Автор Тема: Енергетиката на чуждата дреха  (Прочетена 11730 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Енергетиката на чуждата дреха
« -: Януари 21, 2007, 03:10:40 am »
Може ли и трябва ли да се носят чужди дрехи? Някога дадената от царя за награда дреха, била не само награда: тя носела късмет! Защото е носена не от някого другиго, а от самия цар, облечен във върховната власт! И част от това величие е преминало с дрехата на този при този, който е станал неин собственик.

От векове дрехите преминават от по-големите към по-малките деца. Това не се смятало за неправилно. Нещо повече, често по-малките мечтаят да поносят “потресаващите” обувки на по-големите си сестри или “убийствения” пуловер на брат си. Работата е там, че дрехата на възрастните почти винаги е привлекателна за децата. Няма дете, което да не е шляпало в мамините обувки с токчетата или не е твърдяло, че краката му са пораснали и му е удобно в обувките два-три размера по-големи.
Привлекателността на облеклото и особено на обувките на родителите, е в енергетиката на майката и бащата, най-необходимата енергия, която практически винаги не достига.
Доколко е полезно това и каква роля играе? Детето получава необходимото енергетично подхранване, а собственикът на дрехата нищо не губи, отдавайки останалите върху тази вещ излишъци, от които повече не се нуждае.
Има и друга страна на явлението – приемайки чуждата енергетика, възприемчивото дете започва да прилича на този, от когото се “храни”. Ако това са родителите, тогава всичко е естествено. Детето във всеки случай прилича на своите предци: играят роля и генетиката, и възпитанието. По-големите деца дават дрехите на по-малките – това също е нормално: едно семейство, общ егрегор. Има само едно “но”: дрехата, която е лежала няколко години неизползвана, е енергетично непригодна! Добре е, ако притежавате определена чувствителност и усещате “непригодността” на старото.
С редки изключения (любимите “щастливи” рокли или блузи) вашите вещи, които не са носени четири-пет години (според други източници – дори и две години), предизвикват чувство на досада. Законите на фън-шуй призовават да се избавите от всичко старо. Смята се, че “складът” със стари дрехи пречи на богатството в дома, на здравето на членовете на семейството и дори на доброто настроение. Проверете! Като се избавите от старите ненужни дрехи, ще засияете. Ще започнете да дишате по-лесно.
Изключение прави “бабиният сандък”. Вещите, които са лежали десетки години, вече са разпръснали “негатива”. И не просто е приятно да облечете старите дантели, шапка или рокля от отдавна забравените времена, а дори е полезно. Често такава вещ носи неочакван късмет.
Но всичко това са вътрешносемейни отношения. Ами ако ви помолят “да поносят” нещо? Или е студено и давате жилетката си? Или временно се преобличате в нещо чуждо?
Нито прането, нито химическото чистене превръщат чуждата вещ в “своя”. Дори да е била на вашата майка и сестра (но не син и мъж). Носещият чужда дреха става носител на енергията на собственика й и в известна степен започва да прилича на него. А чуждите обувки даряват вече не енергетика, а съдба – чужда съдба!
Ако сте напълнели, отслабнали или дрехата за вас е морално остаряла, избавете се от нея. Предложете я на близки, отнесете я в църквата или в детски дом и не се безпокойте за “обратно” влияние. Изключение правят завистливите и лошите хора, но на тях е по-добре нищо да не се дава. При наличие на безпокойство обаче напръскайте даваните вещи със светена вода, която ще ви защити от обратна реакция.
Няколко думи за дрехите втора употреба. Ако дрехата ви става, чувствате се в нея комфортно, украсява ви – носете я със здраве! Ако ви пречи “непонятно какво” – тази дреха не е за вас.
И едно заклинание против прихващане на чужда негативна енергия. Трябва да завържете и развържете ръкавите на дрехата, а след това три пъти да кажете: “Каквото завързах, така и развързах”.
Взимайте от щастливите, успелите, силните, от тези, на които искате да приличате! И действително ще станете по-умни, енергични и успели. И обратното – пазете се от неудачници, болни и нещастни.


Ана Влайкова
в-к Феномен


Аз пък цял живот само дрехи втора употреба нося. Затова пък ги изчиствам преди това енергийно - не е трудно - знаете как :) Няма да имате проблеми после :)

Eon

 • Гост
Re: Енергетиката на чуждата дреха
« Отговор #1 -: Януари 21, 2007, 08:41:10 am »

Аз пък цял живот само дрехи втора употреба нося.
Защо ???

