Автор Тема: Мътнини в очите - Eye floaters  (Прочетена 50925 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен pph

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 133
Мътнини в очите - Eye floaters
« -: Декември 22, 2008, 15:50:11 pm »
Здравите, съфорумци.

Хората, които не са се сблъсквали с този проблем сигурно се питат за какви мътнини става въпрос. Ето и нагледно как изглеждат те в очното тяло:


Първата ми среща с гадинките беше преди близо 9 години. Точно за първия учебен ден се събудих и имаше 1 черна точица в лявото око, ходих на няколко прегледа и ми казаха, че начин да се излекува няма и трябва да свикна с тази точица. С времето се научих да е игнорирам, но след около 2-3 години се появиха голямо количество мътнини и в двете ми очи, като те не бяха черни точици, а тъй наречените (cobwebs) или паяжинки, прозрачни точици и т.н.

Като прозрачните мътнини представляват нещо подобно:


Ходил съм над 10 пъти на преглед при очен лекар и всеки път репликата е една и съща, че няма начин да се лекуват и трябва просто да се науча да ги игнорирам. Мътнините най-лесно се забелязват на светъл фон.
Преди няколко дена след случайно търсене в гуугъл попаднах и на точно наименование на тъй наречените мътнини(eye floaters), след няколко дневно търсене стигнах до заключението, че мътнините се появяват в следните случаи:

- стрес
- прекомерна употреба на алкохол
- проблеми с черния дроб
- нездравословно хранене
- странични ефекти от взимането на определени антибиотици(пийте антибиотици в краен случай!)

Препоръчва се взимането следните билки или екстракт от тях във формата на хапчета. Според някои източници е възможно и има шанс да се изчистят след употреба на следните хапчета:

- мултивитамини
- черна боровинка (bilberry)
- екстракт от магарешки бодил (Milk thistle)
- Lutein (Лутеин)

Мътнините в повечето случаи се появяват при старите хора от порядъка на 50+ годишни, но в последните няколко години се забелязва бум и при младите хора, дали е в следствие на мобилните телефони, прекомерната работа пред компютъра и нездравословното хранене, никой не може да каже.

Първите симптоми и мътнините при мен започнаха на 13 годишна възраст, а сега съм на 22. Дано в близкото бъдеще се открие ефикасен и безвреден начин на лекуването им.

Този доктор (цък) препоръчва да се взимат дневно по 1000mg Chloine, 500mg Inositol и 200mg methionine, като въпросните съставки ги има в повечето хранителни добавки за изгаряне на мазнини. Доста от хората, които са пили въпросните добавки са забелязали значително подобрение.Линкове по темата:

http://www.naturaleyecare.com/diseases.asp?d_num=6
http://en.wikipedia.org/wiki/Floater
http://www.eye-floaters.com/
http://www.wrightnewsletter.com/etips/ht200712/ht20071206b.html

Лечение чрез лазер, който заличава въпросните мътнини, но гаранция не се дава. Според доктора, ако успеем да изчистим дори и 50% от тях - трябва да се чувстваме щастливци. Операцията е доста скъпа и мисля, че в България все още не се извършва такава и нямаме такъв лазер.:
http://www.gotfloaters.com/
http://www.vitreousfloaters.com/

Форум:

http://floatertalk.yuku.com/

Цитат
This has been years in the making, and I'm please to announce that my website went live today! I've been raising funds offline for almost a year, but the addition of this website is going to be huge!!!! If we can raise $80,000 a year, then Jules Stein Eye Institute at UCLA will continue their floaters research.

http://www.eyeonvision.org

Това също звучи обещаващо. Парите не са много, само да имаше кой да ги даде.

Интересно ще ми е, ако има хора с подобни проблеми в този форум и обменим опит за алтернативното им лечение. Аз започнах да пия боровинки под формата на хапчета от 1 месец, но за сега няма ефект, а и доколкото съм чел за да има някакъв, макар и минимален ефект от боровинките - то те трябва да се приемат поне 6 месеца.

