Земетересението е природно явление, породено от внезапното и бързо разрушаване на част от земната кора. Съпроводено е с появата на сеизмични вълни, пораждащи трептения в земните пластове и повърхност. Настъпва като следствие от натрупване на напрежение и деформации в земната кора.
Най-много земетресения има в местата, в които непрекъснато се строи и се копае с цел да се извличат природни богатсва.
Осъзнавам, че може да мисля глупаво, примерът за земетресенията беше с цел да покажа, че човешки действия могат да доведат до природни бедствия, знам че има такива, които не зависят от човек, но ми е тъпо, когато се търси виновник.
Може и да съм повлияна от факта, че се вкарват хиляди коли с нисък срок на годност и се изсичат гори и се застроява нашата страхотна природа заради алчност, която унищожава растителността, която ни дава кислород и аз съм се задушавала от въздуха.
Тази тема ме накара да започна да подготвям доклад за самите природни бедствия, причинени от действията на човек и пиша във форума защото видях, че е прекалено късно да пиша на губернатора, а бях започнала да издирвам връзка с него, без да пиша във форума(да не пиша възмущение във който и да е форум, а направо да му кажа какво мисля).
Смятах да му кажа, че идеята му, че може да съдиш когото искаш е правилна, но че има неща, които са предизвикани от хората и че всъщност невинни хора патят заради човешки действия(не е задължително, но се случва и ако не друго поне исках да подчертая и тази вероятност) и с този доклад, ако не надеждата(умира последна) да се направи нещо по въпроса, щях да съм доволна от факта, че поне съм му казала какво мисля и мислих да формулирам писмото до сенатора като идея за реклама(независимо, че ще прави обратното, политиците са такива-следват интерес), но май е късно.
Няма значение, има неща, които не зависят от нас и такива, които ги предизвикваме и накрая да съдиш Бог-брилянтно!