Автор Тема: Добро, Зло, Йерархия на Тъмата, Дявола  (Прочетена 21241 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен =======

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
     Ето и обещаната тема за Тъмните сили и започвам пак от Нина Ничева. Другите материали, които имам за Тъмната йерархия са за нивата й около планетата ни в една книга, а другите са за Системата на Сатаната от друга книга, в която има и за Системата на Бога /нашия Бог, в чието съзнание обитаваме ние/.
« Последна редакция: Май 30, 2008, 18:56:47 pm от delfin »

Неактивен =======

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
                        ДОБРО  И  ЗЛО - КАК  ПРОИЗЛЯЗОХА  ДВЕТЕ  НАЧАЛА?      Дуализмът, плюс и минус като заряди, са съществували в зародиша на онзи могъщ СВРЪХРАЗУМЕН ЕНЕРГИЙНО-МИСЛОВЕН ИМПУЛС НА СЪЗДАТЕЛЯ - ТВОРЕЦ на Вселената, и нейните структури и обитатели. Може би Творецът съзнателно е кодирал това раздвоение, за да гарантира развитието на творенията си от материален, енергиен, плазмен, полеви и друг тип.
      В най-близките до началото на Творческия акт структури градивните съзидателни импулси и породените от тях форми са били в относително равновесие между заряди със знаци плюс и минус. Със саморазвитието на Вселената, на отделните галактики и звездни системи, започва разслоението на градивните енергийни потоци, които в определен момент се обособяват на ПОЛОЖИТЕЛНИ и ОТРИЦАТЕЛНИ енергийни единици. Това е предпоставка за вечно противоборство с цел РАВНОВЕСИЕ И ХАРМОНИЯ, А ТО СТИМУЛИРА РАЗВИТИЕТО НА СЪТВОРЕНИЕТО.
      "АНТИСВЯТ" във Вселената е общото название на ПРОСТРАНСТВАТА СЪС СТРУПВАНИЯ НА ОТРИЦАТЕЛНИ СТРУКТУРИ И ЗАРЯДИ. В огромни количества  и пространства мощното струпване на негативна енергия засмуква късове пространство и енергийни образувания, както и материални обекти, с което до известна степен се изразходва натрупаната отрицателна мощ.
      "Черните дупки" и накои пулсари са подобна проява на Антисвета - ОТРИЦАТЕЛНИЯ СПЕКТЪР в Космоса. Движещото разумно начало на т.нар. ЧЕРНА ЧАСТ от Вселената е с ниво на разума до VІІ степен. Създателят го лишава от ВЕЧНОСТТА във всички разновидности на подразумните нива. Енергийни и материални форми с ниво на разума VІІ степен от Света на Мрака и Отрицанието при енергийна атака се преобразуват в "единици в равновесие", т.е., стабилни структури и неутрални разумни формации. Оцелелите отрицателни заряди и структури се групират в нови мощни импулси от енергиен, полеви или материален тип и вид.
      Висшето разумно начало в този отрязък на Вселената може да се приеме за Черния творец на Антивселената - част от необятния Космос. Неговите творения след обособяването му при Сътворението са подвластни само на него. Те са "постижения" на Черния творец.
      Помощна висша формация в този отрязък е т.нар. Съвет на Черната армада, в която влизат представители на различни разумни форми от отрязъците, галактиките и съзвездията, но разумът на съществата не е по-висок от ІV степен.
      Следващата формация е т.нар. Черно братство. То действа чрез свои представители в отделни галактики, съзвездия, планети от Света на Антиматерията, от паралелни светове. Тук са и т.нар. Черни Учители.
      Енергийната формация на Света на Мрака е Черната армада, водена от т.нар. Черен принц и неговия Съвет.
      Този свят на отрицанието, деструкцията, хаоса и тъмнината не е по-мощен от Света на Светлината и в крайна сметка е подчинен на общия Творец-Създател. Защото Антисветът е произлязъл от същия този свръхразумен мощен импулс. Разделението и развитието на двата типа заряди и разума идва след това.
      Черната армада също има свои информационни депа, в които съхранява познание, умения, информация за видовете разум от покрайнините на Вселената, които са по-склонни да бъдат "изкушавани" и манипулирани, понеже излъчват доста силна негативна енергия. Негативните вибрации са жизнено важни за Черния тип разум - както от планетата Земя, така и от други планети. Ето защо не бива да се мисли негативно, да се излъчват злоба, ярост, омраза, страх, емоции, които автоматично се всмукват и усилват мощта на негативните структури във Вселената.
      Обратно, по-мощните положителни заряди могат да неутрализират и да премоделират негативните заряди и да възстановят до известна степен равновесието и хармонията - на дадена планета, в определена система, галактика и по-голям пространствено-времеви отрязък.

