Автор Тема: Телепатия  (Прочетена 28392 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Fiery

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 540
Телепатия
« -: Юни 18, 2007, 03:55:43 am »
Телепатията и други подобни способности могат да бъдат разбрани едва след като по-добре се осмисли природата на силите, еманациите, излъчванията и енергийните потоци.
Трябва да се разбере също, че едва след като съответните центрове започнат съзнателно да бъдат използвани, ще бъде възможно да се  постигнат плодотворни резултати.
 Например, ако емоционалният човек, използващ предимно центъра на слънчевия сплит, се опита да осъществи връзка с умствен тип човек, това ще породи единствено объркване. Двете страни използват различни центрове. Те са чувствителни спрямо едни типове сила и са невъзприемчиви спрямо други. Някои хора, макар да са умствено поляризирани и следователно чувствителни към сходни вибрации, правят опит да осъществят телепатична връзка, когато една от страните е в емоционално напрежение, поради което е нечувствителна, или когато едната страна е прекалено заета с определен ментален проблем и е обградена със стена от мисъл-форми, което я прави недостъпна за впечатления. От казаното можете да се убедите, че непривързаността е необходимо качество и условие за успех в телепатичната работа.
 Проблемът, който се получава при  обучаващи се в телепатична чувствителност, се дължи на две неща:
Първо, кое от вашите три тела е най-активно; това показва къде субективно живеете през по-голямата част от времето.
Второ, кой от центровете ви е най-действен и чрез кой център най-лесно се приспособявате към съвременните условия на живот. Има се предвид следното: къде най-вече е фокусирана жизнената ви енергия и къде максимално се проявява вашата сетивна енергия.
Разбирането на този факт ще ви даде възможност да работите по-добре и да експериментирате интелигентно. Затова наблюдавайте себе си внимателно, но без личен елемент, ориентирайте се за причините и следствията при получаваните резултати, тъй като само така ще натрупате необходимите знания.
 Третият тип телепатична работа е от душа към душа. Това е най-висшият възможен за човечеството тип телепатична работа, онази форма на общуване, чиято заслуга са всички вдъхновени писания, притежаващи действителна сила- световните Писания, просветлените речи, вдъхновените оратори и езикът на символизма. Тя е възможна само когато е налице интегрирана личност, способна да се фокусира в съзнанието на душата. В същото време умът и мозъкът трябва да поддържат съвършена връзка и изравняване.
Моята цел е да осветля още повече науката за общуването, чието начало е положено от осезанието и което се развива чрез звука, символите, думите и изреченията, езиците, писането, изкуството и т. н., за да достигне етапа на висшите символи, вибрационния контакт, телепатията, вдъхновението и просветлението.
Работата на телепатичните комуникатори е една от най-важните в настъпващата нова епоха и ще е полезно да се добие известна представа за нейното значение и техниките й. Ще резюмирам накратко изложеното по-горе с констатацията, че у индивидите:
1. Телепатичното общуване се осъществява между тяхната:
а) Душа и ум.
б) Душа, ум и мозък.
Това засяга вътрешното им индивидуално развитие.
2. Телепатичното общуване между индивидите се осъществява:
а) Между две души.
б) Между два ума.
в) Между два слънчеви сплита (следователно, чисто емоционално).
г) Между всичките три аспекта едновременно (в случаите на много напреднали хора).

3. Телепатично общуване се осъществява и между:
а) Учителя и Неговите ученици или ученик.
б) Учителя (и Неговата група) и групата или групите на сензитивите и стремящите се на физически план.
в) Субективните и обективните групи.
г)  Окултната Йерархия и групите от ученици на физически план.
д)  Йерархията и Новата Група Световни Служители, за да въздейства на човечеството и да бъде приближено то към целта.

