Автор Тема: Kurt Cobain - Suicide?  (Прочетена 10224 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Staley

  • Гост
Kurt Cobain - Suicide?
« -: Януари 18, 2006, 19:31:53 pm »
Съжалявам, че слагам темата тук, но не можах да преценя точно къде трябва да я постна. При нужда я преместете :)

И така, става въпрос за предполагаемото самоубийство на Кърт Кобейн. Кралят на грънджа. Човекът, който изгражда стил в музиката, стил в модата, стил на поведение, ценностна система, причина за съществуването на младите и неразбрани хора... И накрая бива нелепо "разкаран" (а.к.а. "самоубил се"). Ето няколко доказателства, че човека можеше още да е жив, ако не беше Кортни Лав.

Прилагам дневник, който показва какво точно е правил Кърт дни преди смъртта си. Всичко е достоверно, проучено от хора, специално наели се със задачата не заради друго, а заради лоялността и обичта си към Кобейн.

7-30.03.1994

След като е хоспитализиран на четвърти март, Кърт е освободен от Американската болница в Рим след 3 дни.

Кърт се връща в Сиатъл на 12 март заедно с Кортни.

На 18 март на сиатълската полиция от дома на Кърт на улица Лейк Вашингтон Булевард се обажда Кортни, която твърди, че Кърт ще се самоубие. Когато полицията пристига в къщата, Кърт им казва, че няма намерение да се самоубива, а се е опитал да стой на страна от Кортни. Това може да бъде прочетено в доклада на полицаите. Тогава Кортни оттегля твърденията си, че е казала на полицията, че Кърт е заплашвал да се самоубие. Полицията я предупреждава за нейното фалшиво обаждане, конфискува оръжията на Кърт, заради неговата безопасност и след това си тръгва.
Ето и полицейският доклад по въпроса:Според някои източници, спор заради нов автомобил Lexus станал на 22 март между Кърт и Кортни. Тя го купила, но Кърт не го харесал и настоял тя да го върне.

Според Грант (частен детектив), Кортни се обадила на един от техните пълномощници - Розмари Карол и й казала да намери най-злобния адвокат за разводи, който може да открие.

Кърт също се обадил на Розмари. Той не бил завършил завещанието си. Казал й, че иска да махне Корни от него. Според бавачката, която е работила през последните седмици "прекалено много се говореше за завещанието. Кортни изглежда беше напълно обзета от завещанието на Кърт".

На 25 март Кортни организира разследване. Дилан Карлсън, басиста на Нирвана Крис Новоселич, китариста Пат Смиър и трима от мениджърите на Нирвана идват до къщата и говорят с него в продължение на 5 часа. Грант казва, че някои от тези хора са същите, с които Кърт е взимал наркотици. Дори по това време някои от тях не са били напълно чисти.

Кортни напуска Сиатъл и отива в хотел "Пенинсула"l в Бевърли Хилс още на другия ден - 26 март.

Според книгата на Дейв Томпсън "Never Fade Away", Кърт е влязъл в Интернет (America Online) и е написал следното съобщение: "Все още не съм добре след инцидента в Рим и се нуждая от време, за да си почина и да го превъзмогна. Мислите, че могат да направят хубав млечен шейк, ама не." Това е било написано на 29 март.

На 30 март Кърт и неговият най-добър приятел Дилан Карлсън, отиват до Stan Baker Sports и купуват пушка. Кърт казва на Дилан, че се страхува от неканени гости в дома си. Тази пушка е Remington Model 11, 20 калибър. Точно такива пушки, продавачът в магазина често предлагал за защита в дома, защото сачмите не могат да пробият стените и по този начин да застрашат хората от другата страна. Кърт занася пушката до дома си, за да може тя да е там, когато се върне от рехабилитациотнния център.

Трябва да бъде отбелязано, че Карлсън е бил на разговора в къщата на Кърт, само 5 дни преди това. По късно той казва на Грант, че не е вярвал, че Кърт е склонен към самоубийство, в противен случай нямало да му позволи да купят пушката.

След това Кърт напуска Сиатъл и отива в Exodus Recovery Center, клиника за лечение на наркомани в Лос Анджелис, където остава около 2 дни.

01.04.1994

Кърт напуска болницата, в която се възстановява около 19 часа и си купува самолетен билет, за да се върне обратно в Сиатъл. Плаща с кредитна карта.

