарича Lactobacillus Bulgaricus. Тя се намира в киселото мляко и други естествено ферментирали храни.
Тази бактерия, обаче, не е естествен обитател на червата и тя не оцелява дълго в тази среда. В действителност веднага след като спрете да консумирате храни, съдържащти тази бактерия тя си "стяга багажа" и напуска червата със следващото ходене по нужда.
И все пак, настоятелно се твърди, че ферментиралите храни по някакъв начин могат да възстановят необходимите полезни бактерии в червата. Хората често биват съветвани да пият мътеница, да ядат кисело мляко или да вземат acidоphilus (пробиотик) след приемане на антибиотици, които са убили "полезните" бактерии, заедно с така наречените "вредни" бактерии.
Това е доста хумористично. Първо, някои бактерии, считани за вредни биват убивани с едно хапче. Но хапчето работи твърде добре и дори бактерии, които наричаме "добри" също са убити. Така че сега ние трябва да ядем храни пълни с бактерии, за да си набавим обратно "добрите" бактерии..."
Според тях е мит, че ферментиралите храни помагат за храносмилането и че удължават живота. :unknown:
Здравейте конспиратори! :hi:
Забравете за хляба и зърнените храни. Яжте плодове, зеленчуци, ядки и покълнали семена. Избягвайте пчелен мед, чесън, лук и ферментирали храни (кисело зеле).
;)
Аз като скорошен суровоядец ,ако трябва да се лиша от мед и чесън и лук ...абе няма да стане :)
Преди ,когато ядях всичко ,само с чесън се лекувах и то успешно.
Сега няма нужда да се лекувам :)
Но много ми е интересно какви са вредите от чесъна.
Медът е единствената храна, която се усвоява на 100% от организма. Не знам какво трябва да си изсмуче някой от пръстите, за да го изкара вреден.
Вие се разболявате повече от това мислейки/притеснявайки се какво да ядете и какво да не ядете, отколкото от самата храна.
Има едно нещо, което не отчитате, когато четете чуждоезични сайтове и форуми, особено пък когато става дума за храни - те разсъждават за себе си и за своите продукти за консумация!Напротив Миротворец, статията за меда на сайта soilandheath.org отчита факта, че има големи разлики в меда в зависимост от това къде и от какви цветя е произведен:
Някаква информация за маслините?
Някаква информация за маслините?Обработват ги със сода каустик, боядисват ги с фероглюконат, а в по- лошия случай с оцветител за текстил, защото е много по- евтин. Не купувай безсолни, а натурални маслини,забравИ за купешки маслинови пастети.
Начин на преработка, сортове?
Обработват ги със сода каустик, боядисват ги с фероглюконат, а в по- лошия случай с оцветител за текстил, защото е много по- евтин. Не купувай безсолни, а натурални маслини,забравИ за купешки маслинови пастети.
Зелените маслини са за предпочитане пред черните. Поне не са боядисани.
Не ни трови това, което консумираме, а отношението което имаме към храната, когато я ядем.
Много вярно. :yes: Всеки сам решава как да живее и какво да яде. Важното е да знае последиците от това, което прави или не прави. А това колко дълго ще живее зависи от оная с ножицата. Когато клъцне, тогава.
Тъй че яжте каквото ви се яде, бъдете вегетарианци или не, но имайте основната информация. Когато я имате пред вас има реален избор. Вече сте адекватни. Не сте продукт на течението на реката. Можете да поемете отговорност за себе си. Оттук нататък всеки решава за себе си.
Не ни трови това, което консумираме, а отношението което имаме към храната, когато я ядем.Трови ни и още как.
Неестествено е да ходиш да работиш на някого за да получиш от него пари и да отидеш с тях в магазина да си купиш храна
Преди да пиша в темата , четох малко по диагонал, но няма как да не се подпиша под казаното от Raven:
Напълно съгласна с казаното от H.
Защото едно е да се втелясваш във всичко, друго е да искаш да си информиран какво има в храната ти, най- малкото пък поради факта, че друг, непознат за теб човек ти я е приготвил. Да не говорим, че тези съставки в много случаи са сложени там умишлено.
Остава отворен проблема с "човека", а не с храните, защото другата страна на прекалената вглъбеност в информацията за ГМО-продукти, може да доведе точно до обратен ефект, а именно създаване на излишни програми в човешкото съзнание за вредност и самопрограмиране за очакваната болест от консумирането на генно модифицирани храни.
