Здравейте,
Форумът изглежда прекрасен и това, че езотериката е отделена е много добро решение според мен, На мен, обаче ми се струва, че сега този отдел е доста беден откъм теми . Почти всичко е обединено само под едно заглавие - езотерика, което е доста общо за такава огромна сфера на познание. Освен това, ако искам да кача някоя нова тема, ще скрия предишната и тя ще остане непрочетена от много хора, Например днес исках да попитам нещо за анатомията на душата, но така щях да скрия темата за делфините и реших да чакам. Затова ми хрумна да предложа да се добавят още няколко подтеми в този форум. Дали това ще е възможно? За да не съм голословна, се опитах да направя нещо като макет на новите теми. Изобщо не мисля, че съм веща в езотеричните науки и затова, ако одобрите идеята ми, ще помоля тези, които знаят повече да помогнат да подберем и подредим темите по-добре.
Аз наистина много се надявам, че това ще бъде възможно.
Ето го и моят макет на допълнителни теми:
1. Езотерични школи, техните учения и учители.
2. Историческа памет, планетарно развитие, древни источници на познание, митове, легенди, божества, архитипови модели и символика.
3. Съзнание и реалности - устройство и възприятие на реалността, Мая, холографска вселена, свещена геометрия, измерения, нива, матрица, космически закони, свръхсъзнание,
4. Психическа енергия - пси-феномени, интуиция, телепатия, телекинеза, левитация, екстрасенсорни възприятия и тяхното развитие, физика на психическата енергия.
5. Духовен свят - анатомия на душата, география на духовния свят, обитатели на духовния свят и контактите с тях, живот, смърт и живот след живота.
6. Алтернативни състояния на съзнанието - дежа ву, сънуване, хипноза, хипногогия, сънна парализа, осъзнато сънуване, опитност извън тялото.
7. Езотерична трансформация - духовно развитие, пътят на душата, карма, реинкарнация, паралелни инкарнации, свръх-Азът, Акашови записи, случайност и предопределеност, свободна воля и съдба.
8. Тяло и душа - Алтернативна медицина, медитация, визуализация, вибрационна енергия, сила на позитивното мислене
9. Психическа защита - Методи на психическа защита, психически атаки, ментален контрол, енергиен вампиризъм.