Автор Тема: Храмът на Хор в Египет е компютърен процесор?  (Прочетена 15354 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER

Връщайки се назад във времето на 2-ри март 1999 г., Ричард Хоугланд се появи на едно специално изданиe на телевизия FOX наречено „Разкриване на Изгубените Гробници”. Програмата показва различни мнения относно древни мистерии в Египет.Казионните египтолози и мислители като Захи Хаваас поддържат тезата, че древните египтяни са строили всички културни паметници като Сфинкса и пирамидите и твърдо поддържат мнението, че всяка другия теория е абсурдна и нелепа.

Алтернативни изследователи като Хоугланд предполагат че паметниците в Египет са построени от по-ранна вискотехнологична цивилизация. Едно от доказателствата представено в програмата на FOX, показвало глиф в храма Абидос в Египет. Този глиф изобразявал няколко странни високотехнологични обекта.Едно от най-поразителните изображения на глифа бил знак наподобяващ хеликоптер.


Този глиф бил намерен в храма, който оригинално бил построен от Сети І (1291 – 1278 г. пр. Хр.) в Абидос, който представлявал култов център, посветен на почитането на Озирис. Дали това е единственото свидетелство в Египет относно останалата памет за праисторическа високотехнологична цивилизация? Било е до момента, в който Даниел Перез прави своето откритие.

По време на сърфиране в интернет за намиране на информация относно създаване на уеб-страница за напълно различна тематика, Перез попада на уеб-сайт, който показва храмът на Хор в Едфу, Египет. Този храм е построен за да се почита Хор, сина на Озирис, който отмъстил за смъртта на баща си.На същата уеб-страница била и картата на храма на Хор.


Гледайки тази карта и базирайки се на собствените си познания по електроника, Пeрез забелязва, че източния край на храма (върха на снимката) изглежда много подобно на структурата на микропроцесор. Това, което привлякло вниманието на Перез, били тясно поставените линии на дясната страна (северната страна) на храма.


След като погледнал цялата снимка станало напълно ясно, че целия храм на Хор имал връзка с компонентите на централен процесор заобиколен от хардуер, който може да се намери в съвременните компютри.


Всяка секция на храма на Хор е свързана със сегмент от централния процесор и заобикалящият го хардуер, който е нужен на процесора за да функционира.


Централният процесор/Вътрешното Светилище

Най-важната част на храма на Хор, е източния край, който има подобна структура като тази на вътрешността на централен процесор. По-малките секции се състоят от камери, които обграждат Залата за Дарения, Вестибюл и място наречено „Наос”, който по древна Египетска традиция съдържа най-важната част на този храм в частност – статуята на бог Хор.

Камерите обграждащи източния край на храма логично са места за съхраняване на предмети или информация, може би за по-късна употреба в някой ритуал. В централния процесор сегменти познати като регистри, извършват работа по складиране на информация, която да бъде обработена по-късно.Следващата вътрешна камера е Вестибюла, който е определен от речника Webster като „път, който предоставя достъп (до нещо ново)”. По подобен начин аритметическите и логическите секции на централния процесор предоставят на външните секции на микропроцесора достъп до главната площ наречена Управляващо Устройство.

НАОСЪТ е очевидно центъра на храма и символично контролира и работи в тандем с всички ритуали и традиции, които го заобикалят. По подобен начин Управляващото Устройство на централния процесор контролира и работи в тандем с всички други части на микропроцесора.

Ниската дясна част на вътрешното светилище на храма (зоната на централния процесор), представлява 2 малки секции, които приличат на малки интегрални чипове, които се използват в компютрите като системни часовници за централния процесор.

На входа на тази вътрешна секция на храма на Хор има зона наречена „Зала за Дарения”, която съдържа предмети които са донасяни от „Втората хипостилна зала”. Кеш-паметта на процесора съдържа данни, които трябва да се доставяни отвън и особено от следващият компонент на компютъра – БИОС-чипа.


БИОС-Чип/Втора Хипостилна Зала

Думата „хипостил” в речника Webster се определя като „покрив лежащ на редица колони”. Ако сте забелязали който и да Интегрален Чип или БИОСА, приличат на покрив, който лежи на редица от колони. „Покривът” би бил тялото на чипа, а колоните се явяват металните карфици издаващи се от него.