Това, което е написал Raven е така и е било казано много преди ние да се родим. Magnolia отиди се оплачи, на някой, че и ти смяташ това за неестествено да видим кой ще те послуша. Разбира се, че 100 пъти е по-добре всеки да си има парцел обработваема земя, къща и да си отглежда всичко сам - Self sufficiency!!!Да, така е. Просто исках да обърна внимание( не да се оплаквам някъде си)на този факт, който за мнозинството е нещо "разбиращо се от само себе си". Но не е.
Но дари и тези, които имаха доскоро им го отнемат бавно чрез икономически лостове.
И какво от това като имаме собствена земя. 80% от хората са забравили какво да я правят. Отдалечили са ни от природата умишлено, за да ни превърнат в зъбни колелца от системата.
Да и от всичко казано до тук проблемът се свежда, не до ГМО - храните, а до генно модифицирани човешки съзнания....
Остава отворен проблема с "човека", а не с храните, защото другата страна на прекалената вглъбеност в информацията за ГМО-продукти, може да доведе точно до обратен ефект, а именно създаване на излишни програми в човешкото съзнание за вредност и самопрограмиране за очакваната болест от консумирането на генно модифицирани храни.
Кравите, хранени само с генномодифицирана царевица започват да боледуват перманентно и умират в кратки срокове. Да не би да са прочели в някой вестник или в интернет за ГМО и да са си втълпили в главите нещо си?!
Дайте да не си заравяме главата в пясъка, защото е по- удобно така. Да не оспамвам, това беше за съседната тема, но не ми се четат глупости.
Важно е да има информация,за да може човек да избира, докато още има избор.
А информацията се крие. В този сектор се лъже много..
Ще продължа в другата тема
Айде без превземки, а?
...
...
Хайде, стига спам!
Кравите нямат човешко съзнание Магнолийке!...
И нека информацията,която ни даваш не ни превръща в крави и в овце на системата, докато имаме избор и ни затрупва с излишна информация от която нямаме нужда! :)
Но ето, и ти говориш за "избор". Но щом нямаш информация, как тогава можеш да имаш избор? Изборът на слепеца.
По- скоро "изборът на бедняка".И да, и не.
Повечето хора вече се ориентират в нещата.
Но истинската храна струва скъпо.
Да питам горният линк с файла .flv само аудио ли е, защото аз картина на виждам.
Това е руския док.филм "Осторожно еда", само че е преведен на български.
Има го целия в торентите - на руски с бг. субтитри.
Тук е с бг-аудио и е само 18 мин., не е целия!
Това е руския док.филм "Осторожно еда", само че е преведен на български.
Има го целия в торентите - на руски с бг. субтитри.
Тук е с бг-аудио и е само 18 мин., не е целия!
Намерих го. Благодаря за информацията.
Предложих кратката версия на няколко познати. Интересно ми беше как ще реагират след акто знам, предварително с този вид храна.
Някои не пожелаха да го гледат, други просто го подминаха,никой не си промени начина на хранене. Как мислите вие, може ли нормално човешко същшество да се храни с това, което показват на филма при положение, че го знае? Същото това същество може ли да се нарече човешко? Има ли край мързела, лакомията и безотговорноста? Колко то болестите,хората си ги докарват не от незнание, а от простотия? Колко вярна е приказката, че всеки си заслужава съдбата, искам да кажа болестите и мизерното състояние на духа си. Не обичам да коментирам много, но сега ме е яд, за това че някой създания приличат на хора поне на външен вид, а могат и да говорят, дават си вид,че имат съзнание за действията си, а всъщност се самоубиват бавно. без да можеш да им помогнеш.
Намерих го. Благодаря за информацията.Ами аз не ям кренвирши от поне 10 години. Откакто разбрах от какво ги правят.
...Как мислите вие, може ли нормално човешко същшество да се храни с това, което показват на филма при положение, че го знае?
...без да можеш да им помогнеш.
Ужас! Смъртоносен хляб залива пазара!
:o
http://razkritia.com/uzhas-smartonosen-hliab-zaliva-pazara/
Ужас! Смъртоносен хляб залива пазара!:) Благодаря за линка. За жалост не само хляба, а и доста от основните ни храни съсипват здравето на населението на планетата. Но нали се пълнят нечии джобове, "какво толкова няколко милиона мъртви?" Ех тази алчност.... :hi:
:o
http://razkritia.com/uzhas-smartonosen-hliab-zaliva-pazara/
Тая цялата идея е простотия.
