Автор Тема: Книгите на Константин Каменов  (Прочетена 8545 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен edin

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 13
 • Прощава - незабрава
Книгите на Константин Каменов
« -: Ноември 20, 2008, 16:38:05 pm »
Трудно е да се говори за нещо толкова чуждо и неизвестно за едно общество като българското колкото неговата истинска история. Един от авторите които го правят е Константин Каменов. Подобни културо(веди)чески публикации са част от катарзиса през който в момента преминаваме, водени от истински родолюбци към възвръщане на загубеното самосъзнание и излизане от горнилото на Информационното Робство като преродени българи. Каменов излиза пред псевдо-научната аудитория и лъганата от нея българска общественост с поредица от сериозни историографки трудове, представящи резултати от работата на "Интелектуално Звено Корени" в посока, която бих нарекъл – връщане на истинската българска история – информация която ще изправи косите и представите ви за това кои сме ние българите (в случай че все още не сте сигурни)!

Излизането на подобни книги е притеснителен факт за българофобите, на които в заключение ще отдадем дължимата любов и признателност като към родоотстъпници които по затихващи традиции са представителната част от един замиращ криминално-интелектуален контингент. Благославяме ви, защото без вас ние нямаше да сме тук и сега. За всички подобни наши и чужди официози, псевдо-историци и академи(лаи)ци тепърва започва един труден о(не)чистващ процес в който лъжите им необратимо изплуват на обществената повърхност като (фе)кална маса и като необрани кучешки „дарове“ в седемте цвята на лай$ната „блясъкът“ им пробожда сетивата на нарастващия брой родолюбци, обгрижващи Алеята на Българката Слава. И нека не бъркаме от една страна исТОРическите „изхождания“ и „задни мисли“ на тези родни и международни псевдо-корифеи и корифейки дето тровят Българската История и от друга страна собствената витална сила на истинската естествена тор като такава.

Поради що се срамихме да се наречем българи? Може би отчасти и поради това, че десетилетия наред историците ни подаваха лай$на (вместо История) от подлоги с печат „Б.А.Н.“ вместо „BAN!”

http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=1625&sectionid=6&id=00003
http://www.merlin-magic.com/forum/index.php?f=37&t=72&rb_v=viewtopic&p=89
http://the-art.hit.bg/beletristi/konstantin-kamenov.htm
http://the-art.hit.bg/prose/nebeto.htm
http://www.the-art.hit.bg/prose/heaven.htm
« Последна редакция: Ноември 24, 2008, 22:00:20 pm от edin »

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Относно: Книгите на Константин Каменов
« Отговор #1 -: Ноември 20, 2008, 18:16:22 pm »
Константин Каменов е млад пловдивски автор с разнообразни интереси в областта на изкуството и науката. Вече с 18 поетични книги, с някои от които печели различни награди. С награди е удостоен и в областта на живописта и актьорското майсторство. След като през 1987 година завършва магистратура по „Българска филология” се представя с проблемни литературоведски доклади на няколко конференции. Същинското му поприще, на което, досега, отдава цялата си енергия, е най-древната българска история. Както го определят много учени – Издирващият корените на българския ген. Покойния български историограф Здравко Даскалов на няколко конференции сподели симпатиите си към този наш изследовател, определяйки го като продължителят на историографската линия Раковски – Ганчо Ценов… Константин Каменов.
„Бог вижда” е вторият том на поредицата „Небето помни”. В подзаглавието на научнопопулярното изследване, авторът подчертава каква е темата, която се разглежда в тази книга – ЕТНОГЕНЕЗИС И СЪЗДАДЕНИ КУЛТУРИ ОТ ПРОТОБЪЛГАРИТЕ. Отпечатването на това важно за произхода ни проучване, изчаква почти 8 години, докато Университетското издателство на ПУ „Паисий Хилендарски” се наема да го отпечата. Дружеството на писателите – Пловдив оценява мащабното изследване и го награждава. За този труд Пловдивския Градски дискусионен клуб „КОСМОС”, както и Клуб за изучаване и опазване на природата и човешките достижения „СИРИУС” – Пловдив, удостояват Константин Каменов със званието „Посланик на миналото”. Това прозвище се дава изключително рядко, и единствено „за цялостен принос в областта на популяризирането и изследван на тракийските корени и разработването на темата за тракийската писменост”. Константин Каменов е един от малкото автори, които предлагат възгледа за „Пътя на махалото”, като предлага достатъчно доводи в книгата си, за тракийски (прото-) корен на българите, които се преселват в различни райони на Азия, Европа, Африка и Америка. Създават различни култури. Участват в създаването на много народности, но по-голямата част от тях след хилядолетия се връщат в прародината си, при предците си на Балканите – траките. Тази книга е изключително полезна и като христоматиен справочник, защото цялата й втора част е изворова база от различни древни автори. Между тях, китайските, голяма част от античните и някои митологични текстове са преведени за първи път на български език.
„Бог вижда” е от нетрадиционните научнопопулярни трудове, което предизвиква историци с научни степени да определят автора за лаик. Това го провокира и за три семестъра той завършва магистратура по „История” с пълно отличие, като на повечето изпити се явява с реферати развити от идеите му във втория том на „Небето помни”, към който, любителите на българската история очакват и следващите пет обещани части.