БИОС-чипа има функцията да „стартира” процесора, като осигури всички приложения да са на място. Прехвърля контрола към БИОСА и зарежда програмата, за да може да бъде използвана в оперативната памет (RAM).

По подобен начин „Втората Хипостилна зала” осигурява място, за да подготви храма за извършване на ритуалите по „богопочитането”, временно прехвърля контрола на храма към тази зала, когато ритуалите са в процес на стартиране и се използва да достави традицията на ритуалното празненство (програма) за тези в следващата „хипостилна” зала, които нямат необходимите умения, за да са във вътрешното светилище.


RAM/Хипостилна Зала

ПАМЕТТА С ПРОИЗВОЛЕН ДОСТЪП (RAM) е памет, която се използва за временно съхранение на програми, които се използват от компютъра. В случая на храма, „компютърът” е Египетската Цивилизация и „програмата” е празненство, което се провежда във външната хипостилна зала, за тези които не отговарят на условията да бъдат във вътрешното светилище или са временни членове.

Външен Двор/Сокет за Копроцесор

Външният двор на този храм има няколко колони, които го обграждат от вътрешната страна от три страни. Сокета който се използва за копроцесор (или пък блок за изчисления с плаваща запетая) на дънната платка на компютъра, би бил логично сравнение с тази зона, ако „колоните” се представят за „дупки”, а свободната площ е хлътналата част на „сокета”.

 


Заключение

Графичният план на храма на Хор наподобява сбор от централен процесор, БИОС-чип, RAM-чип и сокет за Копроцесор, които могат да се намерят в съвременните компютри. Ако приемем че компютрите не са съществували в древен Египет поради липса на познания и технология, тогава може да заключим че дизайна на храма на Хор, както и на хеликоптерния глиф от Абидос, представляват спомени за предишна високотехнологична цивилизация, която е изчезнала от лицето на Земята хиляди години преди да започне съвременната записана история.

Превод: Alien

Редaкция: H.

http://members.tripod.com/therev67/edfu_cpu/edfu-cpu.htm


Забележка: Някои картинки са много по-големи от размера с който излизат и затова в зависимост от браузера който ползвате с дясно копче върху снимката можете да я видите в пълния и размер като натиснете покажи  ;) Или пък вижте статията направо от сайта с пълния размер на снимките http://www.xnetbg.com/new/content/view/550/1/
« Последна редакция: Юни 20, 2008, 17:48:01 pm от H. »

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Много готина теория, обичам разчупеното мислене и наблюдението от различни ъгли, без значение какъв е процента им на достоверност - просто е приятно да се четат такива материали :D

Благодаря и на Alien, че се старае да поддържа мистичния ми имидж с подобни статии ;D

Неактивен Спорт-Здраве3

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
 • ако четеш това,значи един сириусец те хапе по гъза
 :o :o :o :o :o

Gooooo Reptileeees yeeeeee  :P


И нека не забравяме,че нацистите на Хитлер правят първия хеликоптер - те,които пътуват във времето,тъпчат гушите с окултни знания и тн...
« Последна редакция: Юни 20, 2008, 20:03:49 pm от Спорт-Здраве2 »
"Where am I" is the usual question... In this case "when" might be more apt.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
На мен единствено не ми хареса това че напрактика се отхвърля възможността дори и само преди няколко хиляди години някои определени групи в Египет все още да са имали достъп и знания за използване на високотехнологични джаджи а не просто да им е останал някакъв блед спомен за тях. Обикновено като контрааргумент за подобна теза се използва "факта" че няма нищо по-серизно открито като предмет или записана история свързана с използването на подобни технологии. Разбира се това би било така само при положение че отхвърлим умишленото укриване както на артефакти така и на записана история  ;)
« Последна редакция: Юни 21, 2008, 11:40:34 am от Alien »

