Автор Тема: Итигелов се съживява 75 години след смъртта си!!!  (Прочетена 15601 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 668
 • WATCHER
Итигелов се съживява 75 години след смъртта си

Monitor

Ламата от Бурятия излъчва топлина, електромагнитни вълни и променя постоянно теглото си

Учените смятат, че състоянието на тялото на Итигелов не може да се отъждестви с нито едно от трите възможни състоянията след физическата смърт. Тук трябва да се отбележи, че физическата смърт се определя от неспособността на организма да изпълнява външна работа, което означава, че той не може нито да получава, нито да изразходва енергия.
Досега се приемаше, че съществуват три състояния на тялото след физическата смърт. Първата е разпадането му. Втората е мумификацията, когато тялото е напълно обезводнено. Третото е торфеното нетленно състояние. При него попадналото в блато тяло се оцветява в червено, след като също бъде обезводнено. Според учените кадавърът на Итигелов е своеобразно "четвърто състояние след смъртта", затова те го определят като феномен.
Но за това все още не е намерено смислено обяснение. Никой не се наема да разтълкува изобщо как е било възможно тялото на ламата да бъде заровено за 75 години в пълен със солен разтвор кедров саркофаг на 2,5 метра под земята и да се съхрани отлично. За това време само соленият разтвор би трябвало неминуемо да разяде всеки труп на човек, починал от нормална физическа смърт. Освен това ръководителят на комисията Виктор Звягин, който координирал операцията по изваждането на саркофага през 2002 година, бил убеден, че дори и да е оцеляло, тялото на ламата ще се превърне в прах само за няколко часа поради резките изменения на външните условия.   
Само че нищо подобно не се случва дори и сега, при положение, че тялото се пази без наличието на климатик и при големи температурни разлики - лятно време температурата в Бурятия се вдига до 40 градуса по Целзий.

Посветената на феномена Итигелов конференция в Москва събра много авторитетни учени.
Нетленното тяло на починалия по собствено желание преди близо 80 години лама Итигелов излъчва електромагнитни вълни и дава още някои признаци на живот - до този извод стигнаха участниците в международната конференция на тема "Световният феномен лама Итигелов и пробемите на безсмъртието". Учените оповестиха резултатите от изследванията си по време на пресконференция, състояла се на 29 ноември в Руския държавен хуманитарен университет в Москва. Според тях тялото на бившия глава на руските будисти Хамбо лама Итигелов (1852-1927) се намира безспорно в уникално нетленно състояние. 
Съгласно завещанието на Итигелов, който приживе пожелал трупа му да бъде изваден от земята 75 години след погребението му, тялото му било изровено на 19 октомври 2002 година. Присъствалите на ексхумацията медицински експерти свидетелстват, че ламата седял в поза лотос в сандък от кедрово дърво точно така, както бил умрял и погребан. Според учениците на Итигелов той решил да си отиде от този свят като престанал да диша по време на последната си медитация.
Изследователите били поразени най-много от факта, че при Итигелов били наблюдавани всичките признаци на живото тяло. Кожата му оставала мека и без каквито и да било признаци на гниене. Очните ябълки не били изтекли. Ставите на ръцете и краката не били загубили подвижност, а от тялото се носел благоуханен аромат.

Професор Болшаков беше един от основните докладчици на научната конференция.