Един автор с две книги за етногенезиса на българите

Димитър ЧИЛИКОВ
Константин Каменов е възпитаник на Пловдивския университет „Паисий
Хилендарски“, последователно в двата му факултета – филологически и философско-исторически, където защити магистърска степен. От много години интересите му са в областта на историографията, където упорито и дори самоотвержено създава собствено поле от възгледи, много често в противоречие с постигнатото официално статукво. Любопитни са двете
последни книги на Каменов, продукт на Университетското издателство –
„КЛЮЧЪТ НА ЕНОХ“ и „БОГ ВИЖДА“. Първата е замислена като задочно писмо до авторите на „Библейския код” – Елиаху Рипс и Майкъл Дроснин, но скоро обемът на изложението надхвърля този на едно обстоятелствено писмо. Младият автор разбира, че има индивидуален потенциал да оформи самостоятелна книга. Веднага ще кажем, че ключът за Библейския код Каменов вижда в текста на Енох (етиопска версия), който не е намерил място в каноничния подбор на Светото писание, въпреки че Енох е всепризнат патриарх, предан на Бога. Друга важна причина за недостатъчност на текста на двамата автори е, че никой от тях не разглежда племената и народите – преносители или приемници на културата през епохите. Именно с това се захваща Каменов, като изтъква, че основна заслуга за сформирането на представите за теогонията имат т.нар. (прото-) траки. Изглежда, че тази постановка е свързващото звено с по-голямата книга „Бог Вижда“. Още в „Ключът на Енох“ проличава съвестното разкриване на източниците, но в пълнота това става във втората книга. Който има щастието да я притежава, разбира, че разполага и с цяла Христоматия от оригинални текстове за Стария свят. Така е, когато се пише по такава предизвикателна тема като „Етногенезис и създадени култури от (прото-) българите“. „Бог вижда“ е втората книга на „Небето помни“. За своя труд К. Каменов бе удостоен със заслужена награда от Дружеството на писателите – Пловдив за 2007 година.
« Последна редакция: Април 03, 2009, 22:09:37 pm от H. »

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Re:Книгите на Константин Каменов
« Отговор #2 -: Април 03, 2009, 00:52:01 am »
Предните 2 книги на Константин Каменов, плюс новата му "Кой пренесе шумерските зикурати през вековете?" вече можете да си поръчате директно от автора на e-mail [email protected] :) Цени:

Бог вижда - 9,60 лв.
Ключът на Енох - 4,90 лв.
Кой пренесе шумерските зикурати през вековете - 9,10 лв.


Пратката става по пощата, като адреса и желаната книга биват заявявани по мейла. Книгите пристигат с наложен платеж. Всички останали подробности се уточняват с автора.


