Автор Тема: Vymaanika Shaastra  (Прочетена 11319 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Ashaman

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 810
Vymaanika Shaastra
« -: Март 27, 2008, 22:26:58 pm »
Откъс от първа глава, в мой превод от английски.

Maharshi Bharadwaaja's
VYMAANIKA SHAASTRA
Първа Глава


Махарши Бхарадважа :


Покланям се пред Божественото Съществуващо, което е видимо на хребета на Знанието, където е извора на вечното щастие, и чието жилище е изпълнено с Вимани или Самолети. Изучил съм Shaastraas или науките, които са изложени от предишни учени, давайки всичко от себе си, за ползата на света, аз ще ви занимая с науката по Аеронавтитка, както е сбрана във Ведите, и това ще бъде източник на радост и сполуки за за човечество, ще улесни и направи удобно пътуването в небето, от свят на свят, в осем глави, състоейки се от 100 въпроса, в 500 сутри или закодирани изказвания.

Коментар на Бодхаананда:

Покланям се на Бог Махадева и Неговият Консорт, на богинята на знанието Saraswathi, на Ганапати, защитника на праведните усилия, и на моя почитаем учител Махараши Бхарадваджа. За допълване на моите собствени знания за Логика, пет пъти съм изучавал задълбочено знанията на Ваалмикските Математици, „Парибхаша Чандрикаа”, и  'Naamaarthhakalpaka”. И подпомогнат от тяхният авторитет, аз Сваами Бодхаананда, за улеснение на младите, написах този „Бодхананда Вритии” за да разясня кратко написаният  от Махарши Бхарадважа текст по Аеронавтиката.

В началото Махарши Бхарадважа призова Господ по традиционен обичай за сполука в начинанието, напредък и добър завършек на неговото велико литературно произведение. Постигайки изкуството за овладяване на Знанието чрез Божественото Благоволение и изучавайки работата на ранните Аачаарияас-и или учители, той се потопи във Ведичекото знание, извлече есенцията и я предостави на човечеството за неговото бъдещо благополучие. Това направи в труда си наречен „Янтрасарвасва”. В четиридесета глава подпомогнат от науката за Авронавтиката, обясни за конструкцията и употребата на много от видовете въздухоплавателни машини, във 8 стъпки, съдържащи 100 главни въпроса състоящи се от 500 сутри или загадъчни изказвания.

В първата станса, отнасяща се до научаването за свещените работи, “Уттаратаапания”, „Шайбя-прасна”, Каатака”, и „Маандукя, където емблематичните букви „Ом”, водят към познанието на Бог и Спасението. Бхарадважа направи така, че познанието за конструирането на Вимана или въздухоплавателна машина, съобразно „Виманика Шастра”, да бъде достъпно за човека, в прослава на бога, за радост и прослава на Неговият Божествен дом.
Предишният Аачааряас, а именно Вишваната ги наричаше с имена, като „Нараяна”, Шовнака”, „Гарга”, Вачаспати”, „Чакраяни” и „Дхундинада”, почитайки авторите на „Вимана-Чандрика”, „Вийомаяна-Тантра”, ”Янтра-Калпа”, „Яна-Бинду”, „Кета-яна-Прадипика”, и „Вийомана-Аркапракаша, например.

Затова Bharadwaaja дефинира думата Vimaana, така :

"Притежаващо способността за скорост като при птиците, то е наречено Vimaana." (Vega-Saamyaat Vimaano Andajaanaam. Sootra 1)

Bodhaananda Vritti:

Думата "andaja" означава "роден от яйце", включва орли и други птици, които летят по тяхна собствена воля,. Vimaana е превозно средство, което лети в небето с ускорение, сравнимо, с птиците.

Lallachaarya казва,:

"че онова, което може да лети в небето със сравнимо възможностите на птиците, е наречено Vimaana."

Aachaarya Naaraayana казва,

"че онова, което може да се движи с висока скорост по земя, на вода, през въздух от неговата собствена сила, като птица, е " Vimaana."

Shankha казва,:

" Експерти в науката на въздухоплаването казват, "че онова, което може да лети през въздуха от едно място до друго е „Vimaana","

А Vishwambhara каза:
"Експертите казват, че онова, което може да лети чрез въздуха от една страна до друга страна, от един остров до друг остров, и от един свят до друг свят, е "Vimaana"."

Вече дефинирал значението на „Vimaana”, мъдрецът ще продължи да го описва детайлно.

Rahasyagnyodhikaaree. Сутра 2.
„Пилота е единственият, който знае тайните”


В Bodhaana : Учените казват, че има 32 тайни за работата на Vimaana. Пилота предварително трябва да се запознае старателно тях за да бъде одобрен като компетентен за да управлява самолета. Той трябва да знае за структурата на самолета, да знае, главните неща които отговарят за изкаването му в небето, да знае как да го управлява  и това как го спира, когато е необходимо, това как да маневрира и да го кара да прави забележителни представления в небето без да се разбие. Тези тайни са дадени в "Rahasya-Lahari" и други текстове, от Lalla и останалите майстори, и те ги описват така:
"Пилота трябва да е преминал тренировъчен процес с maantrica и taantrica, kritaka и taraalaka, goodha или скритото, drishya и adrishya или видимото и невидимото, paroksha и aparoksha, свиването и разширяването, променянето на формата, изглеждащото ужасяващо, изглеждащото приятно, преминаването на  светещото и обгръщато в тъмнина, потока или pralaya, vimukha, taara, замайването от гръмовения шум, скока, движението на "зиг-заг", chaapala, от всички страни, чуването на далечни звуци, правенето на снимки(картини), познаването на вражеските маневри, Да знае посоката на вражеско приближаване, stabdhaka или"парализирай" и karshana или употребата на магнетично дърпане.

Тези са 32-те тайни, които пилота трябва да научи от компетентните наставници, и само на такъв човек може да бъде поверено да бъде във въздухоплавателната машина, и на никои други.

Те са обяснени така от Siddhanaatha :

1.Maantrika; Както е предписано в"Mantraadhikaara," чрез позоваване на мантрите на Chhinnamasta, Bhairavee, Veginee, Siddhaamba, придобийте способностите на ghutikaa, paadukaa, видимост и невидимост и други mantraas с могъщи билки и ефикасни масла, и мантрата Bhuvaneswaree, която призовава, духовни и хипнотични сили, за конструиране на самолети, които не отказват, не могат да бъдат изгорени,и не могат да бъдат разрушени.

2. Taantrika :  Придобиването на  Mahaamaaya, Shambara, и други тантрически сили, които позволят на самолета тези способности.

3. Kritaka : Да изучава архитекти като Vishwakarma, Chhaayaaparusha, Mann, Мая и други, за да може да конструира самолети за различни цели.