В 8:47 Кърт се обажда на Кортни в хотел Peninsula и и оставя съобщение. В регистрите на хотела то гласи: "Телефонният номер на Елизабет е 213-###-####". Грант казва, че то не звучи като съобщение писано от самоубиец и отбелязва, че Кортни никога не е споменала пред медиите за това обаждане от Кърт.

По-рано този ден Кърт е посетен от Джо Мама (приятел на Кортни) във възстановителния център където лежи Кърт. Джо казва: "Бях готов да го видя скапан и депресиран, обаче той изглеждаше наистина чудесно! След като Кърт напусна болницата аз през цялото време бях на телефона с Кортни. Тя беше наистина побесняла, затова отидохме да го търсим на всички възможни места където можеше да е. Тя беше наистина уплашена още от начало. Предполагам, че и тя може да ви каже".

Ако Кърт е изглеждал наистина толкова добре, то със сигурност е казал за това на Кортни. Защо тогава тя е била "наистина побесняла"? Дали защото вече не е контролирала ситуацията, Кърт е бил свободен и тя се е страхувала, че той ще продължи с подписването на завещанието си? В карайна сметка, ако то бъде подписано Кортни ще загуби властта си. Ще последва развод и Кърт, неговата слава и богатство ще бъдат загубени за нея.

02.04.1994

Кърт пристига на летище Sea-Tac в 12:47 от Лос Анджелис. Бил е забелязан да дава автографи.
Ето и един от тях (странна е датата, написана на листа):Линда Уокър от Seattle Limousines го видяла да говори нормално с другите пътници и я приближил с лека усмивка. Тя откарала Кърт до неговия дом на булевард Лейк Вашингтон.

В къщата Кърт говорил с Майкъл Деуит. Деуит информирал Къртни по-късно този ден, че се е видял и е говорил с Кърт в къщата на Лейк Вашингтон Булевард.

В 7:30 такси на фирмата Gray Top Taxi качило мъж от адреса на Лейк Вашингтон Булевард. Ето какво казва пред полицията директорът на Gray Top Taxi на 19.04.1994 г.: "Шофьорът качил човек, който според него не си пасвал с резиденцията. Той го откарал, търсейки място където да си купи патрони, но не намерил такова място. Мъжът казал на шофьора, че скоро го били ограбили и се нуждаел от патрони. В 8:30 таксиметровия шофьор оставил човека някъде между улиците 145/та и Aurora, защото той му казал, че е гладен и искал да си купи нещо за ядене. Таксито струвало на мъжа 27$.

Кортни наглася история в Associated Press, в която се казва, че е взела свръхдоза. Тя твърди, че причината за това била, че искала да уплаши Кърт и да привлече вниманието му за да й се обади.

03.04.1994

Кортни наема Том Грант, частен детектив, който е в бизнеса още от 70те. Засега тя е анулирала кредитната карта на Кърт. Тя казва на Грант, когато се срещат, че Кърт няма достъп до пари чрез приятели или чрез кредитна карта. Когато Грант я запитал за това тя казала: "Той не може даже да си вземе такси сам."

Странно, защото Кърт току що е успял да напусне мястото където не е искал да стои повече, да си купи самолетен билет и да уреди да бъде взет от летището и да бъде откаран у дома. Дали причината, поради която Кортни анулира кредитната му карта е за да може да спре следващата стъпка, която той е мислил да направи? Някой се е опитал да зареди 1100$ в неговата карта в 15:00 ч. този ден, но картата е била вече анулирана. Ако това е бил Кърт, каквито и да са били намеренията му, те са били блокирани.

По време на срещата с Грант, Кортни признава, че предишната вечер е дала невярна история на Associated Press, че е взела свръхдоза.Тя обвинява Кърт, че с отказването му от турнето Lollapalooza, е казал сбогом на милиони долари. Казва на Грант, че не е сигурна къде е Кърт, че може да е в Сиатъл или може да е взел самолет обратно на изток за да остане с Майкъл Стайп. (Не му е казала, че Деуит й е казал, че Кърт е в Сиатъл и се е върнал в къщата на Лейк Вашингтон Булевард още предния ден). Казва му, че мисли, че Кърт иска развод.

Вижте и цитата на Питър Клиъри: "Той и Кортни не се разбираха добре. Единственото нещо, което ги държеше заедно беше Франсис, но Кърт говореше за развод и се опитваше да вземе попечителски права". Дилан Карлсън: "Продължаваше да му вика, колко пари бил похарчил и му каза, че ако не иска да го направи (турнето Lollapalooza), тя с удоволствие ще заеме мястото му".

