Според мен нашата цел трябва да бъдат самите лекари, те са ключът.
Ако всеки от нас може да въздейства на един лекар (близък, приятел,роднина)ще сме направили много за обществото.
Медиците в България и в целия соц. лагер са следвали медицина по най-комунистическо-античовешка ценностна система, те възприемат хората-пациенти като безсилен обект, а не като човешко същество с много възможности и скрити свръх способности за самолекуване. С две думи те не вярват и не знаят за тези способности,а ако ги накараме да си помислят поне върху това може ефекта да е много добър,те са интелигентени хора (в повечето случай) и ако някой близак на лекар бъде така прозорлив ,и внимателно да избере книга или тема или сайт да препоръчва на лекаря според характера му, то не е изключено да поиска още и още и да стане един от нас, а това ще е голямо постижение.
В тях хората вярват и им искат помоща.
Аз го правя това от години и, имам напредък с мойте обекти лекари
разбира се имало е много спорове ,та дори скарвания, защото съм се опитвал да им казвам неща които навеждат на мисълта че повечето което са го учели е грешно(ако не в диагностичен план,то поне в терапевтичните методи),и колкото да съм бил тактичен, то в един момент го усещат и веднага ритат
.
трудно е, но се свиква все да съм по-добър с обеждаването а именно да не изглеждам компетентен и все знаещ а обратно
. Така им оставям вратичка за самоизява и все едно да си помислят че са дооформяли понятие което не знам, и един ден като дойдат при мен и ми кажат : абе онова за което си говорихме помниш ли, абе оказа се че не само еди си какво но и прочетох еди си кое, ти знаеше ли го това.
Тогава разбирам че имам бинго
и разбира се отговора ми е: стига бе сигорен ли си, не знаех.
Мечтата ми е един ден като се отиде на лекар е да установим ЗАЕДНО от какво се нуждае мойто тяло и решението да бъда винаги изразено в природно-съобразни методи което изключва медикаменти с химичен състав освен в краен слчай.
Представете си лекарите да мислят като нас. Какво ще стане с фармацефтичната промишленост, как ще се повдигат вече въпросите за екологията по съвсем друг облик .Лекарите винаги са били основна причина за прогреса на човечеството, само в наши времена са бомбардирани и атакувани от въпросните БИГ БРАДЪРИ да не мислят освен за храна, пари и уцеляване. Трябва да бъдат събуждани за да се заемат с тяхната роля, задача и отговорност в тези трудни моменти на човечеството.
Свърших, егати речта, ама аз наистина вярвам че това е решението вие как го намирате?