Автор Тема: Вие не съществувате  (Прочетена 16376 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Вие не съществувате
« -: Февруари 02, 2008, 20:44:33 pm »
За какво се притеснявате в този момент? Почти е сигурно, че се притеснявате за нищо поради причината, че вие всъщност не съществувате!
Вие нямате грижи, защото нямате ум, нямате тяло или живот за да се притеснявате – всичко това е една илюзия. Няма притиснения, но по-важното е, че го няма този, който се притеснява.

Мислите си, че това зучи абсолютно безсмислено. Някои от най-брилянтните учени, философи и теолози на нашия век не биха се съгласили с вас.
Науката и математиката предполагат, че ние хората не съществуваме (дори и като си помислим – наука и математика няма – илюзии!).

Появата на квантовата механика и модерната физика засилват подразбирането, че нашето съществуване като човешки същества е нещо като една упорита и настойчива измама. Ние сме под фалшивото предположение, че сме хора, ние само си представяме, че имаме тела и мозъци и нещо, което функционира вътре в тези мозъци. Илюзии, всичко това са илюзии.

Чуйте какво казва един от най-великите физици на века, Едингтън, за квантовата теория:

„На езика на физиката... следата от моя лакът оставя следа на масата както следата от мастило оставя следа на хартията... откровенното осъзнаване, че науката физика се занимава с думата „следа” е най-значителния ни напредък.”

Под „следа”, Едингтън има предвид илюзия. Повече от всяка една друга наука, тази част от физиката се съпоставя с фундаментите на действителността и все повече ни насочва към факта, че няма никаква действителност.

Последните 300 и повече години, светът си е мислел, че всичко се сътои от атоми, „строителите на вселената”. Великия Нютон бе този, който затвърди нашето впечатление, че атомите изглеждат като билярдни топки. Натрупайте достатъчно количество от тях една върху друга, пуснете ги да се движат и ще получите скали, дървета, животни и хора.

Но, брилянтния Макс Планк, героят на Айнщайн, разбули някои изключително обезпокоителни открития, които той е направил докато се е опитвал да разреши проблемите отнасящи се до радиацията на енергията.

Да съкратим дългата история и да я направим по-кратка – Планк бе принуден да направи заключение, че материята на най-фундаменталните си нива не е непрекъсната, не е твърда. Няма никакви мънички билярдни топки. Когато разчупите един атом, получавате един електрон, протон а може би и неутрон. Но то се върти и това не е най-малката частица в никакъв случай. Можете да продължите да разчупвате до недрото, до W частиците и до много други „подозрителни” частички. Това е едно трепване на окото, премигване и е извън съществуващото.

Къде отиват тези неща когато премигнем? Никъде! Те престават да съществуват! След това те се връщат отново!

Е и какво от това? Е, както знаете, човешкото тяло е направено от фундаменталните природни елементи. Ние сме повече вода, но ние също имаме и желязо в кръвта си, калций в костите си и т.н. Но всяка една от тези субстанции е направена от индивидуални атоми, които пък са направени от някакви духовни късчета от нищото и са извън действителноста.

Учените наричат този процес на „премигване” – „квантова нестабилност”.

И така, когато елементите от тялото ви са колебливи, това дали е вашето тяло и дали сте вие? Мозък и химията във вашия мозък? Всъщност, вие може да сте в състояние на нищото много по-често отколкото в състояние на нещото (дори и в реалноста да го няма „нещото”).

Както казва популярният лечител и гуру Дийпак Чопра – всички ние сме мъртви през повечето време (несъществуващи) и все пак постоянно изпитваме страх от смърта, неосъзнаващи, че сме мъртви в по-голямата част от времето. (А, и междудругото, няма такова нещо като време. Айнщайн доказва, че това е илюзия, но ние няма да се занимаваме точно с това в момента).

Дори и в най-твърдото си състояние, атомът изобщо не е толкова стабилен и твърд. Атомите са 99.999999 празно пространство. Ако ядрото на атома беше с големината на топка за тенис на маса и ако вие стоите в центъра на огромен футболен стадион, електроните, които обикалят около ядрото щяха да се намират извън външните стени на стадиона.

Какво има между ядрото и електрона? Нищо! И от какво са направени ядрото и електрона? От малки късчета енергия, които никак не са солидни, а всъщност са въртящи се частици светлина.

