Автор Тема: Храмът-утроба  (Прочетена 15546 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Fiery

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 540
Храмът-утроба
« -: Май 06, 2007, 10:02:21 am »
                                                    
Храмът утроба


                            


  Това невероятно съоръжение от времето на траките бе открито и публикувано през април 2001 г. То се намира на двадесетина километра от гр. Кърджали, високо в планината над хижа Боровица, в скалистата местност Тангардък кая над село Пъдарци. Мястото е безлюдно, а в близката околност се развиват едни от най-големите комплекси на скални тракийски ниши в Източните Родопи.

Още на входа посетителят е шокиран, защото разбира, че е оформен като вулва. Навътре се развива пещера, имаща дълбочина 22 м. Специалистите доказаха, че първоначално кухината е била карстова и дълбока едва 16 м. Човешката ръка я е продължила и издялала във вид на женска утроба, по стените на която непрекъснато се стича вода. А във вътрешния южен край на пещерата е издълбан олтар, символизиращ матката.

Истинската изненада за непосветения настъпва точно на обяд. Тогава през нарочно изсечен процеп на тавана, във вътрешността прониква слънчев лъч, който се проектира на пода. Образува се идеално оформен слънчев фалос, който постепенно се увеличава и устремява към олтара-матка. Но само през определено време на годината, когато слънцето се намира ниско на север, той може да е достатъчно дълъг, за да оплоди символично утробата. Според изчисленията това са месеците януари - февруари.

Няма съмнение, че става дума за пещерата-утроба, която учените-траколози бяха предвидили теоретично на базата на оскъдните данни от античните документи. В този храм се осъществявала кулминацията на орфическите вярвания. Според древните автори именно в такъв орфически храм на остров Самотраки посветените неженени мъже (а-бии) извършвали своите сексуални обряди с тракийските момичета.

Смисълът на тези оргии е много дълбок. Съгласно индо-иранската традиция царят умира и се ражда периодически, подобно на природата. За да се осъществи това той трябва да се изкачи високо в планината. Там владетелят-първожрец принася в жертва едро животно или човек, което символизира неговата собствена смърт. След това встъпва в символичен брак с богинята-майка, опложда я и се възражда. Така се създава идеята за сина-любовник, роден от богинята-майка и влязъл в сношение с нея в нейната утроба, т.е. пещерата. Както пише Макробий, това става в орфическото светилище, разположено в планинските недра.

Разкриването на много детайли от изчезналите орфически вярвания стана възможно чрез изследването на един странен култ, съхранил се в дебрите на Странджа. Според народните схващания светицата Марина обитавала пещера, в която задължително трябва да тече вода, символизираща спермата, вливаща се в утробата. А самата Марина била зачената, след като майка и моли Слънцето за помощ. Веднъж в годината ергени и моми се събират в такива пещери, за да участват в тайнството на зачатието.

Същите ритуали се извършвали в ранното орфическо светилище на Делфи. Но може би най-интересни са данните в пиесата Вакханките на Еврипид. Според тях, посветените на Дионис оргии се правели точно в тези пещери с течаща вода-сперма, символизиращи утробата на богинята-майка. Ето, че отново се достига до култа към Дионис, чието светилище се търси на Перперикон. Точно от околностите на пещерата утроба извира река Перперешка, а Перперикон отстои на около 20 км по нейното течение. Едва ли трябва да има съмнение в тяхната взаимна връзка.проф. Николай Овчаров

  

 
 


Източник : www.journey.bg
« Последна редакция: Май 06, 2007, 11:13:51 am от Alien »
- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 789
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Re: Храмът утроба
« Отговор #1 -: Май 06, 2007, 10:37:40 am »
За пореден път изпадам в недоумение, когато чета нещо за древната история по нашите сегашни земи ....
Цитат
В този храм се осъществявала кулминацията на орфическите вярвания.

И веднага след това:
Цитат
Смисълът на тези оргии е много дълбок. Съгласно индо-иранската традиция ....

Добре де, джанъм, докога ще изтъкват нашите мастити учени тоталното влияние  на "индо-иранската традиция" върху живота на траките? Ами ако е обратното? Не го разбирам този страх да се признае, че траките са били фактор, а не лапачи на други култури. Не разбирам какво лошо има да признаем уникалността на тракийската култура, така или иначе ние, българите, сме наследници на техните земи.
Достойнство-това е, което липсва!
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Re: Храмът утроба
« Отговор #2 -: Май 06, 2007, 10:58:36 am »
Добре де, джанъм, докога ще изтъкват нашите мастити учени тоталното влияние  на "индо-иранската традиция" върху живота на траките? Ами ако е обратното?