Джон Силва и Сара Хоен виждат Кърт на този ден.

Деуит казва на Грант няколко седмици след смъртта на Кърт, че е проверил зимната градина на трети април, но не я проверил пак след това.

В началото на 1994 г. споровете в групата нарастват, като има слухове, че Кърт иска повече пари отколкото колегите си - нещо което е противоположно на наговите пънк-рок принципи. Още напрежение поражда и наближаващото турне Lollapalooza, за което на групата са предложени девет милиона долара. Не толкова прост като парите е проблемът на Кърт с другата група учстваща в турнето - The Smashing Pumpkins, а именно предишния приятел на Къртни Лав и фронтмен на групата - Били Корган. Малко преди започването на Lollapalooza, уморен от турнетата в Америка и с влошено здраве след като започва отново да взима хероин, Кърт изказва ясно, че не желае да отиде на двумесечното Европейско турне.

Staley

  • Гост
Отг: Kurt Cobain - Suicide?
« Отговор #1 -: Януари 18, 2006, 19:33:34 pm »
04.04.1994

В 9 часа Кортни твърди, че е Уенди О'Конър (майката на Кърт) попълва доклад за изчезването на Кърт в полицейския участък на Сиатъл. Никъде в доклада не се споменава, че Кърт е бил забелязан в собствения си дом.

Ето и примери, за действията на Кортни:
1. Представя се за друго лице. Според Ричард Лий това е престъпно и се разглежда като строго наказуема постъпка, е тогава защо оставят да й се размине?
2. Укриване на информация (че Кърт е бил видян в тяхната къща в Сиатъл на втори април и тя е знаела за това!)

Кортни отменя първата дата за UK торнето на нейната група Hole за да "се съсредоточи над по-голямото добро - здравето и щастието на семейството си", според нейното ръководство.

На този ден Кортни казва на Грант: "Всички мислят, че той ще умре". Джо Мама, Дилан Карлсън, Розмари Карол, Питър Клиъри, Крис Новоселич, Дейв Гроул и няколко психиатъра от рехабилитационния център Exodus не са мислили, че Кърт ще умре. Никой от тях не е мислил, че Кърт има някаква склонност към самоубийство.

Също на този ден Кортни е интервюирана от Робърт Хилбърн от L.A.Times. По време на интервюто тя избухва в сълзи и казва, че не й пука, че Кърт е излязъл от Lollapalooza и че никога не е искала да види Кърт на пода пак, като засяга инцитента в Рим. Понататък в същата статия Хилбърн пита Кортни за нейните текстове "Аз лъжа, и лъжа, и лъжа". Тя му отговаря: "Просто признавам, че мога да бъда нечестна, че мога да бъда лъжец". Другаде в статията Хилбърн пише: "Тя очевидно се наслаждава, че е звезда". Кортни към Хилбърн: "Всички обичат да говорят клюки за мен", сочейки към компютър Макинтош тя казва: "Една от причините да си купя това е, за да мога да чета всички клюки за себе си в America Online."

И така, Кортни не изглежда твърде загрижена за своя склонен към самоубийство съпруг, който е изчезнал. Тя подмята за него, Рим и свръхдозата и след това се връща към по-важните теми... себе си.

05.04.1994

Това е денят, в който се смята, че електротехник е бил повикан в къщата, за да инсталира алармена система.

Гилан Гаар (журналист) се обажда на Кортни за интервю. Ерик Ерландсън (китарист на Hole) информира Гаар, че Кортни е болна, но че той ще се опита да уреди интервю за вечерта. Той никога не се връща при нея.

Това е денят, в който според аутопсията, е умрял Кърт Кобейн, но според аутопсията разликата може да е до 24 часа, така че е възможно Кърт да е бил мъртав по време на обаждането на Кортни в полицията за изчезнал човек, което е на четвърти април (Кортни Лав се представя за Уенди О'Конър) и че факта, че Кърт е мъртъв може да е бил вече известен на обаждащия се.

06.04.1994

Кортни се обажда на електрическата компания, която работи в имението на Лейк Уошингтън Булевард и ги инструктира да започнат работа по осветлението и детекторите за движение.