Това засяга новата наука за груповото телепатично общуване, чието най-низше проявление представлява добре познатата стадна или масова телепатия. Инстинктивната телепатия се проявява при полета на птиците, когато те действат като единно цяло, или животинската телепатия, която тайнствено насочва придвижването на стадата от животни и е в основата на бързото предаване  на информация у първобитните раси и неразвитите народи. Всичко това са примери за низше проявление на вътрешната духовна реалност. Междинен етап на инстинктивната активност, основаващ се главно върху реакциите на слънчевия сплит, може да бъде наблюдаван в съвременната масова психология и общественото мнение. Както ви е известно, те се отличават с емоционалност, неразумност, астралност и непостоянност на изказа. Общественото мнение търпи чести промени, с тенденция да се измества от т. нар. „интелигентно обществено мнение", но засега това става бавно. То включва активност на гърления център и центъра аджна. Следователно имаме:
1. Инстинктивна телепатия.
2. Ментална телепатия.
3. Интуитивна телепатия.

Напомням ви от самото начало, че чувствителността към мислите на Учителя, чувствителността към света на идеите и чувствителността към интуитивни впечатления са все форми на телепатична чувствителност. При всяко обмисляне на тази тема трябва да се вземат под внимание следните три главни фактора:
1. Иницииращият агент. Целенасочено използвам тази дума, защото способността да се работи телепатично и като иницииращ агент, и като получател, е тясно свързана с посвещението и представлява един от признаците, че човек е готов за този процес.
2. Получателят на онова, което му се изпраща на „крилете на мисълта".
3.  Средството, чрез което се предават мисли, идеи, желания, впечатления, т. е. някаква форма на знание.
Това е най-простото представяне на основните механизми на процеса и показва най-елементарното разбиране на мисълта, често срещана в Бхагавад Гита и завоалирана с думи, които на Запад превеждаме като: Знаещ, Поле на Знанието и Узнаващ. Вероятно често са ви казвали, че всяка свещена книга, като например Бхагавад Гита, има различни тълкувания в зависимост от еволюционната точка на читателя или на търсещия истината.
« Последна редакция: Юни 18, 2007, 23:04:18 pm от H. »
- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

Неактивен Fiery

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 540
Re: ТЕЛЕПАТИЯ
« Отговор #1 -: Юни 18, 2007, 04:06:38 am »
                                   