Разбира се, че е обратното ... Обаче с присъщата си скромност, българите дотолкова са принизили значението на своето минало, че днес не са способни да повярват в онова, което ги отличава - и генетично, и психически ...
musica universalis

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re: Храмът утроба
« Отговор #3 -: Май 06, 2007, 16:55:01 pm »
Траките и оргии? ;D Отново масонско-пропагандната наука пуска своите пипала, опитвайки се да изгради погрешни образи в главите на хората >:(

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Re: Храмът утроба
« Отговор #4 -: Май 06, 2007, 19:24:14 pm »
Хорусе,под оргия не се разбира съвременната оргия,а по-скоро това,което е съвременният купон,примесен с духовна извисеност.


А индо-иранска не знам доколко,ама подобни вярвания има по целия свят
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re: Храмът утроба
« Отговор #5 -: Май 07, 2007, 16:09:18 pm »
Да бе. Кат кажеш римска оргия примерно и точно това което казваш им хрумва на всички, а не извратени сексуални ритуали :)

Просто се прокарва партийна линия на илюминатите относно това, което искат да бъде скрито и преиначено. Така би казал Терзийски :P

Неактивен Oberon

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 092
Re: Храмът утроба
« Отговор #6 -: Май 07, 2007, 16:42:51 pm »
Под "огрия" при траките се разбира по-скоро "ритуал". По време на този ритуал са се използвали благоуханни билки, които са одимявали вътрешността на помещението и някои от вождовете или царете са изпадали в транс и са пророкували. Но разбира се, имало е и оргии от типа на римските, но не са били толкова разпространени, и не са имали това значение и онзи смисъл, който римляните са влагали - яко разврат и пиене.
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 780
 • Невъзможно е нищо
Re: Храмът утроба
« Отговор #7 -: Май 08, 2007, 02:10:23 am »
Разкриването на много детайли от изчезналите орфически вярвания стана възможно чрез изследването на един странен култ, съхранил се в дебрите на Странджа. Според народните схващания светицата Марина обитавала пещера, в която задължително трябва да тече вода, символизираща спермата, вливаща се в утробата. А самата Марина била зачената, след като майка и моли Слънцето за помощ. Веднъж в годината ергени и моми се събират в такива пещери, за да участват в тайнството на зачатието.


Източник : www.journey.bg

В Странджа има една голяма пещера, която се казва Марина дупка. Точно до пътя е, но има решетка на входа. Много е дълга и излиза чак от другата страна на билото. Там през турското робство са се криели хората от едно село, но турците ги разбрали, запалили пред входа голям огън ихората се издушили вътре.
« Последна редакция: Май 08, 2007, 22:09:02 pm от H. »
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен Fiery

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 540
Re: Храмът утроба
« Отговор #8 -: Май 08, 2007, 03:56:54 am »
Край с. Ненково, в непристъпен планински хребет съществува огромен култов комплекс. Той се сравнява само с английския Стоунхендж
Откриха най-голямата каменна вулва в света
В пещерата според траките богът-слънце се съвкуплява с богинята-майка и се раждат техните царе


