Автор Тема: Божествените закони за еволюция на Вселената  (Прочетена 24479 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
ЗАКОНИ КАСАЕЩИ ЕДИННОТО НАЧАБО И ПРЕКЛОНЕНИЕ ПРЕД ДУХОВНАТА СУБСТАНЦИЯ И ВСЕЛЕНСКАТА СВРЪХДУША, НАРИЧАНА БОГЪТ - СЪЗДАТЕЛ. ЗАКОНИ НА БОГА - ЗАКОНИТЕ НА ЛЮБОВТА И ЖИВОТА.


1. ЗАКОН ЗА ЕДИННИЯ, ЦЯЛОСТЕН И СЪВЪРШЕН БОГ-СЪЗДАТЕЛ, ВСЕМОГЪЩ, ВСЕЗНАЕЩ, АБСОЛЮТЪТ, ВЕЗДЕСЪЩИЯТ ТВОРЕЦ, ВИСШИЯТ ВСЕМИРЕН РАЗУМ.

БОГ е първоизточникът, изворът на всички видове енергии - енергията във Вселената, атомната, електрическата, духовната. Той генерира енергиите във всичките им форми и е големият централен източник и всеки от нас притежава частица от Него.

ЩО Е БОГ? Бог не е личност, място или обект. Той няма лице, Бог е процес на непрестанно сътворяване. Той е върховното битие. Бог не е същество, а по-скоро СИЛА, ЕНЕРГИЯ във Вселената, която е и самата Вселена и фактически е КОЛЕКТИВНОТО НАЧАЛО. БОГ е всичко, КОЕТО Е, Единният източник или Субстанция. БОГ е ПЪРВОСЪЗДАТЕЛЯТ, който се проявява във всичко съществуващо и Е във всички видове енергии, с които се срещаме. Те представляват неговите различни "образи", чрез които Той се опитва да разбере Себе Си, да хармонизила своите енергии и да открие целта, постигана от противоположните сили на една и съща енергия. Всички проявления на света са част от ЕДНО ЕДИННО ЦЯЛО, влагащо във всичко мисъл и стремеж да развива самото себе си.

БОГ Е И ВСЯКА ДУША, КОЯТО Е БИЛА НЯКОГА И ПАК ЩЕ БЪДЕ. Той е Колективното начало, което е колектив от индивидуализилани части. Бог е вечното движение и неподвижност. ТОВА Е И БОГЪТ И БОГИНЯТА. БОГЪТ Е БОГ И В МЪЖКИ И В ЖЕНСКИ ЛОД. ТОВА Е АЛФАТА И ОМЕГАТА, НАЧАЛОТО И КРАЯТ, ТОВА Е ВСИЧКО ВЪВ ВСИЧКОТО, неподвижният двигател, първоизточникът, който е вечно изменчив и неизменен. БОГ Е ЕНЕРГИЯ, ТОЙ Е КОСМИЧЕСКИЯТ ИЗЛЪЧВАТЕЛ, СТИМУЛИРАЩ ВСИЧКИ ПРОЦЕСИ ВЪВ ВСЕЛЕНАТА.

БОГ е енергията, която наричаме ВЪОБРАЖЕНИЕ. БОГ Е СЪТВОРЯВАНЕТО, ПЪРВОНАЧАЛНАТА МИСЪЛ. Той е крайното изживяване, и е всичко между тях. Първопричината, Онова, което е Било преди Онова, което Е, Онова, което ще Бъде, след Онова, което Днес е и вече няма да го има.

БОГ е Непознатото Познание и Великото Невидимо. Той Е ВСИЧКО, КОЕТО СЪЩЕСТВУВА. Той е КОСМИЧЕСКО СЪЩЕСТВО и е наричан още ЗВЕЗДНИЯТ БОГ. Това е енергията от всяка новообразумана звездна система или Галактика, заедно с човешката енергия. Той е непрестанният процес, наречен ЖИВОТ. А Животът е Промяна. Следователно и Бог е ПРОМЯНА, защото винаги всичко се променя.

Бог е онова, което наричаме ЛОГОС (Познание). Това е информационният фонд, Умът на Вселената, Акяшовите записи (Паметта на Света), Божественият Разум.


2. ЗАКОН - "СБОРЪТ ОТ ВСИЧКИ ИСТИНИ Е ВЕЛИКИЯТ ПЪРВОИЗТОЧНИК - БОГ"


3. ЗАКОН ЗА БОЖЕСТВЕНОТО ПРАВО

Всеки постига онова, което е негово по Божествено право.

4.ЗАКОН ЗА ИЗЯВАТА

Бог се изявява чрез всеки от нас.


5.ЗАКОН "ЗА ДА ИЗЯВИШ СВОЯТА ИСТИНСКА СЪЩНОСТ, НЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ СЪЗДАВА ПРОТИВОПОЛОЖНОТО, ЗАЩОТО ТО НИКОГА НЕ СЪЩЕСТВУВА"

Това е познание за "доброто" и "злото".


6.ЗАКОН ЗА ЖИВОТА И МИСИЯТА НА ИСУС - БОГЪТ-ЧОВЕК, КОСМИЧЕСКОТО СЪЩЕСТВО, СЛЪНЧЕВИЯТ АНГЕЛ


7.ЗАКОН ЗА ВЕЛИКОТО НАЧАЛО

Това е законът, който управлява всичко и е в основата на всяка сила.


8. ЗАКОН ЗА ОБОЖАНИЕТО И ПРЕКЛОНЕНИЕТО ПРЕД БОГ.


9. ЗАКОН ЗА ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА МЕЖДУ БОГ И ЧОВЕК

Говорете с Бог на глас и не обезателно с църковни молитви, а като на приятел, така както вие умеете. Молете се за конкретни неща.Очаквайте най-доброто, а не най-лошото и дръжте контрол над емоциите си. Не бъдете нетърпеливи, защото БОГ ТВОРИ БАВНО. БОЖЕСТВЕНОТО ДВИЖЕНИЕ Е БАВНО И СПОКОЙНО, НО ИДЕАЛНО ОРГАНИЗИРАНО.


10. БОЖЕСТВЕНИ ЗАКОНИ ЗА СЪТВОРЕНИЕТО


11. ЗАКОНИ НА СЪЗДАТЕЛЯ, РАЗВИВАЩИ ЦЕЛИ ВСЕЛЕНИ И ПРАВОТО НА ВСЕКИ ДА ЖИВЕЕ И СЕ РАЗВИВА НАВСЯКЪДЕ ВЪВ ВСЕЛЕНАТА.


12. ЗАКОН ЗА "ОГЛЕДАЛНИЯ СВЯТ"

КАКВОТО Е ДОЛУ, ТОВА Е И ГОРЕ. Това означава, че преди да е създадено нещо в нашия физически свят, то е било вече създадено в Духовния свят и е очаквало подходящото време, за да се появи.


13. ЗАКОН - ВСИЧКО ТРЯБВА ДА Е ЧИСТО И ДОБРО.


14. БОЖЕСТВЕН ЗАКОН ЗА РЕДА - БОЖЕСТВЕНИЯТ РЕД ВЪВ ВСИЧКО [/
color]


15. "ЗАКОН ЗА ГОЛЯМОТО РАВНОВЕСИЕ, СЪЗДАВАЩ ДИСЦИПЛИНА"


16. БОЖЕСТВЕНИЯТ ЗАКОН И ПРОРОЧЕСТВОТО НА БОГ КЪМ ЧОВЕЧЕСТВОТО - "АЗ НЯМА ДА НАПРАВЯ ЗА ВАС НИЩО, КОЕТО НЕ БИХТЕ НАПРАВИЛИ ЗА СЕБЕ СИ"

"АЗ СЪМ ТИ  И  ТИ СИ АЗ", "АЗ БЕЗ ВАС НЕ СЪМ И ВИЕ БЕЗ МЕН НЕ СТЕ".


17. ЗАКОН ЗА БОЖЕСТВЕНАТА СПРАВЕДЛИВОСТ.