Неактивен =======

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
        ВРЕМЕТО  НА  АНТИХРИСТА     В древни пророчества и тайни ръкописи от старо и по-ново време пророци, посветени, Учители от Духовната йерархия говорят за времето на Антихриста.
     Такива периоди на сблъсъци между Добро и Зло, Светло и Тъмно, Прогрес и Регрес, Хармония и Хаос е имало непрекъснато в историята на планетата от заселването й с разумен живот.
     Нещата се сгъстяват във времена на промени от количествено в качествено естество - край на една епоха, раса, цивилизация, век. За днешния човек е интересно да знае какво се влага от посветените в понятието "Антихрист" и за неговото време, определено за края на ХХ и началото на ХХІ век.
    Близо до истината са пророчествата на прочутия Нострадамус, виденията за Апокалипсиса на Йоан, някои тайни книги на богомилите, устните предания на племена в Андите, Африка и в джунглите на Амазония.
    В каноничната религиозна книжнина също има отгласи от древните знания. Но времето и някои прекалено усърдни и фанатизирани духовници са сложили своя отпечатък върху познанието и са доукрасили събитията, за да сплашат човека. Така той губи най-силното си оръжие в критична ситуация - спокойствието, любовта и добронамереността, които са най-добрия съветник при избора на позиция в дадена ситуация.
    Страхът, омразата, завистта, яростта, ужасът автоматично усилват негативните вибрации и така Злото става по-силно.
    В края на хх век т.нар. Сили на тъмнината, злото, хаоса и деструкцията ще направят поредния опит да вземат надмощие над Разума на индивида и на социума като цяло. Не случайно локалните конфликти са почти непрекъснати. Глад, болести, природни бедствия поставят на изпитание човешкото същество и неговата РЕАКЦИЯ спрямо тях.
    Технологията в различни важни сфери /комуникации, медии, военно дело, банкови институции, здравеопазване/ е развита и върви към още по-висока степен на концентрация и централизирано управление чрез мултимедийните мрежи и компютърните центрове. В това няма нищо лошо, но зависи КОЙ и КАК ще следи и ще управлява тези процеси чрез новото поколение компютри.
    Времето на Антихриста вече тече, но народите все още неосъзнато усещат бремето на сблъсъка между двете противостоящи сили - Добро и Зло, Хармония и Хаос. Във времето на критични противоборства се получават най-големите уроци за тези, които искат да вървят напред и нагоре. Тогава част от човешкия потенциал прекрачва в нова еволюционна степен на развитие. Други остават потенциал за следващи реинкарнации.
    Привидно на повърхностния слой на събитията в края на 90-те години на ХХ век доминират ХАОСЪТ, ДЕСКТРУКЦИЯТА, РАЗРУХАТА, ЦИНИЗМЪТ, БЕЗЧОВЕЧИЕТО и ДЕГРАДАЦИЯТА. НО КАКТО ТРЕВАТА РАСТЕ В ТИШИНА, ТАКА СРЕД БУРИТЕ НА ДЕЛНИКА ПОКЪЛВА СЕМЕТО НА Н О В А Т А  Д У Х О В Н О С Т, РАСТЕ НОВИЯТ ТИП ЧОВЕК, КОЙТО ЩЕ СЪБЕРЕ В СЕБЕ СИ ХАРМОНИЯТА И СПОСОБНОСТИТЕ НА КОСМИЧЕСКО СЪЩЕСТВО, ЗА ДА ОСВЕТИ ТЪМНИНАТА НА ХАОСА И ДА УСПЕЕ ДА СЪХРАНИ РАЗУМА ПРЕЗ КАТАКЛИЗМИТЕ, СЪПЪТСТВАЩИ ВРЕМЕТО НА АНТИХРИСТА.
     Хората не бива да се плашат от това, че са възможни промени на релефа, на климана, на границите между държавите, на ценностите и взаимоотношенията. Огънят на изпитанията винаги е пречиствал и обновявал цивилизациите в човешката история, за да има напредък и еволюция, за да не се самозабравя Духът и да не прекрачва определените норми за Добро и Зло.
     Понякога човечеството се оказва неподготвено за отговорността от някои технологични открития /атомната бомба, химически и бактериологични оръжия/. В някои държави и човешки общности надделяват агресивността и стремежът за доминиране на всяка цена, което е една от уловките на т.нар. Черни сили, чиито синтезиран образ е т.нар. Антихрист.
     Конкретната човешка личност, която в края на века ще застане като водач на Черните сили, ще е носител на доста мощ, способности и привидно благородни и амбициозни спасителни кампании от международен мащаб. Ще има доста спекулации с човешките слабости и желания да се живее и оцелява само и единствено на материална основа. В изпитанията ще издържат поелите по Пътя на Светлината, работещи в тишината на Духовния дълг, за да присъединят енергия, мисъл и воля към мощта на Бялата светлинна струя на Духовната планетарна йерархия.
     Всеки човек ще има шанса да избере своето бъдеще дори и във времето на Антихриста. Не е възможно човешкото същество, ако не е дало повод или не е изразило желание, да бъде манипулирано и приобщено към Силите на мрака. Колкото и да са коварни, те също имат свои правила и дори своеобразен морал. Арсеналът на изкушенията, с които се вербуват души, е огромен и разнообразен - от невинните проповеди на самозвани месии, през съблазните на различни школи, обещаващи псимогъщество, до изкушенията на многото пари, властта и могъществото, достижими чрез псиспособности. /Спомнете си изкушенията на Фауст от Мефистофел на гениалния Гьоте/.
     Времето на Антихриста ще е време на пресявка, преоценка и прегрупиране. То е част от движението напред, част от изпитанията и проверките на Духа и Разума - на тази планета, под тази форма на живот на цивилизацията.