Източните Родопи са единственият регион на страната, където са съхранени почти всички видове мегалитни паметници - скални светилища, гробници, ниши, долмени, кромлехи. Те са обект на проучване от няколко десетилетия. Най-ранни са скалните светилища, разположени по билата на източнородопските възвишения. Те се оформят като култови места още по време на меднокаменната епоха. Керамичният материал показва, че най-интензивно светилищата действат в края на бронзовата и началото на желязната епоха - 13-9 в.пр.н.е. Мегалитните паметници от Източните Родопи намират своите паралели в Северен Кавказ и Северното Черноморие.
Керамичният материал подсказва преки контакти. Не е изключено бъдещите проучвания да разкрият ролята на Източните Родопи в Хиперборейския диагонал, по който са се осъществявали поклоненията на номадстващите скотовъди от Северното Черноморие в гръцкото светилище в Делфи.
Сензационно откритие край кърджалийското село Ненково е на път да взриви научните среди. Намерен е скален храм на древните траки на възраст над 3000 години. Съоръжението е единственото от този тип, откривано досега в света.
Светилището представлява изкуствена пещера с дълбочина 22 метра. Тя е анатомично копие на женска утроба. В дъното има олтар с формата на вагина, всечен в скалата. През специален процеп в камъка, точно в 12 часа, когато слънцето е в зенита си, се появява лъч с контурите на фалос. За около 3 минути той, пълзейки по пода на пещерата достига олтара и го осветява. След това изчезва. Явлението продължава не повече от 10 минути. Така символично слънцето се съвкуплява със земята. Според траките от този акт се ражда богът-цар. Лъчът стига до каменния олтар само в определени дни на годината. По груби изчисления това става при пролетното равноденствие, когато в древността са били дионисовите мистерии. Сблъскваме се с най-сложното астрономическо религиозно съоръжение от началото на ранно-желязната епоха, смята Николай Овчаров. Той беше първият археолог, влязал в светилището.
То се намира в непрестъпен планински хребет в землището на село Ненково. В радуис около 10 километра няма населени места. Стига се след 3 часа преход по кози пътеки. Замаскирано е изключително добре. Човек може да мине под него без да разбере, че между скалите има култов обект. Входът на светилището е в цепнатина на 4 метра над земята. Вътре може да се проникне само с използването на алпийска техника. От процепа към вътрешността води издялан улей. Вероятно това е стълбище, засипано сега от камъни и пръст. В началото на улея са израстнали две диви череши. Скалната цепнатина дели изкуствената пещера на две. Симетрията е изключителна - подът е огледално копие на тавана, лявата част е идентична с дясната. Формата на светилището е на фуния, стесняваща се към дъното, където е издялан олтара. В скалите от двете страни на храма има групи от тракийски ниши. В началото на входа в скалата личат легла за греди, на площадката отпред се намират дялани камъни. Според Николай Овчаров вероятно в древността входът е бил преграден със зид и дървена врата. Така светилището е било защитено. В него са можели да влизат само жреците. Това е каменната пещера-утроба на тракийските царе, казва археологът. Той смята, че откритието ще предизвика сензация в научните кръгове. То е реално доказателство за орфическата доктрина, изповядвана от траките. За нея се съди от писмени източници на древните автори и от мегалитни паметници, намерени основно в Източните Родопи и Странджа.
Основни богове в пантеона на траките са били Слънцето и Богинята-майка, известна като Кибела или Земела. Животът се ражда от брака на двете божества. Траките са вярвали в прераждането, култът към плодородието при тях е бил основен. В дните около пролетното равноденствие те са празнували настъпването на пролетта като възраждане на живота. Той се ражда от съвкуплението на Слънцето със Земята. Рожбата също е бог. Той е владетелят-цар, обожествяван след смъртта си. Той е и върховен жрец на траките. Богът Хермес, почитан като основно божество от тракийската аристокрация. Той е и Орфей - тракийският цар-жрец, възраждащ се след смъртта си като легендарния певец, единственият жив човек, влязал и завърнал се от подземното царство на мъртвите. Той е и Дионис - богът на плодорието, на веселието, на виното и сексуалните оргии, придружаван от вакханки и сатири - полубожества, хора с кози крака. Предводител им е Пан, богът на стадата.
Пролетното равноденствие вероятно е било времето на най-големите религиозни празненства на траките. Култът е бил съпровождан с оргии. Може би в древността около пещерата край Ненково са се провеждали мистерии, продължаващи няколко дни. Те са считани за свещена тайна и само посветените са можели да участват в тях.
Храмът-пещера е открит от командира на алпийския спасителен отряд в Кърджали Минчо Гумаров. Той е проучвал в района за пещери. От възрастни турци научил, че в местността Тангърдъ кая /шум в камъка/ има скален процеп. Близо седмица той, заедно с пещерняци от Кърджали и Хасково, обикаля безлюдния край без да открие пещера. Но краеведът не се отказва. Накрая случайността го среща с две туркини, тръгнали да търсят изгубена коза. Те му посочват точното място. Така Минчо Гумаров пръв влиза в светилището, но повече от 3 години пази мястото му в тайна, за да не бъде разрушено от иманяри. В него няма нищо, което да представлява ценност за тях, но практиката показва, че търсачите на съкровища са склонни да предприемат действия лишени от логика. Последният пример беше от миналато лято, когато край Крумовград четирима иманяри бяха изкопали отвесна дупка в монолитна скала с диаметър 4 метра и дълбочина 15 метра.
Възрастни турци от Ненково си спомнят, че като деца са влизали в светилището. Тогава в издълбания улей личали каменни стъпала. На западната стена на пещерата от една цепнатина тече черна, приличаща на смола течност. Тя е като мумиото, намирано в пещерите на Кавказ. Вярва се, че това е универсално лекарство. В района на Ненково съществува същото поверие. Местните жители вземали от черния налеп в светилището, сварявали го и го давали за лекарство на жени, които не могат да забременеят. Твърди се, че след това те се сдобивали с дете.
Създадената обредна система около богинята-майка, чието светилище е бил храмът, се е запазила и в съвременните митове и легенди на българите. По етнографски данни света Марина /християнската светица, приела голяма част от култа към богинята/ живее в пещера. Тя се родила, след като майка й поискала от слънцето да й даде чудотворна билка. В пещерата си света Марина държала заключени всички животни. Задължително по стените на пещерата трябва да тече вода. Тя символизира слънчевото семе, оплодило земята. В пещерата-светилище край Ненково има тънка струйка вода. Тя тече по цепнатината, разполовяваща храма и се излива навън. Това е божествената благодат, даваща живот на природата и хората. Любопитен е фактът, че в целия масив около скалния храм никъде няма вода. Само на площадката под него съществуват две изворчета, оградени с камъни. В едното от тях живее водна змия - вероятно единствената на километри разстояние. Приликата на този факт с митичните вярвания за змея-пазител на извори и пещери е повече от очевидна.
Светилището е разположено в идеалния център на групи от каменни тракийски ниши. Те са край Дъждовница, Женда и хижа "Боровица". Според местни жители платото на "Тангърдъ кая" е осеяно с каченни тракийски жертвеници. Вероятно става въпрос за огромен култов комплекс, разпрострял се на площ от няколко десетки квадратни километра. Тук са се събирали траки от цялата планина, за да участват в мистериите, посветени на богинята-майка, на богинята на плодородието и възраждащия се живот. Вероятно тук е била и еманацията на култовия обред на нейното дете - царя-жрец, владетеля-първожрец. Откритието на Минчо Гумаров ще позволи вече точно да се локализира периода, в който те са провеждани - дните около Сирни Заговезни. В много райони на България тогава стават кукерски игри, остатък от древния култ. В Странджа пък съществува обичая " бял кукер". Смята се, че това е образът на Дионис, рожбата на зачатието на богинята-майка от бога-слънце. Неговият култ е приет от гърците и достига широко разпространение в Римската империя. Дионис, наричан от римляните Бакхус, се превръща в един от техните основни божества. И един любопитен детайл, свързан коствено с пещерата край Ненково. Според древногръцката митология Дионис е дете на върховния бог - Зевс и богинята Семела /Земела или Кибела/. Зевс се явява в пълната си светлина и блясък пред Семела и тя изгаря в божествения огън. Зевс спасява Дионис, зашива го в бедрото си, а след неговото раждане го дава на нимфите да го отгледат, скрит в пещера в планината. Дионис за елините е бог на виното, бог, който дава на хората само радост, бог, който дава плодородие.
В пещера в планината е роден и бог Хермес - божеството, почитано от тракийските царе. Според митологията на гърците той е покровител на пътищата и пътниците, бог на търговията, изнамерил мерките, числата и азбуката. Бог на красноречието, но заедно с това и на извъртането и измамата. Никой не може да го надмине по ловкост, хитрост и дори по кражба. Той бил толкова сръчен крадец, че веднъж откраднал на шега скиптъра на Зевс. Любопитна характеристика на божество, обрисуваща доста точно образа на политик и управленец от древността та чак до наши дни. Митът за богинята-майка съществува при гърците и в култа за богинята на земята и плодородието Деметра и дъщеря й Персефона.
Култът, изповядван в светилището край Ненково е един от най-древните в човешката цивилизация. На този етап е много трудно да се направи датировка на скалния храм. Намерените там фрагменти от керамика не позволяват да се определи с точност неговата възраст. Предположенията са, че храмът е от 10 - 9 век преди новата ера. Новото откритие за пореден път доказва хипотезата, че Източните Родопи са били свещенна за траките планина. То се вписва в мозайката на култовите обекти на "Перперикон", светилището в Татул, светилищата в Овчево, Веслец и Воденичарско, считани за гробници. Така се очертава древна цивилизация, разположена в планината. Нейните загадки предстои да бъдат разгадавани.
Автор: Ангел Толев
« Последна редакция: Май 08, 2007, 04:14:23 am от tan4e »
- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Re: Храмът утроба
« Отговор #9 -: Май 08, 2007, 10:53:01 am »
Все пак е малко очудващо колко адски много култови комплекси и храмове имаме по нашите земи... Не минеш и пет метра и си на свещенна земя... ехх кога ли ще се емна аз на стоп да обиколя по-големите места :)
« Последна редакция: Май 08, 2007, 22:10:49 pm от H. »
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен izi_sun4eto