« Последна редакция: Юли 26, 2009, 03:22:08 am от panev »
"There is no such thing as death. Life is only a dream, and we are the imagination of ou

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Относно: Мътнини в очите - Eye floaters
« Отговор #1 -: Декември 22, 2008, 19:00:24 pm »
Аз имам този "проблем" от много години, но съм го игнорирал. Ти постигнал ли си напредък?

Неактивен SMSI-H

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 199
Относно: Мътнини в очите - Eye floaters
« Отговор #2 -: Декември 22, 2008, 21:23:51 pm »
Спокойно бе момчета!

Имам такъв проблем!
И при мен е доста по-сложно, отколкото на самите вас!
Проблемът с тези мътнини, които НАИСТИНА се виждат само на светъл фон, или когато наблюдаваме двевна светлина влизаща през прозорец, го имам още от десет годишна възраст. Н. ме знае на колко съм години. Тоест, когато съм забелязал мътнините, и помен нямаше от мисли за мобилни телефони, компютри и всички чудеса на съвременната техника. Остава нездравословното хранене и от там незадоволителната функция на черния дроб. Плюс това в детската ми възраст съм боледувал много и съм приемал доста антибиотици. Заради тях зъбите ми днес имат тъмен цвят - от циклините.
Та така...
Проблемът ми не се изчерпва само с виждането на мътнини. Оказа се, че в дясното ми око има светло образувание, което се намира в стъкловидното тяло и пречи на светлината да попада в центъра на жълтото петно. В резултат с дясното око започнах правите линии да ги виждам вълнообразни, виждах предметите и буквите по текстовете почти с 25-30% по малки, цветовете започнаха да избледняват в централната област, където беше насочен погледът ми и вместо синьо виждах зелено - , но в периферното зрение всичко беше наред с цветовете. С една дума с двете очи виждах различно и много ми пречеше. Не казвам случайно пречеше, вече не е така!
Това беше много силно през 2004 година. По него време прочетох книгата на Мирзакарим Норбеков "Опитът на глупака, или как да смахнем очилата", в оригинал, щото още не беше излязла на български. Упражненията не са никак трудни, учат се доста бързо, номерът е да ги упражняваш всеки ден поне по 30-40 минути. Успоредно с това, карах жена ми вечер да ми капе по капка  разстопен чист пчелен мед в дясното око в продължение на около два месеца, сълзи и щипе, но има полза. След като започнах да правя упражненията на очите, с преглеждане на ръководстовото по Хата йога на Венцислав Евтимов, открих, че той съвсем накратко разказва за АБСОЛЮТНО СЪЩИТЕ упражнения, които се практикуват от йогите, М. Норбеков нали ги е взел от източната медицина. След около месец практика ми се появиха първите проблясъци. Започнах да виждам по добре цветовете, линиите се изправиха, петната почти напълно изчезнаха, предметите и буквите се уголемиха при гледане само с дясното око. Иначе поради проблема с дясното око се влачи от детска възраст. Виждам с лявото око сигурно 125 % и поради това до 2004 година не съм обръщал внимание на проблема, докато не започна вече НАИСТИНА да ми пречи, защото виждах с двете очи различно, особено, когато гледах из зад ъгъл - с лявото око виждаш правилно предметите, а с дясното изкривено. След около три месеца, при виждане с дясното око на около 65-70% от възможностите му, започнах да се удивявам на напредъка си, при който вече спокойто имах възвърнато зрение на около 90%. Гледах си спокойно и вече нищо не ми пречеше да виждам нормално предметите.