Неактивен Iris

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 922
Аз както ги виждам нещата, доброто и злото съществуват само в нисшите светове (физически-етерен, емоционален и част от умствения план). И двете са отражения на нещо което можем да наречем "Добро" (с главна буква), защото доброто, така както се проявява в нисшите светове е негово подобие (сравнително точно, но също така и непълно, частично отражение), а злото е негова противоположност (изкривено отражение, използването му в обратна посока на първоначалния замисъл). Доброто е безкрайно. Отраженията му - добро и зло, както обикновенно ги разбираме са крайни, частични. Така Доброто е в основата и присъства и в злото и в доброто. Отговорността за злото е във всеки който предизвиква изкривяването на Доброто, злоупотребата с неговата природа. Злото е едно лъжливо отражение на Доброто; доброто е сравнително вярно отражение. И двете са илюзия, но за да се разбере същността стояща зад тях, трябва да се търси вярното отражение, а не изкривеното (т.е. самите ние трябва да станем това вярно отражение).

Неактивен Mothman

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 54
 • Отвори ума, сърцето и душата си!
Информацията от първия ти пост от книгите на Орис ли е, защото там съм чел подобни неща? Определено това ще бъде една интересна тема? :) А иначе доколкото скромната ми личност е прочела  :D противопоставянето между Добро и Зло или Светли и Тъмни се прекратява от 5-та плътност нагоре, така че дори след трансформацията, която ни предстои полярностите ще ни изкушават и ще трябва да се учим да балансираме. :) А това, че с негативните си емоции захранваме същности от низшия астрал си е самата истина и при условие, че сме
в тъмен сектор на галактиката, ще бъде доста трудно да ги разкараме тия братлета :D и да ги заменим с такива, които се хранят с положителни емоции, защото не вярвам тези да се научат на ново меню  ;D . Иначе бях чел, че ако се промени мисленето на болшинството от човечеството, тези същества щели да се научат да се зареждат от човешките щастие и любов. Може и така да е затова
дерзайте хора и се обичайте! :)
Истината е винаги пред очите ти, стига само да не си ги затворил за нея! ;)

Неактивен =======

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
Относно: Добро, Зло, Йерархия на Тъмата, Дявола
« Отговор #5 -: Май 07, 2008, 17:32:14 pm »
     В първия пост съм посочила авторката - Нина Ничева, българка е, на най-горния ред е. И сега, това, което ще напиша е от нея. Книгите й ги няма в нета.
Орис са му други книгите и ги има на руски в неговия сайт.