       
    ТРИТЕ ТИПА ТЕЛЕПАТИЯ

Нека сега да обсъдим подробно изброените по-горе три типа телепатия: инстинктивната, менталната и интуитивната телепатия. Те пораждат различни видове активност и настройват (ако използваме тази позната дума) към различни равнища на свързване.
1. Инстинктивната телепатия се основава на енергийните импулси, излъчвани от едно етерно тяло и пораждащи впечатление у друго. Свързващата среда, както вече видяхме, е етерната субстанция на всички тела, която по необходимост е единна с етерната субстанция на планетата. Областта около слънчевия сплит (макар и не в непосредствена връзка с този център, който представлява инструмент, различен от всички останали инструменти или центрове) е чувствителна към въздействието на етерната енергия, тъй като тази област в етерното тяло е пряко „свързана" с астралното или чувственото тяло. Близо до слънчевия сплит (до далака) се намира и онзи център, който е канал за постъпването на праната в човешкия механизъм. Инстинктивният отклик на етерния контакт е бил средство за общуване в Лемурийската епоха и до голяма степен е заменял мисленето и речта. Преди всичко той е засягал двата типа впечатления, свързани съответно с инстинкта за самосъхранение и с този за себевъзпроизводство. Висшата форма на тази инстинктивна телепатия се е запазила и до днес в често употребявания израз „Имам чувството, че..." и други подобни фрази. Те са по-скоро астрални и действат чрез астралната субстанция, използвайки областта на слънчевия сплит като чувствителна повърхност за оказване на въздействие и за приемане на впечатления.
Тук трябва да изясним нещо, над което си заслужава да размислите. Астралната (не етерната) чувствителност или „телепатията чрез чувстване" по същество е атлантски метод за общуване, който в крайна сметка е задействал използването на самия център на слънчевия сплит като приемащ агент. Излъчващият агент (ако мога да използвам подобен израз) обаче е действал чрез цялата област на диафрагмата. В тази част на човешкия проводник при необходимост сякаш възниквало струпване на сили или изходящи вълни от енергия. Относително обширното място, чрез което е била изпращана информацията, действало като голям общ разпределител. Областта обаче, която е получавала впечатлението, е била по-локализирана и е включвала само слънчевия сплит. Причината за това се крие във факта, че през Атлантската епоха човешкото същество все още не било способно да мисли по начина, по който ние разбираме мисленето. Цялата долна част на тялото, в трудно разбираем за нас смисъл, е била предназначена за чувстване; единственото мисловно усилие на предаващия е било да произнесе името на получаващия, плюс наименованието или понятието за идеята, която се съобщавала. Тази зародишна мисъл е долитала до своята цел и могъщият „чувстващ" апарат на слънчевия сплит я е приемал, силно привличайки към себе си (като магнит) „чувственото впечатление" и по този начин се е приближавал към изпращащия. Именно такъв процес протича, когато например майката „чувства", че някаква опасност заплашва нейното дете или че нещо се случва с него. По този начин, чрез инстинктивната любов, тя е способна да изпрати понякога най-категорично предупреждение. При получателя е включен в действие слънчевият сплит, а при изпращача - областта около диафрагмата.
2. В нашата арийската раса инстинктивната телепатична работа все още е основна проява на тази духовна възможност, с тенденция обаче за постепенно нарастване ролята на менталната телепатия. В този преходен период е изключително трудно да се определят или разграничат въвлечените в нея специфични области, тъй като слънчевият сплит все още е извънредно активен. Това, което сега наблюдаваме, е смес между инстинктивна телепатия и наченки на ментална телепатия, която обаче се проявява много рядко и единствено у образованите съсловия. За масите основно средство за контакт си остава инстинктивната телепатия. При менталната телепатия е въвлечен главно гърленият център; понякога е налице незначителна сърдечна активност, но винаги има и реакция на слънчевия сплит. Оттук и нашият проблем. Често изпращащият излъчва съобщението през гърления център, а получаващият все още използва слънчевия си сплит. Това се среща най-често и бих искал да го запомните. Изпращането на съобщението може да включва гърления център, което при ученика често се случва, но получателят вероятно използва центъра на слънчевия сплит. Гърленият център е най-вече център или средство за цялата творческа работа. В крайна сметка обаче сърцето и гърлото трябва да бъдат използвани в синтез. По-рано посочих причината за това с думите: „Единствено от сърдечния център могат действително да струят онези енергийни линии, които свързват и съединяват. Именно по тази причина препоръчах определени медитации, които активизират сърдечния център (между лопатките), свързвайки го с центъра в главата чрез неговото (на сърдечния център), висше съответствие, намиращо се в теменния център (хилядрлистния лотос). Този сърдечен център, когато е адекватно излъчващ и магнетичен, свързва учениците както помежду им, така и с целия свят. Той поражда също и онова телепатично взаимодействие, към което трябва да се стремим и което творчески е толкова полезно за духовната Йерархия, но при условие че бъде установено в група, в която учениците са дали обет  за служене на човечеството. Тогава на тях може да се разчита."