Така нещата се движиха около година и половина, когато усетих, че процесът с влошаване на зрението отново започва. На третия месец след началото на упражненията ги спрях, защото започнах много напрегната работа в НОИ и след работа трябваше психически да разпускам, за упражнения вече въобще не мислех. И след година и половина отново започна влошение, което напредваше много бавно, главно поради напрягането на мускулите на очите, поради психическото напрежение и спонтантото стягане на мускулите на лицето и очите, при взирането в компютъра и съсредоточаването. Така продължавайки да се влошава деградацията на дясното ми око не се върна на предишното фатално ниво, а застана на около 75% и, О ... ЧУДО..., СПРЯ  да деградира. Тоест, трите месеца упражнения си вършеха работата цели две години след като бях прекратил практикуването им. В момента съм на нивото от 2006 година и това ПРОДЪЛЖАВА ДА Е ВСЕ ТАКА.
Каква беше главната полза? Ами много просто. С упражненията се постига волеви контрол върху очните мускули. И същността му се състои в следното. С упражненията учим мускулите на очите ДА СЕ ОТПУСКАТ. В един момент започваме да ги отпускаме съзнателно, когато гледаме например телевизия или четем дребни букви. Но бързо идва момент, когато този съзнателен рефлекс става несъзнателен и почти непрекъснат. Тоест, в голяма част от времето мускулите на очите ги отпускане несъзнателно. ОТТАМ СЕ ПОДОБРЯВА КРЪВООБРАЩЕНИЕТО НА МУСКУЛИТЕ, ПОДОБРЯВА СЕ ХРАНЕНЕТО НА ТЪКАНИТЕ И ИЗХВЪРЛЯНЕТО НА ТОКСИНИТЕ, което е фактор за възстановяването на очните тъкани. След няколко месеца упражнения по 30-40 минути дневно бях достигнал нивото, когато само при поява мисъл за упражненията и на усещате на очите, усещах как като по команда очните ябълки се отпускаха и напражението им веднага спадаше. Трудно е да се обясни този процес, който тече за три-четири секунди, и при който ФИЗИЧЕСКИ се усеща, как цялата очна ябълка се отпуска; това трябва де се опита индивидуално; но подчертавам, че е изключително приятно усещане.
За желаещите да опитат ето и книгата на Норбеков. Успехът ви е в кърпа вързан!!! Вервайте ми!!!
Наближава моментът отново да подкарам старите упражнения, но за по-дълъг период от три месеца, когато определено ще възвърна 100% от зрението на окото си.
Panev,
Не мисля че ще имаш бързо подобрение от билковите отвари. Казвам това, защото в окото ти вече са настъпили физиологични промени. С химични вещества няма да постигнеш бърз ефект. Ако искаш да ускориш нещата, действай с принудително вкарване на тези химични вещества в окото чрез упражнения, защото, какво са упражненията, ако не принудително помпане на вените и артериите на окото. Окото само знае как да се излекува, трябва само да му се помогне. Аз също си капех мед в окото, НО БЕЗ УПРАЖНЕНИЯТА НИЩО НЯМАШЕ ДА НАПРАВЯ.
Мисля, че тази информация ще се окаже полезна и за Н.
Предполагам, че книгата, ако я няма в "Спиралата" може да се намери в друг български сайт, преведена на български.
Действате и не се отказвайте! Успехът ви е сигурен. Това ми го казва човек, постигнал малък опит в упражненията за очите на Норбеков, и то без да е участвал в група.