         
       
     СВЕТЪТ  НА  ОТРИЦАНИЕТО,  МРАКА  И  ЗЛОТО


      Двете основни начала, движещи развитието на материята и Духа, на енергиите, плазмата, полетата, вълните и другите образувания във вселената са заложени в самия процес на Сътворението на видимото и невидимото и разума от Създателя - творец. ДУАЛИЗМЪТ е съзнателният избор на Свръхразума - творец на живата и неживата природа във всичките им разновидности и форми.
      За да има стабилни духовни и материални структури във Вселената, при първоначалния съзидателен тласък Творецът - свръхразум, формира веднага помощни висши разумни формации от духовен и материален тип, съставени от равен брой положителни и отрицателни разумни енергийни заряди и импулси. След това процесът следва своята логика до онзи момент, в който Създателят усеща, че пред ОТРИЦАТЕЛНИЯ СВЯТ трябва да се сложи ограничител, защото рискът за бързо всмукване на другите породени структури и светове от мощния отрицателен поток става огромен и застрашително реален.
      ЧЕРНИЯТ РАЗУМ е антипод на Висшия вселенски разум. Най-висшето му еволюционно ниво е VІІ степен, но НЕ Е ВЕЧЕН, тук е сложил СВОЯТА БАРИЕРА СЪЗДАТЕЛЯТ. След като Черният разум е ограничен в определени параметри на пространството и времето във Вселената, Светът на отрицанието и мрака започва автономното си развитие. Черниат разум е енергия с отрицателен заряд и тъмен сектор на лъчение, без шанса да постигне вечност и безсмъртие. Не му е дадена и способността за материализация на висше ниво. Ето защо този свят и неговите обитатели започват своята съпротива срещу решението на Създателя, за да получат достъп до тайните за вечност, материализация и дематериализация на ниво VІІ степен, защото тези способности биха гарантирали мощ и власт на Черния разум и неговите творения.
      Синът на мрака и Черния разум, неговото Черно братство и Черната армада като негова енергийна формация имат висши знания и умения, но не са безсмъртни. Посветените и Учителите от висшите космически йерархични нива лесно разпознават обитателите на Мрака по тъмния спектър на излъчване, по черния цвят, който е предпочитан за облекло и космически костюми, както и по излъчваните енергийни импулси, които са много мощни, но с отрицателен заряд. Сред по-младите вселенски жители "тъмните" обитатели на Космоса подбуждат негативни емоции, стремят се да се създава хаос и деструкция. По-неразвитите духовни субстанции, поставени в по-трудни условия на съществуване, чрез срещите си с представители на Мрака учат уроците си и трупат опит.
      Влиянието на Мрака може да се неутрализира с излъчването на ЛЮБОВ И ПОЛОЖИТЕЛНИ ЕМОЦИИ, с генерирането на бяла светеща енергийна струя, както и с визуализация на плюс, който в религията е означен с кръстен знак. Той неутрализира негативните енергии и вибрации, НЕ СЛУЧАЙНО религиозните канони изискват ТРОЕН КРЪСТЕН ЗНАК!
      Светът на Мрака също има своите познания, тайни оръжия, учители и... последователи из Вселената. Най-често под негов контрол попадат цивилизации, в които нивото на разума не е еволюирало да ІІІ степен, по космическите критерии за генериране на опитност и познание. Цивилизациите, достигнали ниво на разум над ІІІ степен, могат да неутрализират енергийните атаки на Черната армада. При конфликтни ситуации между тях има нещо като междузвездни войни.
      В света на Черния разум най-високото ниво на разума е в Черното братство - ІV степен. Само Черния разум - водач, е с умения и познание на ниво VІІ степен и с импулси, носещи мощта на Създателя.
      Създателят ва Вселената няколко пъти е давал шанс на Черния разум, който е също негово творение, да се опита да върши неща, полезни за Вселената и за създадения от него Антисвят и Антиразум. Вероятно мощният енергиен заряд с отрицателен знак по някакъв начин модифицира състава на първородната смес и й придава определени качества. Поради това протичат процеси и реакции, които имат своята логика и принципи на реагиране.
      Създателят може да посещава Света и отрязъка от Вселената под влияние на Черния разум.пПрави го, когато информацията му очертава катаклизъм от вселенски мащаб, конфликти между цивилизации или груба намеса над някой тип разум, който не е дал повод за агресия. Създателят се намесва и ако Черния разум атакува тайните на Сътворението, механизма на вечността и порядъка във Вселената, принципине за движение на вселенските структури и др.
      Ако Черният разум не е агресивен, Създателят оставя сътворените тела и форми на живот на физическите и природните закони на отделната звезда, галактика, система. Те са такива, че чрез противоборството дават развитието и напредъка, а натрупаната положителна енергия винаги неутрализира отрицателните заряди. И цикълът на следващия еволюционен кръг започва отначало, но на по-висок етап.
      Ако отрицателните заряди погълнат положителните, това означава, че нивото на разума все още е ниско и трябва по естествен път да се синтезира градивна енергия.
      Този механизъм е валиден както за отделното същество, така и за всяка нация, планета, система, галактика, метагалактика.
     
