Автор Тема: ВИБРАЦИЯТА на ДУМИТЕ  (Прочетена 4952 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 581
ВИБРАЦИЯТА на ДУМИТЕ
« -: Ноември 27, 2006, 10:45:08 am »
Вибрацията на думите
В Япония съществува предание, че думите на душата живеят в един Дух, наречен Дух на думите и, че актът на изговаряне на думи има силата да промени света. Всички знаем, че думите оказват огромно влияние върху начина, по който мислим и чувстваме, и че нещата вървят гладко, когато се употребяват позитивни слова. Но никога досега не сме могли да наблюдаваме ефекта от позитивните слова. Думите са изява на душата. Твърде вероятно е състоянието на душата ни да оказва огромно въздействие върху водата (която съставя около 70 процента от тялото ни), като по този начин засяга и нас. Хора, които се радват на добро здраве, общо взето са с висок дух. Наистина здрав дух живее най-добре в здраво тяло. Колкото повече нещастни хора виждах, толкова повече се убеждавах, че болестта не е само индивидуален проблем, а е следствие от деформацията на обществото като цяло. Докато не се направи нещо за този деформиран свят, в който живеем, докато не можем да лекуваме наранената душа, броят на страдащите от соматични болести хора няма да намалее. Какви са деформациите в света? Това са деформациите на душата, а те оказват влияние на самия Космос. Както само една-едничка капка в басейна предизвиква разпростиращи се безкрай вълни, деформациите, дори в една душа, се разпространяват по света и водят до глобална деформация. Но не всичко е загубено - има надежда. Има спасение, и то се казва „Любов и Благодарност". (...) Вашата дума е ваше обещание, така че когато кажете нещо, трябва да сте решени да се ангажирате. Като давате възможност на другите хора да узнаят за намеренията ви, може да се появи необходимата помощ от неочаквани източници. Думите имат своите индивидуални и уникални вибрационни честоти. Видяхме вече как те имат енергия, която влияе на Космоса. Може дори да кажем, че думите, които ни учат за природата, са думите на Създателя.
(...)
В Централна Япония имахме един шинтоистки свещеник от сектата Шингон (?! сектата “Шингон” е будистка, а не шинтоистка – бел. ред), на име Хоуки Като, който благославяше с особена сила. Когато го срещнах за първи път, той ми показа две снимки на езеро, които дълбоко впечатляваха; така че поисках сам да видя какво бе заснето на тях. Едната от снимките бе направена преди молитвата, а другата след нея; втората снимка бе коренно различна - водата бе значително по-чиста. Силата на моритвата бе дошла от Духа на думите. Възможно е енергията на Духа на думите да бе пречистила водата в езерото. За да го проверя, поисках да направя снимки на кристали, формирани от водата преди и след тази молитва. Свещеникът застана на брега на езерото и извърши ритуала за около един час. Заснех всичко с видеокамера. Петнадесет минути по-късно хората от екипа ми ме повикаха. „Невероятно е! Водата става все по-чиста пред очите ни!", каза някой. Като я гледахме, ясно се виждаше как водата става все по-прозрачна и по-прозрачна. Можехме да съзрем дори листата на дъното на езерото, скрити дотогава от размътената вода... Направихме съответните снимки. Кристалите (,образувани при лабораторно замразяване на проби – бел ред.) от водата преди молитвата бяха разкривени и изглеждаха като лицето на някой, изпитващ тежка мъка. Но кристалите от водата, взета след това, бяха завършени и величествени. В хексагонален образ имаше друг по-малък хексагонален образ, целите обградени от светлина като ореол. Разбира се, необходимо е известно време, за да се избистри водата. Промяната във веществата, която може да се проследи с просто око, става някак постепенно. Няма съмнение обаче, че вибрациите на молитвата незабавно се предават до съседните обекти, като повлияват на наблизо разположената вода; физически феномен, който не може да бъде обяснен, докато не приемем, че съществува и друг свят.
(...)
Познавам човек, който доказа силата и ползата на думите, използвайки собственото си тяло. Нобуо Шиойя е човекът, когото съм горд да наричам мой гуру. На 101 години гърбът му е все изправен и всеки, който го види, смята, че е силен и здрав. Той изнася лекции в продължение на 1-2 часа няколко пъти годишно. Играе всеки ден голф. Способността му да поддържа здравето е просто чудотворна. Майстор Шиойя казва, че тайната му за здраве е неговият уникален метод на дишане. Този метод включва вдишване до изпълването на целия Дроб с въздух, осигуряващ кислород на цялото тяло, докато си мисли за натрупващата се около него енергия на Вселената, която го снабдява с укрепваща сила. Майстор Шиойя препоръчва накрая на дихателните упражнения да изречете следното твърдение: “Безкрайната сила на Вселената ще се концентрира и ще донесе истински мир на света”. Твърдението е своеобразна молитва, но най-важното е дълбоката му увереност, изразена от думата “ще”. Според Шиойя има духовни частици, които не могат да се видят със средствата на днешната наука, защото те съществуват на границата между третото и четвъртото измерение. Думи, изречени с увереност, притежават голяма сила, която събира тези духовни частици, като прави възможно да се осъществят неща в триизмерния свят.
През септември 1999г. имах възможността наистина да усетя силата на думите, изречени от майстор Шиойя. На брега на най-голямото езеро в Япония, езерото Биуа, се бяха събрали близо 350 души. Бях извикал група хора, за да се опитаме да почистим езерото [с молитвена мисъл]. Има стара японска поговорка, че когато водата на езерото Биуа е чиста, водата на цяла Япония ще стане чиста. Другата цел на събирането беше да се помолим за мир в целия свят по случай влизането ни в новия век. Под ръководството на майстор Шиойя, който по това време беше на 97 години, събралите се обединиха сили в тържествена декларация за мир в света. Гласовете и сърцата ни се съединиха. Песните ни можеха да се чуят по цялото езеро и наоколо ни витаеше някакво особено чувство, което ни караше да усещаме тръпки по гърба си. Точно месец след това събитие на езерото Биуа се случи нещо странно. Вестниците известиха, че гнилото водорасло, което се появява всяка година и причинява непоносима воня, не се е появило през тази година.
Ако не разбирате законите на духа на думите, то събитието наистина ще ви се стори странно, но ние знаем, че духът на думите има силата да оказва влияние върху всичко, което съществува и да променя почти незабавно света. Изобщо не се съмнявах, че духът на думите, създаден благодарение на решителните молитви за световен мир, е въздействал за почистване на водата на езерото само за минути. Друг важен момент е фактът, че 350 души се бяха събрали и молили заедно. Обединената воля на толкова много хора действа като сила, която да променя Вселената.