18. ЗАКОН ЗА СПРАВЕДЛИВОСТТА И СЪВЪРШЕНСТВОТО ВЪВ ВСЕЛЕНАТА


19. ЗАКОН ЗА ВИСШАТА СПРАВЕДЛИВОСТ


20. ЗАКОН НА ПЪРВОСЪЗДАТЕЛЯ ЗА: ЗАЧИТАНЕ И УВАЖАВАНЕ ИНТЕРЕСИТЕ НА ДРУГИТЕ
« Последна редакция: Януари 24, 2009, 16:09:43 pm от H. »

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Относно: Божествените закони за еволюция
« Отговор #1 -: Януари 24, 2009, 16:27:56 pm »
21. ЗАКОН ЗА ЦЯЛОТО И СЪСТАВНИТЕ МУ ЧАСТИ

Единство във Всичко. Единство и Индивидуализъм. Цялото се грижи за всяка една частица, отделила се от него.


22. ЗАКОН ЗА ЕДИНСТВО С ВСЕЛЕНСКАТА СВРЪХДУША - ДУХОВНАТА СУБСТАНЦИЯ, НАРЕЧЕНА БОГ-ТВОРЕЦ НА ДУХОВНОТО БИТИЕ ВЪВ ВСЕЛЕНАТА


23. БОЖЕСТВЕН ЗАКОН ЗА ЕДИНСТВОТО - ЕДИНСТВО ВЪВ ВСИЧКО.
ВСИЧКИ ЗА ЕДИН И ЕДИН ЗА ВСИЧКИ, ЕДИНИЯТ ДА СЕ ИЗРАЗЯВА ЧРЕЗ МНОГОТО, ЕДИН ОТ ВСИЧКИ И ЗА ВСИЧКИ24. БОЖЕСТВЕН ЗАКОН ЗА ЕДИНОСЪЩИЕТО

Всичко води началото си от атома.


25. ВЕКОВЕН ВСЕЛЕНСКИ ЗАКОН ЗА ЛЮБОВТА И ЕДИНСТВОТО НА ВСИЧКИ СЪЩЕСТВА В ЦЕЛИЯ КОСМОС - ОБИЧАЙ ВСИЧКИ"


26. ЗАКОН ЗА ДУХОВНАТА СВЕТЛИНА (ЧИСТАТА ЕНЕРГИЯ). СВЕТЛИНАТА КАТО ЧАСТ ОТ СЪЩНОСТТА НА БОГ - БОЖЕСТВЕНАТА ЧИСТОТА НА СЪЗНАНИЕТО. БОГ Е СЪВКУПНОСТ ОТ:
- ИСТИНА
- ЛЮБОВ
- СВЕТЛИНА27. ЕДИНЕН ЗАКОН ЗА СВЕТЛИНАТА

Това е закон свързан с "Единния закон за Мрака". Светлината и Мрака постоянно се преплитат. и двата имат градивни и деструктивни страни за всеки от нас в зависимост от кармичните ни задачи. Мракът не може да бъде безкраен, защото съществува Светлината и защото няма Светлина без Мрак. СВЕТЛИНАТА Е СЪЗНАНИЕ.


28. ЕДИНЕН ЗАКОН ЗА МРАКА


29. БОЖЕСТВЕН ЗАКОН ЗА ЖИВОТА

Касае устройството на живота на хората и техните взаимоотношения.


30. ЗАКОН ЗА АБСОЛЮТНАТА ПРАВДА И ИСТИНА - ЗАКОН ЗА ЗАВЕТА ГОСПОДЕН


31. ЗАКОН НА ВСЕВИШНИЯ - "ВЪВ ВСЯКА ДУМА И ДЕЙСТВИЕ ВЛАГАЙ МЪДРОСТ, А НЕ ХИТРОСТ И ЛУКАВСТВО"


32. БОЖИ МОРАЛЕН ЗАКОН - НЕ СЕ ВЕЛИЧАЙТЕ, А СЕ МОЛЕТЕ, ПАЗЕТЕ, СЛАВЕТЕ И НОСЕТЕ ИМЕТО БОЖИЕ. МИСЛЕТЕ ЗА БОГ И ГО ОСТАВЕТЕ ДА ВИ ВОДИ


33. БОЖЕСТВЕН ЗАКОН, ЗАБРАНЯВАЩ НА ДУХОВЕТЕ ДА СЕ ПРИЛЕПВАТ ИЛИ ИЗПОЛЗВАТ ЧУЖДО ФИЗИЧЕСКО ТЯЛО


34. КОСМИЧЕСКИ ЗАКОН, ЗАБРАНЯВАЩ НА ДУХОВНИТЕ УЧИТЕЛИ ДА ВЛИЗАТ В АУРАТА ИЛИ ТЯЛОТО НА ЧОВЕШКИТЕ СЪЩЕСТВА

Ако се наруши този закон, това се счита за обсебване, каквото извършват някои невъплътени духове.


35. БОЖЕСТВЕН ЗАКОН ДА НЕ ПРИЧИНЯВАШ БОЛКА НА ДРУГИТЕ"


36. БОЖЕСТВЕН ЗАКОН "ДА ОБИЧАМЕ И СЕ ГРИЖИМ ЗА ДРУГИТЕ, КАКТО БИХМЕ ИСКАЛИ И ТЕ ДА ГО ПРАВЯТ ЗА НАС"


37. ЗАКОН ЗА ОБЩУВАНЕТО. ЗАЧИТАНЕ И УВАЖАВАНЕ ИНТЕРЕСИТЕ НА ДРУГИТЕ


38. ЗАКОН ЗА ВЗАИМОПОМОЩТА ПРИ ХОРАТА

Този закон зависи и се ръководи от известни правила. Те са:

- НЕПОИСКАНО ДОБРО, НЕ Е ДОБРО

- ПОМОЩ СЕ ДАВА БЕЗ ПРЯКА НАМЕСА В РАЗВИТИЕТО НА ЧОВЕКА

- НЕ ОТХВЪРЛЯЙ НИЩО И НИКОГО В СВЕТА

- НЕ МОЖЕШ ДА "ЗАГУБИШ" ТОВА, КОЕТО ДАВАШ

- ПОМАГАЙ, НО НЕ СЕ СБЛИЖАВАЙ

- ПРАВИ НА ДРУГИТЕ ТОВА, КОЕТО ЖЕЛАЕШ САМ ДА ПОЛУЧИШ

- АКО САМ НЕ МОЖЕШ ДА СТИГНЕШ ДО ТОВА, КОЕТО ИСКАШ, ТО ПОЛОГНИ НА НЯКОЙ ДРУГ ДА СТИГНЕ ДО НЕГО. ПОХВАЛИ ГО, ЧЕ ГО Е ПОСТИГНАЛ И МУ ОТДАЙ ПОЧИТ ЗА ТОВА

- КАКВОТО ПРАВИШ ЗА ДРУГИТЕ, ПРАВИШ ГО ЗА СЕБЕ СИ, ЗАЩОТО УТВЪРЖДАВАШ СЕБЕ СИ, УТВЪРЖДАВАШ ИСТИНСКИЯ СИ АЗ И КОЙ СИ ТИ В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ


От изброените по-горе правила и сентенции следва изводът, че ПОМОЩ СЕ ДАВА САМО ПРИ ПОИСКВАНЕ, защото помощта, която предлагаме на другите, оказва влияние върху наши кармични дългове. Помагайки, ние можем да отстраним част от тях. Но следва и да запомним следното: НЕПОИСКАНАТА ПОМОЩ СЕ СЧИТА ЗА АГРЕСИЯ!" и още "ТВОЕТО ДОБРО ЗА МЕН НЕ ВИНАГИ Е ДОБРО".


39. ЗАКОН ЗА ДХАРМАТА - "ТОВА, КОЕТО БОГ Е ПРЕДВИДИЛ ЗА ТЕБ, РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ СЕ СЛУЧИ"

Дхарма означава цел на живота. Всеки човешки живот има някаква цел: или да бъде полезен за собствената си еволюция, или да помогне на друг в неговата еволюция на Душата. Понякога е трудно да определим собствената си цел. Осъзнаваме я на по-късен етап.