Неактивен 3 in 1

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 59
Хърби Бренан. - "Великите загадки. Загадката Атлантида. Древния Египет. Битие от Марс".
Много интересна книга, защото на помощ на историците идват и други учени като инженери, физици, химици, та с обединени сили и точни науки да разгадаят таз огромна и мистериозна за нас машина - пирамидата.
"Всяка достатъчно напреднала технология не се различава по нищо от магията" - Артър Кларк
Та този чип не ме очуди. Очудва ме само фактът, че египтолозите много ревниво крият от нас тези  разкрития, се опитват в замяна да ни пробутат едни съшите с бели конци версии, че 80 тонни блокове са дялкани с медни сечва с точност до микрон.
Хеопсовата пирамида е изградена от 2 300 000 каменни блока и тежи 5 750 000 тона. Това означава, че всеки ДВЕ минути е трябвало да се добива, издялква, транспортира и полага по един каменен блок. Въпреки, че тази скорост изглежда невероятна, египтолозите настояват, че е било точно така. Но те са историци, не са инженери. Обаче един инженер побликува изчисленията, направени от неговият колега Ричард Нуун от Института по варовика в Индиана, които определят за колко време може да се добие и транспортира достатъчно варовик за построяването на Хеопсовата пирамида.
Резултатът е шокиращ. При настоящото ниво на добив, с използване на най-модерни технологии (вкл. каменарски взривове, мощна техника и автомобилен транспорт), за изпълнението на подобна поръчка ЦЯЛАТА каменодобивна индустрия на щата Индиана трябва да работи 91 (деветдесет и една) години. И това е само първият етап от строежа на пирамидата.
Явно силите на историците въобще няма да достигнат, ако трябва да обясняват и този микрочип. А така също и още много неща около египетските постройки. Не знам защо ни лъжат.

Спрете Земята, искам да сляза!

Неактивен iti

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 123
Относно: Храмът на Хор в Египет е компютърен процесор?
« Отговор #5 -: Септември 01, 2008, 01:17:22 am »
 ;D По-смешно и абсурдно нещо скоро не бях чел, честно. Вече взех да си мисля, че трябва да имаш специален "талант" да измисляш подобни глупости... Лошото е, че не е и до въображение.

Ето снимка на самия процесор, не обвивката му... да обогатя колекцията от "материали" по темата:
Копроцесорният сокет направо ме уби :). Той е толкова мимолетно явление в компютърната индустрия, че се чудя как авторът се е сетил за него. Аз лично бих оприличил схемата на... компютърна кутия:

« Последна редакция: Септември 01, 2008, 05:31:08 am от H. »
Да се опитате да разберете Муад' Диб, без да познавате неговите смъртни врагове, харконите, е все ед

Неактивен liuba4e

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 34
Re: Храмът на Хор в Египет е компютърен процесор?
« Отговор #6 -: Декември 02, 2012, 16:27:25 pm »
Храмът на Хор в Египет е компютърен процесор?

Определено ми звучи в стил ''Междузвездни войни''. Доста добре наситена теория.
По съм склонна да вярвам, че някой им е дал чертежите на храма и те са го построили. Не вярвам да са го направили съзнателно. Храм като храм, едва ли можем да говорим за някаква скрита цел. Сети I строи храма за Хор, който от своя страна отмъстил за баща си (чичо си), който е бил убит от Сет (богът на подземното царство, който по някаква линия се пада... пак чичо на Хор). Каква връзка има всичко това с огромния компютър, питам аз? Ако наистина е компютърен процесор, защо не извадят всички данни, които са в него? Звучи доста лудо.

Колкото до йероглифите, тук вече съм малко раздвоена. Почти е невъзможно да е наслагване на знаци, защото в Египет, това означава, че оскверняваш свещено място, но от друга страна може и да са виждали тези неща... от други същества. Нищо не се знае. Но огромният компютър очевидно с нищо не е спомогнал. Не вярвам извънземни да са искали да построят нещо, което не виждам как им помага. Дори и да с цел да управлява човечеството този компютър е малък, защото на Земята има над 7 000 000 000 души. Изглежда ми неправдоподобно.

Неактивен konstantin2007

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 256
Re: Храмът на Хор в Египет е компютърен процесор?
« Отговор #7 -: Декември 02, 2012, 16:46:23 pm »
Дори и да с цел да управлява човечеството този компютър е малък, защото на Земята има над 7 000 000 000 души. Изглежда ми неправдоподобно.
Ммм..желязна логика!!!
Само дето по времето на египтяните населението не е било 7 млрд..Ма тва са"само"подробности..