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 34
Re:Храмът-утроба
« Отговор #10 -: Септември 18, 2011, 22:18:48 pm »
 Не съм съгласни с мнението на тези професори, че траките са извършвали така наречениете "оргии"!! Професор НИколай Овчаров гледа само собствените си интереси...веднага казвам и защо ?  Този виден професор премълчава доста важни доказани вече факти за траките- единият от тях, че те не са никакви ЕЛИНИ , че всъщност ДИонисий не е древногръцки Бог, а тракийски !!!  Доказателствата са налице.    Стефан Гайд, който никога няма да бъде чут, защото не е в ничий интерес  историята да се променя..та нали гърците са най-велики, да се говори, че траките предшестват дори и ЕГИПТЯНИТЕ, за което има факти, които ще намерите в материала по-долу. 
Относно Дионисус, оказва се, че името се състои от 3 отделни думи Ди - он -Исус. В превод от тракийски Даващият(ди) слънце(он) Исус. Слънцедатният Исус!
Това, което си открила е едно допълнително доказателство за това, тъй като Изгряващото слънце, за което пишеш е именно символът, с който траките са отъждествявали Исус.
Спокойно можем да кажем, че Тангра не е езически бог, както си мислехме някога, преди да се появи преводът на древно-тракийски. Превод, който се приложи към различни тракийски артефакти и текстове, така че подробностите около вярата на траките в Исус се доказа много детайлно от много учени!
Ще си позволя да цитирам д-р Стефан Гайд : траките винаги са били смятани за варвари, които въпреки златните си съкровища си остават такива. Тази теза е поддържана от гръцки учени и от някои наши историци, които поддържат други, а не български интереси. Но се оказва, че не са прави. Ние не сме дошли на Балканите да вземем земи от елините и да изградим на тях провизантийска култура, а точно обратното - траките са били винаги на тази територия най-малко от V хилядолетие пр.н.е., а елините идват много по-късно, заселват се на тракийските земи и имат наглостта да твърдят, че българите сме дошли и сме взели нещо от Византия, което е абсолютно невярно. Доказано, е че в българския геном над 60% от гените са тракийски. Траките са българи и това е ясно в нашия геном. Ето и неговият сайт, където можете да прочетете малко повече относно траките. МОже би не е тук мястото да слагам този материал, но ме обижда , когато някой слага информация, която просто не е истина. ( ДИонисий - древногръцки Бог !?!?! )
Някои от откритията му:
http://www.institutet-science.com/bg/discovb.php
"Първо провери, тогава повярвай!"