Неактивен DreamCatcher

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 368
Re: Енергетиката на чуждата дреха
« Отговор #2 -: Януари 21, 2007, 09:49:22 am »
Може да ти се струва странно Хорус, но аз пък цял живот не съм слагал дреха втора употреба. Именно заради нещата написани в текста. Да изнасял съм дрехи в семейството, но без да залежват, директно.
Поради същите причини не носи и чужди бижута. Намирал съм пръстени, намирал съм и рубин на улицата. Продадох ги, макар, че имаше хора, които ми се чудиха. Имаше предложения да си вградя рубина на пръстен за абитиурентската. Да ама усещането за нещо чуждо, което сякаш се сбълсква с твоята същност беше твърде силно. Иначе съм зодия лъв и рубинът ми харесва по принцип като камък. По същата причина като съм намирал пари на улицата нещо ми е подсказвало да ги похарча веднага и за нещо хубаво, главно да почерпя или нещо такова, но в никой случай да не ги задържам или да ги прибирам при моите спестявания. Но то пак си е до конкретно усещане в дадения случай.

stiver

 • Гост
Re: Енергетиката на чуждата дреха
« Отговор #3 -: Януари 21, 2007, 11:39:10 am »
Затова пък ги изчиствам преди това енергийно - не е трудно - знаете как

Как?

milenski

 • Гост
Re: Енергетиката на чуждата дреха
« Отговор #4 -: Януари 21, 2007, 12:36:15 pm »
Хм, че интересно  :) И вярно при това.
Винаги съм харесвала много дрехите втора употреба. Точно защото съм усещала енергията на човека, носил дрехата преди мен. Не им правя никакви шашми за изчистване и тем подобни, аз съм си защитена, а и при самата покупка усещам "топлината" в дрехата.
А колкото до изхвърлянето на стари дрехи, съвсем наскоро имах огромна дилема с една такава. Защото я бях носила в много нещастен за мен ден и усещах, че е пропита с целия онзи ужас и отчаяние, които изпитвах тогава. Знаех, че ако просто я изхвърля, мога да докарам нещастие другиму. Единственият изход беше да я изгоря, което и направих преди два дни точно  :) А като видях какво нещо излезе, докато гореше, ми стана ясно, че съм постъпила съвсем правилно.
Та мисълта ми беше, че като изхвърляме стари дрехи, е добре предварително да ги изчистим енергийно, защото човекът след нас може да си изпати. Най-лесният начин е чрез наричане - докато ги подреждам в чувала, мислено пожелавам да донесат топлина и радост на човека, който ще ги облече  :)

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Re: Енергетиката на чуждата дреха
« Отговор #5 -: Януари 21, 2007, 18:08:57 pm »

Аз пък цял живот само дрехи втора употреба нося.
Защо ???

Ами така се е случвало. Нямал съм и пари за нови. Но и никога не ми се искало.

Може да ти се струва странно Хорус, но аз пък цял живот не съм слагал дреха втора употреба.

Ами не ми е странно :) То си е до човек. Ако се вживееш в много в тази идея и се отваряш за подобен род влияния много повече отколкото нормално.

Затова пък ги изчиствам преди това енергийно - не е трудно - знаете как

Как?

С енергийна вода (светена, заредена), с някаква твоя си молитва, пожелание, наричане - всичко това е енергийно насочване от различен тип - което ти е най-близо. Принципно всеки един човек може да усети дали енергията на дадена дреха/вещ е отрицателна, положителна или инертна. Затова се и оставят дрехи в храмовете - за да се заредят. Разбира се хората го оставят, защото някой така им е казал, че се прави за здраве, но принционо това е идеята. Вещите ни са свързани с нас и имат излъчване.