Дори и една грамада олово е не е друго, а светлина, правейки се на „нещо”. Е, това е колата ви. Е, има ли химикали в мозъка ви? Има ли ви вас самите?
Веднъж, по време на едно доста досадно пътуване от Гранд Форкс към Мисури с един от моите професори от университета, се впуснахме в един дълъг дебат относно дълбоките тайни на вселената. Аз спорех с него, казвайки му, че всичко е илюзия а той спореше, че всичко е една доста солидна реалност. Когато споменах за неестествената природа на основните частици, той каза:

„Това няма никакво значение! Това означава, че всички тези частици енергия са това, което са и от което са направени – но ние сме си ние, същите, реални хора. Нима казваш, че ние сме по-съществени от атомите?”

Той каза също: „Ако аз те ударя с бейзболна топка обзалагам се, че болката, която ще изпиташ няма да е една илюзия!”

По това време аз се затруднявах да отговоря, защото това бе преди да осъзная природата или по-точно преди да осъзная механизма на илюзията. Аз не осъзнавах, че дори спорът ни беше една илюзия!

Работата е там, че аз и професора спорихме години наред и никой от нас не успя да убеди другия, защото споровете ни бяха фалшиви! Защо? Защото нито един от тях не съществуваше!

Факт е, че езика е един от първостепенните начини, по който ние се подмамихме да вярваме в солидната действителност. Веднъж достигнало до ниво да манипулира със символите на езика, съществото, можете да се обзаложите, е дълбоко погребано под многото пластове илюзия.

Аз също цитирах на професора принципа на несигурноста и непълността на теоремите.

Виждате ли, идеята, че езика е една илюзия не е просто едно обикновено вярване, а факт, който е бил доказан математически. Да се върнем към 1920 г., немският математически гений Курт Гьодел прави демонстрация, която показва, че логиката в основата си е противоречива.

Този опит е познат като теоремата на Гьодел, но също така и като непълна теорема. И в нея се казва:

„Невъзможно е да се установи логическата последователност на нито един комплекс от дедуктивната система освен като високомерни принципи на разсъждение, чиито собствени вътрешни последователности са един отворен въпрос, както и самата система.”

Охоо! Това е само един начин да кажеш, че без значение каква е гледната ти точка – то тя е грешна! Никога няма да можете да убедите някого в това, в което вярвате, защото самото красноречие, по природа, е по принцип непоследователно.

Ето защо спорещите политици и религиозни деятели са толкова разочароващи – нито един от тях никога не е прав, литературно! Всички аргументи са измама още от самото начало!

Но, има дори и още по-лоши новини отнасящи се до действителноста. Наричан е Принцип на Несигурноста на Хайзенберг, предполагащ и по-късно доказан от един от бащите на квантовия механизъм, великия Вернер Хайзенберг. Принципа му гласи:

„Положението и скоростта на един обект не могат да бъдат точно определени, дори и в теория. Самите понятия за точното положение и точна скорост взети заедно, всъщност, нямат никакво значение в природата (естеството).”

Това, което се казва тук, е че физическите обекти не могат да бъдат обвързани с абсолютно съществуване на никое място, в никое дадено време. Както теоремата на Гьодел, така и този принцип, идва с едно безпощадно математическо доказателство.

И така, не само вербалните аргументи са непоследователни и следователно лъжа, но и физическата материя в основата си не може да бъде измерена.

И както казва един физик:

„Нашата концепция за същността е жива само дотогава, докато ние не се сблъскаме и вгледаме в нея. Започва да се разпада когато започнем да анализираме... твърдото състояние на веществата е поредната илюзия... проследихме твърдото състояние от непрекъснатото течно такова на атома, от атома към електрона и там изгубихме следите им.”

Удивително е как и двете теории разбиват идеята за солидната физическа действителност пълна с непоклатими „истини”. Няма предмети, няма хора и няма и истина. Бяхме измамени да мислим така, колкото и странно да звучи това.

И от кого сме били измамени? От нас самите! И ние не съществуваме! Странно!

Вие може и да попитате: „Как, знаейки, че ние не съществуваме, това ми помага в ежедневните ми безпокойства?”