Резултатите от анализа на няколкото окапали косъма от главата на Итигелов, на парче кожа и на 4-милиграмов отрязък от ноктите на крака били още по-мистериозни. Изследването било поверено на завеждащ отдела за идентификация на личността към Руския център за съдебно-медицински експертизи Виктор Звягин и професор Галина Ершова от Руския държавен хуманитарен университет. Според тях спектралният анализ не показал в тъканите от тялото на монаха никакви отличия от тъканите на живите хора. Дори и кръвта на Итигелов била запазена, само че не в течно състояние, а под формата на подобна на желе маса. Нещо повече - 41-килограмовото тяло постоянно показвало отклонения в теглото. То ту прибавяло по кило отгоре, ту го сваляло.
Много любопитни се оказали и резултатите от една друга експертиза, която била извършена от професор Борис Болшаков, завеждащ катедра в университета в Дубна. Той бил изобретил специално махало, което действало на принципа на биологичните рамки. Ако махалото се върти в посока на часовниковата стрелка, то поставеният пред него организъм бил жив и обратно - ако се върти против часовниковата стрелка, то смъртта била настъпила. В случай, че махалото се клати по права линия - ляво-дясно, то тялото се намирало в гранично състояние между живота и смъртта.
След като насочил махалото си към ламата, професор Болшаков с изненада установил, че то започнало да се клати като лудо и безразборно във всички посоки. Според него това означава, че душата на Итигелов обитава все още този свят. 
"Освен това от тялото на ламата се излъчва истинска човешка топлина, а успяхме да регистрираме и електромагнитни колебания в различни честоти. Аз натиснах с пръст ръката на ламата и той потъна леко в кожата. Като го отдръпнах, образувалата се ямичка изчезна", споделя впечатленията си и академик Сергей Иванович. Той установил още с помощта на някакъв нов японски уред, че сърцето на монаха не бие, но пък хипоталамусът - участъкът от мозъка, отговарящ за работата на сърцето, продължава да работи.

Храмът в Бурятия, в който се пази тялото на нетленния лама.

Според участниците в международната конференция Итигелов вече се бил почти възродил. "Тайната на неговото възраждане вероятно ще бъде разкрита, след като бъде завършен преводът на философските му трактати", прогнозира Янжима Василева, която ръководи Института "Пандито Хамба лама Итигелов".
Феноменът Итигелов оказва все по-голямо влияние върху неговите последователи-будисти. През последните години в Бурятия всяка есен се провежда специален празник, посветен на "завръщането" на Итигелов.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 668
 • WATCHER
Re: Итигелов се съживява 75 години след смъртта си!!!
« Отговор #1 -: Декември 09, 2006, 18:17:00 pm »
Водачът на будистите: Отивам си за 1000 години


Итигелов е роден в Бурятия през 1852 година. Той е религиозен водач на руските будисти от 1911 до 1917-а. Ламата умира, изпълнявайки определени ритуални действия: След като събира близките си ученици, той сяда в поза лотос и ги моли да му прочетат будистката молитва "За благопожелания към умиращия". Учениците му се учудили, че трябва да четат този текст на жив човек. Тогава Итигелов сам прочел молитвата. Преди това той оставил завещание, в което казва, че си отива от този свят за 1000 години. Той помолил последователите си да го вдигнат след 75 години, за да се уверят, че е жив.
Ако тази молба се преведе на светски език, това може да означава, че ламата е искал да демонстрира по този начин чрез себе си някакъв образец, пример или ноу-хау за начина, по който човек може да живее и след смъртта си. Вероятно според него срокът от 1000 години е достатъчно дълъг, за да могат хората да открият механизма, по който тялото може да остане живо и след толкова много време.
Любопитно е да се отбележи още, че Итигелов се ражда точно 75 години след смъртта на своя предшественик. Когато умирал през 1852-а, първият глава на будистите в Русия Хамбо лама Заяев -  който полага основите на будизма в страната, казал на учениците си, че ще се върне след 75 години. Точно тогава се ражда Итигелов.
След като отварят неговия саркофаг през 2002-а, тялото му бива пренесено в Иволгинския дацан - комплекс от будистки храмове и сгради. Монасите преоблекли ламата и го положила на втория етаж на главния храм в поза лотос. През изминалите 4 години тялото му не само не дало никакви признаци за разлагане, но обратно - започнало да изглежда все по-живо. След дълги размишления настоящият глава на будистите в Русия решил да даде възможност на учените да изследват детайлно неговия безсмъртен предтеча.Странно защо тази новина не е на първа страница по всички вестници след като толкова много учени потвърждават сензацията. :-\

Неактивен Admin

 • White Force Fighter
 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 759
 • MAY THE FORCE BE WITH YOU
  • Light Motion Design Studio
Re: Итигелов се съживява 75 години след смъртта си!!!
« Отговор #2 -: Декември 10, 2006, 12:46:15 pm »
УОУ...тази статият ме порази. Направо я добавих в уикипедията...
VOX UNIUS - VOX NULIUS
-------------------------------
The change is in your mind!