Неактивен liuba4e

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 34
Re: Храмът на Хор в Египет е компютърен процесор?
« Отговор #8 -: Декември 02, 2012, 17:01:51 pm »
Ммм..желязна логика!!!
Само дето по времето на египтяните населението не е било 7 млрд..Ма тва са"само"подробности..

Аз говоря за сега, konstantin2007. Не виждам този компютър да е направил нещо в последно време. Ако сега... някой го активира шансът да направи нещо е минимален. А и никъде не видях в картинките жици, кондензатори или някакво електрическо захранване. Ако е имало друг източник на енергия, друг метод по който електричеството да се движи и нещо по - различно от кондензаторите ( а никъде не виждам такива... дори и керамични - къде, къде... няма ги), тогава мила ми konstantin2007 ще призная, че логиката ми е по - ''желязна'', от която и да е. Тогава хората не са били толкова, но очевидно са били два пъти по - умни и нужни от колкото ние някога ще бъдем. Според мен на този компютър ще му е било два пъти по - трудно да контролира онези едновремешни хора, от сегашните.

Неактивен вещичка

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 188
 • Виждам те!
  • Уникални подаръци за любими хора
Re: Храмът на Хор в Египет е компютърен процесор?
« Отговор #9 -: Декември 02, 2012, 18:47:41 pm »
liuba4e,

а да си чувала за енергия от кристали? В Атлантида са я ползвали и защо не и в Египет, при условие, че като потъва Атлантида, то някои персони са се изселили в Египет  ;). Защо енергията я свързваш само с жици и тоци?

Дори и във филма Старгейт си захранваха цели комплекси с по един-два кристала  :blum1:, а в него филм има огромна доза истина...
Отсъствието на доказателство не е доказателство за отсъствие!

Неактивен liuba4e

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 34
Re: Храмът на Хор в Египет е компютърен процесор?
« Отговор #10 -: Декември 04, 2012, 20:46:14 pm »
Чувала съм Вещичке. Чувала съм много неща. Кое от кое е по - голяма измислица... Не мога да кажа. Аз съм на принципа ''Око да види, ръка да пипне''. Заради това и толкова скептично се отнасям към теми като тази например ''Смъртта - начин на възприемане и тълкуване...'' Честно казано, на мен ми е много забавна, но в същото време и безсмилена, но докато аз си се забавлявам по мой си начин, има хора като теб и konstantin2007, които ревностно защитават и отстояват своите позиции, защото това ви вълнува. Уважавам факта, че има хора, които живо се интересуват от такива въпроси, защото ако не си задавахме въпроси, тогава накъде щеше да иде света... Нищо лично, просто аз имам други интереси и други виждания. Докато такива въпроси попадат в топ класацията ми на големи безсмислици, вие си ги тълкувате и т. н.  Всеки има право на избор, така че не ми трябват изречения от рода на - И какво, сега трябва и от това ли да се откажем, защото на теб не ти харесва...? Нищо подобно. Ще си позволя да цитирам А. Константинов ''Разни хора, разни идеали''. Великолепна творба между другото.

Не съм сигурна дали има такъв източник... Не е доказано, нали Вещичке? Всичко е само теории, теории и пак теории. Докато не ми се представят доказателства, ще си стоя зад моите си думи. Няма да се отметна от тях, заради някакви хипотези. Много съм далеч от това. Колкото до филма ''Старгейт''... отново нищо лично, но този филм ми е доста противен. Предпочитам да гледам филми като ''Шепот от отвъдното'', ''Досиетата Х'', ''От местопрестъплението'' и др. Известно ми е, че в тези филми основно се работи с хипотези, но пък живо привличат вниманието ми. Обичам мистериите. Това е.

Ще си позволя и да добавя към коментарът ми и изречения, които са извън категорията на темата.