40. ЗАКОН ЗА ЛЮБОВТА

Любовта се счита за най-великия Божи символ. Тя е обединителната сила, която сплотява Вселената.
Тя е самият пулс на света, най-високата честота. Тя абсолютно отсъства в жизнената дейност на представителите на извънземния разум, както от Света на Разума, така и от Света на Материята, защото техните представители нямат Душа и не се прераждат като хората. Един ден, колкото и дълго да са живели, настъпва техния край. Тогава натрупаната от тях информация отива в паметта на Планетарния Разум, а от живата им индивидуалност не остава нищо, за разлика от нас - земните жители. Ето затова Земята е "университетът на Вселената". Затова сме и обект на наблюдение от страна на другите цивилизации. Те нямат емоции.

Планетата Земя е единствената планета, чиито жители могат да изпитват рюбовта по толкова различни начини, по които я изразяваме. За това е причина физическата ни природа. Затова и обитателите от другите планети ни изглеждат сдържани в емоциите си, чакар че силно ценят любовта. Те са лишени от възможността да я изпитват по толкова различни начини, както я изразяваме ние и затова се учат от нас и ни наблюдават, без да се намесват в жизнения ни път.

« Последна редакция: Януари 24, 2009, 16:31:28 pm от хадзапи »

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Относно: Божествените закони за еволюция
« Отговор #2 -: Януари 24, 2009, 16:53:10 pm »
41. ЗАКОН ЗА БЕЗУСЛОВНАТА ЛЮБОВ И ПРИЕМАНЕ

БЕЗУСЛОВНА ЛЮБОВ означава търпелива, освобождаваща и свободна от очаквания. Да няма нищо емоционално.
Да изпитваш и да приемаш всичко като дар, дори и неприятните неща, защото от тях се учим.


42. ЗАКОН ЗА ПРОСВЕТЛЕНИЕТО КАТО НАЙ-ВИСШ ЗАКОН ЗА ЛЮБОВТА

Просветление означава себепознание и Духовно равновесие, очистване от негативни мисли.

 
43. ЗАКОН ЗА ЛЮБОВТА, СМИРЕНИЕТО И БЛАГОРОДСТВОТО КЪМ ДРУГИТЕ


44. ЗАКОН ЗА БЛАГОДАРНОСТТА

Благодарност, но отправена ВИНАГИ НА ТОЧЕН АДРЕС.  И още,  БЛАГОДАРНОСТ, НО С МЯРКА, за да не притесняваме човека, който ни е помогнал и да не "зацикляме" в тази ситуация, защото някога може да се наложи ние да му помогнем в нещо.


45. ЗАКОН ЗА СЪСТРАДАНИЕТО


46. ЗАКОН ЗА САМООТВЕРЖЕНАТА ЛЮБОВ И ВЯРА В СЪЩНОСТТА НА ЕДИННИЯ ТВОРЕЦ И НЕГОВИТЕ ИСТИНИ - ЗА ВСЕЛЮБЯЩИЯ БОГ


47. ЗАКОН ЗА ЛЮБОВТА И ЕДИНСТВОТО НА ВСИЧКИ СЪЩЕСТВА

Този закон се ръководи от следните 3 принципа:

- ВСИЧКИ НИЕ СМЕ ЕДНО ЦЯЛО

- ИМА ДОСТАТЪЧНО И В ИЗОБИЛИЕ ОТ ВСИЧКО ВЪВ ВСЕЛЕНАТА

- НЕ Е НЕОБХОДИМО ДА ПРАВИШ НИЩО - БЪДИ САМИЯ СЕБЕ СИ, ЗАЩОТО ТИ ВЕЧЕ СИ ТОВА, КОЕТО СИ И ЗАЩОТО ВЕЧЕ СИ БИЛ.48. ЗАКОН ЗА СТРАХА. СТРАХЪТ ОТ НЕИЗВЕСТНОТО И НЕПОЗНАТОТО


49. ЗАКОНИ НА УМА, СЪРЦЕТО И ВОЛЯТА


50. ЗАКОН ЗА ЖЕРТВАНЕТО

Приложението на този закон се проявява в случаите, когато жертваш едно нещо, за да постегнеш друго, когато се отказваш в името на някого и нещо без да изпитваш страдание или болка. Проявявяш отговорност и дисциплина.


51. ЗАКОН ЗА ОГРАНИЧЕНИЕТО

Означава ограничение в името на нещо. Това е един от окултните закони, касаещи медиумите.


52. ЗАКОН ЗА УМЕНИЕТО ДА СЕ ЖЕРТВАТ ДРЕБНИТЕ НЕЩА ЗАРАДИ ГОЛЯМАТА ЦЕЛ

Това е изпитание на Разума и чистотата на Душата, която се е устремила към Светлината. Трудността идва от факта, че понякога тялото и разумът са на различно мнение с Душата.

53. ЗАКОН ЗА ПОСВЕЩАВАНЕТО


54. ЗАКОН ЗА САМОЖЕРТВЕНАТА ЛЮБОВКЪМ ХОРАТА


55. ЗАКОН ЗА РЮБОВТА ВЪВ ВСИЧКИТЕ НЕЙНИ АСПЕКТИ И ПРОЯВЛЕНИЯ. "ЛЮБОВ ОЗНАЧАВА НИКОГА ДА НЕ ТИ СЕ НАЛАГА ДА ПОИСКАШ ПРОШКА"


56. ЗАКОН ЗА ЛЮБОВТА И СВОБОДНАТА ВОЛЯ, МИЛОСЪРДИЕТО, СЪСТРАДАНИЕТО И СПРАВЕДЛИВОСТТА


57. ЗАКОН ЗА БЛАГОСЛОВЕНОСТТА


58. ЗАКОН ЗА ОТГОВОРНОСТТА


59. ЗАКОН ЗА ОБИЧТА - ОБИЧТА Е ВСИЧКО, КОЕТО СЪЩЕСТВУВА. ОБИЧТА Е СБОР ОТ ВСИЧКИ ЧУВСТВА: Омраза, Алчност, Ярост, Похот, Ревност, Завист и др. ТЯ, ОБИЧТА Е, ЦЯЛОТО, СЪВКУПНОСТТА, ТЯ Е ВСИЧКОТО. За да може Душата да изпита съвършената обич, тя трябва да изпита от всяко едно човешко чувство.


60. ЗАКОН ЗА ДОВЕРИЕТО

"НА БЛИЖНИЯ ПОДСКАЗВАЙ ГРЕШКИТЕ МУ, НО МУ ОСТАВИ САМ ДА ИЗБИРА".
« Последна редакция: Януари 28, 2009, 18:24:53 pm от хадзапи »

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Източник ...?

Както и в други подобни "писания", Истината се смесва с откровени манипулации, и фантастични лъжи, приучаващо човека към примирени следване на "божествените закони"...

Мога да оспоря поне половината от тези 'Канони', и ако ви е интересно, ще го направя...

 ;)
musica universalis

Неактивен SMSI-H

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 199

Мога да оспоря поне половината от тези 'Канони', и ако ви е интересно, ще го направя...

 ;)
Давай, интересно е!

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 433
Ами например за това "прави на другите, каквото искаш да ти правят на теб"
ако е някой мазохист, дето обича да го мъчат и нараняват, трябва ли и той да прави това на хората около него, само и само защото на него това му харесва. На него дори може да му е неприятно да го прави, защото е мазохист, а не садист.

(идеята е на Ричард Бах)
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Iris

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 922
Това е малко изопачена вариация на правилото за ненавреждане (ахимса), т.е. човек не трябва да прави нищо, което пряко или косвено наврежда на други същества, било то с мисли, желания или постъпки. В 35-тия закон се вижда друга част от същото правило (и все пак не е много точно защото болката може да доведе до положителни резултати).
Всъщност посочените закони могат да се обобщят в доста по-малък брой.

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Източник ще дам, когато свърша със изписването на законите. Те са около 400. Това са събирани от различни източници и представени в книгата, която имам. Просто събиране на едно място на тези т.нар. закони от различни места. Труда на авторката не е малък, защото литературата от която ги е систематизирала, не е малко. В книгата са дадени от къде са събирани, но библиографията е поне над 40-50 книги.
Не зная тази книга да я има в нета.