из "Тайните послания на водата"
от Емото Масару; още по темата
« Последна редакция: Ноември 27, 2006, 10:48:22 am от flyDragon »
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 692
Re: ВИБРАЦИЯТА на ДУМИТЕ
« Отговор #1 -: Ноември 29, 2006, 22:21:01 pm »
Цитат
д-р Емото Масару в електронен формата на български

Колко хубаво, че надникнах в тази тема - отдавна си мисля за тази книга.... :) Благодаря!

Psyla

 • Гост
Относно: ВИБРАЦИЯТА на ДУМИТЕ
« Отговор #2 -: Март 01, 2008, 13:01:39 pm »
Аз също съм я чел и е доста добра, има много, което може да се каже по темата. Например това, че самураите, когато са влизали в двубой са имали боен вик ( нещо като айиаа), който повишавал кръвното налягане на противника, предизвиквал безпокойство и паника и отпадналост.
Няма по силно оръжие от думите.
« Последна редакция: Март 02, 2008, 16:20:17 pm от Mirotvorec »

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 581
Относно: ВИБРАЦИЯТА на ДУМИТЕ
« Отговор #3 -: Март 01, 2008, 18:48:17 pm »
Има и по-силно оръжие:

Любовь и Благодарность
:-*       
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Psyla

 • Гост
Относно: ВИБРАЦИЯТА на ДУМИТЕ
« Отговор #4 -: Март 02, 2008, 16:05:11 pm »
:) Прав си, но не е оръжие, а божествен закон :П
« Последна редакция: Март 02, 2008, 16:18:50 pm от Mirotvorec »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27