P.S. Очила не нося и никога до момента не съм носил. При очните прегледи с разширение на зениците, се оказа, че петното в дясното ми око не може да се излекува, както твърди медицината. Надявам се никога през живота си да не сложа очила... освен слънчеви с UV филтър и поляризация, хе-хе-хе...
« Последна редакция: Декември 22, 2008, 21:35:00 pm от SMSI-H »

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Относно: Мътнини в очите - Eye floaters
« Отговор #3 -: Декември 22, 2008, 22:51:36 pm »
Благодаря ти SMSI-H :-*

Неактивен pph

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 133
Относно: Мътнини в очите - Eye floaters
« Отговор #4 -: Декември 22, 2008, 23:14:02 pm »
SMSI-H, благодаря за книгата. Жалко, че руския не го разбирам. Явно ще се ориентирам към книгата на Венцислав Евтимов.

H., От скоро започнах с боровинките, но и не очаквам чудеса от тях. Принципно и аз нямам проблеми със зрението, виждам си нормално, но мътнините ми пречат, особено в слънчевите дни и за в бъдеще се замислям да си взема добри слънчеви очила, че не издържам иначе. От скоро си взех голям монитор (22") и тези мътнини ги забелязвам още повече и ме депресират и съм принуден да намалям нивото на контраста и brightness за да не ги забелязвам. Като цяло от много източници в и-нет проблема с мътнините идва точно от черния дроб, но нито съм бил върл алкохолик, нито пич често антибиотици. Може би единственото, което се сещам е, че се задържам повечко пред компютъра, което явно си оказва влияние.

Диета:


Взето от: http://www.naturaleyecare.com/diseases.asp?d_num=6

Забележете, че пише да се избягва месо, пържено, сол, картофи и т.н.
« Последна редакция: Декември 22, 2008, 23:21:33 pm от panev »
"There is no such thing as death. Life is only a dream, and we are the imagination of ou

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Относно: Мътнини в очите - Eye floaters
« Отговор #5 -: Декември 22, 2008, 23:19:36 pm »
Аз ги имам откакто се помня, което ме кара да си мисля че има наследствен момент. Разбира се същите наблюдения - виждам ги най-често на слънце, на монитора в момента също.

На Норбеков книгата я има на български, просто си я дръпни/купи.
Не мисля че зависи от черния дроб.

Неактивен SMSI-H

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 199
Относно: Мътнини в очите - Eye floaters
« Отговор #6 -: Декември 23, 2008, 00:13:02 am »
Сега ще ви светна още малко.
Ако искате да нямате проблеми с черния дроб правете всеки божи ден по десетина минути упражненията Удиана Бандха и Наули. По този начин стимулирате буквално целият стомашно чревен тракт.
Друго много важно. Има едно перфектно почистване на стомаха в Хата йога. Желателно е да се прави на сутрин, веднага след ставане, защото съществува опасност да се придобие условен рефлекс за повръщане в точно определен час от денонощието. Затова препоръчвам да се прави един-два пъти седмично сутрин преди закусване, ако закусвате. Значи, изпивате няколко чаши хладка вода /не студена и не гореща/, примерно между половин и един литър. Повече, по-добре. След това се надвесвате и с чисти пръсти, с добре подрязани нокти, започвате да дразните гърлото и мъжеца, докато се появи ефект на сифон или повръщане. Дразните така няколко пъти, докато излезе всичката вода от стомаха ви. Тази хигиенна процедура почиства и възстановява до невероятна степен лимфната система, а да не ви казвам как влияе на целия организъм. Една позната с всекидневно почистване на стомаха за месец ликвидира хронична гуша, беше на хапчета от дълго време.
Другата хигиенна процедура е гълтането в стомаха на атмосферен въздух и уригване след това. Не е толкова трудно да се усвои гълтането на въздух. Просто опитвайте и след няколко опита ще успеете. За това е необходим сигурно час. Ако всеки ден правите преди основно хранене тази хигиенна процедура ще видите, каква промяна ще има във вас след седмица.
А ако искате да повлияете по-кардинално на организма си, се запознайте с пълното йогийско почистване Санкха Праксалана, което ще рече "Жест на раковината". Нещата там са свързани с някои упражнения и задължителните Удиана Бандха и Наули.
Н., зависи от черния дроб и то много... Но както и да е, не сме доктори да го знаем, още повече, че и те не знаят от какво се предизвикват петната в погледа.

Неактивен pph

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 133
Относно: Мътнини в очите - Eye floaters
« Отговор #7 -: Февруари 23, 2009, 15:35:56 pm »
Намери се лекарство специално създадено за мътнините от италианска фармацевтична компания. Въпросните хапчета се продават само и единствено в Италия.Офиц. страница на продукта: http://www.oogroup.it/bioos/en/int_vitreoxigen.html

Цената на опаковка е 13 евро, която съдържа 20 хапчета, които се разтварят във вода.