Поради това, че дадената информация всъщност е сбор от най-различни места, то има и противоречия в тези закони, а и някои ще видите, че по смисъл направо се повтарят.

Не мога да ги пусна всичките наведнъж, когато имам такава възможност. Избрах начина на писане да е в пакет по 20. Към някои има коментари, към други няма. От тези, които имат коментари пиша само есенцията, защото често се повтарят по смисъл изреченията.

Всеки има свободата да си ги тълкува както иска. Просто досега не ми беше попадала такава систематизация изобщо на каквито и да са закони, било езотерични, било "космични". Някои са противоречиви, други имат над какво да се замисли човек, трети са неприемливи за едни или други, на четвърти интерпретацията им не е ясна и се губи смисъла им, пети са си точно на мястото, и т.н.

Наистина, нека който мнение, по който е да е закон да го сподели, защото опита и индивидуалното мнение са ценни неща.

trader

 • Гост
Относно: Божествените закони за еволюция
« Отговор #8 -: Януари 26, 2009, 22:55:48 pm »
хадзапи, после ако искаш ги закачи в едно файлче, да ги изтеглим. :) Айде, мерси за работата, дето си се нагърбил....и чакаме. :) Бъди жив и здрав!
« Последна редакция: Януари 27, 2009, 09:08:09 am от Mirotvorec »

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Относно: Божествените закони за еволюция
« Отговор #9 -: Януари 28, 2009, 19:00:34 pm »
61. ЗАКОН НА ЖИВОТА

Означава човек да мисли правилно, да расте, да поддържа живота си, да търси правилните начини, т.е. да бъдеш всякога добре нахранен, облечен и обут и да поискаш помощ, ако се нуждаеш от такава, но да не посягаш към прекъсване на живота, защото проваляш кармичния план.

62. ЗАКОН ЗА БИТИЕТО

63. ВСЕМИРЕН АБСОЛЮТЕН ЗАКОН ЗА ЕДИННАТА, ВЕЧНАТА ИСТИНА. "НИКОГА НЕ КАЗВАЙ НА НИКОГО НИЩО, ОСВЕН ЦЯЛАТА ИСТИНА И НЕКОГА НЕ ПРИЕМАЙ НИЩО ОСВЕН ИСТИНАТА"

Този закон е свързан със "Закона за Свободния Избор".
Във Вселената не съществуват тайни. Вселената е изпълнена с нашите мисли. Всеки от нас сам пише собственото си досие в т.нар. АКАШОВИ ЗАПИСИ., съхраняващи всяка мисъл, действие, случка или разговор на всеки от нас. Всеки, докоснал се до истината, неизменно разкрива своята доброта и същността си пред другите.

64. ЗАКОН ЗА АБСОЛЮТНАТА ПРАВДА И ХАРМОНИЯ ПРИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЕТО МЕЖДУ РАЗЛИЧНИТЕ СИЛИ

Този закон играе съществена роля при кармата и други неща от Духовния и Материалния свят

65. ЗАКОН ЗА СЪВМЕСТЯВАНЕТО НА ДВАТА ПРИНЦИПА ЗА ИСТИНАТА: - ИСТИНАТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАПАЗЕНА В ТАЙНА И ИСТИНАТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОГЛАСЕНА.

Първият принцип се отнася за преждевременно предоставена информация, която би могла да навреди, ако не се използва в точно определеното време и от подходящите хора; ИСТИНАТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОГЛАСЕНА - Този принцип се отнася за закъснялата информация, която вече става ненужна.

66. ЗАКОН ЗА НАТРУПВАНЕ НА ДУХОВНА ЕНЕРГИЯ (СВЕТЛИНА)

Това Душата осъществява чрез непрекъснатия процес на УЧЕНЕ, ИЗРАСТВАНЕ И РАЗВИТИЕ НА ДУШАТА. Този закон е свързан със "Закона за развитие на човешката душа".

67. ЗАКОН ЗА ИЗРАСТВАНЕТО.

68. ЗАКОН ЗА НАТРУПВАНЕ НА ДУХОВНАТА ЕНЕРГИЯ - ДУХОВНАТА СВЕТЛИНА У ВСЕКИ ДУХ С ЦЕЛ ПРЕМИНАВАНЕТО МУ ОТ ЕДНО ИЗМЕРЕНИЕ В ДРУГО И ОТ ЕДИН СВЯТ В ДРУГ

Имат се предвид твърди и материални светове от по-фина материя или газ. ТОВА Е ЕВОЛЮЦИЯ, която е процес и не се извършва като върви по права линия. Случва се понякога зацикляне на място или връщане назад в развитието, за да се тръгне след това отново към по-висша цел.

69. ЗАКОН ЗА УСПЕХА

70. ЗАКОН ЗА СЪЧУВСТВИЕТО И МЪДРОСТТА

71. ЗАКОН ЗА СПРАВЕДЛИВОСТТА МЕЖДУ ХОРАТА

НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА СЪДИ, ДА ОТМЪЩАВА, ДА НАКАЗВА.

72. ЗАКОН ЗА БЕЗУСЛОВНОТО, БЕЗРЕЗЕРВНО ДОВЕРИЕ И ОБИЧ В БОГ

Преминава през обичта към ближните, враговете и заобикълящия ни свят.

73. ЗАКОН ЗА БИТИЕТО НА ВЕЛИКИЯ ДУХ НА БЛАГОДАТТА

74. ЗАКОН ЗА СЕДМИЯ ДЕН, ПОСВЕТЕН НА БОГА. БЛАГОДАРНОСТ КЪМ БОГА.

75. ЗАКОН ЗА ОБРЕДНОТО ТАЙНСТВО

76. ЗАКОН ЗА ПОКАЯНИЕТО И ТАЙНСТВОТО НА ПРИЧАСТИЕТО

77. ЗАКОН ЗА ТАЙНСТВОТО НА КРЪЩЕНЕТО

Извършва се пречистване чрез водата, която има способността да носи "информация" и да променя свойствата си. Създава се благоприятно енерго-информационно поле, от което "кръстеният" може да се възползва за своето духовно пречистване по пътя към Светлината. Тук саществена роля играе личният избор, защото може да преминеш през кръщението, а Душата ти да носи неискрени подбуди.

78. ЗАКОН ЗА ВЕЧНОТО, ЗА СЪЗИДАНИЕТО И ЗА ВЪЗХОДА

79. ЗАКОН ЗА БЕЗГРАНИЧНОСТТА

Този закон се отнася до безграничното израстване нивото на духовното съзнание, т.е. за духовното израстване на човека.

80. ЗАКОН ЗА ПЪЛНОТО ЕДИНЕНИЕ С БОЖЕСТВЕНИЯ РАЗУМ

Това е БОЖЕСТВЕНОТО, ВЪРХОВНОТО СЪЗНАНИЕ - ЦЯЛОСТНО СЪЗНАНИЕ, съзнателно Единение с Бог, т.е. ДА СТАВАШ ЕДНО ЦЯЛО С ВСИЧКО. Отделяне не съществува. РАЗЕДИНЕНИЕ НЕ СЪЩЕСТВУВА, защото не съществува ОТДЕЛЯНЕ НА НИЩО ОТ НИЩО. ИМА САМО ЕДИНЕНИЕ, ИМА САМО ЕДИНСТВО. Всичко в живота е процес на ЕДИНЕНИЕ И ОТДЕЛЯНЕ, ЕДИНЕНИЕ И ПАК ОТДЕЛЯНЕ. Това е ритъмът, създал самият Живот. Животът е цикъл от редуване на различни противоположни неща.


« Последна редакция: Януари 28, 2009, 19:02:54 pm от хадзапи »

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
81. ЗАКОН, УПРАВЛЯВАЩ СВЕТОВНОТО ПОЛЕ НА СЪЗНАНИЕТО

Това е закон, контролиращ запазването на цялостната информация за животите и преражданията на всички живи същества.