       

Неактивен July

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 242
Относно: Добро, Зло, Йерархия на Тъмата, Дяво
« Отговор #6 -: Май 07, 2008, 17:55:19 pm »
"Светлината и тъмнината, животът и смъртта, дясно и ляво са братя едни на други.  Те не могат да бъдат разделени едни от други. Затова, добрите не са добри и лошите не са лоши, нито животът е живот, нито смъртта е смърт. И по тази причина, всеки един ще се разпадне до своето първично съществуване. Но тези, които са издигнати над света, не могат да се разпаднат; те са вечни."
                             
 Христос

Евангелие на Филип стих 10.
« Последна редакция: Май 07, 2008, 18:13:30 pm от July »

Неактивен =======

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
Относно: Добро, Зло, Йерархия на Тъмата, Дявола
« Отговор #7 -: Май 07, 2008, 18:13:49 pm »
   АСТРАЛЪТ  И  НЕГОВАТА  ЙЕРАРХИЯ        Това е светът на другите енергийно-полеви форми на живот. Свят, съществуващ редом и независимо от триизмерния реален земен свят. В Астрала преминават духовните субстанции на всички мъртви земни хора и в зависимост от достигнатата степен в духовната им еволюция те се отправят към различни астрални и космически нива. Астралът също е част от Космоса, така както и земният видим и реален свят е част от него. Но Астралът е сфера главно на духовни същества от земен тип. Тук никога не присъстват извънземни хорми на разум, освен когато е нужно да се предаде важно послание или за друга мисия.
       В Астрала има същите паралелни светове, които са редом със Земята. И на Земята , и в Астрала има "врати на времето", през които посветените Духове и Учители могат да преминават в други светове и измерения. "Ключовете" за тези врати се поверяват на малцина.
        Йерархията на Астрала е по-различна от вселенската. Астралът е измерение за премоделиране на енергията при определени условия /степен на енергийно излъчване, определена гама на светлинния спектър, честота на импулсите, определяни от отделната духовна енергетична същност и ред други физико-химични реакции/ при прехода на живата материя в нов вид, с нови качества и нови параметри.
        В света на Астрала важат общите вселенски принципи и закони. Астралният свят и неговите нива са училище на земните души. Тук те получават възможност да видят своя бъдещ живот, да анализират стария, да получат знания и отново да се върнат в ново тяло за нов урок и нови опитности.          В нивата на Астрала се гради различният тип човек. Те са и степените за преминаване от раса в раса - като цвят и като ниво на разума от космическа гледна точка.
          Нивата са групирани в сфери.
          Те са 4 с по 7 поднива, а останалите 5 са над тях и като висши класове за преминалите 7-те в отделните сфери.
          В Астрала има астрални учители - наставници на всички новодошли духовни същности. Те помагат при тяхната адаптация.
          Онези, които в земния си живот са били ученици и служители на Тъмното начало и на Злото, след края на земния си път преминават през едно астрално ниво, където преживяват онова, което са причинили на другите приживе. То е извън останалите нива и е вид "чистилище". Тук енергийната субстанция трябва да се пречисти, да се приведе в хармоничен духовен заряд. Ако успее да синтезира положителни заряди и енергия сама  - чрез разкаяние и осъзнаване на грешките си, тази духовна субстанция преминава в едно от първите нива на определената й сфера за опитности. Всеки Дух преминава последователно и през 4-те сфери - за да придобие различни опитности и сръчности, за да натрупа познание.