Лошото е, че хапчетата не могат да бъдат намерени никъде извън Италия.
"There is no such thing as death. Life is only a dream, and we are the imagination of ou

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 692
Re:Относно: Мътнини в очите - Eye floaters
« Отговор #8 -: Юли 20, 2009, 02:27:34 am »
Но както и да е, не сме доктори да го знаем, още повече, че и те не знаят от какво се предизвикват петната в погледа.

Очите са "контролния център" на човека и ирисодиагностиката се базира точно на това. Всяко мътно или светло или черно петно в тях показва разболяване на някой орган в тялото (което винаги е свързано с психична причина).

Всяко упражнение за очите както при Норбеков ще повлияе на причината - тоест на органа чрез окото - затова е толкова успешно. Норбеков набляга на физическите упражнения, докато има и други - със светлина - или да се гледа слънцето като комбиниран спектър или да се гледат цветни светлини според "проблема". Второто не може да се направи без специалист, който да анализира от кой орган се е появил проблема в окото и каква светлина му трябва, но гледането към слънцето е безплатно и бързо средство за лекуване!
« Последна редакция: Юли 20, 2009, 02:28:38 am от Tina »

Неактивен todorsh

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 6
Re:Мътнини в очите - Eye floaters
« Отговор #9 -: Юли 20, 2009, 07:44:10 am »
Аз също ги имам откак се помня... Винаги съм си мислил, че това са прашинки и разни други боклуци в окото, защото като фиксирам поглед те продължават да се движат.

Неактивен Sharpnice

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 3
Re:Мътнини в очите - Eye floaters
« Отговор #10 -: Юли 25, 2009, 14:15:19 pm »
Много благодаря на автора на темата за цялата тази информация, както и на останалите. На 21 години съм и отпреди около 3 години ги забелязах тези точици и чертички в зрението, но си бях свикнал с тях. Проблема е, че сега осъзнах, че са се увеличили и доста повече ме смущават отколкото преди. Точно затова и започнах да търся информация за това (мислех си че имам начална фаза на глаукома). Не съм и предполагал, че това "заболяване" е толкова разпространено. Щом се прибера в България, ще си купя въпросните книги и веднага ще започна "лечението". Черния дроб ми е напълно здрав, но както пишеше в един от по горните коментари, точките може да са отражение на проблеми с всеки орган. Поне на мен ми звучи логично, тъй като последните 6 месеца страдах от свръхстрес, в следствие на което получих и хормонален дисбаланс. Да не говориме и за пушенето по 20-25 цигари на ден. Отделно, че бях станал 133кг. Абе с две думи пълна развалина  :( . А и точно след това забелязвам, че са се увеличили петната. От Април месец вече не пуша(откакто пристигнах в Германия), след като ми свърши последната кутия, вместо да си купя нова, взех че влезнах във фитнеса, храненето напълно съм го променил, за стрес и дума не може да става, въпреки 4е 80% от германците се оплакват, явно е че си нямат и на идея какво означава стрес, а другите проблеми ги оправих с хомеопатични лекарства. Общо взето, в момента се чувствам просто перфектно. Единствения проблем тук е, че няма как да си набавям необходимото количество витамини. Всеизвестно е и не е мит, че в Германия просто плодове и зеленчуци няма. Може би затова все още ми "плуват" тези дразнещи floaters в очите, но Българио, идвам скоро да опитам за пореден път от твоята флора, и съм сигурен, че ще има ефект :)

Неактивен remalyks

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 199
 • in/at/on 11
  • 11
Re:Мътнини в очите - Eye floaters
« Отговор #11 -: Юли 25, 2009, 19:49:01 pm »
Лол имам много такива от доста време и си мислих, че съм само аАз  :-\
11