В последствие Грант се замисля, ако тя е знаела, че тялото на Кърт е в къщата ще иска да го открият. Грант се среща с Кортни в хотел "Пенинсула" и й предлага да отидат в Сиатъл.

Питат Кортни дали ще отиде в Сиатъл, но тя отговаря "Не мога. Имам работа и трябва да се погрижа за нея".

Какво може да е по-важно от това да търсиш съпруга си, за когото твърдиш, че си отчаяно загрижен, и за когото също казваш, че е склонен към самоубийство?

Розмари Карол казва на Грант, че Кортни няма работа в Л.А.

Според Грант, последните думи на Кортни към него били: "Спаси американската икона, Том".

Майкъл Деуит е бил видян да отива и да се връща от къщата на Лейк Уошингтън Булевард с електротехниците. Карлсън казва, че Деуит му се е обаждал да пита дали е виждал Кърт (разпита на Карлсън пред сиатълската полиция на 12.04.1994 г.)

Грант пристига в Сиатъл в 23:30 ч. и се среща с най-добрия приятел на Кърт - Дилан Карлсън. Грант го пита дали е почувствал Кърт като склонен към самоубийство човек."Не. Не, изобщо. Той е под голямо напрежение, но се справя с нещата доста добре". Грант го пита още дали  Кърт му е казал, че инцидента в Рим е бил опит за самоубийство. "Не, Кърт каза, че било просто инцидент". Още му казва, че Кърт се е боял от натрапници в къщата си напоследък и искал оръжие за защита. Дилан казва, че е купил пушка и я е регистрирал на свое име заради Кърт.

Грант се зачудил, ако Кобейн искал толкова много да се самоубие и ако наитина "се опитал да се самоубие" месец по-рано, защо никой не е предупредил най-добрия му приятел, който може да го държи под око. Също, не би ли искала Кортни да каже на Карлсън да се убеди, че Кърт няма достъп до оръжия?

Грант споменава на Дилан, че Кортни му е казала, че Кърт отсяда само в най-добрите хотели. Обърканият Дилан му отговаря "Не. Обикновено той отсяда в доста мизерни места".

Докато кара в Сиатъл, Грант пита дали могат да проверят при майка му в Абърдийн."Не, Кърт няма да отиде там. Не се разбира с майка си" отговаря Дилан. На този етап Кортни най-сетне информира Грант, че Кърт е видян в къщата на втори април. Но е малко късно за това...

07.04.1994

В 2:15 ч. Карлсън и Грант отиват в къщата, Карлсън я проверява, но там няма никой. След това те се обаждат на Кортни, която вече е в къщата на Розмари Карол в L.A., казват и да се обади на компанията, която им е поставяла алармата и да я изключат, за да могат Грант и Карлсън да влязат в самата къща. По време на обаждането Карол дочува как Къртни казва на Карлсън да провери зимната градина. Малко след това обаждане, Кортни се връща в хотела. От нейната стая е направено обаждане или на 911, или на хотелската регистрация с оплакване за алергична реакция от предписано лекарство. Тя била откарана в болницата и по-късно освободена, след което веднага арестувана за притежание на наркотици и крадени вещи. Била освободена срещу парична гаранция от 10 хиляди долара.

По това време около 2:45 часа през ноща Грант и Карлсън се връщат в къщата, като влизат през незаключен прозорец. Претърсват къщата не само за Кърт, но също и за следи, сочещи, че е бил там. Претърсен бил дюшека и възглавниците на леглото на Кърт за наркотици. Не намерили хероин, но намерили пакет Рохипнол.[/i] Именно тези хапчета:В едната спалня телевизорът бил включен и леглото не било оправено. Карлсън казъл на Грант, че това е спалнята на Деуит.

Странно, изглежда Деуит е тръгнал набързо, може би е искал да избегне срещата с Карлсън и Грант...

Карлсън не споменава да е претърсил зимната градина и понеже било тъмно и дъждовно Грант дори не знаел за нейното съществуване, така че не била претърсена.

В следобеда на този ден, Майкъл Деуит успял да напусне Сиатъл без да се види с Грант и отлетял до L.A., за да се види с Кортни. Обяснението било, че Кортни се нуждаела от успокоение, като твърдяла пред Грант, че смятала, че Деуит е защитавал Кърт от нея. Това взаимодеиствие между Кортни и Деуит показва, че са били във връзка още от обаждането му до нея на втори април.