82. ЗАКОН ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА ЦЯЛОСТНАТА ИНФОРМАЦИЯ ОТ ПРЕРАЖДАНИЯТА, ЖИВОТИТЕ И ВРЪЗКИТЕ НА ВСИЧКИ ЖИВИ ХОРА

Това е информация от всякакъв род, касаеща живота на хората, която се съхранява в "СВЕТОВНОТО ПОЛЕ НА СЪЗНАНИЕТО", наричано "АКАШОВИ ЗАПИСИ", "ЗАЛА НА ЛЕТОПИСИТЕ", "ЗАЛАТА С ГОБЛЕНА", чиито нишки и цветове са животите на всеки от нас, както и 12-те "БИБЛИОТЕКИ", разположени в различните измерения.

83. ЗАКОН ЗА ВЯРАТА

   - ВЯРА В ЕДИННИЯ БОГ

   - ВЯРА В САМИЯ СЕБЕ СИ

   - ПОДКРЕПЯЙТЕ ВЯРАТА В ДРУГИТЕ ХОРА, защото това увеличава техните възможности.

84. СИЛАТА НА ВЯРАТА ТВОРИ ЧУДЕСА

85. ПЪТЯТ НА ВЯРАТА, ЦЕЛЕУСТРЕМЕНОСТТА И ВЪЗВИСЯВАНЕТО НА ДУХА МИНАВАТ ПРЕЗ НЕДОВЕРИЕТО

86. ЗАКОН ЗА ВЯРАТА В ЕДИННИЯ ПЪТ КЪМ СПАСЕНИЕ НА ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО

За този закон е без значение каква вяра носи в сърцето си всеки отделен човек.

87. ЗАКОН ЗА ЕДИНЕНИЕТО НА ВСИЧКИ ВЕРОУЧЕНИЯ (ДУХОВНИТЕ ПЪТИЩА), ВЪЗНИКНАЛИ НА МАЙКАТА ЗЕМЯ В ЕДИННО СЕМЕЙСТВО

Едно ОБЩО МОЛИТВЕНО ПОЛЕ, което да включва обединяването на всички религии.

88. ЗАКОН ЗА МОЛИТВАТА И ПОКЛОНЕНИЕТО ПРЕД БОГ

Чрез молитвата можеш да се стремиш към 3 неща:
  - ДА БЛАГОДАРИШ
  - ДА МОЛИШ
  - ДА ХВАЛИШ

Молитвата е сила, която се излъчва от нас към Вселената и чрез нея ние сами изграждаме собственото си молитвено поле, като едновременно с това се стремим да се освободим от гнева, за да не го превръщаме в собствен емоционален модел. Това е проблем, който трябва да овладяваме, но същевременно не бива да корим себе си твърде много, защото това вече ще означава ИЗЛЪЧВАНЕ НА ОТРИЦАТЕЛНА МОЛИТВА, което ще задържи нашето духовно развитие.
Трябва да се стремим към разрушаване на емоционалния ни модел на ГНЕВА. Това е трудно, защото изисква непрекъснато самонаблюдение и отхвърляне на лошите мисли и чувства.
ЦЕЛТА НА МОЛИТВАТА е да успокои мисълта ни - да укроти вътрешните ни демони; търсейки Божествена подкрепа и помощ да намерим лек за днешните си болки или сила по.лесно да понесем трудностите; да потърсим защита срещу противника си.
Въоръжете се с търпение и вяра, защото "БОГ БАВИ, НО НЕ ЗАБРАВЯ".
Молете се без излишни думи и помпозни фрази. Не шумете около себе си. Бог чува и безмълвните ви молитви.

89. ЗАКОН ЗА ИЗОБИЛИЕТО И МНОЖЕНЕТО С БОЖИЯТА ВОЛЯ


Трябва да се научим, както да получаваме, така и да даваме, за да се поддържа вечното движение и равновесие. "ДАЙТЕ Е ЩЕ ВИ СЕ ДАДЕ!"


90. ЗАКОН ЗА ДАВАНЕТО И ПОЛУЧАВАНЕТО. "КАКВОТО ДАВАТЕ НА ДРУГ, ГО ДАВАТЕ И НА СЕБЕ СИ", "КАКВОТО СЕ ДАВА, ТО ВИ СЕ ВРЪЩА"

Всичко, което излиза от теб, то се връща към теб СЕДЕМКРАТНО. Този закон е свързан със "Закона за причината и следствието".

91. ЗАКОН: "КОГАТО СИ ПОЛУЧИЛ НЕЩО, СИ ДЛЪЖЕН ДА ДАДЕШ В ЗАМЯНА ДРУГО, КОЕТО Е РАВНОСТОЙНО НА ПОЛУЧЕНОТО ОТ ТЕБ"

92. ЗАКОН ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА ЕНЕРГИЯТА

Ако доброволно не се реваншираш, съдбата ще те принуди като или ще ти отнеме нещо ценно, или ще заплатиш с влошено здраве. Не подценявайте този закон.

93. ЗАКОН ЗА КОМПЕНСАЦИЯТА

Свързан е със "Закона за даването и получаването" и "Закона за взаимопомощта между хората".

94. ЗАКОН ЗА УМНОЖАВАНЕТО

"КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ДАВАШ, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ТИ СЕ ВРЪЩА".

95. ДУХОВЕН ЗАКОН - "ТОЗИ, КОЙТО ПРЕСЛЕДВА НЕЩО ЗА ЛИЧНА ПОЛЗА, ЩЕ ГО ЗАГУБИ"

96. ВИСШ БОЖЕСТВЕН ЗАКОН ЗА РАСТЕЖА И ТРАНСФОРМАЦИЯТА - ЗА ПРЕВРЪЩАНЕТО ПОСРЕДСТВОМ СИЛАТА НА МИСЪЛТА. ПОВИШАВАНЕТО НА СОБСТВЕНИТЕ СИ ВИБРАЦИИ И СВЪРЗВАНЕТО С ВСЕМИРА

В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ СТАВА ИЗДИГАНЕ НА СЪЗНАНИЕТО НА ДРУГО НИВО. Съзнанието е това, което поставя ограниченията пред смъртните хора. По силата на този закон притежаващите по-фина, т.е., с по-високи вибрации енергия, могат изведнъж да се появяват и изчезват, да преодоляват препятствия като повишават собствените си вибрации до степени, по-високи от тези на препятствието. Този закон е свързан със "Закона за изявата" и "Закона за Всемирната енергия".

97. ЗАКОН ЗА ВСЕМИРНАТА ЕНЕРГИЯ, ВСЕМИРНАТА СИЛА, БОЖИЯТА СИЛА

Тя е доставена от Бог, за да я използват всички негови чада. Тя се намира навсякъде и може да се улови от всеки, стигнал до определена фаза на съзнанието, която е вън от подозрението на обикновените смъртни. С тази енергия обикновено могат да си служат онези Духовни учители, които се връщат на Земята, за да ни учат. Те не се прераждат. Техните тела са духовни, а не материални като нашите. Но ако ги пипнете, ръцете ви ще преминават през тях и техните през Вас като през въздух.

98. ЗАКОН ЗА ЗАДОВОЛЯВАНЕ НА НУЖДИТЕ ОТ УНИВЕРСАЛНАТА СУБСТАНЦИЯ, където съществуват всички провизии в изобилие. За целта е необходимо да повишим вибрациите си и да се свържем с Всемира. По този начин жителите на Шамбала се изхранват и обличат.

99. ЗАКОН ЗА УДОВЛЕТВОРЯВАНЕТО

Вселената е неизчерпаем източник, но трябва да поискаме. Ако не поискаме, няма да ни се даде.

100. ЗАКОН ЗА ЗНАНИЕТО

По този закон се развива РАЗУМЪТ. Пътят на знанието се извървява със смирение и търпение. Затова е и поговорката "КОЙТО ТРУПА ЗНАНИЕ, ТРУПА И МЪКА".

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
101. ЗАКОН ЗА ЗНАНИЕТО

По този закон се развива РАЗУМЪТ.