Неактивен Терес

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 101
Re:Храмът-утроба
« Отговор #11 -: Септември 19, 2011, 13:24:48 pm »
Г-н.   овчаров(нарочно с малка буква),ако тракийските царе са си е...и майките,нямаше да са най многолюдният народ за времето си след индийският.Щяха да са "претопени"от малочислени людоеди дошли незнайно от коя джунгла или пустиня,както впрочем е за "учените от твоето котило".Истината обаче е съвсем различна.Въпросните  тракийски "племена"са претопили и асимилирали доста НАРОДИ.Никой досега не е доказал пък,че същите са пренасяли човешки жертви(това се опитвате вие малки продажни човечета)та нали сте част от цялата вековна имперска доктрина.Как ще си изкарате и за една кора хляб не знам,когато историята се обърне!?
Дошло е време робите да преброят господарите!

Неактивен baradj

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 440
  • „Нишката на Ариадна”
Re:Храмът-утроба
« Отговор #12 -: Септември 19, 2011, 17:19:59 pm »
Омръзна ми да чета за измислиците за влагалища, оргии и измислената орфическа религия за която няма никакви исторически сведения. Само се споменава в някои старогръцки текстове за орфическа философия. А най-много съм възмутен когато наричат отворите на древните обсерватории влагалища просто нямам думи. Но общата информация е полезна.
С намръщено чело, загърнат в плащ мъглив, възправя се далеч Балканът горделив в хайдушкия си блян

Неактивен kalan

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 848
Re:Храмът-утроба
« Отговор #13 -: Септември 19, 2011, 18:46:16 pm »
Вижте какво. Всичко си е до подсъзнанието на човека. На един като му е почти само в главата секса, всичко де що види ще му изглежда така. Сега ако седна да огледам всеки един предмет около мен все ще ми хрумне да го използвам по еротично направление.