3. Интуитивната телепатия  е един от резултатите на истинската медитация. Областите, които в случая се активизират, са главата и гърлото, а трите центъра, които се задействат при този процес, са центърът в главата, който е възприемчив към впечатления от висши източници, и центърът аджна, който е приемник на идеалистични интуитивни впечатления; след това центърът аджна може да „излъчи" приетото и разпознато, използвайки гърления център както за творческо формулиране на мисълта, така и като фактор, който въплъщава доловената или интуитивно възприета идея.
Следователно съществува очевидна необходимост от по-добро познаване на активността на центровате, подробно изложени в индуистката философия. От друга страна, докато в една или друга степен не се постигне действително разбиране за ролята на жизненото тяло като предавател и приемник на чувства, мисли и идеи, няма да бъде постигнат значителен напредък в правилното разбиране на методите за комуникация.
Съществува интересна аналогия между трите метода на телепатична работа, трите техники за постигането им и трите главни начина за комуникация на Земята:
ж.п. връзки, станции морски връзки, поши въздушни връзки, летища
телеграф
телефон
радио
Инстинктивна телепатия Ментална телепатия Интуитивна телепатия
Това, което се случва с човешкото съзнание, винаги се екстернализира или намира своята аналогия на физически план; същото се отнася и за развитата чувствителност към впечатления.
Друг начин, по който можем да разгледаме целия предмет за отклика между излъчващите и  приемащите области на съзнанието, е като изброим етапите на този процес. Засега голяма част ще трябва да остане на теория и само малка част ще може да бъде осъществена на практика. Но нека все пак изброя общите сведения за различните форми на телепатична работа:
1. Телепатична работа от слънчев сплит към слънчев сплит.
На нея вече се спирахме. Тя е тясно свързана с чувстването, като слабо или изобщо не засяга мисълта; при нея се задействат емоциите (страх, омраза, отвращение, любов, желание и много други чисто астрални реакции). Осъществява се инстинктивно под диафрагмата.
2. Телепатична работа от ум към ум. Тя започва да става възможна и на нея са способни много повече индивиди, отколкото се предполага. Хората днес не знаят откъде идват различните умствени впечатления, което значително усложнява живота им и изостря умствените проблеми на много от тях.
3. Телепатична работа от сърце към сърце. Този тип впечатления представлява сублимация на „чувствения" отклик, регистриран в слънчевия сплит на едно по-предишно стъпало от еволюционната стълбица. Той засяга единствено груповите впечатления и е основа на състоянието, за което се споменава в Библията по отношение на най-великия Сензитив, когото човечеството някога е раждало -Христос. Там Той е представен като „човек на скръбта, опознал тъгата", но това състояние не включва никаква лична тъга или скръб. То просто е съзнание за тъгата на света и за тежката скръб, която изпитва борещото се човечество. „Съпричастността с Христовото страдание" представлява реакция на ученика към това състояние на света и е израз на истинското „разбито сърце", което все още се среща много рядко. Обикновено под разбито сърце буквално се разбира разстроен център на слънчевия сплит, предизвикващ пълен срив на онова, което окултно се нарича „център на чувстването" и впоследствие - рухване на нервната система. Това  всъщност се случва поради неспособността за справяне с условията като душа.
4. Телепатична работа от душа към душа. За човечеството това е най-висшият възможен тип работа. Когато човек като душа започне да откликва на другите души и техните въздействия и впечатления, той бързо се подготвя за процесите, които водят към посвещение.
Съществуват още две групи телепатични възможности, с които бих искал да ви запозная. Тези възможности се проявяват само когато четирите гореспоменати групи на телепатично впечатление започнат да стават съзнателна част от опита на ученика.
5.  Телепатична работа между душа и ум. Чрез тази техника „умът устойчиво се удържа в светлина", след което той става осведомен за същината на съзнанието на душата, вродената същност или това, което е част от груповия живот на душата на нейното собствено равнище, когато тя е в телепатична комуникация с другите души, за което вече споменахме в четвърта точка. Това е истинският смисъл на интуитивната телепатия. Чрез този метод на комуникация умът на ученика се насища с нови духовни идеи, той става осведомен за великия План, пробужда се неговата интуиция. Тук трябва да се има предвид нещо, което често се забравя: приливът на нови идеи от будхичните равнища, който пробужда интуитивния аспект на ученика, свидетелства за това, че неговата душа започва съзнателно и категорично да се интегрира с Духовната Триада и все по-малко се отъждествява с нисшето отражение - личността. Тази умствена чувствителност и връзката между душата и ума задълго остават в относително зачатъчно състояние на ментален план. Онова, което се долавя, остава твърде неясно и абстрактно за формулиране. В случая става дума за етапа на мистичното видение и мистичното разгръщане.
6. Телепатична работа между душата, ума и мозъка. На този етап умът все още остава получател на впечатления от душата, но на свой ред се превръща в „предаващ агент", или комуникатор. Получените от душата впечатления и интуитивните проблясъци, регистрирани като идващи от Духовната Триада чрез душата, сега се формулират в мисли; неясните идеи и неизразимите досега видения вече могат да бъдат облечени във форма и изпратени като въплътени мисъл-форми към мозъка на ученика. По този начин с течение на времето и в резултат на техническа тренировка ученикът може да достигне до ума и мозъка на другите ученици. Това е изключително интересен етап. Той е едно от значимите възнаграждения за правилната медитация и носи голяма действителна отговорност.