102. ЗАКОН НА ПОЗНАНИЕТО

103. ЗАКОН ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО, ТАКТ И ДИПЛОМАТИЧНОСТ

104. ЗАКОН ЗА ПРИЕМАНЕТО НА ТОВА, КОЕТО НЕ СИ В СЪСТОЯНИЕ ДА ПРОМЕНИШ

"СЪЗДАЙ СИ СВОЯ СВЯТ, А ВЪНШВИЯ ГО ОСТАВИ ТАКЪВ, КАКЪВТО СИ Е". ПРОМЕНИ САМО СВОЕТО ОТНОШЕНИЕ КЪМ НЕГО. ВЪВ ВСЕЛЕНАТА НИЩО НЯМА ЗНАЧЕНИЕ, АКО ТИ САМ НЕ МУ ВЛОЖИШ ТАКОВА. Всичко зависи от гледната точка. ДА ПРИЕМЕШ ВЕЩО НЕ ЗНАЧИ ДА СЕ СЪГЛАСИШ С НЕГО. НЕ ПОСТАВЯЙ ЕТИКЕТИ НА ЕДНО ИЛИ НА ДРУГО НЕЩО. ПРЕВЪРНИ СЕ В ОБЕКТИВЕН НАБЛЮДАТЕЛ. Така ще се освободиш от чувството за безизходност.

105. ЗАКОН ЗА НЕСЪПРОТИВАТА И ПРИЕМАНЕТО

Не отвръщай на аглесивността с агресивност. ТОВА РАЗКОЛЕБАВА ПРОТИВНИКА. Онова на което се съпротивляваш, става по-упорито и те преследва, защото му вдъхваш живот и го правиш реално - посаждаш го по-здраво и по-надълбоко. Това е така, защото се задейства "Законът за привличането" във всички негови аспекти - привличане на хора, енергии, събития и др.
Да приемеш, че нещата съществуват и са такива, каквито са, ОЗНАЧАВА ДА НАМЕРИШ СВОБОДАТА. Отричането на нещо утвърждава факта, че то съществува и тогава то ти се изплъзва от контрол и влияние.
ПРИЕМИ ГО И СЛЕД ТОВА ГО ПРОМЕНЯЙ.  При среща с проблем направи нещо приятно. Спомни си приятни неща от живота, весела мелодия, за да можеш да се освободиш от страха към него и да се успокоиш. ОБВИЙ ГО С ЛЮБОВ И НЕ МУ ВЛАГАЙ СМИСЪЛ, КОЙТО ТОЗИ ПРОБЛЕМ НЕ ЗАСЛУЖАВА. ПРИЕМИ ГО КАТО ПОРЕДНОТО СВОЕ ЖИТЕЙСКО ИЗПИТАНИЕ И УРОК.

105. ЗАКОН ЗА ПОКОРСТВОТО И ПОДЧИНЕНИЕТО

Този закон се отнася до спазването на съществуващите действащи духовни и човешки закони, които сме длъжни да спазваме, независимо от това дали ги одобряваме или не ги одобряваме.

106. ЗАКОН ЗА БОЖЕСТВЕНИА ВСЕЛЕНСКИ ПОРЯДЪК И ВЕЧНОСТТА НА ВСЕЛЕНАТА С НЕЙНИЯ ОСНОВЕН ЕСТЕСТВЕН РИТЪМ НА "ПРИБЛИЖАВАНЕ" И "ОТДАЛЕЧАВАНЕ" ОТ ЕДИНСТВОТО

107. ХАРМОНИЯ НА ВСИЧКО С ДУХОВНАТА СУБСТАНЦИЯ, ВСЕЛЕНСКАТА СВРЪХДУША С ЦЯЛОТО

108. ЗАКОН НА ВСЕЛЕНАТА ЗА СВОБОДАТА НА ВСЯКА ДУША ДА ИЗВЪРВИ ПЪТЯ СИ

109. ЗАКОН НА ВСЕЛЕНАТА ЗА СВОБОДАТА НА ВСЯКА ДУША ДА ИЗБЕРЕ СОБСТВЕНАТА СИ СЪДБА. НИКОЙ НЕ Е ОТГОВОРЕН ЗА ДРУГА ЧОВЕШКА ДУША

110. ЗАКОН НА ВСЕЛЕНАТА ЗА СВОБОДАТА ДА МОЖЕШ ДА БЪДЕШ, ДА ПРАВИШ И ДА ИМАШ ВСИЧКО, КОЕТО СИ СПОСОБЕН ДА СИ ПРЕДСТАВИШ. Земята е планетата на СВОБОДНАТА ВОЛЯ - ЗОНА НА СВОБОДНАТА ВОЛЯ И СВОБОДЕН ИЗБОР

111. ЗАКОН ЗА СВОБОДНАТА ВОЛЯ

Свободната воля съществува между двата полюса  - на добро и зло.

112. УНИВЕРСАЛЕН ЗАКОН ЗА НЕНАМЕСАТА

Този закон изисква от всяко живо същество да зачита Свободната воля на всяко друго живо същество. Не налагайте, а само предложете, предупредете за опастности.

113. ЗАКОН ЗА ПРАВОТО НА СВОБОДЕН ИЗБОР

114. ЖИТЕЙСКИ ЗАКОН, ГЛАСЯЩ, "КАКВОТО ИЗБЕРЕШ ДА ВИЖДАШ И МИСЛИШ, ТОВА ЩЕ ПОЛУЧИШ"

Всичко зависи от гледната точка на всеки. Нищо не е интересно, ако не ви интересува!

115. ВСЕОБЩ ЗАКОН ЗА СВОБОДНАТА ВОЛЯ И СВОБОДНИЯ ИЗБОР НА ДУШАТА НИ

116. ЗАКОН ЗА СВОБОДНАТА ВОЛЯ НА ВСИЧКИ ЖИВИ СЪЩЕСТВА И НА ВСИЧКИ НИВА НА СЪЩЕСТВУВАНЕ

117. ЗАКОН ЗА СВОБОДАТА НА ИЗБОРА И СВОБОДНАТА ВОЛЯ, СВЪРЗАН С ОТГОВОРНОСТТА ЗА РЕШЕНИЯТА И ПОСЛЕДСТВИЯТА ОТ ТЯХ, ОСЕЯЛИ ПЪТЯ НА ИСТИНАТА И РАЗВИТИЕТО НА ДУХА

Този закон е свързан със "Закона за Единната и Вечната истина". Съществува възможността от грешки в живота на хората по пътя им към СЪВЪРШЕНСТВОТО, но чрез тях човек най-бързо помъдрява.
"ИЗБИРАЙ, НО НЕДЕЙ ДА ИСКАШ". Чрез свободния избор ти опознаваш себе си като творец, т.е. ОПРЕДЕЛЯШ КОЙ СИ ТИ. В резултат на всички свои ИЗБОРИ ти си това, КОЕТО СИ. Такава е и върховната цел на Бог. ИЗБОРЪТ, КОЙТО ДУХЪТ ПРАВИ, Е НАЙ-ВИСШИЯТ В СРАВНЕНИЕ С ИЗБОРА, КОЙТО ПРАВИ ТЯЛОТО ИЛИ СЪЗНАНИЕТО НИ. Най-добре е този избор да е единен, а не тялото да иска, а разумът да забранява.

Твърденията ни, започващи АЗ СЪМ..., са изявления за състоянието на нещата и нашето отношение към тях, т.е., "КОЕ Е И КОЕ НЕ Е". С това се определяме КОЙ КОЙ Е в тази ситуация.
ВСИЧКО, КОЕТО ПРОИЗНЕСЕТЕ СЛЕД ДУМИЧКАТА "АЗ" СЕ ПРЕВРЪЩА В КОМАНДА ЗА ВСЕЛЕНАТА!!! Веднага става задвижване на енергийни процеси.

118. ЗАКОН ЗА НЕПРЕСТАННАТА ПРОМЯНА В ПОВЕДЕНИЕТО НА ХОРАТА

Този закон касае още и промяната, настъпваща и в неживата материя чрез всичко, което човек мисли, говори и върши, когато открито заявява "ТОВА СЪМ АЗ", "ТОВА Е МОЯТА ИСТИНСКА СЪЩНОСТ".