4. Antaraala: Във ветровитите атмосферни райони на небето, при сблъсъка на границите на могъщите течения, невнимателният самолет вероятно, ще бъде строшен на парчета. Но получавайки предупреждения за приближаването на такива опасностти, самолетът може да бъде удържан и да насочва по желание.

5. Goodha : Както е обяснено във 'Vaayutatva-Prakarana', впрягайки силите, Yaasaa, Viyaasaa, Prayaasaa в 8-ия атмосферен слой, покриващ земята, се привлича тъмното съдържание на слънчевите лъчи, и така може да се скрие Vimaana от враговете.

6. Drishya : Чрез сблъсък на електрическата сила и силата на вятъра в атмосферата, се създава нажежаване, чието отражение ще бъде уловено във Vishwa-Kriyaa - darapana, или огледалото отпред на Vimana, и от неговата преработка се произвежда Maaya-Vimaana или камулафлаж за Vimana.

7. Adrishya : Чрез "Shaktitantra", посредством  Vynarathya Vikarana и други сили в центъра на сърцето на слънчевата маса, се привлича силата на етерния поток в небето, и се смесва със balaahaavikarana  shakti във въздушното кълбо, произвеждайки се по този начин бяло прикритие, което, ще направи Vimana невидим.

8. Paroksha : Чрез "Meghotpatthi-prakarana," или науката за пораждането на облаци, като използва вторият летен обалачен слой, и привличайки силата със shaktyaakarshana darpana- или силово-привличащото огледало на Vimana, и превръщайки го в parivesha, или ореол около Vimaana, парализиращата сила е произведена, и се противопоставя на Vimaanas, като ги  парализира и изважда от строя.

9. Aparoksha : Съгласно tantra на Shakti, чрез проявяване на Rohinee сноп от светлина, нещата на предната част на Vimaana стават видими.

10. Sankocha, или свиване: Както е предписано в раздела Yantraangopasamhaara, когато Vimaana е в полет на скорост с напълно разперени крила, и се открие опасност, задвижи 7-ия превключвател във Vimana, така неговите части могат да бъдат накарани за да се приберат.

11. Vistrita: Съгласно 'Akaashatantra' когато Vimaana е в централният въдушен вихър в третия или първият регион от небето, чрез задвижване на лоста във 11-тата секция на самолета, се започва подходящо разширяване за "Vaalmeeki Ganita."

12. Viroopa Karana : Както е изложено в "Dhooma Prakarana", чрез създаване на 32-ия вид дим благодарение на механизъм, става зареждане със светлината на топлинните вълни в небето, и се проектира през тръбата padmaka chakra като произвежда bhyravee малсенoто замазване Vyroopya-darpana на покрива на Vimaana, и (Вимана) завърта със 132-ия вид скорост, много яростен, и страшната форма на Vimana ще се появи, причинявайки абсолютен страх на наблюдаващите.

13. Roopaantara : Както е изложено във"Tylaprakarana," чрез  приготвянето на, griddhrajihwaa, kumbhinee, и kaakajangha масла и намазването на изкривяващото огледало във Vimaana със тях, му прилага 19-ия вид пушене
и зареждайки го със kuntinee shakti от Vimana, части подобни на  лъв, тигър, носорог, змей, планина, река,(Вимана) ще се появи, учуди и смути наблюдателите.

14. Suroopa : Чрез привличането на 13 вида от силата Karaka, коментирана в "Karaka prakarana" използвайки снего-презареден въздух и проектирайки го през въздухопроводна тръба към огледалата pushpinee-pinjula в предната дясна страна на Vimana, и фокусирайки върху него снопа лъчи suragha, небесната девойка украсена с цветя и скъпоценни камъни ще се появи пред очевидците на Vimana.

15. Jyotirbhaava: Както е изложено в "Amshubodhinee," извън Samgnaana и другите 16 пръста от слънчевите нежежавания, чрез привличане на 12-тия към 16-тия пръст и фокусирайки ги върху въздушната сила в отделението Mayookha в четвъртия отсек на небето, и също така привличайки силата на ефирното пламтене и смесвайки го с пламтенето във 7-мият слой от въздушното наслояване, и тогава като проектира тези сили през петте тръби във Вимана  през частта на огледалото guhaa-garbha, произвежда пламтене така, както сутрешното пламтене на слънцето би го направило.

16. Tamomaya: Както е описано в "Darpana Prakarana," благодарение на огледалото с мрачна сила, се улавят силите на тъмнината, прекарвайки ги през Thamo-Yantra, намираща се в северо-западната част на Вимана, и чрез задействане на превключвателя се произвежда във слънчевият ден тъмнина като през нощ на новолуние.

17. Pralaya:Както е описано в магическата книга на разрушението, привлича 5 вида дим през тръбите на свиващата се машина във предната част на Вимана, и ги слива във облачен дим, както е посочено във "Shadgarbha Viveka", и ги вкарва чрез електричните сили във въздушната тръба със петте накрайника, разрушавайки всичко като в катастрофа.

18. Vimukha: Както е споменато  в "Rig-hridaya", чрез проектиране на силите Kubera, Vimukha и Vyshawaanara, прекарва отровен прах през третата тръба  на огледалото roudree и чрез задействане на превключвателя за въздушният механизъм, предизвиква масова нечувствителност и припадъци.

19. Taara: Смесвайки ефирните сили - 10 части от способностите на въздуха, 7 части от силите на водата, и 16 части от слънчевото пламтене, прекарва ги с помощта на звездното огледало през фронталните тръби на Вимана и то заприличва на претрупано украсено със звезди небе.

20. Mahaashabda Vimohana: Като концентрира въздушните сили в седемте тръби на Вимана, и задейства превключвателя, произвежда, както е описано във “Shabda prakaashikaa" симфония от заглушаващ тътен, който осакатява хората, като ги разтърсва от страх и ги прави нечувствителни.

21. Langhana: Както е описано във "Vaayu tattva prakarana", когато пресича от един въздушен поток към друг, лицето на Вимана baadaba  пламти от слънцето и се подпалва. За да се предпази от това, електрическите и въдушните сили на Вимана-та трябва да бъдат свързани и центрирани във животворното сърце на Вимана. И чрез задействане на превключвателя Вимана ще бъде в безопасност.

22. Saarpa-Gamana:.Като улавя dandavaktra-та и още седем сили на въздуха и ги присъедини към слънчевите лъчи, прекарвайки ги на „зиг-заг” през центъра на Вимана и задействайки превключвателя, Вимана-та ще започне да се движи на „зиг-заг’, като змия.

23. Chaapala: При забелязване на вражески самолет, чрез задействане на превключвателя във централния отсек на Вимана, ще генерира 4087 въртеливи и атмосферни скоростни вълни, и ще раздруса вражеският самолет.

24. Sarvatomukha: Когато формация от вражески самолети се готвят да атакуват Вимана-та, задействане на превключвателя върху коронната част на Вимана, ще му позволи да се върти подвижно на всички страни да бъде с лице към всички тях.