РЕЦЕНЗИЯ ЗА КНИГАТА НА КОНСТАНТИН КАМЕНОВ „КОЙ ПРЕНЕСЕ ШУМЕРСКИТЕ ЗИКУРАТИ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ”


Александър Мошев – историк


 С новата си книга, озаглавена „Кой пренесе шумерските зикурати през вековете. Време е за промяна на историческата терминология” (Пловдив, 2008, 96 с.) изследователят Константин Каменов отново привлича вниманието на любителите на древната българска история и цивилизация. С това свое неголямо по обем, но съдържателно изследване авторът цели да постави на дневен ред въпроса за належащата промяна в историческата терминология.
 Конкретен повод за неговия подробен анализ дава книгата на д-р Георги Владимиров „Волжка България и Казанското ханство – строително изкуство и архитектура”. Използваните в този труд термини, макар и многократно повтаряни в нашата и чужда историческа литература, се нуждаят от корекция и уточнение, а част от тях са напълно погрешни. Ето защо, Константин Каменов се заема с нелеката задача, да внесе повече яснота в тази сложна материя. Любознателният читател ще открие на страниците на книгата множество уникални данни за архитектурата и културата на древните българи. Става ясно, че българите са народ с изключително древна история и с културни традиции, които възлизат към времето на древните шумери и кимери. Според изследванията на автора, именно българите са онзи загадъчен етнокултурен елемент, който пренася през хилядолетията архитектурната традиция на древна Месопотамия, за да я предаде на по-късни етнически и държавни формации.
 Константин Каменов отправя предизвикателство към академичните авторитети, като подлага на съмнение утвърдени постулати на т. нар. „официалната” историография (между другото, според него всякакви определения като „официална”, „лаическа”, „алтернативна” и т. н. историография, следва да отпаднат). Според него не бива да се използват термините „Гръцка Бактрия”, „хуно-тюрки”, „индоевропейци” и др. Каменов доказва, че (прото-)траки и (прото-) българи е по-коректен заместител на „индоевропейци”, че Исперихова България е продължение на Авитохолова България. Според Константин Каменов терминът „славяни” не бива да се използва в изследвания, засягащи периода до XVII в., поне в досега утвърдената семантика. Особено интересна е позицията на автора относно ранното християнство на древните българи и древните траки. Тези и много други смели и отлично аргументирани тези, ще прочетете, ако разгърнете страниците на новата книга на Константин Каменов, която горещо препоръчвам. Книгата е написана на достъпен език и е богато илюстрирана. Тя би представлявала интерес за широк кръг любители на българското минало, както и за специалисти историци и археолози.
« Последна редакция: Април 25, 2009, 18:30:47 pm от H. »

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Re:Книгите на Константин Каменов
« Отговор #3 -: Февруари 24, 2010, 17:33:13 pm »
Най-новата книга на Константин Каменов е "Траките и българите - най-ранните християни - Част първа - Приемането на християнството от траките и унаследените им "езически" символи и принципи в новата вяра и религия".

Сложих откъс от книгата в тази тема, който проявява интерес.
Книгата може да се закупи от автора (в предния пост е описано как). 132 страници с илюстрации, цена 11.80 лв.

Важна зебележка: Всички книги на автора са чисто историческа документалистика и са само за хора надълбоко навлезли в тези ареали на познанието. За недостатъчно запознати хора, книгите са тежки и трудни за смилане, което се дължи на тяхната доказателствена натовареност и фактология.

Неактивен Z-931

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 740
Re:Книгите на Константин Каменов
« Отговор #4 -: Февруари 24, 2010, 21:48:24 pm »

Този символ по средата на корицата не е ли свастика?

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Re:Книгите на Константин Каменов
« Отговор #5 -: Февруари 24, 2010, 23:19:12 pm »
Да. Това е предмет намерен по нашите земи мисля. От метал или глина беше. Уникална изработка.

Max

 • Гост
Re:Книгите на Константин Каменов
« Отговор #6 -: Февруари 24, 2010, 23:33:49 pm »
Освен свастиката виждам и четири триграми.
???

Неактивен Z-931

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 740
Re:Книгите на Константин Каменов
« Отговор #7 -: Февруари 25, 2010, 22:19:23 pm »
Да. Това е предмет намерен по нашите земи мисля. От метал или глина беше. Уникална изработка.

Понеже не съм запознат с цялата книга на автора, в момента не мога да я коментирам.
Искам само да попитам?...Опитва ли се авторът да докаже, че Българите са Арийски народ, и християнството им е наложено насила от Византия.... :)

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Re:Книгите на Константин Каменов
« Отговор #8 -: Февруари 26, 2010, 00:17:03 am »
Искам само да попитам?...Опитва ли се авторът да докаже, че Българите са Арийски народ, и християнството им е наложено насила от Византия.... :)

Не.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27