Неактивен Mystic

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 169
Re: Енергетиката на чуждата дреха
« Отговор #6 -: Февруари 11, 2007, 21:59:21 pm »
Мерси за темата! :D Сега вече съм сигурна,че е крайно време да си разчистя гардероба,който всъщност е цяла стая.По принцип това го правя на всеки 4-6 месеца,но последните 7-8 все не намирам време,и честно казано от известно време усещам,че ми влияе това.Наистина усещането е много освобождаващо и леко като се разчисти гардероба.Всичко което отделям,а това е не само дрехи ги нося в чарити шоп,защото знам,че някой има нужда от това.Давала съм дрехи и на познати,които още ме благославят,защото все са били или нови дрехи или обличани по няколко пъти.Доста работа ме чака в скоро време!Жалко,че не съм в БГ иначе щях да се радвам ако можех да ги дам на някой,който наистина има нужда от тях,а не да ходи да си купува от магазин втора употреба.
И накрая да си призная нещо,като не е с мен моя приятел му обличам тениската с която спи в нас,така се чувствам по-уютно :)

angel

 • Гост
Re: Енергетиката на чуждата дреха
« Отговор #7 -: Февруари 13, 2007, 13:00:17 pm »
Здравей те на всички и на всички добро пожелание.По въпроса за дрехата дали да носиш чужда дреха или не.По добре я изгори от колкото да ти навреди. А това дето обеснява Госпожата да вързваш и развързваш това са си чисти глупости нищо лично към нея или пък към някои друг. Ако пък толкова ви се носят такива дрехи нека които иска да ми пиши аз ще ви кажа как даги проверите и да се уверите че са чисти и тогава може даги носите спокоино иначе не се хващаите за да не съжалявате после. Ангел   [email protected]

Bell

 • Гост
Re: Енергетиката на чуждата дреха
« Отговор #8 -: Февруари 13, 2007, 18:14:00 pm »
Интересна статия, макар че чак да бая на дрехите едва ли ще стане.

Аз пък ненавиждам да обличам чужди дрехи. Чудя се обаче дали обяснението не е психологическо вместо енергийно...


« Последна редакция: Февруари 20, 2007, 18:38:20 pm от Bell »

Bell

 • Гост
Re: Енергетиката на чуждата дреха
« Отговор #9 -: Февруари 13, 2007, 18:55:35 pm »
Seine Saint, може да прозвучи смешно, но само ще ти кажа, че всеки път като ходех в бившето ми гадже го погвах с въпроса - сменени ли са чаршафите и ако е забравил от предния път, тогава го карах да ги смени (пълен терор хехе), там ми седеше и пижамата, понеже не обичах да обличам и неговите дрехи :P (дали не е просто защото ме дразни да имитирам сълзливите западни филми, където неминуемо женичката припка с тениската на гаджето? Кой знае  laugh )

Дрехите на майка ми обличах много рядко като дете в моменти, когато съм била далече от нея и ми е било мъчно...

Незнам защо така... ???
« Последна редакция: Февруари 13, 2007, 18:59:06 pm от Bell »

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Re: Енергетиката на чуждата дреха
« Отговор #10 -: Февруари 13, 2007, 19:37:40 pm »
Здр, аз съм Мара подробната...трий, Хорусе

Хорус да не е тука... :P :P :P Трийте се сами, тъкмо да видя обективни ли сте към себе си laugh

Неактивен aldonea

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 520
 • От всичко достатъчно!
Re:Енергетиката на чуждата дреха
« Отговор #11 -: Март 05, 2010, 20:28:44 pm »
 :)Всяка дреха съхранява информация за биополето на собственника до 6 месеца след последно носене! Всеки сам да прави за себе си изводи, какво ще носи! :hi:
БОЛКАТА Е НАЙ-ДОБРИЯТ УЧИТЕЛ!!!

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Re:Енергетиката на чуждата дреха
« Отговор #12 -: Март 05, 2010, 21:10:21 pm »
6 месеца? Това да не е рецепта за лазаня? Как ги изчисли?

Неактивен Iris

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 922
Re:Енергетиката на чуждата дреха
« Отговор #13 -: Март 06, 2010, 14:31:21 pm »
:)Всяка дреха съхранява информация за биополето на собственника до 6 месеца след последно носене! Всеки сам да прави за себе си изводи, какво ще носи! :hi:
Аз съм по-склонен да вярвам, че е завинаги. А предметите носят информация не само за собственика си, но и за всичко, което е било в близост до тях.

Неактивен aldonea

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 520
 • От всичко достатъчно!
Re:Енергетиката на чуждата дреха
« Отговор #14 -: Март 12, 2010, 23:49:29 pm »
 :)Н, написах 6 месеца защото някъде съм чела, че до този период се запазва пълната информация относно съприкосновението на биополето с дрехата, но допускам и се присъединявам към мнението ти Iris, че и далеч след шестте месеца в дрехата продължава да има биоинфо за съществото,употребявало дрехата.  :hi:
БОЛКАТА Е НАЙ-ДОБРИЯТ УЧИТЕЛ!!!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27