Автор Тема: Подигравка с християнската ни вяра  (Прочетена 5155 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен търпелив

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 133
Подигравка с християнската ни вяра
« -: Септември 19, 2007, 18:55:11 pm »
Декларация на ВМРО-Варна (със съкращения)

На 15.09.2007 г. празник на всички ученици, в 10.30 в училище "Л.Каравелов" в кв. "Аспарухово"-Варна въпреки предварителната уговорка за отслужване на водосвет от свещеника отец Ясен от храм "Св. цар Борис", той бива изгонен от директора с обяснението,че в училището има мюсюлмани,които могат да се обидят.Пред погледа на гостите и учениците директора Метин Низам посочва вратата на свещеника...
...За въпросния директор са постъпвали множество оплаквания,че се говори основно на цигански и на турски в училището,че децата са освобождавани от час,за да посещават джамия и множество други недопустими неща за българско училище.Низам е активист на ДПС и развива активна политическа дейност,докато изпълнява служебните си задължения.
ВМРО настоява директора незабавно да бъде уволнен...При продължаване на нерешаване на проблема ВМРО заедно с гражданите на Аспарухово ще предизвика блокада на училището и спиране на учебния процес до уволнението на директора.

в-к "Варна" - регионален седмичник
« Последна редакция: Ноември 05, 2007, 17:00:21 pm от H. »

Неактивен jediguardian

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 570
  • Сериалът Heroes
Re: Подигравка с християнската ни вяра
« Отговор #1 -: Септември 19, 2007, 19:02:58 pm »
Гадни цигани! По-принцип нямам нищо против различните религии и народности (като изключим сатанизма - него го мразя), но такива гаври или разни пропаганди на чужда религия, направо ме карат да кипна. За нещастие няма кой да вземе ефективни мерки. Хубаво ще е ВМРО да си свършат работата.
« Последна редакция: Септември 19, 2007, 19:04:13 pm от jediguardian »

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Re: Подигравка с християнската ни вяра
« Отговор #2 -: Септември 19, 2007, 23:00:55 pm »
Това не е толкова гавра,колкото популизъм...но така или иначе е крайно неправилно и насаждащо напреженмие...което явно е търсено от определени кръговяе....

а Джеди,какво му е на сатанизма-Християнство като християнство...
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен 1989

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 41
Re: Подигравка с християнската ни вяра
« Отговор #3 -: Септември 20, 2007, 19:34:15 pm »
 :o няма да спрат да се гаврят тия цигани...  >:(
но така е, като им се позволява

Неактивен jediguardian

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 570
  • Сериалът Heroes
Re: Подигравка с християнската ни вяра
« Отговор #4 -: Септември 20, 2007, 22:20:14 pm »
а Джеди,какво му е на сатанизма-Християнство като християнство...
:o Понеже съм нов и не ми е много ясно кой в какво вярва, няма да коментирам. Просто да почиташ сатаната е идиотщина. Но всеки си избира неговия път.

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 780
 • Невъзможно е нищо
Re: Подигравка с християнската ни вяра
« Отговор #5 -: Септември 24, 2007, 16:23:59 pm »
Предизборни игри и опити за насаждане на определни настроения у избирателите. Защо не обърнаха внимание на този директор, преди 3 месеца, а се сещат около изборите. Право казва Гил - популизъм. Това не значи, че го подкрепям директор - моментално уволнение или санкиции.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

topteglo

 • Гост
Относно: Подигравка с християнската ни вяра
« Отговор #6 -: Януари 13, 2008, 17:46:15 pm »
Виждам доста изказвания на човеколюбиви християни!
Това ми направи особенно впечатление-
"Гадни цигани! По-принцип нямам нищо против различните религии и народности "

 :)
Сетих се за прословутата фраза: Мразим расовата дискриминация и циганите!
« Последна редакция: Януари 13, 2008, 17:47:18 pm от topteglo »