Телепатията и етерния проводник
А. Бейли
« Последна редакция: Юни 18, 2007, 05:39:53 am от tan4e »
- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

Неактивен Fiery

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 540
Re: ТЕЛЕПАТИЯ
« Отговор #2 -: Юни 18, 2007, 05:57:04 am »

ТРИ ТИПА ЗАДЕЙСТВАНА ЕНЕРГИЯ

 Tелепатичната работа е свързана с трите типа енергии, които се проявяват като сили, притежаващи способността да мотивират:
1. Силата на любовта с нейното негативно качество, което:
а) Привлича необходимия материал, с който да облече предаваната идея, мисъл или възглед; тя също е притегателен агент, който получателят използва. Затова както предаващият, така и получаващият работят с един и същ агент, но предаващият използва енергията на любовта на голямото цяло, докато получаващият съсредоточава върху предаващия енергията на любовта, присъща за неговата собствена природа. Ако това е така, става ясно, защо наблягам на необходимостта от любов и липса на критично отношение.
б)  Ражда качеството свързаност, което обединява предаващия и получаващия и осигурява свързаността на това, което се предава.
Оттук става очевидно, че едва сега може да се очаква по-широко и по-всеобщо проявление на процесите на телепатия в днешния свят, тъй като едва сега принципът на любовта започва действително да въздейства в голям мащаб върху света. Любовта към кауза, партия или идея става все по-широко явление, което в началните етапи предизвиква големи видими разцепления, които така добре познаваме и от които в наши дни толкова страдаме, но в крайна сметка този принцип ще осигури господството на любовта, която ще запълни разривите и ще породи обединението между хората. Любовта (не сантименталността) е ключът към успешната телепатична работа. Затова изразявайте любов помежду си със свеж ентусиазъм и преданост; стремете се да изразявате тази любов по всевъзможни начини - на физически план, на емоционалните равнища и чрез правилно мислене. Нека любовта на душата да струи през всички вас като възраждаща сила.
2. Силата на ума. Тази просветляваща енергия „осветява пътя" на идеята или формата, която трябва да бъде предадена и получена. Не забравяйте, че светлината е фина субстанция. Върху лъча от светлина може да се материализира енергията на ума. Това е едно от най-важните твърдения, направени по отношение на науката за телепатията.
В това отношение успехът зависи от изравняването на телата на предаващия и получаващия. Необходимо е двустранното отношение на контакт да е формирано от линията на менталната енергия и от тази на мозъчната електрическа енергия. Магнетичната сила на любовта трябва да привлича вниманието, да предизвиква изравняване и да осигурява връзка и разбиране, но това съвсем не е всичко, което е нужно . Необходими са също така умствено развитие и умствен контрол.
Тази форма на телепатия не е функция на животинската душа, какъвто е случаят с контактите чрез слънчевия сплит и отклика на съобщенията при емоционално поляризираните мъже и жени. Тази телепатична връзка и този отклик са характеристика на човешката душа, работеща от ум към ум и от мозък към мозък. Буквално, това е състояние на съзнанието, характерно за интегрирания умствен човек, което му позволява да осъзнава и обхваща умственото състояние и мисловните процеси на друг човек.
3. Енергията на праната или етерната сила на жизненото тяло. Тази енергия в резултат от волевия акт и под натиска на магнетичната сила на любовта откликва или е възприемчива към споменатите по-горе двойствени енергии. Идеята, мисъл-формата или умственото впечатление, които трябва да бъдат регистрирани в мозъчното съзнание на получателя, проправят път в праничните флуиди и по този начин контролират тяхната активност (която е толкова безспирна, колкото е и формоизграждащата склонност на читта) така, че мозъкът става отзивчив двояко:
а)  Той става пасивен под въздействието на трите типа енергии, обединени и слети в единен силов поток.
б) Той става активно отзивчив към идеи, впечатления, мисъл-форми, символи, думи и т. н., които попадат в областта на съзнателната му активност.
Ще се опитам за целите на практическата простота да съкратя горепосочената информация, като покажа как тези три типа енергии могат да бъдат използвани в практическата работа:
1. Енергията на любовта може да бъде използвана по следните три начина:
а) Чрез изпращане на любов (не сантименталност) по време на предаването или приемането.
б) Чрез задействане на вродената способност на любовта да привлича материята или субстанцията и по този начин, в окултен смисъл, да „облича" това, което изпращате.
в) Чрез изпращане на „облечената" идея, впечатление и т. н. с потока на любовта, който вашият брат - бдителен, възприемчив и очакващ - привлича към себе си с помощта на неговата съзнателната любов към вас.
2. Умствената енергия може да бъде използвана, като се стремите да се поляризирате на менталните равнища на съзнанието. С конкретен акт на волята издигате съзнанието си на ментален план и го удържате там. Това действие е отражение на по-нисш план, в съзнанието на мозъка, на способността на ума да поддържа себе си в светлина. Успехът на цялата телепатична работа, която извършвате като група или като индивиди, зависи от вашата способност умствено и „устойчиво да поддържате себе си в светлина". Различното е, че сега вие правите това за целите на планираната работа и се опитвате да поддържате ума устойчиво в светлината на групата или в светлината един на друг и не толкова в светлината на вашата собствена душа.
3.  Чрез съзнателно организирано използване на енергията на етерния център аджна и понякога на центъра в главата - при получаване, и чрез енергията на гърления център - при изпращане. Тази телепатична работа активизира етерната сила, но съзнателно я подчинява на силата на другите две енергии. Ще забележите, че това практически включва способността на ученика да извършва трите действия едновременно. Необходимо е да размислите по-задълбочено върху този факт и върху необходимостта от активно изпращане на енергии  в случай, че предавате, или от активна възприемчивост, ако приемате.
Бих искал да подчертая, че успешната телепатична работа зависи от следните фактори:
Първо, от липсата на прегради между получаващия и предаващия. Такива препятствия могат да бъдат отсъствието на любов или съчувствие, както и критицизмът и недоверието.
Второ, че предаващият се старае преди всичко да изразява яснотата на своя символ, дума или мисъл, а не се занимава с получателя. Достатъчен е един бегъл поглед към него, мигновено изпращане на любов и разбиране, за да се установи връзката, след което трябва да се обърне внимание върху яснотата на символа.
Трето, нека получаващият мисли за предаващия с любов и привързаност в рамките на минута-две. След това нека забрави за личността. Енергийната нишка, която свързва получаващия и предаващия, вече е установена и съществува. Тогава забравете за нея.
Четвърто, нека получателят работи с безпристрастност. Повечето получатели са така загрижени за правилното приемане, че тяхната напрегнатост осуетява собствените им усилия. Непреднамереността, нагласата „каквото стане" и съсредоточеното внимание, насочено към вътрешната „способност за изобразяване", ще дадат подобри резултати от яростното, решително желание и усилието да се види символа и да се осъществи контакт с ума на изпращащия.
Мозъкът трябва да регистрира отражението на съдържанието на ума. Ако лъч светлина бъде срещнат от сила, излъчвана от ума на получаващия или от силно излъчвана мисъл-форма, той може и да не достигне ума. Опитният предаващ обаче успява да преодолее това препятствие. Ще стане ясно, че много от затрудненията се дължат на излъчени мисъл-форми, от наплива на неправилно регулирана  умствена енергия или от излъчвания на мозъка, а всичко това обезсмисля усилията. Затова от голяма полза са спокойствието, уравновесената мисъл и култивирането на онова безстрастие, което не иска нищо за отделния „аз" и няма настойчиви желания.
Огромна е необходимостта от чувствителни приемници. Тренирайте. Забравете за себе си и своите дребни дела - толкова маловажни и незначителни в сравнение с големите проблеми на настоящето. Вслушвайте се внимателно за гласове, които долитат от света на духовното Битие, и се обичайте непоколебимо и предано.
- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Re: ТЕЛЕПАТИЯ
« Отговор #3 -: Юни 18, 2007, 22:19:40 pm »
Пуснали са един филм на тази тема с бг превод 5th Dimension Secrets Of The Supernatural-Telepathy

