В Уикепедия за молитвата (Намаз) пише следното: "Неизпълнението на петкратната задължителни молитва, без да има някоя религиозна причина за това, е голям грях."
Като имаме предвид това ,значи молитвите в космоса нямат религиозна причина и ще трябва да се изпалняват . Май така изглежда,какво да се прави .
А , пък дали ще намерят някаква религиозна причина за да не се молят толкова много пъти ,тепърва ще разберем .
А dragonn , в космоса няма "север".
С секстанта може и да може да се отркие къде е север ,но и да се открие ще трябва да смята ли смятат .
Ако измерят ъгъла между Слънцето или някоя звезда ...направо ум не ми го побира как ще стане тая работа .
Всичко това ме навежда на мисалта ,че тяхната религия не е пригодена за космоса,тя е само земна религия .Мюсолманите нямат работ в космоса ,самата им религия не е предвитила това за тях .Чудно ми е мюсолманите,къде се врат, където не им е мястото .
Tina каза:
И Мека е от другата страна - ЗАД Земята!
- Да, логично е като се надупят и да се окажат над мека,но в космоса няма земно притегляне и всичко там е безтегловно .Дори време няма там ,май.
Ще има доста да си търсят север от там и ще трябва доста да се молят .
Та ,както написах по горе : "Мюсолманите нямат работ в космоса ,самата им религия не е предвитила това за тях ."
Дори Християните нямат място там горе ,защото тяхната религия им забранява да си правят кумири, какво е тук и какво е там горе . ;D
Всичко това е доста страна работа. Мюсолманите и тяхната мания към духовна чистота е нищо повеце от един култ към слънцето .Хрситяните и те са същата работа . Знаете какво означава Хор, нали?Знаети и какво е Сет ,нали?
Качества на Хор, верни или не,изглежда са проникнали в много култури по свет. ;D
Хор ,Мардук ,Бестет ,Христос,Яхова и т.н.,са имена и същевремено изванземни велики владетели . Всички те са създавали монотеистично учение, според което съществува само един бог .
Самата дума "бог" може да я интерпретираме погрешно.Незнам ,но може би бог не значи това което ние си представяме .Много култури по света са им придавали значение с времето .Имало е много култури за това имаме и толкова много богове ,от който нито един от тях не съществува.
Казвайки думата бог кой ли знае какво си мислим в момента ?Аз като казвам бог може да си мисля за Мурдук или Хор, или Сет или и т.н.Кой ли ти знае ?Едно криво разбиране ,много епитети и едно масово объркване . Аз като казвам бог не казвам Яхве или Мардук .Какво си помислихте ?
Простолюдието си остава такова.Важно е овцара да ги поведе и те ще тръгнат .
Боговете ни владеят и ни оправляват от древни времена ,но вече не могат да да дърпат конците на някой от нас и това лошо.
;D ;D Както казва Alien:
Пълна зомбация батко
ПП:Рационализъм ни учи, че истината може да бъде открита най-вече и преди всичко чрез разума и анализа на фактите, а не чрез вяра и религиозни учения.