Е, всъщност, помага, много даже. Действително, това знание може да те доведе до едно крайно състояние на щастие, дори и на блаженство. Как?
Отивате на работа в осъзнаване, че сте погребани под много пластове измамни, упорити илюзии, които поради математическата си непоследователност ви подлудяват! Изглежда, като че ли никога няма да откриете истината, истинския мир и чистотата на любовта, защото се опитвате да схванете тези неща с фалшивата предпоставка, че те съществуват по един реален начин. Те не съществуват. Нито болката, нито страданието, нито безпокойството.

Колкото повече достигате до осъзнатоста, че вие и вашият свят сте една лепкава илюзия, толкова повече ще се чувствате щастливи, любящи и истинни. Защо се случва това та ние даваме пример как илюзиите причиняват болка?
Всички познаваме някого, който е злоупотребил с пари или объркал парите с щастието. Сами по себе си, парите са само хартия, символ, който представлява материалната задоволеност. Някои хора се поддават на илюзията, че парите са всичко и те безумно трупат повече и повече от зелените нещица докато не получат сърдечен пристъп и не умрат.

Всички ще се съгласят с мен, че е много хубаво да бъдеш освободен, освободен от илюзиите на парите и материализма.

Е, от колкото повече илюзии се отървем, толкова по-свободни ще станем. Да се отървем от илюзии като парите, наркотиците, пристрастеността към секса е много лесно в сравнение с илюзии като смъртта, времето, езика и физическото съществуване, но не е невъзможно.

Също, трябва да ви предупредя, че колкото повече се опитвате да достигнете до щастието толкова по зле ще става, тъй като щастието е една илюзия, която не съществува. Ще останете много разочаровани, но и разочарованието не съществува също. Съжалявам.

Така че е по-добре да се опитаме да се отървем от илюзиите, като такива и да оставим нещата сами да се случват.

Брилянтният философ и автор Кен Уилбър описва седем слоя на илюзии в книгата си „Спектърът на Съзнанието”. В тази книга Уилбър ви повежда стъпка по стъпка през типовете илюзия, в които са хванати хората, от Нищото до най-дълбоките слоеве на илюзия, които той нарича „дуализъм”.
Колкото повече осъзнавате природата на илюзиите, различните видове илюзии (особенно езика, времето, разпадането на обектите в пространството), толкова по-вероятно е да намерите пътя си, който да ви изведе навън.

Ето за това става въпрос при дзен и другите форми на медитация – да ви накарат да спрете да мислите, за да може първичната тишина на великата действителност на Нищото да бъде реализирана.

Но, всеки един дзен-учител би ви предупредил, че в момента, в който започнете да мислите, че дзен-медитацията ще ви помогне или дзен-философията ще ви помогне, или каквато и да е друга философия или религия – това е предпоставката да се изгубите отново.

Това, което наистина е странно относно илюзиите, е че трябва да използвате илюзии, за да се отървете от илюзии и трудно бих могъл да опиша как точно се прави това. Помнете теорията на Гьодел: Всички аргументи са измама още от самото начало!
Дори и това, че четете сега тук е капан, въпреки че тази статия се стреми да ви покаже факта, че сте в капана на илюзиите! Но си мисля, че е по-добре да знаеш, че си в затвор, отколкото да бъдещ в затвор и да мислиш този затвор, който ние наричаме „живот”, за свой истински дом.

Някой може да каже: „Добре, но е по-добре да съществуваш в една илюзия, отколкото да бъдеш нищото.”

Нека ви подхвърля тази мисъл: Голямото Нищо, за което говорят учените и философите не е нищо повече от една липса на нещо, като това е странността на чистия Действителен Потенциал. То не съществува, но има потенциала да съществува ако го пожелае. То е Нищо, но нещо като динамично Нищо. Както и да е. Думите и етикетите са измамни.

Причината да имате илюзията, че съществувате, заедно с радоста и страданието – вие го искате. В същото време, вие може да изпитате блаженството на реализацията на Действителния Потенциал без да страдате от илюзията на обективното съществуване. Всъщност, това е състоянието ви в момента. Вие просто не го знаете. Странно е.

Много хора, които четат тази статия ще кажат: „Господи! Колко много глупости!”
И познайте какво? Те са прави!


Кен Корцзак
« Последна редакция: Октомври 08, 2008, 20:19:49 pm от RedGuy »

Неактивен xthing

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 237
 • xthingxthingxthingxthing
Относно: Вие не съществувате
« Отговор #1 -: Март 22, 2008, 18:45:34 pm »
супер странен текст като го прочетох се почувствах happy  някак си  :D

Неактивен l_z

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 65
Относно: Вие не съществувате
« Отговор #2 -: Март 22, 2008, 19:33:28 pm »
Много хора, които четат тази статия ще кажат: „Господи! Колко много глупости!”
И познайте какво? Те са прави!
Кен Корцзак

Така е!