25. Parashabda Graahaka: Както е обяснено в "Sowdaaminee kalaa" или наука за електрониката, с помощта на улавящата звука янтра във Вимана-та, ще чуе говоренето и звуците във вражеските апарати летящи в небето.

26. Roopaakarshana: С помощта на заснимащата янтра във Вимана-та, ще получи отдалечено виждане за нещата случващи се във вражеските апарати.

27. Kriyaagrahana: Чрез задействане на ключа, намиращ се на дъното на Вимана-та, ще се появи бяло платно. Наелектризирайки трите киселини намиращи се в северо-източната част на Вимана, и проявявайки ги на 7-те вида слънчеви лъчи и пропускайки произтичащите сили в тръбата на огледалото Thrisheersha, и настанявайки платното екран срещу огледалото, и задействайки най-горният ключ, всички енергии отиват на долу, отдолу на пода, ще бъдат проектирани върху екрана.

28. Dikpradarshana: Задействайки ключа, намиращ се върху предницата на Вимана-та, янтрата dishaampati ще покаже дикертно какво става на вражеският апарат.

29. Aakaashaakaara: Съгласно "Aakaasha-tantra", смесването на разтвор от черна слюда, neem с изпаренията bhoonaaga и намазвайки разтвора върху външното тяло на Вимана-та, прави от слюдата плочки, които изложени на слънчевите лъчи, правят самолета неотличим от небето.

30. Jalada roopa: Смесването на сок от нар, маслена боя, медна сол, кухненски дим, течноста gugul,  синапен прах, рибешка люспа и добавянето на мида и прах от каменна сол, и обраният дим от същата смес, и разстилането им със слънчева топлина изгражда покритие, така, че Виманата-та да заприлича на облак.

31. Stabdhaka: Иползвайки  apasmaara-та  отровни димни пари преминават през тръбите намиращи се в северната част на Вимана-та и изпразвайки stambhana-yantra, хората във вражеският самолет ще изпаднат в безсъзнание.

32. Karshana: Когато вражеските самолети мощно налитат на самотна Вимана, с помощта на горящият прибор Jwaalinee shakit в Jwaalinee shakit-то, или прибора, които се намира на пъпа на самолета, и чрез нагласянето на ключовете на двете колела на 87 степени от топлина, изгарящото shakti ще покрие вражеският самолет и ще го разруши.

Тези са 32-те rahasyaas или тайни, които всеки пилот трябва за знае съгласно Siddhanaatha.

« Последна редакция: Март 28, 2008, 01:39:57 am от H. »

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Относно: Vymaanika Shaastra
« Отговор #1 -: Март 28, 2008, 01:37:43 am »
Чудесно! За книгата говорим и тук. Правих я с голям кеф и усърдие на pdf преди години. Наскоро открих и някаква друга версия, но не помня къде беше... Пак предлагам, ако някой я иска, ще му я пратя :) А ако някой се наеме да я преведе, обещавам че някой ден ще се издаде :)
« Последна редакция: Март 28, 2008, 01:40:41 am от H. »

Неактивен Ashaman

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 810
Относно: Vymaanika Shaastra
« Отговор #2 -: Март 28, 2008, 17:11:51 pm »
Еми аз не съм на Ти с английския, това щях и да кажа, ако на някой му се превежда може и да се преведе. Аз преведох първата глава, ще я пусна но незнам дали друго ще превеждам, освен тва не съм най-добрият преводач за случая. Меко казано.

☞ Panchagnyascha. Sootra 3.
"Пилота трябва да знае 5 неща”


Bodhaananda Vritti:

Ако тайните на аеронавтиката са посочени във втора сутра, то петте афмосферни региона са занимание за сутра трета. Съгласно Shownaka, пластовете на небето са 5, наименувани са  Rekhaapathha, Mandala, Kakshya, Shakti, и Kendra.
В тези 5 атмосферни области, има 5,19,800 въздушни пътиша кръстосвани от Виманите на Седемте Локи  или думи, познати като Bhooloka, Bhuvarloka, Suvarloka, Maholoka, Janoloka, Tapoloka и Satyaloka.
Dhundinaatha и "Vaalmeeki Ganita" предават, че Rekha има 7,03,00,800 въздушни пътища, Mandala има 20,08,00200, Kakshya 2,09,00,300 , Shakti 10,01,300, а Kendra 30,08,200.
Съгласно "Vaalmeeki Ganita" в региона Rekhaapathha частите от 1 до 4 са подходящи за премиване от Виманите Bhooloka. В региона Мандала участъците от 3 до 5 са подходящи за Вимани Бхуварлока, Суварлока и Махолока. За Виманите Джанолока участъците от 2 до 5 на региона Какшя са подходящи. Участъци от 1 до 6 в региона Шакти са подходящи за Виманите Таполока. За обитателите на  Брахмалока участъците от 3 до 11 на региона Кендра са подходящи, както е посочено в шастри, като „Ваалмеки Ганита” и други.

Maharashi Bharadwaaja:

☞ Aavartaascha. Sootra 4.
"Въртопи"


Аватарите на въдушните въртопи са безчетни в горните региони. От тях въртопите на пътя на Виманите са 5. Във региона Рекапата се проявява „Шактяаварта” или въртопа от енергия. Мандала-пата се владее от въртопите на вятъра. В Какшяа-пата са шайтиявартите или въртопите на студените течения. А във Кендра-пата са харшаамавартите или въртопите на колизия. Тези сили са разтушително опасни и Виманите трябва да са защитават от тях.
Пилота трябва да знае тези пет източника на опасности, и да се научи да ги избягва безопасно.

Maharshi Bharadwaaja:

☞ Angaanyekatrimsat. Sootra 5.
" Частите са тридесет и една "

Bodhaananda Vritti:


Също, като при човешкото тяло, само когато всички негови части са в добро съчетание, то може да даде най-доброто от себе си , така и за правилното фунциониране на Вимана е необходимо всички нейни части да работят добре помежду си. От разположението на Вишвакрияадарпана нататък са споменати 31 части на Вимана.