Резюме

ТЕЛЕПАТИЯ


         Накратко телепатията може да се определи като канал за връзка между два ума без посредничеството на известните пет сетива. Според материалната наука ако хората нямат непосредствен контакт помежду си, то не са възможни никакви връзки. Окултистите обаче знаят, че съществуват и други сетива извън известните на науката. Петте сетива имат съответни астрални двойници, чрез които в астралната област човек може да вижда, чува, вкусва, мирише, и дори да осезава без употребата на физическите органи. Нещо повече - той притежава шесто чувство, което може да приема мисли от други умове на големи разстояния. Петте астрални чувства са съответни астрални части на петте физически - те функционират в астралната област така, както физическите във физическата област. Шестото или телепатичното чувство също има физически орган и съответен астрален двойник. Физическият орган на телепатията е също тъй осезаем, както и носът, ушите, устата. Вдълбано в мозъка, близо до средата на черепа, почти право над върха на гръбначния стълб се намира малко тяло с червено - лилаво или лилаво - син цвят, конусообразно, поставено върху основата на третия отдел на мозъка през церебела. Това е маса от нервни клетки и т.нар. "мозъчен пясък". Познато е на западната биология и физическата наука го нарича "Конусообразно тяло", но учените не знаят функцията, целта и употребата на този орган в мозъка. В някои учебници се отбелязва фактът, че този орган е по-голям у децата и по-развит у жените, а това е забележително явление.
         Йогите и много други окултисти от дълбоки векове знаят, че това конусообразно тяло е органът на телепатията. Чрез него мозъкът приема трептения от мисли, изпратени от други мозъци. Не е необходимо за този орган да има специално отверстие, както имат ухото и носът например. Трептенията на мислите преминават през физическите тела. Когато някой мисли, той произвежда трептения, с по-малка или по-голяма интензивност в обкръжаващия етер, който, подобно на светлинните вълни, се разпространява в различни посоки. Тези трептения, достигайки телепатичния орган, възбуждат мисли в мозъка на получателя. В зависимост от обстоятелствата тези мисли могат да преминат в областта на съзнанието или да останат в инстинктивния ум. Следователно:
Телепатията е получаване, съзнателно или не, на трептения или мисли от дадено лице, изпратени, съзнателно или не, от ума на друго лице. Мисловните вълни се различават по своята интензивност и сила. Целенасоченото получаване или изпращане, или съсредоточаването от страна на двамата увеличава силата на връзката, както и точността, и яснотата на получаваните мисли.

Филма е научно-популярен с БГ субтитри.


Неактивен Fiery

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 540
Re: ТЕЛЕПАТИЯ
« Отговор #4 -: Юни 18, 2007, 22:28:59 pm »
 Благодаря , Alien! :-*
- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re: ТЕЛЕПАТИЯ
« Отговор #5 -: Юни 18, 2007, 23:03:31 pm »
Пуснали са един филм на тази тема с бг превод 5th Dimension Secrets Of The Supernatural-Telepathy

Резюме

ТЕЛЕПАТИЯ


         Накратко телепатията може да се определи като канал за връзка между два ума без посредничеството на известните пет сетива. Според материалната наука ако хората нямат непосредствен контакт помежду си, то не са възможни никакви връзки. Окултистите обаче знаят, че съществуват и други сетива извън известните на науката. Петте сетива имат съответни астрални двойници, чрез които в астралната област човек може да вижда, чува, вкусва, мирише, и дори да осезава без употребата на физическите органи. Нещо повече - той притежава шесто чувство, което може да приема мисли от други умове на големи разстояния. Петте астрални чувства са съответни астрални части на петте физически - те функционират в астралната област така, както физическите във физическата област. Шестото или телепатичното чувство също има физически орган и съответен астрален двойник. Физическият орган на телепатията е също тъй осезаем, както и носът, ушите, устата. Вдълбано в мозъка, близо до средата на черепа, почти право над върха на гръбначния стълб се намира малко тяло с червено - лилаво или лилаво - син цвят, конусообразно, поставено върху основата на третия отдел на мозъка през церебела. Това е маса от нервни клетки и т.нар. "мозъчен пясък". Познато е на западната биология и физическата наука го нарича "Конусообразно тяло", но учените не знаят функцията, целта и употребата на този орган в мозъка. В някои учебници се отбелязва фактът, че този орган е по-голям у децата и по-развит у жените, а това е забележително явление.
         Йогите и много други окултисти от дълбоки векове знаят, че това конусообразно тяло е органът на телепатията. Чрез него мозъкът приема трептения от мисли, изпратени от други мозъци. Не е необходимо за този орган да има специално отверстие, както имат ухото и носът например. Трептенията на мислите преминават през физическите тела. Когато някой мисли, той произвежда трептения, с по-малка или по-голяма интензивност в обкръжаващия етер, който, подобно на светлинните вълни, се разпространява в различни посоки. Тези трептения, достигайки телепатичния орган, възбуждат мисли в мозъка на получателя. В зависимост от обстоятелствата тези мисли могат да преминат в областта на съзнанието или да останат в инстинктивния ум. Следователно:
Телепатията е получаване, съзнателно или не, на трептения или мисли от дадено лице, изпратени, съзнателно или не, от ума на друго лице. Мисловните вълни се различават по своята интензивност и сила. Целенасоченото получаване или изпращане, или съсредоточаването от страна на двамата увеличава силата на връзката, както и точността, и яснотата на получаваните мисли.