Неактивен neven

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 698
Относно: Вие не съществувате
« Отговор #3 -: Март 24, 2008, 15:41:33 pm »
Господи, колко много илюзии :)
"Предметите на Тльон се удвояват; те са склонни обаче и да изчезват или да губят известни черти, ког

Неактивен Eon

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 824
Относно: Вие не съществувате
« Отговор #4 -: Април 07, 2008, 22:39:36 pm »
Цитат
Къде отиват тези неща когато премигнем? Никъде! Те престават да съществуват!

Не престават да съществуват, а се превръщат в енергия, т.е. в част от самата тъкан на пространството, на Вселената.

Цитат
Какво има между ядрото и електрона? Нищо! И от какво са направени ядрото и електрона? От малки късчета енергия, които никак не са солидни, а всъщност са въртящи се частици светлина.
Дори и една грамада олово е не е друго, а светлина, правейки се на „нещо”. Е, това е колата ви. Е, има ли химикали в мозъка ви? Има ли ви вас самите?

Енергията е нещо, не е нищо. Грамадата олово не може да бъде сплескана така че атомите да се допират, защото има други енергии, които предотвратяват това. И слава на създателя на Вселената, че ги има.  ;D Това не означава, че нас ни няма.

Нас не би ни имало, ако я нямаше тая енергия. Нямаше да има кой да си задава въпроса: "мене има ли не, няма ли ме, дееВа"  :-\

Неактивен rid

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 7
Относно: Вие не съществувате
« Отговор #5 -: Април 24, 2008, 13:22:46 pm »
Да, като прочетеш това наистина няма какво да кажеш. Винаги съм се опитвал да погледна нещата от по-обща гледна точка, но напоследък почвам да осъзнавам, че няма смисъл... И както и автора казва - дори думата "смисъл" няма смисъл, защото това е просто нещо което не съществува. Думите не са направени за да опишат това за което "става дума". Думите са направени ние с вас да можем да си говорим и да обсъждаме "света". От гледна точка на нашата представа за него. От гледна точка на това, че ние мислим че съществуваме като отделни същества. Ако трябва да обобщя това което се опитвам да кажа в едно кратко изречение ще изглежда горе-долу така: Всичко Е. Или дори по-просто изречение, което не предпоставя съществуване на време: Вселена. Дори не мога да изрзя с думи това. По-скоро трябва да запазя мълчание. Трудно е изкажеш с думи едновременно "всичко" и "нищо"... :)

Поздрави! :)

Неактивен Iris

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 922
Относно: Вие не съществувате
« Отговор #6 -: Април 28, 2008, 16:33:33 pm »
Илюзията е изкривяване на действителността. Ако няма действителност, няма и илюзия.

Неактивен July

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 242
Относно: Вие не съществувате
« Отговор #7 -: Април 29, 2008, 11:46:18 am »
Съгласна съм с повечето неща в статията, като започнем от зглавието, “Вие не съществувате”. Както аз го тълкувам е, не че ние не съществуваме по принцип, но това, което изживяваме тук, в този живот е може би илюзия. Сега спим, а като умрем ще се събудим..

Цитат

  Факт е, че езика е един от първостепенните начини, по който ние се подмамихме да вярваме в солидната действителност. Веднъж достигнало до ниво да манипулира със символите на езика, съществото, можете да се обзаложите, е дълбоко погребано под многото пластове илюзия.”

Много правилно, самото говорене, вече прави грешката, защото говорейки,  казваш нещо, което си чел, видял, чул от друг, от книга, учебник, от филм, то е вече изкривено през  много призми.. И въпреки, това продължаваме да си говорим и да си спорим, ма ражда ли се истината в това, както казва онова твърдение?.. Мисля, че и то е илюзия.


А за атомите не съм съгласна, споделям казаното от Еон. Имам един материал, който ще публикувам за атоми и структури във вселената , който може да хвърли светлина  или да породи нови спорове и.. илюзии.
 :)

Неактивен =======

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
Относно: Вие не съществувате
« Отговор #8 -: Април 30, 2008, 21:28:10 pm »
  Материалният свят около мен  си е наистина една голяма илюзия. Това е моето мнение.