Просто помислете за сценария ако Кортни и Деуит наистина са замислили да убият Кърт. До сега те знаят, че е мъртъв и намирането на тялото му е неминуемо, защото Кортни излишно инструктира електричарите да работят върху зимната градина и дори кара Карлсън да я провери. Нямаше ли да е по-добре като измислили плана да бъдат по-дистанцирани от мястото? Трябва да са били неспокойни.

Карлсън говори с Кортни отново този ден, докато тя е в боолницата и тя иска да погледнат в килера за пушката. Грант се чуди защо не е помолила Деуит да провери килера и зимната градина още преди дни.

В 9:45 часа Карлсън и Грант отново проверяват къщата, този път намират бележка на стълбите адресирана до Кърт от Деуит. Тази бележка изразява учудата на Деуит, че Кърт е бил в къщата и е успял да го избегне, също наругава Кърт заради изчезването му. Тази бележка намерена на стълбището и за която Грант смята, че е фалшива, за да се мисли, че Деуит се е опитвал да се свърже с Кърт, когато реално погледнато Кортни и Деуит били в заговор и са укривали информация относно Кърт.
Ето я и бележката:08.04.1994

Тялото на Кърт е открито от Гари Смит, електротехник, около 8:56 часа сутринта. Новината бързо се разпространява по света чрез медиите, включително и MTV News.

Грант и Карлсън били на път да проверят друга къща, когато спряли за бензин и Дилан се обадил. Карлсън казал, че тяло било открито в дома на Лейк Уошингтън. Пуснали радиото за да научат, че това бил Кърт и че тялото му било намерено в зимната градина. Грант питал Карлсън за зимната градина и затова защо не са я проверили. "Тя е просто мръсна малка стая. Мисля, че държат вехтории или нещо такова вътре" отвърнал той...

Грант се обажда в офиса си и говори с Бен Клъгман, който казва, че компанията на кредитната карта на Кърт показва, че някой е продължил с опитите да я използва до сутринта на осми април (по-късно станало ясно, че Кърт е мъртъв още от пети така, че не е бил той).

По-късно сутринта говорителя на Полицията на Сиатъл Винет Тичи казва, че тяло е било намерено на Лейк Уошингтън Булевард171 и че имало прощално писмо. Така, че още преди обяд на осми април сиатълската полицията била вече решила случая (преди дори да са минали токсиологичните тестове).
Ето и писмото:Това е същото писмо, но написано печатно, ако не можете да разчетете оригинала.

To Boddah,

Speaking from the tongue of an experienced simpleton who obviously would rather be an emasculated, infantile complain-ee.

This note should be pretty easy to understand.

All the warnings from the punk rock 101 courses over the years, since my first introduction to the, shall we say, ethics involved with independence and the embracement of your community has proven to be very true. I haven't felt the excitement of listening to as well as creating music along with reading and writing for too many years now. I feel guity beyond words about these things.

For example when we're back stage and the lights go out and the manic roar of the crowds begins., it doesn't affect me the way in which it did for Freddie Mercury, who seemed to love, relish in the the love and adoration from the crowd which is something I totally admire and envy. The fact is, I can't fool you, any one of you. It simply isn't fair to you or me. The worst crime I can think of would be to rip people off by faking it and pretending as if I'm having 100% fun. Sometimes I feel as if I should have a punch-in time clock before I walk out on stage. I've tried everything within my power to appreciate it (and I do, God, believe me I do, but it's not enough). I appreciate the fact that I and we have affected and entertained a lot of people. I must be one of those narcissists who only appreciate things when they're gone. I'm too sensitive. I need to be slightly numb in order to regain the enthusiasms I once had as a child.

On our last 3 tours, I've had a much better appreciation for all the people I've known personally, and as fans of our music, but I still can't get over the frustration, the guilt and empathy I have for everyone. There's good in all of us and I think I simply love people too much, so much that it makes me feel too fucking sad. The sad little, sensitive, unappreciative, Pisces, Jesus man. Why don't you just enjoy it? I don't know!

I have a goddess of a wife who sweats ambition and empathy and a daughter who reminds me too much of what I used to be, full of love and joy, kissing every person she meets because everyone is good and will do her no harm. And that terrifies me to the point to where I can barely function. I can't stand the thought of Frances becoming the miserable, self-destructive, death rocker that I've become.

I have it good, very good, and I'm grateful, but since the age of seven, I've become hateful towards all humans in general. Only because it seems so easy for people to get along that have empathy. Only because I love and feel sorry for people too much I guess.