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 783
 • Невъзможно е нищо
Re: Итигелов се съживява 75 години след смъртта си!!!
« Отговор #3 -: Декември 29, 2006, 15:18:10 pm »
Как защо? Просто хората не могат да го проумеят. Не могат да си дадът сметка какво означава това. Ще прочетът ще поцъкат с език и ще забравят, няма такова нещо като живот след смъртта, това са някакви шашми. 
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен Empty

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 115
Re: Итигелов се съживява 75 години след смъртта си!!!
« Отговор #4 -: Декември 30, 2006, 15:00:27 pm »

 :o

« Последна редакция: Декември 30, 2006, 15:05:13 pm от Empty »

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 541
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Re: Итигелов се съживява 75 години след смъртта си!!!
« Отговор #5 -: Декември 31, 2006, 00:02:16 am »
Дано само учените не оплескат нещо.
Това е подобно на сомати състояние.
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Re: Итигелов се съживява 75 години след смъртта си!!!
« Отговор #6 -: Декември 31, 2006, 03:33:20 am »
Защо лицето му е толкова деформирано?

Неактивен Cenestelle

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 587
 • stargazer
Re: Итигелов се съживява 75 години след смъртта си!!!
« Отговор #7 -: Декември 31, 2006, 13:54:27 pm »
всъщност не е много деформирано, само леко смачкано, все пак е монголец, те са със специфичен фенотип /май така му викаха/
sing what you can't say, forget what you can't play, hasten to drown into beautiful eyes....

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Re: Итигелов се съживява 75 години след смъртта си!!!
« Отговор #8 -: Декември 31, 2006, 14:57:14 pm »
Ако погледнете не само лицето му не е наред.За жалост не пускат близки снимки.
Според мен си е труп
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Oberon

 • Гост
Re: Итигелов се съживява 75 години след смъртта си!!!
« Отговор #9 -: Януари 03, 2007, 14:58:37 pm »
Според мен лицето му е такова, защото в сомати състояние всичко се отпуска, мускули и т.н. Затова бузите са му така увиснали. Казват му гравитация:)))
На мен не ми прилича на труп, доста хубав цвят има:) Ама мое да са го намазали за снимката, знае ли се:)

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 541
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Re: Итигелов се съживява 75 години след смъртта си!!!
« Отговор #10 -: Януари 04, 2007, 04:36:25 am »
"Око да пипне и ръка да види"  ;)
Единственото сигурно в ситуцията е, че е възможно да е истина.
Възможно и вероятно. А дали е така......времето и опита ще кажат.
В сомати пещерите, според думите на Мулдашев, периодично влизат специални хора за да поддържат "инвентара". А тук от години в изолация.....  :-\
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 668
 • WATCHER
Разкриха тайната на нетленния Хамбо лама

Първа международна конференция в Буратия за феномена, който живее след смъртта си

Монитор

На 10 септември 2002 г. тялото на 12-я Пандито Хамбо лама беше извадено от  земята и бе установено, че Хамбо лама буквално живее след смъртта си - ръцете му са топли, поти се и дори си отваря очите. За първи път този феномен се опитаха да обяснят водещи учени и религиозни дейци. Сега тялото на Хамбо лама е пренесено в будистки манастир Иволгинския дацан като свещена реликва. Там за него се грижат лами, макар и по доста особен начин - понякога  издухват праха от тялото.
Преди пет години явлението шокира целия свят, но оттогава не са провеждани сериозни мероприятия по този повод. И ето, че на 2 юли в Бурятия се проведе първата международна конференция "Феноменът Пандито Хамбо лама". На нея за първи път пред широката публика беше представена версията за произхода на това чудо. Повече от 130 участника се събраха в главния будистки храм на Русия (Иволгинския дацан), за да може с усилията на двете науки - светската и будистката - да обясни феномена на нетленното тяло на Хамбо лама Итигелов. За конференцията пристигнаха патриарсите на будистката църква, учени, журналисти, обикновени миряни от Норвегия, Индия, Узбекистан, Казахстан, Монголия и Русия.
"За първи път настъпи моментът на истината. Нашата конференция ще влезе в историята като първи опит за обясняване на феномена на скъпоценното тяло на Хамбо лама Итигелов", заяви при откриването главата на будистите в Русия Дамба Аюшов.
След това той сподели защо тялото на Хамбо лама Итигелов не е тленно. През 20-те години на миналия век 12-ят Хамбо лама е провеждал ритуал по закопаването на петте свещени съда за духовете на земята, стопани на местността. При това нито веднъж не е докоснал земята и затова великата стихия пази тялото му. "Това е една от причините тялото му да не се промени", заяви Дамба Аюшев.
По този начин, според будистите, Хамбо лама е достигнал до Пустотата - великата реалност на всички явления. По този причина, отивайки си от живота, той е влязъл в състояние на медитация и е пречистил тялото си. Затова и след смъртта му то се е запазило.