119. ЗАКОН ЗА ПРАВОТО НА ЖИВОТ

120. ЗАКОН ЗА НЕУВРЕЖДАНЕ НА ЧОВЕШКОТО ТЯЛО

Този закон с еднаква сила важи и в Духовен и в Материален план. невъплътеният в тяло Дух на починал човек няма право да отмъщава и уврежда тялото на жив човек. Същият закон е валиден и при живите хора. Не се проявява снизхождение и към самоубийците.

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
121. ЗАКОН ЗА ПОДДЪРЖАНЕ НА ЖИВОТА

122. ЗАКОН ЗА ВНУШЕНИЕТО ВЪРХУ СЕБЕ СИ С ЦЕЛ ЛЕЧЕНИЕ

123. ЗАКОН ЗА ЖАЖДАТА ЗА ЖИВОТ И ИНСТИНКТА ЗА САМОСЪХРАНЕНИЕ

124. ЗАКОН ЗА ТРИЕДИНСТВОТО НА
  - САМОСЪХРАНЕНИЕТО

  - САМООБЕЗПЕЧАВАНЕТО

  - РАЗМНОЖАВАНЕТО


125. ЗАКОН ЗА САМОСЪХРАНЕНИЕТО

Това е реакция при сигнал за вероятна опастност, както стремеж да се саздават обстоятелства, способни най-добре да подсигурят жизнената дейност на човешкото тяло.

126. ЗАКОН ЗА САМООБЕЗПЕЧАВАНЕТО

Храна, дрехи, жилище и др.

127. ЗАКОН ЗА ГОЛЯМОТО РАВНОВЕСИЕ

Той създава дисциплина, изисква търпение, ангажираност и Избор на Свободна воля.

128. ЗАКОН ЗА ТРИЕДИНСТВОТО

    - ДУХ

    - ДУША

    - ТЯЛО


129. ЗАКОН ЗА ХАРМОНИЯТА МЕЖДУ ЧОВЕШКОТО ТЯЛО, УМА И ДУШАТА


ДУШАТА ЗАЧИВА, УМЪТ СЪЗДАВА, ТЯЛОТО ИЗЖИВЯВА.


130. ЗАКОН ЗА ОЦЕЛЯВАНЕТО И ПРИСПОСОБЯВАНЕТО ЧРЕЗ ПОДБОР И РАЗВИТИЕ

131. ЗАКОН НА ПРИРОДАТА "ПО-СИЛНИЯТ ИЗЯЖДА ПО-СЛАБИЯ"

132.ЗАКОН ЗА НЕОГРАНИЧЕНИТЕ РЕСУРСИ НА ВСЕЛЕНАТА

133. ЗАКОН НА ПРИРОДАТА "ПО-ГОЛЯМОТО ИЗЯЖДА ПО-МАЛКОТО"

Този закон се изявява в хранителната верига за поддържане на живота, а също в енергиен план - по-малкото да служи за енергия на по-голямото.

134. ЗАКОН ЗА РАЗВИТИЕ ОТ ПО-ПРОСТОТО КЪМ ПО-СЛОЖНОТО КАТО НЕПРЕКЪСНАТ ПРОЦЕС КЪМ УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ


Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
ЕНЕРГИЙНИ ЗАКОНИ, УПРАВЛЯВАЩИ ВСЕЛЕНАТА


135. ЗАКОН ЗА ВСЕЛЕНСКИЯ БОЖЕСТВЕН ПОРЯДЪК И ВЕЧНОСТТА НА ВСЕЛЕНАТА

136. ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕ И ПОРЯДЪК НА ВСЕЛЕНСКИТЕ СТРУКТУРИ

137. ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕТО ВЪВ ВСЕЛЕНАТА - ВСИЧКИ НЕЩА СА ВЪВ ДВИЖЕНИЕ

138. ЗАКОН ЗА ДИНАМИКАТА И ВЕЧНОТО ДВИЖЕНИЕ НА СВЕТОВЕТЕ

139. ЗАКОН "ВЪВ ВСЕЛЕНАТА НЕ СЪЩЕСТВУВАТ СЛУЧАЙНОСТИ И СЪВПАДЕНИЯ"

Т. нар. в бита ни "чудеса", "съвпадения" или "късмет", преживявани от някои от нас, СА ЗОВ ЗА ПРОБУЖДАНЕ, ОТПРАВЯНИ ОТ ВСЕЛЕНАТА.

ОТ ТОЗИ ЗАКОН ДО №177 ГИ НЯМА. В КНИГАТА ЛИПСВА ЕДНА ПЕЧАТАРСКА КОЛА

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
ЗАКОНИ, РЪКОВОДЕЩИ ЗЕМНИЯ ПЛАН ЗА ДУХОВНАТА ЕВОЛЮЦИЯ И ЗАКОНИТЕ НА ДУХА И МАТЕРИЯТА


176. ЗАКОН ЗА НАТРУПВАНЕ НА ДУХОВНА ЕНЕРГИЯ (СВЕТЛИНА)

Душата осъществява това чрез непрекъснатия процес на УЧЕНЕ, ИЗРАСТВАНЕ И РАЗВИТИЕ НА ДУШАТА ЧРЕЗ ОТСТРАНЯВАНЕ НА НЕГАТИВНИТЕ КАЧЕСТВА (гордост, егоизъм, ревност и др.). Този закон е свързан със "Закона за развитието на човешката душа".

177. ЗАКОН ЗА ВЪТРЕШНАТА ДУХОВНА КРАСОТА НА ЧОВЕКА

178. ЗАКОН ЗА ВЕЧНИЯ ПРОГРЕС

    - духовен напредък

    - нравствен

    - интелектуален и др.


179. ЗАКОН ЗА ЕДНАКВИТЕ ЕНЕРГИИ НА ДУШИТЕ, ОБИТАВАЩИ ОБЩИ ДУХОВНИ НИВА (ИЗМЕРЕНИЯ) - ОБЩО ДУХОВНО МЯСТО

Душите на земни и извънземни с еднакво духовно развитие и сходни интереси след смъртта си се отправят и събират в общи духовни нива. ПОДОБНИТЕ УМОВЕ СЕ СЪБИРАТ И ГРАВИТИРАТ ЗАЕДНО. Всички те мислят и действат по еднакъв начин.

180. ЗАКОН ЗА СИНХРОНИЗАЦИЯ НА ПОСТЪПКИ И ЧУВСТВА

181. ЗАКОН ЗА БИТИЕТО НА ДУХА

В своето развитие Духът преминава през следните етапи на развитие: зародиш, детство, порастване, зрялост, Съвършенство.

182. ЗАКОН ЗА БИТИЕТО И РАЗВИТИЕТО НА ВЪПЛЪТЕНАТА В ТЯЛО ЧОВЕШКА ДУША

При законите на душата характерна проява е ВЯРАТА: вяра в собствените сили. Вяра в другите. Вяра в успеха и др.

Този закон действа независимо от вероизповеданията.

183. ЗАКОН ЗА ЕДИННАТА ДУХОВНА СЪЩНОСТ И ВЗАИМОДЕЙСТВИЕТО МЕЖДУ ДУШИТЕ

184. ЗАКОН, ОСИГУРЯВАЩ ЛЕЧЕНИЕ НА ДУШАТА. ДУШАТА Е СУМА ОТ ВСИЧКИТЕ ЧУВСТВА, КОИТО СЪТВОРЯВАМЕ ПО ВРЕМЕ НА ВСИЧКИТЕ СИ ПРЕРАЖДАНИЯ.
ПАМЕТТА Е СЪЗНАНИЕТО НА ВСИЧКИ ЧУВСТВА.


След всяка смърт Душата отнася със себе си в отвъдното цялото съзнание и опит, натрупани през живота. Тази съзнателност и опитност на Душата е съхранена завинаги, макар че, раждайки се отново, ние не помним нищо от това, защото се е задействал "Законът за амнезията", за да не се попречи на Душата да трупа нови опитности и знания, да взима решения, не разчитайки на стария си опит. По този повод Крион ни съветва да не опитваме чрез регресия да се ровим в миналите си прераждания, защото Душата ни в ония животи е имала друга цел и Програма. Епохата е друга. Други са били нравите и бита.