Thank you all from the pit of my burning, nauseous stomach for your letters and concern during the past years. I'm too much of an erratic, moody baby! I don't have the passion anymore, and so remember, it's better to burn out than to fade away.

Peace, love, empathy.

Kurt Cobain

Frances and Courtney, I'll be at your alter.
Please keep going Courtney, for Frances.
For her life, which will be so much happier without me. I LOVE YOU, I LOVE YOU!Staley

  • Гост
Отг: Kurt Cobain - Suicide?
« Отговор #2 -: Януари 18, 2006, 19:35:55 pm »
Раследване за колко часа е това? Най-много три. С тази информация ли са стигнали до заключение? Информацията, предоставена от Кортни Лав? Том Грант изказва подозренията си относно сиатълската полиция, защо не са взели под внимание какво е имал да им каже той?

Когато Ричард Лий (журналист) говорил с Винет Тичи на тринадесети април, Тичи му казъл :"Не знаете ли, че имаше опит за самоубийство миналия месец?" Сиатълската полиция също използвала доклада за изчезнал човек попълнен на четвърти април за да подкрепи решението им. Опита за самоубийство те свързват с обаждането на Кортни Лав на полицията, в което Кортни казва, че Кърт ще се самоубие.

По време на предишния инцидент в къщата на Лейк Уошингтън Булевард на осемнадесети март Кортни прави обаждане до полицията и казва, че Кърт е склонен към самоубийство. Когато полицията пристига в къщата Кърт им казва в прав текст, че не е бил склонен към самоубийство, а се е опитвал да се предпази от Кортни. След това Кортни оттегля показанията си. Доклада за изчезнал човек е бил попълнен на четвърти април от Кортни Лав (представяйки се за Уенди О'Конър). Попълнен по време, в което е вероятно и възможно Кърт да е бил вече мъртъв.

По тази причина полицията в Сиатъл игнорира факта, че Кърт им е казал, че не е искал да се самоубие само няколко седмици преди това. Също игнорират и факта, че никой от хората, които са познавали Кърт - приятелите му (Карлсън, Лейнган, Питърсън, Клиъри), психиатъра във възстановителния център (лекувал Кърт в Рим) и работилите с Кърт (Розмари Карол, Джон Силва, Новоселич, Гроул) са знаели, че е самоубиец.

Грант се обажда на детективите от "Убийства" и се опитва да им обясни, че нещо не е наред. Детектива, с когото разговарял казал, че Кърт се е заключил в стаята и врата е била заключена отвътре. Също казал, че хората от пожарната трябвало да счупят прозорец на врата за да влязат. Грант се зачудил какъв вид била ключалката на вратата.

След като говорил с Кортни по телефона по-късно следобед Грант остава с впечатлението, че не е била разстроена, че той и Карлсън не са намерили Кърт и се преструвала, че ако Кърт е умрял предната нощ те са имали шанс да го спасят (по това време все още не се е знаело кога е умрял Кърт). Грант бил изненадан, че тя не му е ядосана. Кортни искала Грант незабавно да говори с пресата. Той й казъл, че не иска да казва нищо докато не разбере какво се е случило наистина.


Грант напуска Сиатъл и отлита обратно в L.A. Започва да вярва, че нещо наистина не е наред. Ето и писмо от Грант към Кортни, написано месец по-късно:Ето и още снимки, свързани със (само)убийството на Кърт и разследването му:

1. Докладът по Самоубийството, направен от сиатълската полиция:


2. Самият Кърт... След (само)убийството.3. Сертификатът за смъртта:
4. Снимката с пушката:5. Разписката за пушката - на името на Карлсън:6. Това е само за да се уверите колко грозна е Кортни Лав  :-[ :Освен това, след като Кърт е искал да се развежда с нея и имат дете, над което той иска да вземе попечителски права, мислите ли, че ей така ще го остави и ще се самоубие, понеже, както пише в писмото "му", не открива нищо приятно в това да свири пред публика!?

7. Самият Деуит:8. Писмо, писано от Кортни, след откриването на тялото на Кърт. Адресирано е към приятелите му.