Филма е научно-популярен с БГ субтитри.


Откъде може да се изтегли?

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re: Телепатия
« Отговор #6 -: Юни 18, 2007, 23:06:00 pm »
А книгата, от която са откъсите е невероятно добра, търсех си я доста време и на следващият ден я пуснаха електронна в спиралата :P

Препоръчвам я, хубаво е да си я имате в оригинал :D

Неактивен Rokambol

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 75
Re: Телепатия
« Отговор #7 -: Юни 19, 2007, 01:02:24 am »
Откъде може да се изтегли?

   6 филма от поредицата 5th Dimension - Secrets Of The Supernatural , единият от които е за телепатията има на адрес http://kolibka.com/2.html.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re: Телепатия
« Отговор #8 -: Юни 19, 2007, 01:39:30 am »
Откъде може да се изтегли?

   6 филма от поредицата 5th Dimension - Secrets Of The Supernatural , единият от които е за телепатията има на адрес http://kolibka.com/2.html.

Благодаря! :D

Неактивен Fiery

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 540
Re: Телепатия
« Отговор #9 -: Юни 19, 2007, 04:09:38 am »
Ако някой открие нещо по торентите, бих се радвала да сподели. :) Колибка не се отваря  от чужбина  :(
- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

Неактивен NTT

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 54
Re: Телепатия
« Отговор #10 -: Юни 19, 2007, 04:34:04 am »
Доста добре написано, а как се казва книгата!? Прикачих и един материал за практически упражнения. Сигурен съм, че някои го имат но все пак.


офф: Може да се тегли  от колибка и от чужбина http://proxy.animes-bg.com/ (прокси сървър вътре пишете kolibka.com)
"Политическото величие е като пирамидите където, никой освен орлите и влечугите не може да достигне

Неактивен Fiery

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 540
Re: Телепатия
« Отговор #11 -: Юни 19, 2007, 04:49:36 am »
Книгата може да се свали  от връзката по- долу:

Телепатията и етерния проводник
А. Бейли


Цитат
офф: Може да се тегли  от колибка и от чужбина http://proxy.animes-bg.com/ (прокси сървър вътре пишете kolibka.com)

Благодаря! :)

- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Re: Телепатия
« Отговор #12 -: Юни 21, 2007, 01:55:12 am »
Вейдъре,да ти кажа дали е някаква дарба или нещо,което всеки може да развие е спорно,аз лично съм защитник на втората теза,макар и идеите ми да са по-далеч от писанията горе
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Fanta

 • Гост
Re: Телепатия
« Отговор #13 -: Юли 21, 2007, 11:12:43 am »
Аз мисля че ако един човек може значи всички могат. Ние сме от един вид... Но при някои става много бавно а други дори не се опитват. А без да се опитваме няма да успеем. Ако човек наистина иска да осъществи телепатия той трябва непрекъснато да търси начин независимо колко е трудно. Рано или късно ще успее ако постоянно се опитва. Аз до скоро не съм мислил да се занимавам сериозно с това , но вече търся различни начини. Знам че ще успея може би след 50 или 60 години, но ще успея. Времето не трябва да е пречка за хората, които искат.

Неактивен veselqk-U

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 255
Re: Телепатия
« Отговор #14 -: Юли 22, 2007, 08:13:28 am »
Бях чел една книжка на една американка,която била живяла 3 месеца с австралийски аборигени.Те и бяха демонстрирали телепатия по време на лов на едно кенгуро,и онези и казаха,че съвременните хора сме изгубили тази способност заради факта,че сме се научили да лъжем.Казали са го съвсем простичко,като хора които знаят.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27