Съгласно "Chaayaapurusha Shaastra" те са:

1. Vishwakriyaadarpana или огледало за външно виждане..
2. Shaktyaakarshana или огледало за акумулиране на енергия.
3. Parivesha e механизма намиращ се върху капака на Вимана.
4. Angopasamhaara yantra или сгъващата янтра, намира се върху 7-ия bindukeelaka.
5. Vistritakriyaa or или разгръщатата янтра, местоположение и е в средата на 11а секция.
6. Vyroopya darpana и
7. Padmachakramukha са върху shirobhaaga или гребена на Vimana.
8. The Kuntinee-shakti механизма се намира на шията на Vimana.
9. Pushpinee и Pinjulaa огледалата са долу в дясно..
10. Точно срещу лявата страна се разполага Naalapanchaka или 5 тръби.
11. Guhaagarbha огледало yantra е в предната част на стомаха на самолета.
12. Thamoyantra е в северозападната страна.
13. Pancha-vaataskandha-naala е на запад по средата.
14. Rowdree огледало.
15. Vaataskandha keelaka е долу по средата.
16. Shaktisthaana е отпред и от дясно..
17. Shabda-kendra-mukha е на лявата страна.
18. Vidyuddwaadashaka е в северо-източната част.
19. Praanakundala в върху захранването на Vimana.
20. Shaktyudgama в на пъпа на Vimana.
21. Vakraprasaarana е върху частта Vimanaadhaara.
22. Shaktipanjara е в средният отсек.
23. Shirahkeelaka е върху главата на Vimana.
24. Shabdaakarshaka yantra е на рамото..
25. Pata-prasaarana е долу в средата.
26. Dishaampati yantra е отпред в ляво..
27. Pattikaabhraka at the centre of the hood of the Vimana.
28. Притегателя на слънчева енергия е на върха на Vimana.
29. Apasmaara или отровния газ е върху sandhi-naala mukha или съединителната туба отпред..
30. Sthambhana yantra е на пода.
31. Vyshwaanara-naala е на точно в центъра.

Тези са местоположенията на 31-те части на Вимана.

Неактивен Ashaman

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 810
Относно: Vymaanika Shaastra
« Отговор #3 -: Март 28, 2008, 17:15:13 pm »
Vasthraadhikaranam ": За облеклото”

Maharashi Bharadwaaja:

☞ "Yantu-praavaraneeyow prithak prithak ritubhedaat." Sootra 6.
"Костюмите трябва да са различни за различните сезони."


Сутрата определя какво трябва да бъде пилотското облекло в зависимост от сезоните. Въздействието на безбройните слънчеви лъчи и въртенето на земята са отговорни за сезонни климатични изменения. Ефекта върху човешкият живот може да бъде здравословен или не, в зависимост от обстоятелствата. Това може да доведе до спазми, загуба на кръв и на телесна маса, и други неприятности. Счита се, че зловредните сили на сезоните са 25 и въздействат върху кожата, плътта, костите, мускулите, нервите, ставите и други части от тялото на пилота. Облеклото трябва да бъде такова, че да предпазва от тези вредни влияния и да  поддържа пилота в добро състояние.
Съгласно "Pata-samskaara Ratnaakara", коприна, памук, мъх, козина, слюда, кожа, трябва да бъдат пречистени чрез 25 процеса, измити със слюдена вода, и да преминат процеса на изпридане както е предписано в Гаалава. След това влакна от цветовете на палма кетаки, жълтениче, дървото слънчево цвете, кокосов орех и юта трябва да бъдат пречистени 8 пъти, да преминат през 19 процеса, както е предписано ,и да бъдат изпредени и втъкани в дрехите. След това дрехите трябва да бъдат накиснати във масло от ленено семе, туласи или босилек, грозде, шами или акация, златна ябълка, и синап и да бъдат полагани на слънце 5 пъти дневно в продължението на 7 дни. После  жълта охра, шеллак, тамаринд (вид индийско дърво), мед, сусамен екстракт и слюда, като всяка се смесва и сол йена-кшаара, се слагат в нагпрещеният съд, намиращ се във фурната коорма, и се варят  спомощта на разположените отпред 3 мяха или духала. После се добавят 8 зийра(индийска мярка, равна на 1 кг) ленен сок.  После пчелен восък, слюда, шинджира, важра, боракс и плод от ашока трябва да бъдат сварени и полученото от тях масло трябва да се смеси със друхата смес, и да се свари във garbhataapana yantra..
Дрехите трябва да бъдат накиснати в тази отвара и да се изсушат пет пъти. Получените облекла, пилотите ще обличат и сменят по в зависимост типа на дрехата и изискванията на екипажа, както е предписано в Агнимитра и преди да ги облекат, трябва да получат благословия и да им бъде даден защитетен амулет, след което да бъдат изпратени с благопожелания. Облеклата трябва да ги пазят от злини, да повишават кондицията на тялото и здравето на душата, да увеличават силата, енергията и способностите на пилотите.

Aahaaraadhikaranam: За храната

Maharshi Bharadwaaja:

☞ "Aahaarah Kalpabhedaat" Sootra 7.
"Избор на храна според сезоните"

Bodhaananda Vrritti:


Както е изложени в Калпа Сутра, храната на пилотите бива три типа, съгласно сезоните. „Ашана-Калпа”, или “Основни принципи на Хранене”, казва, че „през пролетните и летни месеци, течната храна на пилота трябва да съдържа биче мляко, зърнената храна да бъде от аадхака или тувар-дгал, а местната храна да е овче месо,
През четирите дъждовни месеца на есента, течната храна се състои от краве мляко, пшеницата и ченият нахут отговарят за зърнените храни, а месот трябва да бъде от кокошки и петли.
Преч четирите месеца на зима и сняг, храните както следва трябва да са козе мляко, ява и месо от врабци.
За пилотите принадлежащи към трите замъка Джива (душа) на Брахмин, Кшатря и Вайша, в храната не трябва да присъства месо.

Maharshi Bharadwaaja:

☞ "Visha Naashas Tribhyaha" Sootra 8.
"Трите различни начина да се избегне зловредното влияние на сезоните"

Bodhaananda Vritti:


The 25 kinds of poisonous effects of the seasons are warded off by alteration in the food so as to suit the seasonal conditions.
25-те вида отравящи ефекти на сезоните се избягват, чрез подходящ избор на храната, така, че да отговаря на изискванията на всеки сезон.

"Vishanirnaya-adhikara" обяснява:

Всеки от сезоните има различен характер, благодарение на силите на влагата в небето. Стоте и една сили на въздушната атмосфера се сблъскват с 1/16та от силите във влажното небе във седмият регион, по време sineevaalee-те и kuhoo yogas-ите или съвпадането на пълнолуние и новолуние, и произвеждат небллагоприятни или благоприятни последици. Благоприятните сили наброяват 7,58,00,700, неблагоприятните са същият борй, както е изложено във "Vaalmeeki Ganita". Първите действат през периода на пълнолуние, а вторите през периода на новолуние. 25 неблагоприятни отровни сили, познати като Бедини, могат да пaрализират физическите способности на пилотите. Това се избягва, чрез разделното хранене според сезоните. Както казва Мъдреца Shaataatapa.

Тези са способите за поддържането на доброто физическо състояние на пилотите.
« Последна редакция: Март 28, 2008, 17:21:44 pm от Ashaman »

Неактивен Ashaman

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 810
Относно: Vymaanika Shaastra
« Отговор #4 -: Март 28, 2008, 17:21:10 pm »
Maharashi Bharadwaaja:

☞ "Tat Kaalaanusaaraat iti" Sootra 9.
"За времето на хранене"

Bodhaananda Vritti:


Посочихме типа на храната според сезоните,но времето за хранене не сме определили. Съгласно Шовнака, времето за хранене е предписано, както следва: Смейните трябва да се хранят два пъти на ден, или само един. Аскетите трябва да се приемат храна по веднъж  на ден. Всички останали могат да се хранят по четири пъти. Въздушните пилоти трябва да се хранят пет пъти дневно. Йогите могат да го правят толкова пъти, колкото им харесва..