За мен сайта има два минуса. Първият е, че тук 35% уважават чуждото мнение, останалите 65% мислят, че каквото кажат е така. Това се случва при konstantin2007 и горе - долу и при теб Вещичке... Ще дам пресен пример със Станка, която си позволи да пише в тема, която явно я интересува... Единственият ми съвет към вас е - уважавайте чуждото мнение, защото истината за всеки е различна. Може и да е неправилен подходът ми откъм скептицизмът ми, но аз живея, мисля и вървя така. Никой, абсолютно никой не може да промени мнението ми, освен ако аз не пожелая.
Вторият минус е, че тук лицемерието е малко над нормите. Включително такива неща, виждам дори и в ''Говорилнята'' на сайта, някой от които засягат и мен включително.

Това са мои виждания. Който има някакъв проблем, моля да ми пише на ЛС. Така шансът да оспамим темата е отрицателен. Let's go, people.

Неактивен konstantin2007

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 256
Re: Храмът на Хор в Египет е компютърен процесор?
« Отговор #11 -: Декември 04, 2012, 22:03:28 pm »
Структурата на кристала е перфектен носител носител на инфо.
Течен кристал,синтетичен кристал,кристал,вода,клъстерна структура..Баси..Че то дори днк-то ни не е нищо друго а"монозахариди"..Захар..Кристал..
п.с.За "уважавай чуждото мнение"...Ми ако го смятам за простотия?

Неактивен liuba4e

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 34
Re: Храмът на Хор в Египет е компютърен процесор?
« Отговор #12 -: Декември 04, 2012, 22:25:34 pm »
Структурата на кристала е перфектен носител носител на инфо.
Течен кристал,синтетичен кристал,кристал,вода,клъстерна структура..Баси..Че то дори днк-то ни не е нищо друго а"монозахариди"..Захар..Кристал..
п.с.За "уважавай чуждото мнение"...Ми ако го смятам за простотия?

Като моят коментар ли? ДНК е съвкупност от четири нуклеотида. Аденин, Гуанин, Тимин и Цитозин. Монозахариди са глюкоза, фруктоза и др. Нищо общо. ДНК не е кристал, нито захар. И да, уважавай чуждото мнение, както аз правя с твоите. Не се опитвам да ги опровергавам. След като мислиш, че ДНК е захар или кристал, ок, твое мнение. Всеки с начините си.

Неактивен konstantin2007

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 256
Re: Храмът на Хор в Египет е компютърен процесор?
« Отговор #13 -: Декември 04, 2012, 22:40:09 pm »
ДНК се състои от два дълги полимера, съставени от своя страна от прости единици, наричани нуклеотиди. Молекулата има две главни вериги, изградени от монозахариди и фосфатни групи, свързани помежду си с естерни връзки.


Кристалите са перфектен носител на информация.

Винаги уважавам чуждото мнение.Простотията обаче не.

Неактивен liuba4e

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 34
Re: Храмът на Хор в Египет е компютърен процесор?
« Отговор #14 -: Декември 04, 2012, 23:20:36 pm »
ДНК не е кристал. Защо го разглеждаш от тази му страна? Нищо общо няма с тези кристали, за които говорим. Между другото добри копи и пейст от уйикипедия. Само, че инфото, което си го пейстнала разглежда една хромозома от ДНК. Тоест ти гледаш ДНК в детайлите, само, че монозахариди в спиралата има толкова малко, че въобще не можеш да говориш за кристал. ДНК е система от информация, толкова много, че ако не ме бърка паметта Швайнц и неговият асистент изследват различните гени, които носи спиралата. Информацията е събрана в толкова много дискови пространства, колкото ти не можеш да си представиш. ДНК е съвкупност от всичко. Ако под този храм има такъв вид кристал, то аз ще се гръмна. Отново повтарям - ДНК не е захар, която можеш да си сложиш в кафето. Разглеждай ДНК от по - висока страна. Да сравниш ДНК  с някакъв хипотетичен кристал, който по думите на Вещичка е с огромна сила е доста... И аз не уважавам простотията, особено, ако е на лице. Повечето ще те защитят konstantin2007, но за мен да разглеждаш от тази му страна ДНК е пълна простотия. Да, може отделна молекула от ДНК да е монозахарид, но отчасти е такава. ''ДНК често е сравнявана програма...'' Копи и пейст. Ето това е ДНК, а не захарче.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27