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 783
 • Невъзможно е нищо
Тия хора не правят ли снимки? И право да си кажа определено му има нещо на носа, освен ако не е бил такъв приживе? Има ли възможност недоброжелатели, които не искат той да се събуди да използват медицинските експерименти и да му инжектират някоя гадост?
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 541
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
   Когато най-младия монах само на 720 години... 

 Високо в Хималаите се намира будисткият манастир Бадринатх. Той е обитаван от монаси и ре- лигиозни аскети, които общуват с Бога чрез... самопогребване. Знае се, че в Индия и Непал йогите практикуват живото си закопаване за 1-2 седмици под земята, след което са по-жизнени отвсякога, но подземният престой на хора за десет и повече години досега беше нещо нечувано и смятано за невъзможно.
   Маруши Агамакху е на видима възраст 60 години. Той дълго време е бил отшелник, а след това се преселил в Бадринатх. Пред журналисти от регионалния печат разказва:
   „Все още не съм ръкоположен за монах. За да стане това, е необходимо да прекарам под земята общо около 248 години. А моят подземен стаж засега е много по-малък - едва около половин век..."
   Според кандидат-монаха при стриктното спазване на каноните от тайнствен ръкопис, собственост на манастира, нямало нищо сложно и опасно в продължителното самопогребване: неговото последно собствено закопаване продължило 60 години и наскоро от гроба го извадил „млад" ученик, който на свой ред се канел да легне на неговото място.
   "След излизането изпод земята човек се чувства невероятно млад и изпълнен със сили. Естествено е да пожелаеш да повториш или потретиш това изживяване" - мъдро споделя странният човек.
   Божественият ръкопис съдържал много тайни и за запазване дълголетието на монасите. Маруши Агамакху в действителност е на 360 години – той помни завземането на Индия от английските колонизатори и е участвал в едно от последните въстания-на сипаите /туземни войници от колониалните войски на Британска Индия/.Всякакви опити на журналистите да видят чудотворния ръкопис се оказали напразни: това било най-святото нещо в манастира и чужди хора не трябвало дори да помислят, не е възможно да го зърнат.
   Среща с други монаси също не била възможна. В манастира не се допускали други лица, а самите му обитатели никога не излизали извън неговите стени: живото погребение се провеждало изключително на негова територия. Маруши все още не бил монах и затова имал право да се разхожда понякога из околността.
   Когато слисаните журналисти попитали Агамакху за средната възраст на манастирските обитатели, той загадъчно се усмихнал и още повече ги озадачил с отговора си:
   "Зад гърба си те имат по три-четири века, прекарани под земята. Най-младите са по на 720-750 години. А за жалост аз съм живял на тази земя почти два пъти по-малко от тях..."

изрезка от стар вестник
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен Oberon

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 092
Хм, това не го знаех...
Аз като четох "Животът на Миларепа" бях изумен, за какви ръкописи и скрижали иде реч. На всеки етап от посвещението си, той получаваше по някой таен ръкопис, и от щастие че е достигнал мъдростта и зрелоста да го получи, Миларепа плачеше. После отиваше в някакви пещери и с месеци медитираше. След което излизаше, и разказваше на Учителя си, какво е прозрял. В едно от откровенията си, разказваше, че е разбрал че във безкрайната Вселена има много светове като неговия, дори беше осъществил контакт с някакви други същества.

Като се замисля за въпросното "погребване"..
Може би посветения извлича енергия от самата Земя?
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27