          Земен човек получава правото на общуване с Космоса само ако е завършил астралното си училище и обучение с приличен заряд от знания.
          Проявите на Черното начало в Астралния свят са също под формата на различни енергии и полета. В Астрала има отрязък /сектор/, както и във Вселената, за "черно училище" за черните духовни субстанции /отрицателни енергийни субстанции/, или това е мястото, което земните религии определят като "ад". В земните религиозни книги краските са сгъстени и са обрисувани за примитивното земно съзнание.
          В тези астрални полета на отрицателните енергийни духове се обучава отрицателният духовен потенциал, който служи на черния разум, готви се за нова духовна битка в новите прераждания.
         Не случайно при смъртта си земните хора виждат различни "посрещачи" - едни изпитват ужас, други си отиват с усмивка. Хората виждат различното "лице" на смъртта - за едни череп с коса с черна качулка, за други - светлина  и същества, пълни с любов и нежност.
         Религията  е много по-близо да истината за Астрала, отколкото до познанията за Космоса.
         Около всяко космическо тяло, включително и около Земята, има зона, подобна на Астрала - преход към Космоса и неговия свят. Това може да се приме като сито на духовните същности, устремени нагоре.
         В Астрала се моделират кармите и съдбите на онези, които все още не са дорасли да преминат в космическиа свят и в космическото училище. Там съдбата и кармата вече е зависима от ред други характеристики на разума и духа.       От Нина Ничева

Breath

 • Гост
Информацията от първия ти пост от книгите на Орис ли е, защото там съм чел подобни неща?
Има сходства с Орис, да, и аз като се зачетох си помислих за него.
Иначе delfin на Орис има 2 издадени книги у нас - "Душата и космоса" и "Хора и нехора". А кои са всъщност книгите на Нина Ничева, от които цитираш, кои са заглавията? За "черното училище" ми е интересно дали има повече информация.
« Последна редакция: Май 07, 2008, 18:28:40 pm от Breath »

Неактивен =======

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
Относно: Добро, Зло, Йерархия на Тъмата, Дявола
« Отговор #9 -: Май 07, 2008, 19:13:47 pm »
         "През времето и пространството"  и
    "Земята -нашето училище".  Издания са от 1998-99 г. На Орис съм чела само в резюме няко статии върху книгите му на руски.

Неактивен Mothman

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 54
 • Отвори ума, сърцето и душата си!
Относно: Добро, Зло, Йерархия на Тъмата, Дявола
« Отговор #10 -: Май 08, 2008, 00:14:55 am »
Между другото попаднах в spiralata.net на още една книга на Орис, на който се интересува :) , но не съм я чел все още. "Иисииди - Учение за това, което "не съществува", но което е по-реално от всичко, което "съществува".
"Ако се почувствате привлечени от тази книга, значи сте готови за индивидуален квантов скок." - Орис.
Може би ще е интересна. :) книгите, които Breath е споменала също ги има в спиралата. :) Delfin, много ми харесва темата :) , благодаря ти! :)
Истината е винаги пред очите ти, стига само да не си ги затворил за нея! ;)