Неактивен Iris

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 922
Относно: Вие не съществувате
« Отговор #9 -: Април 30, 2008, 21:37:17 pm »
Само не трябва да се отива в другата крайност и да се отрича изцяло. Ако можехме да се научиме да различаваме кои от нещата в материалния свят отразяват в една задоволителна степен тези от духовния свят, и кои отражения са дотолкова изкривени, че са се превърнали в техни противоположности...

krasimir

 • Гост
Относно: Вие не съществувате
« Отговор #10 -: Август 04, 2008, 01:15:38 am »
И АЗ мисля, че като умрем наистина щe се събудим, щото това си е чисто спане деа!
« Последна редакция: Август 04, 2008, 01:36:51 am от krasimir »

lexas

 • Гост
Относно: Вие не съществувате
« Отговор #11 -: Август 11, 2008, 14:32:17 pm »
И АЗ мисля, че като умрем наистина щe се събудим, щото това си е чисто спане деа!

 Има го този вариант. А щом го има него, значи има и варианта да не се събудим. Възможно е да съществуваш, но донякъде не съществуваш. Интересно положение е, когато в еднаква степен приемаш всички варианти, защото вече никой не ти се струва по-сигурен от останалите. В крайна сметка възможно е и да умреш и нищо повече да не се случи. Тоест, ще заспиш завинаги. Винаги се придържам към този вариант, като "най-лош", защото по този начин се чувствам най-малко стимулиран да продължа приятната дрямка, в която пребивавам през повечето време. Защото ако си мислиш, че ще имаш още куп животи след този, няма никакъв проблем да го проспиш - се ти е тая от гледна точка на безкрайността.

 По едно време бях сигурен, че не съществуам и всичко около мен е илюзия. Сега съм сигурен, че съществувам и всичко около мен си е съвсем истинско.
« Последна редакция: Август 11, 2008, 14:33:56 pm от lexas »

Неактивен Iris

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 922
Относно: Вие не съществувате
« Отговор #12 -: Август 11, 2008, 23:45:02 pm »
Щом можеш да проявиш волята си (направиш избор), значи си буден. Понякога това се случва и по време на сън.

Неактивен July

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 242
Относно: Вие не съществувате
« Отговор #13 -: Август 16, 2008, 12:26:19 pm »
Цитат
По едно време бях сигурен, че не съществуам и всичко около мен е илюзия. Сега съм сигурен, че съществувам и всичко около мен си е съвсем истинско.


Първото е всъщност истината. Явно "по едно време" си получил просветление за фракция от илюзията наречена "време" , в която си разбрал  ВСИЧКО,  но след  "по едното време",  "Съмнение"  - великият  каубой  на Матрицата ти е  хвърлил ласото  и е започнал да стяга.

Имам и една поправка към казаното по-горе от мен.
 Дори когато умрем, ще продължим да сме в илюзията (или поне повечето от нас).  Смъртта  не ни събужда, просто ни отвежда в друг „илюзорен свят”.  Докато има правила,  на които да се подчинявате,  гледане като на кинолента,  как сте живели живота си, само-осъждане, дали сте го изживели „добре”  или  „ зле” ,  продължавате да се съмнявате в Безкрайността и Целостта си.. . Йерархия, мислене, съмнение, въпроси , отговори - това е знак, че сте  в илюзията.  След смъртта си, всеки ще отиде там, където го отведе съзнанието му.  Защото и самата смърт е илюзия.  Ако вие сте Цялото, значи не сте се раждали и поради това не можете и да умрете.  Всичко друго важи за онези, които не са се асоциирали със съзнанието си.   Ако си мислите, че сте  физическо тяло, дори  етерично,  ментално или  дори частица от Бог, вие ще бъдете подчинени на Матрицата.  Защото вие не можете да сте частица от Цялото = Неделимото.  Вие СТЕ  Цялото. 

И в този дух, ако  очаквате да ви се яви „някой” след „ смъртта” , той ще се яви. Ако очаквате  райски сцени – ще ги има.  Ако осъзнаете, какво сте, ще продължите просто да СТЕ,  защото СТЕ  били безкрайно и никога не сте спирали да СТЕ.   Затова прераждането, кармата , това са също красиви сцени от илюзията.   Красивите възможности. Понеже вие сте Безкрайните възможности, както  често казва Дейвид  Айк,  можете да бъдете безкрайно много неща.  Възможностите са безкрайни. Цялата тази игра, можете да си я играете, докато ви  е интересна. Като малките деца. Сега играя на криеница,  после на стражари и апаши, после  футбол.. това са и преражданията.  Илюзия,която си играете.  Електронна игра. Сега ще си пусна Принца на Персия, аааа,  омръзна ми, сега ще си пусна Асасин.. И така до безкрайност.