Неактивен smehyrko

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 43
Относно: Подигравка с християнската ни вяра
« Отговор #7 -: Януари 13, 2008, 18:21:41 pm »
Преди няколко месеца имах възможност да задавам въпросчета под формата на анкета на цигани. Това май беше много рядко щастие или ...нещастие /според гледната точка/.
На въпроса към анкетирания каква религия изповядваш – отговорът беше "Ислям". Но за нещастие на анкетираният следващият въпрос беше... "Кое направление на исляма изповядваш – шиит или сунит си"? Отговор–  .. ъъъъ.. а това какво е? Не съм много добре запознат, но мисля, че отговорих нещо от сорта.... : "Шиити са вярващите в джинове, сунитите са по умерени.
Последва незабавен отговор  – "Шиит съм, шиит".
Та и аз съм вече неволен поклонник на прословутата фраза : "Мразим расовата дискриминация и циганите"   ;)Щото на таблото с агитматериалите имаше и подробна информация с броя на гласоподавателите от всяка махала със съответната сума за плащане на гласовете. Не бяха успяли да махнат всичко, защото появяването ми не беше в техния план.
Ама много ги обичам такива, преливам от любов към такива вярващи хорица. Нали се сещате самички  особенно горе пишещият, че Любовта има и друг полюс ... наречен Ревност  !?
А заигравката с този друг полюс на Любовта си е ... /без отговор/ ???Хайде да се запази добрият тон.

topteglo

 • Гост
Относно: Подигравка с християнската ни вяра
« Отговор #8 -: Януари 14, 2008, 14:25:21 pm »
Хора!!!
Ако не проявяваме толерантност към другите как ще може да ги разбираме в какво положение се намират и как бихме могли да оправим малко по-малко нещата.
Сещам се за един човечец дето преди време(около 1940-44 г.) му бе хрумнала идеята да оправи нещата по бързата процедура- почна той с циганите ,евреите и незнам дали сме били и ние в списъка(добре че не успяхме да разберем)
Ако почнем да се вглеждаме в различията си то винаги ще открием много такива. Не защитавам циганите или българите или която и да била общност.
Просто давам гледна точка че към всеки бихме могли да се обръщаме като към човек- независимо от принадлежността му. Естественно е да има и по-лоши и по-добри ,но такива има навсякаде и сред всички раси. А и зад постъпките на един човек обикновенно стоят някакви събития. Радвайте се че сте имали възможността да се изу4ите и някой да ви обясни кое е редно и кое не- не всеки е имал тази възможност. Радвайте се че може да работите що-годе добре платена работа- някои им се налага да крадат от вас за да преживяват.
Мое мнение че почти всеки 4овек(99%) иска да е добър и да бъде оценен. Обаче обстоятелствата ни карат не винаги да постъпваме както е редно- ето че и ние имаме трески за дялане.
А и колко много енергия изразходваме за това да се чувстваме неприятно заради другите. Или може би заради самите нас- защото все още не сме се научили да гледаме на света като едно приятно място за живеене.
Чашата ще бъде винаги наполовина празна за едни и наполовина пълна за други!

Колкото до тази тема- явно някой иска да инициира допълнителна омраза у вас и по този начин да ви използва за постигане на негови си цели!
На всяко действие може да се окаже ефективно противодействие.
На кого му е нужно да се стига до конфликт?
Обикновенно тези дето печелят не са участниците в конфлекта а тези кото го подклаждат.
Едва ли ще помогнете като се изкажете гневно за тези или онези. Едва ли ще спечелите нещо.И вси4ко това ще заплатите вие- с вашите изхабени нерви, с пропуснатото време ,което можехте да отделите за да прекарате хубаво с вашето семейсво, или с време което межехте да използвате за да напреднете в постигането на целите си.
Ако започнем да работим за собственото си добро само с положителни средства то нещата ще започнат да се оправят за всички.
Ако никой не гласуваше и изобщо не се интересуваше от политика- то политиците биха останали без работа. Ако никой не гледаше филми -то холивудските звезди нямаше да пе4елят тези баснословно хонорари.
За да има политика трябва да има сблъсък на интереси- ето я вашата роля в тази машинка за пари!вие трябва да потдържате или да създавате тези сблъсъци за да може някой да има работа(доста добре заплатена). И за това ви право да правите тези неща ще трабва да платите и съответната цена- заплатата на този който е "на ваша страна" в решаването на политическия спор(между другото плащате заплатите на всички участници в разрешаването на спора, независимо дали "защитават" вашата позиция или тази на "противника")
« Последна редакция: Януари 14, 2008, 14:42:32 pm от topteglo »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27