Неактивен Z-931

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 729
Re:Храмът-утроба
« Отговор #14 -: Септември 19, 2011, 22:07:46 pm »
Не съм съгласни с мнението на тези професори, че траките са извършвали така наречениете "оргии"!! Професор НИколай Овчаров гледа само собствените си интереси...веднага казвам и защо ?  Този виден професор премълчава доста важни доказани вече факти за траките- единият от тях, че те не са никакви ЕЛИНИ , че всъщност ДИонисий не е древногръцки Бог, а тракийски !!!  Доказателствата са налице.    Стефан Гайд, който никога няма да бъде чут, защото не е в ничий интерес  историята да се променя..та нали гърците са най-велики, да се говори, че траките предшестват дори и ЕГИПТЯНИТЕ, за което има факти, които ще намерите в материала по-долу.  
Относно Дионисус, оказва се, че името се състои от 3 отделни думи Ди - он -Исус. В превод от тракийски Даващият(ди) слънце(он) Исус. Слънцедатният Исус!
Това, което си открила е едно допълнително доказателство за това, тъй като Изгряващото слънце, за което пишеш е именно символът, с който траките са отъждествявали Исус.
Спокойно можем да кажем, че Тангра не е езически бог, както си мислехме някога, преди да се появи преводът на древно-тракийски. Превод, който се приложи към различни тракийски артефакти и текстове, така че подробностите около вярата на траките в Исус се доказа много детайлно от много учени!
Ще си позволя да цитирам д-р Стефан Гайд : траките винаги са били смятани за варвари, които въпреки златните си съкровища си остават такива. Тази теза е поддържана от гръцки учени и от някои наши историци, които поддържат други, а не български интереси. Но се оказва, че не са прави. Ние не сме дошли на Балканите да вземем земи от елините и да изградим на тях провизантийска култура, а точно обратното - траките са били винаги на тази територия най-малко от V хилядолетие пр.н.е., а елините идват много по-късно, заселват се на тракийските земи и имат наглостта да твърдят, че българите сме дошли и сме взели нещо от Византия, което е абсолютно невярно. Доказано, е че в българския геном над 60% от гените са тракийски. Траките са българи и това е ясно в нашия геном. Ето и неговият сайт, където можете да прочетете малко повече относно траките. МОже би не е тук мястото да слагам този материал, но ме обижда , когато някой слага информация, която просто не е истина. ( ДИонисий - древногръцки Бог !?!?! )
Някои от откритията му:
http://www.institutet-science.com/bg/discovb.phpПърво, под "оргии", трябва да разбираш  "ритуали" и "култове", които са се извършвали както на Елинска територия, която отчиташ в поста си , като Тракийска,  така и  на  Елинска, която е Тракийска,.........................иранска, египетска, ирландска,римска,  англо-саксонска и т.н.  ...няма смисъл да изброявам  територии на които са действали т.н. във форума анунаки, щот ще трябва да  обхвана цялото Земно кълбо и съвсем да изгубим идентичността си като народ и 60% си тракийски гени ;D
 
Исус и Дионисий ( Сабазий)  са еднакви, така както Дева Мария е идентична с  египетската  Изида и вавилонската  Ищар.

 И всички те са следвали едни и същи слънчеви култове и ритуали на зачатие в "храма утроба", било то в Стоунхендж, Мачу Пикчу, Ватикан или Тракийските местности.
 Даже наскоро узнах, че и в Саудитска Арабия, Китай, Япония ги вършат същите, но не успях да узная датата, която определено е от съществено значение при подобни култови анализи  укрити и до днес пазени  в тайна.

Цитат
..Превод, който се приложи към различни тракийски артефакти и текстове, така че подробностите около вярата на траките в Исус се доказа много детайлно от много учени!

Тук ме разби напълно с епохите и вярата на хората .... :lol:

П.П. Ще е добре да внесеш и  малко светлина за  противоборствата между слънчевите и лунни култове през тези времена.
 

 « Последна редакция: Септември 19, 2011, 22:17:04 pm от Z-931 »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27