 Бих стигнала до там,  да кажа, че енергия, електрони, нуклеи, планкове и до  N-та степен да навлизаме в квантовия свят , е все част от  илюзията, защото се подчинява на някакви правила.   А, ако Аз съм Цялото, значи няма правила, условности , закони, зависимости.  До където се простира вибрацията, независимо дали е най-съвършената , висока честота , все ще е илюзия.  Защото Цялото НЕ вибрира, то Е, то няма нужда да мисли – то знае всичко, защото е всичко, няма нужда от гравитация,  защото не е физическо тяло,  камо ли да бъде изградено от атоми или от каквото и да е.  Вселени,  звезди, планети, галактики, черна материя,   тъмна  материя, това всичкото е част от Голямата илюзия - Матрицата. Цялото Е. Единственото нещо, което сте е  Безкрайно всезнаещо, вездесъщо Съзнание.  Тоест, няма  какво да знаете и затова няма какво  учите,  вие автоматично СТЕ Цялото знание , Безкрайно и Неограничено.  И ако не сте ограничени, защо ви е да дишате,  да се храните да гравитирате,  да мислите,  да питате,  да „знаете”?   Какво има да му мислите.  Ако сте Безкрайно Съзнание, вие не сте подчинен на никакви условности,  „трябва”, „ако” , „но”,  „ Квантовата физика каза това” , „ Айнщайн каза така” , „Исус каза онова” . .. Цялото няма нужда от физика, няма нужда от храна, от нищо, защото Е ВСИЧКОТО и НИЩОТО и имено в НИЩОТО Егото се затруднява най-много. То не иска да е НИЩО, то мечтае за движение нагоре напред, на някъде. Еволюция. Еволюция на какво? Може ли Цялото,Безкрайното, Съвършеното да еволюира? Щом има Еволюция, това е знак, че сте в Матрицата.   Всяко прибавяне към  Перфектното , го прави автоматично Анти-Перфектно.  А, към Перфектното  човекът е прибавил толкова много, ненужен товар.  Затова ще се ражда, живее и умира В  Матрицата. Докога? Зависи от съзнанието.

Какво търсим, защо питаме? Какво искаме да знаем? Ние СМЕ Цялото знание.  Търсенето, питането, мисленето, мечтаенето, желанието, всичко това е илюзия.  Съзнанието е ключа към тази свобода, всичко друго е илюзия.  Веднъж  осъзнали това, можем да напуснем всички нива на Матрицата наведнъж.   Търси! Измамна дума! Какво да търся? Ами търси кой си?   ;D Е, защо? Да не съм се "загубил"? Защо да се търся, аз СЪМ.  И аз колко пъти съм казвала : „дерзайте”. По-скоро бих го перефразирала на : „Спрете!”  Спрете всичко.  Но,  можете ли?
« Последна редакция: Август 16, 2008, 15:16:07 pm от July »

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Относно: Вие не съществувате
« Отговор #14 -: Август 16, 2008, 16:40:15 pm »
July, всичко което каза е абсолютно вярно и се възприема от една съществена част от "хората"  ;) тук  :P. Единствената тема за спекулации и размишления обаче остава за причината поради която сме в "илюзията". Дали чрез различните илюзии не е начина по който се проявяваме, дали това е наш избор, дали има друг възможен избор, дали сме в някакъв капан, дали умишлено не сме в този капан за да се упражняваме, дали да си "цялото знание" не е скучно или пък това е просто начина на практикуване на знанието?, дали за да може да се оцени цялото знание трябва да ти липсва в даден момент? Дали за да оцениш всяко творение не трябва да го преживееш от неговата гледна точка (с всичките му ограничения). Докъде се простира света на илюзиите и вярно ли е че е като матрьошките и така до безкрай? Има ли "истински" свят както се твърди от някои и виртуален такъв в който очевидно живеем съставен от 12 хипер вселени. Все интересни въпроси иначе всичко което казваш е  вярно.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27