I don't know what to say. I feel the same way you
guys do. If you guys don't think... to sit in this
room where he played guitar and sang, and feel so
honored to be near him, you're crazy... Anyway, he
left a note, it's more like a letter to the fucking
editor. I don't know what happened. I mean it was
gonna happen, but it could've happened when he was 40. 
He always said he was gonna outlive everybody and be
a hundred and twenty. I'm not gonna read you all the
note 'cause it's none of the rest of your fucking
business. But some of it is to you. I don't really
think it takes away his dignity to read this considering
that it's addressed to most of you. He's such an
asshole. I want you all to say 'asshole' really loud.
"This note should be pretty easy to understand.
All the warnings from the punk rock 101 courses over
the years since my first introduction to the shall
we say, ethics involved with independence and embracement
of your community, it's proven to be very true.
"I haven't felt the excitment of listening to as well
as creating music, along with really writing something,
for too many years now.

"I feel guilty beyond words about these things --
for example, when we're backstage and the light go
out and the roar of the crowd begins, it doesn't
affect me the way in which it did for Freddie Mercury,
who seemed to love and relish the love and adoration
of the crowd."

Well, Kurt, so fucking what -- then don't be a rock
star you asshole.

"Which is something I totally admire and envy. The
fact that I can't fool you, any one of you, it simply
isn't fair to you or to me. The worst crime I could
think of would be to pull people off by faking it,
pretending as if I'm having 100% fun"

Well Kurt, the worst crime I can think of is for you
to just continue being a rock star when you fucking
hate it, just fucking stop.

"Sometimes I feel as I should have a punch-in
time-clock before I walk out on stage. I've tried
everything within my power to appreciate it, and I do,
God believe me I do, but it's not enough. I appreciate
the fact that I and we have effected and entertained
a lot of people. I must be one of those narcissists
who only appreciate things when they're alone. I'm too
sensitive. I need to be slightly numb in order to regain
the enthusiasm I once had as a child. On our last 3 tours
I've had a much better appreciation of all the people
I know personally, and as fans of our music, but I still
can't get out the frustration to gather the empathy I
have for everybody. There's good in all of us and I simply
love people too much."

So why didn't you just fucking stay?

"So much that it makes me feel just too fucking sad.
Sad little sensative unappreciative Pieces --"

Jesus man oh shut up.. bastard
Why didn't you just enjoy it? I don't know. Then he goes on
to say personal things to me that are none of your damn
business; personal things to Frances that are none of
your damn business.

"I had a good marriage, and for that I'm grateful. But
since the age of seven, I've become hateful toward all
humans in general only because it seems so easy for
people to get along that have empathy."

Empathy?

"Only because I love and feel for people too much I guess
Thank you all from the pit of my burning nauseous stomach
for your letters and concern during the last years. I'm
pretty much of an erratic moody person and I don't have the
passion anymore. Peace, Love, Empathy, Kurt Cobain."

And there is some more personal things that is none of your
damn business. And just remember: this is all bullshit...
And I'm laying in our bed, and I'm really sorry. And I feel
the same way you do. I'm really sorry you guys. I don't know
what I could have done. I wish I'd been here. I wish I hadn't
listened to other people, but I did.

Every night I've been sleeping with his mother, and I wake
up in the morning and think it's him because his body's sort
of the same.

I have to go know.

-- Courtney Love

9. Статия относно (само)убийството. ВАЖНО!10. Друга статия по случая:11. Има доста статии по повод на това (само)убийство все пак...:------------------------------------------------------------------------------------------------

След толкова много неща, не знам какво да кажа повече... това е... Кърт не е могъл да се самоубие, тъй като дозата, която е взел е била твърде голяма (доказано от аутопсията). Не би могъл дори да се движи, камо ли да вдигне пушката, да вкара дулото в устата си и да натисне спусъка...

Завършвам с две послания:

Към Хората, които го обичат или на които им пука: Осъзнайте истината, която, сигурна съм, някой ден ще излезе наяве!
Към Кърт: Обичаме те, благодарим ти за всичко и ти обещаваме, че нищо не остава ненаказано! Rest In Peace.
« Последна редакция: Януари 19, 2006, 17:25:45 pm от Horus »

Staley

  • Гост
Отг: Kurt Cobain - Suicide?
« Отговор #3 -: Януари 18, 2006, 19:36:41 pm »
Съжалявам, че е на части, но не се справих много-много...

viryska

  • Гост
Отг: Kurt Cobain - Suicide?
« Отговор #4 -: Февруари 03, 2006, 11:28:04 am »
Има логика в тази версия,виж жена му как намаза след смърта му.
 ::)Правеше си реклама по най-безумен и гаден начин

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27