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 793
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Относно: Добро, Зло, Йерархия на Тъмата, Дявола
« Отговор #11 -: Май 08, 2008, 00:54:16 am »
Не знам Орис на доброто или на злото служи, но такова понятие "индивидуален квантов скок" нещо не мога да приема. Земята може да "скочи", но кой знае колко същности съставляват Духа и. Ако ще има скок, той ще е за всички, които в този момент се намират на Земята, поне аз така мисля.
Тъмната страна на реалността винаги се е стремяла да отдели индивида от цялото, да притъпи неговото усещане за свързаност с другите и обещавайки му "нещо по-така" единствено и само за него да го манипулира както си иска.
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Iris

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 922
Относно: Добро, Зло, Йерархия на Тъмата, Дявола
« Отговор #12 -: Май 08, 2008, 11:52:29 am »
"Ако се почувствате привлечени от тази книга, значи сте готови за индивидуален квантов скок." - Орис.
Това си е 100 % самоизтъкване. И също манипулация и внасяне на разделение - отхвърлящите тази книга не са готови за "квантов скок", а приемащите я са готови. Това говори най-малкото за силен егоизъм (последното не е свързано задължително със служба на тъмните).

Неактивен Mothman

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 54
 • Отвори ума, сърцето и душата си!
Относно: Добро, Зло, Йерархия на Тъмата, Дявола
« Отговор #13 -: Май 08, 2008, 17:55:46 pm »
Хм. Според мен пък всички на тази планета напредваме и вървим по пътя си индивидуално, а не като едно цяло. Така че, когато трансформацията се извърши
и Земята извърши своя квантов скок, не всички от нас ще преминат заедно с нея. Тези, които не са готови ще трябва да започнат Играта в трета плътност отначало. И ако даден Висш Аз се почувства готов за преминаването си защо пък да не даде на дадената си инкарнация "тласък" да прочете дадена информация. Може би той има предвид точно това. А колкото до тъмни и светли, според мен човек трябва да черпи информация и от двете страни и сам да си определя кое му е полезно и кое не. И двете страни лъжат така или иначе. :) Съжалявам за off-topic-a! :)
Истината е винаги пред очите ти, стига само да не си ги затворил за нея! ;)