Съгласно "Lalla-kaarika" or "Правила за Хранене" от Lalla,


Храната трябва да бъде приемана в края на вторият яма (1 яма=3 часа) през деня и в края на пъврият яма през нощта. Това е за семейните. Ако те се хранят само по един път на ден, трябва да го правят между третите и четвъртите ями. Саняасите или аскетите, които ядат един път дневно, трябва да го правят обилно. За работническата класа времената за ядена трябва да са три пъти дневно и един през нощта/ Пилотите на Вимани, трябва да се хранят три пъти дневно и два пъти нощем.

Maharshi Bharadwaaja:

☞ "Tadabhaavay Sathva-Golovaa" Sootra 10.
"При невъзможност – хранителни добавки или храните на топчета "

Bodhaananda Vritti:


Когато предписаните храни не e възможно да бъдат използвани от пилотите по време на тяхните полети, то  тогава могат да се извлекат екстракти,  правилно приготвени и примесени с подправки, и приведени в ядливи и пивки форми, храни под формата на топчета, с които да бъдат снабдени пилотите и които те ще могат да консумират по време на полетите си.

"Ashana kalpa" или „Алманах на храните",

Има пет вида храни, които са хранителни и здравословни; варен ориз или зърно, овесена каша, сготвено брашно, печени питки, и екстракти приготвени от тези хранителни материали. Последните са наречени по-добри от всички останали.

"Paakasarvasva" или "Изкуството на готвене" отбелязва,

Чрез премахването на люспите и всички останали нехранителни части с помщта на механизмим от зърното се прави брашно, и се готви във приспособления за печене, където се обработва със 8-мата степен на редукция, добавят се дестилати, захари, подправки, мало и се приготвят топчета храни, които има много добър и приятен вкус и мисрис, и са питателни за тялото.

Maharshi Bharadwaaja:

☞ "Phala Moola Kanda Saarovaa." Sootra 11.
"Или есенции от плодове, корени и луковици."

Bodhaananda Vritti:


В тази сутра са изложени методите за приготвяне от ядливи корени, картофи, и други лукови растения, и плодове, които са също подходящи за ядене.

"Ashana-Kalpa" казва,

Ако няма на рзаположение зърнение храни, тогава от корени, лъковици и пловоде, могат да се приготвят храни под формата на брашно, захарни изделия манджуша или сушени плодове, мед, мляко, масло, малсени продукти, корени и дребни плодове имащи сладък, кисел, солен или лют вкус. Корените са на брой 56. Те трябва да бъдат изчистени, стрити и както е редно приготвени, под формата на топчета. Така се дават за ядене.
Луковитните растения са 16, а плодовете  32 вида, и от тях се приготвя превъзходна храна. Храните от корени развиват мозъка, подхранват тялото, заздравяват костите и дават енергия. Храните от луковици повишават интелигенстността и здравината на тялото, и подсилват жизненоспособността. Плодовите храни подпомагат мозъка, интелекта, кръвта, мускулите и виталните течности. По тази причина тези алтернативнии храни са препоръчителни за пилотите на Вимана

Maharshi Bharadwaaja:

☞ "Apicha Trinaadeenam." Sootra 12.
"Използване на треви билки и храсти

Bodhaananda Vritti:

Тази сутра показва как тревите, билките и увивните растения, могат да се изпозват за храна.

 "Ashana-Kalpa" казва,


Както кореновите, луковите и плодовите, така и тревните, билковите и храстовите култури могат да бъдат добра храна за човек.От шест вида от тревата дурва, 6 вида от конопени мунджа, 6 вида от дарба или дълга трева,, 6 вида от шундира, и 6 вида от Ашвакама или сол, или mimordica charantia, Шатамули от три вида, Каарувели, Чандравели, Мадхувели, Варчули, Макути-вели, суганда, и вурявели, могат да бъдат приготвени добри, хранителни и освежаващи храни.
Подбрани от човек, който ги познава добре, тези растения, включителни техните цветове, стебла и листа, чрез правилно изчистване и приготвяне, и придаване на плътно състояние могат да бъдат добри заместители на храната като бъдат поднасяни на  пилотите на Вимана. От Сомавали или лунно-растение, Чакрика, Расавалика, Кушмандавали, Икшували, Пиштавалари, Суряаканта, Чандраканта, Механада, Пунарнава, Аванти, Вашту,Матсяакаши, Рукма и други, се приготвят добри трайни храни, като се смесват с аромати и подправки.

Lohaadhikaranam: Метали

Maharshi Bharadwaaja:

"Athha Yaana Lohaani." Sootra 13.
"Следващо, металите за самолети"

Bodhaananda Vritti:


Вече изяснихме облеклото и храната на пилотите, сега трябва да изясним и подходящите метали за изработването на самолетите.
Говори Shounaka:
Има три вида метали, наречени сомака, соундалика и моуртвика. Чрез тяхното смесване, се полуачават метали, поглъщаши 16 вида топлина.
Техните имена са ushnambhara, ushnapaa, ushnahana, raajaamlatrit, veerahaa, panchaghna, agnitrit, bhaarahana, sheetahana, garalaghna, amlahana, vishambhara, vishalyakrit, vijamitra и Vaatamitra.
"Maanibhadra Kaarika," или "Сентенцията  на Manibhadra," казва, "Металите, които са светли и подходящи за производството на Вимани са 16.Те поглъщат топлината и трябва да се използват за направата на самолети.”
Saamba добавя, че тези 16 метала, които са получени чрез смесването на главните метали, сома, соундала и моуртвика, са топлоизолационни и са полезни за Виманите.  Сега техните характеристики ще бъдат проследени.
Във седмият пласт на земяъа, във неговият трети добивен район, се намират металите от вида на Сома. Те са 32 вида. Три от тях са наречените Оошмалохас или резистентни към горещина метали и те могат да бъдат добити.
„Лохатантра” или „Науката за Металите” каза също, че тези намиращи се в третия район на 7мият земен пласт, Метали от класа на Соума, притежават 5 специални качества , които са наречени „Бижалохас” или „главни метали”.
Съществуват 3000 земни слоя съдържащи метали. 1300 от тях металите са с най-добри характеристики. В 7-мия слой металите са 27 вида. Третият тип метали имат 5-стойностни качества и са позати като главни метали. Първоизточника на металите от класа Сома е описан по следният начин в „Лохакалпа”:
 „Гравитацията от центъра на земята, гравитацията на цялата земя, слънчевите изригвания, силите на въздуха, силите идващи от планетите и звездите, слънчевите и лунните гравитационни сили, и гравитационните сили на Вселената, всички заедно се вливат в словете на земята в пропорции от 3,8,11,5,2,6,4,9 и с помощта и взаимодесйтвието между топлината и влагата, образуват суровите метали, с различни възможности, нива и качества.”
Групата от метали Соума, във „Наамарта Калпа, са наречена от мъдреца Атри „Соума’, Совмяка, Сондася, Сома, Панчанана, Пранана, Шакта, Капила, като всяко име отговаря на техните качества.
Името „Соума” се състои от звуковете, с, он, ма, и, ха, "Paribhaasha Chandrika" и "Vishwambhara Kaarikaa" отбелязват - “ Океанските и слънчевите сили влагат 4 вида сили във металите. Сумата от всички сили, които притежават металите, съгласно "Vaalmeeki Ganitha" отговарят на числoto 1, 67, 768. Някои от тези сили са представени от звука „оу”. Останалите замесени сили се представят чрез буквите „ма” и „ха”.
Силите на Варуна и Суря съдържат всички главни метали разпределеи във четири групи. Във всяка група силите са съставени както е казано от 1, 67, 786. От Силите Коорма и Кашяпа от групата на Варуна, 67-мата от Ооша коома и 85-тата от Кашапа сили, наречени „Кала” се изразяват в буквите „Са”.
От групата на слънчевите сили, 71-вата мартанда и бхота и силата ручика 160 са представени със звука „Ра”.  По същият начин, от силите на слънцето и звездите в адити, 9-тата е наречена „Сунда”, а 100-те и 1 звездни сили се казват „Бхума”, и те са представени със звука „Ма”. А силите друва-варга, сома и баадаба, 109-те и 14-те респективно, се представят чрез висарга-та звук „Ха”.
Четирите сили, работеши във вътрешността на земята, с течние на времето узряват и дават типа метал Соума.
В метала Соундала, 11-тата сила данадаа, в Коорма е преставена от буквите „Са”. 110-тата сила Кашяпи се изразява чрез зука „ов”.
100-те слънчеви мощни дравамуки шакти и бхута-шакти са познати като 700 мошни анви, и заедно се изразяват със зкува анушвара „м”. Слунчевите 49 канта-шакти и звездните 25 пакти, варча, се изразяват със буквите „Да”. Силите на сома във друва-варга се изразяват със дулгото „аа” във „даа”. Лунните 364 ижвала и 500-те баадабаа са познати като клаал и са преставебу чрез буквите „Ла”

Това е  "Soundaala".

Относно третата „Моуртвика”, Коормшакти, паартива 1300, са изразени, чрез буиуквите „ма”. Каасяша шакти, каалима 2001, са изразени чрез звука „ ов”. Мартанда шакти, лаагава 260, са изрезени чрез звука „р”, буташакти, ваули 37, чрез звука „да”, звездните сили рукшмака 1063 са изразени чрез буквите „ва”, Аркашакти, варуна 113, са изразени чрез звука „е”, сома силата рижукаа 8009 и поошникаа 1012 са изразени с буквите „ка”.

Lohashuddhyadhikaranam: Пречистване на металите.

Maharshi Bharadwaaja:

☞ "Tatchhuddhir yathaa shodhanaadhikaaray." Sootra 14.
"тяхното пречистван е като за shodhanaadhikaara".

Bodhaananda Vritti:


Първо се взима метала сома, той трябв да бъде примесен във съда със широки ръбове и да се добавят вамбира и цитрусов сок, вяагра или кастор, чинча или тамаринд, и жабоо или сок от розова ябълка, трябва да се ваи на 27 градуса топлина цял ден. Тогава се изважда и се измива, трябва да бъда вавен в 5 вида масла, 4 вида киселини и 7 вида подправки.

Те се наричат "Samskaara Darpana":

Гунжа или диво женско биле, Канжала, кастор, кунжара и каранжа или индийско плажно масло, прана-кшара, виранчи, канчуки и киселини кура, и хингоо или Ferula assafoetida (лат.), парпата, жонтикаа, жатаа, мааси или нард, бла тиква или видааранжини и подправки матсяакши.
Това е процеса за пречистване на метала.
Пречистването на матала Соундала е като този на сома със забележаката, че се вари в казан, но прецеса на пречистване включва 6 киселини, 7 масла и 5 подпарвки. Те са, съгласно „Samskaara Darpana."—
Ingaala или, ingudee, gouree червена билка, couries, грозде, rata, aapya, и ulbana масла, ankola, mushti, shankha, bhallaataka, kaakola, and virancha киселини, and kuluththa или Dolichos biflorus Linn (лат.), nishpaava, sarshapa или синап, aadhaka, and пшеничeни подправки или каши.
Метала моуртвека също трябва да бъде печен като Соундаала и тогава трябва да се вари с масло шивари, киселина кудупа и vishambharee кожена добавка.
Having defined the root-metals and their purification, we next consider the casting of Ooshmapaa loha.

Дефинирахме главните метали и тяхната обработка, сега ще обясним отливането на Ooshmapaa loha.

Неактивен Ashaman

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 810
Относно: Vymaanika Shaastra
« Отговор #5 -: Март 30, 2008, 13:56:26 pm »
Един кракът преразказ на Шеста глава

Видове Вимани

„Три типа вимани съгласно сменящите се епохи”, Сутра 1

С някои сравнения от други източници.

Нека първо се занимаем с ведичкото летоброене.
Маха Юга е съставена от четири под епохи, както следва
- Сатя Юга с продължителност 1 728 000 години
- Трета Юга с продължителност 1 296 000 години
- Двапара Юга с продължителност 864 000 години
- Кали Юга с продължителност 432 000 години
Всяка Юга е кратна на 432 000, а продължителността на Югите намалява с 423 000 години за всяка следваща.
Сред древният свят, четирите Юги са познати, съответно и като като златен, сребърен, бронзов и железен или тъмен век.
Общо се равняват на 4 320 000 земни години и съставляват един Божествен Век Епоха или Маха Юга.
Седемдесет и една Маха Юги се равняват на 306 720 000 години, към които се прибавя сандхя (или времето, когато денят граничи с нощта - сутрешният и вечерният здрач), равна на една сатя-юга от 1 728 000 години. Така се получава една манвантара от 308 448 000 години.
Четиринадесет манвантари правят 4 318 272 000 години, към които трябва да се добави една сандхя, за да започне калпата - 1 728 000 години, с което една калпа или голям период продължава общо 4 320 000 000 години. Тори период се нарича Калпа е се развнява на един ден на Брама. Тъй като Нощта на Брама има същата дължина, Един Ден  и Нощ на Брама ще съдържат 8 640 000 000 години.
360 подобни дни и нощи съставляват една Година на Брама, равна на 3 110 400 000 000 години.
100 подобни години съставляват пълен период на Века на Брама, тоест Маха-Калпа и това прави 311 040 000 000 000 години.
Такъв е пълният цикъл на ведическото летоброене.