Неактивен pph

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 133
Re:Мътнини в очите - Eye floaters
« Отговор #12 -: Юли 26, 2009, 03:37:49 am »
Tina определено е права.
При мен влошаването на мътнините беше в периода точно, когато напълнях с около 10кг(за около 2 години). В момента съм висок 180см и тежа 86кг. Като цяло съм добре със здравето. Естествено, че трябва да сваля още няколко килограма, но по същата логика, това означава, че всички сумо борци и разни култористи трябва и те да имат подобни проблеми, а не съм виждал някой да се оплаква, така че според мен проблема е комплексен и при всеки човек причината за появата им е различна. Стрес, нерви, преумора...
Като искам да вметна, че от 10-те години, които имам въпросните мътнини не съм забелязал никакво подобрение, точно обратното. Имам чувството, че като стана на 40 цялото ми зрение ще е запълнено от мътнини :(

Смятам догодина да си поръчам Vitreoxigen и да ги пия 6 месеац. Във форума за мътнините вече има няколко позитивни мнения за тези хапчета.

Цитирам едно от тях:
Цитат
I am drinking Vitreoxigen for a month now. Somehow I seem to get better. I bought dosage for a 6 months. I got it direclly from Italy by my aunt and its cheep that way. Its only a month but they seem to bee fading away. I see them less. I want to drink it more before I am complety sure.
http://www.oogroup.it/bioos/en/int_vitreoxigen.html

Цената им е около 13€ за 20 хапчета, които се разтварят във вода. Препоръчителната доза е от 1 до 2 хапчета дневно след хранене.
Ако се пие по 1 хапче/ден, то това означава, че за 6 месеца ще са ви нужни около 9-10 опаковки.
10 опаковки х 13€ = 130€(255лв).


Сезона на черните боровинки идва, така че не изпускайте момента да си похапнете пресни боровинки. Аз мисля поне 1 месец да си хапвам поне по 200 грама дневно. Боровинките са много полезни, също така някои хора твърдят, че въздействат благоприятно на очите и мътнините изчезвали.

Цитат
Действа като антиоксидант и диуретик, добър антисептик за отделителната система. Подържа гъвкави кръвоносните съдове и спомага за повишаване на кръвния поток. Контролира нивото на инсулина, укрепва съединителната тъкан (колагеновите структури) и подтиска растежа на бактериите. Възпира процеса на стареене и действа антиканцерогенно. Полезна билка при хипогликемия, възпаления, стрес, тревожност.

Ако някой има идея и къде може да се намерят на по-достъпна цена ще е добре, че чувам от познати, че вървяли по 6-7лв/кг, което не е никак малко.
« Последна редакция: Юли 26, 2009, 03:51:04 am от panev »
"There is no such thing as death. Life is only a dream, and we are the imagination of ou

Неактивен Sharpnice

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 3
Re:Мътнини в очите - Eye floaters
« Отговор #13 -: Юли 28, 2009, 16:12:12 pm »
Здравей panev! Имам идея от къде можем да си намерим боровинки, но проблема е, че съм от Кюстендил. Ако си от същия край може да ходим заедно да си набереме, един приятел знае мястото, от което се берат всяка година! Нужно е единствено да се инвестира време, ако смяташ, че ще излезе по евтино от покупката на боровинки, заповядай. Но както казах, ако си наблизо  ::)

Неактивен fashion.fun

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 85
Re:Мътнини в очите - Eye floaters
« Отговор #14 -: Юли 28, 2009, 17:45:56 pm »
От дете ги имам...така наречените (косъмчета) така имм виках. Ходих на лекар и ми каза,че нищо ми няма и ,че ако забравя за тях няма да ги виждам... и наистина виждам ги когато се сетя...както днес,като прочетох материала  :)
Та спок НИЩО СТАШНО, сега сам на 27 а ги имам от 7 годищна...та постарай се да ги забравиш просто и няма да ги виждаш  ;)

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27