ЛЕЧЕНИЕТО НА ДУШАТА СЕ ИЗВЪРШВА ПО РАЗЛИЧНИ НАЧИНИ в зависимост от натрупаната негативна енергия от лоши мисли и действия. Лечението може да се извърши по средните начини:

     - Душата приема да се прероди отново като изживее по-тежък живот - на недъгав, слабоумен, беден и др.

     - Душата може да се прероди отново, но може да раздели енергията си и да изживее едновременно живот на двама или трима души, които не са близнаци, а са от различни краища на света и не се познават.

     - Душата може да предпочете да се обучава и изчиства негативи или да работи в отвъдното.

     - Душата, с помощта на Духовни учители, може да споделя своя опит заедно с други души, да правят изводи и поуки от грешките.

185. ЗАКОН ЗА АМНЕЗИЯТА НА ДУШАТА ПРИ НОВО ПРЕРАЖДАНЕ

186. ЗАКОН ЗА РАЗВИТИЕ И ИЗРАСТВАНЕ В ДУХОВНАТА ЙЕРАРХИЯ

187. ЗАКОВ ЗА НЕОТКАЗВАНЕ НА ДУШАТА ОТ ВЕЧЕ ПРИДОБИТИТЕ ОПИТНОСТИ

В РАЗВИТИЕТО НА ДУШАТА НИКОГА НЯМА ВРЪЩАНЕ НАЗАД, ако не се налага да пологне на друга Душа.

Съзнанието и цялата опитност на Душата, събрани от всичките й многобройни прераждания, се съхраняват завинаги. След смъртта, когато Душата се завърне, тя се съединява с оставената горе своя част и се ПРЕВРЪЩА В ДУХ.

188. ЗАКОН ЗА ПАРАЛЕЛНИЕ СВЯТ НА ДУХОВЕТЕ

ТОЙ Е НА МНОГО НИВА  и се прониква и разстила около нея в много СЕЛЕНИЯ, ПОДНИВА И ИЗМЕРЕНИЯ.

189. ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕТО НА ДУШАТА

190. ЗАКОН ЗА ТРАНСМУТАЦИЯТА НА ДУХА

ТРАНСМУТАЦИЯТА ПРЕДСТАВЛЯВА ПРОЦЕС НА НЕПРЕСТАННО ПРЕРАЖДАНЕ НА ДУХА ДО ТОГАВА, ДОКАТО СЕ ИЗЧИСТИ ОТ НЕГАТИВИТЕ И СЕ ИЗПЪЛНИ С ЧИСТАТА ЕНЕРГИ, ЗА ДА СЕ СЛЕЕ С ДУХОВНАТА СУБСТАНЦИЯ - ВСЕЛЕНСКАТА СВРЪХДУША, НАРЕЧЕНА БОГ.

Когато Душите се подготвят за ново прераждане, им се дава право да извлекат информация от АКАШОВИТЕ ЗАПИСИ за чужди животи и преживявания. Тази информация се отпечатва в душата като собствено преживяване. ТОВА СЕ НАРИЧА "ОТПЕЧАТЪК". Той съдържа всички емоции, спомени и чувства. Така някой човек може да е изживял 3 живота, а да носи опита от 300. Тези отпечатъци са като спомагателни средства и особено са задължителни за хората от други планети, за да са подготвени предварително за новите условия на чуждата планета, когато се озоват там. Така те ще са се запознали предварително с обичаите, религията, политиката и др. Това ще бъде тяхната база за сравнение.

Отпечатъците стават част от душата и тя ги носи в себе си, без да е била в тяло по време на тези преживявания. Затова чувате за появата на няколко Клеопатри и Наполеоновци, както и други велики личности. Отпечатъците се определят в зависимост от това какви са целите на новото прераждане, за което се подбират и подходящите отпечатъци.

ТОЗИ ПРОЦЕС СЕ РЪКОВОДИ ОТ СПЕЦИАЛНА ЙЕРАРХИЯ И СЕ ОБСЛУЖВА ОТ ГЛАВНИЯ КОМПЮТЪР.

В момента на раждането отпечатъците са подбрани и завършени, но това може да не е окончателно. На Душата може на по-късен етап да се наложи да поеме по време на сън още допълнителни отпечатъци. Човекът няма да усети това.

191. ЗАКОН "НИКОЙ НЯМА ПРАВО НА СОБСТВЕНОСТ ВЪРХУ ОТПЕЧАТЪЦИТЕ ОТ ИЗЖИВЕНИТЕ ЖИВОТИ, СЪДЪРЖАЩИ СЕ В АКАШОВИТЕ ЗАПИСИ"

192. ЗАКОН ЗА ИЗКУПЛЕНИЕТО ПРИ ДУШИТЕ

ИЗКУПЛЕНИЕТО означава осъзнаване и преживяване на страданията, които сме причинили на другите с решенията и постъпките си спрямо тях. А това означава още да осъзнаем, че всеки от нас Е ЧАСТ ОТ ЦЯЛОТО И ВСИЧКИ НИЕ СМЕ ЕДНО ЦЯЛО.

193. ЗАКОН ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕТО И ПРИСЪДАТА


Този закон се задейства, когато допуснатите прегрешения носят съответната санкция, но тя не е като наказание. Нейната цел е осъзнаване и дисциплиниране, което може да се нарече и изкупление заради ненаучен урок от живота.


194. ЗАКОН ЗА ИЗПИТАНИЕ И ИЗКУПЛЕНИЕ

Този закон е приложим в земни условия, когато преминаваме през тежки периоди от живота си или когато ни се случват периоди на тежки загуби и т.н. Чрез тези събития и периоди човек се учи на ТЪРПЕНИЕ, СМИРЕНИЕ И МЪДРОСТ. Учи се да контролира едни от ной-отрицателните си качества - ГОРДОСТТА И ЕГОИЗМА. Изпитанията и изкупленията не са наказания. Те са уроците на живота, заради които сме се преродили на Земята.

195. ЗАКОН ЗА ДУХОВНИЯ РАЗЦВЕТ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

196. ЗАКОН ЗА УМНОЖАВАНЕ НА ДУХОВНАТА СИЛА

197. ЗАКОН ЗА ВЗАИМОПОМОЩТА НА ДУШИТЕ

По-еволюиралите и пречистени души, които са с по-силна енергия, могат да изберат да помогнат и да изтеглят някои по-слаби души.

По силата на този закон понякога става и СЪБИРАНЕТО И ОБРАЗУВАНЕТО НА СЕМЕЙСТВАТА. Различни по дух и характер индивиди образуват семейства, за да могат едните да помогнат на другите. Това е заложено в "Предварителната програма" на всеки един от индивидите. Затова понякога се чудим за някой член на семейството от къде се е пръкнал такъв, че по нищо не  прилича на останалите си роднини. За роднините поведението на такъв индивид е цяло изпитание, а за него това е една възможност.

ВСЯКА ДУША Е УНИКАЛНА И СЪС СВОЙ СОБСТВЕН ИДЕНТИФИКАЦИОНЕН КОД.


198. БОЖЕСТВЕН ЗАКОН ЗА СВОБОДАТА НА ДУХА И НЕГОВАТА ВОЛЯ

199. ЗАКОН ЗА ВЕЛИКОТО МАТЕРИАЛНО БИТИЕ

Този закон касае ЖИТИЕТО НА ЧОВЕШКАТА ПЛЪТ И РАЗУМА от минерала до човека като единна същност на минерали, растения, животни и човек. Касае също и жизнеността на клетките в човешкото тяло, т.е. ЖИЗНЕНАТА СИЛА.

200. ЗАКОН ЗА ЗНАНИЕТО И НАБЛЮДЕНИЕТО

Този закон се използва много от по-високо еволюиралите от нас цивилизации в Космоса. Те прилагат наблюдението като метод с цел избягването на неприятни и неприемливи за тях ситуации. Те не допускат да им се случват неприятни неща. Те просто ги избягват, тъй като вече са ги наблюдавали и ги познават. Но ние не можем да се похвалим със същото.
« Последна редакция: Януари 31, 2009, 16:38:41 pm от хадзапи »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27