След като разяснихме това, нека проследим съдържанието на първа сутра.

Виманите, казва тя били непознати през периода на Сатя Юга. Обитателите на тази епоха са наречени благородно-родените и били надарени с необикновени способности. Те били необикновени хора надарени с познание и мъдрост. Да летят в небесата със силата на вятъра за тях били нещо естветсвено, нещо което можели да правят благодарение на своята собствена воля и желания. Те не просто владеели, те били надарени с осемте свръхсетивни, или по-късно познати като свръхчовешки способности. Тези осем свръх сили са описани така:
- свиване или уплътняване
- увеличаването до гигантски размери
- придобиването на удивителна тежина
- безтегловност
- предпазване от желанията
- очистване от жаждите и желанията
- постигането на висшето
- невероятна еластичност

Тук, ще направя едно отклонение, за да се запознаем с казваното от посветени, като Елена Блаватска и Николай Рьорих относно еволюцията на човешките раси.
Еволюцията на човечеството на нашето земно кълбо се дели на седем части. Жизненият цикъл на човечеството се разделя на седем човешки Раси, наричани Основни. Те се появяват последователно една след друга. Във всяка основна раса последователно се появяват седем подраси., пише Рьорих в книгата си «Седемте тайни на космоса».
Първата Основна раса, т. е. първите „Хора" на Земята са били потомство на Лунните Предци или Питри. Бархишадите отделили от себе си своите фини тела и станали създатели на „фините" форми на човека. Около тези форми Природата изграждала ефирните тела. По този начин Прародителите на човека - Питри или Бащите - това сме ние самите като първични личности, ние - това са те.
Висшите Питри или Агнишвата не взели участие в това създаване. Първата раса не получила онази свещена искра, която гори и се разраства в пламъка на човешкия разум и самосъзнание. Питри Бархишади могли да облекат човешките Монади само в своята собствена фина същност с нейните животински инстинкти. Те могли да дадат само това, което е било присъщо на тяхната собствена природа, и нищо повече. Лунните Богове могли да разкрият от себе си само сенките на хора.
Първобитният човек, излязъл от телата на своите Прародители, е бил същество с ефирна форма, лишена от плътност. Монадите, въплътени в тези празни обвивки, били несъзнателни. Първобитният човек е могъл да стои, да ходи, да бяга, да лежи и да лети. Но все пак той е бил само Чхая, несъзнателна Сянка.
От Първата Основна раса се развила Втората. Тя е произлязла от Първата чрез пъпкуване и отделяне. Първичният процес на размножаване, чрез който Втората Раса се е образувала от Първата, е протичал по следния начин: Ефирната форма, обгръщаща Монадата, е била обкръжена, както сега,
от яйцеобразната сфера на Аурата. Когато настъпило времето за размножаване, ефирната форма изблъсквала своето миниатюрно подобие от яйцето на обкръжаващата го Аура.
Зародишът растял и се хранел от Аурата дотогава, докато неговото развитие не завършило, след тфва той постепенно се отделял от родителя си, отнасяйки със себе си собствената сфера на аурата.
Първата раса станала Втора Основна раса, без да я създаде. Тъй като Първата Раса се състояла просто от ефирни сенки на Прародителите-Творци и не е имала свои физически тела, тази раса не умирала. Вместо да умре, тя изчезнала във Втората раса
И така, без да преписваме дословно Рьорих, ще кажем, че по силата на всеобщата еволюция, която не е несъзнателна, първата раса, преминала във втората, а втората във третата.
В началото на Третата раса на Земята дошли Синовете на Мъдростта, за които дошло време да се въплътят като Его на човешките Монади. Те видели низшите форми на първите хора от Третата Раса и ги отхвърлили, пренебрегнали първите „Потородени" - „Те още не са съвсем готови". Синовете на Мъдростта не пожелали да влязат в първите „яйцеродени".
„Ние можем да избираме", казали Владетелите на Мъдростта. Въплътяващите се Сили избрали най-зрелите плодове и отхвърлили останалите. Някои влезли в Чхая, други изпратили Искра, трети се въздържали до Четвъртата раса.
Тези, които влезли, с течение на времето станали Архати. Тези, които получили само Искра, останали лишени от висшето звание - Искрата горяла слабо. Третите останали лишени от разум. Монадите им не били готови. Те станали „нискочели". Нискочели, т.е. тези, които още не притежаваха разум.
Приблизително до средата на Третата раса както хората, така и животните били ефирообразни и безполови организми. С течение на времето телата на животните ставали все по-плътни. Формите на допотопните животни също еволюирали и се увеличавали.
Така придобивайки все по-плътна форма, тази раса започнала да губи предишният си облик и някъде по средата на нейната еволюция, започнало разделянето на половете. Новородените вече
За прехода от първото преобразяване до последното били необходими безброй поколения.... Отделните единици на Третата раса започнали да се разграничават в своите обвивки или яйце още преди раждането и излизали от тях бебета с определен мъжки или женски пол.
Цялото това преобразяване - разделянето на човека на два различни пола и създаването на физическия човек „с кости" - е станало в средата на Третата Раса преди около 18 милиона години.
Поради липсата на разумност, съответно на възможността за морална преценка, третата раса извършила първото падение.
В този период хората физиологически са били други в сравнение с това, което са сега. „Самките на животните" толкова се отличавали от известните ни днес, колкото онези „хора" се отличавали от хората на нашите дни. „Първобитният човек" е бил човек само по външна форма. Той не е имал разум във времето, когато заедно със самката на животинското чудовище е родил родоначалника на много маймуни. Прародителят на сегашното антропоидно животно, маймуната, е пряка рожба на човека, още не придобил разум, осквернил човешкото си достойнство, паднал физически до нивото на животното.
Синовете на Мъдростта предупредили Третата Раса да не се докосва до плода, забранен от Природата. Царете и господарите на Третата раса наложили печата на забраната върху греховното съвкупление. Но предупреждението не било прието. Хората осъзнали непристойността на извършеното от тях едва когато било вече късно - след като Ангелските Монади от Висшите Сфери се въплътили в тях и ги дарили с разбиране.
Това станало към края на третата коренна раса, когато Лъчът на божествения разум осветил сферата на досега спящия човешки разум - и зачатъчният Манас се оказал оплоден.
Така се породила цивилизацията на лемурийците, на която ние няма да се спираме подробно. Цивилизованите народи от Третата Раса под ръководството на божествените си Господари строели обширни градове, разпространявали науки и изкуства и владеели в съвършенство астрономия, архитектура и математика. Лемурийците строели своите огромни скалообразни градове от редки почви и материали, от изригнала лава, от бял планински мрамор и черен подземен камък. Първите големи градове били построени в онази част от континента, която днес е известна като остров Мадагаскар.
След като Третата раса достигнала апогея в разцвета си, тя започнала да клони към упадък. Това се отразило и на главния континент на Расата-Лемурия: той започнал бавно да потъва. Огромният континент, който царствал и се извисявал над Индийския, Атлантическия и Тихия океан, започнал да се раздробява на много места на отделни острови.
Решителните геоложки промени съвпаднали с упадъка на късните лемурийците и така преди около 700 000 първата разумна цивилизация загинала.
Не разказахме историята им само като любопитна подробност, а защото както ще видим, първите Вимани трябва да са били дело на точно тази последни представители на Третата коренна раса.