Неактивен =======

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
Относно: Добро, Зло, Йерархия на Тъмата, Дявола
« Отговор #14 -: Май 08, 2008, 20:03:01 pm »              ХАОСЪТ - ДРУГОТО ЛИЦЕ НА КОСМОСА       В Космическите книги на тайните се споменава за далечното Праначало и Прасъстояние на мирозданието, когато е доминирал хаосът, преди Създателят да го влее във форма и да го трансформира в съзидателната сила на Нещото, което е породило Вселената.
       Преди Сътворението на Вселената и световете творческите еманации на извечното начало са съществували като хаос и чрез него.
       Пулсирали се могъщи потоци. Ставали са произволни реакции. Обединявали са се атоми, молекули и вещества. Анихилирала се е материя и е преминавала в друго състояние.
       Хаосът е бил "бульонът" на Сътворението, който Творецът е концентрирал и охормил в Космическото яйце на живота.
       В големи пространства на по-млади отрязъци от Вселената хаосът все още е този, който прорязва мрака с експлозии на нови и свръхнови звезди. Потякога неовладяната му енергия засмуква огромни енергийни и материални маси и късове пространство, които потъват в черните дупки на антиматерията.
       Хаосът е едно от първите творения на Създателя, а по-късно е сред разбунтувалите се, на които било обещано да бъдат освободени от опеката на Създателя и от неговите ограничения във времето и пространството.
       Космическите недоволници, които поради това, че не виждали Създателя и не общували пряко с Него, смятали, че той е вселенски мит, много пъти се съюзявали с рожбите на хаоса, за да ги използват в своите планове. Защото хаосът се нуждае от енергия, за да бълва енергия, а така изчерпва и поглъща всичко, което е наблизо. Поглъщайки пространство и материя, той се придвижва и засмуква нова енергия от звезди, системи и галактики.
       И тогава, според Космическите книги на тайните, се намесил Създателят, който превърнал своето творение Хаос и рожбите му в нещо относително статично. Поставил ограничения, които заключил, а ключовете прибрал, за да може породеното без намесата на хаоса да прояви и заложеното в него.
       Хаосът е градивен до определен момент, но като всяка стихия е и разрушителен. И някога Този, който е породил Вселената, го е "хванал" и насочил, за да използва енергията му за съзидание чрез разширяване на сътвореното във форма.
       В привидния хаос винаги има скрит ред и смисъл. Тази първична стихия, ако премине определена критична точка, става по-скоро разрушителна, защото енергията изтича, ако не се трансформира за градене. Енергията във Вселената не се губи, защото хаосът и има своя логика. Той е първичната лаборатория на съзиданието. Вероятно Създателят-Творец дълго е анализирал този "перпетуум мобиле" на живот и смърт, на цяло и части, на вещества и частици, на материализация и дематериализация, преди да сътвори живота и разума, като даде тласък и насока на градивната енергия, но остави еволюцията на съзиданието на овладения хаос.
        Дори зараждането на човешкия живот е минимодел за трансформацията на енергията на хаоса. Новият живот се заражда от наглед хаотично, но кодирано движение на противоположните полови клетки. И когато хаосът се превърне в нещо единно, споено, относително стабилно цяло, избухва новата звезда на живота.
        В по-късен период от развитието на Вселената, във вече породеното и установеното като относително стабилна система тяло, същество, планета, съзвездие, галактика, хаосът е по-скоро проява на ретроградното, когато възниква в неподходящото време и на неподходящото място. Затова той често се отъждествява със Силите на мрака, когато е насочен срещу еволюцията, а не в нейна подкрепа.
        Хаосът е море от енергия, но неопитният капитан по-скоро ще бъде принуден да напусне разнебитения кораб, отколкото да успее да обуздае и насочи енергията му като гориво и попътен вятър.
        Ако се твърди, че хаосът е опасен за човешкото общество, за всяка система, за Вселената, то е, защото той е мощен вихър, който е непредсказуем и неуправляем. Хаосът се подчинява само на Онзи, който е над Него, знае механизмите му и как да го укроти и "спре".
        Когато равновесието на овладения хаос се наруши, стихията поглъща сътвореното, трансформира го, поражда нови състояния, но и техният живот е миг, защото в света на хаоса нещата са пластични, във вечно движение и трансформация. С придобитата форма хаосът на извечните енергии и първичната смес е етап от еволюцията в Космоса. Създателят е кодирал точки на равновесие за всяка енергия, форма, материал, тяло, планета, съзвездие.
        Те държат юздите на хаоса и позволяват на формата и съдържанието да преминат определени периоди на организирано състояние и съществуване, за да еволюират. Тъмните сили търсят тези ключове на равновесието, които отприщват енергиите и връщат нещата в първичния хаос.
        Допустимо ли е да бъдат оставени Силите на мрака да превърнат Земята в аморфна маса от гънещи се планини, изригващи и гаснещи вулкани, бушуващи води, мощни вихрови потоци и вибрации, които могат да взривят планетата и да я върнат в състояниета на облаци прах, газове, късове първична материя, скитащи молекули на живота и разума?
        Представете си какво би се случило със Слънцето, Луната, съседните близки и по-далечни планети, ако равновесието на небесните механизми бъде нарушено и променено?
        Хаосът е дете на Създателя с буен нрав, особен темперамент и колосална енергия. Когато тези качества са насочени за градене, резултатите са породен живот и разум. Когато детето е при неподходящ учител или сред лоша среда, то може да причини разрушения и ентропия.
        Човечеството все още не е усвоило изкуството на равновесието. По-голямата част от времето на човешките цивилизации преминава в овладяване на хаоса и възвръщане на стабилността.

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
0 Отговора
3866 Прегледи
Последна публикация Май 08, 2008, 10:57:49 am
от Спорт-Здраве3
14 Отговора
9868 Прегледи
Последна публикация Ноември 08, 2008, 02:19:24 am
от soulmethod
17 Отговора
15244 Прегледи
Последна публикация Март 27, 2010, 21:32:44 pm
от Polymorpher
0 Отговора
10657 Прегледи
Последна публикация Април 03, 2009, 00:21:59 am
от H.
29 Отговора
24143 Прегледи
Последна публикация Март 14, 2010, 22:44:18 pm
от Raw Deal

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27