Когато някоя майка си изведе досадното бездарно бебе с количката по тротоара, то за половин час вдишва повече олово, отколкото се съдържа в една така ва храна.
........................................................................
Просто цялото тва течение за отровите в отровата е някъв абсурд!
И защо според теб, бебетата са досадни и бездарни? Нещо нервен и неадекватен ми се струваш. Това, че се тровят бебетата, според теб е в реда на нещата!!?? Така ли да те разбирам?Защото бебетата се РАЖДАТ досадни, факт...
И всъщност хората наистина не могат и да умират.-
Като им дойде до гъза и като легнат на легло, опищяват всиииииичко живо. Край! Ще се мре! И сега мало и голямо трябва да ти дойде около леглото, да ти гледа гнусните лиги и гадната смрад...
...кой знае защо.....
Ще ви питам как ще се чувствате и каква песен ще пеете, когато на вас ви се наложи да гледате умиращата си майка или баща. Ще ги оставите да се вмиришат ли?:diablo: АЗ ГЛЕДАХ БОЛНАТА СИ МАЙКА ОТ РАК!! И МОГА ДА ТИ КАЖА ЧЕ не ми беше никак приятно, защото това е наистина избор . Да не говорим колко време ми отне да се възстановя АЗ след това!! Емоционално и физически! Темата е дълга. И не е за тук.
Ясно, от постовете на 396 , разбрах, че човек около 50-55г. трябва доброволно да си сложи край на живота, защото след тази възраст се разболява и става тежко бреме за роднините си. Същото важи и за по-младите, но болни хора. И защо да се раждат бебета? Ми те са бреме за родителите си. Направо да се забрани!
Мдаа, много добра логика :-X.
Но това вече е за тема за даване на акъл под средното ниво на хора, които не знаят как се живее -.-
- след тази възраст се разболяват глупаците. Умните хора никога не виждат болест през живота си. Поинетреусвай се какво означава есетствена смърт и смърт от болест. Направи разлика между естестеван смърт на стар човек, и смърт по болест на стар човек.
Като ще раждате деца, вземете поне да прочетете два реда по психология.:drinks: :good: и отново в десятката
@ 396
В църквите е пълно със разведени стари моми, ама толкова тежък случай не бях срещал, дано хора като вас седят повече пред монитора, че иначе ще стане страшно.
Междувременно австрийската агенция за безопасност на храните призова в неделя купувачите да изхвърлят органично отглежданите зеленчуци, внос от Испания, които се продават в някои магазини на дребно, понеже има вероятност да са заразени с опасната бактерия ЕХЕК (ентерохеморагична ешерихия коли), предаде ДПА.
И все пак, нормално ли е да има Escherichia coli O157:H7 в краставиците?
Колкото до бирата, щом в Каменица има радиация, значи трябва да има и във всички останали бири? Или пък не, но само ако космическата радиация се разпръсква неравномерно? ;D
И все пак, нормално ли е да има Escherichia coli O157:H7 в краставиците?Ами съвсем възможен сценарий е. Просто са поливали краставиците с отпадни води... Както казах ако не си миете ръчичките след тоалетна, пак може да се заразите. Не е кой знае какво. Просто си мийте всичко, което ядете преди да го консумирате и шансът да се заразите с нещо клони към 0... Журналята просто си създават сензации, без да са прочели и ред по въпроса и плашат народа - а наплашен народ най-лесно се контролира... То ако човек не си мие ръцете и продуктите, които консумира, E.coli ще му е най-малкият проблем...
Колкото до бирата, щом в Каменица има радиация, значи трябва да има и във всички останали бири? Или пък не, но само ако космическата радиация се разпръсква неравномерно? ;D
А тази бактерия дали може да се неутрализира с ядене на чесън? Уж чесъна е голям боец с подобни гадинки.Това да не е филм с вампири, чесана е лют за да защитава се бе си, не за да убива бактерии.
Луковицата на чесъна има разностранно действие. Противоглистното и бактерицидното и действие се използва при инфекциозни заболявания на стомашно-чревния канал. Етеричното масло унищожава болестотворната и подпомага развитието на нормалната чревна флора. Също така понижава артериалното налягане при хипертония, разширява коронарните и периферните съдове, увеличава амплитудата на сърдечните съкращения и забавя сърдечния ритъм. Добро профилактично средство е и при атеросклероза.