Съгласно изложеното във „Виманика Шастра”, тези благородно-родени притежатели на свърхсили трябва да се отнесат към несъзнаващите раси, далечните предци на късните лемурийци. Те по-късно към края на Сатя Юга, в началото на Трета Юга и преходният период межди двете, вече били започнали да губят способностите си, докато накрая съвсем били лишени от тях.
Т.е. някъде преди 2 500 000 години хората, придобивайки разумност, загубили дълбоката си връзка с природата и така се лишили от нейните съкровенни сили. И като добавка - разумност, все още не значело разбиране от което да се породи мъдрост.
Както обяснява сутрата, развитието на нещата било претеглено от Божественият Махадева и той пожелал да даде разбирането за Знанието на хората, и както му е редът благосклонно се проявявал на земята под формата на Дакшанамурти, т.е. въплащавайки се в човешки облик. Така проявявайки се, чрез Санака и други избрани мъдреци, той класифицирал ведическите мантри и по този начин озарил с благославящия си всеразбиращ взор боготворящите Munis или аскети. Така те получили дара на блогословенната мъдрост, способността за вникване в знанията.
И т.н.  Но важното е, че тогава са класифицирани мантра и тантра.

Та по същество:
Виманите се деляли според епохите, първите времето на Трета Юга, и ако сравним това трябва да е по времето на апогея на на лемурийците и началото на епохота на атлантите, са наречени Мантрика Вимани. Виманика шастра прилага два цитата, според които тези вимани са били 26 или 32 вида.
Вторите са от Двапара Юга или сравнително това трябва вече да е времето на разцвета на атлантите и края на лемурийците и тези вимани се наричали Тантрика Вимани. Тези вимани са били 56 вида.

Единствената разлика м/у мантрика и тантрика виманите била само тази, използването на слънчевите и земните сили. При тантрика виманите те били смесвани.

Третият тип вимани са от периода на Кали Юга или тъмният век и били 25 вида.
Формата и придвижването им били същите като при предишните, разликата била в употребаата на мантра и тантра. Незнам дали в смисъл, че не се използвани или използвани по различен начин. Но таки или иначе тези вимани са наречени Критика Вимани, което означава изкуствени вимани.
По нататък е описано устройството на 4 вида вимани. Разбира се, че става въпрос за различни генератори, материали и т.н. Някакви слънчеви кристали и подобни янтри. Т.е. различни части.. Изглежда че последните вимани са вече много по-близко до модерното разбиране и бих ги нарекъл материалистичните вимани. Докато другите изглежда са използвали не само материалните сили.
Но последните също са имали на разположение знания и проложения за още непознати сили.
Вероятно способността за „антигравитация” и го слагам в скоби, защото това мое би са различни методики, например използването на магнитни и други полета. Може би точно така са и придвиждаваи гигантските камъни от древните строежи.
Създаването във видимо неоградено пространство на антигравитация и т.н.
Не съм се задълбочил в главата, но нататък се описват 4 вида Вимани от третият тип. Устройство, материали и т.н.
Едната описана вимана е висока около 300 метра.
Иначе ми правят впечатление някой думи, като „пета”, което буквално е стъпалото на Виманите, или пък „вата”, което е покритието на Виманите.

И едно уточнение, когато говоря за времето на атланти, трябва да се знае, че виманите все пак са корабите на тези познати като хиперборейци, а не на атлантите. Според картите на Пири Рейс и описания на древни автори, може би хиперборейците са живеели на Антарктика или околните северни части на земята, като тогава това са били много благоприятни местности за живот.« Последна редакция: Март 30, 2008, 14:02:36 pm от Ashaman »

Неактивен bai_lun

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 143
Бойни космически кораби?
« Отговор #6 -: Март 12, 2009, 10:21:12 am »
« Последна редакция: Юни 27, 2009, 08:34:01 am от bai_lun »
Тук съм за да разговарям с философи, овце си имам!

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Re:Бойни космически кораби?
« Отговор #7 -: Март 12, 2009, 14:35:17 pm »
Защо смяташ че това прилича на космически кораб?
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен Oberon

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 092
Re:Бойни космически кораби?
« Отговор #8 -: Март 12, 2009, 14:49:18 pm »
На някой му е дошъл в повече Ерих фон Деникен:)))

Сериозно, това в Паленке наистина прилича на някакъв апарат, но не може да се твърди, че е кораб, пък още повече космически. Може да е триколка с покривало и няколко педала:)

Как сте бре хаймани, липсвах ли ви:)?
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен merulious

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 548
Re:Бойни космически кораби?
« Отговор #9 -: Март 12, 2009, 15:12:16 pm »
E, как, в старите книги за НЛО и загадки е много популярна, в една такава книга я мярнах за първи път, вижте- даже отстрани излизат газове... При това изкуство, обаче, наистина трябва да имаш доста богато въображение, за да определиш кое какво е :)
А за индийските храмове (и камбоджанските също)се смята, че всъщност са с формата на затворен лотусов цвят, което пак си има символиката.
« Последна редакция: Март 12, 2009, 15:21:53 pm от merulious »
...water can flow, and water can crash...

Неактивен bai_lun

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 143
Re:Vymaanika Shaastra
« Отговор #10 -: Април 04, 2009, 10:50:53 am »
Сакуна се наричат виманите с подобна ракетовидна форма, а самолетоподобните - сундара, триъгълните - трипура.
Тук съм за да разговарям с философи, овце си имам!

Неактивен SMSI-H

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 199
ВИМАНИКА ШАСТРА
« Отговор #11 -: Септември 03, 2009, 22:16:01 pm »
Съжалявам, че книгата е на руски, но все е нещо, нали ;)!?

Неактивен Hacko

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 007
Re: Vymaanika Shaastra
« Отговор #12 -: Май 03, 2012, 17:17:15 pm »
Древните летателни апарати на Индия - http://youtu.be/K71W1vGZ1ME

http://www.hinduwisdom.info/Vimanas5.htm

Виманика шастра: http://www.tradiciadrevnih.ru/Podcatalog_vimanika.php   
Древните инженери - http://youtu.be/rEyTLzevRR4 , http://youtu.be/yfenM3DZFUAПреценете сами дали е мистика ли реалност.....

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27